Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz HarryPotter #2790 üzenetére

    Az átalakítót megveheted pl. az infopatika-n.
    Tényleg nem túl drága. Mondjuk azt írják tetőantennához, de gondolom ilyen tekintetben nincs különbség a tető- és a szobaantenna között, így használható ahhoz is is. Ezt inkább zhagyma tudná megmondani, Ő sokkal jobban ért ehhez a témához.

    Az antennát amit megrendeltél néztem én is, de akkor nem találtam olyat aki hajlandó lett volna kis hazánkba postázni.

    Egyébként csak azért akartam beszerezni, mert kíváncsi vagyok, hogy tényleg van-e jelentős különbség pl. egy néhány ezer ft-os parabolahálós szobaantennához képest.

    Azért városon belül ennél kevésbé brutális és olcsóbb antenna is elég, még a jelenlegi jelentősen csökkentett Budapesti adóteljesítmények mellett is.

    Azt azért vedd figyelembe, hogy ez irányított antenna, ami azt jelenti, esetleg nehezebb lesz találni olyan pozíciót amivel egyszerre több (jelenleg kettő van) frekvenciát (csatornát, mux-ot) is jó minőségben tudsz befogni.

    Persze ez csak akkor gond, ha a mux-ok jelei nem ugyanott foghatók. Ez függ attól, hogy hány helyről sugározzák őket (jelenleg Széchenyi-hegyről és Száva utcából, de elvileg mindkét helyről ugyanazt) valamint attól, hogy milyen, mennyire reflexiós a vételi hely. A beltéri vételre, főleg lakótelepi környezetben jellemző, hogy visszavert jelet (is) veszel így ilyenkor nagyobb az esély, hogy a különböző frekvenciák eltérő antennapozícióban érhetők el a legjobb minőségben.

    Szóval kíváncsi vagyok, hogy teljesít az antenna, ha megérkezik akkor jó lenne ha tudnál néhány szót írni róla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák