Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #93794560 #43454 üzenetére

Ez számomra is érthetetlen. Még ha az SSD nem is gyorsítja ezt a konkrét alkalmazást, de azért lassabbnak sem kéne lennie.

Egy dolog van, amire gondolni tudok, hogy a HDD lassú, és ehhez a Windows lehet máshogy izzítja be a prefetcht, míg SSD-nél nem használja. De csak egy tipp.

#43461 Ombre2: elég morbid, amiket írsz. Hogy egy szem áramkimaradás kinyírjon ennyire egy SSD-t. Ráadásul úgy, hogy félig olvasható, de nem bootolható. De nem vagyok benne biztos, mert a leírásodból ítélve kevered a szezont a fazonnal, bootolhatóságot a gép indulásával, az írásvédett meghajtót a rendszergazda jogosultságokkal. Első körben én egy Live Linuxszal néznék rá. Ha az sem boldogul vele, akkor halott meghajtó, gariztasd. Esetleg várj vele, hagyd a gépben, pár napot még, hátha feléled, magához tér.

Én ilyet nem láttam még. Olyat igen, hogy egy SSD-nek kampó, akkor semmi nem szokott látszani belőle, még a BIOS-ban sem. Írásvédett SSD-t meg csak Intelnél, az szokta firmwareszinten csinálni, ha el van érve a max TBW, vagy valami hibát észlel, akkor onnantól az egész read onlyba vált.

Új hozzászólás Aktív témák