Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Mi már egy ideje toljuk, csak úgy óvatosan.
Tegnap nem tudom mutattam-e, még az utolsó szálláson variálunk, csak ezekkel nem vagyok előbbre, hol mi van és mennyire, mi van az árban vagy van reggeli csak külön fizetős-e:

Mellé az sem mindegy, hogy egyik északon van, vagy 100assal olcsóbb, de nincs reggeli ellenben ingyenes a parkolás, másik helyen van parkolásra opció, utcán appal 50 dollár/nap-ért. Ezeket próbáljuk valahogy párhuzamba hozni és két időszakra autót bérelni.
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Nekem ez a szünidő most nagyon jól telt. Szinte minden nap csináltam valamit, ha meg nem, akkor aktívan pihentem
Bár a macskák mindent megpróbálnak, hogy ne aludjak, de igazából csak reggel 6 körül vernek fel tipikusan, ami nem kritikus ha időben lefekszik az ember.
Beraktam az órára a "walk" profilt is, csak "hike" volt korábban. Most akkor ki is használom, mert kell kenyér a gyerekeknek majd.
-
npera
addikt
Munkalap normál része készen van. 3 réteg olajos viasz is ment rá csiszolás után. Rittyentettünk rá egy peremet, hogy ne guruljanak le a dolgok.
Még élvédőt teszek majd a fal és aztallap metszetébe, hogy szebb legyen. Azt is lekentem viasszal.
A printer alatt kábé 50 centi magas asztal lesz, mert majdnem 1,4 méter magas ha kinyitja az ember a tetején levő encapsulation nyílását.
-
-igu-
veterán
válasz
npera
üzenetére
nem biztos, hogy ugyanaz a szeria shifter van rajta
grafikasbol volt narancssarga is, meg a feher
meg persze a grafika nelkuli verziok, mint a mieink -
npera
addikt
Most esett le az ejtőernyős tantusz, hogy holnap meló
Annyira jól elzsinnyegtettem magam a sufnival, hogy nem tűnt fel, hogy már hatodika. Család is jön holnap.
Akkor futhatok a boltba kenyérért, mert rámrohadt a régi, aztán csináltam pogácsát, de kenyeret sosem vettem helyette....
Sic transit gloria mundi
-
npera
addikt
Bepakoltam a bringát a dobozba.
Igazából még több védelem van rajta, mert az új bringával érkezett kék szivacsot is aggattam rá.Jó kis koreográfia volt beemelni a dobozba. Két kézzel fogtam a bringát, másik két kezemmel pedig tartottam a doboz leffentyűit és ferdén döntve az egészet az ötödik kezemmel folytonosan emeltem a szöget, hogy a bringa szépen becsússzon a dobozba középre. A sarkokban vannak háromszögletű darabok, amik fogják a kereket középen. És van egy nagy habszivacs blokk is, ami középen támogatja a doboz oldalait, hogy ne nyomják a bringát.
Ügyfélszolgálat szervez valamiféle futár, ami valamikor valahogy felveszi a dobozt.
Az új bringát összeraktam a nappaliban, de nagyon kipróbálni még nem tudtam, mert csúszós havas minden. A váz nem ferde, a kerék normálisan áll.
A régi bringán az Enviolo váltó tekerőjén volt egy kis szimbolizált dombocska és bringás, ezen már nincsen. Úgy tűnik megkosztszévelték az újabb kiadásokon. Nem tragédia, csak gondoltam rapportolok mi van. A váltó szépen fut lassútól gyorsig, ez a lényeg igazából.
-
és akkor fél óra múlva kiásom az autót, hogy útrakelhessek kerepes felé. vicces lesz az esti csúcsban.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Mostanában nem eszek annyit, de ez változó. Múltkor lemértem, elfelejtettem. Asszonyt megkérdeztem 150szer, azt is el szoktam felejteni. De jó fej, 150szer is elmondta mennyi evésre elég egy adag tészta és miképpen állok a krumplival. Ellenben az megnéztem, hogy ha gép előtt ülök és "nem csinálok semmit", csak bejövök gyárba, meg "valamit elintézek utána" akkor azért napi 5-10 kilométer a minimum gyaloglás.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
"És ne mondd, hogy egy olyan hotdoggal jól laksz. "
Általában pont elég, de akkor legyen kettő menüben. Szigorúan csak akkor, ha izomból akciós
Most mán' kiszorzommá' ténylegmán. A végén még azt is meg kell saccolnom, hogy hány 10ezer alkalmazott adja le papíron a jelenléti ívet meg a szabadságot, ez is legalább olyan hihetetlen lesz vekengünk itt évi pár hotdogon
De akkó tessék.Mekiben ennyiért kb. ugyanott vagy, de lehet inkább hátrébb ha rendesen meg kellene kajálni. Elvégre a páros hotdog pont olcsóbb, mint egy Bigmek önmagában.
A mennyiség egyik helyen is 4x annyi, meg a másikon is. Mehetünk 120an, akkor kb. 120szor annyi, ez mindegy. Innivaló szokott lenni, múltkor speciel pakk víz is a kútról jött haza, pont felétek egyik fehérvári cucc volt 89 forintért akciósan, beraktam itthonra, ha már olcsóbb, mint a közért
Kocsiban mindig van valami menthető vagy fél palack víz, vége max. elfogy kézmosónak. Na, a gyümölcslé, az lenne a drága mindenestől, ha abból iszom meg 1-X litert hirtelen felindulásból. Néha occsó Teszkós almaszőlőt szoktam hazahozni. Valódi 12%os higításban
Legalább occsó. Így is drágább, mint a sör :-D Csapot még általában megtalálom akárhol is, ha van annyi lehetőség, meg néha bőven el vegetálok kaja nélkül.Azt általában tudom mi van ott ahova tartok, max. értelme nincs. Szoktam néha szendvicset is vinni, de mondom kiszámíthatatlan. Legyél reggel 8ra Zalában. Mit viszel, mik a lehetőségek napközben? Másnap reggel 9re Balatonfüred. Ott sejtettem, hogy nem kell vinni semmit, aztán kétszer majdnem lemaradtam az ebédről. Általában becápázom amit lehet. Ennyire sügér azért nem vagyok, hogy nem találok meg egy Aldit ha kell.
De akkor leírom. Nagy betűkkel. Sorban. Több opcióval:
BIGMEK a Mekiben önmagában: kb. 1700 pénz
Valami Aldilidli 3szög szendvics: kb. 1ezres (na, ezzel tényleg nem sokra mész, valami van benned de legalább tojásos) ezer éve nem vettem
KhellfoodKrokodilTeszkos szendvics: nem tudom, ezer éve nem vettem ezt sem, 1200 pénztől van a kisteszkóban is a háromszög vagy a mini tortilla
Pennytogo: szintén 3szög, szerintem évek óta nem ettem, kb. 999 lesz az is, mert olcsóbb, mint a Teszkó, de árazzuk be.Amiket nyáron ettem:
Benyakútos akciós páros hotdog: Azé' páros mert KÉT darabot adnak, 1590 pénz. káúlával együtt. Na, árazdbe a Mekis kajával és 1 adag gyümölcslével vagy grammozzuk ki a Teszkós mini tortillával mit bánom én
Szimpla asszem 990 vagy 1290-ért nagy méret kóbásszal káúlával, meg kellene keresni az akció hírlevelekben, mert tök sem tudja már az ilyeneket fillérre mikor melyik volt. A dupla 1590es az biztos.Másik kúton panni vagy szendvics káúlával 1300-ért. Ez sem vészes, persze egy pakk virsli és zsömle azért olcsóbb lehet. (pontgyűjtővel vannak egyéb akciók, ez ügyben haveron szoktam élősködni, 990-ért dupla cucc) Mellékszálként croissant és panni van gluténmentes verzióban is bár választék valóban nem nagy és nekem nem mérvadó lehet drágább is, passzpiros.
Utána már csak az lenne a jó, hogy ne egyek szemetet, mert erre az OMV-s szendvicsek valóan drágábbak, csak teljesen más matek, frissen és jó cuccokból vannak összerakva ezért a műszaki tartalmat elég nehéz 1 hete előre csomagolt, középkategóriás valamikkel összehasonlítani. Elmúlt 1 évben tán egyszer ettem, biztos nagyon releváns.
Ha szigorúan Zalára nézem, akkor útközbeni Mekiről fogalmam sincs (meglesem), pálya melletti Meki kb. 1órás kerülő és parkolás szopódás. Közelben MM, Decathlon, Aldi, Burgerking és Kfc lenne ami nem kerülő, előtte megyek el.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69
üzenetére
engem ilyenkor a BK/Meki-s kaja szokott helyre rakni, de frankon
hiaba tartjak "szemetnek", azert ott a vonatkozo HACCP elelmiszerbiztonsagi eloirasok megis jobban be vannak tartva, mint akarhol mashol
nekem mindig fura, hogy egy random kifozdeben a talalopultban egy fedetlen elemiszer felett hadonaszva vki hajhalo nelkul dolgozik
az, hogy otthon nem csinalja ugy, az egy dolog
ez meg nalunk ugy is kotelezo viselet, hogy pont zart a rendszer -
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Amúgy itt tőlünk nem messze van simons burger, nekem ízlett ott a burger.
Ja és a plázákban lévő üresen tátongó boltokban biztos vagyok, hogy mind pénzmosoda egytől egyig. Azokra gondolok aminél mondjuk ruházati cuccok vannak és a legolcsóbb zokni is annyiba kerül, mint egy heti bevásárlás az auchanban.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Így így ahogy írod.
Mármint nem a grizzly-s témát, meglepődnél, hogy mostanában milyen keveset eszek. Én biztos vagyok benne, hogy amit Jahno betol kalóriát naponta, azzal én elvagyok napokig ha nem egy hétig. De sajnos a mozgáshiány és napi 8-10óra gép előtt ülés nem kedvez semminek. Na meg a genetika...
Mindkét gyerek egyszál bél, lemozogják, néha van, hogy napokig fénnyel táplálkoznak, aztán néha van, hogy többet esznek mint én. A kisebbiknek lesz most növekedési ugrása, napok óta folyton éhes és eszik rendesen. Már amikor 3. adag vacsorát tolja be és utána mondja, hogy ő még éhes, akkor már kaparom a falat
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Jó, de vegyük bele, hogy akkora vagy mint egy grizzly, és kb úgy és annyit is tudsz enni
valoszleg a gyerekeid is min. akkorák, mint én 
Amúgy, ilyen tripekre, ha magyaros, ha nem, ha fillérbaszás, ha nem, alap az, hogy 2 gyerekkel úgy mész, hogy púp hátizsákban a minden, amivel be lehet tömni a pofájukat, meg 2 külön kulacs mert "beleittál az enyémbe fúúúj", majd 5 perccel később a kuka mellől felszedett fél nyalókéért csülökre mennek. Azt strandkajákból, strandáron nem bírja senki anyagilag, hogy lemész azt' egész nap dőzs van, mink is úgy megyünk almádiba, hogy reggel fel vannak buffolva aztán délben leves vagy sültkrumpli, és kampó. És a strandbeugróval együtt így is behorpad a SZÉP kártya, pláne, ha átugrunk 77.jére veszprémbe az állatkertbe.
Karácsonykor tradicionálisan elmegyünk az Aquaworldbe ide keszire, hetykén kicsapta asszony most is, egésznapos jegy idenekem 10kor (3ig vannak nyitva, ergo 3 órás jeggyel 1ig vagy benn), hopiti hopp, 30k volt a beugró 2 felnőtt+2 két gyerek, benn ettek 1 szelet pizzát, 2 adag krumplit meg egy rántott szelet, az volt még 6800. Az átlag bózsinak gyakorlatilag a karácsonyi ajándék lassan a családnak, de még én is felhorkantam mikor meghalottam, hogy 3assal kezdődik már a beugró. Sógor: de milyen fasz vagy, mérnem 3 órára mentetek be, az SOKKAL olcsóbb. Mondtam neki, igen, te harcifasz, sokkal. Az 26 lett volna.
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
így-így, volt olyan technológiai lépés, hogy a NAVos ember hozta a csapot magát, és úgy lehetett plombát bontani, meg egymás faszát fogták mikor főzés volt, hogy mennyi az annyi. Teszem hozzá, asszonyéknál a föstékgyárban is feszt kinn basszák az anyjukat, úgy, hogy a szitamosáshoz fogy el kb 3 havonta vmi szaros 200 liter lakkbenzin, de lehet sokat mondok azzal is.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
"Néha kurvául tudnak hiányozni ezek a minden nap más faszságot néz az ember,"
Elmúlt időszak nekem egész jól sikerült, majd meglátjuk még merrefelé megyünk. Rheinmetallnak sajna csak a bejáratáig jutottam el, de azon kívül idehaza szerintem meg volt ami meg lehetett, vagy tudomásunk van róla. Meg olyan is, amiről nincs tudomásunk
Pálinkafőzdénél az is érdekes volt, hogy plombált csatlakozók, minden vacak, NAVnak kell bontani, hitelesíteni ember annó mondta, hogy volt mikor 1 napon belül kétszer is jöttek papírozni a karbantartást. Ugyanúgy van hitelesítve, mint kb. a villanyóra, de Neked nem újdonság.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Igen, de mi családostul megyünk. Azt már nem is említem, hogy kúton szinte semmi nem gluténmentes nincs, de ez már egyéni szoc problem. Szóval ha 4ember akarna valamit kajálni mert éhes, akkor marhára nem lakik jól pár hotdoggal vagy szendóval, marhára eszegeti el útközben. Amúgy is megállunk ilyen helyen indulás előtt, ha más nem veszünk ásványvizet/gyümölcslevet, mert gyerekkel úgysem indulunk el innivaló nélkül, mert ha netalántán igen, akkor garantáltan 5p múlva szomjasak lesznek, mégha induláskor otthon ittak, akkoris. Szóval 4 embernyi kaja már marhára nem éri meg. És ne mondd, hogy egy olyan hotdoggal jól laksz. Ettem már én is kiváncsiságból, egyszer elég volt. Nem volt rossz ízre, de fél óra múlva ugyanúgy éhes voltam utána. Ha meg egynél többet eszel akkor meg már megéri mekiben megállni.
Olyan meg nincs, hogy elindulok és azt sem tudom hova megyek és mi van/nincs ott.
-
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Jajj, az nekem is ismerős. Nem tudom, néha mit művel vele 1-1 étterem, de ráfaragtam már nem egyszer, igaz, anyám is tudta úgy csinálni, hogy lementem a ház elé a valamiért, és úgy értem fel/a mellékhelységbe (lakótelep, földszint), hogy már az ajtóban nekivetkeztem. Amúgy, anyós tud úgy főzni, én nem értem, minta mindenhez a titkos adalék a Guttalax lenne, amit hoz, attól tuti, hogy fajanszjárat van 20 percen belül. Lehet meg akarnak ölni.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
voltam jópár éve megdöglesz backendben, mutatta a csaj, nem ám az van hogy prutty-prutty ide meg oda meg amoda a majonéz, mert digitális adagoló van a ketyerén, nincs olyan h szólsz a pultban hogy hadnemár mégegykicsit. 10+ éve csináltam olyan Brenner onkológiai kabinetbe PCt, hogy kamera nézte ahogy az élőerő mixeli azt a kemoterápiás koktélt, amint 10 perccel később felkötnek az emberre butykosban. Készletezés szintén, 10+ éve úgy, hogy RF tag mindenen, polcokon a pricer, kamera figyeli hogy ki mit honnan vesz, a háttérben meg dönnyög a ÉáJ és kimatekolja, köv. hónapban hogy kéne feltölteni a polcot, meg 2 kattintásra akcióz egy egész áruházat.
Voltam szeszfőzdében úgy, hogy egy seggre 20 tonna cefréből lett pályinka, full számítógépvezérelt, egy darab maestro állítgatja be, de úgy, hogy 98%os alkohol generálódott, majd azt megkóstolja egy számlálós csapról úgy, hogy bekeveri 1:3 arányban desztvízzel, és kiköpi egy olyan bilibe, ami rá van láncolva egy digitális mérlegre, és a kettőt logolják, nem jár e oda valaki szittyózni.
Néha kurvául tudnak hiányozni ezek a minden nap más faszságot néz az ember, aztán máskor meg kurvára nem hiányzik mikor a Mars-ban még hajnal 3kor ott szopsz úgy, hogy reggel 6kor kezdtél előző nap, és még haza kéne menni Bokrosról. -
2-More
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Ja, az a másik, hogy nem 1 évre kéne számolni a megtérülést, mert ez sajnos ilyen kávéház, és biztos, hogy konyul a száj ha elindulsz azt' hetekig ember nem jön be, neked meg ketyegnek a csekkek, de, őszintén, melyik az a vállalkozás, amelyik manapság nulla perces korától már nyereséges? És ráadásul totál kiszámíthatatlan, mert egyik oldalról van ismerős, aki most buktatta be a burgerezőjét, holott ment a kézműveskedés, meg a díjat nyertünk mindenhol is, közben meg a szájmonsz börger folyik a csapból is úgy, hogy a legutolsó aluljárós patkánysütögető minőséget hozzák, a meki is egy gourmet szint hozzájuk képest.
A másik, még árnyaltabb árnyoldala meg, hogy kurva sok ilyen hely simán pénzmosoda, tudok mondani éttermet, ahol van ismerős pincér, náluk dül-borul a ház, egymás szájába ülnek az emberek, a melletük levőben 3 pincércsaj reszeli a körmét, nagynéha beül 1-1 ember, de szó szerint, meg van valami minimál kiszállításuk, és évek óta tanakodnak ismerősék, hogy ezek mi a jókurvaanyjukból termelik ki csak a bérleti díjat, ha ők úgy gályáznak mint az állatok, és épphogy megélnek. -
Jahno
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Visszaszámolva erőltetett menetben stabilan kb. 5-6ezer/óra. Határeset. Biztos nem a teljes vásárra, mert annyiért már diákmunkást sem kapsz, szóval jó kérdés, hogy mik a részletek és a végén még kiderül az is, hogy amúgy mégis csak le kell számlázni.
Én abban az 50 napban sem vagyok biztos, hogy ugyanazok ugyanúgy végig letolják, aztán azért január hajnal 3ig ott lenni, utána bontani már kicsit jobban borítja az egyenleget.
Kézműves kicsit más, vagy egy valaki szokta árulni több cég termékét, vagy saját ember, vagy saját terméke. Ezekben meg szinte alig van pénz. Mi Csepelen elég kicsi mézet vettünk sok pénzért, ami helyi manufaktúra, méz, pálinkafélék borok körítését árulta. Deáknál meg mindig van vásár, felének köze nincs a kézműveshez, 1-1 vállalkozó mindenféle piaci cuccot tol, Bazilikánál legalább változó volt a felhozatal.
Emlegettem tán szilvesztert, hogy elég jó munkaerőhiány volt mindenben. "Egész napos" melóval 100-300ezres összeget lehet zsebre rakni, ha jövőre is így áll a piac, akkor ebbe-abba lehet beszállok mert így is ellézengtem az év végét, pakolódtam, elmentem 2 órára, hazajöttem, vergődtem. Hülyékkel foglalkozik majd más, pultot max. úgy vállalom ha háttérből ki kell rakni amit kérnek és nem én veszem fel, nem nálam fizetnek aztán csókolom. Többi jöhet.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Nem kell 10km-t bóklászni, minden nagyobb városban van valami. Nem hinném, hogy 10percnél hosszabb menetidővel ne lehetne számolni magyarországon belül.
Igen, könnyebb a kúton megvenni a szendót, persze, ezzel nem vitatkozom, nálam az ottani árak azok már az a kategória, hogy rohadjon rájuk ennyiért.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Siófokon a Balatonszéplaki strandon van a parton egy nagy étterem. Más 20+ éve üzemel, kb. májustól szeptember végéig van nyitva. De megéri nekik, igaz forgalom is van rendesen nyáron. És nincs elszállva az árakkal, nem olcsó, de nem is 10ezer egy rántotthús.
Pizzából is rengeteget eladnak, nagyon-nagyon sokat. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
De, tudok keresni, csak nem megyek miatta 10 kilométert, bóklászom körbe fél óra alatt. Ennek sem sok értelme és nem fogsz mutatni szendvicset fele annyiért (kb. ezres körül van a háromszög az Aldiban), amennyiért a kúton az egyszer biztos. Mondjuk olyat már csináltam, hogy vettem pakk virslit és 2 zsömlét aztán megzabáltam. És olyat is, hogy a maradék virslit 2 hónap múlva találtam meg a kocsiban. Tényleg tök borzasztó, hogy évente kb. 5ször ilyen erkölcstelen vagyok de egyszer hazafelé még asszonnyal is csak ezért bementünk kajálni a kútra
-
Jahno
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Azt sem tudom mi volt az 1900as évek elején. Talán a végét még meg lehet fejteni. Azt általában nem szokták felfogni, hogy lekvárban is embertelen mennyiségű cukor van, de ha grammra megnézel egy kólát akkor valóban elmebeteg mennyiség. Tök tudja, azt sem tudom mennyit eszek, mert néha sokat amiről nem tudom, hogy sok vagy kevés és azt sem tudom mi van a süteményekkel, de ez utóbbinak könnyebb utánajárni, megy a sütő minden héten, ahhoz van új és békebeli receptem is
80as90es években fogyasztottam, de fogalmam sincs, hogy mit mennyit. Anyám azért termelt, de dulván. Joghurtot akkoriban nem ismertem...
-
blueboi69
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
"Hozzáteszem, hogy egy büfét tipikusan a főszezonon kívül is megérheti üzemeltetni a "magyar tengernél". Nem feltétlenül az összeset, amelyik a főszezonban is nyitva van, de azért tavasszal-ősszel a kerékpározókra, kirándulókra lehet építeni, és télen is sok a sétáló, kiránduló ember..."
Ez így van. Itt nálunk a velencei tónál is csak a legkisebb büfék zárnak be télre.
Másrészt aki mondjuk büfét nyit a balatonon annak nem kell megtermelnie az éves bevételét 2hónap alatt, mert aztán télen majd megy karácsonyi vásárba, meg ősszel is tuti van valami ünnep, tavasszal majd május1-én akar meggazdagodni és kész is. Ja igen, ősszel csomó pálinka/bor/malac/csirke akármi kajafesztivál van. Szinte minden hétre jut valami.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Piftuka
üzenetére
tul ritkan iszod
ezek olyan szinten ki vannak szamolva, hogy nem hiszed el
amikor lefogy a szirup tartaly a technologian es bejon a tartaly vege jel errol, megall mixer, kiporgeti a puffer tartalyt
utana mar annyi szirup van csak, ami a technologia es a mixer kozotti csoben van, az kb 800 liter, azt "kitoljak" vizzel
ezt a mennyiseget akkor ujra lekeveri a pufferbe 1/100 pontossaggal tartva a Brix-t kozben
amikor a technologia feloli bejovo Brix mar egy beallitott ertek ala megy a mixer bemenetenel, akkor tobbit mar elengedi csatornara, mert az mar tul hig lenne meg a mixerben is lekeverni kimeneti Brix-re
nyilvan a Brix-re es CO2-re is van egy nevleges celertek es a megengedett also-felso hatarerteke, de azt te tuti nem veszed eszre izre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ezt egy olyan muszerrel merjuk ott, hogy szerenytelen 50 millioba kerul
, de mixer ezt valos idoben is meri es ketto egymashoz van kalibralva hetente, meg neha jon a gyartoja is karbizni, asszem 3 havonta
de amikor "mindjart vege" jel is bejon 10-11k db-l elotte (pl 1,75-nel)), es akkor elkezd visszaszamolni, es ezt latjuk a monitorokon
ekkor elore kiirja mennyi db-nal lesz a vege
pl 175k db volt kiirva gyartasra, 175189-nel fut ki, ez 1-2-t valtozik kozben fel-le csak
azt is "tudja", hogy a fuvogep bemenete es zarogop kimenete kozott mennyi palack van a blokkban
ugyhogy mar akkor elkezdi kijaratni meg leengedni az eloformat a fujo elott egy dobozba, amikor infrakemenceben meg megy a tobbi, meg cimkezon at a toltoig, es vegen nem marad 3/4-g megtoltott palack vagy maradek szirup a toltopufferben, takk nullara kifut
ezekre a mereseket, hogy hol mennyi a csovezetek kapacitasa, a gep telepitese es validalasa alatt csinaltak es allitottak be honapok alatt es nyilvan tobbszor is visszaellenorizve -
Piftuka
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
"muter mondta multkor hogy megy hajnalban dolgozni, ott beszelget ket idosebb no ahogy mellettuk utl, hogy Vorosmarthy teri karacsonyi vasarban dolgoznak most a ferjevel, napi 75k-t fizetnek nekik fejenkent zsebbe, november kozepetol januar 3-4-g vannak ott, de ott is vannak napi 12-14 orat
bar ha porogsz ott egesznap, akkor biztos telik az ido is amugy
szamold mar ki ~50 napot dolgoznak a fejenkent 3,7 millioert "Biztos, hogy nem a teljes vásár idejére kapnak 75.000 forintot?
Számomra napidíjként ez nagyon soknak hangzik. Sőt, rengeteg pénz még a 12-14 óra munkával együtt is.Pláne, ha nem is forralt boros/büfés vállalkozónak dolgoznak, hanem valamilyen kézművesnek...
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
"Nincs kitől megkérdezni"
ez a topik mire való, he???

Amúgy igen, király kis asszisztensé vált sztem is. Megspórol egy csomó időt azzal, hogy más oldalakt,fórumokat olvassgassak egy témában. Pl végigolvasni több oldalnyi vitatkozást egy forumon valamiről, aminek aztán a végén derül ki, hogy totál hülyeség.
Helyette, megkérdezem, begyűjti a netről az infokat és kész. Visszakérdezek, belekérdezek némi buktatókat keresve, aztán ennyi. -
Jahno
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Szembejött egy kertész posztja, ami arról szólt, hogy ismerőse küldött egy képet, mondván AI megmondta miképpen kell metszeni melyik gazt és elveszi a munkáját. Ő meg azt írta, hogy lehet most 2 évre elveszi, de ez alapján legalább mindenki rendesen tönkrever mindent és lehet még több melója lesz :-D
Vagy fogok csavarhúzót és elmegyek sorompót újraépíteni gyorsreagálással:

Vagy ez is, a napi kampó dumához oda kellett írni, hogy AI, csak gondolom köze nincs hozzá. Majd szóljatok ha elvették a könyvelők melóját :-D
Prezentációt még keresek, ha meg lesz akkor el lehet hagyni a hajat rendesen. -
Piftuka
veterán
válasz
2-More
üzenetére
"Ja, nem azt mondom, hogy erkölcsileg, vagy ilyesmi, hanem logikailag, anyagilag. Mert ha 10 megaforint egy szezonra a bérlés, ami olyan, hogy 3 hó elő, 3 hó élőholt, 6 hó meg tényleg Silent Hill, akkor valahol érthető, ha valaki ketszinagyot akar ketszihamar szakítani..[..]"
Azért valamelyest árnyaltabb a kép ennél, és még annál is, amit Blueboi írt. Az említett 10 milliós bérleti díjat nem kérhetik el a Balaton minden részén, mert egészen eltérő látogatottságot generál ott sok település.
A legfrekventáltabb helyeken ennyi, persze ez is sok. Sok esetben tényleg nem kell sajnálni azt, aki régebb óta ott üzemelteti a standját, mert nyilván okkal teszi. Ám minden évben lehet hallani olyan vendéglátósról is, aki reményekkel telve tesz próbát, aztán még a bérleti díjat sem tudja kitermelni, nemhogy haszna legyen. (Aztán nyilván többé ő nem megy.)
Az is tény, hogy a vendéglátósok a kereslet-kínálat jellemzői miatt nagy előnyben vannak pl. a kézművesekkel, egyéb árusokkal szemben. Piára, üdítőre, gyorsételekre lehet nagy hasznot tenni, mert a nyaraló magyar - akár ha morogva is - úgyis megveszi a "kiscsaládnak", amikor strandolni megy.
Hozzáteszem, hogy egy büfét tipikusan a főszezonon kívül is megérheti üzemeltetni a "magyar tengernél". Nem feltétlenül az összeset, amelyik a főszezonban is nyitva van, de azért tavasszal-ősszel a kerékpározókra, kirándulókra lehet építeni, és télen is sok a sétáló, kiránduló ember...
Szóval ha 1 évre is kell letenni a bérleti díjat, ügyes kínálattal azért valószínűleg üzemelhet nyereségesen több büfé is. -
2-More
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
"Puskák kellenek ide, KURVANAGY puskák!"
A cukorfüggést azért fenntartásokkal kezelném, ez olyan norbi update-es "majdnem ugyanaz a vegyjele mint a kokainnak" kicsit. Én pont a fordítottját látom, hogy régen öntötték a cukrot mindenbe mintha nem volna holnap, most meg úgy keresed, ha valamit nem fűrészporból és darált halálból csináltak. Hozzátéve, azt adom, elbaszott mennyiségű elhízott ember van.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Asszony excsávója mézeskalácsbiznisznben operált, asszony baszta neki kinn freebe a rezet mikor együtt voltak de nem úgy együtt de mégis de nem dolgozott de mégis, hogy kinn a vörin, all day, every day. Az valami pokol, amúgy, főleg mikor februárban bebasztak ilyen -15 fokok, plusz a szél, aztán szó szerint hozzáfagytál a pulthoz.
De, ettől függetlenül, ahogy mondod, a balaton is, a vörösmarty is, a sound is, a sziget is, karácsony vásár bármelyik, egytől-egyig mind egy tetves maffia. -
Piftuka
veterán
válasz
eattila
üzenetére
"Te vagy az, Stone?"
Egyébként azért vagy "cukorpárti" mert az élelmiszeripar nálad is sikeresen alakította ki a cukorfüggőséget.
Érdekesség, hogy az 1900-as évek elejének süteményei 1/5-1/10 annyi cukrot tartalmaztak, mint azonos változataik (és általánosságban) napjainkban.
Még a '80-as évekhez képest is jelentősen nőtt több élelmiszeripari termék (pl. joghurtok) cukortartalma napjainkra. Az embereket fokozatosan az egyre édesebb élelmiszerekhez szoktatták hozzá a gyártók. Igen komoly pszichológiai függőség alakult ki. (Egyes kutatások szerint mérhető kémiai függőség is.) -
WiZARD
veterán
Visszaolvastam AI vitát.
Saját tapasztalat, milyen munkákat vesz el/át az AI:
-kávézónak kell instára kiírás nyitvatartásról. AI megcsinálja, generál hozzá valami képet meg újabbat némi instrukció alapján. Hogy mennyire jó arról lehet vitázni, számomra elfogadható, kitettem, kész. Vagy fizethetnék grafikust, vagy csinálhatnám magamnak (amire se időm, se türelmem, se kreativitásom, és még software-t is kell venni hozzá) ami tuti szarabb.
-szíjas bizniszhez marketing szövegek megírása, social media "kezelés" (amit én csinálok, csak tanácsot/szöveget ad), szinte napi szinten. Ezt megint vagy pénzért csinálná valaki, vagy én írnám sokkal szarabbra. Persze figyelni kell mit ír, és párszor korrigálni, újra íratni, de végül lesz egy számomra elfogadható eredmény.
-egész üzlet működésében coach-ként segít, 5letet ad, 5letet véleményez, stb. erre is lehetne embert fizetni.
-házban apróbb gépészeti szerelések/finomhangolások, stb-hez tanácsok, 5letek. Van ami baromság, van ami használható. Van akinek ez jön magától, meg netről is meglehet keresni. Vagy lehetne szakembert hívni.
-nekem edzés/kaja téren is segít. Persze erre is lehetne embert fizetni, de se fizetni nem akarok érte, és azokban se feltétlen bízok, csak azért mert elvégzett egy tanfolyamot és pénzt kér érte és emberből van.És van egy csomó apró kérdés, ami néha eszembejut bármivel kapcsolatban. Nincs kitől megkérdezni, talán jelentősége sincs, hogy több időt rászánjak utánanézni, szakembert meg végképp nem fogok keresni. AI meg ad rá választ/megoldást, sokszor jónak tűnőt.
Igen, neten keresgélve, utána olvasva sok minden meglenne AI nélkül is, felhasználó oldalról sokszoros energia/idő befektetéssel.
Ember oldalról minden szakmában minden ember a saját keretei közt dolgozik. A saját beszűkült, megszokott, mindenféle előítéletekkel/elfogultságokkal teli szokásaival, szakértelmével. AI is mond hülyeséget, de talán hajszállal objektívebb, olvasottabb, tájékozottabb stb.
Én jobban bízok benne a fenti feladatok során, illetve AI-t meg tudom fizetni, mindenre külön embert nem tudok megfizetni. Sokszor ír baromságot, ellentmond néha önmagának is, mindent fenntartásokkal kell kezelni, nem vakon kell követni, és esetleg máshol ellenőrízni se árt.
Minél többet "tanítok neki" (mentsen el bizonyos dolgokat) és minél inkább finomhangolom hogy mit és hogy várok el, annál gördülékenyebben és jobban müxik.Majd szólok ha valamivel besz*ptam és egyértelműen AI miatt.
(najó tegnapelőtt a túrókrém az ehetetlen szar lett elsőre, és jöttek további tippek hogy mégis hogy lesz jobb, így a végén már nem volt ehetetlen csak szar
) -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Linkre: "kb. 17 500 forint"
Ennyiért idehaza kapsz 2 akkora hotdogot, amit nem tudsz megenni és még ihatsz is valamit. Nehéz összehasonlítani, de ketten elmennénk oda 35ezresért, akkor leshetem a hangulatot. Asszony el lenne minimállal, maradék törlesztéséhez elég sokat kellene álldogálnom a forraltboros bödön mellett. Újpesten és jópár helyen ennek feléből lehetne vásározni forralt borral, kajával, Unimukkal, de még annyit sem biztos, hogy adnék érte.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Eleve elindulok kaja nélkül,vagy csak gyors és egyszerű megoldás. Mellékesen a hotdog és hasonló menük kifejezetten olcsók a kúton. Elmegyek kerülni a nagy Zalába, vagy lesz kaja vagy nem, vagy meg tudom enni amit viszek vagy nem, ha van akkor hazafelé nem kajálok, ha éhes vagyok kajálok. Elérem az úti célt, de ott mi lesz? Meg sem tudom fejteni előre, hogy délutánra mire lenne szükségem és kb. 0-8 szendvics közt ingadozna a napi mennyiség. Erre meg pont jó a hotdog, mert van és ott és akkor.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Asszony szereti a forralt bort, szerinte karácsonyi vásárhoz az illik, néha szokott venni. Tavaly asszem ezres körül volt a 2decis pohár és olyan szar volt, hogy kiöntötte. Még nem volt olyan sehol, hogy ízlett volna neki. Amit itthon csinálok az jobb, úgyhogy mondtam neki, hogy jövőre viszünk magunkkal termoszban neki forraltbort és bekaphatja mindenki.
-
blueboi69
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
[link] becs-karacsonyi-vasar-all-you-can-eat
De amúgy amíg ennyiért is megveszik az üdítőt meg minden szart, addig árulni is fogják drágán. Én csóró vagyok én azt sem értem mikor magyar benzinkúton magyarok vesznek mindenféle hotdogot, szendvicset, stb. Mert ha külföldi azt megértem, nincs helyismerete, sietne, kifizeti, mert éhes. Mi is ettünk így szerbiában fagyit, meg ittam kv-t meg stb, évente egyszer belefér. De azon kívül benzinkúton soha semmi mást nem veszek az üzemanyagon kívül, mert miafasznak? Eleve nem indulunk útnak kaja nélkül és nem akkora azért ez az ország, hogy éhenjaljunk míg elérjük az uticélt. Legeslegrosszabb esetben keresünk valami olyan pihenőt ahol van meki.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
"ott mekkora forgalomnak kell lennie ahhoz, hogy"
Nyereségnek kell lenni. Bár ilyen árak mellett forgalommal is jár. Forralt bort, dühítőket, alap dolgokat nem adták olyan drágán. A lángos már határeset volt, hotdog és többi az karcosnál is keményebb. Sok helyen már foglalkoztak az alkoholmentesekkel és gyerekekkel is, annak legalább van értelme. Ezt is inkább külföldiek vitték mindenhol.
Ezek is neccesek, mindenhol mindenki tudja, hogy milyen szar borból csinálták, meg föld alatti legendák terjednek a bérleti díjakról, de a bor az normális volt, bérleti díjakat meg nehéz lett volna ellenőrizni, nem hiteles az egész.
Azt sem tudom, hogy a bódét és körítést ki adta és csak személyzetet kellett-e biztosítani, de több helyen volt egységes választék, árlista és kivitel így nekem az sem kerek, hogy egy valaki vitte-e el a hátán az egészet, vagy csak üzemeltetni kellett. Újpesten speciel elviseltem volna ha jobban vizezik a bort, mert még azt is kihagyták belőle :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Autós topik
- Apple Watch
- Synology NAS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- Videós, mozgóképes topik
- Suzuki topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- LEGO klub
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kocsiban mindig van valami menthető vagy fél palack víz, vége max. elfogy kézmosónak. Na, a gyümölcslé, az lenne a drága mindenestől, ha abból iszom meg 1-X litert hirtelen felindulásból. Néha occsó Teszkós almaszőlőt szoktam hazahozni. Valódi 12%os higításban
Legalább occsó. Így is drágább, mint a sör :-D Csapot még általában megtalálom akárhol is, ha van annyi lehetőség, meg néha bőven el vegetálok kaja nélkül.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Számomra napidíjként ez nagyon soknak hangzik. Sőt, rengeteg pénz még a 12-14 óra munkával együtt is.