Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• winnie3

csendes tag

Sziasztok,
    Lenne egy kis problémám, melyhez segítségeteket kérném. A következő típusú DVB-T tunert vettem: ALCOR DTV-1000 MPEG-4 HD, ugyanis olvastam a neten néhány nagyon jó tesztet róla.
    A probléma, hogy nem tudom működésre bírni. Követtem a felhasználói útmutatót, Directx9, Media Player 10, ArcSoft TotalMedia fent van, elindítom a TotalMedia-t kiválasztom az országot, a Scan channels-nél katt a Start-ra és kb 2 perc múlva közli, hogy 0 channel(s) were found.
    TSReaderLite-tal is próbálkoztam: 756 MHz, 8 Mhz, source-nak DVBTDBAsource.dll-t adtam (remélem azt kellett), Eredmény: Signal viszonylag stabilan 40000 (néha lemegy 24000-re) Quality 0% és 10% között ugrál. Last Sec 0 és 2,819 között mozog. Network Type-ra kezdetben Unknown-t ír, később átírja ATSC-re.
    Helyileg az Erzsébet körúton vagyok egy 2. emeleti lakásra. A tetőhöz nem férek hozzá, tehát tetőantenna nem jöhet szóba. Eddig a tunerhez kapott botantennával próbálkoztam.
    Kérdésem, hogy mit csinálok rosszul, ha rosszul csinálok valamit, illetve, hogy jól gondolom-e, hogy a jelerőséggel van a probléma. (Azért kételkedem, mert a lefedettségi térképen bőven beleesek a piros zónába és elméletileg két adótorony is van Bp-en...)
    Esetleg egy kisebb szobaantenna megoldaná-e a problémát, ami még befér a laptoptáskába, vagy eleve reménytelen a helyzet?
    Mindenkinek előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!

Új hozzászólás Aktív témák