Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Senki se linkeli az új, havas tartalmat?
[link] -
nofi
addikt
válasz
sirszevenap #2095 üzenetére
Azért mielőtt beruházol rá, lapozz vissza az előző 50 hsz-re
Sokan mondják itt a tutit, de gyakorlatilag abszolút fogalma sincs senkinek mitől droppol be egyeseknek a játék. Elég hasonló konfiggal valakinek fix 60 mindenhol, más meg örül ha nem vágja ki a desktopra.
Ne legyenek nagyon elvárásaid mert úgy jársz mint én. Kompromisszumos játék ez a FH3, na -
sirszevenap
addikt
válasz
LordAxwell #2094 üzenetére
Lehet kell nekem akkor egy kis ram!
-
LordAxwell
senior tag
válasz
sirszevenap #2093 üzenetére
50-60fps között mozog, de ha nem nézem akkor nem veszem észre, droppolni se akadni sem szokott.
-
sirszevenap
addikt
válasz
LordAxwell #2092 üzenetére
Es milyen a teljesitmeny?
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Patrick76496 #2091 üzenetére
A játék úgy válogat ellenfeleket, hogy a szintedhez képest +/- 5 pont az eltérése az ellenfél kocsiknak, tehát mind1 mennyi a pontod igazából. Amúgy már egy ideje a nissan skyline-al (r34) megyek és S1861 a pontja, de unbeatable-n sem tudnak megverni aszfaltos pályán.
(minden rásegítés kikapcsolva)
(#2072) sirszevenap: i5 2500K 16gb ram és 1070, nekem is HDD-n van a játék.
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Ti milyen modulokat szoktatok downgradelni, hogy beférjetek egy bizonyos osztályba (A/S1)?Mostanában a weight reduction (bro)-t szoktam kihagyni, ezzel kicsit lentebb marad a szám. Viszont ahogy észrevettem a gumik is nagyon sokat dobnak az autó szintjén. Megéri őket feltenni vagy inkább ezen is spóroljak és mást fejlesszek? Az ár nem számít, szívesen ráköltöm a kreditet, ha megéri.
Előre is köszönöm a válasz(oka)t! -
tibi206
tag
válasz
sirszevenap #2087 üzenetére
Köszönöm!
-
tibi206
tag
Sziasztok! Ha megveszem a dobozos Forza Horizon 3 XBOX ONE-os verziót, akkor ha csak PC-m van azt betudom aktiválni és játszani vele?
-
IntelKiller7
Topikgazda
Nem menekülhet senki.
-
Bib
őstag
válasz
Csapoati #2081 üzenetére
Persze hogy kell a Ram. Nem elég 8Gb , hiába vannak ellenvélemények. Ha egyszer látom hogy 8-9-10Gb-ot használ a rendszer játék alatt nálam.Nyilván nem lesz több fps a több ramtól,de droppok,kifagyás esélye csökken.Több fps max 1600mhz ram helyett 2400-3000Mhz-es,nagyobb procifreki,gyorsabb videokari.
Szerintem azért a ddr4 még nem hoz annyit hogy el kellene dobni pár évig egy erősebb rendszert. -
nofi
addikt
válasz
sirszevenap #2077 üzenetére
Nekem nincs igazán értelme bespájzolni DDR3-ból, mert mire tényleg rendszeresek lesznek a RAM igényesebb játékok már várhatóan áttérek DDR4-re
Egyelőre csak kezdik odaírni a követelményekhez, de semmi nem támasztja ezt alá 1080p-ben
-
-
nofi
addikt
válasz
Csapoati #2073 üzenetére
Direkt Forza miatt bővítettem 16Gb RAM-ra és semmivel sem lett jobb.
Mielőtt eladtam a 8Gb-ot azért lefuttattam pár tesztet és jelenleg semminél nem jelentkezik a plusz RAM előnye nálam. Oké, nem megy a háttérben zeneszerkesztő, vagy CAD, de azért Skype, Viber, 5-10 lap Chrome, uTorrent, Spotify és koppra ugyanaz FPS-ben a Forza, ROTTR, Overwatch, Doom is. Ha új gépet vennék egye fene legyen 16, de régebbi konfig nem ettől fog szárnyalni. -
törölt tag
Jobb lett mint volt, de attól még nem szimulátor, inkább csak tett egy lépést a felé. Kár az Assetto-hoz hasonlítani... De aki versenyzésre vágyik és nem arra hogy mögételeportáljanak mint a FH3-ban, és legyen értelme az ideális ívnek meg féktávoknak, annak jó szórakozás lehet.
Egyébként a botrányosan gyenge kormánykezeléssel bíró Forza-k közül még mindig ez a legjobb!
-
Csapoati
nagyúr
válasz
sirszevenap #2072 üzenetére
Kevés neki a 8 giga RAM szerintem. Lehet nem ez okozza a gondot, de kevés.
-
sirszevenap
addikt
válasz
LordAxwell #2069 üzenetére
GTX 1060 6G, i5 6500, 8GB rammal. Ezzel a configgal sajnos - sajnos vannak gondok. Mondjuk annyi, hogy nem ssd-n van. Nem tartom valószínűnek, hogy ez lehet a probléma.
-
-
törölt tag
Ha esetleg már kezd kifutni a Horizon, vagy érdekel valakit a kicsit szimulátorosabb, de még bőven arcade Forzázás, akkor PC-n tegyen egy próbát az APEX-al!
Morgolódtam emiatt is eleget a megjelenéskor, de úgy tűnik a kardinális hibákat kijavították:
- Nem droppol, tükörsima kép, FH3 szintű látványvilág akár 4K-ban
- Működik wireless az XOS kontrollerrel
- Működik az összes jelenleg futó kormánnyal (Fanatec WB2-vel tesztelve)Ami még hiányik:
- Nem támogatja a 21:9-es monitorokat (ez fura mert a FH3 igen)
- Nem látja a Fanatec kéziféketMindezek ellenére kifejezetten jó lett, érdemes rászánni egy kis időt. Kiváló belépő a komolyabb PC-s szimulátorok irányába!
-
LordAxwell
senior tag
Tök durva,hogy nálam meg semmi baj nincs az optimalizációval, sose droppol.
-
Bib
őstag
válasz
sirszevenap #2067 üzenetére
Hát ha nekem is droppolna lehet kivágnám ,szerencsére minden frankó. Néha sok autó,esti esős rajt beesik 56-58 fps-re high-on, de kibírom.
-
Bib
őstag
válasz
sirszevenap #2065 üzenetére
Életem legjobb játéka, sose kötött le még semmi ennyire
-
sagem
addikt
Srácok, aki esetleg még nem vette meg de gondolkozik rajta: 11700 Ft-ra van most leértékelve az MS storeban a standard edition (a többi is le van értékelve)
Szingapúrban pedig nagyjából 9300 Ft-ra -
.LnB
titán
Hányas szint kell az online játékhoz? Haverommal nem tudtunk együtt játszani. Én meg nem emlékszem már mi volt a követelmény. Talán lvl20?
-
Over567
aktív tag
Több mint 3 óra szenvedés után befejeztem újabb kis büszkeségemet
Nekem már csak akkor szokott kifagyni amikor kreálom a dizájnokat. Azt kijavítanák nagyon happy lennék.
-
.LnB
titán
Te jó ég, benéztem az Elit festések aukciói közé. Most először. Mik vannak ott?! Eszméletlen király festések! Mondjuk az áruk is olyan.
-
keIdor
titán
2 év után ismét beszereztem a Forza Horizon 2-t, mert akciós, csak most digitálisan.
Valami 5500ft környéke volt. Hát tényleg sokkal jobb a helyszín. De lehet csak azért tetszik jobban, mert sok kellemes emlék köt a Francia Riviérához és Olaszországhoz, nem tudom. Ausztráliában még nem is jártam... -
.LnB
titán
RHUN csapatba gyertek.
-
Helmoras
őstag
Most hogy már játszom cca 1 hete a játékkal, észrevettem hogy ezek a hibaüzenet nélküli bezáródások teljesen random jönnek elő, annyi a lényeg hogy valamilyen esemény kell csak neki, vagy verseny kezdete vagy barn find vagy animáció kezdete... kb óránként jut egy random bezáródás... eléggé szomorú, de ilyenkor kicsit felállok a géptől legalább
@Daffchy: én az Rhun klánban vagyok, itt jóóóó sok ember van sok PH-s is
-
huby80
senior tag
Sziasztok
A bétát kilehet már probálni pc -n ?
-
Daffchy
őstag
Mi a PH-s csoport pontos neve (FH3)?
Csatlakoznék én is, ha nem bánjátok!
-
Erdei88
veterán
Rendszeres problémám, hogy kidobál az online játékból. Van, hogy végig tudok játszani több kört is, de legtöbbször kidob az első után
Erre van valami megoldás? Most már játszhatattlan az online része számomra -
.LnB
titán
Updatelt valamit a játék. Tudni valamit róla hogy mi volt ez?
-
nofi
addikt
Nem történt nagy baj, mindössze egy 20 peres kitérőt tettem az egyik hwaprós taghoz és már meg is volt a plusz RAM. Inkább csak az dühített, hogy az új VGA + FH3 után pont egy ilyen kiadás tette volna fel az i-re a pontot ebben a hónapban és semmi haszna nincs.
Miközben vacilláltam megnéztem pár hozzászóló konfigját, aztán átlestem a RAM topicba, ahol aztán nyilván az lett a konklúzió, hogy nem ember akinek ma 8, vagy annál kevesebb RAM-ja van.
FPS növekedést nem vártam, csak ez maradt az egyetlen ésszerűnek tűnő magyarázat arra, hogy a konfigomon miért lassul be. Mindenesetre így kiderült, szó sincs arról, hogy kifutok a memóriából, ilyen a FH3. Most egyébként mentem egy-két versenyt városon kívül és ott sem volt semmi változás. Nem annyira szembetűnő, mint a városban, de nekem ott is be-beröccenget 60 fixnél mint ahogy eddig. Korábban is írtam, hogy a játékot elindítva sem tükörsimák a menü háttéranimációi, a versenyek előtti pásztázások, ezek szintúgy megmaradtak.
Hosszú idő után a Doom volt az első játék, aminél már azért oda kellett figyelni a beállításaimra, hogy élvezhetően fusson, de ennyit, mint a FH3 esetén már rég nem szenvedtem játékkal (illetve offoltam topicot). Ez van, nem egy mai konfig, pár játék meg sosem fog úgy futni ahogy kell. Valószínű visszatolom 30 fixre, a RAM-ot meg árában eladom mert 1. Nem akarok futtetni CAD-et és GuitarRiget egyszerre a játékokkal párhuzamosan 2. 1-2 éven belül azért terveben van egy konfig-upgrade, felesleges addig bespájzolni DDR 3-ból. Konzol az meg csak egy kirohanás volt, bár legkésőbb RDR2 miatt be kell szereznem egyet. -
.LnB
titán
Fél szemmel követtem ezt a ram-os sztorit, de az kimaradt, hogy venni is fogsz, pedig lehet írtam volna, hogy gondold ezt át. Tudni kell azt, hogy itt ph!-n vannak felhasználók, akik szerint "a 450-es táp az kevés mindenre", "az i5-ös proci kevés mert CPU limited lesz", "és 64gb ram a minimum manapság már játékokhoz"...ja és azok akik gépén semmi soha nem megy 120fps alá mert ők értenek hozzá. Ezért én már ezekből próbálok kimaradni.
Na de térjünk vissza a ram témához. Én régebben a fizetésem egy igen nagy részét elköltöttem hyperszuper mega ramokra. Mert azok annyira jók lesznek! (Akkoriban a fizum se volt sok, meg a ram is drága volt.
) Tudni kell, hogy akkor még rendszeresen teszteltem a gépemet 3d mark-kal és hasonló programokkal. Szóval megvettem baromi drágán egy ram kitet. Már akkor mondta az ismerősöm aki ért is hozzá, hogy hát ez nem volt túl jó ötlet. Áh dehogy! Gondoltam. Most majd minden jobb lesz. Rákészültem, ram csere előtt lefuttattam a tesztprogramokat, felírtam az eredményeket. Majd megjött a ram, betettem, nekiugrottam a teszteknek. Csillogó szemekkel vártam az eredményt... Így. Aztán tudod mi történt. Az első 3Dmark futtatása alkalmával kaptam 1 kibsztt ponttal többet! Eggyel!! Ami semmi, mert még a hibahatáron kívül sincs! Azt hittem agyvérzést kapok!
Azóta én a ramokkal úgy vagyok, hogy hallgatok az eszemre, és a hozzáértők tapasztalatára. Most mikor vettem a gépet is "csak" 8gb-ot vettem. És elég. Mindenre.
Azt elismerem, hogy vannak esetek mikor sok-sok óra után esetleg lehetnek gondok ha megtelnek. De én még ilyennel nem találkoztam. Igaz nekem a VGA is 8Gb Vram-os. Viszont mikor nem ez a VGA-m volt akkor se sokszor jött ez a "korlát" elő. Jelenleg pedig Battlefield 1 (Ultrán, 150% render scale mellett), Deus Ex MD, COD:IW, The Division, GTA V stb stb játékoknál se volt kevés egyszer sem a 8Gb. De még egyszer mondom mielőtt valaki nekem ugrana, hogy lehet a VRam miatt.
Viszont! A Forzánál nem a ram a baj. Mindegy, hogy nézitek a memóriahasználatot. Én ezt a városban droppolós dolgot elég jól körbejártam. Bármit csináltam akkor is előjön. Ez ilyen. Kiszámíthatatlan. Nem tudom mitől lehet. De csak ott jelentkezik. Ahol sok ház van. És ha jól vettem észre csak nappal. Árnyékokra gyanakszom, levettem Ultra-ról Medium-ra, akkor is beesik az fps. Szóval passz. Sajnos nagyon az elején járunk még ezeknek az UWP+DX12 játékoknak, és eddig a GOW4 kivételével mindegyikkel volt baj (A GOW4 portolása, optimalizálása az csillagos 5-ös, csak a game gyenge picit) . A Forzának ez a betegsége.
Ennyit tudtam segíteni. Mint írtam korábban, minden patch után az első utam a városba vezet, megnézni, hogy javították e már ezt. De eleddig nem.
(Medium alá egyszer sem mentem még beállításokban. Akkor is csak az árnyékokat vettem le, szóval nem tudom, hogy Medium-on is akad e. Nem veszem le a grafikát, elvből.)
-
nofi
addikt
Korábbi hsz-eid nem láttam ezzel kapcsolatban de akkor ez mindenképp érdekes. Ha tényleg csak ott csinálja akkor nem megyek a falnak, hétvégén jobban letesztelem. Egyébként ha jól látom neked is csak 8 giga memóriád van, te legalább nem rohantál egyből bővíteni, mert én szépen benyaltam, hogy emiatt problémázik.
-
-
nofi
addikt
Kezdem feladni a dolgot... Ma beraktam plusz +8Gb RAM-ot a meglévő mellé és semmi változás nincs 1x8Gb-hoz képest
Hardverváltozás miatt újraoptimalizálta játékot, de ugyanúgy beesik 60-ról 45, 47-re és érződik is rendesen. A tükrözéseken (medium) kívül minden High-on, MSAA Off; FSAA: On és 60 FPS a target. Egyelőre úgy néz ki 0 értelme volt a plusz RAM-nak.
Lassan ott tartok, hogy eladom a VGA-t, meg a plusz RAM-ot és veszek egy XOne-t(i5 2500K@4Ghz; RX 480 4Gb; 16 Gb DDR 3 1600)
-
Balion
senior tag
Hihetetlen mennyi vramot zabál, amikor betelik természetesem akadozik. 30 fps-en nincs ilyen gond, és úgy magas grafikai beállítással is menne, de nem bírom rávenni magam a 30 fps-re, főleg egy olyan autós játéknál, ahol ilyen sebességek vannak. Remélem jön valami javítás, ami orvosolja a vram zabát. Tudtok valamit erről?
-
Dzsuri89
őstag
Ezt a születésnapi XBOX-os festést hol lehet megkapni?
Játszok már egy másfél órája, de semmi nyoma nincs. -
nofi
addikt
Ezt már lehet a RAM-os topicba kéne írnom, de csak azért értetlenkedek, mert a memóriahasználat szerint még van 1Gb szabad RAM, amihez nem nyúlt a játék. Laikusként én arra következtettem, hogy ez azért van mert elvan ő ennyivel is. Itt még a 80% kihasználtságot sem éri el és semmi különbség nem látszik. Szóval felejtsem el mennyi van szabadon, jobb lesz nekem?
Közben azért lemérem befér-e a Hyper 212 mellé még két darab magasított Vengeance DDR3 -
nofi
addikt
válasz
LordAxwell #2012 üzenetére
Pont erre szeretnék rájönni, hogy ez kimondottan a RAM miatt lehet, vagy más is van itt a dologban, esetleg csináljak egy reinstallt. Megkérdezhetem, hogy neked a játék alatt mennyi RAM-ot eszik a rendszer windowsostul, programostul?
Mert 30fps-el jól megy, de a menüben ott is érzek szaggatást és ott mindig van 1Gb szabad a memóriakezelő szerint.cyberkind
Mondjuk a DDR3 már nem egy tuti befektetés, de talán nem is esik annyira az ára, hogy ne tudjam kis veszteséggel majdan eladni. -
senzaj
senior tag
válasz
Németh Péter #2010 üzenetére
Nagy köszönet!!
-
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Forza 6 Apexnál ki lehet valahogy kapcsolni a fék rásegítést, meg az irányvonalat, hogy merre menjek?
Eléggé idegesítő. és én nem találom. -
nofi
addikt
Eddig fix 30 fps-re állítva med-high beállításokkal játszottam a FH3-mat. A gépemhez (i5 2500K@4000; 8gb RAM; RX 480 4gb) képest egész jól fut, csak átvezetőknél reccen meg picit. Megnéztem mi a helyzet 60 fps-nél, ott már elég durva szaggatások vannak free roamban is.
Lőttem egy képet a memória-használatról:Mielőtt rohannék hwapróra RAM-ért, szeretnék biztosra menni, hogy RAM-bővítéssel érek-e valamit, mert semmilyen más játék/program nem igényelt még 16 gigát. Fix 30 fps-nél még 1Gb szabad, úgy, hogy a háttérben fut x chrome ablak, messenger, viber, torrent, stb. Ugyanez 60 fps-nél annyiban módosult, hogy elkezdte felzabálni a maradék 1 gigát is, tiszta sor. Ami számomra nem világos, hogy már belépve a játékba is szaggatott, mikor még volt szabad memória, tehát kicsit elbizonytalanodtam.
-
bilanszki
csendes tag
Sikerült megoldani
Először úgy csináltam ahogy írtátok elmentem a sárga zónába vártam vagy 20 percet semmi,körözgettem a zónán belül úgy se találtam meg.
Végső elkeseredésembe újrakezdtem a karriert és kikapcsolva hagytam az internetet és sikerült megjelent a ferrari és kitudtam hívni, utána visszakapcsoltam az internetet és azóta működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest