- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Léghűtés topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Dell notebook topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
HUNRONIN #15955 üzenetére
Mondjuk neked elég erős géped van, elbírt volna egy "komolyabb", gyorsabb SSD-t is...
kieg: az én gépem szerényebb jóval, de az "olcsó" SSD-ben is csalódtam pöttyet (nem a teszteredmények miatt, azt már csak a viszonylagos lassúsága okán kezdtem el vizsgálgatni). Nálam egy szerűen nem volt meg az a "húvazze!" érzés, amikor leváltottam a HDD-t erre a sz*rra. Az oprendszer kicsivel gyorsabban indul, a programok kétszer gyorsabban, de messze nem jött be az, ami a 2 cikkben le vagyon írva, hogy akár 5-6 szor gyorsabb is lehet a programok kezelése. Egy dolog, ami tényleg többszörösére gyorsult, az pedig a windows leállítása.
De azt meg ki nem sz@rja le...
Én bánom már, hogy rászántam 25 rongyot.... -
Szabesz
őstag
-
bpx
őstag
válasz
HUNRONIN #15942 üzenetére
az 1,4 millió óra MTBF egyáltalán nem az élettartamot jelenti
fogtak mondjuk 2000 db SSD-t amit teszteltek 700 órán át (így összesítve kijön az 1,4 millió óra üzemidő), és ebből 1 hibásodott meg ennyi idő alatt
simán tönkremehet 1 hét múlva is (jó ezt azért tényleg nem valószínű), de arra ott a garancia
-
LK
addikt
válasz
HUNRONIN #15939 üzenetére
SLC sokkal több írást visel el , mint 1 MLC-s SSD. Cserébe drágább is ,úgy tudom. Egyébként az "SSD-k természete" Ph! írásban részletesen elemzik az élettartamot.MLC-s ssd élettartama 30Gb napi írást feltételezve 4-5 írást spóroló beállítás használatával ,18 év élettartamot tippeltek (a legrosszabb esetben) ha jól emléxem.
Ezért fontos a TRIM v. natív (gyári) TRIM.
CSZN: Frissen piacra dobott ssd tesztes topicokban írogatták páran hogy beszarogatott
az ssd-jük.
-
fagy53
nagyúr
válasz
HUNRONIN #15905 üzenetére
Kötve hinném, hogy az i5-2500K-val gondjaid lennének a min. FPS-nél, a GTX 460-nal.
Inkább a pályabetöltéseknél gyorsabb valamivel, de nem minden esetben az SSD.
Használom így is úgy is a játékokat és azt szűrtem le, hogy csak ezért nem érdemes a drága SSD-t használni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
HUNRONIN #15809 üzenetére
Csak a várható élettartam nagyobb. Az SLC akár 200 évig is működhet, az MLC-s csak húszig!
Szerinted hol lesznek a mai méregdrága "vackok" akár csak 5 év múlva?mod: viccet félretéve: az MLC-s meghajtóknak igazából csak a szerverekben van értelme, ahol folyamatosan, teljes gőzzel dolgoztatják. Ott valóban számíthat a kb. tízszeres élettartam.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Ingatlanos topic!
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest