Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exceltanulo
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget. Ismét lenne egy újabb kérdésem:
Termék kódot generálok a =Most() függvénnyel az alábbi formátumban: 120217-10-39-31 (tehát, ééhhnn-ó-pp-mm)
Hogy ne változzon folyamatosan úgy oldottam meg, hogy a rendeltetési helyén egy legördülő menüből lehet kiválasztani az éppen aktuális kódot, ami hivatkozik a kód generálás cellájára. (így ez már nem változik tovább, ellentétben a =most() függvénnyel)
Kérdésem az lenne, hogy tudom ezt az adatot szöveggé alakítani? Tehát a cél az lenne, hogy amit látok a cellában, valóban azt is tartalmazza, jelen esetben:120217-10-39-31Esetleg makróval meg lehet oldani, ha én a B2-es cellába szeretném a kódot, hogy rakok egy gombot mellé és arra kattintva valahogy szövegként beillesztené nekem ennek a függvénynek a tartalmát ilyen módon? De ebben az esetben az lenne az ideális ha a makró megvizsgálná, hogy üres-e a cella, ha igen létrehozza a kódot benne, ha nem akkor mondjuk rákérdezne, hogy valóban újat akarsz generálni? Igen - Nem
Előre is köszönöm a segítséget ismételten!

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50