Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Libretom
aktív tag
válasz CoolBoy323 #4999 üzenetére
Hidd el, nyomom, mint süket az ajtót, röviden, hosszan, de nem történik semmi. Lehet, hogy csak szívatásnak találták ki Kobo-ék ....!?. . Nem mintha nagyon hiányozna, most is csak véletlenül vettem észre ezt a kis leírást.
-
Libretom
aktív tag
válasz CoolBoy323 #4992 üzenetére
..és nem történik semmi, illetve sikerül lapozni....
-
aggleány
addikt
válasz CoolBoy323 #4992 üzenetére
Coolboy323!
Írjál be nekem mindenféle szépet a táblázatomba lécciiiii! Meg jó lenne egy pár soros rövid bemutató is. Az Illumina HD-re gondoltam. De ha van másik, az is jöhet.
-
aggleány
addikt
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget a táblázatnál.
Várom a további rövid kedvcsináló leírásokat az olvasókról privátban.
-
doc
nagyúr
az hogy 'nemet es osztrak aruhazban' mennyibe kerul, a tablazat szempontjabol irrelevans, ahogy aggleany is irta, keruljenek bele hivatalos magyar arak (ahol van), utana ugyis ott lesz megjegyzesben hogy megfelelo modon kulfoldrol is meg lehet rendelni
a PW eseteben pl. az amazon.com-rol torteno rendeles vegosszege (USD-ben) az amivel trivialis szamolni (Magyarorszag random pontjan ennyiert lehet hivatalosan hozzajutni)
a Kobo-nal sem az szerepel, hogy egy montreali Future Shopba besetalva mennyiert lehet levenni a polcrol -
aggleány
addikt
Ezt a rettentően bonyolult táblázatot kellene kitölteni azoknak, akik hajlandóak segíteni a cikkben.
-
aggleány
addikt
Készen van a Google spreadsheet, a felső sorban vannak tulajdonságok, bal oldalon pedig a könyvolvasók nevei.
Aki hajlandó segíteni a cikkben, az írja meg privátban az e-mail címét, és megadom a belépést. Ha nem találod meg a saját olvasódat a listában, írd be, nem soroltam fel mindent. Ha lehet, akkor az ugyanazon márkához tartozók közé.
-
Degeczi
nagyúr
Gyors guglizás alapján az nagyon nem ugyanaz, mert csak a Kobo boltjában vásárolt anyagokkal foglalkozik!
"The only content that the Kobo desktop application will show is content downloaded from the Kobo store
(pl. a Nook-on is van hasonló nyűgje a gyári alkalmazásnak: szintén csak az anyacégtől vásárolt könyvekből hajlandó idézeteket megosztani ismerősökkel. Szinkront nem próbáltam, de nyilván éppúgy visszautasítaná azt is - és keresés alapján úgy tűnik, azzal is ez a helyzet)A Kindle esetén ilyen megkötés nincsen: az bármit hajlandó szinkronizálni, amit rámásoltál.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
az egyenetlenség nekem beleférős kompromisszum, nem akartam sokat költeni rá, mert számítottam a hideg fényes problémára. azzal meg még kísérletezek
(#4971) grosy és (#4973) ZooLee: valószínűleg ezekbe a kérdésekbe már egyéni preferenciák és alkati adottságok is beleszólnak. nekem elég egyértelműen a következő a preferenciasorrenden:
1. ambiens fény
2. meleg lokális fény (ie. csiptetős lámpa)
3-4. hideg lokális fény és hideg közvetlen megvilágítás (hideg csiptetősöm nincs, de vszleg valamivel jobb lenne, mint a közvetlen)
5. LCDnagy kérdés, hogy ha lenne meleg fényű közvetlen megvilágítás, akkor az hová lyukadna ki. asszem arra még kell egy kicsit várni
(#4972) koncsik: ülve olvasáshoz jó a felső LED, mert ott az olvasó felső kávája van a legközelebb a szemedhez, és az zavarna, ha alulról világítana. fekvésben többféle variáció is van, de jellemzően az alsó káva van közelebb.
nekem a kindle az epub hiánya miatt, ha nem is kizárt, de valószínűtlen. tudom, hogy calibre, én is azt használom, viszont a telefonon is epub megy (aldiko), és nem feltétlen akarok egy párhuzamos mobi fát is karbantartani. persze van az a pénz"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
ZooLee
senior tag
de egy csiptetős kis lámpa jobban kíméli a szemet.
Alapvetően egyetértek azzal, hogy a legjobb a külső világítás, de közvetlenül ezzel a kijelentéssel azért vitáznék.
Ha van egy jó olvasólámpád, akkor teljesen rendben, mint egy hagyományos könyvnél. Viszont nagyon sok ilyen csiptetős lámpát próbáltam, olcsóbbat, drágábbat, LED-eset, halogénizzósat, kisebbet, nagyobbat, de egyik sem adott olyan világítási felületet, ami legalább közelítőleg egyenletes lett volna a teljes képernyőn. (vagy ami igen, az már hosszabb távon használhatatlanul nagy volt) Emiatt (legalábbis nekem) sokkal rosszabb volt az ilyet olvasni, mert jobban fárasztotta a szememet a folyamatos alkalmazkodás lapon belül. Amióta PW-t használok, ez nincs, még a hideg fényt is jobban viseli a szemem, mint az egyenetlent. -
MODERÁTOR
Én is nézegettem egy glo-t mielőtt megrendeltem, picit megdöntve nem láthatók a lámpácskák, persze kérdés olvasás közben egy idő után lehet-e így tartani. A feleségem PW 1-ének világítása sokkal jobb, de nem kapcsolható ki teljesen (nekem ez speciálisan jó a glo-ban, ha "feltűnés nélkül" akarok olvasni - normál esetben a pw legminimálisabb állandó fénye jobb képet eredményez). Az Aura-ról ne is beszéljünk, az más kategória, 2x annyiba is kerül - nagyon gondolkodtam rajta, de összeségében a glo maradt. Jövő héten remélem megkapom skót barátunktól...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
grosy
senior tag
Teljesen egyet értek Veled. A beépített világítás nem "váltja" ki a külső fényforrás természetességét. Megértem azt, hogy valaki azért választja, mert nem akarja pl. a párját zavarni olvasáskor az ágyban, de egy csiptetős kis lámpa jobban kíméli a szemet.
A töltő problémára meg azt tudom mondani, hogy a legtöbb okostelefon/tablet töltőfeje kiválóan alkalmas rá, mert ez általában sima EU szabvány mindnél. -
nagyúr
tegnap megjött a nook glowlightom, pontosan az előrejelzett napon. a rendelés / szállítás része tökéletes volt (amazon.co.uk marketplace), egyetlen apró kivétellel, ami az én hibám, és jót röhögtem rajta - miután UK-ből jött, a hálózati töltője nem kompatibilis az itteni konnektorokkal mindegy, USB-ről is teljesen jó tölteni.
túl sok időm nem volt vele foglalkozni, de máris sikerült egész jól belaknom. a kezelése intuitív, a komplett epub-kollekciót egyetlen mozdulat volt rátenni, és a folder alapú elérés is normálisan működik (ezzel kapcsolatban voltak kételyeim).
a touchscreenje kicsit fura, jóval határozottabb mozdulatokat igényel, mint egy telefon, de gondolom, ez a technológiából adódik. a fizikai lapozógomboknak örülök, külön jó pont, hogy csendesek.
végül a glowlight. a megvilágítás erőssége megfelelő, este 50%-nál többre nem lesz szükség, viszont lehetne egyenletesebb is. kissé zavar, hogy a LEDek fent vannak, majd ma kiderítem, hogy lehet-e fejjel lefelé használni. sajnos az részben bejött, amire számítottam - a kijelző síkjában lévő hideg fényű LEDek miatt nincs drámai differencia ahhoz képest, mintha telefonon vagy tableten olvasnék. a kis meleg fényű IKEAs lámpával kiegészített Icarus olvasó ebből a szempontból sokkal kellemesebb. ezzel még kell kísérletezni, meglátjuk, mennyit lehet javítani rajta.
összességében a cucc tudja, amit el lehet várni tőle - a megvilágítással kapcsolatos kifogásaim valószínűleg az összes többi ilyen olvasó esetén is felmerülnének. lehet, rádumálom az egyik kollégámat, hogy végezzünk face-to-face tesztet a Kindle PW-je és a Nook GL között
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Yany
addikt
válasz aggleány #4964 üzenetére
Ugyanolyan, mint az excel, csak egy online weboldalon fut az egész és sokkal butább: Google spreadsheet
Ha a címére kattintasz, elnevezed, ha a jobb felső sarokban található kék share gombra, akkor meg megadhatod, hogy kik és milyen joggal férjenek hozzá. Kb. ennyi. Aki MSOffice-t tud használni, annak ez ujjgyakorlat, aki meg nem... annak is.
Hamar belejössz, bátorság, mert az ötleted amúgy jó.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
aggleány
addikt
Tudom, hogy senkit sem izgat különösebben, de azért megírom, hogy nagyon jó kis ketyerét sikerült kiválasztani a segítségetekkel. A Kobo Aura HD lett a győztes. Először azt hittem, hogy kicsi, de miután mellétettem egy Sony T1-est, kiderült, hogy nagy (6,8"). Átmenetileg egy tablettokban van, amíg megérkezik a saját tokja.
A cikkel kapcsolatban arra gondoltam, hogy csinálok egy táblázatot, amiben kis pipákkal jelölöm, hogy melyik készülék mit tud, mert így könnyebben áttekinthető lesz az egész, a válogatóknak nem kell elolvasni minden olvasó leírását.
Ezért azt kérem, hogy aki hajlandó a saját készülékén utánanézni egy pár (na jó, egy csomó) dolognak, az jelentkezzen nálam privátban, és küldöm az üzenetet, amiből csak ki kell másolni azt, amit írtam, és melléírni, hogy igen vagy nem. Mivel egységes lesz a táblázat, ezért lesz egy csomó olyan dolog, ami mellé nem-et kell írni. Így könnyebb lesz összerendezni az egészet, és annak is könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő olvasót, aki nem akar ezzel túl sokat foglalkozni.
Ezen kívül még azt kérem, hogy mindenki írjon pár szót az olvasójáról. Mennyire elégedett vele, mit szeret benne kifejezetten, mi lehetne jobb, ilyesmi. A táblázat miatt a tulajdonságait itt már nem kell említeni.
Előre is köszönöm a fáradozásotokat a nép nevében!
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
válasz k.kristof #4958 üzenetére
(#4958) k.kristof: Jogos. A szállítás gyorsasága nálam is nagyon fontos, az impulzusvásárlás egyik legnagyobb generálója...
(#4959) axioma: Igen, sajnos az e-könyveket szolgáltatásként kategorizálják EU szinten ezért nem lehet az alacsonyabb, kedvezményes ÁFA-körbe sorolni. (Ez most kivételesen nem csak a magyar balf
aácánság.) Majd, jövő év elejétől, talán...(#4960) Oldman2: Hát, kérdés, hogy ki a "Könyvkiadó szakma". Mert ha megnézed azokat, akik már csinálják az e-könyveket, ők arra törekszenek, hogy menjen minél jobban, minél több. Inkább ott látom a gondot, hogy a "nagyoknak", akik a papírkönyv-bizniszben érdekeltek nagyon nem érdekük, hogy olcsó(bb) legyen az e-könyv. Könyvpalota kontra azonnali könyv-hozzáférés. Ezt csak úgy tudják megfogni, hogy ugyanazon a szinten tartják az e-könyv árát, mint a papírkönyvét, és ez sokaknak elég, hiszen papírkönyvnél kapnak "valamit", elektronikusnál meg "semmit, csak egy fájlt"...
-
axioma
veterán
Tudtommal az e-konyveknel az a szivatas, hogy nem a papirkonyv 5(?)%-os afa-javal megy, joghezag miatt csak a 27% afa-val adhatjak... ez elviszi a kulonbozet egy nem kis reszet.
-
k.kristof
őstag
Nekem onnantól nem drága, hogy a drága Libri képtelen volt teljesíteni a maga adta határidőt, és mire írtak e-mailt, hogy megérkezett a könyvem, már elhatároztam magam egy Kindle mellett, és megvettem inkább máshol ebookként. A különbség szintén 1000 forint körül volt, a szállítás pedig összehasonlíthatatlanul gyorsabb.
-
aggleány
addikt
Olyat lehet, hogy csinálok egy Books mappát, és abba teszem bele az írók mappáit? Vagy ezt már nem engedi?
Libretom
Köszönöm.
-
aggleány
addikt
Megvan, a fene enné meg! Sose gondoltam volna, hogy csak úgy simán a gyökérkönyvtárba kell tenni a könyvet. Egyelőre magában van egy szál könyv, most mindjárt átbiggyeszetek egy könyvtárat is (nálam egy író könyvei vannak egy könyvtárban.
Sima epub-ot, és indexelte. Egy villamás erejéig. Naon szép a kicsike!
-
Libretom
aktív tag
válasz aggleány #4951 üzenetére
Persze az alaphelyzet az USB kábeles megoldás. A számítógép KoboReder-ként felismeri, aztán egyszerűen a szokott módszerrel másolsz rá, mint egy pendrive-ra. Ha microsd kártyát használsz, akkor meg arra, könyvtár nélkül. Persze könytárakat is létrehozhatsz. A Kobon (bal alsó sarok) "Library", ott "My Collections", utána a jobb oldalt fent lévő menüben "New Collection", aztán mehet is. Utána: "Books" (a föképernyő bal alsó sarkán), hosszan nyomsz a könyvre, és megadja a lehetőséget az "add to collection"-ra.
-
doc
nagyúr
válasz aggleány #4951 üzenetére
ramasolod
a konyvtar tokmindegy, akar konyvtarban van akar nem, ugyis megtalaljaMOD: milyen formatumu konyvet tettel ra? miutan levalasztottad (a szgepen es az olvasot is a kabellel), indexelte a konyveket? (ezt egy-egy file-nal nem biztos hogy latod, ha teszel ra par tucatot akkor mar valoszinuleg eltart annyi ideig hogy eszrevedd)
[ Szerkesztve ]
-
pusiga
tag
Van egy Prestigio MultiReader 3464 olvasóm (15-ért a T....-ból), a formátumok közül tud többfélét többek között epub-ot, és fb2-őt is. Viszont eddig nem sikerült olyan e-könyvet rátöltenem ami teljesen tökéletes lett volna. Ha epub-ost töltök rá, akkor az (eredeti) oldalszámokat sok esetben a szöveg közé beszúrja. Megpróbáltam calibre-val átkonvertálni fb2-re akkor ez a hiba nem jelentkezett, viszont előjött az elválasztási hiba (nem a magyar elválasztási szabályoknak megfelelően választotta el a sor végén), holott epubban egyáltalán nem választotta el a szöveget, hanem két oldalra zárta.
Azt kell mondjam, ilyen szempontból eddig még a PDF formátumú állományokkal bánt a legjobban...
Valaki tudna segíteni? -
aggleány
addikt
válasz Oldman2 #4937 üzenetére
Ennek örülök. Amíg nagy keresésben voltam, rengeteg cikket olvastam a témában, és volt jópár, ami nagyon jól volt megírva (sajnos nem mind, sőt).
ZooLee
Jóvanna, igazad van. Csak úgy megörültem a témának.
torok.bianka
Az most már szinte mindegyikben van, szerintem alapnak számít.
Mindenki
Alapvetően a laikusoknak akarom írni a bejegyzést, hogy legyen fogalmuk arról, hogy mégis mi ez, mire jó, mire nem alkalmas, mit lehet elvárni tőle stb. Nagyon sok paramétert gyűjtöttünk össze, de ezeknek csak a töredéke érdekli a mezei felhasználókat. Majd együtt kitaláljuk, hogy mi ez a pár dolog, és ez lesz kiemelve. Természetesen a többi paraméterről is lesz szó, de nem olyan szinten, mint ahogy itt a többség nyomja. Esetleg egy következő írásban lehetne részletesebben rátérni a neccessebb dolgokra. A legtöbb emberke, aki ilyet vesz, olvasni akar rajta, könyvet letölteni, néha e-mail-t nézni, de már ez sem jellemző.
Nekem pl. fontos, hogy milyen rendszer van rajta, lehet-e bővíteni, milyen formátumot kezel, de van, akinek ez egyáltalán nem számít - ezért kértem, hogy dobjuk össze azt, ami a többségnek számít.
Pl. aki azt mondja, hogy nem fontos, hogy bővíthető lenne, azzal érvel, hogy alapból is rengeteg könyv fér rá. Nekem fontos a bővíthetőség, de azért, mert nem sok esély van rá, hogy egyszerre menjen tönkre az olvasó és a memóriakártya is. Ha mondjuk egy hosszabb nyaralás elején tönkremegy a könyvolvasóm, és nincs meg a lehetőség, hogy rögtön áttegyem egy másikba a kártyát, tökön szúrom magam. Én nem tudok meglenni olvasás nélkül, tehát ez nekem nagyon fontos. Aztán persze még rengeteg hasonló eltérő vélemény van.
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
válasz aggleány #4909 üzenetére
Technikai kérdésekben nincs női empátia, ott tények vannak.
Nem a technikai kérdésekkel kapcsolatos női empátiáról szóltam, hanem a technikai kérdésekre megfogalmazott vélemény átadásával kapcsolatos női empátiról El lehet küldeni a fenébe valakit durván is, de úgy is, hogy szinte várja, hogy indulhasson
De ez már nem is lényeg, hiszen nagy fa vágta beléd a fejszéjét, úgyhogy küldtem is néhány gondolatot priviben
-
pusiga
tag
A Concorde ReadMan 6 -ról valaki? Tapasztalat, vélemény?
Most már az MM-ből 32 eFt alatt el lehet hozni...[ Szerkesztve ]
-
kgborbi
újonc
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata a PocketBook Basic Touch 624 olvasóról? A leírás alapján szimpatikus, 30 e Ft-ért 2 év Mo-i garanciával.
-
Oldman2
veterán
-
axioma
veterán
válasz aggleány #4928 üzenetére
A karakterkeszletnel nekem mondom egy regi olvasom volt, aminek volt 7 valaszthato betutipusa, de 4-ben nem szerepeltek a magyar ekezetes karakterek (ebayrol vettem hasznaltan olcson, raadasul hibas volt a verziomegjeloles pedig azert azt vettem, de vegulis araban eladtam 1 heten belul). Nem tudom, hogy hany olvasoprogramnal (inkabb attol fugg) lehet me'g valasztani, meg egyaltalan, most hogy mar alapbol lehet epub-olni, van-e meg ertelme a kerdesnek, anno txt-nel merult fel. Majd megnezem, az enyeken hogyan van. [Nyilvan a default programokrol van szo, az alternativnal mar mindenki valogat ahogy akar.]
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #4929 üzenetére
Köszi, ezeket is felveszem a listára.
-
hampidampi
senior tag
válasz aggleány #4928 üzenetére
Szoftveres:
+ operációs rendszer: linux, android vagy egyéb (van más?)+ lehet-e hackelni/rootolni/jailbreakelni és az mekkora hozzáértést igényel?
+ lehet-e rá alternatív/kiegészítő oprendszereket, olvasó programokat rakni?
Ezekkel ugyanis alapvetően meg lehet változtatni egy olvasót.+ tud-e egyszerre több szótárat kezelni?
+ van-e magyar nyelvű elválasztás?[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Jogos. Oda fogom írni, hogy ezt jelenti, de laikusoknak szóló nyelven akarom megfogalmazni. Ahogy Te írtad, úgy a helyes, viszont a nőneműek közül ezt nem sokan értenék meg. A collection kezelés fontos, de mégis elfelejtettem beleírni, de már pótolom is.
Nem is tudtam, hogy van olyan olvasó, ami problémázik az ékezetes karakterekkel. Amit a helyesen beállítható karakterkészletről írtál, az sokaknak már magas. Pl. nekem is, de ha szépen leírod, vagy megmagyarázod nekem úgy, hogy megértsem, akkor benne lesz.
A regisztráció nagyon jó ötlet, nem jutott eszembe.
Még várom az ötleteket, és úgy gondolom, hogy holnap estére sikerül mindent összegyűjteni. Akkor megírom az új listát, ami szerint be lehetne mutatni az egyes könyvolvasókat.
Az általános részbe mit írjak? Pdf nem ebook, színes kijelző nem könyvolvasó, legelterjedtebb méret, világít-nem világít, érintős-nem érintős, gomb, WiFi már megvan. Márka nélkül legyen még benne valami? Ez lesz az általánosságokban a könyvolvasókról szóló rész. Itt lesz az is, hogy miért jobb, mint a rendes könyv, és az is, hogy miért rosszabb.
LibreTom
Olvastam. Én is remélem, hogy sokan beszállnak, mert tényleg egy korrekt cikket szeretnék összehozni, ami tényleges segítséget jelenthet a keresőknek. Ez persze csak úgy fog menni, ha lesz segítségem, mert én egyelőre nem vagyok benne annyira a dologban, mint itt sokan.
-
-
axioma
veterán
válasz aggleány #4923 üzenetére
A "tud-e konyvtarak szerint rendezni"-t en atfogalmaznam arra, hogy kezeli-e a tarhely(ek)en (filerendszer szinten) meglevo konyvtarstrukturat. Es-vagy mellette beleirni a collection-ok kezeleset, ami adott esetben egyertelmusiti, hogy itt nem arrol van szo.
A magyar nyelvu menu mellett - foleg ahol konyvtarnevek, filenevek vannak - az ekezetes karakterekkel problemazo olvasot is lehetne jelolni. Meg nativ (sima txt) eseten beallithato-e helyes ekezetu karakterkeszlet (mondjuk az a regi Oyo-m, amin 7-bol csak 3 tipus tudta, az nincs mar meg). Epub eseten beleagyazva nem erdekes, azt nem tudom hogy nem beleagyazva lehet-e problema.
Valamint a hasznalatba vetel regisztraciohoz kotott-e.Ja ha mar kindle konvertalos-emailezos benne van, a felho kezelese ugy altalaban lehetne kerdes. Bar nem tudom, hogy ez milyen viszonyban van a root-olt android tulajdonsaggal (mintha az alternativ olvasoprogramok kozul valamelyik lenne).
[ Szerkesztve ]
-
-
aggleány
addikt
Én is így gondoltam, de ebben is segíthetnétek, hogy mi az, ami számít, mert más számít nekem, meg más számít neked. Sokféle szempont van, ami számításba jöhet. Pl. az előbb szóba került, hogy van, akinek számít az eboook formátuma, van, akinek nem.
Kezdésnek:
- felbontás
- olvashatóság
- méret
- világítás
- milyen formátumokat kezel
- van-e olyan lehetőség, hogy e-mailben elküldött könyvet átkonvertálva ráküldi az olvasóra (mint a Kindle-nél)
- gombok, érintőképernyő
- burkolat (mennyire csúszik, mennyire maradnak meg rajta az ujjlenyomatok, mennyire masszív)
- kijelző (mennyire gyűjti az ujjlenyomatokat)
- memória (mekkora, bővíthető-e)
- zenelejátszás
- WiFi
- magyar-e a kezelőfelület
- van-e hozzá gyári tok
- tud-e könyvtárak szerint rendezni
- tud-e írók szerint rendezni
- tud-e cím szerint névsorban rendezni
- lehet-e rá pluszban szótárt tenni
- nyitva marad-e rajta egyszerre több könyv, és ez látszik-e a kezdőképernyőn
- lehet-e rá androidot tenni, vagy eleve azzal jön ki (pl. az Onyx Boox C65HD azzal jött ki)Most hirtelen nem jut eszembe más, de jöhetnek a további vizsgálati szempontok.
-
Libretom
aktív tag
válasz aggleány #4920 üzenetére
Rendben, összeszedem a gondolataimat. Én Dropboxot használok, oda fellövöm a könyveket, és onnan szedem le. Mivel az Aura a kepub formátumot jeleníti meg teljesen kifogástalanul (az epubban néha kb. két centis üres részek jelennek meg két bekezdés között) a konvertáláshoz jól jön a Calibre beiktatása. Viszont felhőből leszedni csak akkor tudod, ha "kepub-epub"-ra átnevezed a kepub fájlt. Sajnos az elválasztás funkció a kepubnál még nem működik a Calibre-ben, ami bosszantó, de remélem előbb-utóbb az is meglesz.
-
nagyúr
jó a kezdeményezés, viszont azt javasolnám, tegyél közzé egy csokornyi szempontot, ami alapján az olvasókról szóló szösszeneteket várod. nekünk is könnyebb lesz nem kihagyni dolgokat, aztán Neked is könnyebb lesz feldolgozni a kapottakat
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
aggleány
addikt
válasz Libretom #4918 üzenetére
Köszönöm a figyelmeztetést.
Eddig sem a Calibre-vel szinkronizáltam, hanem csak úgy feltettem a fájlokat a tabra vagy a telefonra, de akkor ezentúl is így fogom csinálni.
Te is írj az Auráról, ha van hozzá kedved! Minél több vélemény van egy olvasóról, annál átfogóbb képet lehet róla adni. Majd én összemixelem a különböző véleményeket.
-
aggleány
addikt
Hihi, menet közben megszületett a második bekezdés vázlata:
"Az elektronikus könyvolvasó e-book-ok olvasására való. A pdf nem e-book. Ettől függetlenül a legtöbb olvasó kezeli ezt a formátumot, de nem jól. Vagy egészen aprók lesznek a betűk, vagy pedig az oldalon belül fel-le és jobbra-balra kell görgetni, ami nem teszi nagy élménnyé az olvasást. Aki pdf formátumú szövegeket akar olvasni, annak célszerűbb tablet-et venni könyvolvasó helyett "
Nem címlapos írást akarok, mert ott nem lehet elég szabadon fogalmazni, és nem engedi a hangulatjelek elhelyezését sem.
Az Aurás privátod, meg amit még írtál róla a topikban, már el van mentve.
Ki kellene találni a szempontokat, hogy milyen tulajdonságok alapján vizsgáljuk az olvasókat, hogy egységes legyen a kép. Pl. felbontás, olvashatóság (mert ugye ugyanolyan felbontásnál is lehet eltérés - az egyiket jobban optimalizálták, a másikat nem), memória, formátumok, világítás, kezelőszervek stb. A külalak sokadlagos, de nekem pl. az is számított. Minden lehetséges szempontot figyelembe akarok venni, mert kinek ez számít, kinek az.
-
Libretom
aktív tag
válasz aggleány #4914 üzenetére
Ami az Aurát illeti, szűk fél éves tapasztalatom alapján javasolnám, hogy kerüld a Calibre-vel való közvetlen feltöltést, könyvtár rendezést az Aurán. Nálam (és amint később megtudtam másoknál is) feltehetően ez okozott könyvtár adatbázis összeomlást, amit csak factory resettel lehetett megoldani. Amióta a Calibret mellőzöm, (kb. 3 hónapja) nem volt ilyen gondom. Valószínűleg kissé labilis a szoftvere az Aurának, de nagyon barátságos és praktikus, széles beállítási lehetőségekkel, szuper kijelzővel. Szeretni fogod!!
-
doc
nagyúr
válasz aggleány #4914 üzenetére
Igazabol a legfontosabb a "milyen olvasot vegyek PDF-ek olvasasara" lenne, azzal naponta jonnek (olvasd el a sajatod alatti hsz-t ).
Szerintem annal tobbet erdemben nem nagyon tudnek mondani az Aura HD-rol, mint amit Neked privatban irtam. A Nookrol majd megprobalom osszeszedni a gondolataimat. A Beagle-t szerintem eleg felesleges belevenni, a Kindle-krol meg tudnak masok irni, akik tobbet hasznaltak oket mint en -
axioma
veterán
Nem kell bemutatkoznod, szerintem akkor talaltam vissza a mobilarenara, amikor valami kereso kidobta az android - azmiaz (vagy hasonlo) irasodat egy keresesemre
Az en keszulekeim a beszerzes miatt retegcuccok, szerintem kimaradok belole. Amugy android root megvolt, de azert kisse kehes egyelore, kene xda-n okosodni, melyik launcher, melyik virtualkey alkalmazas stb.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Én is úgy gondolom, hogy hasznos lenne. Nem jönne mindenki olyan hülye kérdésekkel, amilyenekkel én is jöttem.
Még nem jött meg az Aura, csütörtökre ígérték.
Viszont még élénken él bennem a keresés. Amikor itt kérdeztem tőletek, akkor már elég sok cikket olvastam a témában, de azok alapján nem igazán tudtam, hogy mi az, amire tényleg figyelni kell. Nekem van időm és kedvem megírni egy ilyesmit, bár nem vagyok annyira otthon a témában, mint Ti.
Írsz nekem (mármint a majdani cikknek) az olvasóidról? Az Auráról is, mivel Te már ismered, én meg majd csak fogom ismerni.
Várom a mindenféle javaslatokat. Természetesen mindenki meg lesz említve az írásban, aki segített benne. Az olvasó ismertetésénél mindenképpen, a többi résznél pedig ha kéritek, külön odaírom, hogy kinek a javaslatára, de én inkább arra gondoltam, hogy a végére írom oda, hogy kiknek az együttes munkája az írás, hogy ne legyen nagyon széttagolva a szöveg.
-
KLiFF
csendes tag
Sziasztok,
Segítenétek ekönyv olvasó választásban? PDF olvasásra kellene jobban.
Nook simple touch glowlight és kobo touch. Mindkettő 800mhz processzort tartalmaz, a képernyő felbontás 800x600 kobo, a nook glowlight-nál kissé zavaros mert van 800x600 és 1024x758 (ez a gyártó honlapján).
Android is futtatható rajtuk. Egyedüli különbség a nook háttérvilágítása és az ezért járó többlet 8 font (gbp). -
aggleány
addikt
válasz hampidampi #4910 üzenetére
Engem pl. befolyásolt a formátum a választásnál. Van, akinek lényegtelen, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek az.
-
aggleány
addikt
Mindenkinek, akinek nincs nagy véleménye a fent linkelt írásról
Nem tudtam, hogy ilyen határozottan szokás itt megfogalmazni a dolgokat, de teljesen igazatok van, mea culpa. Ráadásul én a témaválasztásra írtam, hogy tetszik, mert magát az elképzelést nagyon hasznosnak találom. Rosszul fogalmaztam, és valóban félreérthető voltam.
Degeczi
Teljesen igazad van, nem gondoltam át, hogy ez ténylegesen félrevezető.
ZooLee
Technikai kérdésekben nincs női empátia, ott tények vannak.
Ellenben a fenti irománynak annyi haszna van, hogy a hibák miatt úgy döntöttem, hogy írok egy korrekt cikket ebben a témában. Nekem sokat segített volna, ha van egy ilyen, akkor nem itt kérdezgettem volna mindenféle dolgot. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az a kérésem, hogy ha van hozzá kedvetek és időtök, írjatok pár sort a saját olvasótokról pro és kontra. Nem az érdekel, hogy bibííííííííííí, az enyém a legjobb, hanem az objektív véleményetek. Úgy gondolom, hogy az ismeri a legjobban az adott olvasót, aki tartósan használja, ezért ez nagyon fontos lehetne a cikkben.
Biztosan lesz olyan rész, amivel nem fogok egyedül boldogulni, ezért kérni fogom a segítségeteket. Egy komplex, mindenre kiterjedő segítséget szeretnék írni a leendő e-book reader tulajoknak, ami alapján könnyebben tudnak dönteni egyik vagy másik olvasó mellett.
Nem hozzáértőknek szóló cikk lesz, tehát nem lesz benne, hogy pontosan mi az az e-ink, de az igen, hogy miért jó.
Ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy alkalmas vagyok ilyesmit írni, az saját lelkének megnyugtatása végett nézze meg a logoutomban az androidos írásaimat.
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
válasz aggleány #4904 üzenetére
Értékelem a női empátiát , de ebben az esetben sajnos én is Degeczi kollégának adok igazat a megfogalmazásban, elnézve a hozzászóló adatait. Ez sajnos nem az a kategória...
És hogy én is rúgjak még a "cikk"be, a formátumokról is lehetne szó, mert az a megemlítés semmi, és eléggé befolyásolhatja az olvasó választását. Remélem ez alapján nem vesz senki olvasót...
-
MODERÁTOR
válasz aniko91 #4901 üzenetére
Gondolom ancsa94 az indexen a sziámi testvéred...
Bocsánat, de agyvérzést kapok: az indokolatlan smiley-tól, a fölösleges okoskodástól és attól, amit Sartre oly örömmel nevezett semminek (by WA)...
4901.-ik hozzászólás? Jó, hogy nem kérte, hogy cseréljék le a nyitó hozzászólást erre.
Bocs még 1x, de ez fájt, ki kellett adnom.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
aggleány
addikt
válasz aniko91 #4901 üzenetére
Nekem tetszik az iromány. Én azért még beleírnám, hogy mi a különbség az e-ink és a színes kijelzők között, mert ez nagyon fontos. A másik, ami nekem hiányzik, az az, hogy világítson vagy ne. A harmadik pedig az ár, mert az alapján érdemes elkezdeni keresni, hogy mennyi pénz van rá.
Esetleg át lehetne írni a címet e-book reader-re vagy elektronikus könyvolvasóra, mert az e-book az maga a könyv, azt pedig nem ilyen szempontok alapján kell kiválasztani.
[ Szerkesztve ]
-
aniko91
újonc
Sziasztok!
Ha érdekel titeket, milyen szempontokra kell figyelni az e-book kiválasztása során, olvassátok el ezt a cikket.
Enter your phone number here
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple iPad Air M2 - 13" (2024) - 128GB - asztroszürke (space gray) - 3 év garancia - prémium tokok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest