- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6103 üzenetére
Értem amit mondasz, de a jelenség a következő: A DIGI DVB-S-ről beforgatja DVB-C-re az HBO / HBO2 / HBO Comedy / Cinemax csatornákat a műholdas N2 kódolással egy az egyben. Műholdas kulcsváltás után a 4 csatornából egy még nézhető, de minden kulcsváltás után másik. Szóval érdekes ...
Lehet mégsem csak egy kulcs van: mondjuk az RSA alapján akárhány "publikus" / terjeszthető kulcs is lehetne a kikódolásra egyidejűleg.
csendes Igen, de a hurok nézzen az adóra "orcával". De nem sok variáció van ...
-
lorenzen
aktív tag
válasz
gurabli #6086 üzenetére
Nekem van egy Terratec Cinergy 1200 DVB-C PCI kártyám.
Ez még hivatalosan nem HD, de ez csak szoftveres probléma. A HD adások nézhetőek vele. CI modult külön kellene hozzá vennem, ha szükségem lenne rá.
Hosszú évek óta kifogástalanul üzemel, mostanában már keveset használom.A Terratec, ad a kártyáihoz remote control editor programot. Bármelyik programot tudod vezérelni a távirányítóddal, csak be kell tanítanod az editorral.
Két javaslatot adok neked, gondold át.
Az USB vevők sokkal rugalmasabbak, akár egy notebook vagy miniPC-hez is használhatóak (amiben nincs szabad PCI(e) bővítőhely). A PCI csatlakozók amúgy is eltűnnek az alaplapról néhány éven belül.
Képminőségben és szolgáltatásokban teljesen egyformák a digitális külső és belső kártyák.CI modulfogadóra a kábeles diginél nincs szükség, másként korlátozzák a hozzáférést. Ha nem használod, nem érdemes pénzt ölni bele.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
A HTPC-be keresek tuner kártyát, egész pontosan DVB-C kártyát, ami képes a Digikábel digitális adását is fogni/rögzíteni. Eddig a Terratec Cinergy C PCI HD CI a befutó, de nem találok túl sok mindent a kártyáról, talán ti tudtok segíteni. Jól működik, mi a vélemény róla?
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #6020 üzenetére
... A Dvbviewer-t próbáltam, leszámítva, hogy nem csinál a sztreccs gomb semmit, ...
Itt arra gondolsz, hogy teljes képernyőre "kinagyítani" az adást? Szerintem lehet, igaz DVBViewer 4.3.1 beta160 van vann fennt.
" ... a Mediaportált esetleg próbáltad? ..."
Kb. egy évvel ezelőtt próbáltam. Akkor a Hauppauge tunerem "öregecske" drivere még nem tudott prezentálni szabványos DVB-C interface-t (speciális hardware verzió), így maradt a DVBViewer. Az feltűnt, hogy a MediaPortal felépítése (client / server) miatt sokoldalú és relatíve erőforrásigényes de jónak tűnő program. Ha otthoni "műrosszórást" terveznék ezt választanám windows platformra ...
" ... mind AF9015 chipset-es és Linux alatt nem támogatott. ..."
A LinuxTV szerint az AF9015 demodulátor chip linux kernel szinten támogatott. Legfeljebb a tunerben elhelyezett RF chip-t és támogatását kell kideríteni ugyanazen oldalon ...
-
azbest
félisten
válasz
z00mhead #6012 üzenetére
- A hozzá kapott pvr2 program csak hardveres gyorsítás nélkül használható (minden leadtek kártyánál ez van), mert különben pár perc után lefagy. Tehát valami alternatív programot kell használnia, ha a procija nem elég erős (vlc player 1.1.1 hamarosan kijön nvidia és ati kártyán is dxva képességgel). Talán xp alatt nem fagy ki, de vista és win7 alatt bugzik. A program kezelőfelüelte is rendszeresen szétesik, mert nem tudnak egy ablakot se leprogramozni.
- az 1800h digitális része hajlamos beragadni egy frekvenciára, ilyenkor a gép újraindítása szükséges, náha áramtalanítás - driver bug.
- 64 bites windows alatt 2GB-nál több ram használatakor az analóg adás nézése közben egy processzormagot teljes mértékben lefoglal (egymagos gépben 100% procihasználat) ezért olyan mintha nem lenne szinkronban a kép és a hang. Driver bug - ezt nem is fogják kijavítani, mert az analóg chipset driverét vacakul portolta a chipset gyártója 64bitre és magasról tojnak erre.Ez saját tapasztalat, a Leadtek support nem olyan jó, mint ahogy terjesztik. Sok a bug és nagyon nehezen javítják, már ha javítják. Rendszeresen jön ki újabb pvr2, de a bugok nagyrésze marad.
(#6011) jarvitom
ha csak az analóg kábeltv adást akarod rákötni, akkor bármely olcsó analóg tuner megteszi. Ha földvelszíni digitális adást is néznéd (dvb-t), ahhoz 2-3 eft körül lehet kínából usb-s tunert rendelni. Ha kábeles digitális adást szeretnél (dvb-c), akkor ahhoz másfajta tuner kell, nameg a legtöbb szolgáltatónál csak az általuk adott stb -vel lehet nézni az adást. -
C_hris
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tunerem: TerraTec Cinergy HTC USB XS
Az a probléma vele hogy az analóg adásokat nem tudja fogni, a scan részen csak a DVB-C és DVB-t jelenik meg, ezen kívül hd adásoknál nincs se kép se hang. Van valakinek hasonló tapasztalata ezzel a tunerrel? -
azbest
félisten
válasz
bnorci71 #5991 üzenetére
Ha digitális az adás akkor elképzelhető. Állítólag a digi kábelszolgáltatónál lehet csak megoldani ezt. Megoldhatatlan probléma, ha kódoltan jön az adás és csak a szolgáltató által adott set top box-szal nézhető.
Másik probléma, hogy ehhez dvb-c tuner kell ami drágább.
a) Ha egyszerre csak egy géppel szeretnél tv-t nézni (vagy egyszerre csak egy adást lehet nézni a választékból). akkor egy tuner kell hozzá és egy olyan strem szerver program, ami távolról vezérelhető, hogy melyik adást mutassa. (vlc playerrel is megoldható azt hiszem)
b) Ha többen szeretnétek különböző adást nézni egyszerre, akkor vagy annyi tuner ahányan vagytok (és annyi példány a stremelő programból),
c) vagy annyi tuner ahány frekvencián jön az adás (például vlc-vel felkonfigolva) és ekkor báki bármit nézhet, annyi nézővel amennyit a helyi hálózat elbír.Ha analóg az adás akkor is elképzelhető, de akkor csak az a) és a b) megoldás játszik. Nameg analóg eseténa szervernek az adást digitalizálnia is kell, ez sokkal nagyobb feladat, mint a másik esetben a szétosztás.
Csak akkora sávszélesség kell, amennyit az általatok nézett csatornák használnak.
Most kíváncsiságból próbálgattam ezt mindigtv (dvb-t) adással, két digitális tunerrel két vlc playerrel tudom streamelni az öszes adásukat és csak annyi sávszél kell, amennyit éppen nézünk.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5954 üzenetére
" ... Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is? ..."
Nyilván PCMCIA Type II. csatlakozó (fizikai réteg) kompatibilis a szabvány szerint is. Ezen fizikai csatakozón és egyben fizikai adatcsere protokollon áramlik az információ oda / vissza. Erre a fizikai rétegre a DVB-CI ráépít egy szoftver adatcsere protokollt (nyílt specifikáció), amely el is hagyható kártyaolvasó esetén. Viszont a CAM-ban (többnyire ARM CPU alapú célszámítógép cserélhető firmware-l) implementált Conax / Nagravision / ... szoftveres eljárásait és a DVB Scrambler algoritmust implementálni kell. Ezek találhatók meg az "okosításokban" a kiolvasott RSA kulcsok pedig a neten. A kulcsot azért célszerű "kiolvasni", mivel az RSA "találgatáson" alapuló szoftver algoritmussal gyakorltilag visszafejthetetlen ...
Hogy visszatérjek az eredeti problémára. A kérdezőnek annyi feladata van, hogy végig próbálja a lehetséges szoftvereket, amelyek képesek támogatni a kártyaolvasóját és a Conax megoldásait. Valósznűleg sikerrel fog járni ...
-
tora2427
csendes tag
Sziasztok!
Digi tv-t most kötötték be hozzánk, pc-be milyen dvb-c tunert lehet venni és hol? (én nem találtam sehol
)
-
zhagyma
őstag
Egyszerűen implemetálni kell a DVB-CI specifikáció szoftver kommunikációs rétegét a PCMCIA interface felhasználásával a TV szoftverben (Ezt a szoftver kommunikációs protokollt ismeri a CAM firmware). Gyakorlatilag a TV szoftver beküldi a teljes transport steam-t a PCMCIA interface-n kersztül a CAM-ba, majd a kikódololt stream-t kiolvassa ....
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, egy tv-tuner kártya vásárlása előtt! (Abból a topikból irányítottak ide)
Az lenne a kérdésem, hogy milyen vevővel rendelkező tv-tunert ajánlotok?!
Digi kábeles jel állna rendelkezésre, ami analóg is, meg egyre több csatorna, már DVB-C digitális vevőt igényel (vagyis van lehetőség)
Azért vagyok tanácstalan, mert nem vagyok tisztában azzal, hogy mikortól lesz csak digitális műsor szórás, így nem tudom, hogy milyen tv-tunert válasszak (nem nagyon van olyan hybrid kártya, ami tudja az analóg jelet is venni, meg a DVB-C-t)Segítségetek előre is köszönöm!
-
zhagyma
őstag
Csatlakoznék GBogyó kollégához ...
" ... Egy PCI-e vagy USBs (firewire) tunerkártyát szeretnék.... ha lehet akkor direktbe is lehet kötni megjelenítőre ..."
A PC-hez készült tunerek általában arra építenek, hogy a PC fogja dekódolni (CPU/VGA DXVA) és megjeleníteni (VGA digitális kimenetek: DVI, HDMI) a digitális videót. Ennek megfelelően nem szoktak közvetlenül rákötni monitort vagy TV-t. Persze ettől még készíthetnének ilyet a gyártók és talán van is ilyen ...
" ... 2 tuneres ..."
Általában az "olcsó" PC-s digitális tunerek egy szabványra készülő célhardverek (egy tuner - egy szabvány). Jelenleg a DVB-T (földfeszíni) és a DVB-C (kábel) szabványokat együttesen kezelő, illteve DVB-S/S2-t kezelő tunerekből választva alakítható ki 1 "multiszabványos" megoldás. A Te esetedben ez 4 tunerkártyát jelentene. Azt vedd figyelembe, hogy vannak kódolt adások, amelyek dekódáláshoz CI modul is szükséges ( 1 "multtiszabványos" tunerhez 1 CI fogadó).
Azt sem ártana tudni, hogy mi a felhasználási cél: felvétel / TV-zés, 2 "kijelző" egyidejű "meghajtása" eltérő csatornákkal, vagy esetleg TV tuner szerver és otthoni műsorszórás?
-
Hunter2
addikt
olyat láttatok már hogy kábeltévén nem dvb-c-ben tolják a digitális csatornákat hanem dvb-t-ben? nálunk ezt csinálja a szolgáltató (kapos-net)
-
-
kiskakas
senior tag
sziasztok,
létezik conax dvb-c modul olyan tv-hez,amiben csak analog es dvb-t tuner van?
-
zhagyma
őstag
válasz
radex777 #5584 üzenetére
Nekem Hauppauge WinTV HVR 930c van és DVB-C-vel használom. Sajnos ebből léteznek eltérő hardware-l szerelt változatok, amelyek közül a driver nem mindegyiket kezeli tökéletesen (Nekem egy ilyen példányt sikerült kifognom). Ezért most a Terratec-től választanék tunert ([link]). Szinte "standard" alternatív szoftver: DVBViewer
-
radex777
csendes tag
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni usb-s dvb-c-s tv-tuner vásárlásához. azért szeretnék c-set, mert valószínű szeptembertől olyan albiba fogok költözni ahol van digikábel és nem győznék magam alá gyönyörködni a hd-s bl meccsektől, olaszfocitól..
igazából az érdekelne hogy van-e valakinek már ilyen irányú tapasztalata --> laptop-on dvb-c tuner (esetleg pont digikábelen). képminőség; gyári szoftverekről vélemény; márkákról megbízhatósági, használati tapasztalatok.
úgy láttam hogy mások is linkelgetnek közvetlenül így (remélem nem kapok warn-t ha) belinkelem azt a 3at amit eddig nézegettem:
hauppauge WinTV-HVR-930C --> http://www.argep.hu/product_862605.html
technisat CableStar USB 2 HD CI --> http://www.argep.hu/product_719539.html
terra tec h5 --> http://www.argep.hu/product_1024602.htmlez a lista egyrészt növekvő áras, másrészt (az eddigi tudásom szerint) "tetszésre növekvő" lista.
hopppppázs tunerem már volt 2 éve, annak nagyon nem szerettem a gyári progiját, mert iszonyat lassú meg ráadásul még iszonyat otromba is volt a képe, szal azt eddigi tapasztalat alapján nem venném. de a másik 2 márkát egyáltalán nem ismerem. remélem van itt olyan a fórumon akinek már volt velük dolga..
a legszimpatikusabb a terratec mert a német tesztekbe nem húzzák le. de érdekel hazai vélemény is!
a választ előre is köszi!Radexxx
-
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5511 üzenetére
Ja tényleg, persze hogy VHF/UHF.
Egy csomószor mondtátok itt a topicban is, hogy DVB-C rendszerű az Antenna Digital.Hát csillapításban jobbnak tűnik a lengyel kábel egy kicsivel.
Satec:
Częstotliwość ( MHz ) 50 100 200 450 800 1000 1200 1750 2050 2150 2400
Tłumienie ( dB/100m ) 3,9 5,5 7,8 12,3 16,6 18,5 21,3 25,2 27,4 28,3 29,8CommScope:
@ Frequency MHz dB/100 ft. (MAX.) dB/100 meters (MAX.)
5 MHz 0.58 dB 1.90 dB
55 MHz 1.60 dB 5.25 dB
83 MHz 1.95 dB 6.40 dB
187 MHz 2.85 dB 9.35 dB
211 MHz 3.05 dB 10.00 dB
250 MHz 3.30 dB 10.82 Db
300 MHz 3.55 dB 11.64 dB
350 MHz 3.85 dB 12.63 dB
400 MHz 4.15 dB 13.61 dB
450 MHz 4.40 dB 14.43 dB
500 MHz 4.66 dB 15.29 dB
550 MHz 4.90 dB 16.08 dB
600 MHz 5.10 dB 16.73 dB
750 MHz 5.65 dB 18.54 dB
865 MHz 6.10 dB 20.01 dB
1000 MHz 6.55 dB 21.49 dBMOD:
A lényeges Bp.-i DVB-T-nél a 800MHz környéke.
Satec 800MHz: 16,6
CommScope 750Mhz: 18,54 (865MHz: 20.01, ebből kiszámítva: ) 800Mhz-en kb. 19,17.
1Ghz-en: 18,5 vs. 21.49. -
zhagyma
őstag
válasz
#98593280 #5500 üzenetére
Egy korábbi áttekintés DVB-C kártyákról: itt
Zanik
Első megközelítés alapján: az USB 2.0 szabvány 480 Mbps sebességet biztosít burst átvitel esetén. Nyilván ennél kisebb lesz a tényleges. Egy DVB mux a paraméterektől függően ~50 Mbps-nél kisebb lesz. Szóval sebességgond biztosan nem lesz ... Az Asus U3100 Mini/DVB-T biztosan nem IEC (szabvány) antenna csatalkozós az adatlapja szerint (MCX toldó), a Leadtek DTV Dongle Gold viszont annak tűnik. A mellékelt szoftverről nincs véleményem, mivel DVBViewer-t használok. -
törölt tag
Üdv! Sziasztok! Szolgáltató DigiTV, PC-be szeretnék venni egy tuner-t Kérdés milyent? Lehet ilyen PC-s belső tunerrel is fogni a DIGItv kábelen található digitális adásait? Gondolok itt az összesre, kb. 60 darab jön i576-ban és kb. 4-5 full hd-ben. Analógot már nem szeretnék. Viszont amennyiben DVB-T tunert veszek, akkor meg ahhoz antenna kell és csak 7 adóm van, de én a kábelen szeretném a 60 darab digitális csatit. Avagy van olyan tuner amelyikben DVB-C is van, vagy mittomén Finnországgal bejön DVB-T-n is az összes DIGItv digi adó?
Mit vegyek? PCI-os talán jobban érdekelne. -
Capella
senior tag
válasz
vegyszer #5447 üzenetére
"a T-home DVB-C miben vagyon kódolva? MPEG-2, vagy 4?"
Az SD MPEG2, a HD meg MPEG4.
"És bizonyosan CONAXszal van titkosítva?"
Az tuti.
Valószínűleg az lesz, amit mondtok, hogy nincs benne DVB-C.
Vagy nem az volt digitális keresésre állítva, hanem a földi sugárzású DVB-T a menüben. Ez egyszerre nem szokott menni. -
szp1
addikt
Az lehet a baj, hogy nincs beépített DVB-C tuner. Milyen típusú a TV?
Ez a STB biztos, hogy conax-os Cas7-es. A nevében a CX erre utal.
Nekem vidanetes kábelem van majdnem ugyanilyen ( 370CX) dobozzal, és a technisat cx modulba illesztet kártyával tökéletesen jön a DVB-C adás, az összeset megtalálta. (mpeg2).
Panasonic C10Y, DVB-T, DVB-C mpeg4. -
vegyszer
addikt
Csekkold a TV leírását, van-e benne DVB-C tuner IS. (mely típus ergyébként?)
Mert he nem, akkor bukta.
Én mondjuk úgy emlékszem, hogy nem láttam olyat, ami "csak" DVB-T MPEG-4-es, és nincs neki, de kitudja, lehet ezen megspóroltak 15 €urócentet, és az is számít.más: a T-home DVB-C miben vagyon kódolva? MPEG-2, vagy 4? És bizonyosan CONAXszal van titkosítva? Én ezt egyszerűen feketén fehéren kijelentbe nem találtam meg.
-
cainuss
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy mi lehet az oka annak, hogy a tv-m a befogott DVB-C csatornák egy részét nem jeleníti meg. DVB-C hangolást követően a tv befog 87 csatornát, de a tv kikapcsolása és ismételt bekapcsolását követően a 87 csatornából vagy a felét már nem jeleníti meg. Digi kábel tv a kábelszolgáltató -
atesss
addikt
válasz
dolbyman #5425 üzenetére
Létezik DVB-T+DVB-C kombinált vevő USB-sben is, volt róla szó nemrég a topicban, mindj. utánanézek neked.
De jó lenne még pár adat.
Milyen is ez a gép pontosabban ?
A DVB-C Digi esetén szerencsére egyszerű eset, mert ők nem kódolják.
DVB-T-nek ugye ebben az esetben csak azért van értelme, hogy ne fizess ki egy csomót még a DVB-T-n is elérhető HD csatornákért (M1 HD, M2 HD, Duna HD). Bár nem tudom diginél mennyibe kerülnek ezek a csatornák, azért szerintem nézz utána. Mivel saját eszközt használnál erre, így a HD-s boxért plusz havidíjat nem kéne fizetned elvileg.Hol laksz ? A DVB-T miatt kérdezem, mert nem mindig egyszerű a vétel.
Az időzített felvétel megoldásához kell-e egyébb progi, vagy okosság, vagy azt tudja a tunerhez adott szoftver.
Ugyan ezt tudja a gyári is nagy valószinűséggel, de azért az alternatív programok álltalában többet tudnak a gyárinál. -
lackatwo
csendes tag
Koszi a kezdeti utmutatasokat, ido kozben meghoztam a HTC USB XS-t, most scanningolja a digikabelt a TerraTec Home Cinema.
Ettol feltem, iszonyu lassu ...
... ha erre utaltal, hogy nem lesz idom TV-zni, ettol tartok.
Ha meg a delvideki tajaktol, elmenyektol, abban is lehet valami,
mindenesetre megutaztatnam... hatha ..
Az is meglehet egy-egy trattoriaban nezem a meccseket.Milyen szoftvereket ajanlotok , valahol mintha lehuztak volna a Home Cinemat...
egyelore TV nezessel DVB-C, T,analog (sehol nem latom ezt a scaningolas soran !! ),
majd felvenni is szeretnek, ha szuper minoseget sikerulne elerni. -
szp1
addikt
Mindenkinek, akit esetleg érint a dolog: a Technisat CX típusú CA modullal működik a vidanet DVB-C szolgáltatás STB nélkül is
Úgyhogy valószínűleg a többi conax alapú szolgáltatónál is.... -
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Egy jo minosegu DVB-C tunert szeretnek, ha van ilyen egyaltalan?
Varom a velemenyeket!
Nem ertem, hogy most amikor az analog musorszoras kihaloban van, miert nem cuppannak ra a gyartok... -
atesss
addikt
De előfordulhat, hogy működik.
És a rögzítés van amikor csak arra vonatkozik, hogy a szolgáltató álltal adott STB-ba nem tudsz belerakni egy másik kártyát. Magyarul a (szokványos) előfizetők egymás közt nem tudják cserélni a kártyát. Azaz ezt alapvetően arra találták ki, hogy ne tudják átvinni pl. ismerőshöz ha épp átmennek, több csatornát nézni addig. Vagy nyaralóba / hétvégén átvinni máshova.
Konkrétan a te szolgáltatódról nem volt szó sajnos, de azért érdemes ezeket átolvasnod: [link]MOD:
De mégis van róla szó (az előbbi linkem első hsz.-ében lévő linken: [link]), és elvileg működik is:
A T-Home, Vidanet és Fibernet esetében a párosítás csak olyan szintû, hogy elõfizetõi boxokban ne lehessen cserélgetni a kártyát egymás közt, de saját eszközben (pl. DVB-C tuner) használt conax modulban állítólag mûködik, csak havonta egyszer be kell tenni pár percre a szolgáltató settopboxába, mert csak ott frissül a kártya. -
szp1
addikt
Hello
Talán tud valaki tanácsot adni: van egy CI-vel rendelkező DVB-C tuneres ( MPEG4 ) TV-m és egy vidanetes digitális kábel előfizetésem.( Győr ).
Kérdésem: vajon egy conax modullal ki tudom-e iktatni a szolgáltatói STB-t ha a TV-be illesztve abba tolom a kártyát, avagy sem...azért lenne fontos, mert egyrészt egy távkapcsolóval kevesebb lenne, másrészt az STB egy ipari hulladék tetű lassú reakció idővel....
Ha megy, milyen modult kell beszereznem?
Működne HD csatornákon is? ( most még nincs előfizetve, de megfontolnám)
Válaszokat előre is köszönöm. -
zhagyma
őstag
" ... Én nem bírom ezt a nyamvadt tsreader-t win7 64 bit alatt működésre bírni ..."
A TSReader "tuner kezelése" a tunerhez szállított drivertől függ. Nálam Windows 7 x64 felett egy "nagyon régi" DVB-T tuner x64 driverét is képes használni, míg az újabb tuner DVB-C részét már nem "látja".
" ... Jónak számít, nem jó, lehetne jobb? ..."
Maga a stream pont olyan, amilyet az adó oldalon összekalapálnak. Egyébként a sugárzás az AH által deklaráltan 1920x1080i 50Hz / ~7.5 Mbps fix bitrate. Ennek ellenére a videó stream információs program 1080i 25Hz-nek érzékeli változó bitrate-s mpeg kódolással (VBR).
" ... Ez a continuity error (2) ez nagy hiba? ..."
A 188 byte-s transport stream csomagok közül kiválasztható egy azonosító (PID) segítségével, hogy melyek tartalmazzák a dunaHD mpeg videó stream-t. A kiválasztott csomagok sorszámozottak. Ha sorszámozás nem folytonos, akkor "continuity error" keletkezik. Ha a continuity error együtt változik a TEI error-al, akkor biztosan vételi probléma van, mivel TEI csak akkor lehet, ha a digitális hibajavítás javítrhatatlan hibát érzékel. Ha TEI nélkül keletkezik continuity error, akkor az adó oldali multiplexálásban / kódolásban lehet a hiba.
A continuity error tehát a tömörített videó / hang anyagban információs hiányt jelez, amelynek következményeit érzékeled (kockásodás / szétesés / stb ... ).
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Virág et. #5279 üzenetére
(#5279) Virág et.
Keress 1080i felvételt. Lehetőleg olyat, ami a MindigTVről származik. Azzal tesztelheted a legbiztosabban. (Én lefedettségen kívül lakom.) Nagyobb processzorigénye lehet a váltósoros megjelenítés miatt.(#5278) SzaboZE
Látom dvb-c-vel nem foglalkozik senki
Ez a DVB rendszer viszonylag probléma mentes. Ha visszalapozol egy kicsit, néhány vevőegységről is találsz információkat.milyen lehetőségek vannak a Mindig TV extra vételére pc-s tunerrel? Szoftveres dekóder kell vagy létezik hardveres kiegészítő?
Hivatalos megoldás:
DVB-T vevőegység + modulfogadó + CI modul + kártya. (Kicsit drága ebben a formában.)Létezik alternatíva, vevőegység + kártyaolvasó + kártya + szoftver. (Ez olcsó megoldás, de nincs még bejáratott megoldás.)
Néhány hozzászólást visszaolvasva találsz több információt.(#5280) atesss
Csak a szolgáltatók néha nem szeretik ezt a módszert, de úgy tudom "megtűrik".Egyre kevésbé. Németországban tiltólistán van az egyik alapvetően szükséges szoftvereleme.
-
SzaboZE
addikt
Sziasztok, hamarosan digikábel lesz a házban és ezért megkérném a hozzáértőket, hogy ajánljanak olyan DVB-C-s tunereket, amelyek USB vagy minicard (notis belső foglalat) csatlakozásúak és windows MCE támogatással bírnak.
Köszi,
SzaboZ -
lorenzen
aktív tag
A DVB-C elsősorban azért van kitalálva, mert a jó átviteli közeg miatt sokkal több jelet át lehet vinni azonos sávszélességen
A moduláció típusa határozza meg, elsősorban, az átvihető adatmennyiséget, azonos sávszélességen.
A DVB-t azért választották szét több részre, hogy minél kevésbé zavarják egymást, az egymás mellett élő rendszerek. Magyarországon egyetlen kevert rendszernek van hivatalos működési engedély. Az Antenna Digital - földfelszíni sugárzásban, műholdas frekvencián, DVB-C modulációval/eszközökkel - nyújtja a szolgáltatásait...talán több titkosítási rendszert támogat
Ha a előfizetéses csatornák kódrendszereire gondolsz, az nem moduláció és frekvencia függő.
A nagyobb szolgáltatók egyszerre vannak jelen a DVB-C és DVB-S rendszereken. (Az európai SKY szolgáltatok jó példák erre.) Nekik alapvető érdekük, hogy ne kelljen többféle kódolást alkalmazniuk. A DVB-T szolgáltatók szinte mindenütt bebuktak az előfizetéses csomagokkal, talán Magyarország lesz a kivételek egyike.AH szerintem beszólhat nekik, hogy az ő forrásukat nincs joguk továbbítani.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság is beszólhat. Keményebben mint az AH. A mikuláscsomagot azonnal mellékelheti. -
zhagyma
őstag
" ... Annak, hogy egy kábelszolgáltató a kábelen továbbadja a DVB-T jelet, annak technikai akadálya nincs, csak pazarolja a sávszélességet. ..."
A kábel- és földfelszíni frekvenciakiosztás digitális esetben is megegyezik az analóg raszterrel. A DVB-T és DVB-C rendszer "egy" analóg frekvencián körülbelül egyforma "mennyiségű" információt képes szállítani. Ebből sejthető, hogy a különbség máshol van ...
Ui: A DVB-T "zajgyár" a DVB-C-hez képest, ami korlátozza a kábelen sugározható frekvenciák számát a jel/zaj viszony romlásán keresztűl. Felülről az erősítők által feldolgozható maximális jelszint jelent korlátot.
-
bbandi
tag
válasz
lorenzen #5235 üzenetére
Ebben szerintem tévedsz, a korábbi analóg tévék is átfedésben voltak a kábellel (kivéve kábel/S sáv). A DVB-C elsősorban azért van kitalálva, mert a jó átviteli közeg miatt sokkal több jelet át lehet vinni azonos sávszélességen, illetve talán több titkosítási rendszert támogat. Annak, hogy egy kábelszolgáltató a kábelen továbbadja a DVB-T jelet, annak technikai akadálya nincs, csak pazarolja a sávszélességet. Más kérdés, hogy az AH szerintem beszólhat nekik, hogy az ő forrásukat nincs joguk továbbítani.
-
ati2
őstag
Ma éppen rendelni akartam egy Anysee E30C-t a mediavox-nál, erre nem elfogyott.
Remélem ez gyorsan beszerzik helyette:
"Várjuk a DVB-T DVB-C kombó verziót, amely helyettesíteni fogja ezt a terméket." -
atesss
addikt
válasz
lorenzen #5207 üzenetére
A #5204-ben linkelt leírás alapján egyik Conax cas7-es kódolást használó DVB-C szolgáltatónál sincs kártya összezárás, csak a saját STB-ukkal:
A T-Home, Vidanet és Fibernet esetében a párosítás csak olyan szintû, hogy elõfizetõi boxokban ne lehessen cserélgetni a kártyát egymás közt, de saját eszközben (pl. DVB-C tuner) használt conax modulban állítólag mûködik, csak havonta egyszer be kell tenni pár percre a szolgáltató settopboxába, mert csak ott frissül a kártya.Bár azért nem 100%-os a dolog, úgyhogy jó lenne valakitől tapasztalat, akinek tényleg megy ez...
DVB-S szolgáltatóknál a T-Home Sat sajnos zárt, de a HelloHD csak bizonyos esetben:
Sajnos néhány szolgáltató párosítja a kártyát a settopbox-szal, ami annyit jelent, hogy csak abban mûködik. Ilyen a T-Home, a Hello HD és a Digi mûholdas szolgáltatása és a UPC kábeles szolgáltatása. A Hello HD esetében csak akkor van párosítás, ha a szolgáltató settopboxát használod és nem sajátot. Ha feltöltõkártyás vagy (mint én), akkor nincs párosítás. -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5204 üzenetére
Köszi, ez nagyon jó kis összefoglalás.
Azt jól gondolom, hogy a DVB-T-s MinDig TV Extrához használt Conax CAS7 CAM modul [link] , a
DVB-C:
T-Home : Conax (cas7)
Vidanet : Conax (cas7)
Fibernet : Conax (cas7)
DVB-S:
T-Home Sat : Conax (cas7)
Hello HD : Conax (cas7)
szolgáltatásokhoz is ugyanúgy használható, tehát a CAM modul független az adásmódtól (-T, -S/-S2, -C), csak a kódolástól függ ?A UPC mûholdas szolgáltatása esetében akkor nincs párosítás, ha a settopboxban cryptoworks kártya van, ha nagravision 3-as, akkor úgy tudom, hogy az párosított.
És ez mitől függ, hogy melyik kártya van ?
Nem attól, hogy az új műholdra átállított STB-oknál már a nagra3-at használják (ami a párosított) ?
Mondjuk ez könnyen lehet hogy hülyeség, mert az átállítást úgy tudom csak májusban kezdték meg.
De akkor miért van különbség a kódolásban ?
Egyik sem nagra 2, hogy simán feltörhető lenne. -
atesss
addikt
Össze tudná nekem foglalni valaki, hogy akkor most melyik DVB-C szolgáltatónál megoldható az, hogy saját Set Top Boxot - vagy megfelelő kártyafogadóval - PC-be rakható vevőkártyát használjak ?
Ahogy olvastam, Digi Kábel-nél kódolatlanok a DVB-C adások (kivétel a HBO és még hasonló 2-3 csatorna; de az mindegy).
De a többieknél ?
Nem az érdekel, hogy a szolgáltató mit "szeret", és mit nem, hanem az hogy mi a megoldható.
Jó mondjuk nem szoftveres csatorna dekódolásra gondolok, amivel nem előfizetett csatornákat tudnék nézni (mint pl. ami Digi Műhold-nál volt / még egy rövid ideig van), mert az már azért túlzás... -
GBogyó
tag
válasz
Balázs_a_laz #5199 üzenetére
Mert a kábeltv hálózatok nem engednek saját STB-t használni, tehát a DVB-C boxokra a kereslet minimális. Tartalomra, szoftverre nincs komoly különbség, ami az árkülönbözetet indokolná.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Balázs_a_laz #5196 üzenetére
"ha veszek egy dvb-t set top boxot- az fog működni a digi tv-s kábel tv-mel? "
Nem fog működni.
"csak dvb-c-s set top box fog működni vele?"
Korrekt.
Létezik DVB-C kártya is, amivel minőségromlás nélkül tudsz műsort rögzíteni. -
ati2
őstag
válasz
Balázs_a_laz #5196 üzenetére
Csak a DVB-C -s el fog működni, a HD-hoz mpeg4-es kell, az SD-hez elég elvileg az olcsóbb mpeg2-es is. De a digi is ad boxot, az SD-s 300 Ft/hó, vagy meg is vehető.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
ha veszek egy dvb-t set top boxot- az fog működni a digi tv-s kábel tv-mel? vagy csak dvb-c-s set top box fog működni vele?
-
nyxor
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Fibernetes vagyok. Szeretnék venni egy DVB-C tunert, mert hallottam, hogy a beltériket ugyan kártyához zárják, de a kártyát nem zárják beltérihez. Videó is van róla, hogy DVB-C vevős TV-be rakva a kártyájukat megy az adás.
http://www.mediavox.hu/index.php?route=product/product&path=42_44&product_id=63
Nekem ezt ajánlották. Egész jó árban van, és van benne kártya slot is, így gondoltam, hogy beszerzek egyet. Van valakinek ilyen tunere? Fibernettel próbálta már valaki? Mennek vele a Conaxba kódolt csatornák? Kell valami külön plugin ahhoz, hogy kezelje a Conax kártyát? Automatikusan zajlik a frekvenciák keresése, vagy kézzel kell őket beírogatni?
Most hirtelen ennyi kérdésem van, előre is köszönöm a választ -
ati2
őstag
Ennél a PCTV Quatro Stick-nél van valami olcsóbb DVB-C tuner (digikábelhez kell)?
-
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #5106 üzenetére
"Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ..."
Sőt, valamilyen kombinációban így célszerű csinálni, és persze HDMI bemenetet használni.
A DVB-T / DVB-C tuneres tévék általában és önmagukban egyszerre csak az egyik féle digitális jelet tudják fogni, behangolni. A Sony az biztosan ilyen.
Ha egyszerre akarunk antennahúzkodás és hangolás nélkül távirányítóval váltogatni DVB-T és DVD-C adások között, akkor az egyiknek külső eszköznek, boxnak kell lennie szerintem..
Ha a tévé esetleg nem DVB-T képes, akkor egyértelműen adott a helyzet.Dual tuneres boxokban lehet külön DVB-C és DVB-T tuner, külön antennabemenettel. Vagy DVB-S.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarthGerilla #5105 üzenetére
" ... van egy full HD-s samsung lcd tvm (32LF2510) ..."
Mondjuk az a Samsung LG: [link].
Állítsd az országot "Finnországra" vagy "Svédországra" és aktiválódik a DVB-C tuner. Digitális kereséssel megtalálod a DIGI kábel digitális HD adásokat ..." ... mivel tv tunert amugy is akarok venni,megvalósitható-e az,hogy a DVB-T tunerba bele a digi,majd azt hdmivel kitenni a tvre? ..."
Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ...
-
wassermann
Topikgazda
"... egy ismerősöm kérdezte, hogy a az atomos asztali gépe alkalmas-e a dvb-c-s digitális tunerrel az adások nézésére és felvételére, akkor ezekszerint sd esetén igen, afelett nem igazán, jól sejtem ..."
Nekem dupla magos Atom 330-am van az Intel saját 945-ével. A 720-as és 1080p-s mkv-kkal simán elbír, az 1080i-s anyagok viszont sajnos a deinterlace-ing miatt meg-meg akadnak néha. Ha pedig azt nézzük - ez csak lejátszás, pedig a DVB-C / DVB-T vételnél még ki is kell csomagolni a stream-et, ami + munka : (
-
zhagyma
őstag
-
törölt tag
Hy!
Már kérdeztem itt, úgyhogy tudom hogy itt választ kapok a kérdésemre.
Haverom szeretne tv tunert venni, usb-set.
Olyan tuner kéne neki ami támogatja elsősorban a DVB-T sugárzást, és ha lehet a DVB-C-t is. Ja és fontos hogy legyen rajta RCA (video) bemenet.Köszönöm előre is!
-
Raga
senior tag
Sziasztok!
Előre leszőgezném, hogy nem vagyok jártas a témában, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Van egy Dell Inspiron 1525 típusú laptopom.
Ezen lapi rendelkezik 1 giga rammal, 2 ghz provival és egy Intel mobile express family 3100-as integrált VGA-val.
Nos én erre a laptora szeretnék vásárolni, egy nem túl drága usb-s Tv tuner kártyát, mely kezeli a DVB-T földfelszíni, valamint a DVB-C kábeles digitális jelet, mivel Digikábelem van, ott meg szabadok a digitális csatik.
Valamint elvárás lenne, hogy a síma analog jelet is kezelje.
Mit tudnátok ajánlani megfizethető áron? -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5064 üzenetére
X-akták folytatás:
Az első nekifutás "felületesre" sikeredett. Az új driverrel nem mindig lehet a tunert "aktiválni" DVB-C esetén: bekapcsol a kék LED, ráhangolódik a kívánt frekvenciára (lock) és nem történik semmi. Néhány próbálkozás után megjavul ...
Időnként megbolondul a stregth / quality kijelzés: 0-100 % között ugrál az egyik, miközben a másik 0, aztán váltás. Eközben probléma mentesen lehet TV-zni ...
Na szóval ezt még faragni kell a fejlesztőknek. Akinek "hibátlan" tunere van, szerintem ne használja ezt a driver verziót. Akinek "hibás" tunere van annak előre lépés a "semmihez" képest, mivel bizonyos programokkal volt csak használható a tunert DVB-C módban.
-
zhagyma
őstag
válasz
zacky74 #5066 üzenetére
Jól érted.
De egy TV általában csak akkor ad földfelszini vétel beállítás mellett +5V-t, ha a menüjében beállítható ez a lehetőség (ha képes rá). Ekkor a PMSW 200-t lehet használni. Ha a TV menüben nincs ilyen beállítási lehetőség (nem ad ki +5V-t), akkor a PMSW 300-t lehet használni. A PMSW 300-hoz tartozik egy tápegység. A készülék oldalán megtalálható kapcsolóval lehet a tápegység által biztosított egyenfeszültség segítségével váltani a bementek között. Ebben az esetben oda kell "ballagni" a cucchoz minden DVB-T / DVB-C váltás esetén ...
Az eszköz átviteli csillapítása kicsi: ~0.5 dB (aktív bemenet jelcsillapítás)
Az eszköz lezárási csillapítása nagy: ~40 dB (lezárt bemenet jelcsillapítás) -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5061 üzenetére
" ... Lehet nyitni a következő X aktát. ..."
Valóban X akta. Én a DVBStreamExplorer Free Edition-nal kezdtem az új driver használatba vételét. Előszőr nem akart menni: strength, quality ugrált a 0 - 100% értékek között. Többszöri próbálkozásra (tunning) "elindult" és működött. Azóta DVBViewer, VLC, stb. alatt is tökéletesen használhatóvá vált az új driverrel ...
A DVB-C interface-t kell választani minden programban (preferált).
X-akta (tipp). Ez a tuner firmware vezérlésű. Azaz az USB porton keresztül a tuner EEPROM-ban tárolt firmware és a windows driver kommunikál egymással. A window driverbe integrált a firmware, amit az installálás során le kellene cserélnie az újra. Szerintem ez nem hajtódik végre. Úgy tűnik némi próbálkozás után ez valamiért megtörténik. Attól kezdve minden rendesen működik ...
" ... Szerintem 1 néven, két darab, részben eltérő hardvert forgalmaznak ..."
Nagyon valószínű ...
-
zhagyma
őstag
Sziasztok!
A Hauppauge új driver adott ki a Hauppauge WinTV-HVR-930C tunerhez. Ez tökéletesen kezeli a "hibás" / eltérő chipek-kel szerelt változatokat is. Gondoltam szólok ...
Az új 5.10.0330.28089 számú driver letölthető a linken, az "Einzelne Treiber" felirat alatt.
Ui.: Nekem ilyen "hibás" tunerem van, ami csak régebbi driverekkel működött DVB-C módban. Így kevés program volt képes használni (DVBViewer, DVBSmartExplorer). Az új driverrel minden szoftver működik.
-
nevo
aktív tag
tudtok ajánlani valami jó kis tunert a következőknek megfelelően:
-usb
-DVB-C esetleg lehetne DVB-T ha laptoppal utazgatom
-win7-es driverek legyenek hozzá 32/64bitre
-hd képmegjelenítő
-felvétel és lejátszás egyszerre
-milyen buktatókra érdemes figyelnem?Előre is köszönöm!
-
Kroni1
veterán
Igazad van, nem mpeg2, hanem Mpeg4-es .ts fájlokat csinál nekem is a DVB-C -n keresztül felvett programokból.. Sejtettem, hogy nagyon melós dolog és h normális programok még nem nagyon vannak erre.
Érdekes hogy a Digisport HD adása nekem tűélesnek tűnik a tv-n, a hardverem elvileg elég erős a felvételhez is, mert PhenomI X4-es CPU terhelése nem vészesen magas, de mikor felvételről nézem vissza minhta kicsit a mozgó emberkék - részek vizszintesen kissé elmosodnának, mástol kapott ts felvételen is tapasztaltam már ezt.
-
Kroni1
veterán
Terratec Cinergy HTC USB XS HD a pontos tipusa. A Tuner nagyon jó, Win7 64 alatt megy, eddig teljesen meg vagyok elégedve, csak a HD adások mérete hatalmas, igaz ez nem a Tuner hibája. Az MPEG2-es TS formátumú programokat szeretném tömörítetlen mivoltuktól megszabaditani, erre próbálok vmi konvertálót keresni.. Tud valaki esetleg segiteni?
UI: elvileg ezt itthon nem igazán kapni, ezt bécsből hozták, és Analóg DVB-C DVB-T csatlakozása is van, szóval szinte mindenevő..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Vettem egy USB-s DVB-C és DVB-T vételre is alkalmas Digitális TV Tunert, ami képes a HD minőségű H264-es programok felvételére is elvileg. Tudnátok ajánlani valami különösen ajánlott, megbízható szoftvert, amit Win7 64bit alatt tudnék használni eme célra?
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5022 üzenetére
" ... 13 Volt tápfeszültség kell a Vertical ..."
Tudom, de az LNB polarizáció beállításhoz a feszültséget egy DVB-C tuner önmagában nem képes előállítani. Természetesen megoldható: koax tápfeladón bekötöm a szükséges feszültséget.
" ... Cryptoworks... Legfeljebb aktív kártyával lehetne próbálkozni. ..."
Amennyiben jól olvastam, a kérdező rendelkezik hivatalos előfizetéssel. Az STB / előfizetői kártya az Antenna Hungária "időkben" nem volt párosítva (most HelloHD).
Honkydoo Ezzel az összeállítással meg lehet probálkozni:
tápfeladó Ezen keresztül adható az LNB polarizációt beállító feszültség.
TechniSat CableStar HD2 DVB-C kártya CI interface-l.
Cryptoworks CAM Ebbe kell behelyezni az előfizetői kártyát, majd az egészet "bepasszintani" a CI interface-be.UI: Biztos van frappánsabb megoldás is ...
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #5021 üzenetére
Szóval egy DVB-C kártya képes feldolgozni a jelet, de egy DVB-S / DVB-S2 kártya képes beállítani egy LNB-t. Ha jól gondolom, akkor itt is megáltam ...
Nincs mit beállítani az LNB-n.
13 Volt tápfeszültség kell a Vertical Vagy 17 - 18 Volt kell Horizontal polarizáció (polárváltó) beállításához. Gondolom vagy H vagy V, keverve értelmetlen lenne.
Ezzel az LNB probléma letudva, mert a teljes frekvenciatartományt áttolja a vevőnek.Ezután jönne a Cryptoworks kódolás leszedése ...
Itt bukik meg a dolog. Legfeljebb aktív kártyával lehetne próbálkozni.Szoftveroldalon még ekkor is lehetnek gondok mert ez elég öszvérmegoldás
-
zhagyma
őstag
válasz
#94180096 #5020 üzenetére
Szia. Megnéztem egy Antenna Digital dekóder műszaki specifikációját: [link]. A dekóder sima DVB-C szabványú jelet "eszik meg" a 110 MHz - 862 MHz-s sávban (ez jó hír). Mivel a rendszer 12 GHz-n megy, ezért egy LNB-t alkalmaznak a parabolában, ami lekeveri a vett 12 GHz-s jelet 110 - 862 MHz közötti sávra.
Szóval egy DVB-C kártya képes feldolgozni a jelet, de egy DVB-S / DVB-S2 kártya képes beállítani egy LNB-t. Ha jól gondolom, akkor itt is megáltam ...
Ezután jönne a Cryptoworks kódolás leszedése ...
Ui.: Lehet tévedek és nem pontosak az információim, de így elsőre halott ügynek tűnik ...
-
-
Domb!
tag
Én is egy DVB-C-s tunert keresek, eddig ezt találtam: [link]
, de nem tudom, hogy a digihez biztos jó lenne. -
zhagyma
őstag
válasz
#94180096 #5013 üzenetére
Az Antenna Digitál alatt erre gondolsz? [link]
Ha minden igaz ez mikrohullámon QAM moduláció, Cryptoworks titkosítással és STB / előfizetői kátya párosítással a Széchenyi-hegyi adó közelét lefedve sugárzott speciális szolgáltatás. Talán a DVB-C-hez áll legközelebb ami a VHF / UHF sávban jön és nem mikrohullámon. Ebből gondolom DVB-C kártyával nem tudod feldolgozni a jelet ...
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Nálunk a Digi TV kábelen küldi a digitális adást, 4-et HD minőségben. (amit a DVB-C tuneres Samsung LCD TV-men gyönyörűen tudok nézni.) Mit kéne vennem, és felvenni mivel tudnám a műsorokat, hogy a legolcsóbban jöjjek ki a dologból? Van egy elég erős PC-m, illetve egy 160GB HDD-s DVD-íróm, de a TV asszem nem tud képet továbbítani. Ezek valamelyikével megoldható lenne DVB-C-n a HD adás felvétele? A Digisporton HD-ben adják majd a MotoGP-t és nagyon szeretném felvenni..
-
zhagyma
őstag
válasz
attilav2 #4986 üzenetére
" ... Szerintetek elképzelhető hogy DVB-T tunerrel vehetők a DVB-C adások ? ..."
Sajnos egyértelműen nem lehet: a DVB-T vevőbe nem állíthatók be ezek a paraméterek. Az "városi legenda" onnan ered, hogy korábban egyes magyarországi kábelszolgáltatók DVB-T jelet "lőttek be" a kábelhálózatba átmenetileg. Lehet, hogy ma is van még ilyen ...
-
Szerintetek elképzelhető hogy DVB-T tunerrel vehetők a DVB-C adások ? Valamelyik fórumon azt olvastam régebben hogy működik a dolog, csak nem minden adás jön be.
A tvnetwork digitális paraméterei így néznek ki:
Frekvencia: 214.00
Szimbólumsebesség: 6.875
QAM mód: QAM256Ezeket vagy ehhez közeli értékeket be lehet állítani egy DVB-T vevőbe ?
Azt mondták kódkártya nem kell, az csak az extra csatornákhoz szükséges. -
lorenzen
aktív tag
Nekem van némi tapasztalatom a Terratec kártyákkal.
TerraTec Cinergy 1200 DVB-C PCI kártyát használtam hosszú időn keresztül.
Most használok egy TerraTec S7 (DVB-S/S2) USB eszközt.
Egyikkel sem volt bajom.
Egy plusz pont a gyártónak külön is jár, mert csináltak Remote Control Editor programot, amellyel bármely alkalmazás vezérelhető a kártyához adott távirányítóval. -
lorenzen
aktív tag
Van egy viszonylag elterjedt USB vevő, Hauppauge WinTV-HRV-930c.
Ez tud DVB-C/-T és PAL adásokat venni és távkapcsolót is adnak hozzá.PCI kártyának a TerraTec Cinergy C PCI HD kártyát javaslom. Ennek is tartozéka a távkapcsoló. (CI modulfogadóval kiegészített változata is létezik.)
Ennek az elődjét használtam évekig megelégedéssel.. -
lorenzen
aktív tag
DVB-C és -T kártyák esetében nincs jelentősége az mpeg2 vs mpeg4 problémának. A kártya csak továbbítja az adatfolyamot, a szoftvernek kell tudnia, hogyan kell feldolgozni, megjeleníteni a képet. Ha a hozzáadott program nem boldogul a h.264 megjelenítésével, alternatív programmal kell használni.
A műholdas (DVB-S2) sugárzás esetében általában más modulációt használnak az adatfolyam továbbítására, ezért nem alkalmasak a régi DVB-S kártyák a HDTV vételre.Ha olyan kártyát veszel, ami nem mpeg4 kompatibilis, kicsit többet kell telepítgetned, hogy nézni tudd az mpeg4 (h.264) adásokat. Bár azt nem tudom, hogy kábelen van egyáltalán HD adás a szolgáltatódnál.
-
zhagyma
őstag
Igen, volt és talán van is ilyen szolgáltató. Szerintem üzemszerűen, zsúfolt kábelhálózaton célszerűbb lenne a DVB-C (talán olcsóbb is), mivel a DVB-T a modulációs mód miatt nagyobb "zajt" termel, igaz hibatűrőbb is.
Zscca Egy régebbi csokor a DVB-C tunerekből: [link] (szigorúan a kérdező stílusához igazított szövegkörnyezetben). Nyilván azóta lehetnek újabbak is ...
-
zhagyma
őstag
" ... nincs DVB-T adása ? ..."
Kire gondolsz?
Magyarországon az AH Zrt-nek van engedélye az NHH-tól DVB-T rendszerű földfelszini sugárzásra. Értelemszerűen másnak nem is lehet. A kábelszolgáltatók DVB-C rendszervben műsorszórnak, ahogy a DIGI is ...
-
Zscca
tag
dvb-c re tud valaki valami olcsóbb tunert?
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4756 üzenetére
Szia!
Kicsit böngésztem a dvbSAM -> SAMcorder -> RF measurement területen: [link] Valóban profi az eszköz (strength, MER, BER, stb), de a leírás szerint ezeket csak DVB-T/DVB-H esetén vagy DIBcom 7000 CODFM demodulátor chipes USB-s tuner esetén tudja. Nekem Hauppauge WinTV HVR 930c van DRX 3926K demodulátor chippel és a DVB-C lenne a fontos ... Na majd keresgélek még.
-
zhagyma
őstag
" ...Próbálkoztam egy DVBStreamExplorerPro analizátor progival, ami elvileg megtalálja a kártyát, de már tuneolni, multiplexereket megtalálni nem tud..."
Pedig a TEI (Trasport Error Indicator) biztos jele a gyenge QAM jelnek, mivel minden 188 byte-s, az átvitel során meghibásodott és digitálisan nem javítható TS csomag demodulálása esetén a TEI beállításra kerül a TS csomag fejlécében a QAM demudulátor által (ez csak gyenge jel okozhatja). Ha a DVBStreamExplorerPro látja a driver-t, akkor így töltsd ki a tunning dialógusablakot a DIGI DVB-C esetén (Apply egyben beállítja az adott frekvencia vételét):
Ezután beolvashatók a TS táblázatok a DVB PSI/SI Reading dialógusablak segítségével: Action -> DVB PSI/SI scannig -> Current transponder ..
Start - wait ... amíg meg nem jelenik a beolvasás az OUTPUT ablakban -> Close
Majd megnézzük a TEI-t az analizátorral: Tools -> Transport stream monitor -> Current MUX -> Start. Ennek ez lesz az eredménnye, hogy a jobb alsó sarokban látható a TEI értéke. A TEI minden hibás TEI csomaggal +1-l nő.
-
petkow
tag
Sziasztok!
Ide is beírom a tapasztalataim a Technisat Cablestar HD2 PC-s kártyával, illetve ennek használhatóságát a Digikábel DVB-C rendszerén. Ha valaki esetleg tud valami javaslatot mivel tudnék vizsgálódni, javítani a dolgon kérem jelezze.
A cucc 2 napja érkezett meg. A csomagolás igényes, látszik hogy a terméket kifejezetten német piacra gyártják. Később az kiderült hogy ez a Technisat Cablestar HD2 gyakorlatilag ugyanaz mint a Twinhan Mantis vagy Azurewave Mantis egy taiwanon gyártott processor.
Beüzemelés ment, tudtam TV-t nézni rajta, szóval meg a kábeles Digivel. Gond viszont volt bőven, ugyanis a hozzá adott DVBViewvernél az adások képe akadozott, nem volt folyamatos. Leszedtem a ProgDVB-t is és azzal is ezt csinálta. Mint kiderült ennek a fő oka az ATI videokártya drivere amiben valami bug volt és nehezen renderelte le. ATI catalyst frissités után ez javult a DVBViewerben. Viszont most annak ellenére hogy a renderelés elvileg jó, mégis néha random kockázik, még a nem HD csatornáknál is, vagy megugrik, mintha nem lenne elég jó a jel (pedig az, már csak azért is mert a tvn ezek tökéletesek). Sajnos ez a felvételre is átmegy pedig én kifejezetten műsorokat rögzíteni akartam vele.
A másik dolog hogy próbáltam VLC-vel is lejátszani de elsőre nem ment. Aztán összevissza kutyultam a drivrekkel, ugyanis XP X64-em van. Azt hittem hogy ez nem BDA kompatibilis driver, de mint később kiderült mégis az, mert egyszer bejött az adás a VLC-vel is. (Azóta se sikerült újra összehozni). Próbálkoztam egy DVBStreamExplorerPro analizátor progival, ami elvileg megtalálja a kártyát, de már tuneolni, multiplexereket megtalálni nem tud.
Sajnos nekem sokat nehezít a dolgon hogy XP x64 em van, gondok vannak az ATI és a kártya driverével is szerintem, és ezt a BDA-s dolgot sem ismerem annyira.
Valószínűleg minden probléma amúgy szoftveres. Majd még próbálkozok szépen lassan. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest