- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- BIOS frissítés
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz
Rengete #4348 üzenetére
Jó néhány hónapot töltöttem külföldön és szükségem volt egy ebook readerre. Az ottani üzletek (Staples, Future Shop, BestBuy, stb) egymástól független, de egybehangzó véleményük az volt, hogy bármit, csak Kobo-t ne...pedig volt mindenhol bőven...állításuk szerint nagyon magas a meghibásodási arány. Lehetséges, hogy az Aura esetében ez már nem áll fenn.
Javaslatuk alapján vettem egy Kindle Touch-ot és nagyon elégedett vagyok/voltam vele...de mások is és hamarosan már a párom kezébe került.
Én azóta vettem egy Nook Simple Touch-ot amit szintén bátram merek ajánlani. A scannelt PDF-eket mindkettő megnyitja ugyan, de a betűméretet nem lehet állítani, de úgy tudom, hogy ilyet nem tud egyetlen ebook reader sem...Sajnos a Kindle Touch már nem kapható, de a Nook még fellelhető az eBay-en 20k alatt. Ha a pénz nem számítana jelenleg egy Kindle Paperwhite-ot vennék. -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen e-bookot vegyek ár/érték arányban ami megfelelő lehet a párom számára?
Teljesen új vagyok a témában. p2p oldalról letöltött könyveket szeretnék vele használni. Ha kicsit drágábbat is írnátok de megéri az árát, azt is meg köszönöm. -
Potzee
addikt
Igen, 25EUR=15k. Nálunk Magyarországon kb. 25-30k üzletben. Eltekintve, hogy nem érintő kijelzős, nagyon jó ebook reader! Szerintem nagyon boldog lesz a tesó!
MOBI, PRC és PDF formátumokat olvas. Ezek legalább annyira gyakoriak, mint az ePUB. Nálunk a családban van Kindle és Nook is, nem tudom melyik a jobb, de én 15k-ért megvenném a Kindle-t, ha nem lenne ebook olvasóm! -
Cruzolka
aktív tag
Köszönöm az eddigi válaszokat
Tisztelettel -
ß3NC33
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy konkréten [link] megéri-e az árát? Sajnos én ezekhez egy kicsit sem értek, ajándékba szeretném adni a tesómnak. Szóval ajánlott-e ez a kis kütyü?
-
Ste_mod
csendes tag
"ConCorde ReadMan 6 E-book reader
Vélemények? Vagy ez nagy új? A spec alapján dögös apróság 35k-ért."
A spec. alapján tényleg bejövős. Újnak meg annyira új, hogy még igazi fotó sincs róla lsd:
http://www.concordetablet.com/uploads/readman.png
Kár, hogy nem "tapogatós". Ha az lenne, azt mondanám, hogy a magyar Tolino Shine
.
-
Rojales
csendes tag
Sziasztok!
Beadandó dolgozatom témája az e-book olvasó, így ehhez kellett készítenem egy kérdőívet. Megkérnélek arra titeket, ha lenne esetleg pár szabad percetek és néhányan kitöltenétek, azzal sokat segítenétek vele.
Előre is köszönöm a segítségeteket és a rászánt perceket!http://ripet.hu/feedback.php?kid=a06b9382fa8c37935508a971486134c6#.UouNesJVooc
-
Virág et.
senior tag
válasz
Cruzolka #4339 üzenetére
Próbáltad már az Amazon automatikus konverzióját?
-
Cruzolka
aktív tag
Üdv
Nos nincs sok tapasztalatom az E-bookok terén, így nézzétek el, ha esetleg baromságot kérdznék
Szóval, a barátnőmnek van egy Kindle, és "töltögetek rá" neki könyveket, de sok esetben csak PDF a kiterjesztés, és ezek betűmérete nagyon kicsi-nem növelhetőA Mobi kiterjesztésűek ezzel szemben jók lennének, csak ebből igen kevés van...
Szóval ebből adódik a kérdésem is: Van e valamilyen Program a Pdf kiterjesztésű könyvek áttkonvertálására
Mobi-váA Kalibre-ről tudok, de annál egyszerűbb Program kellene, persze ha van
Előre is köszönöm
-
ConCorde ReadMan 6 E-book reader
Vélemények? Vagy ez nagy új? A spec alapján dögös apróság 35k-ért.
-
Rebourne
aktív tag
válasz
Tomikapc #4335 üzenetére
Nem kell parázni a táblagéptől. Az e-ink elsősorban a komfortérzetet növeli, jobb élmény e-book eszközről könyvet olvasni mint LCD-ről, és persze praktikus is a ritka akkutöltögetés miatt, de néhány feltétel betartásával (ami az e-inkes eszközökre is vonatkozik) tablettel is kímélhető a szem: elég erős legyen a helység megvilágítása az LCD fényerejéhez képest, és az LCD fényhőmérsékletét az ambiens fényhez kell igazítani (ez utóbbi is csak a komfortérzethez kell).
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Tomikapc #4333 üzenetére
pár naponta előjön itt a kérdés (utoljára pl. tegnap #4309), de továbbra sem PDF-re valók
a DOC sem általános, bár (ha nincsen tele speciális dologgal, pl. képletekkel) az általában jól átalakítható automatikusan isezek könyvek olvasására való céleszközök, nem jegyzetekhez
-
Tomikapc
aktív tag
válasz
Degeczi #4332 üzenetére
Értem. Csak pont a háttérvilágítást szeretném kikerülni. Egyrészt mert nincs mindig mellettem egy dugalj, másrészt meg a szemnek sem mindegy
Ezek szerint vegyek táblagépet vagy adjam lejjebb az igényeim... Milyen márkák körül érdemes nézegetni ha mégis e-book olvasó mellett döntök? Gondolom a pdf-fel és a doccal azért mindegyik megbirkózik.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Tomikapc #4331 üzenetére
igen...
az A4-hez közelítő e-book olvasó nem "normális", hanem egyelőre extradrága kategória - de mindennapos hurcolászós használathoz nem is praktikus a hatalmas méretazt kell megérteni, h ezek e-könyv olvasók, erre a célfeladatra: a scannelt jegyzetekhez táblagép való
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok! Milyen árban mozognak mostanában a normális e-book olvasók? Normális alatt az értem, hogy a mérete közelít egy A4-eshez (tehát nem telefon kijelző kb.), megjelenít mindenféle formátumot (doc, pdf, jpg, stb.). Nem kell hozzá nekem érintőképernyő meg ilyesmi csak hogy az innen onnan összeszedett egyetemi jegyzeteket (szkennelt pdf, szerkesztett pdf, képek, doc, docx) normálisan megnyissa. Vagy túl sokat akarok?
Köszi!!
-
Virág et.
senior tag
Egy dolog még a Prestigio-hoz: a weboldalukon és a leírásban is szemérmesen hallgatnak a kijelző típusáról, ami valószínűleg Vizplex.
(Bocs, lejárt a limit)
-
ABal
őstag
Kobo Auráról (nem a HD-ról, azt már ismerem) van valakinek személyes tapasztalata? Nekem még magyar boltot sem sikerült találnom, ahol egyáltalán meg lehetne nézni.
-
-
doc
nagyúr
tenyleg nagyon jo a kijelzoje
a kerdes megint csak az, hogy mit szeretnel? pl. kell-e beepitett vilagitas, memoriakartya-olvaso, stb
mas tipus pl. a Nook Simple Touch/Glowlight, Kobo Touch/Aura/Aura HD, Pocketbook, illetve most eppen aktualis a Prestigio ha kicsit visszaolvasol -
-
ZooLee
senior tag
Olvass vissza egy-két oldalt, a közvetlen konkurenciát (Nook Simple Touch/GlowLight) is meg fogod találni, és több, egyéb típust.
Az, hogy 6 colos, ne legyen probléma, mert egy átlagos könyv szövegtükre is pont ekkora, ez a legjobb kompromisszum a hordozhatóság és az olvashatóság között. Most jött 8 colos olvasó is a piacra, és volt a Kindle-nek is 10"-os változata, de azért nem ok nélkül vonta azt vissza az Amazon...
Miért "etalon" a Kindle, mi alapján?
-
Sziasztok. E-book olvasóban gondolkodom, és számomra a Kindle az etalon, viszont semennyire nem vagyok tájékozott a témában.
Tudnátok mondani egy-két ajánlott típust, esetleg más márkákból is. Másik probléma hogy ezek általában 6 colosak, van-e olyan ami nagyobb? (és jó)
-
ZooLee
senior tag
A mek-ben HTML, Word, RTF, PDF, LIT, és DjVu formátumban is elérhetőek az anyagok. Melyik a legjobb az olvasók melyiket szeretik a legjobban?
Olvasni közvetlenül egyiket sem, de ha van, akkor töltsd le a HTML-t és az RTF-et is (sokszor két külön anyagról van szó, nem egymásból konvertáltakról!) és tedd be mindkettőt a Calibre-be, és próbáld ki, hogy egyszer az RTF-ből konvertálod a PRC/MOBI-t vagy az ePUB-ot (az olvasódtól függ, ugye) utána a HTML-ből, és megnézed melyik jobb
Z.
-
pusiga
tag
Tegnap már nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és megvettem az első e-könyv olvasómat: Prestigio PER3464B. Ahhoz képest, hogy zsákbamacskát vettem (mert kibontva nem láttam előtte), és hogy a legolcsóbb darab ebben a kategóriában, kellemes csalódás ért. Az összeszerelés, és az anyagok jó minőségűnek tűnnek, az olvashatóságról az jutott eszembe, hogy ennél biztosan van jobb is, de azért még elfogadható kategória. Itt olvastam, hogy többen vettetek már ilyen kütyüt. Az enyém 1.01 -et ír ki a firmware-re. A honlapjukon [link] 1.1.0-ás letölthető. Kérdésem: firmware frissítést meglépte már valaki, és mik a tapasztalatok?
-
ludus
aktív tag
Sziasztok!
Cserélt már valaki innen Nook Simple Touch-ben akkumulátort? Nagyon lecsökkent az üzemideje az enyémnek (2-3 napra!) gondoltam kicserélem. Megrendeltem az ebay-ről az új akksit, meg is jött kicseréltem és láss csodát nem megy, nem tölti a Nook illetve valamit csinál vele de nem egész egy óra alatt lemerül vagy egyszerűen nem is történik vele semmi! Néztzem a xoutube-on videot semmi extra trükköt nem látok, nem értem mi lehet a gond... -
A mek-ben HTML, Word, RTF, PDF, LIT, és DjVu formátumban is elérhetőek az anyagok. Melyik a legjobb az olvasók melyiket szeretik a legjobban?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy wayteq xbook-60w olvasó, és win7 alatt nem hajlandó felismerni a gép. Több gépen is próbáltuk, de semmi. Van valami spéci dolog, amit elfelejtünk, esetlegesen?
Plz help!
Előre is köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Ledfold #4307 üzenetére
PDF-re ezek felejtősek
a kijelzőn nem tudod a többségében A4-re tördelt anyagokat nagyítás nélkül olvasni, belenagyításkor pedig a veszett lassú képfrissítés (nem csak a lassú hardver, hanem az e-ink miatt, aminek fél mp körül van a frissítése!), ami használható görgetést sem tesz lehetővé
-
Virág et.
senior tag
válasz
VMatteo #4298 üzenetére
Nálam is volt ilyen 2 napig (szintén Tesco-s 15e-es
), de nekem a menüje lassúnak tűnt, illetve bizonyos könyveknél (pdf) a lapváltás néha 1-2 PERC is volt.
Ennek valószínűleg az az oka, hogy a szoftvere pdf-et szépen áttördeli (amire K5 nem képes), viszont ez vagy nincsen jól optimalizálva, vagy a hardver kevés a zökkenőmentességhez. -
Ledfold
tag
válasz
VMatteo #4306 üzenetére
Arra kíváncsi lennék hogy mit csinál az elektronikai jegyzettel. Valamint ha rájössz hogy lehet-e nagyítani az érdekelne. Nekem is szimpatikus a kis gép, csak sok az ilyen PDF-em is és javarészt ezt olvasgatnám.
A TFT-s tabletek nem annyira szimpatikusak, mert amúgy is egész nap monitort nézek.
Félek hogy a kis képernyője miatt csak szöveges tartalmakra ideális. -
VMatteo
őstag
válasz
Ledfold #4305 üzenetére
Tettem rá pdf könyvet is (Szepesi Niki-t),de ez elég pici volt rajta, nagyítani, vagy margót állítani nem tudom hogy kell.Holnap ráteszem a 130megás elektronika jegyzetemet is, de ez tele van ábrákkal, kapcsolásokkal, nem fogok csodálkozni ha nem tudja majd kezelni. Félórát használtam idáig, tetszik, zenét is játszottam le, a hangszórói vérszegények és meglepetésre 2,5mm Jack kimenete van. Ha küldesz valamit, amire kíváncsi vagy ráteszem és megnézem
-
-
pusiga
tag
válasz
hampidampi #4274 üzenetére
Köszönöm.
Esetleg személyes tapasztalata (vagy véleménye) van valakinek az Icarus8-ról? -
pp88
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy egy Kindle keyboard 3G világítós bőr tokkal, milyen árban van. Az ingyen net nincs letilva. Minden jól működik rajta. -
doc
nagyúr
válasz
VMatteo #4298 üzenetére
nem igazan ertem a kerdest...
normalis hasznalat mellett neha hozzaersz, lapozol, ikonokra klikkelsz. Ezt a vilag vegeig kibirja.
Ha nekiallsz utni-vagni, karcolgatni, akkor konnyen tonkremegy.
A ketto kozott nem tudom hol a hatar, de nem latom ertelmet probalgatni
En talan masfel evig hasznaltam Simple Touchot, most kb. bo fel eve Kobo Aura HD-t (mindketto erintokepernyos), egyikkel sem volt semmi bajomDegeczi: ezt a meccset egyszer mar lejatszottuk
en egy ugyanilyen tokot hasznalok (regebben a Nookhoz, most ugyanabban a tokban hordom az Aura HD-t), hatizsakban, ugy hogy mellette rengeteg kis aprosag van (kulcscsomo, kartyaolvaso, stb). Sokat utazom (heti tobbszaz kilometer, havonta atlag ketszer 10 oras ut repulon, vonaton, buszon, stb). Meg soha semmi bajom nem volt veluk.
Mondjuk ha biztosra akarsz menni, akkor nyilvan a kemeny tok a 'tuti' megoldas, de szerintem ha minimalisan vigyazol ra, es nem dobalod jobbra-balra (nekem gyakran ket notebook is a taskaban van, amibol csak az egyik a 'nem sajnalom' ceges, a masik privat, szoval vigyazok) akkor boven eleg ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest