- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sadams
tag
válasz
mr_ricsi #2248 üzenetére
3 márkájú után gyártott patront próbáltam bele. Nyomtassolcson.hu-nál, amit adnak t071x az v6 volt és mikor visszavittem, az eladó nagyon erősködött, hogy mindenki megvan elégedve ezzel a márkával és ezek szerint igaza volt. Mostanában ProColor-al (v5.x) próbálom, de ezzel sem jó.
Nyilván azért akarok bele után gyártott patront rakni, mert nem akarok 10eFT-ot kidobni egy garnitúra patronra.
Szerintem a nyomtató "hibája", ha nem lehet vele normálisan nyomtatni semmilyen olyan után gyártott patronnal, ami egyébként minden más nyomtatónál hibátlanul működik.
-
mr_ricsi
veterán
"Hogy tudnám ezt megoldani?"
Sehogy!
Ha fekete patront raksz a színesek helyére, nem nyomtat.
Ha a 4 patronból akárcsak az egyik kifogyott, nem nyomtatHa veszel egy garnitúra utángyártott patront, és egy chipresetelőt, és a kifogyott színes patronokat nem cseréled, csak reseteled, akkor a színes fúvókák beszáradnak, és később hiába szeretnél, nem tudsz vele színeset nyomtatni.
Esetleg az megoldás lehet, ha a kiürült színes patronokat desztillált vízzel meg is töltögeted a reseteléskor. De az meg macerás.
-
mr_ricsi
veterán
"Ilyen fos nyomtatót még nem láttam, amivel ennyit kell szenvedni:"
Nem értem, miért a nyomtatót szidod. Rakj bele egy teljes garnitúra gyári patront, és tökéletesen fog működni vele.
Ha utángyártottal nem jó, az nyilván nem a nyomtató hibája.
Keress olyan patronokat, amelyek v6 chipet tartalmaznak, és nincs probléma a nyomtatással. Aztán ha megtaláltad a tökéletes garnitúrát, vásárolj be belőle. 2 évig gond nélkül tárolhatók a patronok.
Ja, és tiltsd le a nyomtatód automatikus driver és szoftver frissítő szolgáltatását, mert hozza le a fekete listát is, amitől az addig működő utángyártott patronjaid is "hibássá" válnak.
-
oba
addikt
Sziasztok!
Epson Stylus SX405 -öm van, és kifogytak a gyári patronok. Csak fekete tintát szeretnék bele venni, de ugye ebben négy patron van a CMYK szerint. Gondolom ha veszek bele négy fekete patront, az nem túl szerencsés, még akkor sem ha átállítom a nyomtatóbeállításoknál hogy csak fekete tinta. És gondolom az sem megoldás hogy csak egy feketét rakok bele, és a többi színhez nem rakok semmit.
Hogy tudnám ezt megoldani? Semmi szükségem a színes nyomtatásra jelenleg, sőt egy ideig biztos nem kell, csak szöveget akarok nyomtatni.
-
sadams
tag
SX405-el kapcsolatban tud valaki tanácsot adni, hogy lehet normálisan használni után gyártott patronnal? Ilyen fos nyomtatót még nem láttam, amivel ennyit kell szenvedni:
Jelenleg 3 színre, ami egyharmadig volt, most azt írja, hogy felismerhetetlen. Persze, ha rakok bele újakat, akkor jó lesz, de irreálisan keveset lehet így nyomtatni.
4 új után gyártott patronnal meg van amikor fúvókák ellenőrzésénél véletlenszerűen teljesen láthatatlan egy szín, 1-2 nap múlva meg hibátlanul látszik. Másik eset meg, hogy random hiányoznak vonalak színes patronoknál.
Mondjuk az a szerencséje, hogy fekete mindig hibátlan, különben már kihajítottam volna az ablakon.
-
bazsi260
csendes tag
Üdv!nekem egy epson dx4400-m van!ma azt csinálta hogy miután végzett a nyomtatással egy furcsa hangot adott ki,azóta nem csinál semmit,csak villog a zöld,és a kettö piros lámpa!hiába nyomkodom semmi!a patronokat nem tudja megmozditani!valakinek ilyen hiba volt már?vagy ez kuka?azt irja a papirja hogy nyomjam egyszerre az on,és a stop gombot de semmi!az jön fel képben hogy általános hiba:kapcsoljam ki,huzzam ki,és távolitsam el a belekerült papirt vagy bármit!!!!elöre is thx!
-
-
Orb1337
tag
Üdv,
Mivel D78-as nyomtatómban minden színt cserélni kellene, ezért inkább veszek egy új nyomtatót.
Két kiszemeltem van:
-EPSON Stylus SX215 13k
-EPSON Stylus SX205 16kValakinek véleménye, tapasztalata eme készülékekkel? Drágább nyomtatót nem szeretnék venni, úgyis 2évig sem bírja a fej.
-
bizsu5122
csendes tag
Sziasztok
Segitség kellene.
Van egy Epson Stylus Color 300-as nyomtatóm.Csatlakoztatom a géphez,de nem lehet telepiteni.Az xp telepitöt megtaláltam de telepités után kiirja hogy 16bites windows programot nem lehet futtatni. -
letta16
csendes tag
sziasztok! nekem van egy EPSON DX7450 nyomtatóm, és vettem bele egy patront 711T/891T feketét (azért csak azt, mert a boltban javasolták, hogy csak egyet vegyek, és ha az jó bele, akkor mennyek vissza a többi három színért.) Beleraktam, és nyomtatni szerettem volna, de valamiért nem akarja kinyomtatni a képet. Nem tudom mi lehet a baj.. Aki tud légyszíves segítsen, fontos lenne!!
-
Diocles
aktív tag
Sziasztok! A fórum hozzászólásai alapján én is vettem egy SX210-eset. Egyellőre két problémám van vele. Nem adtak hozzá USB kábelt, amiért azért haragszom. Nem tudom, ezt hogy gondolták. Mindenesetre volt nekem "raktáron" egy, így be tudtam dugni. A CD-n adott driver azonban nem akarja megtalálni, úgyhogy egyelőre nem működik. A magyar nyelvű honlapon megtaláltam a drivert, remélem ezzel menni fog.
-
Jarod1
veterán
válasz
Szten Márs #2232 üzenetére
összewszomod mint 1 csipeszt és huzod jobbA BAlra
-
lamiki
senior tag
válasz
Szten Márs #2230 üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
Nos, nekem egy igen kellemetlen gondom volna, pontosabban igen láma kérdésem.
A nyomtató egy SX 205-ös. Nem az enyém, csak a tulaj nem jött rá, hogy hogy kéne beletenni a papírt, szóval megnéztem, és nos, én sem jöttem rá, ugyanis, ahogy már más is írta valami műanyagbizbasz van a kellős közepén ott, ahol a papírt be kéne tenni, ami valóban kalapácsként működik, ha nyomtatni akarunk, de nincs is mit kalapálnia, mert nem lehet tőle belerakni a papírt. Egy kis szürke bizbasz. Gondolom azt valahogy el kéne onnan húzni az egyik oldalraDe ehhez semmilyen utasítást nem találtunk a használati útmutatóban, plusz szimpla fizikai behatásra (tehát arrébtuszkolási kísérletre) nem reagál, durván nyílván nem akartam, de nem jöttem én sem rá, hogy mi a túrót kéne vele tenni
Ciki, nem ciki, ez van, de megnyugtat, hogy legalább ketten vagyunk már, akik nem jöttek rá, hogy mit is kell tenni vele. -
lamiki
senior tag
Ez biztos nem így van, mert pl az SX200-ashoz is adtak karakter felismerő programot.
Megfordult már pár fajta Epson nyomtató a kezem között, és az eltérő verzió számúak csak a színösszeállításban különböztek, és az 5-ös, és 50-es végűeket, telepítés után 0-ás és 00-ás végűnek ismeri fel, és írja ki a számítógép is, pl DX4050-est DX4000-esnek, RX425-öst RX420-nak, DX3850-est DX3800-asnak, DX4850-est DX4800-asnak, DX4450-est DX4400-asnak, és sorolhatnám még jó sokáig. -
h_eduka
tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne hogy egy könyvelő irdoába most lett telepítve a windows 7 és az epson lq-1050+ nyomtatót nem ismeri fel a rendszer xp az felismerte h nem tudnátok segíteni hh lehetne megoldani?
előre köszi a válaszotokat
eduka
-
bence2005
csendes tag
Újabb kérdésem lenne, Miért van az, hogy ha nem nyomtatok egy napig, akkor csíkosan nyomtat, majd fejtisztítás és akkro jó 1-2 oldalon, majd ha megint másnap nyomtatok, akkor megint csíkoz, megint fejtisztítás... Tölthető patronjaim vannak, remélem nem azokkal van a baj hanem a tintával, vagy valami beszáradna 1 nap alatt? Nyomtatófej? Vagy nem tudom, de nem nagyon tetszik. Köszi
-
bence2005
csendes tag
Helló! A nyomat minősége a tintától függ vagy magától a patrontól? Lehet hülye kérdés volt, de szenvedek a napi fejtisztítástól, és nem tudom miért van ez. Kösz
-
bence2005
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DX5000-es nyomtatóm, amibe nemrég vettem tölthető patronokat amik resttelik magukat. Jól működnek tényleg resetteli illetve felismeri, egyik bajom, hogy a tintaszintet nem mindig találja el. Másik ami fontosabb, hogy kicsit csíkosan nyomtat, a kérdésem az lenne, hogy ez a probléma tinta függő vagy maga a patron? Remélem, hogy tinta, mert ha patron az gáz. Mert tintát akkor veszek bele másmilyet. Ja és még valami, amikor kinyomtatom tesztet, akkor ott hiányok vannak, majd tisztítás és ok, ha fél óra múlva megint kinyomtatom, megint hiányos a próbalap. Ennyi idő alatt beszáradna vagy mi? Ezek után ugye megint tisztítás és hopp már üresek is a patronok:S Valamint, az normális ezekkel a tölthető patronokkal, hogy némelyik bekapcsolásnál, nem tudom mitől függ úgy kapcsol, be mintha tisztítani, tehát ugyanazt csinálja, eddig ez nem volt csak mióta a tölthető patronokat tettem bele, és nem tudom miért csinálja holott én nem kértem rá és csak a festéket pazarolja.
Köszi
Bence
-
dzso80
csendes tag
válasz
attila84 #2221 üzenetére
Hello akkor leírom megint:
Amíg még a 3 eredeti színes, és 1db utángyártott fekete volt benne, gond nélkül ment, akkor kezdte el nem szeretni a feketét, amikor a színeseket is kicseréltük utángyártottra, ezután az utángyártott fekete lett kicserélve, másik utángyártott feketére és ekkor meg a színesek közzül a sárgába kötött bele, hogy nem eredeti, meg nem támogatott, és 2-3 ki-be rakás után már tök üresnek is látta. -
dzso80
csendes tag
Sziasztok: Hugomnak van egy Epson Stylus dx4400 multifunkciós nyomtatója. Kifogyott a fekete tinta, vettünk bele utángyártott patront, ezzel ment is egész addig amíg a szinesek is ki nem fogytak, mikor ezek helyébe is utángyártottakat tettünk, kiírta hogy a fekete patron nem támogatott, vettünk másik utángyártott feketét (hátha csak az sz@rt be), ekkor kiírta hogy a sárga patron nem támogatott, meg hogy nem eredeti epson patron, majd pár próbálkozás után már a teljesen új sárga patront tök üresnek ismeri fel, meg persze sír hogy nem epson.
Ha itt csak a patronokkal van gond, akkor milyen olcsó patront lehet bele venni, mire kell figyeljek, hogy működjön is benne ( A tipusok ezeknél is stimmeltek T0711,12,13,14)
Köszi a segítséget.
-
mr_ricsi
veterán
"Azt viszont nem értem, hogy miért ferdére tervezték a tetejét. Valószínűleg a dizájn lehet az oka. Viszont így ha ráteszek egy lapot, az csúszik lefelé."
Nem dizájn. A bal oldali és hozzád közelebbi sarok a szkennelés kezdőpontja. Ha papírt teszel a lapra, lecsúszik a hozzád közelebbi oldalra, neked csak a bal sarokba húzással kell törődnöd.
-
lamiki
senior tag
válasz
Gabesz84 #2214 üzenetére
Mivel eddig az Epson összes multifunkciós nyomtatójánál meg volt a 2 különböző szín-összeállítású burkolat. Ált. az 5-ös végű a lakk fekete, a 0-ás végű valami fekete-szürke kombináció, vagy régebben fehér szürke-szürke fekete kombináció volt. Telepítésnél az összes 5-ös végűt 0-ás végűnek ismeri fel a driver is, lásd SX200-205, S410-415, DX4000-4050, DX 3800-3850 (ja régebben 00 és 50 volt a végződés)
SX410
SX415 -
Osynho
addikt
válasz
mkRoland #2216 üzenetére
A kezdeti hibák után (foltos nyomtatás), sikerült beállítani mindent. A wifi hálózat is pofon egyszerű. Eddig csak sima fénymásoló papírra nyomtattam ,de szerintem így is elég jó minőséget produkál. A másoló finkció is hasznos. A szkennert még nem sokat használtam és igazából nincs is viszonyítási alapom, h jó-e, de nekem általános célokra megfelel. Azt viszont nem értem, hogy miért ferdére tervezték a tetejét.
Valószínűleg a dizájn lehet az oka. Viszont így ha ráteszek egy lapot, az csúszik lefelé. Nem olyan nagy gond ez, gyorsan rácsukom a tetejét, csak érdekes.
A patronok elég gyorsan ürülnek, főleg a fekete, ha eredeti patronokkal kellene etetni, akkor nem lenne túl gazdaságos
Köszi a linket! -
Osynho
addikt
Hy.
Kezd fogyni a gyári patron az 515W nyomtatómból. Tudtok adni vmi kalibrációs képet / lapot, hogy az utángyártott színeit leellenőrizhessem csere után? -
mi a különbség az sx410 és az sx415 között?
-
ono88
csendes tag
Egy Epson Stylus SX405 nyomtatóm van. A következő lenne a problémám vele: Párszor cseréltem már benne patron garnitúrát és ha nem eredeti patront raktam bele, hanem utángyártottat, akkor csakis a feketével hiányosan illetve maszatosan nyomtat. Volt már olyanra is példa, hogy az utángyártott fekete patronnal nem volt probléma. A fejtisztítással próbálkoztam, de ez elég drága mulatság mivel ugyan úgy hiányosan nyomtatja a fekete színt és már annyiszor csináltam meg, hogy egy jó pár garnitúra csak erre ment el. Esetleg valakinek lenne valami ötlete, hogy mi lehet? Beszárad a fej? Vagy mi? Csatoltam egy képet
-
mr_ricsi
veterán
válasz
attila84 #2205 üzenetére
"Szerintetek ehhez is kell a chip resetelő?"
Resetelő csak azoknak kell, akik töltögetni akarják a patronokat.
Megveszed a garnitúrát, kicseréled mind a négyet egyszerre, és nyomtatsz. Ha valamelyik szín kifogy, azt kicseréled egy újabb utángyártottra, és nyomtatsz tovább. -
mirkopeti
csendes tag
Ha az utángyártott színes patron 13.5 ml-es, a gyári meg 3,5 ml-es, akkor az utángyártottat 3-szor lehet resettelni?
Köszi.
-
mirkopeti
csendes tag
Sziasztok!
Sx 110-esem van. 9 érintkezője van a patronoknak.
Ha a chipresetter 7 tűs, a patron meg 9 tűs, akkor is fog működni?
Köszi.
-
attila84
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam a napokban egy SX210-et, s eljött a gyári patronok cseréjének az ideje.
Ki is néztem az utángyártott patronokat szettben itt:
[link]
Szerintetek ehhez is kell a chip resetelő?
Köszi -
mr_ricsi
veterán
válasz
Chrisluke #2202 üzenetére
Akkor ez driver probléma.
Nincs felrakva a drivere: ha fel van telepítve, akkor a Vezérlőpultban a Képolvasók és fényképezőgépek alatt látni kellene.
Ha látszik, akkor abban a progiban, amivel szkennelnél, nincs beállítva az Epson Twain-drivere forrásnak."A procerros részt nem igazán értem."
Az egy aláírás, minden hozzászólásom végére automatikusan odateszi. -
Chrisluke
csendes tag
Igen fénymásolni tudok vele. A procerros részt nem igazán értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Bundle topik
- GTA VI
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest