-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #51386 üzenetére
Sadpanda.
Ahogy beleolvastam ebbe a folyamba, nem olvastam itt a totyikban ezzel kapcsolatban de ha elkerülte a figyelmem, akkor mea culpa, azért beírom: [link]
Szerk.: közben visszakeresve látom hogy foglalkoztatok a témával, de a sebesség változással nem, csak a médiasusogással.
A 2TB esetében az SSD-re ragasztott azonosítók így alakulnak, ezt csak a csomag kibontása után tudod meg, mivel semelyik honlap nem jelzi ki, mert valszeg a nagykereskedők nem adják át az infot a kisboltoknak, volt hogy adott angol webshop azt hitte régi revíziót árul.
-eredeti revízió: MZVLB2T0HALB
-új revízió: MZVL22T0HBLBAz eredeti revízió Phoenix controllerrel és V5 nand-al van szerelve.
Az újabb reívzió Elpis controllerrel van szerelve, ami gyorsabb adatelérést, "smothabb" élményt produkál, mivel ugyanez van a 980 Pro-ban.
V6 nand-al van szerelve ( ez nem tudom pontosabb mit jelent pontosan), gondolom a controllerrel együtt fejti ki a sebesség "növekedést".
A DRAM cache ugyanannyi, ilyen téren nincs változás.
Az eredeti revízióban 42 GB fix SLC cache van, ami ha elfogy, onnantól kezdve fixen 1500 MB/s-el írsz rá.
Az új revízióban 6GB fix, + 115GB DINAMIKUS van, tehát ha írás közben elfogy a dinamikus (mert ugye ez a szabad terület alapján változik) akkor nem 1500-ra, hanem 800MB/s-re esik le a sebesség.
Tehát egy 75%-ra telepakolt SSD esetén már kisebb a dinamikus cache mint az eredeti változatban és leesik a másolási sebesség.Mintha valaki korábban ezzel kapcsolatban írt volna itt a forumon, na itt a mélyebb válasz.
Viszont az új controller+nand jobban melegszik, hűtés nélkül a régi 82 fokig ment fel, az új 97 fokig felmelegedhet a standard nem túl levegős teszt környezetben ahol kínozták.
Tehát összefoglalva:
Az új revízió akkor jó ha tudsz rá hűtést tenni, munkához használod, egyszerre nem másolsz 80GB-nél több adatot.
A régi meg akkor jobb mint az új, ha nem tudsz hűtést tenni rá pl laptopba kerül, nem zavar munka közben a sebesség és sokszor 80GB-nél több adatot másolsz.Csak a doboz kinyitásakor, az SSD-re ragasztott cetli alapján tudod meg melyiket kaptad.
Nekem az újabb jobb lenne...de valszeg a régebbi verziót gyártották és küldték be magyarországra a azonosító alapján 2023 05 07-én.
BTW ugyanígy az 1 TB-ből is munkához, hűtéssel jobb az új revízió aminek a száma:
MZVL21T0HBLU --- tehát ez melegedősebb, mint az eredeti revízióEttől még a régi ajánlás megállja a helyét az original verzió esetén is, csak ha már lúd lehetne kövérebb.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest