-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Plafoon #59815 üzenetére
SOLITAIRE, MICRO 2AAA, XL200, MINI PRO, MINI PRO+ (szerintem 1 éven belül frisítik), ML50, ML300 amit nyugodt szívvel tudok ajánlani, nálam bevált. Persze vannak CR123 -as, tölthető modellek is. Tényleg nagyon strapabírók, az idők végezetéig +1 nap kitartanak. Igaz nem lm bajnokok, és fényintenzitásban is vannak erősebb lámpák, de ha ezekkel nem csinálsz valami hülyeséget, kb az idők végezetéig lámpák maradnak. Nálam ezek a vész, készenléti, tartalék lámpáim, mivel otthon a távirányítóban is megtalálható elemekkel is tudnak üzemelni huzamosabb, áramszünet esetén, bárhol, bármikor lehet ilyen elemeket kapni. Ezek a lámpák -40 °C -ban is fognak üzemelni, nem úgy mint pl az Acebeam amit nyomogathattam, mikor az autóban felejtettem a fagyban (hiába nyomogattam a kapcsolóit, nem kelt életre). Felületkezelése 2 tipusú, mégsem kopik jobban mint a magasabban kezelt lámpák. Ezeket a lámpákat nem forralták, hanem tábortűzben sütötték, és működtek, nyugodtan az autóban lehet felejteni nyáron. Igaz nem csupa üveg meg alumínium a feje, de nem is törte össze a csempés lépcső sarka. A NiMh akku sosem fog kifolyni benne, ha az érintkezői bepiszkolódnának az évek alatt, elég csak megtisztítani őket, sőt a legtöbb esetben öntisztítók. A legtöbb modeljük valódi gyertyaként is üzemel, mert ugye a természetben nincs plafon ahonnan visszaverődhetne a fény, a diffúzor meg ugye otthon maradt a lámpással egyetemben (mert úgysem fog kelleni). A mai napig a leggyorsabb fokozatmentes állítása a XL200 -nak van, és nem csak a fényerő állítása fokozatmentes, hanem a villogás sebessége is. Persze lehet más lámpákon is állítani mindent, de ehhez képest, nagyon hosszadalmas művelet ez, az XL200 esetében pillanatok alatt megvan. Működik a 10 év gari is, ha véletlen mégis beadná az unalmast. A régi, még égős modellek tartozékai, alkatrészei felhasználhatók a legújabb termékeknél is, ha netalán szükségessé válna, mert passzolnak a méretek. Engem még egyetlen nálam használatban lévő Maglite sem hagyott cserben, az évek folyamán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Minden ami hőszivattyú
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs