Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• karlkani

aktív tag

Kedves Delila_1!

A múltkor készítettél nekem egy makrót, amivel automatikus méretre állva beírja két szám hányadosát kettő tizedes pontossággal. Kicsit módosítanék rajta. Adott egy H oszlop, amiben az eredeti ár van feltüntetve, az I oszlopban pedig a kedvezménnyel csökkentett ár. Eddig kézzel írtam be mindkettőbe, működik rendesen. Most viszont (mert lusta vagyok) az I-be nem szeretnék beírni kézzel, ott egy Ha függvénnyel vinném be az adatokat. Ezt meg is oldom, nem ezzel van gondom. Ha a D mező üres az aktuális sorban, akkor az I is maradjon üresen, ellenkező esetben meg a cellában a H és D hányadosa jelenjen meg. Ezt végighúzva az I oszlopon azonban megjelenik minden üres sorban levő mezőnél a megjegyzés, amit viszont nem szeretnék. A következő makrót kellene módosítani úgy, hogy csak abban az esetben rendeljen megjegyzést az I cellához, ha a D-be beviszek adatot, s azt is bele kellene még tenni, hogy amikor bekerül a H-ba az összeg, akkor az I-t automatikusan kitöltse a =HA(D="";"";H-D*8) értékkel. Így kidobhatnám a bevitt képletet onnan és nem jelenne meg a megjegyzés se, amíg nem kell neki (gondolom).

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim ertek As Double
    If Target.Column = 4 Or Target.Column = 9 Then 'D vagy I oszlop
    Range("I" & Target.Row).Select
    With Range("I" & Target.Row)
    On Error Resume Next
    .AddComment
    .Comment.Visible = True
    .Comment.Shape.Select True
    .Comment.Text Text:=ertek & " Ft/liter"
    .Comment.Shape.Select
    Selection.AutoSize = True
    End With
    If IsNumeric(Range("D" & Target.Row)) And _
    IsNumeric(Range("I" & Target.Row)) Then
    On Error Resume Next
    ertek = Round(Range("I" & Target.Row) / Range("D" & Target.Row), 1)
    Range("I" & Target.Row).Comment.Text Text:=ertek & "0 Ft/liter"
    Range("I" & Target.Row).Comment.Visible = False
    End If
    Else: Range("I5").Comment.Text Text:="0 Ft/liter"
    End If
    Range(Target.Address).Select
    End Sub

Valamint, ha az általad megírt makrót használva pl.: a D értéke 25 (l) az I értéke pedig 10000 (Ft), akkor a megjegyzésben eredményül nem 400 Ft/liter jelenik meg, hanem 4000 Ft/liter. Ezzel lehet valamit kezdeni?

Ha időd engedi, előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget...

Új hozzászólás Aktív témák