Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Doky586 #33493 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Gyártó ennyit ír a PCIe csatlakozókról:
- 1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE1: x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE3: x4 mode)Nem tudom hogy visszaveszi-e 8x-osra a PCIe1-et ha használatban van a másik. Sandy miatt amúgy is csak 2.0-án megy ha jól tudom, úgy már lehet érezhető lenne
-
-
Sziasztok! Kaptam egy 256GB-os Samsung PM961-et, de csak átalakítóval tudnám használni mivel az alaplapomon (Z77) nincs M2 foglalat.
Axagon PCEM2-S NVMe M.2 adapter
Ha veszek egy ilyet, akkor a bootoláson kívül menne rendesen, a gyári értékeken?
Esetleg aliexpressről be merjem vállalni ezt? Márkanéven kívül ugyannak tűnik, csak féláron.
-
Márton
nagyúr
SSDOK és Crystal Diskinfo is N/A-t mutat a host read/write-nál pedig már ment 20 órát és van rajta 30GB videó. A400 240GB
Ez lehet a win.xp miatt, vagy annak nincs ehhez köze és csak várni kell még több napot? -
yanna
addikt
válasz
molnarpeter #33489 üzenetére
Talán a Dell topikban láttak ilyet.
-
molnarpeter
nagyúr
Dell E5430 noti, szóval passz. Amíg csak ennyi baja van, marad
Szerencsére nálam volt a kis csavarhúzó készletem, 5p és ment megint. Elsőre kellemetlen volt, mert korábban így halt be az Intel SSD-m, ott egy összeomlás után a 320 series 8 MB-ra váltott 300 GB-ról. Legalább rugalmas volt az ügyintézés, S/N alapján újat kaptam gariban. A Samsung viszont pcszerviz.com vásárlás, nem tudom, van-e rajta 5 év ténylegesen.
-
yanna
addikt
válasz
molnarpeter #33484 üzenetére
Asztali? Xar sata kábel tud ilyet.
-
Márton
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #33117 üzenetére
"Adott egy fél éves Kingston A400 240Gb-os ssd.
Egyik napon összefosta magát a filerendszer és nem formázottnak írogatta."Volt már másnak is itt a topikban 240GB A400-zal gondja vagy alapvetően egy megbízható darab, ha nincs túl sok írás ráerőltetve?
-
molnarpeter
nagyúr
850 evo: egyszer csak kékhalál, restart, aztán no boot device found. SSD ki-be megoldotta.
-
varmi2
nagyúr
válasz
balfek #33481 üzenetére
Sata2-nek ez megfelelő. ezt nem is tudnád pcie kártyába tenni, mert sata verziós az m.2
De ennyi pénzért vehettél volna 500Gb samsung ssd-t is. Ami pont ugyan ilyen gyors lenne. -
balfek
tag
Sziasztok!
ssd sebességgondom van azt hiszem, de ebben se vagyok biztos
szóval vettem egy ilyet: biwin m.2 sata 256 gb ssd TRIM van
- amit aztán beleraktam egy ilyenbe: M2.sata-to-Sata adapter
- majd egy ASRock 985GM-GS3 FX SATA2-s alaplapra kötöttem, win7 alá system drivenak (nincs sem szabad, sem megfelelő pciexx slot, ezért kellett adapter)ilyeneket adott ki a Crystaldisk és az AS:
-
nem érzem túl jónak...vagy ez max ettől a kombótól? (amd_sata driver, indexálás off, pafefile+hiber off, search off)
ja, hőmérséklete 42.45 fok között, de az elején (klónozás utáni bekapcs után volt 70 fok is rövid ideig...) - lehet,h túl közel van a GPU-mhoz? (kb 5 cm-re van tőle egy radeon R7 250-es, a ventillátora az ssd felé fúj...hiba?)
hogy lehet kisebbre venni a képeket?
-
Márton
nagyúr
Ugye a cellák nem annyira szeretik ha újraírják őket.
De mi a helyzet a kiolvasással? Ha egyszer rámásolok egy 10gigás videót és mondjuk 2 hetente megnézem, azt az idők végeztéig helyesen olvassa ki? Mert hallottam olyat (pendrive-nál), hogy nem tartós tárolásra lettek kitalálva és 1-2 év után elfelejthetik a ráírt adatot, ezért időnként érdemes lementeni, majd visszaírni.
SSD-vel mi a helyzet? -
törölt tag
válasz
Emperor_ #33476 üzenetére
Arra utaltam, hogy su nélkül írtam be a 650-et, és másodiknak dobja ki a linkelt hsz-t, ahol programok alá javasolt első olvasatra. Mondanám, hogy kereső bug-ba futottam bele, de lezso szerint biztos fícsör.
Ha valaki rajtam kívül ugyanígy keres rá, akkor szintén megjárhatja, ezért javasoltam a hsz szerkesztését. Teljesen véletlenül olvastam bele a topikba, és találkoztam a szériahibás és melegedős infóval. Szerencsém volt, hogy 14 napon belül olvastam bele a topikba. -
Emperor_
addikt
válasz
#92006144 #33466 üzenetére
Ebben a hozzászólásban említem meg az Adata 650-est. Én ebből nem azt olvasom ki, hogy ez olyan nagyon határozottan ajánlva lenne, agyon dícsérve, stb...
Megnéztem a többi hozzászólásomat -ezt Te is megteheted- és a legtöbből azt olvasom ki, hogy nincsen még vele tapasztalat.
Mivel többen küzdenek evvel a típussal, az biztos, hogy részemről többet nem fogsz jót olvasni róla. Nem fog bekerülni az ajánlottak közé se
.
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #33473 üzenetére
Köszi szépen.
Amúgy lehet mindezek nélkül is évekig menne a masina, csak 100% biztosra kell mennem, mivel dedikátl videólejátszó gép, több ember előtt kell stabilan mennie. (amit tesz is évek óta vinyóval).
Kingston A400 240gigáról van amúgy szó, egy 2 gigás partíció van rajta az XP-nek (minden extra kikapcsolva, kigyomlálva) a másik partíción a videók. Ez kb. 100GB lesz, tehát van tartalékterület bőven, és nagy átlagban, amikor változtatok valamely videón, 2-3 havonta lesz 20GB felülírva. Ezen kívül semmilyen írási műveletet nem csinál a gép, nincs neten, stb. -
King Unique
titán
válasz
Márton #33472 üzenetére
Igen, külső programok képesek megoldani akár még XP-nél is. A Defraggler (újabb verziói) egyébként a hagyományos defrag mellett tud optimalizálást is, az utóbbi való az SSD-khez. Aztán van a programban ütemezési lehetőség is, de ott egyből dobja a figyelmeztetést, ha SSD-ről van szó, vagyis az lehet csak defragnál használható. De attól még manuálisan le lehet futtatni a programon belül időnként egy-egy optimalizálást.
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #33471 üzenetére
köszi,
akkor már csak egy utolsó megerősítést kérek, hogy XP alól, ahol sem ő, sem a sata driver nem ismeri a trimet, ezek a hasznos programok mégis megoldják valahogy?
És a free Piriform vajon elég-e? -
King Unique
titán
válasz
Márton #33469 üzenetére
Jól sejted, a Windows 7 nem tud ilyet, mivel a meghajtók optimalizálása és egyúttal SSD-knél töredezettségmentesítés helyett a TRIM futtatása a Windows 8-nál került bevezetésre (bővebben). Vagyis a modernebb Windowsok, a 8.X és a 10 tudják ezt natívan a beépített eszközzel.
XP-nél a TRIM pótlására itt a topikban is többször ajánlották már pl. az O&O Defrag (17) és a Diskeeper programokat. De akár más hasonló program is megfelelhet ilyen célra, illetve amelyik még működik XP-n.
-
Márton
nagyúr
válasz
Frawly #33463 üzenetére
Köszönöm válaszod.
100% biztos, hogy már a Win7 defragja is trim-mel?
Én azt találtam, hogy csak le van tiltva:
"In Windows 7 - we turned off defrag for SSDs as you mention in your entry; but in Windows 8, we have changed the defrag tool to do a general optimization tool that handles different kinds of storage, and in the case of SSD's it will send 'trim' hints for the entire volume"Esetleg valamelyik service pack-tól már trim-mel is?
A Piriform Defraggler free verziója is jó? Mindezt XP alatt, ahol a Sata driver még nem is ismeri a trim parancsot?
-
Frawly
veterán
válasz
#92006144 #33466 üzenetére
Nem vagy rekorder, más is jelzett nemrég hibás SU650-nél 79 fokot. Egyértelműen szériahiba, azok is, amelyek nem melegednek, tömegesen döglenek meg egy idő után. Az eseteknek az okát nem tárták fel, szériahiba nincs bizonyítva, de mióta kitudódott, nem is ajánljuk senkinek az SU650-et az SSD-s topikokban. Annak ellenére, hogy én pl. kifogtam egy jó példányt, ami teljesen hűvösen működik (ezt kézrátétellel is meg tudom erősíteni, tehát nincs az, hogy csak a hőérzékelő vagy a SMART mutat irreálisan alacsony értéket), meg a topikba is csak 2 ember írt be emiatt panaszt, pedig itt a PH-n is sokan vettünk belőle. Lehet mi még egy jobbik, régebbi szériából vettünk, amit még ez a hiba nem érintett.
Az is tévedés, hogy csak akkor tudsz jó SSD-t venni, ha mindjárt a legdrágább Samsung 860-as szériát veszed. Sok jó SSD van az SU650-nél nem sokkal drágábban, pl. SU800, SU900, Crucial MX500, MX300, akciós 850-es Samuk. Illetve ha bizonyos tárhelyméret felett veszed, akkor Kingston UV500. Sőt, megkockáztatom, ha nem noname kínai SSD-t vesz valaki, akkor nagyon megbízhatatlan széria nincs a piacon. Vannak lassúcskák, pl. WD Green, A400 és UV500 kis méretben, vannak alacsonyabb íráslimitesek, de nagyon ratyi nincs a márkásak között. Hosszú idő óta ez az SU650 az első felbukkanó problémás széria, utoljára a Kingston V és OCZ Vertex korszakban volt ilyenre példa, elég sok éve. De ebből az SU sorozatból is csak ez az SU650-es ilyen, az SU700-800-900-ról tömeges problémát nem lehet olvasni. Az SU800 előjött néhányszor a topikban, mert emberek régi Hard Disk Sentinellel néztek rá, ami nem ismerte a meghajtót és hülyeségeket írt róla, hogy hibás, holott nem volt az, de a legújabb verziós HDS már megerősítette, hogy jól működik az SSD.
Aki meg SU650-et vett, és problémája van vele, pl. melegszik, az ne várja meg, míg 72-99 fokos lesz, ha indokolatlanul átlépi a 60 fokot, már vissza kell dobni gariztatni, már csak azért is, mert 70 fok fölött elvileg megtagadhatják a gariztatást.
-
-
törölt tag
Azt hiszem rekorder vagyok su650 tulajok között a másolás közbeni 72 fokkal.
Csak 650-et írtam a gyorskeresőbe, és az első ezzel kapcsolatos hsz-ben a topikgazda ajánlja programok alá, bár bő 2 hónapja íródott. Ezt szerintem szerkeszteni kellene, nehogy valaki belefusson így.
Alza mire cseréli?
Evo 860 36000-be kerül náluk (máshol 30 eleje), szóval legjobb esetben egy 10-est kell rádobni, hogy használható ssd-t kapjak. -
Frawly
veterán
válasz
Piftuka #33441 üzenetére
A HD Sentinel megmondja a firmware verzióját.
Az Intel 545s-nél nem kell megijedni, hogy esett 1%-ot a kondíció. Sok SSD-nél gyorsan esik 1-et, de a következő százalék esés az sokára jön el. Aggódni akkor kell, ha látványosan gyorsan esik, ilyen hónapokon belül 20-40%-ot.
Ráadásul ha jól emlékszek, az az Intel SSD-d is megvan már vagy fél éve, ha nem máris egy év telt el. Ha utánaszámolsz ilyen esési ütemmel, meg a mostani összírásoddal, akkor ki fog jönni, hogy még 50-100 év, mire elvileg eléred a 0%-ot, és még 50-100× ennyit felírhatsz rá. Jó, lehet „csak” 25 éve lenne, de a vezérlő biztosan előbb fog megfeküdni, kondíciótól függetlenül olyan 6-8 év után saccra.
-
Frawly
veterán
válasz
ekkold #33457 üzenetére
Így van, ezt te nézted be. Bárkivel megesik, tanulópénz. Az adatvesztés részét nem értem, mi az, hogy majdnem elveszett 500 giga adat? A HDD, amiről klónoztad, az megmaradt nem?
Legközelebb már tudni fogod, hogy a klónozóprogikban le kell nyitni az alignálási beállításokat. Tudják azok, ha kellően új verziót használsz belőlük.
Egyébként meg a min. 4K-s alignálás már nem csak SSD-knél fontos, hanem modern HDD-knél is. Csak szólok, mielőtt legközelebb HDD-re is felnyomatsz ilyen 63 szektoros alignálást olyan címszóval, hogy annak úgyis mindegy.
Klónozás előtt meg a célmeghajtón teljesen felesleges bármit is csinálni (partíció létrehozása, formázása), mert a klónozási folyamat úgyis teljesen felülírja.
-
Frawly
veterán
válasz
Márton #33462 üzenetére
Elvileg a HD Sentinel is kiírja az SSD-ről az adatokat. Vagy kipróbálod a Kingston SSD Toolboxot, ez lehet kézi TRIM-et is tud. Ha nem tudna, akkor a Piriform Defraggler vagy O&O Defrag, vagy hasonló 3rd party defrag program LEGÚJABB verzióját kell ráereszteni, ami ismeri az SSD-ket és TRIM optimalizációt hajt végre rajtuk töredezettségmentesítés helyett. Hangsúlyozom, hogy a LEGÚJABB verzió kell ezekből az SSD-s progikból, lehetőleg a hivatalos oldalukról, tehát az nem jó, ha valami millió éves verziót töltesz le Softpedia, pcworld, egyéb szenny helyekről. Ugyanez áll a HD Sentinelre is.
De az is játszik, amit írtsz, hogy időnként átteszed egy Win7-es gépbe, és ott a beépített töredezettségmentesítőt ereszted rá, az már ismeri az SSD-ket és defrag helyett TRIM optimlizációt hajt végre.
(#33461) varmi2: egyetértek. Ez egy 5 éve bemutatott SSD modell, ez a példány megy már 4 éve, átlagos írásterhelés mellett, ennyi kellett, hogy essen 13%-ot a kondíciója. Ilyen ütemben még 26,7 éve van hátra. Kész tragédia, hogy nem tart ki 500 évig
De már 26 év múlva sem lesz nagyon gép, amibe belemenne. De gondolom előbb lesz lecserélve, ahogy egyre olcsóbbak lesznek a nagyobb SSD-k, és a 120 giga már szűkössé válik. Teljesen felesleges tartani az elhasználódástól és kondícióeséstől.
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #33456 üzenetére
Közben kipróbáltam az SSDOK-t, és az megy XP alatt, viszont host read/write, wear leveling count értékek még nincsenek. Ez lehet azért, mert összesen talán 10 órát ment és max. 7GB adat írodott rá?
Tehát kell neki még egy kis idő, mire valami statisztikát tud adni, vagy XP alatt sosem fogom látni az adatokat?Mint írtam az align rendben van, persze Trim parancs az nincs. Létezik erre free utility, amit időnként lefuttatva gagyába rázza az ssd-t? (Kingston A400) Esetleg áttéve egy win7-es gépbe, mit kéne futtatnom, hogy hosszú életű legyen az xp-ben is?
-
Joker88
őstag
-
King Unique
titán
válasz
ekkold #33458 üzenetére
Tehát a forrásmeghajtón eleve nem stimmelt az alignálás már a klónozás előtt sem... Ami egyébként még HDD-nél is meglepő, ha újabb Windowszal volt particionálva, amelyek az XP-vel ellentétben már alapból helyesen alignálnak HDD és SSD esetében egyaránt. Szóval valójában a Macrium amúgy sem tudta itt elcseszni az alignálást, ha már eleve nem stimmelt. Viszont a művelet közben javítani tudta volna, de ezek szerint nem az 1 MB-os eltolás volt beállítva. De egyébként külső particionáló programokkal akár még a klónozás után is meg lehet oldani, tud ilyet az EaseUS is.
A partíciók összevonását meg lehet ezekkel a programokkal akár többféleképpen is oldani. A pontos műveletek nem derültek ki, de ha ott esetleg valami félre lett nyomva, akkor nem lenne annyira meglepő a végeredmény. Viszont ugyanakkor a program esetleges hibája sem zárható ki, amit pl. a fájlrendszer hibái még tetézhetnek. Az pedig megint érdekes, hogy az újraindítás előtt még állítólag OK volt az összevonás, majd utána csesződött el. Ha egyszer megcsinálta a program a műveletet rendesen és nem kért hozzá újraindítást, akkor annak normál esetben egy restart után sem kellene elcsesződnie, pláne egy adatlemeznél. A rendszermeghajtóknál szokott ez problémásabb lenni, ott bizonyos particionálási műveleteket eleve csak újraindítás után, ún. PreOS módban tudnak megoldani az ilyen programok. Ami normál esetben lefut hiba nélkül, de előfordulhat néha az ellenkezője is és akkor van a gond.
-
ekkold
őstag
válasz
King Unique #33455 üzenetére
A Marcium free verzióját töltöttem le a gyártó weboldaláról. Feltételezem, hogy a legfrissebb verzió.
Nem image fájlt készítettem, hanem közvetlenül klónoztam a particiót.
A forrás egy 500Gb-os winyó volt, sok MBR particióval, és 63. szektor kezdéssel (tehát ez nem volt SSD-nek megfelelően alignálva).
Az alignálás beállítási lehetőségét valóban nem vettem észre, illetve nem is feltételeztem, hogy kell vele foglakoznom, mivel előtte az SSD-re létrehoztam egy megfelelően alignált particiót. Azt feltételeztem, hogy erre is visszaállítja az adatokat a Marcium, és nem kell újra elkészítenie a particiót. Legközelebb (ami nem tudom mikor lesz) jobban odafigyelek majd - illetve, lehet, hogy addigra változik majd az ajánlott programok köre is
Az EasyUS free verzióját használtam, ill. töltöttem le a gyártó weboldaláról. Gondolom ott mindíg a legfrissebb verzió érhető el. Miután elindítottam a particiók összevonását, ott hagytam a PC-t. Később amikor ránéztem, már befejeződött a folyamat. Hibaüzenet nem volt. Újraindítás után, az összevont kb. 2,7Tb-os partició helyett egy néhány Gb-os üres terület, majd egy 600...700Gb közötti hibásnak jelzett NTFS partició, utána egy 2Tb körüli üres terület látszódott. Ránéztem egy linuxos Gparted-el is ami feldobott két üzenetet hogy hibás a GPT particiós tábla. Ezután már minden mindegy alapon rányomtam a javításra. Ez nem vezetett értelmes eredményre. Utána újra particionáltam, majd visszaállítottam az adatokat a régi winyókról.
-
Márton
nagyúr
Win XP alá keresek SSD állapotot kijelző progit. (nemnevet, spec gépről van szó, align megvan, stb)
Olyat, ami megbecsüli, kb. meddig működik még hibátlanul az eszköz, mennyit írtam rá eddig, stb.
Amit próbáltam az xp-t már nem támogat. Van mégis rá valami? -
King Unique
titán
válasz
ekkold #33452 üzenetére
Azzal nem értek egyet, hogy a Macrium Reflect elrontja az alignálást. Számtalanszor klónoztam már vele, mentettem lemezképfájlba és állítottam abból vissza, de soha nem volt ilyen gond. Ráadásul alapértelmezetten általában eleve be van állítva a programban az 1 MB-os alignálás és már csak azért sem fogja elrontani. Ha a forrásmeghajtón is rendben van, akkor meg szintén nem, illetve akár a művelet közben is képes kijavítani a linkelt beállítási opciót használva. Ha nálad esetleg valami miatt elállítódott, vagy magad állítottad át, netán már a forrásmeghajtón is rossz volt, max. akkor lehet reális, amit írsz. Egyébként a program pontos verziója nem derült ki, hogy melyiknél tapasztaltad.
Az EaseUS-nál szintén nem ismert a pontos verzió és hogy milyen kiadás, free / licencelt stb. A partíciók egyesítése az adatok átmozgatásával járhat, ami nagyobb adatmennyiségnél sokáig eltarthat. Ha közben megszakad a művelet, akkor szokott gond lenni, akkor sérülhetnek a kötetek és a fájlok. De ha rendben lefut hiba nélkül, akkor utána rendszerint OK szokott lenni. Ha nálad nem, akkor nem, de a részletek itt sem derültek ki. Ha a fájlrendszernél esetleg már hibák voltak, túlságosan töredezett volt stb., az is közrejátszhatott benne. Viszont az igaz, hogy ha fontos adatokról van szó, akkor a partíciók machinálása előtt / helyett biztonságosabb megoldás lementeni az adatokat, majd az utóbbinál az újraparticionálás után visszamásolni őket.
-
-
ekkold
őstag
Sziasztok! Megosztanám veletek néhány tapasztalatomat. Nemrég vettem egy 500Gb-os samsung 860 EVO SSD-t. Win7-et használok, és mivel nem akartam mindent újra telepíteni, ezért átklónoztam, a winchasterről az oprendszert. Az ajánlott Marcium szoftver használtam. Működött is minden, csak éppen utólag kiderült, hogy a partició kezdetét visszarakta a 63. szektorra, tehát az alignálás nem volt jó (előtte particionátam az SSD, Win7-el és az jó is volt 1024 / 1Mb szabad terület a partició kezdete előtt). Ezt nem könnyű javítani, csináltam egy partició mentést a 3T Toshiba winyóra, hogy majd arról visszaállítom, de már jól alignálva. Erre végül az Acronis programját használtam, ami sikeres eredményt hozott.
Tehát nem árt tudni: a Marcium programja, partició klónozásakor elronthatja az alignálást! Nem biztos, hogy mindenkinél, de nálam előfordult.
Egy másik tanulság, ami nem feltétlenül az SSD-hez kapcsolódik, de EasyUS használatát is ajánlják pár helyen (nos: én nem ajánlom). Az EasyUS particionálójával össze akartam vonni a 3Tb-os vinyó két particióját. Ezt látszólag meg is csinálta, de gyakorlatilag annyira szétbarmolta a GPT particiós táblát, hogy elvesztek az adatok a winyóról. Szerencsére még megvoltak az adatok a két régi winyómon, amit a 3Tb-os váltott, így újraparticionáltam, és visszamásoltam az adatokat rá.
Tehát: a particiók módosítása előtt minden fontos adatot érdemes menteni, lásd az én példámat: kis hijján annyi lett az adataimnak.
-
válasz
Mythunderboy #33449 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest