Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz PROTRON #51386 üzenetére

Sadpanda.

Ahogy beleolvastam ebbe a folyamba, nem olvastam itt a totyikban ezzel kapcsolatban de ha elkerülte a figyelmem, akkor mea culpa, azért beírom: [link]

Szerk.: közben visszakeresve látom hogy foglalkoztatok a témával, de a sebesség változással nem, csak a médiasusogással.

A 2TB esetében az SSD-re ragasztott azonosítók így alakulnak, ezt csak a csomag kibontása után tudod meg, mivel semelyik honlap nem jelzi ki, mert valszeg a nagykereskedők nem adják át az infot a kisboltoknak, volt hogy adott angol webshop azt hitte régi revíziót árul.
    -eredeti revízió: MZVLB2T0HALB
    -új revízió: MZVL22T0HBLB

Az eredeti revízió Phoenix controllerrel és V5 nand-al van szerelve.
    Az újabb reívzió Elpis controllerrel van szerelve, ami gyorsabb adatelérést, "smothabb" élményt produkál, mivel ugyanez van a 980 Pro-ban.
    V6 nand-al van szerelve ( ez nem tudom pontosabb mit jelent pontosan), gondolom a controllerrel együtt fejti ki a sebesség "növekedést".
    A DRAM cache ugyanannyi, ilyen téren nincs változás.
    Az eredeti revízióban 42 GB fix SLC cache van, ami ha elfogy, onnantól kezdve fixen 1500 MB/s-el írsz rá.
    Az új revízióban 6GB fix, + 115GB DINAMIKUS van, tehát ha írás közben elfogy a dinamikus (mert ugye ez a szabad terület alapján változik) akkor nem 1500-ra, hanem 800MB/s-re esik le a sebesség.
    Tehát egy 75%-ra telepakolt SSD esetén már kisebb a dinamikus cache mint az eredeti változatban és leesik a másolási sebesség.

Mintha valaki korábban ezzel kapcsolatban írt volna itt a forumon, na itt a mélyebb válasz.

Viszont az új controller+nand jobban melegszik, hűtés nélkül a régi 82 fokig ment fel, az új 97 fokig felmelegedhet a standard nem túl levegős teszt környezetben ahol kínozták.

Tehát összefoglalva:
    Az új revízió akkor jó ha tudsz rá hűtést tenni, munkához használod, egyszerre nem másolsz 80GB-nél több adatot.
    A régi meg akkor jobb mint az új, ha nem tudsz hűtést tenni rá pl laptopba kerül, nem zavar munka közben a sebesség és sokszor 80GB-nél több adatot másolsz.

Csak a doboz kinyitásakor, az SSD-re ragasztott cetli alapján tudod meg melyiket kaptad.

Nekem az újabb jobb lenne...de valszeg a régebbi verziót gyártották és küldték be magyarországra a azonosító alapján 2023 05 07-én.

BTW ugyanígy az 1 TB-ből is munkához, hűtéssel jobb az új revízió aminek a száma:
    MZVL21T0HBLU --- tehát ez melegedősebb, mint az eredeti revízió

Ettől még a régi ajánlás megállja a helyét az original verzió esetén is, csak ha már lúd lehetne kövérebb.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák