- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Riasztó topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Jart mar valaki ugy 2570p-vel es W10-zel, hogy a Skype megfagyott a kamera inditasa kozben?
Masik programmal a kamera fekete/feher es fejjel lefele van. A HP-s es a Windowsos driverrel is probalkoztam mar.E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
Sziasztok,
Studio G4-et keszulok venni, sima integralt GPU-val, NVidia nelkul. Kizarolag fejlesztesre es egyeb office feladatokra lenne hasznalva. 4K kijelzo helyett az 1080p-t nezem, az akkuido miatt. Mennyit szamithat a 4K?
Barmi ellenjavallat?
Kosz.
while (!sleep) sheep++;
-
wakond83
tag
Sziasztok.
A 4 magos hűtés megérkezett, és látványos a különbség:
A gép is aranyosan magától felismerte:
Viszont itt el is akadt a dolog.
Ugyan is a réz hűtőcső vastagabb, így nem tudom rátenni a billentyűzetet.
Nem értem, a 4 magosnak más a billentyűzete?
Vagy a gép háza 2-3mm vastagabb?A lényeg, hogy ez egy drága buli volt, 3x vettem komplett hűtést és csak az utolsó lett jó a 4 magos procihoz.
Majd még kitalálom, hogy hogyan tudnám összehozni a kicsit vékonyabb hűtőcsővel
a 4 magos procihoz való rézlapot.
Folyt köv. de az már a barkács szakkör lesz -
Taoharcos
aktív tag
válasz TriX2010 #1491 üzenetére
Szerintem is az a jobb, ha saját magán van telepítve. De volt már olyan tapasztalatom, hogy vettem egy Core2 procis laptopot egy hulladék (ajándék) HDD-vel, amin próbára volt felrakva egy Win7. Később egy másik inteles gépbe raktam, ott is simán elindult, a driverek egy részét is belőtte magának, aztán később egy AMD-s gépben indítottam el, ott is sima liba volt, csak kicsit kattogot a vinyó, de tudtam vele tesztelni a gépet. Ettől függetlenül mindig arra törekszem, mindig őnnönmagán legyen telepítve.
A Rufus-t használtam már, majd készítek próbaképp vele egy telepítőt, hogy elindul-e.[ Szerkesztve ]
-
wakond83
tag
Lehet kezd meghalni a kijelződ?
Bár nekem bepirosodott az egész egy kicsit halványan
de abba maradt egy idő után.
Majd egy idő után lekapcsolt a CCFL.....Egy próbát megér, hogy szétszeded és újrapasztázod megmozgatod a dolgokat benne.
Bár a DreamColor kijelzőket nem ismerem..... -
TriX2010
tag
\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
kuntics
aktív tag
-
TriX2010
tag
válasz Taoharcos #1490 üzenetére
Ez is egy megoldás Mondjuk azért jobb lenne azon a gépen telepíteni amin utána futni fog... Stabilitás, driverek stb szempontjából... És persze, mikor átrakod a másik gépbe akkor berakja az új drivereket.... De szerintem ennek ellenére is... De mondjuk hamar kiderül, hogy jó-e, ha nem jelentkezik probléma, amíg készre szabod a rendszert, akkor már csak rendben lesz
Ettől függetlenül szerintem máskor hasonló helyzetben Rufust-t használd inkább...
[ Szerkesztve ]
\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
Taoharcos
aktív tag
-
TriX2010
tag
válasz Taoharcos #1488 üzenetére
Persze, de bootoláskor az usb3-as portok rakoncátlanok....
Hát akkor nem is tudom...
Pendrive újraformázás...
Másik program használata... (Most mivel csináltad? Rufus-t érdemes használni)
Más fájlrendszer...
Másik pendrive!! (Attól függetlenül, hogy amúgy a windows látja, vagy más gépen bootol)
BIOS-ban körül kell nézni. USB Bootot eleve lehet tiltani, nézd meg nincs-e ilyesmi bekapcsolva...
Hirtelen ennyi...[ Szerkesztve ]
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Elitebook 8470p-re szeretnék windows10-t rakni. Most windows7 van rajta. Csináltam egy usb telepítőt egy pendrive-ra. Bootoláskor nem ismeri fel, pedig a 8470-en csináltam. Sehogy nem látja mint boot eszközt. Kipórbáltam egy Lenovo R500-on ott simán felismeri és bootol.
Van valakinek valami ötlete? -
TriX2010
tag
Üdv Mesterek!
Van egy HP 840 G3 masinám. A kérdésem az lenne, hogy maximum milyen gyors M2 SSD-t érdemes belerakni, mi az amit ki is tud hajtani?
Köszönöm
-
leeka
tag
Sziasztok!
8540w laposom van és ma megutaztattam (nem vágtam oda sehova), és beüzemeltem, de a képernyő fehér részein rózsaszín csíkok vannak random, gondolom ismert hiba.
Mit ajánlanátok, mit nézzek meg először? Szalagkábel?Előre is köszi.
Fear the future !
-
wakond83
tag
Sziasztok, hol lehet kikapcsolni a bootolásnál jelentkező az "akku halott és vegyél újat" figyelmeztetést?
-
soldi3r
veterán
'estet!
Volt nekem egy 8570w-m, amit lecsereltem egy M4700-ra a kicsit jobb hardware miatt. Most lehetosegem lenne ezt cserelnem egy ZBook G3-ra. Mit lehet tudni errol a geprol? Nem tul izmost kiepites lenne: i7 6500u, 1TB, 8GB, AMD FirePro W4190M, FHD. Szokott ezekkel valami gond lenni? Az u-s proci itt is forrasztva van?
Minosegre van olyan, mint a 70-es szeria? Attol jobbat meg nem igen lattam, csak egy kicsit hangos volt.
Az M.2 melleg befer meg egy HDD is?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
szendo777
tag
válasz Normann001 #1477 üzenetére
Sziasztok,
HP Elitebook 8560p-be szeretnék videokártyát venni, gyárilag Nvidia NVS 5100 volt benne. Hol érdemes keresnem?Honor 10 kék
-
Normann001
újonc
Hello, köszi a választ. Közben én is próbáltam ezt a kérdést tisztázni és a problémát megoldani. Annyit sikerült kideríteni, hogy a ZBook G2 esetében a 2260-as méret mellett a PCIe vezérlésű kártya kell mert ezt kezeli, ezért csak az ilyen vezérlésű kártyák jöhetnek szóba. Sajnos még nem találtam megfelelőt ami méretben és vezérlésben is jó lenne.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 8470p-m, szeretnék bele optibay-t venni. Ahogy látom 12.7 mm magas kell legyen. Az optibay-k univerzálisak? Pl van egy Thinkpadbe való, néztem a magaságát szemre ugyanakkora, csatlakozó is ugyanott csa a hátulján volt egy műanyag amit le kéne csavarozni. Szerintetek? Kikapcsolt állapotba finoman próbáltam, de szorult így nem erőltettem. Milyent kéne vennem?
-
SZATA
senior tag
válasz Normann001 #1462 üzenetére
Szia!
Nekem 840 G2-m van. Gyárilag 2,5"-os SSD-vel vettem, de tettem bele egy Transcend MTS600 m.2 2260-as SSD-t és egy 500-as 2,5"-os winyót. Vígan működik ebben a konfigurációban.To all of You:
Néhány hete egy Windows (10) frissítés után megállt a HP 3D Driveguard, inkompatibilitásra hivatkozva. Van már Elitebook 840 G2-höz frissített szoftver, amivel megy (vagy egyéb megoldás)? -
Riga74
csendes tag
Sziasztok! 8570p i5 notimat szeretném fejleszteni SSD-vel és RAM-mal. Jelenleg egy 120 gigás HDD és 4Giga Adata DDR3 CL11 ram van benne.
Milyen típusú és méretű SSD ajánlott, amivel jól működik? A HDD-t az ODD helyére be lehet szerelni optibay-el? RAM-ból meg pont ugyanilyen kell legyen, hogy dual-ban menjenek?
[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
hp8570-es laptopot ha dokkolóra teszem,attól még mennek az alaplapi usb-k?Albiban dokkolóra tenném a gépet küső monitorral,billel,viszont a sűrű hurcolás miatt az egér vevőegységét közvetlen a laptopban hagynám(meg az usb-s dacnak is jobb lenne az alaplapi csatlakozó)
-
ricsi234
újonc
Sziasztok. Van egy G2 ZBook gépem. I7-4800MQ@2.7Ghz 16Gb ram
Szeretnék pár héten belül megválni tőle új gép vásárlása miatt. Dokkolóval szeretném együtt eladni.
Most még nem hirdetem csak szeretnék tanácsot kérni hogy mi lehet a reális ára egy ilyen gépnek. Alaplap volt cserélve. Tökéletesen működik. Pici esztétikai hibája van. Előre is köszönöm -
demars
addikt
Sziasztok!
Van egy hp 8460p laposom, szeretném ssd vel bővíteni. Olvastam az ssd topikban, hogy elég sokféle típus létezik, több féle foglalattal. Meg tudom nézni, hogy enyémben milyen kell? HDD -hez könnyen hozzáférek.
KösziAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
miki111
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az Elitebook 850 G3-s notebooknál hogyan lehet beüzemelni a sim kártyát? Köszönöm!
-
Normann001
újonc
Sziasztok!
Nekem is az lenne a problémám, hogy a ZBook 15 G2 laptopomat szeretném SSD-vel bővíteni. Csatlakozása M.2 és 2260 az SSD mérete. Találtam egy ilyen SSD-t (Transcend 256 GB), de az nem kompatibilis a laptoppal (Win 10, 64 bit a BIOS a legfrissebb, más meghajtók is frissek). Azt szeretném tudni, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy melyik SSD-vel kompatibilis a ZBook G2, illetve M.2-ről mSatá-ra átalakító használata esetén mSatával vajon működik-e a laptop, vagy esetleg milyen más célravezető megoldás jöhet szóba? Az optikai meghajtót és a meglevő HDD-t nem szeretném az SSD miatt feláldozni. Köszi előre is! -
Clapko
csendes tag
Sziasztok!
Már pár éve van egy HP elitebok 8540w gépem, mellyel igazából még ma is teljes mértékben megvagyok elégedve. Win10 rendszer van telepítve rá a hp oldalán lévő legfrissebb driverekkel. Egy érdekes esettel kapcsolatban írok nektek.
Az elmúlt pár hónapban az a problémám vele, ha nagy ritkán leutazom szüleimhez hétvégére és hálózatra van dugva a gép, akkor pár perc után lefagy annyira (nincs fekete képernyő, csak mozdulatlan képernyő, néha zöld csíkokkal), hogy nem lehet vele csinálni semmit csak kikapcsolni, miközben ha akkumulátorról megy semmi probléma. (csak miután kezd lemerülni nem túl életszerű, hogy ki kell kapcsolni a gépet és utána feltölteni, hogy megint tudjak dolgozni vele egy órát). Miközben Budapesten semmi probléma a készülékkel, most is róla írok, hálózatra kötve... És ez nem csak egy helyszínen, hanem a barátnőméknél is így van, akik a szüleimtől teljesen az ország másik végén laknak.
Valaki találkozott már ilyen meghibásodással? Esetleg van tippetek mi lehet a probléma? Mi okozhatja a budapesti és a vidéki hálózatra kötésnél a különbséget?
Köszönöm a segítséget. Próbálkoztam többször is a google kereséssel, de semmi értelmeset nem találtam.
-
spyduck
nagyúr
HP Zbook 15 G1:
1db 2.5" HDD / SSD hely
1db mSATA SSD hely
1db ODD (helyére mehet HDD vagy SSD)HP Zbook 15 G2:
1db 2.5" HDD / SSD hely
1db M.2 SATA (2260) SSD hely - sajnos nem minden SSD működik vele
1db ODD (helyére mehet HDD vagy SSD)Kérdés, hogy 15 G1 vagy G2.ről van szó, továbbá a gépedben SATA, mSATA vagy M.2 SATA SSD van?
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Zbook 15-ös gépezet, 256GB-os SSD-vel.
HDD-t milyen módon tudok mellé pattintani? -
xKRIPAPAx
csendes tag
-
xKRIPAPAx
csendes tag
válasz Kolondrum #1450 üzenetére
Köszi. Még egy dolog lenne, hátha neked is van benne wwan kártya. Hogyan lehet működésre bírni win10 alatt? Nekem nem töltötte le a drivert automatikusan se a win se a hp manager...
" Leadership is something you earn, something you're chosen for. You can't come in yelling, 'I'm your leader!' If it happens, it's because the other guys respect you. " - Ben Roethlisberger -
-
xKRIPAPAx
csendes tag
válasz Kolondrum #1448 üzenetére
I5-3340m, hd4000, Samu 850 evo ssd. Honnan és milyet érdemes vennem 4-5órás működésért?
[ Szerkesztve ]
" Leadership is something you earn, something you're chosen for. You can't come in yelling, 'I'm your leader!' If it happens, it's because the other guys respect you. " - Ben Roethlisberger -
-
xKRIPAPAx
csendes tag
Sziasztok.
Beszereztem egy 2570p notit az asztaliként használt 8570p mellé. A kicsit leginkább mobilitása miatt cipelném magammal, de alapból pici akksija van.
Honnan érdemes/ajánlott beszerezni hozzá valami nagyobb- bika akksit, amivel 3-5órát is elketyeg?" Leadership is something you earn, something you're chosen for. You can't come in yelling, 'I'm your leader!' If it happens, it's because the other guys respect you. " - Ben Roethlisberger -
-
spyduck
nagyúr
válasz ArthurShelby #1444 üzenetére
Ha valóban az...
-
spyduck
nagyúr
válasz ArthurShelby #1442 üzenetére
Sajnos ott lutri. Itthoni boltban a WPower jo minosegu, irj nekik: [link]
-
-
spyduck
nagyúr
válasz ArthurShelby #1430 üzenetére
Problema nelkul tudsz akksit cserelni. Utangyartott es utangyartott kozott is hatalmas a kulonbseg.
-
spyduck
nagyúr
válasz ArthurShelby #1436 üzenetére
Nem megoldható! A chipset nem tamogatja, tovabba a tokozas sem egyforma.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volna egy HP elitebook 745 g3 laptopom.
Kérdésem milyen hdd megy bele? 7mm vagy 9,5mmKöszönöm előre is a segítséget
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
senior tag
válasz wakond83 #1434 üzenetére
Beszelek ma a fazonnal aki ilyen gèpekkel foglalkozik, remelem lesz nekibilyen coolere. Ha van 2 db megveszem neked is csak tolj privibe egy telszamot, hogy az àrat ha megtudom, tudjalak ertesiteni, hogy az megfelelo e szamodra...ha jo minden kifizetem elore aztan obudan rendezzuk...
Dokkolòn nem gondolkoztàl?[ Szerkesztve ]
Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #1429 üzenetére
Ötlet?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
TJ22
tag
Sziasztok az volna a kérdésem hogy a 8460p-be lehet M.2 SSD-t tenni?
a másik kérdésem az volna hogy Displayport-on képes 2k-4k-t megjelenítőt meghajtani?
Köszi[ Szerkesztve ]
There is always hope
-
senior tag
válasz wakond83 #1432 üzenetére
ááá semmi időm nem maradt a laposra. az SSD-ről meg kiderült, hogy nem nem is jó....
de van fHD moncsi a 8530w-hez ugye?
amit külföldről rendeltél cooler az nem is az volt? 15dolcsért plusz posta?
helyileg honnan jött? komoly lesz külhonba reklamálni...Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
wakond83
tag
válasz Borzoló #1431 üzenetére
Üdv.
Nálam is sok időt visz el a 2 gyerkőc, de ez néha azért jó is, néha meg fárasztó
Kiderült, hogy a kijelző nem tud akkora felbontást, rákerestem a gyártási számra és egyből kidobta.
Csak az vezetett meg engem is és az eladót is, hogy nem matt, hanem fényes.
Mindegy, a lényeg, hogy jól működik.Viszont megjött a cpu hűtés!!!
De nem jót küldött....
Ugyan olyan mint ami nekem van 2 magoshoz való....Azt nem is értem, hogy hogyan tudta ezt küldeni.
Sem a terméklapon sem a hozzá tartozó fotókon nem ez a gyártási szám szerepelt.A fotókon és a leírásban is az szerepelt ami nekem kellene.
Nekem ez van most: 501117-001
De ez kell a 4 magos procihoz: 501116-001Akkor most jön a megreklamálásos rész....
-
senior tag
válasz wakond83 #1428 üzenetére
MA se volt családozás! ugrasztottak, hogy vigyek egy skylake es konfigot kelenföldre, aztán meg kifogtam pár jó cuccot pesten, azokat átvettem....este 8ra értem haza, du 3kor mentem el.
nemsokára fektetjük a gyereket, de nagyon sok alkatrészt kell tesztelnem és csomagolnom....remélem lesz időm-energiám erre. az ssd-t nem tudom letesztelni, mert ha ideülök a laptop elé akkor csomó üzi....[ Szerkesztve ]
Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
ArthurShelby
addikt
Másik. Akarok akkut venni egy 8440p-be. Lehet venni utángyártottat? Elfogadja a gép/bios?
Van valakinek ilyen tapasztalata?Nekem rossz tapasztalatom van ilyenben az nc6400/6910p-vel
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
A 8460p és a 8470p miben tér el egymástól?
Lehet hogy nagyon durva ötlet, de a 8460p-t tudom upgradelni 8470p-re, hogy egy 3. generációs intel processzort veszek bele?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
samphone
tag
Nem nagyon értek az informatikához, interneten meg nem találtam a kérdésemre a megoldást
Van egy program, amit frissíthetek a hp support assistantban, a neve intel WLAN driver for microsoft windows 10.
Amit nem sikerült megtudnom, hogy ez mire való? A WLAN = wifi? Mi ez a WLAN?
Volt aki azt mondta h kábelnet, de hát mondom ez wireless, akkor hogy lehet kábel, nem tudta a választ, én nem értem ezt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz wakond83 #1424 üzenetére
Na az zsír!!!
Es ez gyorsulni fog: nagyobb proci, tobb ram, ramok szinkronba.
Nagyon megdobja az ssd-d. Nagyon jo a 19sec. Milyen ssd van a gèpbe? Íras olvasas ertekek?Mèg mindig nem èrtem haza, tegnap üzleteltem egy gyerekkel, azt mondja elhozza par felesleges cuccat is. Mondom nem gond ha elbirom...nem birtam elvinni, azt hitte sherpa vagyok. Szal anyum ertem jott este es nem jutottam haza, most utazok sweet Gàrdonyba. Napkozbe csalàd. Ma este lecsekkolom a kabelt meg az ssd boot-időt...("booty-time"Ford Fairlane) huuu de reggel van
Az alsò mini pci kezel mSata ssd-t?
[ Szerkesztve ]
-
wakond83
tag
válasz Borzoló #1422 üzenetére
Az új windows+64bit egy 19mp boot időt ért el
Végre látja a 6gb ramot, és ne feledjük, hogy a leglassabb proci van benneTe nem tudod szétszedni a tiédet, úgy hogy ne tört el a keretet?
Csak így egyszerűbb lenne, hogy milyen kábel kell, mert már most 2 fajtát találtam..... -
peterr85
tag
Sziasztok,
A barátnőmnek vettem egy 840 G1 típusú gépet. Magával a géppel meg vagyok elégedve, de van egy kis szépséghibája, nevezetesen a fedlap csúnyán kopott, plusz az egyik sarkánál meg is van repedve, plusz a képernyőt körülölelő keret is ragasztott az egyik oldalán, ha jól látom. Ezeket mindenképpen cserélni szeretném, viszont mielőtt rendelek, felmerült a kérdés, hogy a touch screen-es gépek fedele, kerete (mert hogy ez az) megegyezik-e a sima verzióéval? Az is eszembe jutott hogy G3-as fedelet veszek rá, mert az szebb. Vajon kompatibilis a G3 a G1-gyel?
Előre is köszi!
-
senior tag
válasz wakond83 #1421 üzenetére
Na remelem az megoldja a problemat.(nem gondoltam volna hogy màs LVDS kell a fHd-hez.)
Told az infókat, ha odaig fajul az eletem akkor rajtad okulva nem kell beleesnem ezekbe a gödrökbe...
Ha hazaèrtem belerakok egy sata3 ssd-t(le kell tesztelnem). Lemèrem a boot időt előtte-utàna.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Üdv
Adott egy 8570p, Win7 prof.-al.
Az automatikus frissítés engedélyezve van, eddig minden simán felment. Most a napokban letöltött egy ilyen frissítést :Synaptics - Mouse - 8/25/2017 12:00:00 AM - 17.0.18.25
Synaptics Mouse driver update released in August 2017Ez nem akar feltelepülni, hibát ír ki : telepítés sikertelen. ( már legalább 10x megpróbálta...)
Nem tudom mennyire fontos ez a frissítés, a tapipadot nem használom ( de működik és a pöcökegér is), külső egér van rákötve ( rádiós) a gépre.
Viszont rettentően idegesít, hogy állandóan figyelmeztet a rendszer a telepítendő frissítésre.
Mi lehet az oka, hogy nem akar feltelepülni ez a cucc?Hozzáteszem, hogy nagyon egyszerű, mezei user vagyok, csak használom a gépet, érteni nem nagyon értek hozzá....
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
wakond83
tag
válasz Borzoló #1418 üzenetére
Nem lehetett beszámítani, egy nem működő kijelzőm volt, kényszerű volt a csere.
Nem működött a háttér világítása, és vöröses színe volt néha.Én nem akarom tuningolni annyira, csak a gyárilag is elérhető dolgokat teszem bele,
kivéve az ssd-t, azt inkább logikus választásnak mondanám.Jelenleg a boot időm 47mp, de ugye a 32 bites windows a 6 giga ram-ból csak 3-at kezel.
És most egy P8600-as van benne a leggyengébb proci amit lehet bele tenni.Ram úgy van benne, hogy 1x2Gb és 1x4Gb márka Hynix mindkettőnek.
-
senior tag
válasz wakond83 #1416 üzenetére
Na korrekt arc! 9k kijelzőre nem rossz. A règi kijelzővel mit csinàltàl? Èn beszamoltatnàm a fhd-be. Ahogy èn tettem a procinàl 5k+t9600=q9100
Hàt èn chinebench r15-el es CpuQueen-el teszteltem a q9100-at es egy i5 6200u procit(dell inspiron 5990/2x4gb 1600mhz/4gb vga--189000ft jelenleg boltba. Olyan gagyi műanyagbòl hogy hanyinger. Vga teljesítmèny egyèrtelműen nem jàtszik. A Dell minden mai game-et HD felbontason 40-60fps-el vitt. Egy kulso vga-val a HP nagyot mehet ).
R15-be:
Q9100: 2,75
i5 6200u: 3,25CpuQueen-re nem emlèkszek, de azt tudom hogy majd 1000pontal nyert a q9100
Így van! Sokàig jó lesz ez netezni-filmezni, de mèg jatszani is.
CS-GO egy eleg cpu specifikus game...a T9600+8gb+770m -el 30-35fps volt. Ugyanez a q9100-al màr 40-55fps(ami komoly, tekibtve hogy sok gamer 200fps-el hasít a jatèkban, a monitoruk meg tud 60fps-t max...
Èn lehet tervezek egy egyedi hűtèst, marmint cpu blokkot. A dvd helyère. Azt mondja haver(SoapMacTavis) hogy a heatpipe-ot szèpen ki lehet feszegetni. Tehat csak a cpu blokkot kell megcsinalni(full rèzből), hogy 2 heatpipe hely legyen rajta. Az eredetinek es egy uj körnek. Az uj geatpipe kör meg a dvd helyère megy egy uj ventivel.
Nagyon agyalgatok. Mindig utaltam a laptopokat, nen is volt soha laposom csak üzlet vègett àtutaztak a kezem alatt,de ez a minősèg-anyaghasznàlat es amit te is mondtàl szerelhetősèg(ès teljesítmèny ezen àron) totàl elvaràzsolt...
Az ssd-vel milyen boot időd van?
1x4gb ram helyett en 2x2gb-t hasznalnek, gyorsabb. A regi ramjai a gepnek megvannak? Inkabb azt a felallast hasznald(amennyiben az 2x2gb)[ Szerkesztve ]
-
wakond83
tag
válasz Borzoló #1415 üzenetére
A kijelzőt 9e vettem, az eladó rendkívül korrekt volt.
3 kijelzője volt, de nem tudta melyik a hibátlan ezért odaadta mind a 3-at+egy
tutira jó invertert is tesztelni.Tőle vettem a 3g kártyát is bele onnan indult az ismeretségem vele
Nekem ez a laptop nagyon bejött, mint szerelhetőség és minőség tekintetében.
Megkapja a procit, meg vadászok hozzá még 4gb ramot és kap egy új bill.-t és ennyi.Nekem csak netezni meg youtube-ot nézni kell, arra szerintem az upgrade után még nagyon sokáig jó lesz.
Annyi eltérés van az enyémben, hogy a dvd helyén optibay van egy vinyóval.Az eredeti vinyó helyén meg egy ssd figyel, azon csak a rendszer van semmi más nincs rajta.
Viszont a biosban még nem állítottam semmit, így lehet ott is kellene valamit az ssd miatt?
Vagy a 4 magos cucc miatt?Arra nem vagyok ismerős, békáson nem laktam soha, alapból én 13. kerületi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz wakond83 #1414 üzenetére
Jaaa a qx9300 4 magos! Összekevertem a qx9100-al...akkor szereltèk 4 maggal ezekszerint.
A kijelző tèma engem is mozgat, kivancsi vagyok mire jutsz vele. Mennyibe fàjt?Igen azt en se ertem miert irjak 1-2 helyen 6mb cache-el. Mind1 fő hogy 12.
Egyèbkènt hwbot.org-on làttam asszem hogy 3,Xghz-ig cibàltak egyet. Akarok szerezni mèg egy ilyen lapost (1 mèdia center a TV-hez dokkolóval, egyet meg az emeletre a szerelgetős-jàtszós szobàmba amit meloba is hurcolàsznèk...esetleg jól szèthajtanàm vízzel hűtve
Mazlid, hogy nem vettem èszre a 4gb-s modult. 10k utàn 7be is vittem volna! Volt aprón egy 8530w 2x4gb rammal, dualcore procival 40k-èrt,de sokàig gondolkodtam, hogy megvegyem-e....
Kb. Mikor rakod be a q9100-at a gèpbe?Èn màr elköltöztem 4 ève Gardonyba. De örök BKS-city Soldzsa maradok, ott nőttem fel, 17èvet lehúztam a gettòba XD
Laktam 3èvet Aranyhegyen is...oda kiszoktam jàrni a bèrlőmhöz, meg anyumhoz[ Szerkesztve ]
-
wakond83
tag
válasz Borzoló #1412 üzenetére
Szerintem ugyan arról a tagról beszélünk akitől vettem a kijelzőt
A proci amúgy gyárilag alkalmazható a géphez, a leírásában ezek szerepelnek,mint max. használható 4 magos processzorok.
QX9300, Quad Core 2.53-GHz processor 12-
MB L2 cache, 1066-MHz front side bus (FSB)Intel Core2 Quad processors
Q9100, 2.26-GHz processor 6-MB L2 cache,
1066-MHz FSBQ9000, 2.00-GHz processor 6-MB L2 cache,
1066-MHz FSBA QX9300 nem annyival jobb mint amit használunk.
Bár fura, hogy egy két helyen 12M cache van ahol meg 6MB cache-t írnak a q9100-ra.
Mennyi a valóság?
A procit antalatila felhasználótól vettem, a többi alkatrészt castlereklam felhasználótól vettem.Mondjuk nekem egy T9900 volt benne, de azt eladtam itt aprón és vettem egy Q9100-asprocit.
Most, hogy legalább működjön, vettem bele ideiglenesen egy P8600-as
Addig megteszi, amíg megjön az új cooler szett.A ram nekem 6e-be fájt a 4gb tőle vettem.
Én jól kiköltekeztem magam, a kijelző is volt pár forint+a ram+ a hűtő egyedül a proci csere volt "ingyen".
Óbudai vagy?
Én a Flórián térkörnyékén lakom. -
senior tag
wakond83:
Én szeretem a házibarkácsot csak szép legyen és stabil. Ahogy néztem 8530w nem lett kiadva 4maggal, ez a cooler a QX9300-as típusoknál van. Csak megegyezik a TDP-je a 2 cpu-nak, ergo alkalmazható 4magra is.
Én lőttem egy arcot itt PH-n aki csak a 85xxW szériás laposokkal foglalkozik, az van mindenkinek a családba....tele van alkatrészekkel. Rákérdezek nála hátha van ilyen, ha nincs akkor rendelek én is. Még belefér a keretbe(laost 15be vettem havertól baráti alapon(T9600,1x4gb ram, 1napos 500gb SSHD). Aztán 5be vettem a Q9100-at(plussz odaadtam a T9600-at) és 10be vettem a másik 4gb-s ramot. össz: 30k eddig. Ja meg fizettem 1500ft-ot hogy megkenje egy srác ezzel a folyékony fémmel a CPU-VGA. egyszóval jól állok.
Kitől vetted a CPU-t? MaszterDídzséj-től?
Conrad-ba árulnak 0,3mm vastag veresríz lapot 4k-ba, szerintem megveszem ha nem jönne be a cooler csere. Am. most kezdte el a lapos hogy újraindulgat ha cs1.6-ozok
Nem melegedés! Vagy nem tudom. RealTemp-el monitorozom.72fok a max.
Nem kékhalál, hanem befagy és közli, hogy mentsem a dolgaimat mert újraindul a masina.
...Most nézem óbudai vagy....szintén[ Szerkesztve ]
-
TJ22
tag
Sziasztok az volna egy kérdésem: tervezek venni egy Displayport->HDMI átalakítót tv-hez(FHD),ha a HP általit veszem akkor menni fog-e az elitebook 8460p-vel? Mennyire számíthatok kép "torzulásra",ha mondjuk nem DP kábelel kötöm össze?
Tippek?
KösziThere is always hope
-
Burki
aktív tag
válasz bolcsodal #1408 üzenetére
Behoztam ma az irodába, gondoltam kipróbálom másik monitorral, másik táppal, de itt sem megy, szóval nekem úgy tűnik dokkoló probléma. Még az irodait hazaviszem kipróbálni, biztos ami biztos. Érdekes konstrukció ez az oldalról belecsúsztatós megoldás.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
bolcsodal
addikt
Másik dokkoló? Másik monitor Display Port-on? Én már a harmadik dokkolómat nyúzom...ezek ilyen fogyóeszköznek tűnnek. Szerencsére 10-15 dollárokért dobálják Ebay-en a használt darabokat.
Leginkább a mozgó szalagkábel szokott nálam tönkremenni ami a Docking-portra vezet. Ha az kontaktos bármi megtörténhet.
They drew first blood....
-
Burki
aktív tag
Ha a dokkolóra rá van kötve a laptop úgy,hogy tápegyság nem csatlakozik a dokkolóhoz, akkor nem visz át képet. Ha a dokkolóhoz van csatlakoztatva a gép, de a dokkolóhoz nem csatlakozik tápegység, viszont a laptop DP portján van összekötve a monitorral, akkor sem visz át képet.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
peti85
senior tag
Próbáld meg a dokkolóból kihúzni a tápot és úgy összedugni a dokkoló DP portján. Ha így is csinálja, akkor dokkoló hiba, ha nem, akkor tápegység.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Ma beszereztem egy LG 29UM69G-B monitort, kifejezetten munka miatt esett erre a választás, mert elég széles,hogy több minden elférjen egymás mellett, illetve van rajta Display Port ami a céges laptop miatt volt lényeges. HP EliteBook 840 G3-at szeretnék használni vele, ami dokkolóra van kötve. A dokkolót DP porton keresztül kötöttem a monitorhoz. Viszont olyan problémába futottam, hogy a monitor villog, mintha folyamatosan váltogatna a különböző opciók közül. A dokkoló mindkét portján ezt csinálja.
Biztos,hogy nem a monitorral van gond, mert simán a laptop DP portján keresztül nem csinálja ezt, viszont ha a dokkolóra van kötve, de a laptop DP portján próbálom, akkor is ugyanebbe a problémába futok.
Valamilyen beállításbeli probléma lehet, vagy a dokkolóval van probléma? Találkozott már valaki ilyen gonddal?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kuntics
aktív tag
sajnos az sem segített. Próbáltam már dvdről is,de az is csak a starting Windows képig jut,de nem akar továbblépni. Előfordulhat,hogy csak bizonyos verziójú wint lehet rá telepíteni? Vagy valami más baja lehet?Nagyon tetszik a gép,csak kellene rá egy friss win,de sehogy sem jön össze
-
peti85
senior tag
válasz kuntics #1402 üzenetére
Én telepítettem már 8560p-t USB-ről. Nekem Easy2Boot-al készült pendrive-om van, azzal simán ment a telepítés. Próbálj meg esetleg USB2.0-s portot, ne 3.0-ásat és egy másik pendrive-ot.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
kuntics
aktív tag
sziasztok!
valaki tudna nekem win10 telepítéssel kapcsolatban? most vettem egy 8570p-t,hdd nélkül. Régi laptopból átkerült az ssd+a dvd helyére is egy hdd. Most usbről szeretnék telepíteni,de nem jön össze,egészen a "Press any key to boot from USB" feliratig megy,ott viszont nem akar továbblépni.1-2 perc alatt semmit sem csinál,pedig ha jól emlékszem ezen gyorsan át kellene lépnie,párszor már telepítettem wint usbről. leginkább rufus és bios beállításoknak örülnék.
üdv
Balázs -
samphone
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes most.
Neten böngészek és azt vettem észre, hogy ha görgetek az oldalon (lefelé vagy fölfelé), akkor a gépől furcsa, halk zaj jön ki, csak akkor, amikor "mozog" a képernyő. Felvettem a hangerőt, de úgy is ugyanolyan hangerőn van, tehát nem a hangfalból jön szerintem.
Tudja valaki ezt mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest