Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz HarryPotter #2790 üzenetére

    Érdekes koncepciójú antenna. Abban az "átlátszó háromszögben" különböző hosszúságú körívek vannak, amelyek különböző frekvenciára méretezett antennaelemeket jelentenek ( log periodikus yagi antenna ötlete szülhette). Ez szakaszosan ugyan, de széles frekvenciasáv átfogást biztosít az UHF sávban, ami kívánatos jellemzőnek tekinthető. Elméletileg egyenletes jelszintet biztosít a különböző frekvenciákon. Kérdés, hogy mekkora valójában a mérete az elemeknek és mekkora az elemek valódi távolsága, mivel a venni kívánt frekvenciák hullámhosszainak függvényében kell azokat kiszámítani. Így fényképről kicsinek tűnik, de ha ez így van, akkor legalább jobb lesz az UHF 62-s csatornán a nyeresége. Valószínűleg "erős irányfüggőség" fogja jellemezni, ezért érzékeny lesz a helyes irányra (pontosan el kell találni az adót) és a polarításra.

    A másik fontos dolog a beépített erősítő minősége, aminek minél kisebb zajúnak és minél egyenletesebb frekvenciamenetűnek kell lennie, enyhe erősítés korrekcióval a magasabb frekvenciák felé. Valószínűleg ez lehet a "jó" benne, mert műszaki adatok hiján másra nem nagyon tudok gondolni.[link]

    Ha mégis kevés lenne a megfelelő vételhez, akkor próbálj meg közvetlenül (fontos, hogy közel legyen!) mögé tenni egy, az antenna fizikai méreteinél úgy 20%-al nagyobb méretű fémfelütet (kartonlap + alufólia), amellyel megnövelheted az antenna nyereségét (reflektorfal hatást érhetsz el vele, akár a lepke antennánál a hálóval). Egyesek megpróbálják parapolává görbíteni ezt a lapot és eszküsznek rá, hogy jobb, pedig a "parabola hatás" eléréséhez UHF frekvencián barominagy méret kell. Ezért is nincs UHF parabola.

    Mivel a gyártó RF IN/OUT-ról beszél ezért feltételezhető, hogy az MCX-IEC adapter jó lesz. Sok sikert a használatához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák