- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #20332 üzenetére
"Benyomások" egy hét használat után a OCTAGON SF8008 4k-val.
Igazolva érzem azt, hogy rengetegen meg vannak elégedve vele, pedig már jó régóta (5 éve) a piacon van és az azt használó, támogató, stb. közösség még mindig nagyon aktív.
A chipset nagyjából (sajnos) ugyanaz, mint a HiMedia Q5 Pro-mban volt. Utóbbit 2 éve egy "zavarodott" pillanatomban vettem, de pár hét használat után lecseréltem (a hardveraprón sikerült túladni rajta), mert sem minőségben, sem a gyér támogatottságában nem voltam megelégedve vele. Egy Zidoo Z9X váltotta.Vissza az SF8008-ra...
Az első napok természetesen az OpenATV-vel és az enigma rendszerrel való ismerkedéssel, beüzemeléssel, finomhangolással telt.
Mára eljutottam odáig, hogy sikerült beüzemelni a DemonEditor-t (csak ezzel vagy fél napot elkínlódtam), csatornalistát szerkesztettem és csatornalogókat vadásztam és amelyik csatornához nem találtam olyat, ami tetszett vagy nem létezik picon, azokhoz magam csináltam transparent PNG-ket. Saját használatra nekem teljesen megfelelnek.
A(z elavult) chipset miatt médialejátszónak ez is pocsék (arra van más) - de nem is ez volt a célom a beszerzésével. Tévéműsorok felvételére képes céleszköz kellett (és arra is használom), amivel egy csatorna felvétele közben nézhessek egy másik csatornát a tévén.
A témában kissé gyakorlatlanként, de lelkes "kütyübolondként", a lejátszási minőségét áthidaltam azzal, hogy aktiváltam a miniDLNA-t és megosztottam a felvett műsorok mappáját. Így a hálózaton keresztül a számomra megszokott minőségben tudom lejátszani a felvételeket, akár a tévével, akár a Zidoo-val, akár PC-vel. Univerzális megoldásnak ezt tűnt a legjobbnak, mert a TV sem Samba-val, sem NFS-el nem tud mit kezdeni...
Persze a TimeShift funkció továbbra is csak magán a beltérin működik.Azt viszont még tesztelgetem, hogy a HDMI kimenet melyik üzemmódban szolgáltat legjobb eredményt.
Először az állandó 1080p/50Hz-el a tévé processzorára bíztam a felskálázást 2160p-re, aztán az SF8008-ra bíztam ugyanezt. Egyik sem volt meggyőző...
Most az automatikus, kadencia-helyes kimeneti mód beállításokkal próbálkozom, egyelőre jobbnak tűnik.Egyelőre ennyit akartam kiírni magamból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest