Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
A-l-i-e-N #491 üzenetére
Hogy ellenvélemény is legyen...Nekem is egy Prestigio 3172b 7 colos tft-s 16 ropis,full belépő szintű "E-olvasóm" van.Ahhoz képest,hogy mindenki lebeszélt róla én vígan használom 3 hónapja és napi 2-3 órát használom olvasásramár bőven kitermelte az árát),pedig csapágyas a szemem én mégis szépen tudom használni.Persze egy E-Inkes csoda jobb csak hát ugye a pénz nagy úr.Viszont az is igaz,hogy 2 naponta töltenem kell,de ez meg nálam pont nem lényeg.A fényerő egy hangyányit lehetne több,de azért bőven használható.
A formátumokról meg csak anyit,hogy Callibre.Magyar nyelvű pofon egyszerű program.Én durván 100 könyvet konvertáltam át vele e-pub-ba gond nélkül. -
Gergő_
őstag
amúgy a djvu-vel ti mit csináltok?
-
moltam88
tag
Miért fontos, hogy minden formátumot kezeljen? Eddig nem arról volt szó a topicban is, hogy használni kell a Calibre-t, ami mindig az olvasódra konvertálja a könyveket, így nem szükséges hogy ismerje az összes formátumot. Én is calibre-t használom, igaz nincs több száz könyves tapasztalatom, de fél év alatt nekem még nem volt olyan könyv, amit ne tudott volna átkonvertálni a nook-ra epubba.
A-l-i-e-N: e-book olvasásra szürkeárnyalatos e-ink kijelzős készüléket kell nézni (több hétig bírja egy töltéssel, nincs háttérvilágítás, olyan mintha könyvet olvasnál). Az általad linkelt mpman színes lcd kijelzős, gyakorlatilag egy butított tablet (aminek háttérvilágítása van, és olyan mintha monitort néznél, vagyis olvasásra nem ajánlott).
-
doc
nagyúr
válasz
A-l-i-e-N #493 üzenetére
a gyarilag rarakott nem-android rendszeren futo olvasot tudja kezelni, az androidost meg nem?
de ha ragaszkodsz ahhoz, hogy mindent olvasson, es ne legyen androidos, akkor kb. egy sem marad
esetleg a Kindle-t lehet nagy szenvedessel ugy hackelni hogy egy-ket plusz formatumot is olvasson, de az meg messze van a 'minden'-tol... -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Faternak kéne egy e book, amivel CSAK könyvet olvasna, tehát nem fontosak az egyéb kiegészítők. Ami fontos:
6 col
E-ink
magyar nyelvi kompatibilitás, ékezetet tudja
sok formátumot tudjon, valóban tudja is
árban minél olcsóbban, de ha drágább a jó, akkor az! De olyan 30 körül meg kéne állni itt is.Én ezt néztem: DPS E850
Igazából egy ilyen 18-20k-s kategória mit tud? Miért olyan olcsók?
Például ez: MpmanIgazából, ha ez megfelel az igényeknek, akkor feleslegesen nem adnék ki dupla annyit. Tényleg csak olvasni kell, semmi extra.
Vélemények, ötletek, tapasztalatok?
Köszönöm szépen
-
Gattsu
tag
Hello. Egyre jobban erdeklodok az ebook readerek utan. Az lenne a kerdesem, hogy 15-20ezer kornyeken (akar hasznaltan) mil yet tudnek venni, am I jol olvashato es nem egeti ki a szememet sem?
-
törölt tag
Nekem ez volt könyvjelzőn / emlékeztem rá, hogy itt van, azért linkeltem.
-
Dhampir
félisten
Megkérdeztem egy Sony márkaboltban, hogy árulnak-e könyvolvasót, és azt a meglepő választ kaptam, hogy nincsen, mert a Sony nem hozza be Magyarországra.
Eszerint amit a különféle üzletekben nálunk árulnak, az "szürke importból" származik, és gyártói garancia sem érvényes rá?
-
Luciferkó
csendes tag
Sziasztok én is ebook olvasó vásárlása mellett döntöttem.. Ez a készülék mellett döntenék:
http://www.lira.hu/hu/muszaki/ebook-olvasok/onyx-boox-x61e#bovebb_ismerteto
Azért ez mellett, mert itt tudom felhasználni SZÉP kártyámat. Igazából egy valami nem tetszik benne, hogy vizplexes kijelzője van (ha jól tudom).
Mennyivel jobb, kényelmesebb az olvasás pearles kijelzőn olvasni. Egyáltalán van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel kapcsolatban?
-
doc
nagyúr
nekem valamivel kevesebb mint 150 USD volt cakompakk, hazhozszallitva (akkoriban kb. 200 Ft volt egy USD, tehat ugy 30ezer forintban volt az egesz)
igen, irtak rola hogy nehezen kezelhetoek a gombjai, mint ahogy arrol is, hogy feleslegeseknem gombokkal kell lapozni, hanem lapozo mozdulattal vagy a kepernyo oldalat megerintve
az meg hogy melyik "jobb" teljesen a szubjektiv igenyeidtol fugg
nekem pl a Nook volt a legjobb valasztas, nem is bantam meg
van akinek a Kindle a legjobb, masoknak meg a Sony
kulonbozoek vagyunk, az igenyeink is azok -
Dhampir
félisten
Akkor nem értettél meg. Ugye mire beérkezik Magyarországra, addigra egy csomó adó/vámilleték terheli.
Annyira viszont már nem jó, hogy mondjuk megközelítőleg egy Sony árát érje. Írtak róla, hogy a gombjai nehezen kezelhetők stb. Több pénzért már jobbat is lehet kapni.
Egyébként 3 CD-n legálisan 400 klasszikus irodalomból merített könyvet lehet kapni potom 7000 Ft-ért, tehát biztosan megéri beszerezni egy ilyen kütyüt.
-
törölt tag
Igen ezt én is néztem (ONYX BOOX M92), bár egy korábbi verziójáról olvastam pár negatívumot, egy tulajdonostól. Ezt le is írtam itt a topikban kb pár hónapja. Ezért döntöttem a várakozás mellett egyelőre.
Viszont tesztet/videót szívesen olvasnék róla, ha valaki talál.
Azt vki tudja mikor jelent meg ez a készülék? ONYX BOOX M92 2010-2011?
-
Pantok
aktív tag
Így értem a problémát.
Hát a listád alapján nekem elég könnyű lenne leegyszerűsítenem Nook STR-re, lévén audiónak semmi hasznát nem látom, a sokféle formátum az androidban is bennevan, így a 4 közül csak az STR mellé írtál pozitívumot.(pontosabban a Sonyra írtad hogy könnyű, és bár 40-50 gramm nem kevés de nagyon nem számottevő, ráadásul tok úgyis rátesz egy adagot)
Ha én vennék most valószín ugyanúgy STR mellett döntenék, pontosabban a világítós verzióját pályáznám meg, na az az a haszon ami tényleg faja olvasáshoz.
-
Dhampir
félisten
Tudod, így nehezebb dönteni, és végül az árérzékenységnek megfelelően befolyásolnak a körülmények.
Jelenleg négy "versenyzőm" van:
* NOOK Simple Touck (olcsó és Androidos)
* Sony PRS-T1 (audiokimenettel, könnyű és Androidos)
* Kindle Touch (hangszórókkal, de nem Androidos)
* PocketBook Touch (audio és sokféle formátum támogatása, de nem Androidos) -
Pantok
aktív tag
"túl nagy lett a piaci választék"
Ez még is hogy lehet baj?
Ez kb az egyetlen ami levihetné az amúgy tényleg túl magas árakat.Kár az amcsi Nook/Amazonhoz hasonlítani az árazást, ott megveszik az online könyvboltban az ebookot ezért olcsó lehet a készülék, nálunk inkább a kalózkodás megy, így itt a készülékből kéne keresniük.
-
-
Gergő_
őstag
Láttam élőben egy ismerősömnél, és egymás mellé is raktam a kettőt. A Sony nagyon karcsú és sokkal könnyebb. A kijelző természetesen veri a Nook-ot. Szerintem a kategóriájában nem létezik jobb olvasó( nem tudom mikor jönnek ki az újabbak) hiszen Androidra lehet telepíteni az Amazon appot is.
A hátrány talán a szótárakban vagy a felolvasásban, nem tudom, de mintha más olvasók jobban tudnák, bár ha fejhallgató kimenet és Android van talán ez is megoldható bár garancia nincs rá.
Ja igen, talán az akku-időben nem bajnok, de ez nem releváns. -
Dhampir
félisten
Számomra új olvasók:
Szerintetek a Sony Reader PRS-T1 van olyan jó, mint az ONYX BOOX i62 Carbon? Utóbbi formája a Nookra emlékeztet, csak éppen sokkal drágább.
-
fcb999
csendes tag
Szia, én kb. 1 hete vagyok tulajdonosa egy ilyen Sony olvasónak, a kérdésem, hogy szerinted érdemes-e firmware frissítést csinálni (a Sony oldaláról le lehet tölteni egyet).
Nálam az ékezetekkel van gond az ő,ű betűkkel bizonyos esetekben nem boldogul, de ez is könyvre válogatja. Van egy csomó könyv, amin tökéletes a megjelenítése ezeknek a betűknek, de van olyan is jó pár (leginkább prc vagy mobi-ról epub-ra alakítva), ahol nem "?" jelenik meg ezeknél a betűknél.
Tudnál valami ötlettel segíteni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest