Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave118
senior tag
válasz Celtis #46350 üzenetére
Gondoltam, hogy PC-s probléma lesz, de mit nem tud egy i3-6100 + GTX960 8Gb ddr4-el lejátszani? Valami speckó szoftver kellene? Driver hiba?
Árban hogy jönne ki egy RPi? Használtban van értelme vele foglalkozni? Ezeknek milyen op rendszere van, nagyon bele kell menni a telepítésbe?(#46351) Patice: Zenére nekem elegendő amit kihoz a rendszer a flac formátumból. A yamahák "straight" funkciója megteszi. Valszeg a mostani AVR utódja is Yami lesz persze ez még nem biztos.
(#46353) _Smooth: na ez is új kösz
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
dave118
senior tag
válasz canniball #46345 üzenetére
Hangminőségbeli javulást szeretnék elérni. Ez nyilvánvaló, hogy új AVR-el fog megtörténni, de még mindig nem tudom, hogy miként és mivel kellene lejátszanom a fHD + HD audio tartalmakat.
(#46346) _Smooth: leginkább az érdekelne, hogy ki lehet-e hagyni a láncból a médialejátszót. És ha nem, akkor milyen módon kellene felépítenem a dolgokat. A LAN csatlakozáshoz már csak azért is ragaszkodnék, mert 25m-es HDMI-t nem szivesen vennék, alkalmaznék stb.. és nem csak anyagi megfontolásból.
Másrészt vannak olyan filmek amit a Kodi képtelen lejátszani. Vagy nincs kép csak hang (nem vált át a full képernyőre és nem indul el csak a hang), vagy ha kikapcsolom a gyorsítást akkor szaggat. Úgy vettem észre, hogy mintha a 6.1 sávval rendelkező filmekkel lenne probléma (ami nem is tudom mi 5+1.1? mi lehet a hatodik sáv)
(#46347) Celtis: ezen gondolkoztam én is, de akkor legyen úgymond "még egy PC" ... azt nem csípném.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
dave118
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem sok időm van olvasgatni, keresgélni, ezért kérlek titeket, hogy adjatok valami linket vagy leírást, vagy esetleg valaki akinek van ilyesmiben tapasztalata, hogy miként lehet normálisan beállítani az otthoni média lejátszást:
- van 1 db PC-m, amit minden másra is használok, de a filmek/sorik/zenék itt tárolódnak
- UPC modem, a PC LAN kábellel összekötve
- Sony Bravia W756, szintén LAN csatlakozás
- Házimozi audio rendszerbe optikain megy a hang (AVR belépő Yamaha 367, 5.1 hangdobozokkal, ezért nem is tud HD hangot)
- Serviio + Kodi amit használokSzerintetek milyen ez a felállás, hol lehetne javítani a dolgokon? Gondolkodtam egy média lejátszó beszerzésén, ezek tudják a hálózat kezelést? Vagy a Pc-ről kellene direktben lejátszanom valami media playerrel? (nem egyszerű mert a PC - Tv táv cirka 15-20m, akkor át kéne mindent rendezni) Vagy egy komolyabb AVR ami tud hálózati megosztást kezelni és már HD hangot?
A célom a lehető legjobb audio minőség elérése. A tv viszonylag messze van a nézési ponttól (méretéhez képest 43" ~3m) épp ezért a mostani kép minőség nekem elég (1080p).
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
dave118
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem ide való a kérdés, de azért megpróbálom. Belső hálózathoz szükség van switch-re UPC nél, vagy elég a PC-t és a tv-t 1-1 lan kábellel csatlakoztatnom a modemre (4 hely van)? Úgyértem router funkciót is ellát a UPC modem? Vagy be kellene szereznem egy gigabites switch-et? Kodi+Serviio kombót használnék.
Köszönöm!
... Ami ami, az az.
-
dave118
senior tag
Sziasztok!
Nemtudom jó helyre írok-e, de kis segítséget kérnék. Összehoztam a DLNA kapcsolatot, serviio + kodi, lát is mindent a TV ahogy kell, de 1080p filmnél eléggé szaggat (más felbontásnál is).UPC van otthon, modem a tv és a pc között kb félúton, TV és PC távolsága ~10-12m. A PC-n egy 150Mbit-es wifi adapter van, sajnos még csak nem is antennás, gondolom a wifi nem képes normálisan tolni az adatot (5Ghz et meg szerintem nem tud a tv), ezért LAN kábelre cserélném. Szerintetek ezzel megoldódik a problélma? Sony w75 tv-m van, szeretném kiküszöbölni az USB re másolós, külső vinyóról lejátszós dolgot.
Tudnátok valami javasolni mi a legjobb megoldási ilyen otthoni hálózathoz, esetleg valami leírás mit hogy kellene? Vagy esetleg valami hálózati adapter? A LAN kábelt vigyem a PC től rögtön a TV-ig? Vagy LAN -> modem -> TV?
Keresgéltem már sok infót, de mindig rájövök hogy mennyire sík vagyok ebben a témában. Segítségeteket előre is kösz!
... Ami ami, az az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Plazma TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DIGI kábel TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest