Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio11
tag
Elég régóta kisérletezek leharcolt EEE 701-esemmel, engedelmetekkel az eddigi tapasztalataimat summáznám:
Hardver:
-A gép "nem indul" hibával került hozzám 'olcón'. A gyári SSD hibája, csak némi melegedés után volt hajlandó bootolni.
Tettem bele egy 3 dolláros SSD foglalatot (nagyon pepecs munka), meg egy Kingspec 8 gigás SATA ssd-t.
A satáról sajnos nem bootol, ezért van egy "bootolós" SD kártyám, igy tudok bootolni és a rendszert az SSD-ről inditani (nem olyan gáz mint amilyennek leirva tűnik).
A második SSD miatt az elsőt (alaplapi) nem is látja, igy ezzel nem kell foglalkoznom.
A legfontosabb hardvermódositás a 2 gigás RAM, ettől egész elfogadható a teljesitménye. Van még egy marék pendrive és SD kártya, USB DVB tuner, USB bluetooth, infra és szükség esetére egy erős USB WIFI.
Ezek közül talán a 16 gigás Sandisk Cruiser Fit pendrive érdemel még szót alig lóg ki a gépbő, igy ez az állandó háttértár.Szoftver:
-Alapból XP-t tettem az SSD-re. Pendrive-ról installálva a fórumon többször emlegetett módszerrel, kicsit lassú, de ez van. Az installáló pendrive-ot meghagytam, az összes drivert és még néhány install-pakkot is tettem mellé, ez a "túlélő-pendrive".
Xp jól fut, egyedül a mozillával van gondom, néha megfagy az SSD tőle. Ja, a 2 giga ram miatt a virtuális memóriát le is tiltottam, teljesen jó igy.
-Youtube böngészőkből eléggé szaggat, igy a youtube-tartalmakat BS playerrel nézem, azzal teljesen jó, nem szaggat.
-Sokat szenvedtem a DVB tunerrel, mert a legtöbb program nagyon szaggatva játsza a tartalmat. DVBViewer PRO demó verziója viszont teljesen élvezhető képet ad, viszont a program beállitása kicsit babrás volt.
-Linuxok közül a Puppee, a Mint, a Lubuntu volt ami bejött. Ezek, illetve az adroid is ott figyel egy-egy pendrive-on vagy SD kártyán. Van egy marha jó univerzális USB install program, ami bármilyen linux iso fájlból marha egyszerűen megcsinálja a bootolós pendrive-ot (még az Androidot is)
-Ja még van egy ősi 256 megás SD kártyám, ezen egy DOS bootol (és fut) szépen, nosztalgikus állapotomban DOOM2-zni szoktam rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre / Dell OptiPlex / Hp EliteDesk mini, micro PC - Számla/garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
- Használt WDR Full HD autós menetrögzítő kamera / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest