Hirdetés
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm, lehet galád módon, le fogom másolni az összes receptet.

-
nyávogi
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
én kíváncsi vagyok rá
és jó étvágyat 
-
-
nyávogi
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
másik lehetőség:
csirke kockáz, vagy vékony szeletekre nyes. sóz-borsoz. Kevés oliván jól megpirít. Ha netán lelsz otthon némi szalonna-félét, az sem baj, ha húsos,akkor ne sajnáld az olívából!
ha megpirul mindenütt a csirek, akkor belezúdítod a tejfölt, annyit, amennyire szaftosan szereted és sok-sok kaporlevéllel megszórod. kicsi lángon, sűrűn rázogatva kb.10 percig párolod és kész.
sajna ehhez inkább rizs illik, mint tészta...

a fokhagymát vagy felaprítod, vagy nyomóval szétpasszírozva
[Szerkesztve] -
nyávogi
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Okés
sör, az mindig rulez 
Pannónia tök jó , a paradicsom fölé
én is azt szoktam használni ehhez a recepthet, ritkábban pedig vmi füstöltet 
egy lehetőség:
csirke felkockáz, sóz-borsoz-rozmaringoz,(ha van fokhagyma azt mindenképp még bele) kevésnyi oliván megsüt. szép pirosra! melléje tesz a kukoricát, 2-3 evőkanál tejfölt és összeforralod. Ha mirelit kukor, akkor addig rotyogtatod, ameddig kiolvad.
Közben tésztát megfőzöd, és ha kész, az egészet bele egy jénaiba, tetejére sajt és ráolvasztod a sütőben. -
burgatshow
veterán
Van tészta, sör!
, paradicsom, tejföl, kukorica olivaolaj.
Fűszerek:
-őrölt fehérbors
-szárított, morzsolt kaporlevél
- morzsolt tárkony
- őrölt rozimaring
- morzsolt lestyán
- borsika fű
meg ugye az alapok: bors, só babérlevél, szegfűszeg
Mod 1: tejföl van, gomba nincs.
de van sajt.
Mod 2: Sajtból csak pannónia van itthon.
[Szerkesztve] -
nyávogi
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
attól függ, még milyen alapanyagod van otthon. És milyen fűszerek?
Én szoktam mellből is csirkepörit csinálni, nem rossz
Variáció1:
csirkemelleket besózod, bedörzsölöd fokhagymával, kevés borssal, kevésnyi olajon, vagy vajon megpirítod. Érdemes fedő alatt, mert akkor a saját levében puhul! Esetleg egy kevés sört önthetsz alá. Ha megpirult, a tetejére paradicsom-karikákat és sajtot pakolsz, amit jóóól ráolvasztasz.
Jó étvágyat!
alapanyagokból több ötletem is lenne
-
burgatshow
veterán
Ti mit csinálnátok egy kg csirke mellből? Elég kevés alapanyag van itthon, viszont vmit azért jó lenne enni. Valami kis egyszerűt. Pörköltre gondoltam de az csirkemellből eléggé hülyén néz ki
, másrészt meg nem tudok semmilyen öntetet, ami mondjuk jó lenne a pipihez + mondjuk tésztához.
Valaki 5let?
-
_Yvorl_
tag
Könnyű Nyári reggeli!
Padlizsánkrém:
Ez az étel a párom specialitása istenien késziti:
Végy egy két kiló padlizsánt.
Most meg őket majd töröld szárazra.
Utána ha van akkor vaslapon süsd meg (ha nincs már a modern gázfőzőhöz vaslapod (nekünk se volt) jó egyszerüen rárakni az égő gázlángra.
Addig kell sütni amig a héjjajól meg nem ég a belseje puha nem lesz (nagyjából, amikor elkezdene lehet engedni) (Fontos ez a fajta sütés mert ettől lesz kicsit olyan pikáns füstös ize, ha csak simán megfözöd előr emegpucolva inkább savanykás ízt kapsz)
Ha kész meg kell pucolni, hogy az égett héjja lekerüljön róla és le kell vágni a szárát, majd az egészet be egy turmixba.
Mellé izlés szerint hagyma fokhagyma füszerek majonéz és egy kis olaj.
Összeturmixol és kész is kenhető kenyérre kanalazható mellé friss paprika paradicsom és isteni ize van. -
_Yvorl_
tag
Érdekes a tepsibe sütőbe sütött husi sokkal puhább lesz mint a grillezett, vagy serpenyőbe gázon sütött, RÉgen nem használtam a hússütés ezen módját, de újabban rászoktam. ÉS finom lett nagyon. Múlt hétvégén 1 kiló csontozott karajt felszeleteltünk kiklopfoltunk majd mustárt olajat flekken magyaros bazsalikom bors és só füszereket összekevertem egy pácolotálban, majd a husikat beleforgattam jól és be a hűtőbe egy napra majd másnap egyszerüen tepsibe 25 perc alatt készre sütöttük. Nem égett meg omlos lett és isteni.
-
Palkó
tag
[link]
receptek- egy camambertkedvelő receptjei- rakott pacal camamberttel.......
ha ettetek még jót................
[Szerkesztve] -
Ildika
tag
Én ezt a fajtát szoktam lángosból:
60 dkg liszt, 1 tojás, 2 teás kanál só, 1 élesztő, 2 dl tej, 2 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj.
A liszthez adjuk a sót és a tojást. A tejet meglangyosítjuk, bele 1 csipet cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Utánna a liszthez öntjük és hozzáadjuk meg a vizet és az étolajat. Kézzel kidolgozzuk, kelesztjük. Majd olajban sütjük. (az sem baj ha nem kel meg rendesen, úgy is finom lesz) -
Integra
titán
chillis bab rulez

-
ladybug
őstag
Előre bocsájtom, hogy csak körülbelüli adagokat írok majd, mert ezt a receptet nemrég fejlesztettük ki édesanyámmal. Nagyon laktató, és nagyon gyorsan elkészíthető édesség. Kb ezer variációt ki lehet még találni rá.
Joghurtos vagy kefíres fánkocskák
(kb 30 db lesz)
Hozzávalók: ~fél kg liszt, 2 db tojás, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliáscukor, 3-4 ek kristálycukor, 1 csipet só, ~ 2 pohár joghurt, vagy kefír.
Keverd össze a hozzávalókat, nokedlitészta sűrűségű masszát kapsz. Hagyd állni kb 5 percig.
Az olajat melegítsd fel, és evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Vigyázz, gyorsan sül. Gyakran forgasd. Papírszalvétára szedd ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
Porcukorral vagy lekvárral egyaránt finom. -
csirkemano
csendes tag
Rakott túrós-szilvás palacsinta (Stahl) kipróbálva, naggyon finom!
A palacsintához:
15 dkg liszt
5 dkg olvasztott, langyosra hűlt vaj
4 dl tej
1 ek cukor
1 csipet só
3 tojás
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 vaníliarúd kikapart belseje, vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor
10 dkg aszalt szilva teában vagy rumban megáztatva, apróra vágva, lecsöpögtetve
Plusz: 15 dkg szilvalekvár
3,5 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája összekeverve
A palacsinta hozzávalóiból kikeverjük a tésztát (gyorsabb, ha botmixerrel dolgozunk), majd 30 percre félretesszük pihentetni. Közben kikeverjük a tölteléket a hozzávalókból. Kisütjük a szokásos módon, csak picit vastagabbra érdemes. Megtöltjük, feltekerjük, félbevágjuk a palacsintákat. Kivajazunk egy közepes tepsit, a palacsintákat a vágott oldalukkal felfelé kissé egymásra fektetve beletesszük, majd megpötyögtetjük a lekvárral. Az egészet megkenjük a kikevert tejfölös-tojásos keverékkel, még pötyögtetünk rá lekvárt, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk, bár ha marad, hidegen is finom! -
Ildika
tag
válasz
csirkemano
üzenetére
Hasonlót én is szoktam főzni, csak én a tejfölbe teszek egy kis kockára vágott sonkát

De annélkül is finom
-
csirkemano
csendes tag
Rakott karfiol anyukám-módra
A sütőt előmelegítjük 200 fokra vagy közepesre. Egy tejfölt kikeverünk egy egész tojással, kicsit megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint zöldfűszerrel ízesítjük.
Egy fej karfiolt rózsáira szedünk, megmossuk, forrásban levő vízbe dobjuk 3-4 percre majd lecsöpögtetjük. Néhány krumplit megpucolunk, vékony karikára vágjuk.
Kivajazunk egy nagyobb tepsit vagy jénait, alulra lefektetjük a krumplit. Erre jön egy réteg karikára vágott vöröshagyma, majd a karfiol. Na most kicsit sózunk, borsozunk, meghintjük kockára vágott baconszalonnával, majd mindezt nyakon öntjük a kikevert tejföllel. Ráadásnak a tetejére mehet bőségesen reszelt sajt.
Letakarva kezdjük sütni, a végén levesszük a tetőt, hogy rápiruljon a sajt.
Nagyon finom, aki nem szereti a karfiol jellegzetes ízét, annak is ajánlom, mert teljesen belesimul az ízharmóniába! -
ladybug
őstag
Arab csirke
1 egész csirke - bőrözd le, darabold fel, és főzd meg húslevesben. Aztán csontozd ki, és a húst vágd apró kockára.
50 dkg szélesmetélt - főzd ki.
1 nagy adag besamelmártás - 5 dkg margarin, kb 2 ek liszt, kb fél liter tej, 1 pohár tejföl, 1 tojás, só, fehér bors, szerencsendió (ez fontos, ettől lesz jellegzetes), 5 dkg sajt.
A feldarabolt csirkét keverd össze a kifőzött szélesmetélttel, és öntsd bele egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Öntsd rá a besamelmártást, és rakd sütőbe kb 3/4 órára. Akkor vedd ki, szórd meg 10-15 dkg sajttal, és pirítsd rá (további 10 perc a sütőben).
És kész.
Fejessalátával nagyon finom.
Nagyon nehezen hűl ki, úgyhogy fogyasztász előtt kb fél órával vedd ki a sütőből. -
ngabor2
nagyúr
azelőtt úgy csináltam, akkor is csomós lett

mindegy, mostanában úgyse fogok ekkora adagokat csinálni.
ráadásul a rendes teflonos (olaj nélküli) serpenyőben elég érdekesen néz ki a palacsinta... majdnem egyenletesen barnul, nem mint ''az igazi'' foltosan
kevésbé szép, de legalább ''diétásabb'', már amennyire a palacsinta diétás.
PazsitZ: én tészta helyett krumplival ismerem ezt a receptet, ki is próbáltam. finom lett. ez se hangzik rosszul, csak a tészta kevésbé tartja meg a hőt, mint a krumpli. ezért lehet, hogy a tojás nem fő meg rendesen. -
ngabor2
nagyúr
sütöttem egy jó adag sós palacsintát. aztán kiderült, hogy mégse lesz holnap bele töltelék húsospalacsintához. le lehet-e fagyasztani a megsütött palacsintát? ha igen, hogyan ajánlatos?
meg még egy palacsintás technikai kérdés: mikor kb. fél kilóból csináltam, akkor gond nélkül csomómentesre tudtam kavarni. most 1 kg lisztből csináltam, és nagyon csomós maradt, még 1 órai keveés után is. pedig lassan, keverés közben adtam a liszhez a folyadékot, és addig kavartam, míg az eleinte sűrű massza sima nem lett. mégse lett az igazi. mi a titok? -
PazsitZ
addikt
Nem tudom volt e hasonló recept már, de ma ezt kajáltam és szerintem tök jó lett

Tehát mi kell: -spagettitészta
-szalonna
-hagyma
-esetleg: tojás(1-2), és füszer ízlés szerint
Felrakod főni a tésztát, ezalatt a hagymát és a szalonnát kis olajon átsütöd (ha kevés a leve vizzel vagy vlmi spéci olajal turbózod) , a tojást felütöd összekevered+1kis füszer izlés szerint. Ha megfőtt a tészta rögtön rárakod a füszerezett tojást, ami a meleg tésztától és az utána ráöntött szalonnalétől rántottás jelleget vesz fel. Összekevered és lehet enni. Szerintem tök fini.
Lakótársam szerint undorító h nyersen rárakom a tojást de a hőre úgyis rántottává alakul
nem?
Jó ez így, gyors finom, olcsó! Próbáljátok ki! -
_Yvorl_
tag
válasz
csirkemano
üzenetére
Palacsintához, legutóbb azt próbáltuk, ki, hogy ne a kisütés után izesítsük, hanem már magát a tésztát.
Ebből született például a almás fahéjas palacsinta.
Mindenki izlése szerint elkésziti a saját palacsinta tésztáját.
Én:
60dkg-1kg liszt
2 tojás
1 kis doboz tejföl
só
cukor
és a megfelelő állag eléréséig szükséges szénsavas ásványviz.
melette almát lereszelek és cukorral, fahéjal meghintem majd összekeverem és 10-15 percet álni hagyom.
Ha megvan akkor hozzákeverem jó alaposan a palacsinta tésztájához és így sütöm ki.
Kicsit vastagabban öntöm az így készült tésztát a sütőbe.
Az így kisült palacsinták szerintem magukba is isteniek de egyéb belevalóval még lehet fokozni az ízeket. -
_Yvorl_
tag
válasz
csirkemano
üzenetére
Ez nagyon jól hangzik lehet a hétvégén kipróbáljuk.

-
donw3ga
őstag
Túrós pogácsa/rúd (nagyon finom):
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
só izlés szerint (kb 2-3 teáskanál)
3 üveg sör
1. lisztet a margarinnal + sóval elmorzsoljuk
2. hozzárakjuk a túrót és addig gyúrjuk amig össze nem áll a tészta.
3. téglatestet formázunk belőle és 1 napra hűtőbe tesszük a sörrel együtt.
4. sütés előtt nyújtunk a tésztán és hajtogatunk rajta (ettől egy picit lazul a tészta)
5. újnyi vastagra nyújtjuk, tojással lekenjük sajttal v. szezámmaggal meghintjük.
ha pogácsát szeretnénk akkor kiszurkáljuk pogácsa szaggatóval, ha rudat szeretnénk akkor késsel felszeleteljük.
Ha kisült a pogácsa/rúd, hideg sör mellé fogyaszthatjuk!
Ideális sörkorcsolya, jó étvágyat!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csirkemano
csendes tag
Ezt ma hallottam, sztem ki fogom próbálni:
Gombás palacsinta sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tojás;
8 dl tej;
40 dkg liszt;
40 dkg sajt;
1 fej vöröshagyma;
80 dkg gomba;
só;
bors;
ízlés szerint zöldfűszerek;
A gombákat hagymás alapon megpároljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és ráütünk egy tojást. A tojásból a tejből és a lisztből sós palacsintatésztát keverünk, és kisütjük. Olajat hevítünk, hozzáadunk két evőkanálnyi lisztet, felöntjük forró tejjel, és ha felforrt, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt fel nem olvad. Fontos, hogy állandóan keverjük, mert könnyen odaég.
A gombás ragut a palacsintába töltjük, beletesszük egymás mellé egy tepsibe, és leöntjük a sajtmártással. Reszeljünk sajtot a tetejére, és pirítsuk rá forró sütőben. -
_Yvorl_
tag
Nem értem a hozzáállásodat, hogy: ''de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira''
1. Én egyfajta tuningolt rakott krumpli receptet akartam ideirni az érdekesség kedvéért, nem azért, hogy bárki le nemtudommizze.
2. Ha végigolvastad, amit irtam akkor feltünne, hogy majdnem ugyanazt irod le amit én, tehát a nemtudommi kifejezés itt se álja meg a helyét. A tiedéhez képest az én receptem abban tér el hjogy én a tejfölbe tojást keverek mig te tejet. és én rakok bele az íz kedvéért hagymát, illetve szalonnát. A parasztkolbászt én is irtam, hogy lehet bele aki szereti az erősebb izeket. -
ngabor2
nagyúr
á, ettől nem kell tartani, mert egy egész doboz belement, abból nem jutott a palacsintasütőbe (belém). finom lett, bár még csak az elejét kóstoltam, mert még sűl. kb. pontos recptet (
) és egyebeket majd ha megsűlt mind.
mod: kész. finom lett. egy picit érzik rajta csak a sör íze, viszont sokkal lazább az egész.
nagyjából a recept:
kb. 40 dkg liszt
fél liter tej
fél liter sör
1 tojás
4 teáskanál cukor
1 csipet só
2-3 ek olaj
a többit meg aki sütött már palacsintát, az jól tudja
viszont kérdeznék is: milyen serpenyőt érdemes venni, ami valóban teflonos, és nem kell hozzá olaj? elvileg az enyém is teflonos, de olaj nélkül letapad benne minden (pedig nem karcos, csakhát ''gazdaságos'' bevonat van rajta). -
tildy
nagyúr
Ez nem tudommi de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira

Nálunk:
10 tojás, 2 pohár tejföl, d dl tej, és egy rúd parasztkolbi kell a krumplik mellé(az kb egy fazék)...
Megolajozott tepsiben egy sor héjában főtt, szeletekre vágott krumpli a tepsi aljába, rá egy sor szeletelt főtt tojás, rá egy sor szeletelt parasztkolbi, 3 DL bögrében tejjel összekevert tejfől + tej a tetejére, majd megint egy sor tojás, emgitn egy sor krumpli, és megint egy bögrében összekevert tej+tejfől, mjd egy ksi olaj a tetejére locsolva.Majd be a sütőbe fél-egy órára. Na ez nálunk a rakott krumpli. -
ladybug
őstag
Passz, még sosem csináltam.
De van sörös tészta, amibe a zöldségeket kell beleforgatni, és utána olajban kisütni.
Ide nézz,mit találtam a guglin:
Sörös palacsintatészta
Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 1 tojás, 1 pohár tej, negyed liter sör, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál olaj, só
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a sót a felvert tojásokkal, adjuk hozzá az olvasztott vajat, hígítsuk a sörrel, majd a tejjel, hogy folyékony tésztát kapjunk.
Hagyjuk állni egy órát. -
ngabor2
nagyúr
nem olvastam vissza ismételten ~550hsz-t, ezért megkérdezném, hogy a palacsinta tésztájába szódavíz helyett sört lehet-e tenni? tudom, próbáljam ki, de másnak van már vele tapasztalata? jobb lesztőle, vagy elrontja, és utána már nem lesz olyan jó pl. lekvárral?
-
Lynn
csendes tag
Almás csirke
4 csirkemell filé
2 alma
2-2 evőkanál olaj és konyak
3 dkg vaj
1-1 teáskanál cukor és mustár
2 dl tejszín
őrölt bors
só
Az almákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk. -
Lynn
csendes tag
Mascarpone hab
15 dkg mascarpone
1 doboz mangó konzerv
1 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor
babapiskóta
Csöpögtessük le a mangót, a felét kockázzuk fel, a többi pépesítsük a cukorral együtt, és keverjük a krémsajthoz. Verjük könnyű habbá a tejszínt, és azt is dolgozzuk a krémhez, ezzel lazítsuk fel. Tegyük poharakba, és kockára vágott mangóval, piskótával díszítsük. -
_Yvorl_
tag
válasz
csirkemano
üzenetére
A krumpliról jut eszembe:
Rakott krupli
2-3 kg krumpli
masfél nagy vagy 4 kis tejföl
14-16 tojás
1 kilo virsli (de lehet főzőkolbász is izlés szerint)
2-3 nagyfej hagyma
4-6 szelet baconszalonna
ujjnyi (hosszába) parasztkolbász
krumplit hejaba felrakjuk keves sóval megfőzni
10 tojást is felrakunk főni.
Ha kész mindkettőt meghámozzuk, megpucoljuk
Veszünk egy jó nagy magasfalú tepsit.
alulra belekarikazunk egy ket fej hagymát izlés szerint és mellérakujuk a szalonnákat.
valamint öntünk kevés olajat.
ha megvan elkezdjük belekarikázni a krumplikat. ha kész az első réteg jöhet a tojás ugyancsak belekarikázva, illetve a virsli ugyancsak beleszeletelve. krumplit tojast retegenkent hasznos megsózni.
majd fogjuk amaradék 4 tojást és szétvéáálasztjuk a sárgáját és a fehérjét sárgáját összekeverjük a tejföllel aztán felverjük a fehérjét jó keményre és ovatosan hozzáforgatjuk a sárgájás tejfölt. Izlés szerint ehet fűszerezni én kevés sót és tárkonyt szoktam belerakniattól pikáns íze lesz.
A szósz felét ráöntöm az eddigi rétegekre.
ide lehet beszórni aki szereti a kevés parasztkolbászt karikázva.
majd a maradék hagymát rászeletelem, krumplit tojást és virslit ebben a sorrendben. És a tetejére a maradék szószt.
TEpsit sütőbe közepes lángon 35-40 percre.
MEgsülés előtt 5-10 percel izlés szerint lehet még a tetejére rakni sima avagy füstölt sajtot, hogy az is még jó ropogósra süólhessen.
Ha már elkezd pirulni a szósz akkor jó.
Hagyma nem kötelező bele de a tapasztalataim szerint kicsit száraz lesz nélküle ha teljesen megsül, míg, ha van benne akkor jó lét enged a hagyma és nem lesz száraz.
Persze ha nem sütjük teljesen meg akkor se lesz száraz mert akkor aszaft marad kicsit még totyogós de azt kérdés ki szereti. -
csirkemano
csendes tag
válasz
csirkemano
üzenetére
Jelentem, sikerült! Persze nem ilyen sokára

Sajtos-tejszínes krumpli
1 doboz sonkás kocka sajt
1,5 dl tejszín
1,5 kg krumpli, meghámozva, ubireszelőn nagyon vékonyra szeletelve
só, bors, 2 gerezd fokhagyma
20 dkg szeletelt sonka
1 liter megmelegített tej
5 dkg vaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy 20x40 centis tepsit kivajazunk.
A sajtokat a tejszínnel kikeverjük, ráreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük. Beleforgatjuk a krumplit, majd felöltjük annyi tejjel, hogy majd jó szaftos legyen a végeredmény (nekem nem kellett 1 liter). A tepsibe belecsíkozzuk a sonka felét, rátesszük a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk. Megint sonka jön, maradék krumpli, só, bors. Végül rámorzsoljuk a vajat.
Letakarva sütjük 1 órát, majd levéve a fóliát még fél órát, hogy megpiruljon.
Amit legközelebb másképp fogok: sonkás helyett natúr sajtot fogok használni, nekem nagyon kiérződött ez a sonkás íz. Illetve fogok belekeverni reszelt füstölt sajtot is. -
tütüke
tag
Tésztasaláta, ahogy én készítem:
spagettitészta sós vízben megfő, kihül, hozzákeverek sok tejfölt, majonézet, pici mustárt, pici cukrot.
Reszelek rá egy hagymát, és füstölt sajtot. Mindezeket ízlés szerint, ki hogyan szereti...
Néha teszek bele egy doboz kukoricát, de az elhagyható.
Mi nagyon szeretjük
-
_Yvorl_
tag
válasz
Kalandor
üzenetére
csakmert ketszer irtad a tejet
plusz alisztes reszt se teljesen vagom most akkor barna liszt vagy hogy is van ez?
valamint nem sok az a lekvar es cukor mennyiség együttvéve? én mikor hasonlo sütiket csinálok evőkanalakba mérem a cukrot nem bögrékbe és ebbe még lekvár is van.
Ezért érdekel a miensége a dolognak mert szeretem az ujdonságokat -
csirkemano
csendes tag
Most sütöm Stahl Judit sajtos krumpliját, amit a vasárnapi műsorában készített. Ha sikerül, leírom a receptjét!
-
ladybug
őstag
Ma fokhagymás, párolt halat ettünk párolt zölségekkel. Nagyon egyszerű elkészíteni.
A halfilét még fagyott állapotban az olvasztott vajas serpenyőbe teszem, megszórom sóval, kakukkfűvel, és megkenem fokhagymakrémmel. Kb 3 percig sütöm mindkét oldalát, majd kiveszem, és kész.
A zödségek: reszelt sárgarépát pároltam. Sóval, vegetával, fokhagymával és fűszerekkel.
És hüvelyes borsót pároltam. Ilyet most ettünk először, de nekem nagyon ízlett. -
válasz
Retropoint
üzenetére
Új-Mexikóban plutóniummal kezelt...

-
Ildika
tag
Ma vadast főztem zsemlegombóccal csirkemellből... Úgy tünik jól sikerült, nem maradt belőle semennyi

-
_Yvorl_
tag
Szerintem marhahússal, illetve szarvashússal, ha van rá az embernek kerete a legfinomabb. én csináltam már sertésből is de jóval gyengébb lett az íze. Szerintem csirkével méglájtosabb lehet de az is finom gondolom.
utána annyi a kulönbség, hogy lén csak sárgarépából csinálom hagymával kis fokhagymával izlés szerimnti fűszerekkel. Valamint a lényeg, jó sok vörösborral. (' kiló húshoz teszek 3-4 kiló sárgarépát és ehhez egy üveg vörösbort folyamatosan adagolva)
mikor megfőtt akkor szűrővel kiveszem a húst és a répát majd az egészet a turmixba dobom és összekeverem, majd ha megvan akkor visszakeverem a léhez. ha túl sűrű akko rmég adok hozzá vizet, mjad elkezdem összerottyantani megint, ami közben még hottákeverek két kis tejfölt.
Az egészet zsemlegombóccal tálalom, amit az egyik kolega leírt az elöbb -
tiv61us
őstag
Isteni rizses marhat foztem amerikai modra:
az egyik zacskoban volt a rizs
az ment egy kis margarinba a labasba
2 cup viz
a masik zacskoban a marhahus/ ilyen por alakban/ a ketto egyutt egy dobozban/
az bele
15 perc parolas
es amugy nem is rossz
es 89 cent volt a 4 adag, mondjuk egyszerre megeszem
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
A krumplistésztára én is kitaláltam egy tuti receptet.
Elkészítem a krumplistésztát, aztán pirítok egy marék bacont, majd összekeverem a tésztával. Beleöntöm egy tepsibe, és a tetejére készítek egy adag besamel mártást. Jól megszórom sajttal, és be a sütőbe. Kb fél órát kll sütni.
Friss salátával az igazi. -
tiv61us
őstag
válasz
Retropoint
üzenetére
hat...
a brassoi tenyeg nem pirospapkrikas es sult krumplival kell osszekeverni
dehat , tudjuk, izlesek es pofonok...
egy olyan egyszeru etel mint a krumplisteszta is 2 teljesen kulonbozo modon elkeszitheto
ezen mindig veszekedtunk az exemmel, mert O paprikasan szerette en meg tejfolosen
/na nem emiatt valtunk el
/ -
Retropoint
tag
válasz
paramparya
üzenetére
mint ahogy a sültkrumpli sem hozzá való, mégis szinte mindenki azzal eszi..
én meg sültkrumpli nélkül és pirospaprikával..
-
paramparya
őstag
válasz
Retropoint
üzenetére
Nincs nekem semmi bajom a pirospaprikával, csak nem brassóiba való...

-
-
Retropoint
tag
válasz
paramparya
üzenetére
próbáld ki törtburival, nem ettél még olyan finomat.
pirospaprikával nem tudom mi a bajod
, nem csak pörköltbe kell, hanem zsírosdeszkára is ideális.. az aprópecsenye meg a kerttő között szerepel a gasztronómiai palettán. -
Ildika
tag
Közben eszembe jutott még 1 finom étel, amit a nagymamámtól tanultam: a vadas mártás.
Marhahússal az igazi, de én már csináltam csirkemellből is és így is finom lett.
Szóval: felrakom a húst főni. Teszek hozzá sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, 2-3 girizd fokhagymát, sót (vagy vegetát) és persze babérlevelet (Szóval mint 1 jó húsleves, csak babérlevéllel és kevesebb vizzel, éppen csak ellepje). Ha ez készre főtt a husit kiveszem, félre teszem, a babérlevelet pedig kidobom. A zöldségeket összeturmixolom, csinálok 1 pici rántást, belekeverem, majd adok hozzá mustárt (ízlés szerint), borsot. Ezt összeforralom, aztán tejfölt keverek hozzá és visszateszem a husit. Ált. csőtésztával szoktam, de zsemlegombóccal az igazi. -
bandiras2
senior tag
Bandiras2 vacsit csinál:
4 kolbászka a frigóból, sűrűn beirdalva(majdnem átvágva!!!) bő olajban kisütve. Szép kolbászkarikák lesznek belőle, amikor már majdnem ropog, akkor jó.
Gyors desszert:
fél kiló legolcsóbb háztartási kex átmegy a húsdarálón, nyakon öntve egy zacsi kókusszal(majd pont szarakodok a forgatással) és igény szerint kakaóval. A baracklekvár jó bele, mézből ha van, akkor keveset. Cseresznye vagy meggybefőtt leveva a legjobb, de az ásványvíz is megteszi bele(kellő állag eléréséig). NAGY pohárban, kiskanállal tálalom, monitor vagy TV elé ideális. -
paramparya
őstag
válasz
Retropoint
üzenetére

Törtburgonya?! Na, ilyet még nem hallottam
Pirospaprika meg pörköltbe kell
Bár ízlések és pofonok... -
_Yvorl_
tag
egyszerű piskóta többféleképpen is.
veszek 10 tojást
kettéválasztom a sárgáját és a fehérjét.
fehérjét habbáverem, majd ha ár kemény egyesével hozzáadok 10 evőkanál cukrot (közben folyamatosan keverjük a habverővel) ha kész a cukor hozáadása jöhet egyesével a tojássárgája, majd ha az is kész 10 pupozott evőkanál liszt ugyancsak egyesével a még mindig tartó kevergetés közben.
akkor van kész ha már olyan pici buborékok pukkannak a kevegetés közben.
fogunk egy mély tepsit, amit kimargarinozunk majd lisztel beszórunk. ebbe önthetjük a masszát. Ezt akár így is ki lehet sütni. (kakaóval lehet izesíten is)
De legegyszerübb izesítése, ha valamilyen gyümölcsöt szórunk egyenletesen elosztva a már tepsiben lévő masszába.
meggy,
cukros fahélyas meggy,
cukros fahélyas alma
cukros fahélyas meggy és alma)
eper
málna
barack
lehet hozzá gyümölcsös zselét késziteni, amiben nyáron izlés szerint gyümölcsmixet szórunk (barack, alma, ananász, eper dinnye, banán) hütőbe tesszük, majd mikor már kicsit dermettebb de még kenhető akkor fogjuk a kisült piskotát kettévágjuk és közékenünk ebből a gyümis zseléből, illetve a tetejére, majd visszarakjuk a hütőbe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
csoki/vanilia/puncs/mogyoró pudinggal, krémmel megkenhetjük a kettévágott piskotát és közé mégy gyümölcsöket is szórhatunk, tetejére kokuszreszelék és csokireszelék diszitésnek akár formábarakott gyümölcsök. -
_Yvorl_
tag
válasz
Retropoint
üzenetére
A következő recept hétvégén csak úgy ötlet alapján készült, de nagyon finom lett.
egy kilo sertéskaraj.
Hosszában felvágvágjuk, majd fél centi vastagra kiklopfoljuk.
izlés szerint befüszerezzük (só, bors, flekken, magyaros, chili ...)
fél kilo champion gomba
Gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk
Trapista/mozarella/feta sajt attól függően ki melyiket szereti
vékony szeletekre vágjuk
Vesszük a befüszerezett husikat (türelem eseték, akár egy napot pácolni is lehet füszerezett olajban) és szépen a felére ráhelyezzük a gombazeleteket és a sajtot (most nem raktam bele de még sonkát/szalonnát illetve paradicsomot is lehet bele rakni szerintem) és ráhajtjuk a hús másik felét, majd fogpiszkálóval megtűzzük
egy lapos tepsibe bő olajat öntünk, majd a hússzeleteket ráhelyezzük és a végén még olajjal jól megtapicskoljuk felülről is a szeleteket. Majd 35-40 percre közepes lángon sütőbe helyezzük.
A maradék gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzákeverünk egy kevés tejszint, süritésnek kevés lisztet és egy kevés morzsolt sajtot megvárjuk mig a sajt elolvad az egész összerottyan, (aki egészben szereti a gombát az itt készen is van) ezután turmixba ösntöm az egészet és leturmiszolom.
Köretnek rizs, rizi bizi sült krumpli krumplipüré passzol.
A husit a gombaöntettel leöntve tálaljuk. -
Retropoint
tag
Biztos finom ez a tésztasaláta, erről egy modenai tésztaféleségem jut eszembe..
Szintén főtt sáfrányos! orsótészta, sok-sok kukorica, pritaminpaprika, pulykamellfilé, gomba, etc ízlés szerint a végén parmezánsajttal meghintve.. Ránézésre színes kavalkád az íze pedig....hmmmm
próbáljátok ki. -
nyávogi
tag
egészségetekre
itthon is nagy sláger 
a tésztasalátád is kelleti magát ám
ha lejár a diétám, nem állok ellent neki 
És ha már süti, akkor egy nagyon egyszerű, isteni finom még idekívánkozik
Almatorta ír módon
18 dkg margarin
12 dkg cukorral
habosra keverünk, hozzáadunk
3 egész tojást,
18 dkg lisztet
1/2; cs. sütőporral
reszelt citromhéj, csipetnyi só, fahéjpor,
1 evők. rum megy még bele.
1/2 kg almát megtisztítunk, vékony szeletekre vágunk és a masszába keverjük.
Kikent, kilisztezett kerek formában kis lángon sütjük kb. 40 percig. (tűpróbáig) -
ladybug
őstag
Ez a pogi annyi tejtermékkel van megtömve, hogy csak finom lehet. Jövő héten ki is próbálom.
Van egy kedvenc receptem. Bármikr bármiből meg el lehet készíteni, a fantáziára van bízva.
Tésztasaláta (ahogy én készítem)
25 dkg orsó száraztészta - főzd ki, és rakd félre hűlni
25 dkg mexikói zöldségkeverék - főzd ki, és hagyd hűlni
(de lehet még bele tenni gombát, cukkinit, pritaminpaprikát, paradicsomot stb)
Ha kihűlt minden keverd össze, és öntsd rá az öntetet. Aztán jól keverd össze ismét, és hagyd állni kb 1 órát.
I. öntet: 1 fej vöröshagymát nagyon apróra kockázz fel, keverj hozzá 2 ek mustárt, 2 ek olívaolajat vagy étolajat, 1 ek ecetet.
II. öntet: 1,5 pohár natúr joghurt, só, bors, 1 kk mustár, 2 ek majonéz.
Főtt, sült, grillezett húsokhoz, vagy grillezett zöldségehez egyaránt finom, de magában is isteni. -
Retropoint
tag
válasz
paramparya
üzenetére
Ha combból csinálod, akkor a diójából, vagy a frikandóból készítsd a brassóit..
Amúgy én bármilyen aprópecsenyének való husiból elkészítem - marhából is ha kell.
Sok fokhagyma, szalonna, majoranna, pirospaprika kell hozzá.
És ami a legfontosabb... Nem sültkrupli vagy püré a köret, hanem törtburgonya, amivel elkeverjük az aprópecsenyénket..
Isteni.
Próbáljátok egyszer ki.. -
nyávogi
tag
akkor beírom én is ide, a legfinomabb pogácsa-receptemet:
Sajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
1 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
5dkg élesztő
60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
20 dkg sajt (karaván, pannónia)
Előkészítés: Szitán vagy krumplinyomón áttörjük a tehén- és juhtúrót.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a margarint apró kockákra vágjuk.
A tejfölben simára keverünk 2 tojássárgáját és 1 evőkanál sót.
A sajtot megreszeljük.
Elkészítés: Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben a margarint,
közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tejfölt,túrókat,
összegyúrjuk (egészen lágy tésztát kapunk), majd cipót formálunk belőle,
letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
Lisztezett munkalapon téglalap formájú, 1 cm vastag lapra nyújtjuk a tésztát,
megszórjuk a sajt 2/3 részével, és hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük.
Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen ismét megkelesztjük (fél óra).
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
Kibélelünk sütőpapírral két sütőlapot/tepsit.
A tésztából 2 ujjnyi (kb. 3 cm) vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk,
a tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal,
és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (ügyeljünk arra,
hogy minél kevesebb „hulladékot” hagyjunk, mert az újra összegyúrt
tésztadarabkákból nyújtott tészta már nem lesz leveles!).
Egymástól tisztes távolságra, a sütőlapokra rakosgatjuk a pogácsákat,
és a forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Frissen, szinte langymelegen a legfinomabb! -
ladybug
őstag
válasz
csirkemano
üzenetére
Ez tetszik. Én is szoktam hasonlót sütni, de abba nem kell méz.
Egy nagy fej vöröshagymát felkockázok, teszek hozzá 3-4 ek mustárt, 1 dl fehérbort, 1 ek oljat, sót, borsot. Ezt a masszát jól összekeverem, és ráöntöm a nyers csirkére. Alufóliával lefedem, és be a sütőbe. Kb 3/4 óra latt kész, és rá sem kel nézni. -
csirkemano
csendes tag
Na egy kicsit zsírtalanabb kaja

Mézes-mustáros csirke (20 perc alatt kész és valami fenséges!)
Végy egy adag csirkemellfilét (nálunk 60-70 dkg is elfogy), vágd csíkokra, forgasd át sóval és borssal, majd kevés olajon süsd meg! Ha levet enged, várd meg, míg elfövi, és kevergetve kapasd meg egy kicsit. Miközben elrotyogja a levét, kavarj ki 2 dl tejszínt kb 3 ek mustárral és ízlés szerint mézzel (kóstolgatni szoktam, hogy kellemesen pikáns legyen). Ha már kezd pirosodni a hús, öntsd nyakon a mézes-mustáros tejszínnel, egyet kell csak rottyanjon és készen is van!
Rizzsel vagy tésztával is finom, mindkettő elkészül, amíg a hús elkészül. -
Eagl3
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
Nemtudod te mi a yó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Eagl3
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
Hogy mondhatsz ilyet.... nincs is jobb mint a körömpörköltet cupákolni (persze ha öreganyáink rajtahagyják a szőrt akkó repül a kukába
)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és jó étvágyat 

, paradicsom, tejföl, kukorica olivaolaj.
, másrészt meg nem tudok semmilyen öntetet, ami mondjuk jó lenne a pipihez + mondjuk tésztához.

Mr.Csizmás
krizmo_