- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali fotós kérdések órája
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
f4lcon #13898 üzenetére
Értem amit írtok, de...
Én nem vagyok ipari fan. Szerintem a makita sem ipari.
Csak pl abból a rendszerből több van ami jó mint ami nem. Parkside-nál szvsz rosszabb ez az arány.
De mint írtam is, nekem fontosabbak azok a dolgok amiket említettem.
Nekem jelenleg is vannak PS gépeim. Szeretem is azokat amiket meghagytam. De félek ha tönkremegy, vehetem a drága márkásabb gépekeket. Nekem is össze kell spórolni egy gép árát. Sajnos nem tudom a nagy részét azonnal kp-ra megvenni. De még mindig azt látom, hogy hosszú távon nekem megéri a drágább (talán minőségibb) cucc. -
válasz
Morris #13892 üzenetére
van fekete 20v-os fúró-csavarozóm, ütvecsavarozóm, dekopírfűrészem és orrfűrészem. van, amelyik már 3-4 éves, a dekopír a legfiatalabb, az egy éves lesz most decemberben
egyiket sem kellett cserélni, egyik sem hibás, és az ablakosok amikor itt voltak és megtérdelt a Millwaukee orrfűrészük már az első ablaknál, akkor az én Parkside-ommal bontottak ki 13 darab ablakot. röhögtek egy sort, hogy ezzel kell dolgozni, aztán nap végén, amikor visszaadták, akkor ment a hümmögés, hogy hát ez mégse olyan szar, ahogy gondolták....
egy kicsit én is azt érzem, hogy átestél nemcsak a ló, de az egész lovarda túloldalára. nem csak ipari felhasználásra szánt gépek léteznek, el kell fogadni, hogy van egy "barkács" kategória is, amit a fekete Parkside bőven kiszolgál. sőt.
ne essünk már abba a hibába, ami a többi "szakmai" topicra jellemző, hogy nem lehet Hermann Miller alatt forgószéket venni, meg ATH-1000 alatt fejhallgatót venni...
-
vodrosjozsi
addikt
Én pl kerti szerszámokból vettem parkside gépeket mert nem volt pénzem erősebb gépre, és hát nem is volt jó a sövénynyíró, de ahogy láttam a mehanikáját az eggyel erősebb gardena/bosch is ezt a típust adja el dupla, tripla annyiért. Akkor miért?
Az alap bosch gépek se a profiknak van hanem hobbi felhasználásra, akkor miért vegyem azt?
A hobbi felhasználásra ez tökéletes, pláne a performance.
Full megéri -
zoli03
őstag
válasz
Morris #13887 üzenetére
Nagyon elfogult lettél.
"Az a baj, hogy egy szakmai? topikban vagyunk."
Nem, ez nem szakmai topik, a Fáradt gőzben van."De mit csinálsz ha tönkremegy és nincs épp olyan gép a kínálatban? Visszaadják a pénzt és lehet tovább várni amíg lesz, vagy veszel másik gépet."
Küldenek egy másikat futárral, viszonylag hamar ideér. Azért jónéhány ipari gépeket áruló márkának a gépe fasorban sincs ehhez képest"Sok esetben a minőségük tényleg hitvány. Értsd, megbízhatatlan és/vagy nem jó vele dolgozni."
Azért ez Performance gépekkel fordítva, van a zöld gépeket ne keverjük ide. Amikor 6e Ft egy 12V-os akkus fúró, ami 2 menü egy gyorsétteremben vagy 4 nagy tábla Milka, akkor ott ne várjunk nagy minőséget.Meg lehet ajánlani az ipari gépeket, de azt is tegyük hozzá, hogy ott se az van, hogy megveszel egyet, ami tetszik, aztán boldogság van. Megnéztem a nagyobb márkák kínálatát nagyrészt az akkus fúróik alapján:
Metabo rendszert nem vennék a kétkezes akkucsere miatt, plusz néhány gépüknél olyan, mintha megállt volna az idő 10 éve. De az akku legalább viszonylag olcsó hozzá meg a gépek se drágák
Makitának több fúrója csak 1700-at forog, egyre több rosszat hallani a minőségükről, át kell nézni 20 akkus fúrót, hogy megtaláld a normálisat. Olyan típusokat is vannak még kínálatban, amik már 5 éve is elavultak voltak, de árban egyáltalán nem kedvezőek. De itt legalább kapsz minden fajta akkus gépet.
DeWalt megint érdekes, 50e Ft egy 1650-et forgó akkus fúró, de kapsz szénkefementeset is ennyiért, ami nyomatékra is erős és 2000-et forog. Az akkuk nem túl olcsók hozzá.
Milwaukeet szívesen vennék, árban nem olcsók, de itt van mindenfajta gép, az akku meg közepesen drága. Mondjuk kerti gépekben vannak olyan elborult áraik, hogy hihetetlen.
Hikoki: az akku viszonylag olcsó, viszont itt is vannak olyan gépek, amit nem értem, hogy árulhatnak még (pl DS18DF).
Bosch: itt is sokat olvasni minőségi problémákról. Ilyen drága gépeknél alapnak kéne lennie, hogy ne a vélemények olvasgatásával kelljen kezdeni a nézelődést.Az, hogy volt egy olyan Parkside akkus fúró széria, ami nem működött hidegben, az akkora probléma. Nem 10 fokról beszélünk, otthon lehetett javítani, a későbbi szériákban kijavították, plusz vissza is viheted, ha nem tetszik. Akkor a Bosch gépeket is írjuk le, mert volt, aminek szar volt a tokmánya?
Sarokcsiszolóból van nekik jópár, vezetékes Performance, akkus Performance, lapos fejű Performance, zöld akkus, zöld vezetékes. Melyik gép alapján alkottad a véleményed?
Multigépből is van pár jópár féle, zöld alapján ne alkoss véleményt.
Performance gépükből azért jópár van, ami simán felveszi a versenyt a 2-3x annyiba kerül márkás géppel: Performance X20V akkus fúró (60/80/150 Nm), a nem cserélhető tokmányos X12V Performance akkus fúró, az X20V akkus fúrókalapács is nagyon jó. Az X20V merülőfűrészt sem szidják, és 35e Ft-ért is meg lehetett venni, ami vicc. Ott van nekik az SDS Maxos fúrókalapács, amit klímások is használnak és nem panaszkodnak rá, a Performance porszívó is elég jó, csak nem kapni még itthon.
Ahogy te ki tudsz emelni egy-egy szar Parkside szerszámot (a zöld közül sajnos már lassan mind az), úgy ipariból is se olyan nehéz ma már ilyet mondani.
-
Tasunkó
őstag
A Parkside kihúzta a szőnyeget az összes hobbi márka alól lényegében. A fekete egykezes sarokcsiszoló jó, nem remeg, erős. Annyi hátránya van a DeWalt-hoz, hogy alighanem nincs leoldódó szénkeféje, ami idővel hátrány lehet, de másodiknak jó lesz az árát figyelembe véve. Bizonyos szerszámokból profit veszek,de egy csomó mindenre meg bazi jó, hogy ilyen elérhető árban van a fekete is. Arra manapság oda kell figyelni, hogy nem bedőlni az Akku-marketingnek. Aminél kötelező az az általános fúró/behajtó, ágvágó, például. A többinél hanyagolom, tehát azokon el kell gondolkodni mindenkinek, hogy tényleg szükséges-e a körfűrészre, keverőgépre, különféle csiszolókra, a sarokcsiszolóra meg egyenesen megmosolyogtató az akkus verzió választása. A Parkside-nál csak a rezgőcsiszolót bántam volna meg, mert egy profi gépnek az utánpótlása, illetve a felfogatás megoldásai, elméletileg jobbak, viszont jó volt olcsón kitapasztalni, milyen csiszolóra van szükségem. És az ár maradni fog, vagy csökkenni, mert a felnövekvő generációk szerszámanalfabéták, és a korszellem is erre ösztönzi őket, így jóval szerényebb szerszámigényük lesz, tehát egy állandó túlkínálattal számolok az elkövetkező 20 évben, vagy 100-ban, de ott már a lándzsagyártó cégek árrései lesznek az érdekesek.
-
ncc1701
veterán
-
H-Zol
senior tag
válasz
Morris #13892 üzenetére
Valahogy a Parkside szerszámok soha nem fogtak meg , nincs egy gépem sem , csak egy 2A aksim ( kaptam valakitől , rossz , de ha kellene ki tudnám cserélni benne a cellákat ) !
Enhel flexem van kettő de teljesen meg vagyok velük elégedve , de az alap a 4 fein , két kicsi és két nagy , ezt sokan nem ismerik ( gondolom az áruk miatt) [link] , ezeket a Német az iparjában használja , az egyik nagy több mint 20+ éve van nállam , és nem újonnan vettem ( igaz mostmár a végét járja , de többszáz lapot elkoptatott ) !
Tegnap kihagytam az itteni ajánlásra vásárolt kis Metabot [link] , nem sokat használtam , de nagyon kézre áll ! -
Morris
veterán
válasz
TheProb #13891 üzenetére
De most akkor mondjam azt, hogy az olcsóbb mindig drágább? Mert az esetek 98%-ban tényleg drágább.
Értem én, hogy miért veszik sokan. Én is vettem. De inkább spórolok egy normálisra, minthogy állandóan bosszankodjak valami miatt. De ez én vagyok.
Nem jelentem ki, hogy csak a profi, de most komolyan, rendbe van hogy az akkus behajtók so so jók, de többi...
Habarcs keverő, rezgő multigép, sarokcsiszoló. Ez mind ultra hitvány cucc. És akkor erre építed a rendszert?Egyszer kipróbáltam egy einhell sarokcsiszolót. Na aki azt tervezte, agyon verném vele.
A Makita GA5041C01 gépemet egy kézzel lehet fogni még max fordulaton is. Tökéletesen ki van egyensúlyozva és nem érződik remegés. Na ehhez a parki meg einhell meg mittudomén a fasorban sincs.Például a makita 2Ah-s akkum többet bír mint a Parkside 4ah!
-
TheProb
veterán
válasz
Morris #13887 üzenetére
Szakmainak szakmai a topik, de sehol nem látom, hogy "hardcore", munkára szánt emberek járnak csak ide. Ezt kéne megérteni, hogy van aki hobby célra vesz gépet és van, aki ebből él és/vagy használja annyit a gépparkját, hogy megéri egy profi setupot tartani. Én sem akarom megmondani ki mit vegyen, de számomra nem érné meg beruházni egy makita/milwaukee/stb rendszerbe. Pontosabban ha CSAK pl egy akkus fúró/csavarozó kéne, akkor lehet azt vettem volna. De ha már más is kell, akkor a gépek árai ugye mind sokszorosai egy budge gépnek és az már tényleg irreális.
Nekem parkside x20v-ből van már fúró/behajtó, SDS fúrókalapács, ütvecsavarozó, stb. Gondolom nem kell mondanom, hogy hányas szorzó lenne egy profi géppark esetében csak a felsorolt 3 gépre. Hobby felhasználás esetén szintén ritkán kell azonnal egy csere gép,ha valami megkotlik, lehet várni. (egyébként parkside outlet óta azért javult a helyzet, bár ez inkább akku utánpótlás esetén számít fixen kalkulálható készletnek. És tudom, offline bolt, csak 1 helyen az országban) Az is igaz, hogy egyre szarabb a parkside minőség összességében. De a performance széria azért jelentősen jobb, mint a sima. (ilyet azért látni Bosch-nál is ugye.)
Nyilván értem, hogy jobb, megbízhatóbb egy profi gép. Csak kezeljük helyén az igényeket és az ár/érték arányokat. Ne jelentsük ki, hogy mi csak a profi gépekkel foglalkozunk, mert az nem egy jó irány szerintem. Nem reális, szerintem messze nem minden topiklakó szán annyi a gépparkjára, hogy profi szetteket tartson.
-
a2d2
addikt
válasz
vodrosjozsi #13889 üzenetére
Én biztos ajánlottam
-
sanzi89
addikt
válasz
TheProb #13883 üzenetére
20k-ért szerintem az a Parkside szett teljesen rendben van. Mondom mindezt úgy, hogy amit Morris leírt, azzal is - majdnem - teljesen egyetértek. Ha azok a dolgok nálad nem vízválasztóak, akkor hajrá. Megveszed, kipróbálod, ha nem tetszik, másnap szó nélkül visszaadják az árát.
Kinek mi, nekem pont egy gagyi x20-as Parkside csavarzó az, amit a legtöbbet használok, és nem akar tönkremenni. Kofferben kb. érintetlenül van egy nem fázós Peformance, de közben csak beette a fene magát hozzám a Makita 18V-os rendszere is. -
Morris
veterán
válasz
TheProb #13883 üzenetére
Az a baj, hogy egy szakmai? topikban vagyunk.
És hát az van, hogy a Parkside nem jó gép. Összegezve tényleg nem az. Maga a márka.
Ha fan vagy, mondhat bárki bármit, úgyis megveszed. Ergo nem kell kérdezni sem.Lehet, hogy maga a gép jó, de akkor a köré építkező miliő az ami belerondít az egészbe.
5 év gari egy performance gép esetén tök jó. De mit csinálsz ha tönkremegy és nincs épp olyan gép a kínálatban? Visszaadják a pénzt és lehet tovább várni amíg lesz, vagy veszel másik gépet.
Sok esetben a minőségük tényleg hitvány. Értsd, megbízhatatlan és/vagy nem jó vele dolgozni. De olcsó volt. Hú de jó.
Megveszed a kis 12V-os masinkát. Tönkre megy az akku és épp nincs a kínálatban. Én így jártam.Engem már ez a pár dolog eltántorít, de nem fogom azt mondani hogy ne vedd meg, mert egyrészt azt csinálsz a pénzeddel, amit akarsz, másrészt nem vagyok a feljebbvalód sem.
Ha neked elég az, hogy olcsó, akkor uccu neki!
De én ettől nem fogom ajánlani senkinek. Én már végig szopiztam a történetet. Belefáradtam. Nekem olyan gép kell, ami bármikor kapható, a kiegészítők is és nem kétes eredetű nepperektől kell beszereznem "éhínség" idején.
Nem beszélve arról, hogy egyes gépek esetén a hideg is korán amikor élő kéne vennem.
A jelenleg "gépparkommal" nincs ilyen érzésem. Sőt, várom, hogy dolgozhassak velük. -
Blabcsi
senior tag
Kérdés
Üdv.
Van egy Parkside PET 25 B1 elektromos tűzőgépem. A problémám, hogy bedugom, betöltöm, bekapcsolom, beállítom az erőt lőnék vele és csak kattan... Ezt eljátsza párszor kiveszem a kapcsokat, üresen lövöl vele párszor kattan majd normális erővel odaver rendesen, kapocs vissza, lő rendesen, kicsit lerakom, igazítok az anyagon, lőnék és megint csak kattan. Kamrában van tartva, fűtetlen helyen.
Van ötlete valakinek mi okozza ezt? -
Tasunkó
őstag
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
TheProb #13883 üzenetére
Hát figyelj, így megértem, és igen, ez a legolcsóbb lehetőség.
Nekem a 12v-ből ugye a sima van, de ha nem lenne és kellene tartalék akkor ezt venném.
Van egy sövénynyíróm (amit elvileg már nem is használok) és ahhoz is ez az akku kell, de nem volt életem legjobb döntése, hogy ezt vettem
Jó, hogy emlékeztem, el is adom a francba, természetesen akku nélkül -
TheProb
veterán
válasz
vodrosjozsi #13866 üzenetére
Mint írtam, nem azért van 4, mert kell, hanem idővel gyűlt össze. Az első pl egy majd 10 éves aldis gép, aminek már fémes kerepel a tokmánya, az már csak garázsban van, azért nem kár. 2 20v-s parkside van, ebből egyik egy parformance, a másik kb ugyan az, amit 2-3 hete volt. Előbbi a kedvencem, utóbbit asszem már csak azért vettem, mert így olcsón kaptam egy akksit és töltőt, a gépet alig használtam. A 4. meg egy bosch szett, ami "bestbuy" volt anno. Ez pl az egyetlen a 4 gépből, ami tud "ütni" is.
Továbbá kétlaki életet élek, így mindkét helyen van 2-2 gép.
A most feszegetett gépnél sem az a lényeg, hogy legyen egy 5. gép, hanem mert ár/értékben így lehet talán a legjobban beszállni a 12V-s rendszerbe és nem utolsó sorban a gép is performance és kicsi/könnyű.
#13871Tasunkó: Szerintem részben kicsit magad cáfolod. Ha azt nézzük, hogy ez a 12V-s perf. lenne a "másodlagos", akkor az simán jó lenne csak behajtónak és nem kellene "bíbelődni" a tokmány cserével. Amúgy szerintem alap háztartási körülményekre simán elég a 12v-s rendszer fúrni is.
De a csak a profi gép a gép beállíottságú emberek továbbra sem írták le, hogy miért is hülyeség a barkács kategória otthoni use-case-re és mért csak a profi cucc a jó 5-10x annyiért.
Amúgy a közelmúltban volte gy Milwaukee szett, 2 akksival, töltővel valami 35-45e-ért. Kicsit rezgett az ujjam, de nem akartam beszállni egy n+1-ik rendszerbe. -
sanzi89
addikt
válasz
BrandonXXV #13881 üzenetére
Kárpitozni jó lehet, meg dekorációs célokra, de pl. szegélyléc vagy pipalécek fellövésére már kevés. Nem pont ezzel, de a következő a tapasztalatom.
Nekem Parkside-ból volt 230V-os is, meg X20-as is, de végül mindkettőt eladtam használtan - kb. újkori árában egyébként - és vettem helyette egy Novus J-328 EC-t. Igaz 99%-ban lambériázáshoz használtam ilyen kapcsokat lőttem fel vele 5x5-ös lécbe 18mm-es kapcsokkal. Ezt még éppen megugrotta a 230V-os PS, az X20 sokkal gyengébb volt nálam. De a rendszeres kapocs elakadás, meg sorozatos félig belőtt kapocs után meguntam. Szerintem az beszédes, hogy a PS tűző a PS kapoccsal kb. 10-ből 1 nem sikerült. A Novus tűző Novus kapcsából pedig egy fél dobozt (kb. 500 darab) ellőttem úgy, hogy 1-2 akadt el összesen. -
BrandonXXV
aktív tag
Az itt látható akkus tűzőgép mennyire lehet jó és használható kategória?! Tud kapcsot és szeget is lőni. Levegőset kaptam kölcsön múltkor egy melóhoz, az jól teljesített kis kompresszorral. Mivel nem szeretek kölcsön kéregetni, így néznék alternatívát. Valakinek esetleg van tapasztalata vele?! Érdemes lehet beruházni rá? 2Ah-s akksim lenne hozzá másik gépből.
-
st6969
őstag
válasz
Morris #13878 üzenetére
Hát nem tudom, nekem van ilyenem, de... folyton állítgatni kell, hogy hol legyen a süllyesztő része. A hernyócsavar meg ki szokott lazulni, ha megtéped, elnyalja a kis imbuszt, meg valahogy nem központosan fogja a süllyesztőt.
Lehet, hogy csak én fogtam ki valami gagyit (már nem emlékszem, hol vettem), de nem szeretem igazán. Én maradtam a kúpos süllyesztőnél, abból vettem egy Makit. -
Tasunkó
őstag
Nekem fúrásra nagyon bevált a gagyi kínai állványos pontatlan fúró, azzal a tuninggal, hogy vettem bele olyan kicsit nagyobb tokmányt amit asszem az esztergáknál láttam. Meg kell mérni a tengelyt és van rá ami passzol. Azzal gyerekjáték erősen beszorítani a fúrószárat, kb.7000 volt, és az amit rátettek, még dobott is, szóval azt le kell venni. Pontossága nem javul persze, még a 20-as zártszelvényt sem tudja pontosan átlőni, de fémet fúrni sokkal könnyebb vele. Még azt sajnálom hogy ékszíjas,akkor még nem volt az a Parkside-os elektromosan szabályzott, arra kíváncsi lennék.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Morris #13873 üzenetére
Az öcsém is asztaloskodik , a mezőgazdaság melett ( inkább télen ) , neki is van egy pár fúró csavarozója , mint ahogy lejjebb írtad , különböző szerszámok vannak bennük !
Nekem egy kisseb elektromos , egy nagyobb ( kétkezes békebeli ) szinten elektromos , és egy nagyobb akus , meg van egy állványos fúrógép ( az sem mai darab ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
vodrosjozsi #13868 üzenetére
Szerintem az irány váltó kapcsolóval lesz a gond , mert ha máshol lenne a baj , nem indulna se jobbra , se balra , vagy leszakad , esetleg nem érintkezik valamelyik vezeték , mert úgy tudom az irányváltás úgy történik , hogy a szénkefén a vezetékeket kapcsolja ide , vagy oda !
-
Tasunkó
őstag
válasz
TheProb #13860 üzenetére
Mondjuk 2. gépnek ilyet nem érdemes venni, mert az egyikbe beleteszed a fúrószárat, a másikba a bitet. Elsőnek sem annyira, mert nagyon praktikus egy kicsit nagyobb, ami lazán bírja a fúrásokat, és akkor később sorra kerülhet egy kisebb, de akkor meg fornext ciklus, hogy 2 gép van és nem kell levehető tokmány.
-
H-Zol
senior tag
válasz
vodrosjozsi #13869 üzenetére
Nem flexelek fúróval , azok flexek , kis flexek , amiket felsoroltam
, csak a kolléga 4 fúrójára írtam , hogy nekem meg kisflexből van sok !!
-
vodrosjozsi
addikt
Ja és még 1: nem félsz, hogy fúróval flexelsz?
-
vodrosjozsi
addikt
Jé, nekem is a régi zöld B&D fúróm van, + egy ugyanilyen elektromos fűrész is. Anyué igazából, azt hittem először, hogy Bosch, aztán láttam, hogy sokkal fainabb darab
Kérdés ha már: a fúró állása állítható, de egy csiszolásnál már nem indul csak az egyik irányba. Ez mitől lehet?
Amúgy a fűrész meglepően jó, simán veri a mai alap Al-KO gépeket. -
H-Zol
senior tag
válasz
vodrosjozsi #13866 üzenetére
Én ezt meg űberelem , 8 darab kis sarokcsiszolóm ( flex ) van
ja az akus a 9-edik !
Mezőgazdaságban dolgozom ( magam ura vagyok ) , egyiken vékony a másikon vastag vágó kő van a másikon ferde csiszoló, a következőn egyenes csiszoló , a következőn csiszoló papír korong , az akus az ha kint terepen kell , és egy van ithon ( a többi a tanyán van ) !
Van két BLACK & DECKER , még az a régi kék ( zöldes ) , két Yatós , három enhel, és két fein , a nagyból nem szálltam így el , abból két fein van , de az egyik a végét járja ! -
vodrosjozsi
addikt
válasz
TheProb #13864 üzenetére
Öhm, én a parkside márka mellett vagyok, tökre beváltak nálam, igaz csak otthonra használom őket. A szakmámban igyekszem nem ezt venni de oda nem is kell fúró.
Azt szerintem mindenki érti, hogy pár fúrás/csavarozás miatt nem kell a profi gép, de 4 fúró minek?
Nekem kettő van, ebből a zöld ami 6 ezer Ft volt + akku, meg tavaly vettem amit idén akcióztak 13ért.
De ugye ezek között van némi nyomaték eltérés és hát a nagyobbal lehet csak fúrni igazán, a kicsi nem bírja, nagyon melegszik, az tényleg csak csavarozó, semmi több.
Nem kötekedésként de a 4et el tudnád magyarázni? Kíváncsi vagyok. -
TheProb
veterán
válasz
ncc1701 #13862 üzenetére
Nagyon nem mennék bele, de évek alatt lett ekkora számosság és nem azért van ennyi, mert gyűjtő vagyok.
#13863Morris: Mi értelme van ennek a stílusnak?
De nyugodtan vezessétek le, hogy miért is éri meg 60-80+ ezerért megvenni egy profi szettet, ha az ember 2 havonta fúr 4
lyukatfuratot és/vagy behajt 20 csavart. (ha lehet ne az legyen rá a kontra, hogy miért kell 4 gépet összeguberálni) -
jeni
félisten
válasz
TheProb #13860 üzenetére
Nagyon praktikus és egybe a kettő,lehet ha vártam volna talán ezt vettem volna meg,pár hete a 20V-s 13ezres pakkot vettem. Igaz az alapból gondolom erősebb de nem szénkefe mentes.
Egyben viszont hátrány,hogy idővel a tokmány körük a cserélgetésnél nem kopik meg? Idővel nem lazul meg? Általában ilyen fajta cserélgetősnél megkopnak egy kicsit. -
TheProb
veterán
Ez jó deal lesz, nem? 2 akksival, töltővel, kofferrel.
Az a gond, hogy már így is 4 akkus fúró van a készletemben, viszont ez állítólag tök jó kompakt, meg gyorsan lehet váltogatni fúró és behajtó "mód" között a külön tokmánnyal. Illetve 12V-s rendszerbe még nem szálltam be, ha csak az akkukat és a töltőt nézem, akkor a gép ára már relatíve bagatelre jönne ki.
u.i.: Parkside outletben pénteken egy rahedli 20v-s 1/2"-os ütvecsavarozó volt (akku nélkül), 17-19e körül, az is jó deal.
-
ncc1701
veterán
A szó, amit keresel: fogyasztói társadalom. Ma már azon sem akad le senki, mikor megveszi 150-200-ért a mosógépet, és 5 év múlva cserélni kell. Ide jutottunk. És ez az igazi környezetszennyezés, nem az euro5 autók. A szemét meg megy afrikába a tengerpartra, mert ott jobb helyen van, mivel nem látjuk.
-
a2d2
addikt
válasz
Morris #13854 üzenetére
Egy harmadik ok amiért pedig én álltam át Parkside-ról Makitára: nem volt elég erőteljes kerti szerszámuk és nem akartam két akksiszettbe beruházni. Itt most a fűnyíróra és a láncfűrészre gondolok. Ez a váltás még évekkel ezelőtt történt, azóta megjelentek a Parkside performance kerti szerszámai, szóval talán egy fokkal jobb a helyzet ilyen téren (de az biztos hogy nagyon el vannak maradva teljesítményben még mindig a 40V-os önjáró Makita fűnyírótól és a láncfűrésztől).
Persze lehetett volna élni két akksiszettel is, főleg hogy a Parkside akkuk rohadt olcsók, viszont annyira nem volt vészes összeg az akksi nélküli Makita csavarbehajtó hogy ne engedhettem volna meg hogy azt is lecserélem.
A fent említett kínai dzsunka fúrót azért sem értem hogy ok, megveszi az ember 10e Ft-ért, aztán ha másik szerszámra is szüksége van akkor abból is vesz egy kínai dzsunkát hasonló áron saját akksival és gyakorlatilag halmozza akksipakkostul meg töltőstől a szart? -
Morris
veterán
válasz
Winnie The P #13848 üzenetére
Külföldön működik. Szinte majd egész Európában. Nálunk nem. Miért?
Hobbi felhasználóknak jók lehetnek a ps cuccok, de ezekkel dolgozni egyenesen rühedelem.
Van (vagyis volt) egy csomó ps gépem. Tudom miről beszélek.
Nagy flex-szel dolgozni borzalmas. Rezgő multigép kegyetlenül szétrázza a kezed.
Dekopir fűrész: Egy igazi igás ló. Mindent kibír. Csak én nem bírom a visitó hangját.
Performance 60nm csavarozó hidegben nem működik.
Akkus led derítő lámpa - aki az ergonómiát kitalálta agyon ütném szív lapáttal. Sötétben keresni a kell a szaros nyomógombot. Nem futotta billenő kapcsolóra.
Habarcs keverő - használhatatlan a fordulat szabályzó ami később meg is döglött. Baromira kellett akkor egy másik. Boltban nincs. Mit csináljak? Vegyek egy másik olcsó retket? Álljon a munka? Értem én hogy garis, de basszus...És nincs webáruház. Lehet hogy elsőre engem is bepaliztak, de ez már a múlté.
Én is hobbynak használtam. Itthon. Szerelgetni. De azóta már majdnem mindent lecseréltem makitára. Rövid az élet hogy szarokkal dolgozgassak.
Szóval hagyjuk is a Parkside-ot.És a tetejébe, akciókor keljek korán. Menjek nyitásra. Hátha jut nekem is valami szar darab a sok nepper mellett...
-
JóGéza
aktív tag
válasz
dellfanboy #13850 üzenetére
Metabonál akkut is a 18V-os gépekhez.
-
ncc1701
veterán
válasz
Makitát beregisztrálod, megvan a 3 év gari.
-
YAS-dude
őstag
válasz
Kb az összes neves gyártó ad 3 év garit, ráadásul nem csak háztartási használatra, de nem az volt a mondandóm lényege, hogy "szarok", ne vedd magadra, hanem hogy ez nagyon nem a lidl fő profilja, hogy neked parkside webáruházat üzemeltessen ahol mindig van minden ami parkside. Akkor már lehetne a webáruházban mindig fürdőszobaszekrény, mert valakinek meg az fontos. Nem ez a céljuk ezekkel a nonfood akciós termékekkel.
Egyébként meg biztos a velem született sznobéria, de megvan a véleményem arról a szakiról, aki parkside gépekkel állít oda valahová dolgozni, mintha megvette volna reggel a zsömlével a szerszámot is. Tudom, a munka minősége nem mindig arányos a szerszámok minőségével, de aki ilyen szinten nem áldoz a szakmájára, a saját önbecsülésére, azt kicsit meg tudom mosolyogni. Eddig még jól meg tudtam becsülni a végeredményt a használt szerszámokból.
-
dellfanboy
őstag
válasz
mondjuk a makita/metabo-nál ha regisztrálsz ott is kapsz 3évet
-
Winnie The P
őstag
válasz
YAS-dude #13847 üzenetére
Ezt fejtsd már ki, hogy miért "akciós szarok"? Mutass már olyan boltot, kereskedőt aki egy akkus behajtóra, vagy mondjuk egy elektromos pórszívóra 3 év garit ad?
Otthon sok olyan dolog van ami a Lidl-böl lett véve, mind működik (kompresszor, porszívó, befőző automata, inhalátor, hajszárító). Az hogy milyen név van a terméken ma már nem jelent semmit sem, mivel fogyasztói társadalomban élünk. De persze senkinek nem kötelező megvenni az "akciós szarokat"! -
jeni
félisten
Budaörs Lidl van még sok Parkside zöld box akkus fúrógép.,sőt még flex vágó is van.
-
flash-
veterán
sziasztok!
plafonra szeretnék felrögziteni(családi ház, nem panel) co2 érzékelőt.
ehhez igazi fúrógép kell?, vagy elég a lidlös parkside akkus behajtó? az is tud erre a célra fúrni? -
a2d2
addikt
válasz
Honda567 #13824 üzenetére
A gyerekeink nevében én továbbra is kérek mindenkit aki csak megteheti hogy bojkottálja az ilyen ipari hulladékokat amik 100% hogy kukában végzik 5 éven belül az tegye meg!
Megint csak felhozom apáink/öregapáink példáját, ha ők "megtehették" hogy heteket dolgoztak egy szerszámért akkor mi is legyünk hajlandóak beáldozni legalább 1 napi munkabérünket egy-egy minőségi darabért.
Ja és mindenki kötelezően nézze meg a Wall-E-t
Köszönöm! -
H-Zol
senior tag
válasz
Honda567 #13829 üzenetére
Az előző hozzászólást neked akartam írni , de rossz helyre ment , de ha megnézted a videót , láthattad , hogy ezek a számok nem a voltról szólnak , tavaly alirol rendeltem egy kis kézi láncfűrészt , és egy metsző ollót , ilyen nagy számú aksival de valójában 20 voltosak és még egyenlőre teszik a dolgukat , pedig 100+ pár gyümölcsfát metszettem meg velük , tavasszal lessz a második szezonjuk !!
-
Honda567
tag
[link] Ez tudja a 48V - ot szerintetek? Elég noname gépnek látszik. A 20V Parkside-on is gondolkozok annak milyen teljesítményü az akksi? Külön akksi biztos lesz majd valamikor a Lidl-ben azt szeretném hogy 2 legyen hozzá.
-
Honda567
tag
Sziasztok
12.999ft-ért lesz csütörtökön 20v akkus fúró nem írja a leírásban hogy 1 vagy 2 akkut ad vele?
Szerintetek hányat adnak vele? -
vodrosjozsi
addikt
válasz
headhunter #13820 üzenetére
Az a robotfűnyíró az igazán érdekes
-
headhunter
addikt
2024.11.21. Lidl.
-
jeni
félisten
Hello
Nekem meg ennél folyik valami olaj belőle. Pedig ez nem kenegetős gép.
Vadiújként vettem papírdoboz-zacsi csomagolásba hozták.
Milwaukee HDE 13 RQX (030250)
[link] -
H-Zol
senior tag
válasz
Nagya21 #13812 üzenetére
Nekem egy Tesco gazdaságos van ( szerintem 15 év körüli ) , abba is olaj volt , de tettek neki egy kis műanyag csavart ahol utánna lehet pótolni ( gondolom sejtették, hogy nem marad meg benne
) , na fojt is az alul felül , zsírt összekevertem olajjal , és azóta is megy , és megszűnt az olaj fojás ( nem napi szinten , hanem alkalmanként van használva ) !
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Akinek még Parkside Performance PKHAP 20-Li B2 gépe van, másnak is "dől" az olaj a gépből? hosszabb állás után rendesen tócsa áll a koffer egyik rekeszében. Nem tudtam pontosan lokalizálni a szivárgás helyét, de mint ha a gumis elnyelő izé mellett eresztene.:
Anno mikor vettem, próbáltam egy másikat is, annál is ez volt a szitu. Igazából csak annyiból zavar leginkább, hogy ez a mennyiség feltételezem egy idő után már a tartósság rovására fog menni és bontás nélkül gondolom nem lehet pótolni. Bár másik oldalról meg azt gondolnám, hogy aminek kenés kell, ott zsír van, nem olaj.
-
a2d2
addikt
válasz
zoli03 #13809 üzenetére
Köszi, én egy kicsit máshogy csináltam.
Egy Quick connektor adaptert vettem, és ahhoz egy quick connector lándzsát a quick connector fejekkel. Így ha lecserélem a mosót vagy tönkremegy akkor csak egy olcsó adaptert kell majd vennem. És így megúsztam mindent 7e Ft alatt: -
a2d2
addikt
válasz
gyenesmartin #13800 üzenetére
Na, akkor nem is rossz az enyém, most ránéztem mennyi az annyi (persze lehet kínai nagyotmondás és osztani kell 2-vel kapásból):
【150PSI Built-In Smart Air Compressor】Smart preset & auto shut-off without repeated adjustment and check.It provide maximum pressure of 150 PSI and airflow of 45L/Min! Only need 3 mins to fully inflate a car tire (0-36PSI) or 1 min to refill car tire in daily situation (25-36PSI). It can be used for Car, Bicycle, Motorcycle, Basketball, Pool Toys using. DOES NOT SUPPORT heavy duty truck tires.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen routert?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Gumi és felni topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- VirtualBox
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest