Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi666
őstag
sziasztok nem igazán tudom hol tegyem fel ezt a kérdést, szóval nyugodtan irányítsatok át.
Annyi lenne a problémám, hogyha zenét hallgatok a laptop+hangfal kombómmal, akkor egyfolytában begerjed a hangfal a mobilom miatt. Van bármi megoldás arra, hogy ne kelljen a telót a szoba túloldalán tölteni? -
Hogen
tag
sziasztok!
most ajánlottak nekem egy Magnat traxx 600 as erősítőt + egy Renegade RXV1200 mélyet esetleg valami infotok van róluk ?
köszi előre is -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Remélem jó helyre írok és remélem használ ilyet itt valaki. Szeretnék venni használtan szép állapotú Orion hs280 vagy h282 hangfpárt. Az orion hs500-at ismerem és azt
tudom hogy brutális, de a kistestvére ez a hs280 milyen? Szól úgy(hangzás hangerő és mély) mint egy jamo 170 studio(ilyenem van ehez tudok viszonyítani) ?Kösz előre is választ! -
barany35
csendes tag
válasz
rabtibus #296 üzenetére
Ezek alapján igen, én arra gyanakodnék
Az a baj sok minden okozhatja, de leggyakrabban a kiszáradt kondenzátorok okoznak hasonló problémát. Ha értesz hozzá érdemes kiméregetni, kicserélgetni őket, de legalább ránézni, hogy nincs-e köztük púpos vagy láthatóan sérült. Így hirtelen más ötletem nincs, de szerintem nem kell aggódnod és ezek az alkatrészek nem is drágák.
-
rabtibus
tag
válasz
barany35 #294 üzenetére
sziasztok, ígértem hogy beszámolok a fejleményekről:
ma reggel átdugtam egy másik dugaljba az erősítő dugvilláját, kis idő után ugyanúgy serceg (az elején még serceg utána pedig halkan sípol mint a tűzhelyre helyezhető teafőző vagy kukta) a hangszórón keresztül hallható a hang, ha kikapcsolom persze megszűnik a hang, ha visszadugom újra folytatja.
A hangerő állítgatása nem befolyásolja a sercegés és sípolás hangerejét, az marad ugyanolyan hangerejű.Ha teljesen leveszem az erősítőről a hangerőt, a hang ugyanolyan hangerejű ami a hangszórókból serceg-sípol.
Erősítőnek lesz baja ?!
-
barany35
csendes tag
válasz
rabtibus #293 üzenetére
Ezt elég nehéz ennyiből megválaszolni de én első körben a hálózatból felvett zavarokra gyanakodnék, a nem megfelelő EMC szűrt fogyasztók miatt. Próbálj meg kiiktatni minden más eszközt, dugd át az erősítőt másik konnektorba stb és figyeld, hogy megmarad-e a jelenség. Ha nincs rá hatással akkor megeshet, hogy az erősítőnek van baja.
-
rabtibus
tag
sziasztok,
technikai kérdésem lenne amiben remélem tudtok segíteni :
Van egy Dual CV 6040 erősítőm, amihez vásároltam egy Technics SB-M500M2 hangfalpárt.
Véletlenszerűen elkezd sercegni-zúgni (de inkább sípolásnak-sercegésnek nevezném).
Eddig azt hittem az RCA kábelek minősége okozhatja a problémát. De tegnap rádióhallgatás közben is hallottam, ki is kapcsoltam a rádiót és az erősítő a hangfalakkal sistergett.
Az erősítőnek lehet baja, vagy hol keressem a megoldást. ?!
Remélem valaki tud segíteni ez ügyben, köszi előre is -
barany35
csendes tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy pár Magnat monitor 3000 hangfalhoz amiben nincsenek hangszórók.
Szeretnék bele venni 2db mély,2db közép és 2db magas sugárzót, hangváltóval. A beépítési körátmérők a mély és közép esetében 150mm(furattáv 175mm), a magas esetében 65mm (furat:95mm).
Az lenne a kérdésem, hogy ti milyen hangszórókat építenétek bele. Inkább alsó/közép kategóriára gondolok, és nem bánnám ha a méret is passzolna. Esetleg ha van valakinek eladó hangszórója, érdekelne.
Köszi a válaszokat. -
Lehet hogy önálló hangkártya kellene, de nekem is zúg illetve sztem a hálózat "zajait" szedi össze az erősítő és az megszólal a hangfalakban. De csak akkor amikor a PC felől egyáltalán nincs jel, illetve olyan bemenetre fordítok amin szintén nincs jel. Ha a hátlapi USB is csatlakoztatott ellenőrizni kellene az alaplapnál hogy megfelelően illeszkedik e.
-
Grazroz
csendes tag
Sziasztok. Nekem len egy kérdésem hozzátok.Van egy olyan problémám hogy : a számítógépem alaplapi hagnkártyájára rákötöttem egy stereo hifi rendszert és furcsa zajt ad ki alapjáraton.Kis zúgó zaj amit nem igazán tudok hogy mi lehet. Meg még egy kérdés: Van egy keepout hx7-es típusú fejhallgatóm.Az előlapi usb-re dugva normálisan működik, de én nem ott szeretném használni, ha a hátlapi usb be rakom akkor meg nem szól a fejhallgató de a mikrofonja meg működik nem igazán tudom hogy mit csináljak hátha tudtok segíteni.
-
Hali! Távirányító nincs meg, használtan és sztem eladás előtt leégetve van meg a cucc már lassan 10éve
.
Hangfal rekonstrukción agyalok, és úgy gondoltam hogy ha átgondoltabban megtervezett és épített hangfalat csinálok, akkor az erősítőt is cserélném, főleg ha ilyen tudása 70k árral társul. El nem vész 1ébként egyik sem mert így ez a mostani rendszer egyben lemenne a konditerembe, az új pedig kerülne a PC-hez. -
Tomacko
őstag
válasz
SchumiBácsi #287 üzenetére
Ha tudod hallgasd össze őket. Én ha nem feltétlenül muszály a nagyobb teljesítmény akkor nem cserélném le a helyedben. Nekem is AX-470 van amúgy
A gyári távirányítója meg van ?
-
Amiért eredetileg jöttem.
Erről az erősítőről vélemény?
Yamaha AX-490 van most, ezt kellene leváltani. Ettől mennyivel jobb/erősebb? Gondolom jobb, de az erősség az érdekes rész: 2×100W RMS van a manuálban leírva 8Ohmon, de a fogyasztás meg 175watt... hogy ad le akkor adott esetben 200wattot? Az AX-490 ha jól emlékszek 2×70W RMS 8Ohm, és 210wattot vesz fel maximum. -
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy egy régebbi laptopból kiszereltem a hangszóróit (5db) és piros és fekete vezetékei vannak. Ha ezeket rákötöm egy jack dugóra pirosat a pirossal, feketét a feketével összekötve akkor van esélye hogy a laptopba dugva a jackot rendesen szóljon?
Az a hangszóró ami meg van fordítva csak azon van írás.
Lényegében csak a legnagyobb is jó lenne mert szép mély hangot ad és élvezhetőbb lenne a hangzása a laptopnak. De ha mindet rá tudnám kötni az lenne az igazi.
Kellene valami kicsi jel erősítő?Lehet balga kérdés bocsi
-
ntbrown
csendes tag
Sziasztok,
Nekem a hangkártyám kimeneti jelét ketté kellene osztanom, hogy 2 erősítőt egyszerre tudjak használni (ugyan arról a jelforrásról). Mivel lehet ezt a legegyszerűbben megoldani?
-
muszor
tag
Sziasztok. Erősítő vásárlás előtt állok, és azt szeretném megtudni hogy milyen erősítő passzolna a best buy Dynaudio A 40 -es hangfalaimhoz. Árban max 120 ezerre gondoltam, a jelenlegi egy tesztgyőztes Nad sztereo erősítő, csak már recseg az egyik oldalon, amúgy is azt hiszem váltani szeretnék házi mozira. A forrás egyenlőre a számítógép ALC 1150 kodekkel ellátott integrált hangkártyája lesz, de hamarosan be fogok ruházni egy elég jó hangminőségű audio egységre. Tud valaki egy szép és nagyon részletgazdag hangú erősítőt? Ha kell, feljebb fogok menni árba, de szeretném ha a hangfalaimat úgy szólalnának meg mint régen az Arcam Alpha 8 as erősítővel.
-
törölt tag
Helló !
Olyan kérdésem lenne hogy egy ilyen erősítő mondjuk "B" csatornájára egy ilyen hangfalpárt + egy ilyen(a beépített kis erősítője belül tönkrement, kikötöttem , most csak szimpla passzív hangfalakként üzemelnek) szintén 8 Ohmos hangfalpárt hogy tudnék rákötni?
(az erősítő "A" csatornáját már lefoglalta egy 10 Ohmos hangfalpár)
továbbá végülis mondjuk az "A" csatorna "jobb" oldalára konkrétan hány Ohm -os hangfalat töthetek?
mert ugye az erősítő adatlapján ez áll :- Power output: 55 watts per channel into 8Ω (stereo)
- Speaker load impedance: 4Ω to 16Ωnem igazán világos számomra hogy akkor most mi is a helyzet ezzel az erősítővel...
a válaszokat előre is köszönöm !
-
kpety11
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy végfokom ami 4Ohmos és két csatornája van tehát: jobb és bal csatorna, van 4db 8ohmos hangfalam ha 2-2 hangfalat párhuzamosan kötnék be akkor 4ohm kerülne oldalanként a végfokra igaz? A kérdésem az lenne, hogy ez a végfoknak így helyén van-e illetve így szabad-e használni, előre is köszönöm!
-
fodor0410
tag
Sziasztok!
A sulim csengőrendszerét újítjuk fel és maga a kis szerkezet, amiben az óra meg a dallam van, az ad jelet a csengő erősítőnek. Szétszedtük az erősítőt és észrevettünk egy kis alkatrészt amiről nem tudjuk micsoda és mit csinálhat. 8 "lába" van, remélem minden látszik a képeken.
Megnéztük mi van ráírva, beírtuk google-ba, de nem találtunk semmit :SAki tudja, hogy mi ez, az kérem segítsen! Köszönjük előre is!
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0618_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0619_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0620_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0621_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0622_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0623_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140220/DSC_0624_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
_XXXXX_
tag
válasz
laza2310 #275 üzenetére
Milyen rendezvényeken hangosítanál? mert csak szöveg, előadás ilyesmikre, nem kell túl nagy teljesítmény. Ha valami zenés bulit akarsz, akkor kellhet több. Beltéren 150-200 főig simán hangosítunk két Voice-Kraft LK-684 -essel, előadásokat, beszédeket. Néha kültéren is használjuk őket. Nagyobb létszám esetén, meg más/több hangfalat használunk. Amúgy meg nem mindegy a helyszín mérete, akusztikája se.
Az se világos, hogy most csak hangfalakat vennél? van erősítőd? ha igen, akkor ahhoz kellene hangfalakat keresni. Ha nincs, akkor lehet aktív-hangfalakban is gondolkodni.
Nem vagyok szakértő, de az első kettő típusod jónak tűnik. Az utolsó kettő használt, csak akkor vegyél használtat, ha értesz hozzá.
-
laza2310
újonc
Segítség! Ki melyiket ajánlja? Kisebb-nagyobb kültéri rendezvényekre?
-FS Audio - NUX 122
-VoiceKraft - LK-618-15-Hangfal-15-300W-8Ohm
-http://aprod.hu/hirdetes/reflex-mega-r400-ID1L6l1.html
-http://bolthely.hu/piramistechnika/id/01878_TOP_hangfal_01
Max keret olyan 100.000 körül lenne!
50 fős kül és beltéri rendezvényekre egyaránt használnám!
Ha van valakinek valami jobb ötlete nyugodtan írja le ilyen árba és ilyen teljesítmény körül! -
törölt tag
Sziasztok,
Nem ismertek valakit Pesten, aki jártas házimozi erősítőkben? Valószínű nem működik az infra, mert régebben próbáltam univerzális távirányítót is, és nem működött, pedig rendesen be lett kalibrálva
Fogalmam sincs, hogy szervíz van-e valahol, de régi már az eszköz (Kenwood krf-v5050d), és lehet csak pár forintos alkatrész cseréről lene szó. -
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a hifi topikot. Ott sokkal több, és hasznosabb válasz várható.
-
bitovi
tag
válasz
Terminator17 #271 üzenetére
Szerintem tökéletesen megfelel.
Szétnézhetsz az apród.hu-n vagy expresszen is -
bitovi
tag
válasz
Terminator17 #269 üzenetére
ha kevés a kavics akkor bármilyen kétutas hangfal megfelel, legnagyobb részt csak beszédhangok jönnek rajta. Lehetőleg minél kisebb legyen ha nincs elég helyed, me3g ne legyen nagy, hogy el ne nyomja a két oldalsót
-
Terminator17
senior tag
üdv centernek kéne vmi olcsóbb hangfal tudnátok ajánlani vmit ? itt használtan keresgéltem aprón de nem tudom mi lenne a jó erre a célra.
-
JSHammer
tag
sziasztok!
ehhez milyen hangfal illene?
CSAk zenehallgatásra lenne...(sajna abban metal,dubstep,rap,techno,klaszikus) minden játszik
Harman/Kardon HK-3490
előre is kösz a help-et
kb 100-ig érdekelne a dolog -
Tomacko
őstag
Sziasztok!
A Scythe PCI Slot Amp SDAS-1000 PCI helyre beépíthető erősítőre lennék kiváncsi.
Használta ezt valaki? Nem zajos ? Meg hajtana ez egy 40w-s 3 utas hagyományos Videoton hangfal párt élvezhetően egy HTPC-ben amit panel lakás körülmények közt zene hallagatásra is használnék ? (A régi fa dobozos Kenwood reciverem sokat is fogyasztana ehez és kikerült egy sokkal inkább hozzá illő helyre ahol tisztességesen meg lehet hajtani, és kellő hangerővel stb.stb élvezni a zenét
) Szóval a panelban kis hely kis hangerő mellé elég lehet ez vajon amit fentebb írtam ?
Itt
, van róla pár sor írva.A kérdést fel dobtam a HTPC fórumon is természetesen, de úgy éreztem ide is be illik. Több embertől több válasz jöhet.
-
Krix CS 1.6
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi hangfalt szeretném rákötni notira (3,5" jack), milyen átalakítóra lenne szükségem? (erősítő/keverő nélkül megoldható?)
A hangfalból nem RCA kábel jön le hanem egy fekete vastag kábel.
-
ntomtb
tag
Sziasztok!
Lenne egy 2.1-es hangfalam, amihez a régebbi hifim hangfalát (a hifit pedig erősítőként) beraktam hátsó hangfalnak. Realtek HD Audio Managerben átállítva kvadrofonra, nagy sávszélességű hangszórók: bal és jobb első, surround hangszóróknál pipa illetve a hangszóró kitöltésnél is.
Haveromnak (bár neki 5.1-nél) a hátsó hangszóróknál a vokál illetve a háttérzenéket lehet csak hallani, nálam viszont főleg a tv(-tuner)nél hátul is sima sztereó hang hallatszik, illetve pár zenénél is (akár YT-on vagy WMP) mintha csak sztereó lenne.
Kérdés hogy ez-e a normális ilyen felállás (2.1+2) esetén vagy valahogy be lehetne állítani hogy ami "hátul van" az tényleg ott szóljon. -
leximester
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.
Van egy Asrock Z68 Extreme3 Gen3 alaplapom, és egy Sony Str-De875, a kettőt szeretném összekötni optikai kábellel.
A kábel megvan, összedugom a kettőt, erősítőn kiválasztom az optikai bemenetet, illetve pc-n is. De nincs hang, illetve az erősítő azt írja hogy Unlock. Mi lehet a gond? -
Kube
senior tag
Üdvözlet!
Van nekem egy Orion SE1025B erősítőm és két Sanyo SX-340 hangfalam ( Orion HS280-282 )
Nemrég Apuval megoldottuk a hangfalpáros egyik felének javítását, új dugót és szigetelést kapott, mivel elég régi ezért deformálódhatott a doboz emiatt volt a kifújás, pici forrasztás a sugárzónál és kész. De sajnos nem szól jól, recseg az egyik sugárzó minden baja van...
Neten találtam egy ugyanilyen hangfalpárt, még soha nem voltak szétszedve, meg is vettem őket már csak alkatrész gyanánt is. Most jött egy elég durva külső hangkártyám ami dinamikában komolyabban megnyomja a hangzást már kisebb hangerőn is, és itt ütött ki hogy az új hangfalak egyikénél valószínűleg a középsugárzó picit recseg... Ezt kipróbálásnál nem vettem észre mert nem tekertem fel maxra az erősítőmet, a laptop hangkártya meg nem annyira jó dinamikában sőt...
Oké, gondoltam semmi baj a két szettből csinálok egyet. Fogtam bekötöttem a két jó hangfalam és ekkor jött a meglepi mintha nem egyformán szólnának, mintha az egyik kioltaná a másikat, miközben hallgatod szédítő érzést nyújt. Elmentem haverhoz elmondtam mi a gond, leszimulálta egy programmal ha fordítva kötöm be a csatlakozót akkor ez a kioltás történik. És igaza volt egy az egyben olyan mintha kioltanák egymást... csakhogy én nem kötöttem be fordítva.
Két dologra tudok gondolni:
1. Mivel nem egy légtérben voltak a hangfalak ezért nem egyformán amortizálódtak és kiüt a különbség.
2. Hiába ugyanaz a modell elképzelhető hogy más sugárzó van benne. Az is lehet hogy cserélték bár ezt kétlem mert az újakon biztosan nem mivel azt láttam volna a csavaron ha szétszedték volna.
Valaki ötlet? Vagy az egyik rosszból vegyem ki a közepet és tegyem át a másikba? Sajnos a két különböző szett összeállítás nem jött be.
-
bitovi
tag
Itt próbálkozz feltenni a kérdésed.
Itt jó ötleteket kapsz.
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki! Segítséget szeretnék kérni, és nem tudom, hogy jó helyre írok-e, ezért bocsánat előre is, ha itt nem állja meg a kérdés a helyét! A problémám a következő van egy Biostar TZ77XE4-es alaplapom amin nincs digitális kimenet se optica se semmilyen csak a 3,5 jack kimenetek, mkv filmek lejátszása esetén szeretném kiküldeni a többcsatornás 5.1-es vagy dts hangot a yamaha rxv-350-es 5.1es digitális házimozi erősítőre. Ötleteim, amiből egy már nagyából működik, hogy hdm-in(7970) kiküldöm a képet és a hangot a tv-nek(Lg plazma) a tv meg optikán az erősítőnek, a másik lehetőségem, hogy vennék 3,5 jack rca átalakitot és az alaplap jackjein keresztűl csatornánként kiviszem az eresítő 6 csatornás rca bemenetére a hangot, így is működne a dolby illetve a dts hangok átadása?, vagy a 3. hogy vegyek egy külön hangkártyát amin van opticai kimenet és úgy összekötni az erősítőt? Ha igen akkor milyen kártyát lenne érdemes, vagy valakinek erre van-e ötlete? ha rossz helyen tettem fel kérdésem hol lenne érdemes ebben segítséget kérni? Köszönöm előre is!!
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Erről a cuccról szeretnék véleményeketamaha NS P60
Link:http://proteusaudio.hu/index.php?/Szatelit-rendszerek/Yamaha-NS-P60-Surround-szett
Húszezer magyar forintért kínálják,korrekt ár ez szerintetek? -
atyca
senior tag
Sziasztok!Egy Ozaki Q3 5.1-es szeretnék összekötni az alaplapomon lévő 7.1-es kártyával.Hogy a bánatba kell dugdosni a vezetékeket,hogy megfelelően szóljon?Bocs,de ehhez(is)nagyon láma vagyok,egy skicc sokat segítene.Köszi előre is!
-
Meghivott
addikt
Aki - írásos formában - tud és segítene is nekem erősítő lemezjátszó hi-fi összekötésében,
keressen már privátban. Köszönöm -
Meghivott
addikt
Sziasztok, szeretnék kérni egy gyors valaszt:
Pioneer A105 14K-ért vagy Marantz SR-50L 22K-ert?
Lemezjatszohoz, tv-hez átlagos nappaliba. -
bitovi
tag
válasz
robi12ster #246 üzenetére
Itt nézzél szét, illetve keresd őket hátha tudnak segíteni!
-
robi12ster
tag
Szaiasztok.Segitséget kérek. Van egy Bush pro 251 típusu házimozim. Elvileg volt hozá táviránító, de eltünt, és nem kapok hozzá. Így nem tudom hangosítani. Be lehet valahogy egy ilyen erősítőbe egy potmétert vajon? Hogy legalább hangosabb legyen az alaphangerő.
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Remélem jó helyre írokSegítséget szeretnék kérni miszerint otthoni használatra főleg bulik tartására szeretnék nagyon nagy teljesiményű hangfalakat beszerezni medencés bulikhoz stb... elég nagy a terület.Egyáltalán nem vagyok jártas a hangcuccok terén szóval ha valaki tudna segíteni milyen honnan és miért azt nagyon hálás lennék
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni sajnos nem vagyok még jártas a hangcuccok terén.Tehát vettem egy ilyen hangkártyát : [link]
ehhez vettem egy ilyen hangfalcuccot : [link]
A kérdésem az lenne hogyan állítsam be a hangkártyát hogy a hangfalhoz alkalmazkodjon ? elég egyszerű a kezelő felülete nem is ez jelentett gondot viszont van a subwoofer amiről eddig nem is hallatom eléggé megdobja az erősségét mindennek viszont ha benyomom torzul a hangzás és égett szagot lehet érezni a mély láda közelében. Nem kellet sok ész hozzá hogy ezt nem bírja de én szeretném a subwoofert is kihasználni.Nem igazán tudom hol a hiba ahogy olvasgattam ez a hangkártya 2tonnászor többet tud mint a jelenlegi hangcuccom és talán a túlhúzás okozhatja a gondot.Szóval szívesen fogadnék egy konfigurációt milyen paraméterekkel lenne tökéletes vagy javaslatokatElőre is köszönöm a segítséget
-
Mr.Peter
aktív tag
Üdv!
Adott 2db régi RFT típusú 25W-os hangfal, és hozzá való erősítő. Nagyszülők tíz évente egyszer bekapcsolják, és klasszikus zenét hallgatnak vele. Namost náluk voltam, és hallgattam egy kis hip hop-ot. Előszor be***tam, mert hihetetlenül jól szólt a mély.
Aztán fél óra után kicsit feljebb csavartam, ami azt jelenti, hogy nem maxra, mert tudom, hogy ezek nem mai darabok, nem bírják a nyúzást. Erre az egyik hangfal kattant egyet és a mély elhalkult, és dorombolás helyett elkezdett állatira kopogni.
Mit lehet ezzel kezdeni? Mi történhetett? -
Kérdés. Jól gondolom, hogy egy erősítő + hangfal párosból a hangfal impedanciájának kell magasabbnak lennie? Vagy pont fordítva? 6ohm-os hangfalakhoz vennék erősítőt de nem tudom milyet vegyek, 4ohm vagy 8ohm?
-
BluEyes
őstag
válasz
Teclis1993 #235 üzenetére
[Squire Bullet HSS] Ennél olcsóbb új gitár nincs, ami használható is.
[video] Itt két Bullet szól, az erősítő egy kis Line6 Spider 15. -
BluEyes
őstag
válasz
Teclis1993 #233 üzenetére
Szívesen! Vegyél hozzá egy gitárt, aztán rokenróll
-
Joker88
őstag
van egy kis gond..
átrendeztem a szobámat..
és ezután nemsokkal találkoztam ezen jelenséggel :
Videóóó
vagyis, nemtudom, de mintha rádió szólnade idegen nyelven
valami ötlet hogy miért van ez,és hogyan lehet megszüntetni ??? mert néha éjjel is ,lekapcsolt gép mellett is szól a rádió.. (persze,az 5.1-es szett be van kapcsolva mindig.. )
-
beefjeez
senior tag
Üdv
Van egy 5.1 hangfalam, ami egy 9es minidin csatlakozóban végződik.
Hogy tudom gépen működésre bírni? Valami átalakító? -
BluEyes
őstag
válasz
Teclis1993 #229 üzenetére
Igazából nem nagyon látszik, miféle dugó kellhet ebbe a cuccba. Tudnál eseleg csinálni arról a feléről egy jobb minőségű képet, amin jobban látszanak az aljzatok meg a feliratok? A neten mind elmosódott.
-
BluEyes
őstag
válasz
Teclis1993 #227 üzenetére
Bármit át lehet alakítani bármire. A legegyszerűbb a kábel végére egy megfelelő dugót forrasztani. Eggyel bonyolultabb az erősítőbe másik aljzatot szerelni.
Minőségileg nem tudom, mint gitárcucc nem rengette meg a világot, de ez semmit nem jelent. A pc nem gitár ugyi -
BluEyes
őstag
válasz
Teclis1993 #224 üzenetére
Hát akkor ahova a gitárt dugnád, oda lehet dugni a hangkártyából érkező kábelt, és szólni fog. Ezen nem jack bemenet van?
A gitárhangszórók frekvenciamenete speciálisan a gitárokhoz van hangolva, kb. 5khz fölött meredeken esik az átvitel, tehát egy viszonylag tompa hangzás lesz az eredmény. Persze mihez képest tompaEgy próbát mindenképp megér.
-
pentium4
senior tag
-
BluEyes
őstag
válasz
Teclis1993 #221 üzenetére
Ilyen-e?
HeheEz egy litván származású kis gitárerősítő. Éppen rádughatsz egy szgépet, de nem biztos, hogy lesz is benne köszönet. Kell egy kisjack-nagyjack kábel, oszt haddszóljon.
-
Teclis1993
tag
Halli
Nah minden viccet félretéve én találtam egy itthon egy régi szovjet RMIF AB-2-60 kis dobozt amit szeretnék az asztali PC-mhez csatlakoztatni erre van valamilyen mód ?
-
béke
aktív tag
Sziasztok az volna a kérdésem hogy van egy Philips 5.1 mms460-as rendszerem és ha beizzítom kb. 5perc múlva el kezd a basszus és a többi hangszóró rezonálni vagy ilyen recsegést adni majd sistereg az egész ha a hangerőt állítgatom és ki be kapcsolom a kis hangszórót ami egyben a vezérlő is akkor megint jó kb. 10mp.-ig majd sistergés recsegés basszus rezonálás. Ez mitől lehet szerintetek javítható? köszi.
Mint amikor elmegy a TV-adás
-
SalvadorLynx
aktív tag
Van egy régi crative 5.1 -es rendszerem. Csak 2.1-ben használom. Lecseréltem a gyári aprócska hangfalakat rendes hangfalakra (soundart, nem került pénzbe) Így viszont nem tudom őket rendesen kihasználni. Levágtam a hangfalakat a kábelről és így dugtam be a őket. Nem értek hozzá, de úgy tűnik most az egyik ér föld a másik a jel. Jó hangfalak de szeretem, hogy külön van a mély amit szabályozhatok mert ugyan nagyon tisztán szólnak nekem nem mindíg elég a mélye. Hallottam őket rendes erősítőre is dugva. Van olyan erősítő amire rá tudom dugni őket + még egy akár a mostani aktív redszeres mélynyomót?
-
janikiraly
csendes tag
Sziasztok!
Ma egy JAMO BX200-as hangfalszettet próbáltunk ki egy kb 2x25W-ra képes AIWA NSX-SZ500 HIFI-vel. Egy hangfallal bekötve rendesen működött, de a másikat rákötve recsegett a második egy bizonyos hangerő után. Sajnos a másodikat magában bekötve is recsegett nagy hangerőn. Kérdésem, hogy elképzelhető-e, hogy amiatt recsegett csak, mert az erősítő (HIFI) csak kb. a hangfal max. teljesítményének a tizedét tudja leadni? Szakértői válaszokat várom, mert meg szeretném vásárolni, de így nem adok érte pénzt, ki tudja mennyiért lehetne beszerezni egy másik mélyet, vagy esetleg párban...
-
D4v3
őstag
Sziasztok!
Van egy YAMADA 5.1 hangfalrendszerem és tönkremenet a mélynyomója. Szervízben nem tudnak vele mit kezdeni, így szeretnék venni egy újat. Milyen típust ajánlanátok 5-10 ezres kategóriában? Laptopra dugva használnám. Köszi előre is! -
Mate154
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írom-e....
Van egy JVC digitális erősítőm ablak mellé volt rakva szólt rajta a zene és ki lett rá nyitva az ablak... Elhallgatott. Azóta nem tudom bekapcsolni több mint 48 óra elteltével sem... Piros led világít rajta (ami jelzi hogy ki van kapcsolva) ha bekapcsolom nem csinál semmit és kb. 20 másodperc múlva kikapcsol. Mi lehet vele? Digitális panellel lehet valami? -
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Technics SU-V2X típusú sztereó erősítőm, melynek a bal oldali hangfalkimenete torzít és halkabban is szól mint a másik. A jobb oldali kimenete működik tökéletesen. Ez végfok IC hiba lesz valószínűleg? Köszönöm! -
bitovi
tag
válasz
menjapipaba #210 üzenetére
Azért villog, mert elmegy a hang.
Ahogy leírtad, sorban nézd át a vezetékeket.
Nálam csak akkor csinálja mindezt, amikor DVD lemezt nézek és karcos vagy koszos.
Ilyenkor üvegtisztítóval letörlöm és minden oké. -
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Van egy JVC AX-R5 erősítőm, és az a problémám hogy mostanában kihagy a hang.
Ilyenkor az erősítőn lévő kis led a source selector alatt elkezd villogni, pedig nem kellene.
Mitől lehet ez?
Alaplap, a jack átalakító, vagy az erősítő?Köszi előre is!
-
Kernel
nagyúr
Ezek az erősítők 5 db végfokot tartalmaznak, illetve azok kimeneteit láthatod rajta (bal-jobb, első-hátsó, center). A 6. kimenet (SW, subwoofer) csak előerősítő-kimenet (RCA), oda egy aktív mélysugárzó csatlakoztatható, vagy külön végerősítő szükséges hozzá.
Az viszont csak egy passzív mélyhangszóró, végfok nélkül, így nem fog menni. A centerkimenetre szélessávú hangsugárzó való, nem a basszus, illetve azon a kimeneten leadott teljesítmény is kevés lenne hozzá.
-
Wollf
tag
sziasztok!
Légyen szives valaki erre nekem választ adni mert sűrgős!
Ezt a hangfalat---> ((((((( http://www.fenyhangdekor.hu/index.php/webaruhaz/hangtechnika/hangfal/hazibuli-hangfalak/11037705-omnitronic-bx-1250-melysugarzo-600w.html )))))) meghajtaná ez---> (((((( http://www.electronic-star.hu/HiFi-5-utas-surround-er-sit-Auna-radi-ad-vev-vel-hazimozi_i3031.htm )))))) vagy ez---> (((((((( http://www.electronic-star.hu/5-1-surround-er-sit-Skytronic-receiver-600W_i2168.htm )))))) az erősítő?
Sürgős lenne!! A válaszaitokat előre is megköszönöm -
oriic
HÁZIGAZDA
Elméleti kérdésem lenne az Urakhoz.
Ehhez a hangkártyához milyen erősítőt és 7.1-es hangfalszettet ajánlanátok ha az ár nem számít?
-
Kernel
nagyúr
Hangszórónál előfordul ilyen mechanikus hiba, lengőtekercs sérülése, ragasztások elengedhetnek, meglazulhat rajta pár menet, akár gyártási hiba, vagy túlterhelés miatt is. Ez végeredményben a hangszóró bontásával bizonyítható, hogy például megégett-e a tekercs, vagy csak a gyári ragasztás volt gyenge, de ennek inkább az erősítő nélkül árusított hangszóróknál van jelentősége, mert ott adott a lehetőség, hogy valaki nagyobb erősítőt kössön rá, mint szabadna. Vagyis szakszerűtlenül túlterhelje.
Aktív hangdoboznál kicsit más a helyzet, mert ott a gyártó feladata az optimális méretezés, hogy az erősítő ne tudja károsítani a hangszórót. Mivel egységet alkot, nem is tudnád másik erősítővel használni.
Tehát így elméleti alapon jogos lenne a garanciaigény, szerintem. A gyakorlatot majd megmondja a szerviz. Elképzelhetők ugyan egyéb rezonanciák is, ha mégsem maga a hangszóró lenne hibás, de ha egyértelműen abból jön a hang, akkor valószínű.
-
D!esel
csendes tag
Hello!
az lenne a kérdésem hogy, vettem egy Logitech x 530-as 5.1 es hangfal szettet, 1 év garanciával, és az lenne a gondom hogy ha hangosabban hallgatom, max basszuson meg negyedig feltekerve a hangot, akkor a mélynyomóba 1 kis zizzenés van benne mindig amikor dübög. mi lehet a baj? valami elszakadt? garancián cserélik?
köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Kedvező ár! HP 840 G1 laptop (14FHD/I5-G4/8GB/128SSD/AkkuX)
- ZBook 15 G6 15.6" FHD IPS i7-9850H T2000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 5600G/RX 6700XT/16 GB/1000 GB SSD/700 W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest