-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
Vadiúj patronokat raktam be nemrég, lentebb beszéltünk erről. Akkor nyomtattam vele egy két oldalas docot. Tegnap újra nyomtatni szerettem volna, kiírta, hogy nem ismeri fel a patronokat. Megejtettem a mágikus patron ki/be műveletet, és így már felismerte. A gond nem is ez. Hanem, hogy a festékszintek eléggé lecsökkentek. Gondolom egy 2 oldalas doc nem eszi meg pl a magenta 1/3 -át. De kb ugyanennyi hiányzik a másik három színből is. Vagy ez normális? 10ezer forintért nyomtathatok kb. 20 oldalt és annyi?
-
oba
addikt
válasz
mr_ricsi #2258 üzenetére
Ha esetleg fele áron adná a tintáit, lehet senki sem gondolna utángyártott patronokra egyáltalán. Nekem senki se akarja bemagyarázni, hogy az a kevés műanyag, a chip, és az a 7 ml (lol) tinta olyan sokba kerül, hogy 10ezerért kelljen árulnia a 4es packot. Ok, ott az epson haszna rajta, plusz a nagy és kiskereskedő haszna... értem én. De ha saccolnom kéne egy cmyk pack előállítása nem több mint 1000ft (figyelembe véve a sorozatgyártás előnyeit is). 10x -es végső haszonkulcs az nem gyenge. Azt a sok pénzt amit a védelemre, meg a chipekre költött, fordíthatta volna hasznos termékfejlesztésre is az epson. Meg úgy az összes ilyen megoldást használó nyomtató gyártó cég.
-
oba
addikt
válasz
mr_ricsi #2249 üzenetére
Köszi a választ! Időközben már meg is vettem egy gyári pakkot, bele is raktam. De egyrészt rohadt drága, másrészt alig van benne tinta. Na nembaj, nemsokára lecserélem, és epson -t többet nem veszek. Mocskosul drága bele a tinta, ráadásul az epson erősen azon van, hogy utángyártottal ne nagyon tudd használni. Azt se nagyon értem, ha kifogy egy szín, akkor miért nem hagyja, hogy a másik hárommal nyomtassak. Az efféle felfogást eddig az apple -től szoktam csak meg, mármint, hogy mindent irányítani akar, és mindent úgy kell és csak úgy lehet csinálni, ahogyan ő mondja vagy szeretné. A 6 évvel ezelőtti "szar" hp tintasugaras nyomtatóm nem ment tönkre az utángyártott patronoktól (pedig azokkal használtam évekig), akkor az epson miért akarja beetetni az emberekkel, hogy az ő nyomtatóikat a nem eredeti patron tönkreteszi?
Év poénja
-
oba
addikt
Sziasztok!
Epson Stylus SX405 -öm van, és kifogytak a gyári patronok. Csak fekete tintát szeretnék bele venni, de ugye ebben négy patron van a CMYK szerint. Gondolom ha veszek bele négy fekete patront, az nem túl szerencsés, még akkor sem ha átállítom a nyomtatóbeállításoknál hogy csak fekete tinta. És gondolom az sem megoldás hogy csak egy feketét rakok bele, és a többi színhez nem rakok semmit.
Hogy tudnám ezt megoldani? Semmi szükségem a színes nyomtatásra jelenleg, sőt egy ideig biztos nem kell, csak szöveget akarok nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest