-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rogiii
aktív tag
-
csemege86
tag
Sziasztok,
55"/139 cm tévét szeretnék venni.
Jelenleg egy 43"/108 cm van a falon ezzel a konzollal, de úgy látom, ez csak 19-32" méretig ajánlott. 55"-höz ez már nem lesz jó. A fal egyrétegű gipszkarton fal, viszont a konzol a a 60 cm-s fémprofilba van felfogatva alul-felül 2-2 nagy fémdübellel. Több éve van fent, forgatjuk ide-oda, tökéletesen tart, masszív.
Viszont ha 55"-ös tévéhez másféle konzol kell, van-e a piacon olyan, aminek ugyanígy egy találkozási pontja van a fallal, és szintén fel lehet használni a fémprofilt a felfogatáshoz? Nyilván szitává se akarom fúrni a profilt, tehát az lenne a legideálisabb, ha ugyanoda mehetnének a fémdübelek.
Ha 55"-ös tévéhez csak olyan konzol létezik, ami két külön helyen csatlakozik a falhoz, akkor viszont meg kell találnom két egymás melletti fémprofilt a falban, amik 60 cm-re vannak egymástól. Létezik ilyen? Vagy ha ekkora tévég szeretnék, felejtsem el, hogy szimpla gipszkarton falra felszerelhetem?
Helyhiány miatt mindenképp falon vagy nagyon közel kell lennie. Ha a fent leírt attribútumokkal nem létezik konzol, akkor van-e valami más megoldás? Pl. falon kivül egy földön stabilizálható fémprofil, amibe szintén fel lehetne fúrni a konzolt? Nem értek hozzá, csak ötletelek.
Ami még nehezíti a dolgot, hogy jelenleg pont szerencsém van a fémprofillal mert pont az ágy közepének vonalában van. Ha két profilhoz kell felfúrni az újat, a tévé közepe eltolódik az ágyhoz képest, tehát ezesetben még forgathatónak is kell lennie - mint a mostani, és nem mint pl ez az 55" kompatibilis konzol.
-
pruzsi
őstag
Szép napot .
samsung qe55q60t keresnek konzolt ami a legközelebb tudja "húzni" a falhoz a tv-t,ha kilógna valószínű nagyon csábító lenne a macskának hogy felugorjon rá, most talpon vagy igy mögötte mennek el néha de így veszélyes ha ott játszanak ne boruljon rájuk ezt kellene kivedeni, de a kabeleknek is kell egy kis hely ...[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
Szia!
Nem olyan rég volt ajánlva itt a fórumon a Equip 650319 konzol.
A TV-d 200x200 VESA szabványának megfelel és 20,5 mm áll el a faltól. TV rögzítése szempontjából azért ajánlott mert biztonsági csapos, így TV felhelyezésnél. illetve levételnél nem kell speciális csavarhúzó hozzá."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
csemege86
tag
Lehet, hogy túlbonyolítottam: szimpla falú gipszkarton falra lehet 55" kompatibilis konzolt szerelni úgy, hogy a fal mögött 60 cm-ként sorakozó fémprofilokat használom fel?
a) Van olyan konzol, ami egy helyen találkozik a fallal, és 55" tévével kompatibilis?
b) Van olyan megoldás, ami két, fal mögötti fémprofilt átér? (Sín, konzol)?
c) Esélytelen szimpla falú gipszkartonra ekkora tévét elbíró konzolt fogatni, még ha fémprofilba fúrom fel, akkor is.[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2755 üzenetére
Szia!
Őszintén szólva 55"-ös TV-k között is nagy a differencia, mind súly, mind VESA rögzítési szempontból. Emiatt IS (!!!) konzolt ajánlani azért nem merek, mert egyrészről nem tudom a TV pontos típusát, másrészről a 60 cm-ként lévő fémprofil merevségéről, terhelhetőségéről nem tudok semmit.
Van olyan konzol, ami egy helyen találkozik a fallal, és 55" tévével kompatibilis?
Itt arra gondoltál, hogy vertikálisan (függőlegesen) több ponton történő vagy ténylegesen csak egy ponton történő fali rögzítésre?
b) Van olyan megoldás, ami két, fal mögötti fémprofilt átér? (Sín, konzol)?
Sajnos a gyártók nem tüntetik fel a fali rögzítési pontok pontos adatait, így meg botorság lenne ajánlani egy tartót.
c) Esélytelen szimpla falú gipszkartonra ekkora tévét elbíró konzolt fogatni, még ha fémprofilba fúrom fel, akkor is.
Sajnos a fal ahova szeretnéd igencsak leszűkíti a lehetőségeket és félő, hogy egy nagyobb tv a hozzá illő konzollal már túl nagy falat lenne neki. Továbbá az 55" már az a határ ahol biztosabb kétkarú konzolra helyezni a TV készüléket, de ez nem zárja ki, hogy egy masszívabb egykarú ne tartaná meg. (Példaként egy függőleges felfúrási profilú Hama)"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Rogiii
aktív tag
Na felkerült a 65xh9096 a falra a Stell 3610mk2 konzol segítségével.
Megosztom a tapasztalatokat.
Én 12x70 Fischer tiplit használtam és 8x70-es állványcsavart, amit hozzá adtak azt ki sem bontottam. Atom stabil így a falon.
Egyedüli gyenge pontja a konzolnak, ahol az előre hátra döntést lehet szabályozni, 2 hosszú 5-ös átmenő csavarral van rögzítve, amit hiába húzok meg, nem tartja meg a tv-t az adott pozícióban. Könnyedén billeg, és általában picit előre dől, elhúzza a tv súlya. Pedig a tartó elvileg 60kg-ig jó, az én tv-m csak 22kg.
Minden más nagyon stabil, forgatás, kihúzás is.
Azt a két hosszú átmenő csavart jövő héten cserélni fogom 4 rövid 6-os csavarra, és nem átmenő lesz hanem mind a 4 rögzítési ponthoz külön csavar kerül, remélem ez megoldja a gondot. Azért egy 20 ezres konzolnál, az említett ponthoz kicsit erősebb gyári megoldás javasolt lenne.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Tengri
senior tag
Szia!
Köszönöm a leírást!
Eddig többen vásároltak már itt a fórumon is ilyen tartót, sőt volt ahol gipszkarton falra került de a döntésért felelős csavarok gyengeségéért nem volt panasz. Elképzelhető (mivel sablon alapján készítik őket), hogy beleszaladtál egy pontatlanabb darabba. A döntés fixálásáért felelős csavaroknál amúgy elég sok konzolnál van panasz sajnos.
Amúgy az ötleted a hiba kiküszöbölésére jó.
Azért egy 20 ezres konzolnál, az említett ponthoz kicsit erősebb gyári megoldás javasolt lenne.
Magyar fizetések mellett a 20000 Forintos konzol soknak tűnhet, pedig hidd el nagynevű (pl.: Vogel's) gyártók felső-kategóriás konzoljai árának csupán töredéke ez."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Rogiii
aktív tag
Nem panaszkodok a gyári rögzítő csavarokra, de volt itthon elfekvőben vastagabb csavarom és tiplim, ezért azt használtam fel. Mivel kihúzva is fogom haszálni, gondoltam rosszat nem teszek vele.
Abszolút elégedett vagyok ezért az árért a konzollal, mert mondom minden pozícióban nagyon stabilnak érzem, egyedül ez a dőlés problémás. Nem csináltam fotót arról az átmenő csavarról, de nem értem miért így oldodották meg. Ha elkezdeném erősebben meghúzni akkor sem lenne szorosab, mert inkább meghajlítaná a lemezt. Két kötést akartak létrehozni 1 csavarral, ahelyett hogy két rövidebb csavart haszánltak volna oldalanként.
De ennek cseréje pár forintos tétel.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
csemege86
tag
Nagyon köszönöm. Már így is tisztábban látok!
Van olyan konzol, ami egy helyen találkozik a fallal, és 55" tévével kompatibilis?
Itt arra gondoltál, hogy vertikálisan (függőlegesen) több ponton történő vagy ténylegesen csak egy ponton történő fali rögzítésre?
Hosszában természetesen fel lehetne használni a fémprofilt sok helyen. Erre még nem is gondoltam. A Hama, amit linkeltél, elég bíztató.De én is úgy vagyok vele, hogy nagyon biztosra akarok menni, szakértői véleményre alapozva. Akármilyen stabilnak is tűnik egy 60mm széles, többméter hosszú fém profil, kockáztatni nem akarok. Esetleg nincs információd arról, bármelyik nagy tv gyártó/forgalmazó foglalkozik-e az eszköz szakszerű felszerelésével is, fali konzollal? Vagy ha a gyártó/forgalmazó nem is szupportál ilyet, van-e külön cég, aki teljes körűen megvizsgálná a körülményeket és ajánlana+kivitelezne bármilyen optimális lehetőséget?
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2760 üzenetére
Szia!
Mit szólnál egy másik megközelítéshez? Mi lenne, ha nem a gipszkarton falra, hanem a mennyezetre szerelnéd fel a konzolt (persze ha nem álmennyezeted van...)?
Stell SHO 3900
vagy
Equip 650321Esetleg nincs információd arról, bármelyik nagy tv gyártó/forgalmazó foglalkozik-e az eszköz szakszerű felszerelésével is, fali konzollal?
Gyártó esetében nem tudok róla, hogy foglalkozna felszereléssel.
Szakember esetében szokott előfordulni (Pl.: bútorasztalos konyhabútorok felszerelésénél szokott kikötéseket tenni, vagy vízszerelő bojler felszerelésénél). Vannak olyan szakemberek akiknek a tevékenységi köre elég széles, és ha az ismeretségi körödben van ilyen akkor az helyszíni szemlével meg tudna győződni a falra való felszerelés lehetőségeiről, illetve szerintem el is vállalná a felszerelést.
DE (!!!) szerintem a mennyezeti konzol az esetedben egyszerűbb megoldás lenne."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2762 üzenetére
A gipszkarton és a tényleges mennyezet között van légrés? Vagy a mennyezetre van rögzítve a gipszkarton?
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2764 üzenetére
Szűkül a kör
Beton vagy fagerendás? Milyen messze van a gerendától a gipszkarton álmennyezet?"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
csemege86
tag
válasz csemege86 #2766 üzenetére
Közben megvan a kiválasztott: Hisense 55U8QF
Árukeresőn nem látom, hogy VESA szabvány-e. Tudnál linkelni ezzel kompatibilis fali konzolt? Olyat, aminek nem az 55" a maximális méret?[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2767 üzenetére
Az általad kiválasztott TV 400x300 VESA rögzítési szabványú. Az 55" már az a lélektani határ aminél szerencsésebb kétkarú konzolban gondolkodni, de azok döntő többségének az 50 cm szélességet sem éri el a falhoz való rögzítésének az eleme. Egykarú konzoloknál meg 55" a felső méret általában (nem véletlenül), de van olyan 400x300 HAMA termék ami a kívánalmaidnak megfelel (Hama 118127). Igazából nem merek ajánlani semmilyen konzolt mert a falhoz (gipszkartonhoz) való rögzítés egy nagy kérdőjel, hogy stabilan fenn is maradjon.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
csemege86
tag
Találtam egy társaságot, akik vállalják a konzol szakszerű felrakását, akár kétkarú konzollal is. Annyi kikötésük volt, hogy ne 55" legyen a konzol maximális méter kompatibilitása, hanem bőven beleessen ez az átmérő. Ha csak ennyi a kérdés, akkor pl. ez a konzol megfelelne?
ISY IWB2200 48-80"Vagy mivel ez VESA szabvány: 600 x 400 mm, csak olyan lesz jó, ahol ez az adat pont 400x300?
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2769 üzenetére
Az általad linkelt ISY IWB2200 konzol támogatja a 400x300-as VESA szabványt is külföldi oldalak szerint. Viszont nagyon sok helyen elég gyenge az osztályzata a visszajelzések alapján.
Akkor inkább már:
Stell SHO 3310
Stell SHO 3310 MK2
vagy
Stell SHO 3320"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2771 üzenetére
Remélem sikerül megtalálni a megfelelőt.
-
mirai22
csendes tag
Sziasztok,
eljött a pillanat, hogy a gyerek elől fel kell fúrni a tv-t a falra.
Tudnátok ajánlani egy max fel le dönthetőt? I nkább a stabilitás a cél, nem akarom jobbra balra előre hátra forgatni, szinte szembe ülök vele a kanapén. Vhogy nem bízok azokban, hogy stabilok.TV: Philips OLED 805 55' kb. 25kg.
Szabvány: VESA 300x300Ezt néztem eddig, de erről nem tudom eldönteni hogy dönthető -e : [link]
[ Szerkesztve ]
-
fain89
csendes tag
Sziasztok!
Költözködés előtt állok és az új lakásba a falra szeretném feltenni a jelenlegi 43" tévémet
Tv: lg 43LH570V
Szabvány VESA 200x200Ez a Tv nem mai darab, a közeljövőben lecserélésre fog kerülni, így már előre nagyobb "teherbírású" tartókonzolt nézek.
Az új Tv 25-30kg között lesz 400x400 Vesa mérte biztos elegendő lesz!Őket nézegettem, dönthetőség és forgatás FONTOS:
I. Leírás alapján kompatibilis a mostani Tv-mmel és az újjal.
https://tv-es-monitortarto-allvany.arukereso.hu/kello/3d-32-65-p423159132/#II. Leírás alapján egyik oldalon kompatibilis 200x200-al másik oldalon fix 400x400
https://euronics.hu/termekek/hama-118125-full-motion-allithato-falitarto-32-65/p/221756Természetesen Fischer tiplikkel történik a rögzítés.
Köszönöm előre is a segítségetek!
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Stell SHO 2050-es fali konzol. A falon tűpontosan vízszintesen van rögzítve, azonban a VESA mount részénél már ferdén tartja a TV-t (TV nélkül is, nem a karok gyengék).
Lehet ezen házilag korrigálni?[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz skyrush7 #2775 üzenetére
Szia!
A konzol szintkorrekciója: +/- 2°
Ha ez nem elég és tényleg nagyon ferdén áll akkor érdemes először a forgalmazóval felvenni a kapcsolatot, hogy hibás a darab, ha nem jársz sikerrel akkor meg a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
Szia!
Az általad kinézet HAMA egy nagyon jó fali tartó. Nem mellesleg Fischer tipliket mellékel a konzolhoz.
-
Tengri
senior tag
válasz skyrush7 #2779 üzenetére
Szia!
A szerelőlap hátulján tudod állítani ezt a 6 csavart:
A csavaroknál a képen is látszanak az íves furatok amelyek ezt a szintkorrekciót engedik. Arra vigyázni kell, hogy erősen legyen meghúzva, viszont túl se húzd mert megszakíthatja rajta a menetet."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
mdarmos
újonc
Sziasztok,
Ezt a konzolt szeretném megvásárolni. Motorosat szeretnék, ez nem tűnt annyira horror árúnak, mint a többi, amiket találtam. Van ezzel a típussal bárkinek tapasztalata, amit meg is osztana? Esetleg egyéb alternatívát tudnátok mondani?
Előre is köszönöm! -
Abel-0101
aktív tag
válasz mdarmos #2781 üzenetére
Szia
Személyes tapasztaltom nem volt, de utánanéztem, nagyon sokan jót írnak róla, de szerintem felesleges,.DD azért fizetni 30ezret pluszba hogy írányitóval lehessen írányitani..De te tudod.
Arra viszont figyelj, hogy előre vegyél tipliket/csavarokat, mert fixen kicsik lesznek a csavarok.
(tapasztalatból mondom). -
Tengri
senior tag
válasz mdarmos #2781 üzenetére
Szia!
Őszintén bevallom nem találkoztam még az A+ SMO3 konzollal. Külföldön és hazai oldalon is dicsérik a konzolt, DE (!!!) az árához képest a tudása szerintem elenyésző, ami miatt érdemes lenne megvenni.
Hasonlítsuk össze egy manuálisan állítható konzollal (Stell SHO 3610 MK2):
A képen is világosan kivehető, hogy sokkal több az állítási (finombeállítási lehetőség) mint a motoros A+.
És akkor ne is beszéljünk a vertikálisan is állítható konzolokról (Stell SHO 3620):
A konzolokat, illetve azon a TV készüléket ritkán szoktuk állítgatni (kábel vagy háttértároló csatlakoztatásnál, esetleg bútorcsere esetén ha változik a rálátási szög. Motoros konzolokat olyan esetben tartok megfelelőnek, ha a TV készülék kialakítása megkívánja, illetve a luxus megengedi. Ilyen például a Vogel's DesignMount NEXT 7355 konzol. Kifejezetten OLED TV-tartására távirányítású mozgatására alkalmas, hiszen az OLED TV-k mozgatása eléggé kényes művelet (kifejezetten nem a kijelzőpanel szélénél történik).
A választás a TE döntésed, de szerintem felesleges elkölteni egy normális konzol árának a kétszeresét csak azért, hogy időnként mozgassuk a TV-t.[ Szerkesztve ]
-
mdarmos
újonc
Picit későn látom a választ, nagyon köszönöm egyébként.
El is gondolkodtattál, viszont annyit hozzátennék, hogy a szoba adottságai, llletve a fogyasztási szokások és lustaság miatt gondoltam motorosra.csak hogy felvázoljam egy pattintott kő fejlettségű ábrával
Alapesetben a képernyő a fal síkjában az ablakkal szemben, használati módban viszont velünk szemben (mi az ágyban vagyunk), itt majd jó lesz finomhangolni ugye az is szerepet játszik, hogy francnak van kedve minden esetben felkelni és visszatenni a helyére, mikor egy gombnyomással csendben megoldható. (Gyerekkori emlékek, amikor én voltam a "távirányító" a tv-hez) Ez azért is fontos mert az én "kijáratomban" lenne a tv. De majd még járok egy kört ezzel meg alszok rá párat.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok. Adott egy ingatlan, ahol beton falba volt felfogatva egy Kello 3D fali konzol. Ezt az előző tulaj eltávolította, viszont maradt 4 lyuk kb. 38,5cm-re és 14cm-re egymástól. Nem szeretnék fúrni, leginkább keresnék olyat ami ide illene. Mivel nekem sem forgatható, sem állítható konzolra nincs szükségem, sőt szeretném ha a TV minél inkább a falhoz simulna, mi lenne az ajánlott konzol, és felfogatási mód? Néztem fix fali tartót, ott mintha csak két csavarral tudnám felfogatni a TV-t. Elég lenne ez?
42"-50"-os TV van tervben, szeretném ha masszív, tartós darab lenne a konzol, ami kiszolgál pár évig, és ha macsek ráugrik, sem szakad le.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
holozis_HUN
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy fali konzolt, igazából monitorhoz lenne. Azt írja 26" és 40" közötti monitort támogat, az enyém viszont 24" es, VESA 100x100-as. SZámít ez egyáltalán, hogy kicsivel kisebb? Miért számít ez az érték? Nem túl pontos megfogalmazás, mert a kávák vastagsága változó minden TV/monitor esetén.
Ez az a modell, amit kinéztem: [link]
Köszi a segítséget!El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Tengri
senior tag
válasz holozis_HUN #2787 üzenetére
Szia!
Abban számít, ha netán valamilyen probléma (netán baleset) történne a gyártó nem vállal felelősséget.
De ha nem haragszol ajánlok helyette jobbat
Maclean MC-742
Olcsóbb, megbízható gyártó.
A faladnak megfelelő Fischer dübeleket vegyél hozzá."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz Tothgera30 #2785 üzenetére
Szia!
Sajnos az előző konzol gyártói honlapja sem árul el túl sok paramétert a konzollal kapcsolatban ami fontos lenne a lyuktávolságok miatt. Ennek hiányában csak saccolni tudnék, hogy jó lesz-e.
-
PoPeC
csendes tag
Sziasztok!
Egy ue55mu6102 Samsung tv-t szeretnék falra szerelni (VESA 400x400 szabvány, 15kg), de olyan konzolt keresek, ami a későbbiekben egy 65'-os OLED tv-hez is még jó lenne, illetve ami állítható, mozgatható.
A hozzászólások alapján a Stell SHO 3610 MK2-t néztem, ami esetleg jó lehet. Van szerintetek más, jobb alternatíva, ami a fenti követelményeknek megfelel?
Emellett a soundbart (Yamaha YAS-207) is szeretném a falra szerelni, erre vonatkozóan tudtok esetleg egy jó megoldást, hogy hogyan lehetne a TV alá feltenni?
Előre is köszi a segítséget! -
Abel-0101
aktív tag
Szia
Stell SHO 3610 40"-70"ig 50kg teherbírás.
Soundbar: Mivel nincs kép, infó hogy hova/milyen fal, elég nehézkes a dolog.
Én személy szerint, tv felrakása után (evidens), Vennék egy kb akkora, kicsit nagyobb fa/fém bútorlapot/polcot, amit felfogatnék a tv alá. (Bele venném a fal színét, körülötte levő tárgyakat, és a mérvadó pedig a TV/soundbar színe).
vagy
Vannak soundbar konzolok, de én ezért nem adnék ki ennyi pénzt. (szerintem kicsit abszúrdan néz ki hogy a soundbard csak úgy van a levegőbe, jobban illik/megszokott valamire tenni, de ez lehet a "megszokás" miatt lehet csak. -
Tothgera30
Ármester
Értem. Akkor marad a fúrás. A Stell SHO3020 mennyire ajánlott (egyszerű, fix darabra lenne igény)? Milyen tiplikkel és csavarokkal érdemes betonba felfogatni? Gondolom két csavar kevés lenne neki?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Abel-0101
aktív tag
válasz holozis_HUN #2790 üzenetére
Szia
Nem az a lényeg mettől meddig szól az inch méret, hanem a VESA szabvány a lényeg, a teherbírást, csak a garancia miatt teszik bele, ha kissebbet, nagyobbat teszel, nem az ő felelősségük lesz, mint ahogy fentebb is írták.
Ha a vesa szabvány ok, és nem 3-4szeres súlyt szeretnél rátenni, akkor mehet. -
Abel-0101
aktív tag
válasz Tothgera30 #2793 üzenetére
Fúrni mindenképp kell, 1az 10000hez hogy pontosan ugyan akkora paraméterű konzolt veszel.
3020as széria nem annyira közismert, lehet jobb vétel lenne pl egy Stell SHO 2021
2csavar édes kevés lesz, ha csak nem 100as csavart szeretnél belefúrni a falba.
Sima beütős dübel(tipli), horganyozott Beton hatlapfejű csavar.
De mivel nem nem forgatható konzol, így sokkal tartósabb, stabilabb, így nem nagyon kell mérnöki munkát, 15db csavart belefúrni. -
Tengri
senior tag
válasz Abel-0101 #2792 üzenetére
Én inkább az MK2-es verziót szoktam ajánlani, mert azon az 1-3 ezer forinton ne múljon már csak ha nagyon ki van centizve az összeg akkor szoktam az első generációs SHO 3610-et ajánlani. Az MK2 masszívabbra sikerült és szerintem egy picivel jobb is.
A soundbart is tudja "valamire tenni". Ha nem sokallja a 6500 Forintot akkor AlzaErgo SBM115 fekete"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
Szia!
Jó lesz a Stell SHO 3610 MK2.
A soundbar méretei: 930 x 60 x 108 mm
Így ha nem sajnálsz érte kiadni 6500 Forintot akkor:
AlzaErgo SBM115 fekete"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Abel-0101
aktív tag
tv konzol: igen a 2.generáció mindig jobb, nyilvánvalóan, de ha az első is megteszi azt amit a második nem nagyon van értelme többet fizetni, esetleg ha hosszabb távra kell majd,(65+inches TV-t szeretne rányomatni.)
Soundbar konzol: Nem vagyok ezeknek a híve, 10kg teherbírással nem igen mernék rátenni egy hangfal szettet, nagyobb soundbart, de biztosan van nagyobb verziója, jó ötlet. -
Tengri
senior tag
válasz Tothgera30 #2793 üzenetére
A Stell SHO 3020-al még nem volt dolgom. Érdekes ez a csúsztathatós módszer.
Mivel VESA kompatibilitása szinte az összeset lefedi a ma kapható újabb televízióknál, így nagyon "bele kell nyúlnod" hogy ne legyen hozzá megfelelő, de ahogy fentebb is írták, TV-hez veszünk konzolt és nem fordítva.
Betonba (is!) ajánlott a Fisher SX vagy a Fischer Duopower dübel. Falvastagságtól függően 10x80-as vagx 10x50-es a hozzá való hatlapfejű csavarokkal."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz Abel-0101 #2798 üzenetére
Hangfal szettet nem kell rátenned csak a soundbart.
Az övé meg nincs 8 kg."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest