- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
marositech #40948 üzenetére
A feltüntetett érték az akár szócskát is tartalmazza
-
válasz
marositech #40948 üzenetére
Ha jók az emlékeim a tárhely méretével skálázódik az írási sebesség is.
A 3400/3300-ast az 1TB-os modell tudja.
Az 512-es pl 3400/2100-at tud.
-
marositech
senior tag
Sziasztok!
Adott egy i3 (gen. 9.) gép H370 chipsettel, frissen telepített Windows 10 2004-el.
SSD 256GB Silicon Power P34A80 állítása szerint 3400/3000 MB/s értéket tud.
De a valóság, sőt gépen is kipróbálva maximum 3300/1300 MB/s értéket mutat. Crystaldiskmark 7 mértem, mindkét mérési típussal ugyanaz jött ki.
Hol lehet a hiba, hogy az írási sebesség a felét sem éri el? SSDOK nem ismeri fel. -
válasz
RootRulez #40943 üzenetére
Sajnos az UV400-asnál ez nem meglepő... Rendkívül ingadozó minőséget képvisel.
Nálunk is van egy, ott mindenféle hibát produkált, 71%-ra esett irodai használat mellett... A másik pedig NAND hibás lett... Adatmentő cég se tudott mit csinálni vele
Kingstont nem szabad venni.
Ja és nálam is 21%-ra esett a NAND hibás... 70 hibás szektor..
@Raymond: Nálam is ugyanez, régi is új is ugyanezt mutatja.
Érdekes látni, hogy 21% az enyém is.. Nem akarom mondani azt, hogy tervezett elavulás
de még az írásmennyiség is azonos.. nálam 8,19GB..
Tehát ez így van belőve. Mondjuk úgy ,hogy nem túl hosszú távra tervezték...
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Lehet bemagyarázom magamnak, de a meghajtó teljesítménye szerintem leesett...
Fél éves SSD-ről van szó, egy Crucial BX500 CT480BX500SSD1 példányról.
A win10-em viszonylag friss*** és legális. Valami nem stimmel, "többet tölt" boot-nál néha és olykor mintha egy kicsit olyan az érzésem, mintha nem SSD, hanem egy gyorsabb HDD-m lenne... (volt anno raptorom)
(Minden ilyen autoboot meg update izé ki van lőve nálam, szeretem én frissíteni ezeket manuálisan***, hogy ha esetleg olyan tippetek lenne, hogy boot után valami masszívan frissítene)Készítettem egy crystal benchet 0Fill beállítással és szépen látható az info is a ketyeréről.
A nyers adatok alapján normálisnak tűnik? (Nem kevéske az uccsó' két adat?) -
Atla
senior tag
válasz
Raymond #40936 üzenetére
Ez már kicsit off ide,de frisítettem az audió drivert,mert az elég régi volt,minden más friss.
Energiagazdálkodást pedig Ryzen balancedra raktam,teljesítménycentrikuson volt.
Biosban visszább vettem a processzort,és a cool and quiet-et kikapcsoltam. Ezeket a válaszokat találtam a neten.
Érdekesség ,hogy azóta csinálja amiota frissitettem Win10-et 2004-re. -
Atla
senior tag
Sziasztok! Elmult napokban ujra indulgat a gépem,mintha áram szünet lenne,vagy mintha
valami lekapcsolná,tulmelegedne! Játék alatt nézegettem mi lehet az ,és egyetlen hőfok zavart,mégpedig a 970EVO 81C-fokot írt a HWinfo maximumra! Létezhet hogy emiatt lekapcsol a gép,mindenféle hibaüzenet nélkül? -
Brekkk
senior tag
válasz
tasiadam #40930 üzenetére
Nekem van egy 512 GB -os verzióm a goldenfir SSD-ből. (Tavalyi vétel).
Vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.
Olyan problémám merült fel, hogy kegyetlenül belassult. 3-4 mb/sec olvasási sebességre, folyamatos használatkor. Ezt úgy kell érteni, hogy 1-2 hét használat után egyes területeket csak 2-3 MB/sec sebességgel lehet olvasni. Van olyan szektor ahol pedig gyors marad.
Teljes törlés után visszagyorsul. Mintha rossz lenne a TRIM kezelése.Amióta nem használtam IVY és Sandy bridge környezetben, és formázáskor a szektorméretet is elállítotam az alap beállításról azóta mintha jó lenne.
Ez kb 8 hete megy az új beállításokkal. Azóta jónak tűnik. nincs belasulásom.Valószínű az SSD ugyan az mint a Patriot P200-as széria.
Még a firmware számozása is hasonló.
Sőt a Patriot P200-as firmware-t frissítené is rá, a gyári partiot software, de mivel frissebb firmware van a goldenfir SSD-n így csak lefut a frissítés és marad fent az eredeti, régebbire nem lehet downgrad-elni. -
-
Archus
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Samsung SSD-t, a sebességével nagyon meg vagyok elégedve, viszont íráskor és olvasáskor furcsa "ciripelő" sípoló hangot ad. Normális ez a jelenség? Mitől van? Elvileg nincs benne mozgó alkatrész.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
-
tasiadam
veterán
Yo
Hog tudnek egy ssd-t minel nagyobb terrorban tartani? Rendelni akarok egy 120as vagy 250es goldenfir ssd-t, es irjak hogy silicon motion vezerlo van benne, meg sk es toshiba chip. Le akarok tesztelni, hogy mennyire birjak a nyuzast, es ha nem tojik be, akkor rendelnek egy 960ast vagy 1 terrasat.
-
válasz
vadkörte #40916 üzenetére
Ott már nem lett volna a képemen bőr előhozni
Mindenképpen ide volt célszerű ezt beírni, ha másért nem, hár amiatt, mert az NVME-hez csak itt értenek, no meg a szakik itt vannak, mi csak műkedvelők vagyunk a Linuxos topikokban.
Ja pontosan emlékszem a dologra, az a szék tényleg jó drága volt, de megértelek, mert bizony menet közben látja az ember, mennyire nem szabad a széken spórolni. A mostani SSD-k meg szolgálnak, ameddig szolgálnak, ha kinövöd eladod/veszel nagyobbat és nem fog egy ökör ára lenni.
A noti nagyon megérte szerintem, a plusz memóval meg teljesen jó lesz neked mindenre. Ennyiért milyen konzumer gépet kaptál volna újan? Olyat, ami feleennyit sem bír és szétesik a 200. nyitogatásnál.
LTE modem, kártyaolvasó, bepróbálkozok az ujjlenyomat olvasóval is
Na látom lesz még azért itt egy kis ügyeskedés!
Főleg fingerprint reader szokott nyűgös lenni Linuxon, de Manjaron csak lesz fw/driver hozzá. Most, hogy említed, egyszer én is kipróbálom, működik-e a 8570p-n.
-
vadkörte
addikt
válasz
ubyegon2 #40915 üzenetére
Ott már nem lett volna a képemen bőr előhozni
úgyis sokat OFF-olunk.
Az okokat tudod, hogy miért Green lett és nem Blue. Én is jobban örültem volna egy 256/512-es párosításnak de így is kicsit kinyújtózkodtam a takarót. Lapitopi + forgó szék + 2x SSD kicsit húzós volt.
A lapost szerintem jó áron vettem ~82E 2 év garival, elvileg 2016-os. A +4GB RAM még ki sincs fizetve de már bent van a gépben.
A szopás addig tartott, amíg felkínlódtam a friss Win10-et (eleve aktiváltan és használatra készen érkezett, de én szeretem, ha asaját cuccaimat én telepítem és lakom be) és lefrissítette magát. A Clonezilla-tól már csuklógyakorlat volt, bár még van munka bőven a Manjaro-val - pl. minden hw-t (LTE modem, kártyaolvasó, bepróbálkozok az ujjlenyomat olvasóval is) működésre bírni - hogy olyan legyen ahogy elvárom. Meg olyan jó a kis gyösszel "dolgozni".
Az SSD-t nem fogom piszkálni, így marad. Ha ezek a hőmérsékletek normálisnak mondhatóak, akkor megnyugodtam. Valamint a hely sem valami bőséges. -
válasz
vadkörte #40906 üzenetére
Fene a szemed uby...
Ne feledjük címzetes látóasszonyi mivoltomat ugye!
Mondjuk ettúl függetlenül másik topikban beszéltük már ezeket az SSD-ket, amikor először említettem, hogy egy nagyobb SATA3-as jobb lenne.
Egyébként telepítgetések műveletei nyilván erősebben használják a rendszert, így ahogy írod is, később ezek a hőfokok beállnak teljesen oprimálisra, szerintem 50 felé nem is nagyon fog menni, amúgy a TLP max a környezete hőfokát oprimalizálja, így magát az SSD-t direktben ez nem érinti, nem is nyúl bele az SSD vezérlő dolgaiba. Viszont mivel említettem, hogy normális oprendszer alatt is nézd meg, alapból jóval kíméletesebb az EXT4 fs egy meghajtóhoz, szóval az se lenne meglepő, ha Manjaro alatt csökkenne is a hőfok, de lehet, hogy ez azért annyiban nem befolyásolja folyamatos futás alatt. A lényeg, ahogy szakik is mondták, teljesen normális az a hőfok, de ártani nem árt, ha a javasolt hűtési megoldást alkalmazod. Én nem tenném, mert azon a kis helyen ilyen hőfoknál gyakorlatilag sokat nem változtatna a helyzeten. Ami ugye jó és szoktunk azon változtatni, ami működik? Ajajjjj, hogy szoktunk, de ez inkább oprendszer abajgatásban merül ki.
Tudd be annak, hogy túl voltam egy fél estés szopáson, a fenti hsz után kezdtem bele a backup-ba és a linux telepítésbe.
Ja kérem, aki nem elégszik meg az ócsó oprendszerrel......
-
-
tasiadam
veterán
válasz
zizidor #40910 üzenetére
Én is valami cacheltre gondoltam, de a wd green is sokkal gyorsabb lenne tőle. Mrgpróbálkozom majd egy új win10-et, mert szépen be lett állítva a gép, (nem volt egy state sem aktív, kb mindig 3ghz fölött ment, most már 0.8-ra is lemegy böngészés alatt) csak betyár lelassítja valami. Az SSd pedig ahogy néztem 97%-os, sosem votl hibája. Gondolom valami ősi SLC lehet.
-
zizidor
őstag
válasz
tasiadam #40908 üzenetére
"Csak egy hdd gyorsabb nála ebben a tekintetben"
Ezt erősen kétlem. A HDD csak lineáris írás/olvasás esetén gyors, átlagos használatnál elég durván visszaesik a sebessége.
Abban igazad van, hogy egy újabb SSD segíthet a gyorsításban. Részben azért mert újabb, részben pedig azért, mert ha nagyobbat veszel, több NAND chip esetén több lehetőség van a belső párhuzamosításra.
Én egyébként Kingston helyett inkább egy WD Blue-t választanék.
-
tasiadam
veterán
válasz
Graphics #40905 üzenetére
Csak egy hdd gyorsabb nála ebben a tekintetben, és nem mai cisrke. Bár lehet, hogy egy zsír új, szűz win10 megoldaná ezt. Időközben kapott 4 helyett 8gb ramot, g1840 helyett 4150-et. Aztán lehet h ez is mélyen érinti a kedves win10-et, sőt, frissíteni sem tudom a 1903 base buildről.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
tasiadam #40903 üzenetére
Uby látta meg a tévedésem. Bocsánat, hosszú volt a nap és tévedtem. Nem M.2 NVMe, hanem M.2 SATA6. 2240-es, vagy 2260-as fér bele a gépbe. Az SSD 2240-es, akkora mint 1,5 átlagos méterű műköröm. Elég kicsi a hely, lévén a gép sem túlméretes.
Nem hiszem, hogy rá tudnék aplikálni értelmes hűtőbordát.
Bár minden hasznos ötletre vevő vagyok. A rendelkezésre álló hely kb. 6,3cm x 2,5cm x 0,4cm.
(nem saját kép, de típusazonos)
A hőfokot telepítések - Win10, driverek, szoftverek, frissítések - és egy masszív indexelés után produkálta. Szerencsétlen CPU is néha 70-90°C körül jártkált. Normál működés közben 50-57°C. Érdekes, hogy miután leimage-eltem a W10-et és telepítettem egy Manjaro-t, mintha hűvösebb lenne a gépecske. A ventilátor is kevesebbet megy és halkabb is, bár a TLP még nincs konfigurálva.
(#40904) ubyegon2:
Fene a szemed uby... Tudd be annak, hogy túl voltam egy fél estés szopáson, a fenti hsz után kezdtem bele a backup-ba és a linux telepítésbe.
Előtte még órákba telt rávenni a kis rohadékot, hogy normálisan boot-oljon pedrive-ról (visszagondova pofonegyszerű volt, csak én szopattam telibe magam) majd telepíteni Hidas papa remekművét - 2004 és rendben működik, illetve működött... - a driver-eket, kivárni az örökkévalóságot míg lefrissül, telepíteni a programjaimat, belakni, kitakarítani (így is maradt ~10GB szemét ami elbújt előlem).
Majd keresni valamit amivel tudok boot-olni USB-ről, hogy backup-ot készíthessek - végre megtanultam a Clonezilla alapjait- a kész telepítésről mielőtt lesatírozom az egészet a ****ba és telepítek rá egy "rendes oprendszert" - by ubyebon2 - mert használni is szeretném
A másik topikban majd kérdezek a finomhangolásról és a méricskélésről. -
-
válasz
vadkörte #40902 üzenetére
Hi!
M.2/NVME SSD-knek mi az optimális üzemi hőmérsékletük?
Jó magas, de miért kérdezted? A M.2 SATA SSD-det ez nem nagyon fogja érinteni. Ennek egyébként 0-70 C az üzemi hőfoka, ami normális még. Ha van 42mm-es hűtőborda és befér a gépbe, akkor célszerű rá tenni, de ha ez az 50-60 celsius max terhelésen volt meg, akkor az teljesen jó még. Ha különösebb terhelés nélkül 60 fok, az azért nem jó, mivel terheléssel feljebb mehet......valamilyen hűtést szoktak itt irkálni a szakik, ami kis helyre is befér, nem ismerem ezeket, én AirFryert vettem sütéshez.
Megméred majd egy rendes oprendszeren is a hőfokot?
-
vadkörte
addikt
Üdv!
M.2/NVME SSD-knek mi az optimális üzemi hőmérsékletük?
A napokban vásároltam egy HP 820 G2 laptopot és vettem bele egy Transcend TS120GMTS420S típusú SATA M.2 SSD-t. A HDS-nel ellenőrizve 50-60 °C körüli hőmérsékletet mért. Ez mennyire számít ezeknél magasnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest