Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
elysium (2013) - ov
spoileres lehet, bár szerintem nem az
az első és legfontosabb, hogy jó film összességében és sose rosszabbat. abszolút üvölt róla blomkamp sajátos általános és politikai világnézete, így megint hasonló az alapfelállás, mint a d-9-ben, legalábbis ami a nyomort, a kilátástalanságot, a mocskot és nincstelenséget illeti.
a képi világ egyszerűen csak üt-vág, annyira magával ragadó, nyers és reális, amilyet a d-9 óta sci-fiben nem láttam, sok helyen ugyanaz a dokumentarista komor hangvétel, kézikamera, helyenként azt vettem észre, hogy valami egészen új módon csavarja meg a kamerát egyes jeleneteknél, ezt így még sosem láttam, tetszett
a por, a mocsok, a házag, a gépek, nem érzed mesterkéltnek, hanem elhiszed, hogy valós, létező dolgok mind-mind. és ez igaz az űrállomásra is. ami persze pontosan ellentettje a földnek, patika, ragyog, sehol egy porszem sem, szuper idill, luxus amerre és ameddig a szem ellát.
blomkamp többször említette, hogy nagy alien világ fan, és az ürállomás felépítésén egyes helyeken ezt a fajta gépies, sterilitást érezni is, nagyon pöpec.
vér. na itt az van. ugyanúgy röpül minden, szakad cafatokra, mint a d-9-ben és ez így jó, nincsen szarozás, így kell egy filmben a vérnek folynia. nincsen eltúlozva, nem dől liter számra a paradicsomlé... de ahol kell, ott viszont úgy szakad ember darabokra vagy egyebe, ahogy a nagykönyvben megvagyon írva. csillagos ötös!!!
színészek. matt damon a magányos és tragikus hős, aki ezt szerintem úgy is testesíti meg ahogy kell, de ugye a bourne trilógiában ezt már bizonyította, hogy profi benne. jodie foster szuper politikusnak, igazán lehet útálni érte. viszont a szűk szoknyája még mindig kiadja mennyire jó, izmos lábai és vádlijai vannak, nyamm, dögös ez a nő nagyon még mindigna és ott a flúgos murdock... azt kell mondjam ő volt a legjobb, mert annyira jó sharlto gonosznak, zseniális egy pszciho, egy állat és ehhez maximálisan hozzájárul az ausztrál angolja, óriási löketet ad a személye a filmnek, nem csoda, hogy blomkamp itt sem mondott le róla. ördögien csillog a szeme és tényleg gonosz, nem érdekli semmi, csak maga, a parancs és öl, zúz. kevés ilyen jó gonoszt láttam idén.
hibák. igen, van benne, a film alatt nem tűnt fel, mert én végig élveztem a filmet, de autóban hazafelé már előjött pár kérdés, de ezeket most nem akarom elszpoilerezni. minden esetre nem olyan arcbakaparós, mint az idei többi filmben szokott lenni, ahol már a film alatt felvágnám az ereim legszívesebben.
szívesen néztem volna tovább, nem zavart volna, ha kétszer ilyen hosszú, csak egy picit ráfeküdhettek volna jobban mind a föld, mind az elysium életének kidolgozására, kicsit jobban belemenni a részletekbe. legalábbis én személy szerint ezt nem bántam volna, pont ebből fakad pár kérdés és hiba is nekem a filmben.
aki úgy ül be, hogy azt várja, hogy, meg azt reméli, hogy, meg elvárja, hogy... az messze kerülje el, mert nem fogja tudni értékelni, hogy idén bizony az st:id mellett ez a legjobb sci-fi, messze. eddig. és semmiben sem kell blomkamp-nak szégyenkeznie, mert elérte, hogy ugyanolyan megosztó film lesz, mint a d-9, és ez így jó. egy jó filmnek megosztónak kell lennie. nálam megy bluray-en a d-9 mellé, az biztos.
szórakoztató film, jó sci-fi és sok olyan van benne, amit idén sem tudott egyetlen másik sci-fi csak megközelíteni sem. valszeg nem is fogják.
szóval blomkamp-nek sem sikerült a d-9-et egy tekintetben megismételnie, egy másik tekintetben, viszont nem. hogy baj e? nem, egyáltalán nem. csak max azoknak, akik saját magukat csapják be. ők csalódni fognak, mint az indexes bohóc, a többiek viszont nem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- bambano: Bambanő háza tája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Limitált ideig kipróbálható a magyar fejlesztésű Cult of the Child Eater
- További aktív témák...
- Black & Decker töltőt keresek
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest