- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
Igen külön aktív mélyláda kell....olyan amiben van egy másik, külön erősítő. Kell venned egy speciális árnyékolt sub kábelt (a szüksléges hosszban) ami összeköti az AVR subwoofer out és sub mono vagy sztereó, bemenetével.
Zenére zárt rendszerű subot válasz , mozira jó a bass reflex is(nem olyan pontos).
Olcsó zárt pl. Hkts 200sub. -
-
Nyugis
senior tag
Nagyon köszönöm!
még egy kérdésem van.
a sony-nál hátul a hangfal kimeneteknél nem találtam subwoofer bekötést, csak azt az egyet ami talán "aktiv" lenne?
ehhez milyen mélyládát lehet akkor rátolni?
mert az aktivaknak talán, az lenne a lényege, hogy nem kell neki erősités nem?
de inkább az a kérdés, hogy külön mélynyomot kell hozzá venni?
és ha igen akkor milyet? -
Nyugis
senior tag
-
Just486
senior tag
-
-
Just486
senior tag
Koaxiális 75 ohmos kábel kell legyen, RCA csatlakozóval szerelve mindkét felén. Az U7 SPDIF feliratú csatlakozójába kell az egyik fele, a másik fele meg az erősítő narancssárga COAXIAL feliratújába. Ez a legegyszerűbb megoldás. Általános hipermarketekben is kapni, de ilyen helyeken lehet neked kell kiválasztani. Ha ennél eggyel szakosodottabb áruházba mész (mediamarkt, euronics, stb), már valószínűleg az eladó is tudja miről beszélsz, elég csak kérni és megfelelőt ad. Az analóg kábelrengeteges megoldással csak az Onkyo-val tudod összekötni, de szerintem nem éri meg a szenvedést.
-
zsoika
addikt
Szia!
A Sonynál 5.1-es hang átvitelre csak digitális jelként van lehetőséged S/PDIF.... Optika vagy koax. Ilyenkor az U7 csak átengedi a jelet és az erősítő DAC dekódolja.Az Onkyonál is megvan ez a lehetőséged ,de akár analóg RCA apa to 3,5 jack kábellel is összekötheted az U7 Left és Right RCA, side, center/sub, rear jackbe dugva és az AVR(hm erősítő) ha jól látom a homályos képen a bal alsó szekcióban vannak a bemenetek. Analóg kötésnél az U7 DAC -ja végzi a dekódolást.
Kérdéses hogy melyiknek van jobb DAC -ja ....AVR vagy U7?! Ki kell próbálni így is , úgy is.
Analóg kábelezésnél érdemes dupla árnyékolású kábeleket használni mert az RFI és EMI beleszól a hangba...tehát nem 100Ft -os kábelek kellenek. A különböző analóg kábelek cserélgetésével változik a kapott hang....míg a digitálisnál nem.
Kb ennyi. -
Nyugis
senior tag
üdv mindenkinek!
azzal kezdem, hogy nem is igazán tudom, hogy Melyik topikba/ hoz forduljak a kérdésemmel.
szóval elnézést ha rossz helyre írom!a kérdésem a következő:
nekem jelenleg asus U7 ( [link] ) külső hangkártyám van. és szeretném összekötni egy régebbi házimozi erősítővel!
vagy onkyo tx-ds787 ( [link] )vagy egy sony-val: Sony STR-K670p 5.1-es [link]
az a kérdésem, hogy ezt hogy tudom illetve MIVEL tudom összekötni?
a pozitív segítő választ előre is megköszönve, tisztelettel: -.-
-
-
válasz
V.Stryker #581 üzenetére
A 2.0 nulla a hagyományos hifi, tisztességes dobozokkal. Mélynyomó akkor kell, ha a dobozok nem adnak mélyet, mert kicsik és eleve 2.1-hez lettek kitalálva, vagy, ha ki akarod egészíteni a "tisztességes" hangfalakat, hogy mélyebbre menjen vagy nagyobb legyen a mélyek max. hangereje (mozihoz).
Ha 40-50Hz-ig lemegy a doboz, akkor az általánosan elég ebből a szempontból. De a hangminősége is kell, hogy tessen, ugyebár ezért fórumozunk vásárlás előtt.
-
zsoika
addikt
válasz
V.Stryker #581 üzenetére
Zenénél nem kell +mélynyomó csak ha szetelit sugárzós a szett.(pl. HKTS 60)
Zenére(nem mp3 és youtube) nagy álló frontok kellenek vagy esetleg állványos (csúnyán polcsugárzó)...olyan ami képes lemenni min. 40Hz ig vagy még alá egy kicsit.jocoka75: Azok a szettek sz.gépes 5.1-es szettek. Jó a Bose már közelít a hm-hoz ,de volt szerencsém kipróbálni egyet és nem estem hasra tőle. A szalagkábeles megoldását meg nem is értem?!
Az erősítőből az 5.0 egy szalagkábelen megy a SUB-ba és oda kell jack csatlakozással bedugni a hangszórókat. Minek átfuttatni a mélynyomón, ráadásul a gyári gagyi hangfalkábellel?
Szerintem ha kicsi , kompakt de jót akarsz akkor vegyél egy HK hkts 60 vagy 65 -öst. -
V.Stryker
nagyúr
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni házimozi hangfalat szeretnék vásárolni,de nem tudom eldönteni melyiket a lényeg ,hogy falra szerelhető legyen kis helyet foglaljon két kiszemelt van Bose acoustimas 10 vagy Logitech Z 625 5.1 hangfalai tudom ,hogy nem egy kategória a kettő ,de érdemes e beruházni a Bose ra van e hangzásban nagy észrevehető különbség tud e annyival többet a Bose hogy azt mondjam ez igen gyönyörűen szól zenére ,filmezésre , kellene a válaszokat előre is köszönöm -
Fejlesztés, agymenés!
Active bi-wiringA cikkbeli mérés szerint egyébként 0,01%-os elektromos torzítást produkáltak a kábelezett hangszórók, ami talán nem vészes (?). A kábelek mikrofóniája nagyobb lehet szerintem.
-
zsoika
addikt
válasz
Eugene Roe #575 üzenetére
Általánosságban én azt mondanám, hogy a kettős kábelezésre szánt pénzből inkább egy jobb minőségű kábel többet ér.
-
válasz
Eugene Roe #575 üzenetére
ezt most nem értem. Nyilván mindkettőt fel kell készíteni a bi-wire-re, aztán kölcsönkábellel meghallgatod. Ha nincs akkora diffi, visszaadod a kölcsönkábelt és kész.
-
Eugene Roe
őstag
Igen, ezt olvastam én is, csak az a baj, hogy hallani kellene
Márpedig, ha egyszer már összerakom (valamikor) a hangfalat, többé nem akarom már szétszedni, úgyhogy ez is a $-ok csatája lesz.
Felkészíteni végülis csak kevés pénzbe kerül, utána még mindig használhatom az olcsó jumperes megoldást. (erősítőn nem nagy árkülönbség a bi-wire)
-
-
válasz
Eugene Roe #571 üzenetére
Ez nem külön kábelezés: az erősítőnél kell összeérnie a kábeleknek. Az a lényeg, hogy a mély árama által a kábelen ejtett feszültség ne mérődjön bele a magas jelébe.
-
zsoika
addikt
válasz
Eugene Roe #571 üzenetére
Szia!
Nem feltétlen igaz! A kapott eredmény nagymértékben függ a felhasznált kébel és banándugó illetve szerelés minőségétől.....a kapott hang karaktere pedig vagy tetszik vagy nem. -
válasz
V.Stryker #569 üzenetére
A hifi-topikban most hasonló téma megy. Eddig annyi derült ki, hogy 60k nagyon sovány 40nm-re, de abban nem kellett lejátszó, csak erősítő+hangdoboz.
2.0 nem jó? Mekkora hangerőre kell?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy 30nm-es nappaliba szeretnék erősítőt és hangfalat. 5.1 nekem felesleges csicsa, elég a 2.1.
Amit szeretnék:
- Jó minőség. Szeretem egyszer megvenni a dolgokat. 100k a plafon.
- Egy optikai bemenet a tv-nek.
- Bluetooth lejátszás számítógépről.
- USB-ről való lejátszás.
- Ha FLAC-ot tud az nem lenne rossz.
- Főként blues és rock zenét hallgatni szeretném.
- Jó minőségű FM rádió, RDS-el.Kb ennyi.
Honnan közelítsünk és hol kössünk kompromisszumot?
-
Egy ilyen Mola-Mola rendszert meghallgatnék!...
-
dukola
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni sub láda építéséhez. A hangrendszer mély tartományát szeretném fejleszteni. A helyzet elég kacifántos, de nagyon igyekeztem előre olvasni és gondolkozni, mielőtt a segítségeteket kérem. Nem vagyok profi a témában, de nagyon igyekszem. Lehet, hogy a szokásostól eltérő dolgokat eszeltem ki, de ne vegyétek ezt rossz néven, ne nevessetek ki ezért.
Tehát
A TV alatti szekrény helyét kaptam meg az asszonytól, hogy építsek ide, amit akarok. Mélyládának nincs máshol hely a nappaliban, csak ide rakhatom. Igazából egy tölcséres mélysugárzót szerettem volna ide, de annak a tervezése meghaladta a képességeimet. Ezért a bass-reflex láda mellett tettem le a voksomat. A doboz alakjának a következőnek KELL lennie:
szélesség: 180cm
mélység: 45cm
magasság: 42 cm
+ alul 8cm lábazat.Ez elég hülye alak a piacon lévő ládákhoz képest, tudom, de ez van. Legalább van benne kihívás.
Sokat olvasgattam a témában, és elég sok extrém megoldást is láttam. Ezek a következők voltak:- A reflexcsőnek nem feltétlenül kell egyenesnek lennie, lehet benne ív is.
- A reflexcsőnek nem feltétlenül kell a dobozban lennie, lehet kívül is.
- Több reflexcsövet is lehet használni.Ez mind bekerült ebbe a projektbe, de mielőtt időt és pénzt ölnék bele, szeretném, ha véleményeznétek.
A kiszemelt hangszóró a JBL CS 1214 lenne. Idemásolom az adatlapról a paramétereit. Ha lennétek olyan szívesek és leellenőriznétek, mondjuk a Win Isd-vel, azt nagyon megköszönném. Én is azt használtam.
VOICE-COIL DC RESISTANCE: REVC (OHMS) . . . . . . . 3.6
VOICE-COIL INDUCTANCE @ 1 KHZ: LEVC (MH) . . . . . . . 2.57
DRIVER RADIATING AREA: SD (IN2) . . . . . . . . . 85.4
SD (M2) . . . . . . . 551.00
MOTOR FORCE FACTOR: BL (TM) . . . . . . . . 14.08
COMPLIANCE VOLUME: VAS (FT3) . . . . . . . . . 2.7
VAS (LITERS) . . . . . . 76.7
SUSPENSION COMPLIANCE: CMS (µM/N) . . . . 177.00
MOVING MASS, AIR LOAD: MMS (GRAMS). . . . 179.00
MOVING MASS, DIAPHRAGM: MMD (GRAMS) . . . 171.00
FREE-AIR RESONANCE: FS (HZ) . . . . . . . . 28.00
MECHANICAL Q: QMS . . . . . . . . . . . 8.85
ELECTRICAL Q: QES . . . . . . . . . . . 0.57
TOTAL Q: QTS . . . . . . . . . . . . 0.54
MAGNETIC-GAP HEIGHT: HAG (IN) . . . . . . . . 0.307
HAG (MM) . . . . . . . . . 7.8
VOICE-COIL HEIGHT: HVC (IN) . . . . . . . . . 1.26
HVC (MM) . . . . . . . . . 32
MAXIMUM EXCURSION: XMAX (IN) . . . . . . . . 0.48
XMAX (MM) . . . . . . . 12.1Mondjuk van az adatokban pár hiba, mert pl az SD az 551 cm2 és nem m2, de mindegy. Én csak ezt szúrtam ki.
Alapanyagnak csak famintás laminált bútorlap jöhet szóba, hogy passzoljon a többi szekrényhez. Mivel azt olvastam, hogy igazán az MDF lap lenne a legjobb, arra gondoltam, hogy duplafalú lenne a láda, belül MDF, kívül laminált faforgácslap. Így több mint 3,5cm lenne a falvastagság, amit persze merevíteni is kéne.
Három dobozváltozatot gondoltam el. Készítettem hozzá 3D-s terveket is, ezt 3D-s pdf-be mentettem ki. A doboztetőket és az előlapokat félig áttetszőnek állítottam be. Az egyszerűség kedvéért a 3D-ben csak egyszeres falvastagság szerepel. Igazából az elvekre vagyok kíváncsi, hogy valamelyik megoldás elfogadható-e a hozzáértők szerint.
Remélem a link sikerült. A fájlt le kell menteni és pl. Acrobat Readerrel megnyitni, azzal biztosan működik. Aktiválni kell a 3D-t, és akkor lehet forgatni-mozgatni-nagyítani.
Ezen látszik, hogy az egyiknél a portokat a tényleges dobozon kívűl vezettem el, de a szükséges dobozméreten belül. A térfogat így persze sokkal kisebb lett. 8 csövet használtam, mert a WinIsd ezt adta ki. A csövek hossza egyforma, csak az alakjuk különböző, mindegyik két ívet tartalmaz. ("8 felül")
A másik megoldásnál a csöveket belül vezettem, így nagyobb térfogat adódott, de a csövek legalább egyformák. ("8 belül")
A harmadik megoldásnál a portok nem kör keresztmetszetűek, hanem téglalap alakúak. Ebből csak kettő van, és oldalra kerültek. ("2 oldalt")Ezeket WinIsd-vel szimuláltam, de nam vagyok 100%-ig biztos benne, hogy így jók. Figyeltem a levegősebességre a portokban, a maximális membránkitérésre és az egyenletes átvitelre.
A csövek 63mm-es PVC csőből lennének, mert az olcsó, mindenféle hosszban kapható és azt olvastam, hogy ez is megfelelő.
("8 felül")
[link]("8 belül")
[link]("2 oldalt")
[link]Az egész mappa egyben
https://drive.google.com/open?id=1A1h33D1e9iY0Qb1SDJDN5B09k727c-zrAzt kérném tehát, hogy aki igazán ért a témához, nézze át az ötleteimet a WinIsd fájlok, és a PDF alapján, és adjon tanácsot, milyen irányba induljak tovább.
Segítségeteket előre is megköszönöm.
Üdv:
DK -
válasz
Wolfskin #565 üzenetére
Van monó, hidalt erősítője is a Lepy-nek, de arról nincs tapasztalat, így ez a biztos. Így van, 1 csatornát használsz ekkor csupán.
Az egy 1A-es 24V-os táp lesz, és tökéletes!24V-os táp is van az elektronikai boltokban, de ma már csak kapcsolóüzemű adaptereket kapni. A TME-nél a ZsXX sorozat (ahol XX a feszültség) stabilizált, így egyben zajszűrt is, a váltóban meg van tápszűrés (ha erről van szó), szóval mehet így, két adapterről.
vehetnék csak egy nyákot, vagyis egy végfok panelt, az van sokféle.
Pont ez az, szóval nézz utána, mit veszel! Fórumokon leginkább: Head-Fi, DiyAudio.BTW, hátha jól jön egyszer.
-
Wolfskin
őstag
szia, köszi a tippeket mindkét topikban! mondjuk ezek sztereo erősítők, gondolom hidalni nem lehet. de még egy csatornáról is elég.
egyszer vettem tőled egy szimamp fejhallgató erősítőt (amit azóta is elégedetten használok
, annak 24V táőja, azt nem lehetne használni tápnak? elég lenne és akkor vehetnék csak egy nyákot, vagyis egy végfok panelt, az van sokféle. Bedobozolnám az aktív szűrőváltóval együtt (igaz, annak meg 12V kell, de olyan van pár ezerét minden hiperben). és kész is?
-
válasz
Wolfskin #562 üzenetére
Ezt nagyon dicsérik (hamisítják, szóval Nobsound-ot kell venni). [link]Adatlap szerint a chip bír 3,2 ohmot, és védelem is van benne. Állítólag hangra is jó, vagyis később használható akár másra is.
A sok vacak között még a Lepy LP-2020A az, amiért érdemes pénzt adni. Mérés.
Állítólag 12V-ról bírja a 3 ohmot. -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
egy kisméretű hordozható rendszert akarok összerakni.
van egy:
• kisméretű erősítőm, (Nordmende PA 900)
• 2 kisméretű hangfalam, (Mission MV-DS)
• egy aktív szűrőváltóm és egy (Bkercsó féle)
• kisméretű mélynyomóm (Samsung PSWS-100E)ennek a meghajtására keresnék egy - mi mást - kisméretű végfokot, táppal (akár ház nélkül).
a mélynyomó egy 13cm, 3 Ohmos motor, samsung aktív rendszerhez tartozott, szerintem 10-30W-al elég lenne megszólaltatni. tehát egy egycsatornás végfok kellene táppal.
a váltón van szintszabályzó, így nem feltétel a poti, de azért jobb talána cél nem audiofil orgia, de valamilyen szinten kiegyenlített megszólalás utazáshoz, nyaraláshoz, ami befér egy kisméretű
kartonba. a két kis dobozka amúgy nem szól rosszul,csak nagyon nincs alja.
-
zsoika
addikt
Szia.
Sajnos sztereóban nem vagyok otthon, de szerintem elég ritka a 3 db optikai bemenet. Esetleg optikai elosztóval meg lehet oldani?
Hirtelen 2 erősítő jut az eszembe : Harman Kardon 3770 ami hálózatos lejátszó is (internetrádió, DLNA, bluetooth) és árban is jó....illetve a Cambridge Audio Topaz SR20 . -
Just486
senior tag
Üdv!
Esetleg ismersz olyan sztereó erősítőt, amin van jópár digitális bemenet? (főleg toslink optika kéne, 2-3) Beépített rádió sem lenne hátrány, meg a "normális" hifi méret. De mindkettőről le tudok mondani... Én nem nagyon talátam, mondjuk az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem tudom hol lehetne normálisan keresni. -
-
galaxys80
veterán
Sziasztok! Úgy 7-8 évvel ezelőtt vettem egy JBL mélynyomót házimozizáshoz, ami a közelmúltig nagyon jól működött. Pár hónapja viszont egy áramszünet után mikor visszajött az áram hangosan elkezdett búgó hangot adni. Ez aztán egyre halkulva kb 10 perc után megszűnt. Mára viszont ott tartok, hogy minden film indításnál mikor bekapcsol a mélynyomó előjön ez a búgó hang. Nem nagyon hangosan, de azért idegesítő. 10-15 perc mire teljesen megszűnik. Mi történhetett? Érdemes ezt még esetleg szervizbe vinni?
-
zsoika
addikt
Egy AVR(házimozi erősítő) nem való sztereó zenére. Van olyan ami igen de az 500eFt fölötti és kb 100eFt -os sztereó erősítő leveri....gondolom a hdmi miatt választottál AVR-t , mivel sztereó erősítőn meg nincs hdmi.
Szóval sztereóra sztereó erősítő és nagy álló hangfal,
Mozira AVR+5.1hsz,
Füleshez füleserősítős hangkártya,
Tv hangjának vállalhatóvá tételére meg SB.
Szerintem.
Az AVR+5.1 kiválthatja a SB-t is....szóval az mozira és tv hangjának feljavítására is jó, de akkor nem kell utána kötni az SB-t. -
zsoika
addikt
válasz
hommeros #553 üzenetére
A pc-ről tudsz fülessel sztereót hallgatni és minek az avr a yas elé...még mindíg nem értem .
Ha veszel egy avr-t akkor add el a yast és veszel belőle egy 5.1-es hsz szettet.
Ha úgy érzed ,hogy optikán hallkabb a yas akkor próbáld ki pc-yas-tv hdmi bekötést és ha tv-d arc-s akkor még a tv hangja is menni fog rajta....vagy az most is azzal van? Igazából az optikára a pc-tv-yas hdmi arc bekötésnél sem kell ...mert a hang hdmin átmegy a tv-be ,majd hdmi arc-n a tv-ből a yas-ba...csak ennek men sok értelme van a pc-yas-tv az ajánlottabb. -
zsoika
addikt
válasz
hommeros #551 üzenetére
Tehát PC a lejátszó és a yas adja a hangot ...a tv meg a képet? Mit játszol le? Filmet, zenét , játékot?
Én pc-yas-tv sorrendbe kötném hdmi-vel. Gondolom videókártyádon van hdmi!? Ha van külön monitorod is akkor jó ha van 2hdmi csatlakozód a vga-n, de ha nincs akkor alaplapon esetleg van....ha az alaplapodon nincs és monitort is (pl.játék)és tv-t is(pl. film) akarod használni akkor kell egy hdmi switch ,esetleg optikával is átviheted a pc-ből a yasba .(ha van h.kártyád ) -
hommeros
őstag
Egyrészt a sztereo fejhallgatóhoz gondoltam, másrészt úgy ézem, hogy PC-vel nem adja le a teljes teljesítményét a soundbar.
-
hommeros
őstag
Hello!
Kinéztem egy Yamaha RX-V683 erősítőt. Yamaha YAS-207 kis soundbart kötnék rá.
Ami nem világos:
- az erősítő képes lesz erősíteni a fejhallgatót is?
- vajon tudni a Virtual-t sztereó fejhallgatóra is?
- A Sound bart mivel érdemes ráközni? Jack - RCA? Jack - Jack? mert optika kimenet nincs az erősítőn. -
robi12ster
tag
Sziasztok. Van egy házimozi erősítőm, nagyon régi Elta. Eddig számitógépen használtam, minden rendben volt. Most építettem hozzá új hangfalakat, minden ok, csak egy gondal nem tudok megbírkózni. A tv re, s egy pendrive s lejátszóra van rákötve, de ha halkabb a film, vagy pont egy olyan rész van ahol semmi sem történik, kapcsolgat az erősítő, nem kap elég erős jelet. Létezik olyan megoldás ami az alap jelet egy kicsit felerősíti?
-
Santa87
csendes tag
Rendben köszi !
-
zsoika
addikt
Szia. Árazós topik
-
ZrogNV
tag
Köszönöm a gyors válaszod!
Elkezdtem keresgetni a zárt subokat kíváncsiság képen.
Vagy én vagyok a béna vagy ezekből tényleg nincsen sok.
Talán ez volt a legolcsóbb Dali Fazon Sub 1 120ért,
de már ez is vetekszik a kis Denon árával,
így ezért tényleg kérdéses hogy van e értelme az egésznek.
Minden esetre köszönöm a felvilágosítást! -
zsoika
addikt
Szia. Zenére nem szoktak sub-ot használni...oda csak nagy álló hangfalak kellenek és az erősítőn meg pure direkt.
Ha mindenképpen szeretnél akkor ne bass reflex rendszerűt mert az nem pontos, így zenére alkalmatlan....és akkor a portzajról még nem is beszéltem.
Szóval oda zárt kell és az nem olcsó. A legolcsóbb (használtan 25-30eft) a hk hkts 200sub, vagy a 210sub/230 ,de ezek is "csak" 40Hz -től dolgoznak. Szóval jobb volna egy 25Hz-től induló ,de az 100eFt körüli összeg. -
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Lenne egy Denon rcd-m41-es Hifi, ehhez szeretnék egy aktív mélynyomót.
Yamaha yst-sw012 néztem ki, de olyan véleményt találtam miszerint, kisebb hangerőnél szinte be sem kapcsol, nagyobb hangerőnél pedig már torzít.
Esetleg ezt valaki megtudja erősíteni vagy cáfolni?
Ha tudtok más aktív mélyet ajánlani azt is szívesen fogadom!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
zsoika
addikt
válasz
BorsóKorsodi #540 üzenetére
Jó....akkor a hátuljából a tömszelencét (dugót ahol a kábel kijön) egy csavarhúzóval pattintsd ki.
-
zsoika
addikt
válasz
BorsóKorsodi #538 üzenetére
Szia. A mély hsz körüli gyűrűt nem tudod lepattintani? Csak azért mert alatta vannak a csavarok és a nagy hsz-t jivéve tudsz eljutni a hangváltóig(ha egyáltalán van benne és nem csak egy elkó kondit találsz benne).
Link -
Corleone33
senior tag
Üdv
jelenleg hangfalat keresek a gépemhez, kb 14 ezer forint maximum értékben. Jelenleg a Genius márkájú SW-HF2.1 1205 -ös 32 wattos hangfalrendszer között és a (szintúgy Genius márkájú) SP-HF1250B 40 wattos két oldalas hifi fa hangszórók között tanakodok
Főleg játékra/filmnézésre kellene, nem is annyira az a célom hogy maxra tekerjem a hangerőt semmint a jó hangminőség/jó hangszín.
-
Neilontero
csendes tag
Sziasztok!
Cambridge Audio CXA 60, vagy Marantz PM7005?
PC-re kötném, a CA-t optikaival, a PM-et USB-vel (vagy optikaival? majd meggyőztök) és Monitor Audio Bronze 2-ket kellene meghajtaniuk. Az erősítőkben lévő DAC-t használnám mindenképpen.
-
giorgiosixx
tag
Sziasztok,
van egy 20 éves Sony STR-DE305 típusú sztereó rádiós erősítőm aminek a jobb oldala elnémult. Mivel 4 hangfalat lehet rákötni, de csak 2-vel használom, ezért kipróbáltam a második 2 hangfal helyén is, de ott sem szól a jobb oldal. A hangfalakat is felcseréltem, azok tuti jók. Több forrást és a rádiót is próbáltam, balance-ot is tekergettem, de mindennel ugyanaz a helyzet. Ha megütögetem, akkor néha visszajön a hang, rövidebb-hosszabb időre.
Hozzá nem értőként kérdezem, hogy mi lehet a gond?
Tudnátok ajánlani olyan szakit, műszerészt Budapesten aki az erősítő értékének megfelelő áron vállalná a javítást?
Akár szervízbe is bevinném, ha tudtok olyat mondani ahol korrektek.Előre is köszönöm!
György -
szzimo53
tag
Üdv, itthonra szeretnék valami belépő szintű hangrendszert. 2.1-be gondolkozom, szeretném hogy jó kis mély legyen.
Kérdés érdemesebb venni egy 2.1 erősítőt és arra rákötni a 2 hangszorót + 1 mélyet
vagy venni egy aktív mélynyomót ami ugye erősítőként is funkcionál és arra rákötni 2 hangfalat.
Mi a pro és kontra?
Köszi -
zsoika
addikt
"Megnézem, van-e "megmagyarázhatatlan" topik a PH-n."
Iszonyat jófej vagy!
Az írásod meg hátborzongató! Unokatesómnak volt ilyen, hogy nem tudott megmozdulni és Ő azt mondta hogy egy törpe ült a mellkasán.....mondom MI!? Ő így írta le.
Ha megvan a "megmagyarázhatatlan" topik írj egy privátot megyek olvasni. -
salapp
addikt
Off, az biztos, de azért leírom neked .-)
Az elsőnél éjjel van, tök sötét (fényzáró roletták lehúzva), kinyitom a szemem, mert mintha meglöktek volna... Ahogy kinyitom, egy szürkésfehér fej-torzó teljes sebességgel nekemront. Felugranék, de moccanni sem tudok, a szívem úgy kalapál, hogy azt hiszem, kijön a mellkasomból, iszonyatosan fázom, minden egyes szőrszál, ami van rajtam, égnek mered. Mivel konstatálom, hogy nem tudok úgysem moccanni, még párszor kinyitom a szemem és "keresem" a jelenséget. Majd nagy nehezen elalszom.
Persze reggel igyekeztem meggyőzni magamat, hogy álmodtam az egészet.
Két héttel később megint éjjel, nem tudom, mi visz rá, de felébredek, kinyitom a szemem, látom, hogy előttem legfeljebb másfél méterre egy szürkésfehér torzó elsuhan. Na, itt meg tudtam moccanni... Gyakorlatilag felpattantam, fejpárna a kézbe, és fogalmam sincs, miért, felé suhintottam -Hagyj békén! felkiáltással. A következő pillanatban már a konyhában pihegek. Megint gondolkodom: -Hátha csak álmodtam. A konyha asztalon ott a fejpárnám.
Iszom egy pohár vizet, várok kicsit, majd vissza az ágyba, de a tévé mögötti ledsorral és ki-kitekintgetve a szemhéjam mögül, míg végre elnyom az álom. A legijesztőbb, hogy egyáltalán nem azt éreztem, hogy "humán-entitás" volt, ami nálam kavart.
Na, erre jött az erősítő bekapcs jó egy hónappal később. Gondolhatod...
Bocs az offért, de hátha másnak is van ilyen.
Megnézem, van-e "megmagyarázhatatlan" topik a PH-n. -
zsoika
addikt
Jót nevettem!
Elég lazán kezelted a helyzetet! Én már rég kiugrottam volna (egy szál pöcsben) az ablakon...vagy a zárt ajtón tokostól. Egy barátomat volt hogy megátkozták és akkor történtek vele érdekes dolgok. Hála istennek velem csak egy ilyen éjszakai megmagyarázhatatlan dolog történt..... egy függöny libbenésnek köszönhetően ....amire nem találtam választ. Filmnézés közben egyszer csak gyorsan föllibbent a függöny (majdnem mennyezetig) és szépen lassan visszaereszkedett. Szerinted mekkorát ugrottam és mennyi idő alatt? Nem is tudtam hogy tudok ekkorát és a mp tört része alatt. Szörnyű volt.
Természetesen minden csukva volt és +redőny lehúzva.
Na elég az off-ból és a rémtörténetekből.
Szia! -
salapp
addikt
Ja, tuti az volt a gond. Én is megkönnyebbültem. Még mindig tökéletes gépecske, ha nem hiányzik a hdmi és az Atmos, stb.
Köszi még egyszer!
Egyébként meg valóban a frászt hozta rám, és éppen az éjszaka közepén kezdte el. Tipikusan így: -Bakker, ez mitől kapcsolt be?! (kikapcsolja. Épp visszafeküdt, lehunyta a szemét, erre daing, újra bekapcsolt) -Úristen, mmmiez?. (és így tovább, amíg már alanyunk leszarta és aludt tovább.)
Hozzáteszem, hogy negyven évesen, úgy, hogy semmilyen okkult dolgokkal soha nem foglalkoztam, egy hónapon belül két vérfagyasztós jelenéses élményem is volt - ugyanabban a szobában, ugyanúgy éjjel, mint most az erősítővel, szóval már azt hittem, így akar valaki/mi kommunikálni. Örülök, hogy nem AZ az entitás tért vissza, mert köszi nem kérem a kapcsolatfelvételt. -
salapp
addikt
Bakker. Baromi rég nem használtam a távját, a nappaliban a kis asztal lapja alatt van egy kihúzható távos fiók, na, abban gubbasztott. Előszedem, és látom, hogy villog az lcd kejelzőjén a lemerülést jelző ikon.
Kiszedtem az elemeket, már vagy tíz perce, de még nem indult újra.
Kösz a tippet. Mivel annyira nem használom a távot, eszembe sem jutott. Lehet, ő meg így akarta kierőszakolni, hogy etessem a távját.
Illetve betojt a notim, gondoltam, a baj nem jár egyedül... De talán mégis. -
zsoika
addikt
Szia! Olyat már láttam, hogy bekapcsolás után ki-be kapcsolgat ,de hogy magától bekapcsol?!
Nincs azonos infra frekvencián valami másik távi ? Vagy csak úgy a semmitől az éjszaka közepén bekapcsol ? Frászt hozná rám .....csak horrorfilmben láttam ilyet.
Szóval.....legvalószínűbb, hogy az elektrolit kondenzátorok kiszáradtak és azok miatt elmászott a munkapont. Kondikat kéne cserélni a tápáramkörben és szerintem rendbe jönne.
Elvinni szakihoz nem hiszem hogy megérné, de ha tudsz forrasztani és van hozzá pákád, ónszívó, nagyító, ónkendő, stb akkor megoldható. Lehet kicsit káromkodni fogsz,de meg lehet csinálni.Szerk: Táviból vedd ki az elemet mert az is lehet kontaktos/koszos és ha úgy is csinálja akkor még az erősítő bekapcsológombja is lehet kontaktos/ koszos, de gondolom ezeket már megnézted.
-
salapp
addikt
Lehet, bénán kerestem, de nem találtam erősítő hibákkal foglalkozó topikot, hát itt kérdezem meg, ha nem gond.
Találkozott már valaki olyannal, hogy standby-ból magától bekapcsol az erősítő?
Ez egy 17 éves HM erősítő, első tulaj vagyok, semmi mozgatási, egyéb előzménye nem volt a dolognak.
Nincs rajta hdmi (ARC-aktiválás miatt említem), nincs benne bekapcsolva rádiótuner önaktiváló parancs (pl. hírekre).
Mi szállhatott el benne? -
zsoika
addikt
Szia. Egyértelműen a natúr csatlakozás a lejobb ha nem húzogatod, kötözgeted ki-be ! A banándugónál már van egy kis veszteség, de kényelmi szempontok miatt sokan azt bevállalják. Szerintem felesleges pénzkidobás a banándugó....azt a pénzt inkább jobb ,minőségibb réz hangszóró kábelra költeném.
Forrasztani nem szabad, csak össze kell pödörni a blankolt szálakat és natúron becsiptetni illetve a danándugós aljzatot kitekerve alátenni...majd rácsavarni.
Én 2x1,5 mm2 es OFC réz vezetéket ajánlok...500ft/m körül vannak.
Kácsa, Inakustik, Klotz, Sommer, Van Dame, Proson, Qed...stb -
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket! Mi az álláspontotok azzal kapcsolatban, hogy melyik hangfalkábel csatlakozás a leghatékonyabb/legjobb? Banán dugó vagy a csíptető megoldás? Ha csíptető, akkor forrasszam a vezeték végét, vagy érvéghüvelyt tegyek rá, vagy pont hogy natúr a legjobb? Az erősítőm csatlakozása mind a kettőt tudja.
Másik kérdés, hogy milyen hangfalkábelt használjak egy Denon DHT1311XP erősítő/hangfal szetthez? Úgy érzem a gyári vezeték nagyon szűk keresztmetszetű, de nyilván nem egy nagy cuccról van szó. Elég egy 2x0.75-ös vagy 2x1,5 vezetéket használjak? A gyári ezektől még vékonyabb!
Előre is köszi a segítséget! -
Quent1n
senior tag
A pontos hiba az, hogy bármelyik network módba vagyok (USB, netrádio, hálozat) nem enged navigálni. Na most kiderült, hogy a távirányítóval is van baj mert utángyártott és egy csomó gomb nem csinál semmit rajta. Úton az új.
Viszont az erősítő gombjaival se enged léptetni.. Gondoltam rá, hogy firmware update kéne de az csak a vsx-528-hoz van.. kérdés rámegy e erre vajon? Többen is írtak hasonló gondról Pio erősítőkkel sajna :S
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Pioneer VSX-529 es erősítő ami érdekes hibát produkál. USB eszköznél, illetve internet rádiónál nem enged navigálni a menüben. Nem fagy ki mert a hosszú mappaneveket animálva kijelzi de ennyi, nem reagál olyan gombokra amikkel navigálni lehetne. Valakinek bármi ötlet?
-
zsoika
addikt
Hogyhogy nem látod? RCA csatlakozós és rá van írva ,hogy subwoofer pre out....vagyis előerősített kinenet. Csak aktív sub köthető rá (ami külön erősítőt tartalmaz)pl.ez
A képen láthatod, hogy a sub hátuljába be van építve egy külön erősítő ami csak a legalsó tartományra van ....hogy tehermentesítse a HTR erősítőt. Így az sokkal szebb, jobb minőségű hangot tud kiadni,mert nem kell küzdenie a mély hangokkal.
Ha neked passzív sub-od van (tehát vezeték lóg ki a hátuljából ) akkor ez a típus nem lesz jó. -
Usgyi
aktív tag
Sziasztok!
YAMAHA HTR 4071 5.1 házimozi erősítővel szemezek már egy ideje. Az erősítő elvileg 5.1-es, de a hátulján nem látom, hogy hová tudom kötni a mélynyomót, a csatlakozóját nem találom.
Hová tudom kötni ezen a mélysugárzót?Köszönöm a választ
Üdv!
-
Elmör
őstag
Helló Mindenkinek!
Bocsánat ha ismét topikot tévesztettem, de már rohadtul nem tudom hol kérdezzek ezzel kapcsolatban:
Amatőr vagyok, de magamnak beállítottam eddig mindent, viszont most egy barátomnál megakadtam akinek telepítettem, bővítettem a gépét, szeretnék segítséget kérni.
PC-re van csatlakoztatva jack-en keresztül egy Logitech pc-s asztali 2.1-es kis cucc és szintén jack-es megoldással egy komolyabb erősítős, nagyhangfalas rendszer. Az alap egy Giga GA-H55-UD3H, ennek a csatlakozóira van rákötve minden, tehát nincs külön hangkártya.
Ami a gond, hogy eddig szólt a Logitechről a netről zene, most pedig csak akkor ha be van kapcsolva a másik rendszer is. A winchesterről simán szól a zene, de youtube-ról nem tudtam megoldani.
A beállítást a Realtek szoftverében úgy állítottam be, hogy kvadrofon rendszernek lássa, mert csak így szólalt meg a Logitech, igaz kicsit rosszabb a hangja, mint a másik rendszeren (nem úgy értve, hogy nem verheti kenterbe a kis hangszóró a komolyabb nagyot), mert a 2 hátsónak látja, ha megcserélem a jack-eket, akkor pedig természetesen ott jobb a hang.
Van erre valami egyszerű megoldás, hogy megmaradjon a jelenlegi bedugott pozíció és mégis szóljon neki a youtube-ról a kis Logitechen is ha nem kapcsolja be a nagyot?
Win10 pro 64bit az oprendszer
-
sazo
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem.
Adott egy Panasonic 58DX750E televízió, egy Yamaha RX-V681 erősítő és egy frissen vásárolt Xbox One X konzol. A probléma, hogy az erősítőn keresztül a HDR tartalmak csak a filmek esetében jelennek meg, a játékok esetében nem. Az Xbox jelzi, hogy ha box és a TV között erősítő van, az befolyásolhatja az eredményeket. Erősítő nélküli összekapcsolva minden OK.
Tanácstalan vagyok.
Mit kellene tennem, hogy a rendszer az erősítővel együtt rendben működjön.
Üdv:
Z
-
-
1nf4m0us
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy PS4 Pro otthon, illetve egy FullHD tv.
A tv-t most akarom majd lecserélni egy 4k tv-re, de nem is ez a lényeg.
Egy olyan 2.1-et (vagy 2.0-át erősítővel) szeretnék, ami mind film nézésre, mind játékra alkalmas lenne. Szeretném, hogy minél szebben szóljon és valami minőségibb terméket szeretnék.
A 2.1-et optikai audio kábellel szeretném a PS-hez kötni, jack dugóval szeretném a tv-hez kötni (hogy amikor csak simán tv-zek, vagy a filmet nézek, akkor is a 2.1-ből jöjjön a hang és szeretnék még egy jack-et, ami csak lógna a vak világban, ha esetleg telefonról, vagy tabletről szeretnénk zenét hallgatni.
A sony-nak ezt a shake szériáját is nézegettem, bár az egy kicsit más árkategória, de másik fórumokon eléggé lehúzták, hogy nem annyira jó, de végképp nem éri meg az árát.
Nagyjából ilyen 60-120e Ft-ig gondoltam és az lenne a kérdésem, hogy esetleg mit ajánlotok, vagy van-e bármi észrevétel ezzel az egésszel kapcsolatban?
Előre is köszi! -
Mikisys
őstag
válasz
betyar1974 #509 üzenetére
Értem.
Akkor passzolnak egymáshoz az erősítő meg a hangsugárzók.
Érintkezési hiba viszont lehetséges, hibás forrasztás, kimelegedett alkatrész-láb, hasonlók.
Nézz rá a szerelőre, ne vigye túlzásba a "szerelést".Üdv!
-
betyar1974
senior tag
Elsőre a szerelő végfokra(ic) gondol, persze bontatlanul. Azt ígérte, jövő hétre kész lesz.
Melegedés nem hiszem, nem volt poros és jó szellős helyen is tartom.
Hangerő max. 50%-nál soha nem volt feljebb, igazából nekem nem a hangerő végett kell, hanem nagyon minőségi ami szól rajta keresztül, hangfalak tisztán szólnak.
Az erősítőre 8-16ohm van írva, a hangszórókra 8ohm.
Mindegy majd meglátjuk, hogy mit szól a szerelő, majd akkor írok.
Köszi! Üdv. -
Mikisys
őstag
válasz
betyar1974 #507 üzenetére
Lehet a hangsugárzó hibája is, hogy egyik IC elszállt az erősítőben, de lehet más belső alkatrész hiba is.
Milyen IC?
Melyik IC?
Mikor szállt el?
Melegedett az erősítő?
A hangszórók nem recsegnek, nem torzítanak?
Kezelési hiba miatt is elromolhatott, túlzott mély-magas emelés, vagy túlvezérlés, torzítás, hangsugárzók túlterhelése, kapcsolási zajok, érintkezési hibák.
Azt neked kellene tudnod, hogy jó-e a hangsugárzó az erősítődhöz, egyszerűen nézd meg mit írnak erről, illetve arról, ha a kettő stimmel, akkor illeszkednek.Üdv!
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Van egy Akai AM-47 erősítőm. Kérdésem: Sony ss-zx10 hangfalpárral van összekötve, rendbe van ez így?
Pc-n Használom.Kérdésem arra irányul, hogy egyik IC-m elszállt és lehet-e a hangfalak végett, vagy csak símán adta meg magát? Most van szerelés alatt.
-
zsoika
addikt
Itt van egy olcsó szett ,de véleményem szerint az a pana erősítő sokkal jobb. Tudod a mély hangok sok energiát vessznek ki az erősítőből és ez a hangminőség rovására megy. Ezért is szokták a sub-ot külön erősítőről hajtani (aktív subewoofer) ,hogy legyen "ereje" az erősítőnek a minőségi hangra. Szóval szerintem sokkal jobban járnál ,ha maradbna a pana és vennél egy 5.1 szettet.
Filmre max 20m2 és zenére (mp3, youtube tehát semmi komolyzene) ajánlom a szatelit sugárzós szetteket is pl. az én általam hírdetett Sony Pascal szettet...ha már sony.
Egy ilyen szettet kb.50eFt ból megvehetsz és 1000x jobb. Gondolj bele az a 5.1 szett új korában több mint 200eFt volt + az erősítő.....ezek a passzív sub-os szettek meg 80-100eFt újonnan. -
trippla
tag
-
zsoika
addikt
Szia! Neked is csak azt tudom mondani ,hogy akkor a hangkártya szedi össze a zavart...ez esetben egy külső hangkártya megoldaná a problémát.
alfa20: Miért szeretnél abból a Sony-ból aktívat csinálni? Miért nem veszel egy gyári aktíva,t vagy ha ragaszkodsz ehhez, akkor egy olyan erősítőt amire passzív SUB -ot is lehet kötni. Pl. Onkyo HTR sorozat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest