Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Oszilaci #35997 üzenetére
3 év múlva én már biztos csak x265-ot fogok leszedni, mert nem én vagyok az az ember akinek 3db 1TB-os vinyója van. Már most is elég sok mindenből jön ki x265 kódolás, 3 év múlva biztos minden megkapja. Emlékszem, hogy én 2006-7 óta már csak x264-eztem, erre még csak most haldoklik az xvid
(#35999) bozont: A G1840T és a tesztben szereplő i3-4330 között brutálisan nagy sebességbeli különbség van, pontosan: kicsivel több, mint 2x-es És 50 vagy 60fps-en beszarik az i3 is
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
A teszt szerint mindegyik verzió szépen viszi akár az 1080p60 videókat is, x264-gyel persze. A HEVC ami már jobban terheli őket, de az i3-nak az sem okoz gondot (50/60fps-es sajnos nem szerepel a tesztben) és mivel igazából a legnagyobb különbség a celeronhoz képest a magasabb órajel+HT+nagyobb cache, így a tesztből ítélve a kis 1840T-nek sem lesz problémája . Nem vagyok biztos benne, hogy a G3240T megéri a felárat.
A memóriát csak azért kérdeztem, mert van itthon 2x2Gb DDR3 1600MHz-es és a G3200/3400 széria között csak annyi a különbség hogy a nagyobbik már támogatja az 1600MHz-et. De mivel másra nem lesz használva csak nas és htpc, így ha ide nem fontos annyira a memória sebessége, akkor nem adnék még plusz pénzt csak azért.
-
PuMbA
titán
válasz bozont #35994 üzenetére
A G1840T biztos hanyagolós, mert hasonló sebességű, mint az Athlon 5350, ami a teszt szerint már megbukik az 1080p24-en és akkor még nem beszéltünk az 1080p50 vagy 60-ról amik sportközvetítések, természetfilmek, koncertfilmek Az biztos, hogy nem lesz egyszerű választanod, főleg alacsony fogyasztásban, mert egy asztali Core i5 most a belépő az 50 vagy 60fps-es videókhoz, míg egy Celeron N3150 elvileg elbánik ezekkel 10W-tal
Árban kb. nincs különbség közöttük, tehát érdemesebb azt választani, amit tud a proci és dual channelben
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Igen, azért nem árt kicsit a jövőre is gondolni, azért nem fél évre vesz az ember egy HTPC-t. Én legalább is nem. De úgy tűnik, ha el is terjed, 1080p esetében nem lesz gond a brute froce-szal sem, egy Haswell Celeron vagy Pentium elég lesz: [link]
Na meg addig a dekóderek is fejlődnek gondolom.
Azt hiszem a 3 közül lesz valamelyik, még nézek pár tesztet róluk: G1840T, G3240T, G3460T -
canniball
nagyúr
válasz Jazzos #35989 üzenetére
A linked valamiért a USA régióra mutat, nem tudom ott miért nincs, de a global részen megtalálod őket. És azért nem kifejezetten a GD05-t írtam, mert úgy tudom a széria minden tagja ugyanaz (legalábbis a GD04 és a GD05 tuti), csak az előlap más, így tetszés szerint eldöntheted neked melyik jön be.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PuMbA
titán
válasz bozont #35987 üzenetére
Most elég összevisszaság van ezen a téren. Skylake-ről olyan információk vannak, hogy nem biztos, hogy lesz 10bit HEVC támogatás, az AMD-nél meg biztos, hogy nincs egyik új kártyában és IGP-ben se. Szóval GTX960, illetve a hamarosan megjelenő GTX950, valamint egyes Intelek vannak most, amik mindent tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Üdv
Most tervezgetem milyen hardver kerüljön egy NAS és HTPC páros alá. Nekem mindegy hogy Intel vagy AMD, bár ahogy hallom az Intel jobb linux driver terén. OMV+Kodi páros fog futni.
A lényeg, hogy 1080p tartalomból megegyen mindent, gondolok itt a 10bit HEVC-re is, még ha nem is elterjedt a dolog, de nem baj ha képes lejátszani (meg azért már akadnak X265 verziók is, főleg a sorozatok terén). Tudom hogy hardveresen még csak az újabb hardverek fogják támogatni, de lehet egy N3150/3700-nál kicsit erősebb hardvert szeretnék, nem is beszélve hogy jó lenne 6 sata port is.
Szerintetek egy Haswell Celeron vagy Pentium képes erőből megbirkózni a dologgal? Vagy érdemes lenne megvárni a Skylake-et?
Az asztali gépem persze megeszi a 4k 10bit-et is, de azért egy i5 túlzás lenne a feladatra (pénzben és fogyasztásban meg főleg). -
zsolt320i
senior tag
(senior tag)
Sziasztok!
Szeretnék egy minipc-t összerakni a következőkre:
1. Film nézés (HEVC (H.265) támogatása natívan)
2. Netezés
3. Zenehallgatás (dsd támogatása hdmi-n keresztül)
Továbbá fontos lenne, hogy keveset fogyasszon, lehetőleg olcsó legyen és minél kisebb méretű.
Mit ajánlotok?
Ez szóba jöhet:
http://www.asrock.com/mb/Intel/N3150-ITX/ ?Üdv.
Zsolt -
-
rappit4
őstag
Hali!
Nem tudjátok azt hogy lehetne megoldani, hogy telóról pl. yatseval vagy valami mas alkalmazással, hogy lássa az összes zenémet? Van egy csomót amit, ugye nem talált meg a scanner és azt ugye nem látom az alakalmazásban. Ezt valahogy ki lehet küszöbölni anélkül, hogy a nevekkel kelljen vacakolnom? -
canniball
nagyúr
válasz Jazzos #35980 üzenetére
Azt írtad 34cm mély lehet, abba hogy nem fér bele a 32,5cm mélység.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Jazzos
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni: kellene nekem egy ház, amibe microATX lapot tudok tenni. 3 db low profile kártyát tennék bele (egyik dupla). DVD író mindegy, hogy 5.25" vagy slim megy bele, 1 db 3.5" vinyó, 1 db 2.5" ssd menne bele. Maximális méretei szélesség 48 cm x magasság 22 cm x mélység 34 cm lehet.
Tud valaki ilyen házról? -
Patice
Topikgazda
Asus is kiadta a mini-ITX-es Braswell-es lapjait.
Legalább sima DDR3 RAM foglalatokkal vannak szerelve...
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
sb
veterán
válasz bajnokpityu #35975 üzenetére
Értem, hogy render, de azon belül a skálázáshoz kell.
Én meg arra voltam kíváncsi mit skáláztok. Ha FHD-t nézel FHD kijelzőn akkor csak a leskálázott chroma-t kell felskálázni. Ha le van skálázva.
Ill. ha 720p-t, SD-t nézel. -
sb
veterán
válasz bajnokpityu #35970 üzenetére
Mire használtok ennyi IGP erőt?
Skálázókhoz extra minőségért esetleg lehet, de ott meg rendes forrásnál alig van mit skálázni.szerk: A Braswellnek 4k/HEVC jobban megy, nem? Persze valószínűleg ez csak driveres kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Compika #35972 üzenetére
14 stabil verzió
15 Beta 2: a köv verzió eddig legstabilabb változata
15 Nightly: mindig a legfisebb kiadás, benne napi szintű hibajavításokkal.Windows DX11: x86:
Jelenleg teljesen eltérő verzió, bugtenger a dx frissítés miatt, nem ajánlott napi használatra. Úgy rémlik a végleges 15 verzió után a 16-os beta kiadásokkal debütál.
-
Compika
aktív tag
Megtudná mondani valaki hogy mi különbség ezek közt és melyiket érdemes telepíteni.
Kodi 15
Windows Beta 2: x86
Windows Nightly: x86
Windows DX11: x86Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #35970 üzenetére
Az, aláírom. Nem is arra számítottam, hogy ezen jobban futnak majd a képjavító szűrők, csak időtállóbb megoldás lehet.
Az erősebb IGP-k (HD 6200 - Iris Pro Graphics) ahogy korábban írtam a nagy Broadwell-ekben jönnek i7 és i5 procik személyében. Én erre írtam azt, hogy ezek lesznek kb. egy szinten IGP-ben az A10-7800-akkal.
Intel Sky Lake-ben jönnek a Gen8-as IGP-k Core i3, Pentium és Cerka procikba.
A Sky Lake után a Kabi Lake nevű fejlesztés jön, ami kb. csak ráncfelvarrás lesz, kb. úgy mint a Haswell Refresh esetében.
Én ezek után prognosztizálnám azt, hogy Intelnek sikerül majd a HD6200 fölé menni teljesítményben. Ha lesz ilyen, mert a már a fenti nagy Broadwelleket is kifejezetten játékosoknak(? - IGP-vel játszani?) szánják.
Broadwell IGP várható teljesítménye csábító, de az ára riasztó lesz szerintem, ahogy elnézem a mostani Core i5 és i7 elődöket.
(#35969) Ribi:
Írtam, hogy Bay-Trail alatt van CPU-ban kicsivel. Ha HTPC-s felhasználást nézzük, akkor ez szvsz. nem gáz. A lap ára az már más kérdés.
VGA (IGP) esetében én azért örülök ennek, mert történt egy generációváltás az architektúrában. Míg a Bay Trail az Ivy Bridge-től örökölte az IGP alapokat, addig a Braswell már a Haswell előtt van.
Ivy Bridge IGP-ről nekem az maradt meg, hogy nem teljesen pontos a 23,976.
Haswellnél IGP-nél már jobb volt a közelítés
Braswell esetén remélem ez nem változottSzóval nekem csak ezért várós.
-
Ribi
nagyúr
válasz Patice #35968 üzenetére
CPU fronton nem tűnik úgy, hogy sokat hozna.
VGA fronton elvileg van teszt ahol gyors, viszont vagy a tesztek rosszak, vagy driver még nincs rendes hozzá, de nem mutatkozik meg sehol a sebessége. -
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #35962 üzenetére
Nem tudom pontosan az okát, nem is mentegetőzni akarok, de releváns kérdés és engem is érdekel a válasz. Túl sok infót nem találtam még neten a J1900 vs. N3150 összehasonlításról, szintetikus, rövid összevetés van. Fenntartásokkal kezelem, de közelítésnek talán jó lesz. CPU erőben N3150 kicsit alább van, de IGP-ben (állítólag) odateszi magát. Meglátom majd mit mutat a valóságban, HTPC-nek biztos jó lesz.
-
Szasza0913
csendes tag
válasz Szasza0913 #35965 üzenetére
Most látom ezen van!
-
windlord
őstag
Mi lehet a jobb megoldás?
Van egy HK AVR 255 erősítőm.
A HTPC -mről hdmi -vel lövöm az erősítőbe a képet és a hangot.
Ugye az erősítő továbbfejti...
A képpel mit csinálhat?
Ront rajta, avagy érintetlenül átengedi?Az alaplapomon van optikai kijárat is.
Ha optikán adom csak az erősítőnek a hangot, a képet meg a pc -ről direktbe, akkor az jobb lehet avagy teljesen mindegy?!Csak egy 2.0 hangfalpárom van sztereóban...
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #35959 üzenetére
Igen, csíkszélesség váltáskor kb. ugyan azt gyártják le kisebb méretben, és általában visznek bele optimalizációt is.
Csak a csíkszélesség csökkentés magában inkább a melegedés/fogyasztás csökkentésére szolgál.
Az optimalizáció ebben az esetben (ha jól emlékszem) az, hogy gyorsabban tudja skálázni magát a proci, tehát, amikor szükség van a teljesítményre, akkor magasabb órajelen megy, és utána minél hamarabb visszatér "nyugalmi" / idle állapotba.
De az is lehet, hogy tök nagy hülyeségeket beszélek.
(#35960) betyarr:
A Braswell/Broadwell érkezése kb. egybe esik a Win10 Júli 29-es startjával, Sky Lake meg Október/November tájékán várható pont azért, hogy Karácsonyra már otthon lehessen.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #35958 üzenetére
csikszélesség váltás miért eredményezné, hogy kisebb frekin azonos teljesitmény?
azt gondolnám, hogy csikszélesség váltáskor ugyanazt gyártják, csak kisebb méretben, tehát maximum pici optimalizációval kéne gyorsabbnak lenni. De nem értek hozzá, nem vitázom, csak kérdezem. -
Patice
Topikgazda
válasz betyarr #35956 üzenetére
Proci erőben a 22nm --> 14nm csikszélesség váltás szerintem pont hoz majd annyit, hogy az alacsonyabb órajel ellenére ugyan olyan teljesítményű legyen.
Az IGP freki csökkentésére szintén igaz a csíkszélesség váltás, az új dizájn és a részletek.
Legalábbis elméletben a Braswell tudja ugyan azt/ kicsit jobbat, amit a Bay Trail, csak picit alacsonyabb fogyasztással + újabb architektúra --> tovább lesz majd hozzá driveres támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
Szasza0913
csendes tag
Ezt cserelmen jobbra
Asrock sFT1 Fusion E350M1 -
Patice
Topikgazda
válasz Szasza0913 #35952 üzenetére
3D BD.iso-val ha jól emlékszem már egy Brazos is megbirkózott. Ezek meg a Brazos-hoz képest azért már fejlettebbek úgy 1,5-2X-esen.
(#35953) betyarr:
Intel vonalat figyelem, így inkább ezzel vagyok képben. Igen, ezek jönnek még Mo.-ra a Braswell SoC-okból, amik a Bay Trail vonal utódai/leváltói. IGP-ben lesz előre lépés, Gen7-ről Gen8-ra. Braswell IGP-vel már asszem megy a HEVC támogatás is. 6W TDP-vel.
Asrock N3150-ITX-re várok, hogy kapható legyen, reális áron.
Ha valakinek fontos a madVR-es szűrős képjavítás + nem akar dedikált VGA-t, akkor az integrált megoldások jöhetnek szóba. AMD vonalon a proci (A10) már adott egy ideje. Elég erős az IGP-je jó pár szűrőhöz.
Intel ezzel szemben még gyengébb IGP-ben, a jelenlegi Haswell procik esetében, de megjelenés előtt vannak a még 1150-es foglalatba érkező nagy Broadwell procik (~asztali), amik "bivaly" IGP-t kapnak a 6200-as Iris Pro Graphics személyében.
Ezek lesznek szvsz. azok a procik, amik felveszik majd a versenyt az AMD A10-eseivel, és akár még rá is tesznek egy lapáttal. Egy bajuk lesz: az áruk.
Sokan szidják az Intel IGP driver-eit, de az utóbbi 1 évben szerintem nagyon belehúztak szoftveres szinten is és én nem felejteném el az általában jobb Linuxos támogatást sem.
Az év második felében várható még Intel vonalon a Sky Lake procik érkezése, amik ugyan azt az architektúrát öröklik IGP terén, ami most kijön a nagy Broadwell procikban, csak kicsit butítanak rajtuk, és a 6000-es meg 5500-as IGP-ket megkaphatjuk majd Core i3-akban, Pentiumokban, és Celeronokban is. Persze a szinteknek megfelelően csökkentve a képességeiket/letiltva a szolgáltatásokat. Sky Lake hátránya , hogy már új, 1151-es tokozást kap, így új lap is kell hozzá, ami már DDR4-es lesz, szóval erre építeni még nagyon drága lesz idén év végén.
Nincs infóm még arról, hogy a nagy, asztali Broadwell procik előtt már bemutatott mobil Broadwell procik, amik szintén erős IGP-vel jönnek, milyen termékekben fognak majd megjelenni laptopokon kívül, amik akár HTPC-nek is jók lesznek. Remélem azért a Zotac, Gigabyte (Brix), Asrock (BeebOx), Intel Nuc azért fog valamit csinálni ezekből a fejlesztésekből is.
Az AMD vonal meg várhatóan jövőre felZENdül, és jön az AM4 tokos új FX széria IGP nélkül és az új desktop APU széria, anyu nagy örömére.
[ Szerkesztve ]
-
Szasza0913
csendes tag
válasz Szasza0913 #35946 üzenetére
Ezt talaltam "erdekesnek"..
http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A78M-ITX+/ -
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz Szasza0913 #35946 üzenetére
Mindegy milyen vonal (AMD, Intel)? Van külön VGA-d, vagy integrált megoldás kell? Aktív hűtés mehet, vagy passzív hűtőbordást szeretnél inkább?
A HDMI egyben digitális hangkimenet is lehet, ha alaplapi optikára gondoltál, akkor az a jobban felszerelt lapokon van integrálva.
+ Mennyire sürgős a dolog? Mostanában fognak megjelenni mindkét oldalon újdonságok. Szerintem most érdemes picit várni.
-
Szasza0913
csendes tag
Sziasztok.
Most cserelnem a alaplap proci parosomat valami eros mostani kombora.
Hdmi es digitalis hangkimenet fontos...a haz miatt a 17x17 cm alaplap a nyero. Varom az otleteket,koszonom.
Udv.[ Szerkesztve ]
-
Armatura
tag
Kodi-ban ha pl:nyaraláskor készült videót( home video),akarok valami normális külsővel,tartalomal berakni akkor csak az "ember media manager" jöhet szóba?
Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
Oszilaci
senior tag
-
canniball
nagyúr
-
Patice
Topikgazda
válasz Skillet #35935 üzenetére
Csak azokból az infókból tudok agyalni, ami elérhető neten.
Anandtech-en 9 féle Asrock Braswell lapot listáztak. A cikkben benne volt, hogy országonként változó, melyik fog forgalomba kerülni.
Gyanítom kis hazánkat nem tekintik majd akkora piacnak, hogy azt az egyetlen DC-s verziót elkezdjék árulni. Ha valakinek arra fáj majd a foga, akkor az külföldi rendelés lesz. Bár ez manapság már egyre kisebb macera.
-
addikt
Sziasztok,
Kodival kapcsolatban lenne kerdesem, anyumnak be van allitva, hasznalja is egy ideje, de valahogy mindig sikerul elalligatni ezt-azt.
Szeretnek valami nagyon minimal setupot osszehozni, ahol kb csak annyira lenne lehetosege, hogy valasszon filmeket vagy sorozatokat akar nezni, azokon belul meg kb. csak egy borito kep/par adat s ha entert nyom akkor elinditsa a filmet es kesz.
Jelenleg Aeon Nox van felrakva, azt tudom, hogy menupontokat le lehet tiltani, de olyanokat is le kellene, hogy oldalso menusav ne legyen elerheto ahol nezetet/szurest lehet csinalni, ne lehessen egynel tobbet leptetni filmeknel(aeonnal lefele nyillal elojon egy kis scrollbar szeru resz s lehet "lapozni") stb.Plusz ami meg nem lenne rossz, hogy sorozat reszeket csak akkor mutassa ha van hozza felirat, tehat ugyanolyan nevvel mint az mkv, csak .srt kiterjesztessel talalhato fajl.
Meg lehet ezeket oldani?
Vagy ha Kodival nem de mas progival igen, akkor az is johet, de lenyegesen, hogy magyar legyen, cimeket/tartalmakat le tudja szedni magyarul a fajlokhoz.[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz Patice #35931 üzenetére
Hát nem tudom majd elválik De még egy darabig kivárok én is ,hogy alakul az ár. Úgyis azután döntöm el,hogy melyik lesz. Nézegettem a Cpu összehasonlításokat,leírásokat is de sokall okosabb nem lettem
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz Oszilaci #35925 üzenetére
Patice véleményét osztom, ez a 2 magos verzió, a 3150 lesz a 4 magos, ami minimum egy használható géphez ilyen gyenge magok esetén. A HEVC gyorsítás miatt pedig az Intel most leosztotta az AMD-t, mert neki jelenleg ilyen nincs
sb: PowerDVD 15 Ultra 30-day trialt nem akarod kipróbálni? Én gondolkoztam rajta, de majd csak Win10-nél nézem meg megint a dolgok állását
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ilyennel már próbálkozott valaki? Vagy valami hasonlóval? Vagy felejtős?
-
betyarr
veterán
mintha úgy rémlene,hogy jön a j1900 "utódja".jól emlékszem?érdemes megvárni,mielőtt a j1900-ba belevágok?
-
Oszilaci
senior tag
Erről az Asrock lapról mi a véleményetek? N3050B-ITX
"Supports HEVC (H.265) decoding"
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
Amd e350/2gb ramos htpc-t kiválthat egy voyo mini pc? Már nem haszalok beépített merevlemezt, ezért valami kisebbre váltanék.
A voyo elvileg valamivel erősebb hardverben ha jól néztem. Melegedéstől félek. 1080p-s filmeket néznék róla nasról, illetve 2 db külső merevlemez lenne rákötve.
Vajon megfelel erre a célre a voyo?
-
canniball
nagyúr
válasz Oszilaci #35916 üzenetére
Ááá, én ennek ellenére inkább továbbra is maradok a standbynál, onnan sokkal gyorsabb az ébredés; hogy mire a tv átkapcsol a gép már kész az megfizethetetlen.
De olyan szempontból jó lesz ez a fícsör, hogy egy esetleges leállítás után nem kell kézzel bekapcsolni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
rappit4
őstag
Halihó!
Elérkeztem a második HTPC-m építéséhez. Annyi lenne a kérdésem hozzátok, hogy ugye most van egy QC5000-em, ami nagyon tetszik viszont ahova ez az új kéne oda fölösleges az optikai kimenet és, hogy van-e olyan deszka ami hasonlít tudásban a qc5000-hez csak esetleg olcsóbb, mivel nincs rajta optika? -
sb
veterán
válasz #75912448 #35904 üzenetére
Jajjj, mintha te nem repülnél rá minden újdonságra... elméletben is.
Nekem 4k max akkor lesz ha azonos árban adják. Addig értelmét nem látom, akkora kijelzőm soha nem lesz amin értelme lenne. Engem inkább a HEVC része érdekel egyébként.FHD-ban ugyanis elviselném a fele méretű filmeket a h264-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Oszilaci #35900 üzenetére
Eszembe sem jutott; arra gondoltam hogy esetleg én kapirgálom rossz helyen a témát.
Ránéztem s mint kiderült igazad volt: arra ugyan jól emlékeztem hogy az /usb3 (bios)támogatása sokkal hamarabb befejeződött, arra viszont rosszul hogy az utolsót feltettem; most pótoltam az elmaradást és lett nekem is olyan opcióm.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
_Smooth
senior tag
-
törölt tag
Mindannyian megvettétek az UHD tévét, ott ültök előtte 1 méterre öletekben a centersugárzóval? Tudtam, hogy az UHD sokkal gyorsabban terjed majd, mint hittük, de ilyen projim sem ma lesz. A 2015/16-os tévék árában szinte nem is látszik már a különbség, projik szintjén nagyon másként van egyelőre.
-
sb
veterán
Na rápróbáltam én is újra a HEVC 4k-ra.
A múltkor ott hagytam abba, hogy:
1. Régi mpc-hc + lav cpu-ból játszotta a HEVC/4k/8 bitet, de szaggatott.
2. Feltoltam egy Lentoid OpenCL dekódert: crash.
3. Új mpc-hc-vel: már lav sem játszotta le.Most frissítettem egyet a Lentoid dekóderen.
- Így már működik újra a lav. (A Lentoid Source filter volt hibás szvsz, mivel a dekóder nem is aktív).
- A Lentoid sw dekóder is megy.
- Lentoid OpenCL (gpu) dekóder: nem megy. Visszavált Lentoid sw-re.
- 10bit fekete képernyő Lentoid OpenCL-lel, sw-vel, lav-val megy.
- Pdvd 15: 8 és 10 bit is megy, de cpu-ból és akad.Szerintem hagyom kiforrni. Francnak van erre ideje.
-
Patice
Topikgazda
válasz envagyok #35898 üzenetére
Nem, semmi extra nincs hozzá.
Kodiban 2.0-ra állítottam a kimeneti csatornákat, kimeneti eszköz WASAPI HDMI-n a TV, mintavételezés: legjobban egyező.
A hang kiküldése pedig ilyenkor ki van kapcsolva igen. Ha bekapcsolom, akkor a HDMI-n nem lesz hang.
Dual Audio pacth létezik alá, de még nem éreztem szükségét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest