- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #103396 üzenetére
Itt a legelső lakógyűlésen volt szavazás arról, hogy maradjanak-e. Én már akkor is ellene szavaztam, de akkor nem volt alternatíva, így maradtak. Most egy olyan cég lesz, akik SZVB tagok voltak egy új házban és annyira rossz volt a házuk képviselete, hogy inkább csináltak egy céget rá és átvették
Csak új építésű házakat visznek, 100+ lakásos mind. A mostani képviselőtől is vettek már át két házat, szóval ismerik a trükkjeiket -
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #103393 üzenetére
Felénk évente meg van szavaztatva, hogy maradjon e a közös, vagy lépjünk. Az első képviselet eléggé izéke volt, látszott, hogy igyekeznének, csak nincs ekkora rutinjuk. A mostani egy ennél picit nagyobb házat képviselt, meg egy kicsit kisebbet, mikor a mienket is átvette. A mienk 160 lakás, pár garázs, 5 üzlethelység, jópár tároló és gk. beálló. Az előző háza meg asszem 180 lakás, meg cca. ugyanennyi beálló.
Most kábé egyenesben vagyunk, működik a ház, van megtakarítás, akármi. Vannak hibák is, nem is kicsit, de jut rá zseton, hogy megoldódjon, és tesznek is a megoldásért. -
Grillo
őstag
válasz
zetor2000 #103394 üzenetére
Matabo van cégben, olyan, ami szintén felszívhat bármit, ami a csövön befér, folyadék is jöhet, és ha tele a szűrő, akkor magától elkezdi a zümmögős tisztítást.
Csajok ásatáson azzal szokták a falakat finisszázsolni, én felújításkor használtam sokat, igen fasza cucc. -
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #103354 üzenetére
Ez még nem ipari, csak kis szállodai, meg nagyobb területek rendszeres takarítására való.
Nekem egy Nilfisk Multi 20 van, szív mintegy 18 éves kislány.elég rendesen. Összetekert pár zokni simán a porzsákban van.4 (négy) darab cső járt hozzá, kilométeres zsinór. Imádom. Ritkán használom, mert inkább partvis+felmosás, de néha kell szőnyeget is takarítani, olyankor nagyon jó.Ipari az Metabo / Bosch / Hikoki (ex Hitachi) / Hilti. Ettől picit nagyobbak, és ritkábban kell üríteni a portartályukat. De van nekik légszűrőjük. Hiltinek legalábbis.
-
Sipi-
őstag
Maratoni hosszúságú (3,5 óra) lakógyűlésen sikerült végre a ház közösképviselő cégét leváltani
-
WiZARD
addikt
8 év teremgarázs után a mostani bérelt lakásnál kerti beálló van.
Kategóriákkal szarabb komfortot tekintve. Építkezésnél fel se merült, hogy ne legyen garázs. Amíg építkezés előtt eladó/épülő házat/lakást néztünk ez volt a fő szűrő feltétel, hogy 2 garázs(beálló) legyen hozzá. 90% itt el is vérzett, és azóta se értem.6*7m lett, de már most félek, hogy kicsi/szűkös lesz.
Ugyanazon a négyzetméter áron épült, mint a lakótér -
Sipi-
őstag
válasz
npera #103374 üzenetére
Köszi a segítségeket! Még próbálkozom majd vele holnap. Igazából a kerékben is van egy minimális ütés, emiatt hozzáér kicsit egy helyen a bal oldali fékpofa a fék kiengedett állapotában is. Viszont a lidl biciklis szerelőállvány jó, így nem a bicikli fölé görnyedve (20"-as) kell a fékkel küzdenem.
-
ezittketto
tag
válasz
A. Crowley #103352 üzenetére
Erre hivatkozva mondjuk nem tudjuk visszavinni.
Nem online rendelted??
!
-
blueboi69
őstag
válasz
ezittketto #103379 üzenetére
Azt mondják, hogy 7év után már erősen ajánlott cserélni. 7-8éves gumit eladni sem tudsz, szóval erősen a köztudatban is ez van benne.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #103371 üzenetére
V fék. Egy-egy rugó húzza szét kétoldalt, egyfelől a kiálló csavarral feszíthető, másfelől 3 lyukba illeszthető a másik vége a vázon, azt tudod még léptetni, hogy lazább/feszesebb legyen oldalanként. Nehezítésnek a bowdenház is ott van fentről, mint belekavaró dolog, ami csak úgy lóg a világba, de kb azért állítható.
-
eattila
őstag
-
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa- #103360 üzenetére
Amikor pár éve akartunk építkezni, akkor pont lebeszélt mindenki a garázsról, mert m2 árban nagyon drága. Itt adott, már van, azért csak jobb a meleg autóba beülni télen. Ha elég tágas a garázs, akkor nem az esőben pakolod ki a zsákmányt a tesco-ból, meghát elég szar úgy bekötni a gyereket, hogy közben a hátadra szakad az eső. Tudom, esőkabát, de az nekem nincs is.
Egyébként ha fakul az autó meg a műnyagok szükrülnek, repednek, azzal nem is az a baj, hogy csökken az autó értéke, hanem évekig nézed fakónÉn meg olyan vagyok, hogy szeretek az autóimra ránézni, mégha mostanában kevesebb idő is jut rá.
Az egyébként a minimum, hogy fedett helyen van, mert akkor nem éri a reggeli pára (nálunk ilyenkor reggelente full vizesek az autók), meg sem eső, sem nap. A teljesen zárt garázsnak hideg teleken van értelme, hogy ne az átfagyott autóba üljél bele, vagy ha elég tágas ahhoz, hogy úgy használd, hogy a család be is tudjon ülni.Azért az sem olyan rossz, ha mondjuk télen a házból bemész a garázsba (nálunk is van ajtó), beülsz a meleg autóba, kint szakad az eső/hó/jég, aztán bemész az irodaház mélygarázsába, ahol szintén nincsenek zord körülmények, akkor nem kell vastag kabátban vizesen vergődni, az úgy elég kényelmes. Persze milliókat nem ér. Meghát egy garázst mindig át tudsz alakítani szobává, egy szobát pedig ritkán garázzsá
Szóval nem feltétlenül kell szűk garázsra gondolni. A mienk speciel nem túl nagy, de ha mindent szépen oldalra pakolok és nem középre, akkor megkockáztatom, hogy az smaxal be tudok állni vele üzemszerűen és nem feltétlenül centizgetve. És akkor nyáron sem a tűzforró utastérbe kell beülni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera #103362 üzenetére
Megyeri paneleknél néztem a garázskapukat, hogy maximum 2 méter szélesek, de inkább kevesebb. Az S60 tükörrel együtt 210 centi. Egyéb, garázs előtt tartott autóknál is feltűnő, hogy szélesebbek, mint a garázskapu. Bezzeg egy jó Lada Niva a 182 centi szélességével behajtott tükrökkel még simán beállna, de inkább egy klasszik Fiat 500 a maga tükrökkel együtt kb 140 centijével
Kicsit reménykedek benne, hogy visszamozdul a trend arra, a pörgetett luxus helyett az ésszerű közlekedőedények egy fokkal zöldebb utat jelentenének, de akkor hol marad a profit.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #103360 üzenetére
Én kipróbáltam az 1972-ben épített garázsba beállni XC60-al. Befért, de a tető hátul elképesztően közel volt a mennyezethez (ami lejt, hogy a víz összefollyon). XC90-el is megpróbáltam, de feladtam hamar, az túl magas volt.
V90-et be lehet szenvedni, de az ajtón úgy kell kipréselni magad, hogy ne verd le a szomszéd kocsijáról a festéket (4 autó áll egy légtérben belül, mögöttük rácsos kerítés, aztán tükrözve újabb 4 autó).
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #103359 üzenetére
Kocsi az utcára való, faluhelyen. Mélygarázs az más, ott a kinti négyzetméterhiányt csökkenti a dolog, de kertes házaknál odatippelni egy X szélességű és hosszúságú területet az kb soha nem térül meg. Igen, tizenévesen kissé lelakottabb lesz kinézetre az autó, mintha folyton mosva dédelgetve egy szobában állna, ellenben hacsak nem befektetésként tartott sportkocsi, az értéke nem lesz sokkal több egy ridegtartott tyúkólénál. Pláne garázsárban kifejezve valahol a tizedik hasonlóképp lelakott autó után térül meg egy évszázad múlva az egész ráfordítás. A garázsban inkább dobozokat, lomot, bringákat, és egyszerjóleszaz felgyűlt vackokat kell tartani, ahogy minden keleteurópai teszi, az úgyis kiszorítja az autót.
Azon mondjuk meg szoktam lepődni, hogy újabb házaknál, ahol van kocsibejárat, is egyetértenek velem, és garázs helyett simán fali töltőoszlopot raknak a ház mellett álló autóhoz. De a szomszéd sem szokott beállni az utcára nyíló garázsába, csak kihúzza a drótot az Outlander PHEV-hez évek óta. Valahogy erre ez a normális, ha van hely, nem próbálnak egy szűk bejáraton falak közé centizgetni.
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #103352 üzenetére
Ez szerintem átdefiniálná a véleményed a szívásról
Ha laza a parketta, akkor felszedi azt is
Cserébe van hangja és a kis első kerekek miatt fel tud borulni a küszöbön. Asszony gyűlölte a hangját....
-
A. Crowley
tag
válasz
blueboi69 #103348 üzenetére
Idén átéltem egy vesekövet. Igazából az a szxr, hogy váratlanul jön, és akkor nem tudsz megmozdulni, sehogy se jó, azt se tudod, hogyan feküdj, ülj, guggolj, bármi, csak múljon el a fájdalom.
Tavaly volt olyan, hogy terasz porszívózás közben jött, akkor ott összecsuklottam, nagyjából 30 percen át nem tudtam megmozdulni, annyira sem, hogy felküzdjem magam a kanapéra.
Szóval eddig fájdalom tekintetében a vesekő vezet nálam.Más:
Dyson v11 vélemények: szív, mint állat. Ellenben nem On/Off, hanem nyomod, megy, elengeded, nem megy. Nem áll meg magától, lefektetni tudod a padlóra, ha éppen pár percre megállsz. Az egész gépészet magasan van, meg kell találni azt a pontot, amikor nem szakítja a karod, hanem valahogy egyensúlyba kerül. Szőnyegen tologatva ez kicsit nehezebb, egyelőre úgy érzem, hogy jó kis erősítő lesz használni. Feleségem és a gyerek nem szereti. Erre hivatkozva mondjuk nem tudjuk visszavinni. -
blueboi69
őstag
válasz
npera #103346 üzenetére
A vesegörcsöt nem tudom, mert még nem volt, állítólag ki lehet bírni röhögés nélkül.
A migrént tudom, az nagyon rossz és az utóbbi néhány évben alakult ki nálam, szóval nem lehet a covid oltásra fogni
Asszony huga is évek óta szenved, ő járt csomó dokinál is ezzel, de nem tudják nála sem. Csak erős gyógyszereket kap, de azok meg a gyomrát/máját cseszik szét. -
npera
addikt
Blueboi, Nova, ezt skubizzátok.
2104-es motor, ami 50 mm drauttal 15,5 gramm.
Egy 1506-es RCinpower motor 18 gramm kábé ennyi drauttal. A 1506-os alighanem durván húz fennt, míg a 2104 nagyon szép gázkar felbontást ad alul és középen.
Egyre érdekesebb dolgokat hoz ki Kabab, már-már izgalmi állapotba kerültem.
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #103332 üzenetére
Apám akkor kapott mindig migrént, amikor az időjárási front Angliát érte el. Akkor beállt a feje.
Nekem mostanra kezd kialakulni ez a képességem, én is kezdem érezni az időjárást.
Mondjuk ami nem öl meg az csak erősebbé tesz... Ameddig nem fáj úgy, mint egy vesegörcs akkor oké vagyok.... -
-NoVa-
veterán
Eleve a gondolat, hogy kocsit szobában tartani...
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #103337 üzenetére
Nem én rángattalak be, most kivételesen
Menj végig a láncon
Én az influxdb-vel kezdeném. Ha ott nincs, akkor mosquitto_sub-al tudod nézni, hogy az mqtt-ben publikálódik-e.
Telegrafot nem használtam (ismerősnél nyomkodtam párszor csak), szóval azt nem tudom, hogyan lehet debuggolni.
Ha influxdb-ben ott az adat, akkor valamit a grafanaban kell kattintgatni -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #103332 üzenetére
Engem ma berángattak mindenféle meetingekre
Tegnap végre összeforrasztottam két hőmérős Wemos D1 Mini-t, ma rá is raktam a programot, de nem látszik az adat a grafana-ban. Valahol eltűnik, csak nem tudom még hol (wemos --> mqtt szerver --> telegraf --> influxdb --> grafana). Debug logban próbálom megtalálni, egyelőre nem lett meg... -
blueboi69
őstag
válasz
-igu- #103334 üzenetére
Köszi! Eddig Apranax-ot kaptam rá, az esetek felében segít, de amikor már reggel arra ébredek, hogy fáj a fejem, akkor az a nap el van baszva. És minden esetben estére/késő délutánra elmúlik...
És jellemzően ha erősebb hőmérsékletváltozás jön, azt megelőző 2. vagy 3. napon van ilyen. Ilyenkor ránézek az időképre, itt 3nap múlva 25fok lesz, ma 12fok volt. Na ezt éreztem ma meg. -
eattila
őstag
Macsek rtg negatív. Kapott fájdalomcsillapítót, és majd rendbe jön.
-
blueboi69
őstag
válasz
npera #103329 üzenetére
Neked hatékonyabb napod volt. Én ma brutál fejfájással fetrengtem, csak a meetingekre próbáltam valahogy magam a gép elé vonszolni. Életkedv 0. Aztán felkeltem, asszony mondta, hogy indulnia kell szülői értekezletre (megbeszéltük, hogy ő megy el oda, így kicsit gyakorolja az egyedül vezetést az ovihoz), rámmaradt a két lurkó.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #103310 üzenetére
Viszont iszonyat ronda. Nálunk nem illene a házhoz ilyen, az biztos. A szőlőlugasnak a pergola is fából lesz.
Bujdy jól mondja, idén duplázódott a fa ára, de mostmár kezd megint lecsökenni, csak még kicsit várni kell.
Ha csinálok előtetőt, akkor csakis ácsszerkezet és cserép lesz, mint ahogy a háztetőn is, mert úgy nézne ki valahogy. Csak félek, hogy a bejárati rész elé berakni egy kb 5*5m területű fedést, azt nagyon árnyékolna, ugyanis az északkeleti rész... mondjuk arra csak az üveg bejárati ajtó és a budi néz, de akkoris, megszoktam, hogy kiállok az ajtóba, amíg kiengedem a kutyákat és addig nézem a tájat meg az eget. Majd lehet vmi rudazattal és ponyvával kipróbálom, hogy milyen lenne, mielőtt tetőt csinálok. -
npera
addikt
Háztartási blog...
Hazajöttem, vásároltam kaját hazafelé. Aztán megfőztem a húslevest a gyerekeknek, sütöttem sonkát hogy legyen hús és beraktam a sütőbe a csirkét. Combok megfűszerezve, kis hagyma, meg egy félbevágott alma, az egész sütőzacskóban olajjal és kis vízzel a gőzképződés beindításához.
Mostanra a leves szépen elkezdett színt kapni, a sütőzacskóban pedig beindult a folyadék cirkulációja, párolódik a csirke a hagymás-almás gőzben.
Közben fut a mosás is, aztán még szárítani kell és mosogatni.
Szerintem a mai nap sem múlt el hiába. Mondjuk a printert ma sem építettem.....
-
npera
addikt
válasz
qnadam #103315 üzenetére
180 mm-ig bármit IS tudok majd nyomtatni, ha kész lesz a nyomtató.
Ma Hällereden voltam, egy PS2-vel. Egész jól kanyarodik kanyargós "70-es" utakon, a futómű még a nem Performance Pack-es példányon is kellemes. A gázpedál kalibráció teljesen pihentető, a Tesla fejtámlát lekoccolós tranzienseit mellőzi. Viszont ha lakóautót kell előzni, akkor mélyre nyomva a pedált kellemesen megindul.
Visszaérve a Totoyával hazafelé indulva azt hittem, hogy 2 henger le van kapcsolva
Megnéztük délután az ASTA Zero tesztpályát, ami AD megoldások tesztelésére van kihegyezve. Van egy 700 méter hosszú "sátor", belül 40 méter széles a keskeny részeken és 60 méter a felénél. 2000 lument adó fényszórók vannak a plafonon mátrix mintában elrendezve, hogy a mérésekre használt részen egyenletes legyen a fény. Kábé 30-40-el végiggurultunk rajta egy 8 autós konvojban (4 db XC40 BEV és 4 db PS2), az élmény teljesen sci-fi volt. Nagyon szívesen kipróbáltam volna egy maximális gyorsulásos és maximális fékezéses menetet, de nem volt szabad. Az kábé olyan lett volna az optikai hatás miatt, mint egy hipertérugrás vagy a Tesla Plaid animációja.....
-
-NoVa-
veterán
Volvo update, a turbó csöve roppant össze, némi futómű lengőkarcsere is jön mellé. Ma már nem lesz kész, a kényszerSubaruzás folytatódik.
-
Samott
addikt
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #103294 üzenetére
Hát ugye alapból azt mondaná az ember, hogy fából ácsszerkezet, rá esetleg cserepezés, vagy OSB lap+szuroklap/zsindely kombó.
De a fa ára "picit" felment, a sima gerenda is nyalja a 200 ezret, a rétegragasztott pedig sokkal több (per m3).
Február körül kérdeztem, hogy ami nekem kellene (7 méteres nyílást áthidalni) 10x30-as gerenda mennyi lenne, akkor volt 125 ezer per m3, vagy rétegragasztott, annak 289 ezer per m3 volt az ára. Pár hete ugyanez volt 220 ezer a sime és 800 (nyolcszáz) ezer a ragasztott... Egy 10x24x800-as gerenda önmagában kb. 150 ezer lenne a ragasztottból...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #103304 üzenetére
Szerencsére megúszta a motoros. Mindazonáltal - nem vagyok motoros, kívülálló vagyok a témában - ha nem ment volna 90-100-nál többel, akkor lehet, hogy egy rövid fékezés után el tudta volna kerülni a pick-up mögött az esést. Vagy az ekkora esést..
(azt már nem is hozom fel, hogy láthatóan a csizma-motorosnadrág-hosszű kesztyű-motoros dzseki kombó nem sérült meg, mert otthon van...)
Szóval hülye volt a pick-up (bár jó lenne látni a videő előtti 5-10 másodpercet, mert ha csillagközi sebességgel jött a motor, akkor nem is volt hülye) vezetője, de a motoros is papucsban volt hülye a nagymotorhoz...
-
Samott
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest