- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg
ma Frissítette a Solo termékcsaládot az Apple házi audiomárkája.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #54715584 #2823 üzenetére
Én most legutóbb fehér tönkölybúzalisztből csináltam zsemlét. Leírom, hogy készítettem, hátha kedvet kapsz hozzá, mert finom fajta zsemle.
Hozzávalók:
625g fehér tönkölybúzaliszt
370ml tej
1ek olaj
1ek sikér (ha ez nincs ennél a fajta lisztnél akár el is hagyhatod)
25g élesztő
1 ek barnacukor vagy kristálycukor
2 púpos tk só
A tetejére szezámmagElkészítés:
A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfutottjuk az élesztőt, majd a lisztet, olajat, sikért, és sót.
Miután megdagasztottuk, kelesztjük 40-50 percet, amíg a duplájára kell. Ha kicsit tömörebb zsemléket szeretnék, akkor ezután már gyárthatjuk is őket, ha szellősebb, akkor ismét megdagasztjuk, és hagyjuk megkelni, majd ezt követően gombócokat formázunk, és sodrófával kicsit kinyújtjuk őket.
Ebből a mennyiségből 9 db zsemlét szoktam csinálni. ~115 grammos egy zsemle.
Tepsire/sütőlemezre teszem őket, és a tetejüket jó alaposan megkenem tejjel, rászórom a szezámmagot, így rajta maradnak.
Hagyom kelni 30-40 percig, aztán mehetnek a sütőbe amit leviszek 220 fokra és 20 percig sütöm a zsemléket, a végén odapirítok nekik légkeveréssel.Ez kimondottan szendvics zsemlének készült, szeretem ha kicsit laposabb, mert így lehet rendesen tenni bele mindenfélét, mégsem lesz akkora, hogy ne lehessen bekapni.
[ Szerkesztve ]