-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #11099 üzenetére
Kicsit próbálgattam még.
A Megjelenés lapon tedd be a "Bekezdések közötti térköz eltávolítása" pipát. Ha használod a Heurisztikus feldolgozást, akkor ott legyen benne a pipa az "Üres sorok törlése a bekezdések között" négyszögben.
Játszani kell ugyanitt a "Sorkiegyenlítési értékkel". Ha 0.5 alatti, akkor sűrűbben darabolja szét a bekezdéseket, ha fölötte van, néha összehúzza őket. Úgy tűnik, az oldalak végén félbemaradt mondatokkal nem sokat tud kezdeni, ott majdnem mindig megtöri a bekezdéseket.
A "Sorkiegyenlítési érték" ott van a PDF bemeneti lapon is, nem tudom melyik az erősebb, érdemes talán egyformára tenni őket.
Ez az érték arra jó, hogy megpróbáljuk vele megakadályozni, hogy az adott pdf-ben, amikor kisebb lesz az oldal, az A4-esben végig érő sorok átalakuljanak egy-egy nagyjából másfél soros bekezdéssé, de ne is vonjon össze több, egymást követő rövidebb sort egyetlen bekezdéssé.Van itt valahol egy calibre fórum, ha jól tudom, ott talán többet is tudnak mondani...
-
SaGa59
őstag
válasz
janosibaja #11098 üzenetére
Nagyjából ilyen. Mekkorák a pdf-ek alapból?. A Kindle-nek van az egyik legjobb pdf olvasó appja, ha nem A4-es, érdemes lenne megpróbálni közvetlenül, konvertálás nélkül megnézni rajta.
Az a baj, hogy a pdf gyakorlatilag soronként tartalmazza a szöveget, és ha át kell méretezni, szétesik a tagolás, nem nagyon tudják összefogni a konverterek az egymást követő sorokat rendesen. -
SaGa59
őstag
válasz
janosibaja #11096 üzenetére
A calibre-ben a mobi kimenet a prc, ha beállítod a Mobi kimenet-nél, hogy a mobi fájltípus "old" legyen. Akkor is mobi kiterjesztést ad neki, nyugodtan nevezd át prc-re.
De A5-nél nagyobb pdf-ből baromi ronda lesz. Az A5-ös pdf-et elég jól kezelik a kindle-k. A nagyobbakat meg 90 fokkal elforgatva, egy oldalt 3 lépésben elég jól el lehet olvasni.
-
fattyu
veterán
válasz
janosibaja #11094 üzenetére
konvertálni kellik prcbe
calbire megbírkózik valamennyire a fix tördeléstől megszabadulással.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, TUDOM, többször is le volt írva a topicban, hogy a pdf nem e-könyv formátum, értem. Mégis, ha csakis ebben a formátumban tudok beszerezni egy számomra fontos anyagot, akkor hogy egyáltalán valamennyire olvasható legyen Kindle-n, azért tehetek valamit?
Értem, hogy sz@r lesz, de kompromisszumokkal olvashatóvá tehető?
-
SaGa59
őstag
válasz
janosibaja #11091 üzenetére
Ha doc-ból nem mennek, akkor lehet, hogy rtf-ből se fognak. A pdf-et nyugodtan felejtsd el mint konverzió forrást, marad a html. Azért az rtf-et próbáld ki...
-
janosibaja
őstag
válasz
#72797440 #11065 üzenetére
Még egy kérdés konvertálás-ügyben.
A MEK oldaláról a kinézett könyvet letölthetem HTML, Word, RTF és PDF formátumban is. Ha Calibre-vel szeretnék konvertálni, minden különösebb varázslat nélkül - de mondjuk szeretném, hogy a lábjegyzet hivatkozások működjenek, mert Wordből konvertálva nem működtek -, akkor melyik formátumban töltsem le és hogyan konvertáljam?
Előre is köszi.
-
SaGa59
őstag
válasz
Hyperion #11086 üzenetére
Passz. Nincs ilyen olvasóm. Ami eddig a kezemben volt, mindegyiken (a nagyon kótványok kivételével) be lehetett állítani vagy "globálisan", vagy a könyvek olvasása közben, könyvenként, hogy használja a beágyazott fontokat és stílusokat, a saját alapkészletei helyett. Ez azért kell, mert az ADE leszármazott e-pub olvasók csak akkor tudják megjeleníteni az őű betűinket, ha van beágyazott font, abban benne van ez a 4 karakter és az olvasó úgy van beállítva, hogy ezt használja is.
A calibre font beágyazása (az e-pub konverziónál) kicsit becsapós. Ki is választhatod, hogy mi legyen a "szövegtörzs" fontja (amikor megadod, hogy melyik betűkészletet tegye bele), meg azt is "bebipálhatod", hogy ágyazza be a hivatkozott betűtípusokat. Ilyenkor azokat teszi bele, amik a forrásszövegben (odt, rtf,) be vannak állítva a bekezdés stílusoknál és a gépeden is telepítve vannak. Ha mind a kettő be van állítva, akkor a szövegtörzs és társai azzal lesznek megjelenítve, amit hozzáadtál kézzel, míg a többi, az alapértelmezettől eltérő betűtípussal szedett szöveg (pl címsorok) fontja is benne lesznek az e-pubban. Ha a "hivatkozott betűtípusok beágyazását" kihagyod, akkor minden a külön beállított fonttal lesz az e-pubban.
-
Hyperion
senior tag
válasz
hampidampi #11087 üzenetére
1 próbát megér! De a Calibrevel miért nem jó
Valamit mégis csinálhat, mert hiába állítom át originálról bármi másra a font stílust az olvasón, semmi változást nem látok... -
Hyperion
senior tag
válasz
hampidampi #11083 üzenetére
igen ... Lehet hogy én csinálok valamit rosszul?
Amit csinálok:
Calibre:Bemeneti Karakter kódolás: UTF-8 Próbáltam többet is.
Betütípus beágyazás : Droid Serif Próbáltam többet is.
Hivatkozott betűtípus beágyazása : PipaEnnyi.
Kell még valami?
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Sony PRS-T1-nél mi a megoldás a hosszú ő és ű betük helyes megjelenítésére?
Rootolni nem szeretném, ha nem feltétlenül szükséges.Anno emlékszem, hogy az embed_fonts plugin kellett a Calibre-be, de az újak már ezt tartalmazzák.
Ki is választok egy másik fontot, de semmi..Tudtok segíteni?
Köszönöm! -
emitter
őstag
válasz
Dhampir #11074 üzenetére
Köszi! Mint megtudtam a bolttól, DRM-mel védett PDF-ről van szó, amit nem is lehet akármilyen olvasóval megnyitni, hanem csak az Adobe Digital Editions szoftverével, ill. néhány DRM-képes Adobe-appal. És egyszerre max. 5 eszközön lehet megnyitva a fájl... (mindezt csak infóként azoknak, akik hasonló DRM-es könyvbe botlanának)
-
GrandS
senior tag
Keresek Debrecenben szervizt, ahol ebook olvasót javítanak. Tud valaki? Kösz!
-
Pferi
senior tag
válasz
czappa #11075 üzenetére
Szia!
Az Icarus ugyanaz mint a Wayteq xBook 60FL, nekem ez utóbbi van erről tudok nyilatkozni:
1 feltöltéssel 4-5 könyvet el lehet olvasni, nagyon alacsony háttérvilágítás mellett. Ha nem használod kikapcsolt állapotban hetekig nem merül, csak minimálisat.
USB kapcsolaton keresztül akár a Total Commanderrel is másolhatsz a belső memóriájába vagy a behelyezett Micro SD kártyára is.
Szótárról nem tudok nyilatkozni, még nem használtam. -
czappa
aktív tag
Sziasztok,
még soha nem volt e-köny olvasom.
Icarus Illumina2 HD-vel kapcsolatban pár kérdésem lenne.
1) Kb. mennyi ideig bírja egy feltöltéssel (androidos kütyü, ezért merült fel bennem, hogy talán az akku idő nem az erőssége)
2) Hogyan másolok rá fájlokat? USB-n?
3) Szótár peogram van rajta alapból, vagy legalább könnyű rá telepíteni? -
emitter
őstag
Üdv,
egy olyan kérdésem lenne, hogy ha megvásárlok egy ebookot (pl. PDF-ben ezt), az simán másolható, vagy el van látva valamilyen másolásvédelemmel? (PC-n olvasnánk, azért gondoltam ebook formátumra, mert akkor minden kolléga elérné, nem kéne kézről kézre adni, mint a papír könyvet)
-
Dava
tag
Most nem lépkedek vissza a nevek miatt, szóval aki ragasztani szeretne forrasztás helyett: ne tedd kérlek
Ha rosszul köt meg, nem fog érintkezni a két oldal aztán kaparhatod szikével. De ez a kisebb gond, mivel a ragasztó korrodálja a vezetőt, ami ezután nem fog vezetni.
Ha oviban volt kézműves foglalkozás és túlélted, akkor a forrasztás se lesz gond, csak keress rá youtube-on. Kérj valakitől kölcsön egy pákát, biztos hogy találsz egyet ismerősök között (de ha nem, van nagyon olcsón aliexpressen).
Ha szétcseszed a vezetőt és ki kell cserélni, az már komolyabb falat lesz...
-
amaryy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elszántam magam életem első e-book olvasójának megvételére. Sokat keresgéltem, és az alábbinál kötöttem ki, azonban nem igazán találok róla véleményeket sehol.
Ha valakinek van tapasztalata, ellenvetése, vagy bármi tanácsa, kérem ossza meg velemPrestigio MultiReader Lumen 3764
Kijelző méret: 6 "
Kijelző felbontás: 800 x 600
Kijelző típus: E-ink©
Belső memória: 4 GB
Támogatott dokumentumok: EPUB, FB2, HTML, MOBI, PDB, PDF, RTF, TXT
Támogatott képformátumok: BMP, GIF, JPEG, PNG,
Memóriakártya olvasó: Micro SD
Szín: Fekete
Méret: 174 x 120.6 x 8
Háttérvilágítás: IgenHa valami más márkát ajánlanátok, hasonló árfekvésben, azt is szívesen meghallgatom. Köszönöm előre is a segítségeket!
-
Helsing
aktív tag
válasz
nickcreeper #11067 üzenetére
18e-ért szerintem teljesen jó vétel.
-
nickcreeper
tag
válasz
Helsing #11060 üzenetére
Kindle 6 Wifi 4Gb-ra gondoltam. Ninsenek nagy igényeim. iPad mellé kellene, ogy ne folyjon ki a szemem, de nem esti olvasáshoz.
-
törölt tag
válasz
janosibaja #11063 üzenetére
Calibre programmal. Ha doc-ba van akkor Worddel átalakítod docx-be. (Itt érdemes esztétikai okokból Worddel sorkizártra beállítani az egész doksit, a fejezetcímeket középre ha meg versidézet van azt meg balra zárni.) Ezt a formátumot már ismeri a Calibre. Ott új könyv hozzáadása, majd kimenetnek beállítod azw3-at és konvertálás. Alapértelmezetten a Dokumentumok->Calibre Library mappába menti. Ha elválasztást is akarsz azt is leírom.
-
janosibaja
őstag
Elnézést a sok dumáért, nem akartam telespammelni a topicot, meg van: rtf-ből jó lett a konvertálás.
-
janosibaja
őstag
Bocsánat, már nem tudom szerkeszteni az előző kérdést. Ezzel konvertáltam, de szétesett az egész, 3 soronként üres sorok stb.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, valaki már elmagyarázta egyszer, de nem találom
. Hogyan is kell Word doksit mobira, Kindlen olvashatóra konvertálni?
-
Helsing
aktív tag
válasz
nickcreeper #11052 üzenetére
Milyen kiadású a Kindle amit kinéztél?
Mik a fontos szempontok neked egy e-book olvasónál? Pl világítás, ár, stb. -
Dhampir
félisten
válasz
aggleány #11056 üzenetére
Amennyiben nem jönne össze senkivel, talán még ő is segítene, bár nem biztos, hogy elvállalná.
-
menpee
aktív tag
ereader-store.de webshoppal vannak tapasztalataitok?
Erősen gondolkodok egy Onyx i86HDML Plusban, de rajtuk kívül nem árulja senki. -
robi-k
őstag
Sziasztok,
tud valaki beszerezni jó áron Kobo Glo HD olvasót? Ha igen, jelezze privátba.
-
nickcreeper
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy könyvolvasót venni. A kiszemeltem a sima Kindle 18 ezerért Ausztriában.
Megéri? Esetleg tudtok mást ajánlani?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Apple iPad Pro M4 11" 256GB WiFi, Apple garancia, BOMBA ÁR!
- 6.8" KOBO AURA HD ,1440 x 1080, microSD, ConfortLight +tok
- Redmi Pad Pro 5G , 12.1 Coll 120hz! Snapdragon 7S Gen2 , Makuláltan , 2 év garancia !
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen PQ94WIF - új, dobozában
- Apple iPad Air 3 Cellular + apple pencil 1st gen
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest