- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Érdemes a makró elején meghatározni a kiinduló lapot.
Ha a kiinduló lapon az A16 fölött nincs adat, hibás lesz a kijelölés, ezért inkább az
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row -val keresd ki az A oszlop utolsó sorát.
A nyilvántartás lapra a Select-tel lépj át.Sheets("kiinduló lap").Select
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row
Range("A16:J" & usor).Select
Selection.Copy
Sheets("nyilvántartás").Select
Cells(1, 1).Select
ucso=Selection.End(xlDown).Row+1 'Itt adod meg az utolsó alatti sort (+1)
Cells(ucso, 1).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
ssrobi
csendes tag
-
Delila_1
veterán
Csak próbálkozás:
Ha a VBE-ben a Tools/Options párbeszéd ablak Editor fülén be van kapcsolva a Require Variable Declaration, akkor a makró elején deklarálni kell a változókat. Lefoglalni nekik a helyet a Dim utasítással (Dim uoszlop As Integer, Dim szöveg As String), azután meg kell adni a kezdő értéküket (Set uoszlop= ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count, Set szöveg="Juliska").
Nálam nincs bekapcsolva. Vagy kapcsold ki, vagy deklaráld a változókat, remélhetően ez a bibi.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Még valószínűbb hiányosság lehet, hogy az Excelben az Eszközök/Bővítménykezelőben nincs bekapcsolva az Analysis Toolpak és az Analysis Toolpak-VBA. Ezeket azért kell bekapcsolni, mert az első a munkalapokon ad egy halom új függvényt az alaphoz, a második a makrókhoz.
-
ssrobi
csendes tag
válasz Delila_1 #3757 üzenetére
kár
Viszont felmerült még egy kérdésem, amit szintén nem tudok megoldani
Ha van egy oszlopban mondjuk 600 sorban adat (legyen A oszlop), és vannak bennük ismétlődések, hogyan tudom kiszedni azokat a sorokat amik legalább egyszer szerepelnek, és mondjuk ezt átrakni ezeket a B oszlopba!?
Lehet egyáltalán ilyet?
köszi[ Szerkesztve ]
-
Gabcsika
tag
Hogy kell egy értékekkel teli sheet-en kiíratni az Excel-el, hogy számolja össze az adott kijelölt részben előforduló legkisebb és legnagyobb értéket, hogy hányszor fordul elő...
Köszike
Freedom, Nature, Love & Music
-
-
Gabcsika
tag
...ha már itt tartunk, meg lehet és hogyan azt csinálni, hogy pl. egy ilyen az előbbihez hasonló esetben azzal bővítenénk ki a kérést, hogy az Excel a megtalált értéket beszínezze!
Meg úgy általában lehetőség van-e arra, hogy a függvények értékei adott színnel és/vagy a cella adott színnel színeződjön be.Pl.: megkerestetem a legnagyobb és a legkisebb értéket egy táblázatba és a talált értékek a megadott cellában például piros színnel, félkövéren jelenjenek meg...
Köszi!!!
-
Delila_1
veterán
válasz Gabcsika #3765 üzenetére
Szívesen.
A Formátum/Feltételes formázással könnyen megoldható.
[Itt egy kép][ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Szeretném egy cellába beírni, hogy 0670... vagy +3670... - vagyis egy telefonszámot. Hogyan lehet megoldani, hogy az excel ne okoskodjon, vagyis nem tüntesse el a telefonszám elejéről a nullát vagy a pluszjelet?
Előre is kösz a választ!piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Gabcsika
tag
válasz piadex2 #3769 üzenetére
Szia!
Én is sok segítséget kaptam ettől a fórumtól, de szívesen segítek én is.
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a cellát Text-ként kezelem. Jobb click a cellán és a Cellaformázás-ban Text (Szöveg) kiválasztása.
Utána egy kis zöld háromszöggel és felkiáltójellel jelzi, hogy nem tetszik neki, de akkor a Hiba figyelmen kívül hagyása után már nem piszkálódik tovább!
Üdv!
-
Delila_1
veterán
válasz piadex2 #3769 üzenetére
Van egy még egyszerűbb megoldás:
'0670
'+3670
Az aposztóffal (Shift+1) kezdődő beírásokat külön cellaformázás nélkül is szövegként értelmezi az Excel. Az aposztróf csak a szerkesztő lécen látszik, a cellában nem.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Van egy excel táblám, benne leltár. Három oszlop van. A oszlop a doboz szám, B a termék neve ami benne van, C a száma. Következő a probléma: átláthatatlan az egész, mert B oszlopban sokszor szerepel ugyanaz, lévén nincs annyiféle termék ahány doboz. Ha meg akarom tudni, hogy X termékből hány darabot tartunk, órákig keresgélhetek, meg adogathatok össze. Nem tudtok valami módszert, hogyan lehetne mondjuk összesítést kérni? Nincs olyan függvény, hogy beírom a B oszlopban szereplő szót, és az összes ugyanolyat egy külön táblán megnyitja, mellette a darabszámmal?
Előre is köszsönöm a segítégetBeauty is pain
-
Delila_1
veterán
válasz Narancs #3772 üzenetére
Tegnap kicsit szűkszavúan válaszoltam.
Egyik módszer, hogy a D2-be beviszed a szumha függvényt. 500 adat esetén
=szumha($b$2:$b$500;b2;$c$2:$c$500)
Ezt a képletet lehúzva minden terméked mellett kiírja a pillanatnyi összes darabot.Másik - nekem szimpatikusabb - módszer:
C801-be (hogy legyen bőven hely a további tételek beírásához)
=részösszeg(9;c2:c800)
Itt a 9 egy függvényszám, ami azt jelzi a függvénynek, hogy a látható tételeket össze kell adni.
Most a felső sorba tegyél autoszűrőt az Adatok/Szűrő/Autoszűrő-vel. A "B" oszlop bármelyik tagjára szűrve azonnal látod a temék darabszámát.Megjegyzés: a részösszeg függvényt teheted akár a G1-be is, hogy mindig lásd, ne kelljen görgetni hozzá a képernyőt.
-
Delila_1
veterán
Hű, de fürge vagy! Alig néhány hónap, és már meg is nézed!
Sheets("kiinduló lap").Select
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row
Range("A16:J" & usor).Select
Selection.Copy
Sheets("nyilvántartás").Select
Cells(1, 1).Select
ucso = Range("A65536").End(xlUp).Row
If Cells(ucso, 1) > "" Then ucso = ucso + 1
Cells(ucso, 1).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAz lehet a baj az előzővel, hogy a nyilvántartás lapodon még nem volt adat, az xlDown leszaladt a 65536. sorig, és oda akart bemásolni néhány sort. Ettől persze kiakadt a lelke.
-
ssrobi
csendes tag
Na kicsit másképp de megoldottam egyenlőre a problémát csak vigyázni kell, hogy az adott lapon nehogy valaki elkattintsa az A2 ből
viszont most egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetne-e olyat csinálni hogy a gomb megnyomásakor megvizsgálja hogy van-e valami az A16-ban (bármi) és ha nincs akokr ne hajtsa végre a makrót!?köszi
-
LifestyleX07
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem: egy word dokumentumba szeretnék 4-5 makrót berakni.
Egy választógombot, ami után késöbb elágazás történik a dokumentumban..
aki tud, legyen szíves segítsen...a dokumentumot átküldeném...még nincs kész, de 1 max. 2 oldal várható, és max 5 makró kellene bele.... -
Traxx
őstag
Hali!
Mint a legtöbb embernek, nekem is volna gondom az Excellel. Adott volna egy sok sorból és oszlopból álló táblázat. Namármost, ez a kolléga gépéről elszállt, és csak egy régebbit tudtam újragépelni. Ezt viszont sehogyan sem tudom normális kinézettel kinyomtatni Arról volna szó, hogy 3 oldalban kéne...odáig tiszta a kép, hogy kijelölöm a nyomtatási területet, húzom az oldaltöréses nézetben a margót, ahová kell. Csak mivel maga a táblázat hosszú, ezért úgy hozná a program, hogy a lap szélességének kb 60 %-át tölti ki a táblázat (hosszra kitölti az egész oldalt), és a régiben meg nyilván keresztbe-hosszába tele volt. Ha az oldalbeállításnál módosítok a Legyen az eredeti méret x %-a, vagy a Legyen x oldal széles és y oldal magas opción, akkor 2 eset van...vagy 2 oldalra nyomtatja (és így teljesen olvashatatlanul aprók lesznek a betűk), vagy 4, esetleg 6 oldalban nyomtatja úgy, hogy függőlegesen nincs minden 1 oldalon (és anélkül meg értelmezhetetlen a dolog).
Tehát a kérdésem az volna, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy az oldal hosszának megtartása mellett növelni tudjam a nyomtatandó lap szélességét? Mert ugye ha növelem az eredeti méret %-a értéket, akkor a magasságot is növeli...és így már nem jó a téma
Előre is köszönöm.
Tehát így néz ki rosszul, és csak szélességében kéne, hogy több legyen...hátha szemléltetve jobban érthető, mert szerintem elég zavarosan sikerült leírnom
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
-
kp78
addikt
Üdv!
Olyat lehet excelben, hogy a munka1 vmelyik cellájára vagy többre hivatkozom a munka2 lapon?
Ha igen, mi ennek a menete?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-
liquidmoon
aktív tag
Hi!
A1-től Asokadik cellában van egy-egy név. B1-től Bsokadik cellában van egy "x", de nem minden név mellett. Hogy lehet kiszámolni, hogy a nevek hány %ánál van "x"?
Előre is köszi a megoldásban.
Ja, sürgős lenne[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz liquidmoon #3792 üzenetére
A DARAB2 függvény megszámolja, hány adatod van egyik, és másik oszlopban. A két eredményből tudsz százalékot számolni.
-
LifestyleX07
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy tudok word dokumentumon belül legördülő menüt létrehozni, amellyel kiválasztom, hogy mely sorral folytatódjon a dokumentum....
pl. egyszerűség kedvéért: El akarok köszönni, és legördülő menü szerint szeretném kiválasztani, hogy hogyan:pl.
Szia
Hello
Viszlát
Chiao......és kiválasztom a legördülő menüből amit akarok, és csak ez jelenik meg a dokumentumban....előre is köszi a választ..
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz LifestyleX07 #3794 üzenetére
Mondjuk beszúrsz egy excel cellát, mint objektumot... Excelben meg van ilyen funkció. Data->Validaton->List, és ott kiválasztod a felsorolást.
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
LifestyleX07
csendes tag
válasz elmoraan (r) #3795 üzenetére
Az excellben-magyarul mit hova?
-
LifestyleX07
csendes tag
válasz LifestyleX07 #3796 üzenetére
Átküldhetem?
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz LifestyleX07 #3797 üzenetére
Átküldheted, de van itt frankó leírás a magyar excelhez
[ Szerkesztve ]
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
LifestyleX07
csendes tag
válasz elmoraan (r) #3798 üzenetére
inkább átküldtem...de elovasom, nézem...eddig kb. el is jutottam...
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz LifestyleX07 #3799 üzenetére
Megnéztem, neked jó a Form-os megoldás is.
A következőket kell tenned: bekapcsolod az űrlap eszköztárat (nézet -> eszköztárak), és abban lesz egy olyan, hogy legördülő mező (vagy valami ilyesmi magyarul), azt adod hozzá, akkor betesz egy szürke téglalapot, arra duplán kattintva tudsz választható értékeket beírni. Elég értelemszerű, de mindjárt visszaküldöm a file-t, egyet megcsinálok benne, annak a mintájára meg tudod csinálni a többit is."Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest