Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio11
tag
Elég régóta kisérletezek leharcolt EEE 701-esemmel, engedelmetekkel az eddigi tapasztalataimat summáznám:
Hardver:
-A gép "nem indul" hibával került hozzám 'olcón'. A gyári SSD hibája, csak némi melegedés után volt hajlandó bootolni.
Tettem bele egy 3 dolláros SSD foglalatot (nagyon pepecs munka), meg egy Kingspec 8 gigás SATA ssd-t.
A satáról sajnos nem bootol, ezért van egy "bootolós" SD kártyám, igy tudok bootolni és a rendszert az SSD-ről inditani (nem olyan gáz mint amilyennek leirva tűnik).
A második SSD miatt az elsőt (alaplapi) nem is látja, igy ezzel nem kell foglalkoznom.
A legfontosabb hardvermódositás a 2 gigás RAM, ettől egész elfogadható a teljesitménye. Van még egy marék pendrive és SD kártya, USB DVB tuner, USB bluetooth, infra és szükség esetére egy erős USB WIFI.
Ezek közül talán a 16 gigás Sandisk Cruiser Fit pendrive érdemel még szót alig lóg ki a gépbő, igy ez az állandó háttértár.Szoftver:
-Alapból XP-t tettem az SSD-re. Pendrive-ról installálva a fórumon többször emlegetett módszerrel, kicsit lassú, de ez van. Az installáló pendrive-ot meghagytam, az összes drivert és még néhány install-pakkot is tettem mellé, ez a "túlélő-pendrive".
Xp jól fut, egyedül a mozillával van gondom, néha megfagy az SSD tőle. Ja, a 2 giga ram miatt a virtuális memóriát le is tiltottam, teljesen jó igy.
-Youtube böngészőkből eléggé szaggat, igy a youtube-tartalmakat BS playerrel nézem, azzal teljesen jó, nem szaggat.
-Sokat szenvedtem a DVB tunerrel, mert a legtöbb program nagyon szaggatva játsza a tartalmat. DVBViewer PRO demó verziója viszont teljesen élvezhető képet ad, viszont a program beállitása kicsit babrás volt.
-Linuxok közül a Puppee, a Mint, a Lubuntu volt ami bejött. Ezek, illetve az adroid is ott figyel egy-egy pendrive-on vagy SD kártyán. Van egy marha jó univerzális USB install program, ami bármilyen linux iso fájlból marha egyszerűen megcsinálja a bootolós pendrive-ot (még az Androidot is)
-Ja még van egy ősi 256 megás SD kártyám, ezen egy DOS bootol (és fut) szépen, nosztalgikus állapotomban DOOM2-zni szoktam rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Elektromos autók - motorok
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2020 13.3" M1 16 GB RAM 256 GB SSD TOUCH BAR
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 4,Ryzen 5 PRO 7540U,16gb DDR5,512SSD,MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET, GARIS
- Latitude 5410 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv új akku gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest