Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Alfajiri #4025 üzenetére

    Tehát akkor most folytatom a Duo BASE 4K-s első tapasztalataimat.

    Azzal kezdtem, hogy a két belső HDD között csekély 19 MB/s volt a másolás sebessége.

    Azzal folytattam, hogy az asztali PC-ről átküldtem a hálózaton keresztül egy jó nagy méretű fájlt a Dune egyik belső HDD-jére. Ez szinte mindennapos volt nálam eddig is, csak a LAN kábel végén eddig a jó öreg Smart D1 volt, most pedig már az új szerzemény. A D1-re mindig stabilan kb. 7 MB/s volt a másolási sebesség, ami ugye rohadt kevés, de már megszoktam, hogy az a 100-as csatoló csak ennyit tud. Na de a Duo BASE 4K-ban már gigabites csatoló van, lássuk hát, mennyivel megy arra a másolás! Nem hiszem el: 5-6 MB/s-mal vánszorog! Gigás routerrel, Cat5e kábelen keresztül! Miközben a HiMedia Q10 Pro-m belső winyójára 40-60 MB/s-mal tudok másolni ugyanarról a windows-os asztali gépről, és azért az is messze van a teljes gigabites sebességtől. De mondjuk az legalább elfogadható. Ez viszont elfogadhatatlan... El se hiszem. Csak abban reménykedem, hogy hátha nálam van valami hiba, de szerintem ez ilyen. :(
    Csak az az érdekes, hogy miközben ilyen lassan megy a másolás a PC-ről a lejátszóra, a lejátszó ugyanerről a PC-ről a hálózaton keresztül, simán, akadásmentesen játssza le a 80-100 Mbit/s bitsebességű 4K HEVC filmet, de akár a 100-150 Mbit/s bitsebességű demót is. Ez ugye durván 12-19 MB/s-nek felel meg. Akkor hogy van ez? Miért nem megy legalább ennyivel a fájlmásolás ugyanabban a halózatban, ugyanazon a kabelen, ugyanabban az irányban?

    A két belső HDD-t fixen benne akarom hagyni a lejátszóban, tehát egyiket sem akarom napi rendszerességgel kivenni és mozgatni. A lejátszandó anyagokat az említett PC-n „szerzem be”, majd küldöm át a belső hálózaton keresztül a Dune-ben levő HDD-k valamelyikére. (Az egyik HDD-n a még nem látott anyagokat tárolom, majd megtekintés után azokat, amelyek szerintem érdemesek a megőrzésre, átmozgatom a másik HDD-re, az tehát az „archívum”.) Ilyen sebességek mellett viszont ez nem lesz előrelépés a Smart D1-hez képest, amit egyebként már meg is hirdettem...

    Azért hogy írjak valami pozitívumot is, a saját jukebox („My Collection”) találati pontossága mára egészen kiforrott: kb. 200 db filmből mindössze 1 db volt, amit az adatbázis szkennelése után még meg kellett erősítenem (de azt a nem túl közismert dán filmet is eltalálta), a többit viszont elsőre sikeresen beazonosította, és társította hozzá a borítókat és egyéb infókat. Mindezt úgy, hogy a médiafájlok elnevezései gyakran nem felelnek meg semmilyen konformnak, és emiatt pl. egy Kodi első nekifutásra simán belebukna jópárnak az azonosításába. Mindössze egyetlen aprócska gond van most ezzel a jukebox funkcióval: a jelenlegi legfrissebb fw-ben ez a szekció teljes egészében angol nyelvű lett, értve ezt a menü ikonjainak felirataitól kezdve a filmekhez társított borítókig és más filminfókig bezárólag. Tehát még a magyar filmekhez is az angol nyelvű borítót és leirást társítja. A lejatszo.hu-s fórum szerint ezt a bugot már jelezték a fejlesztőknek, és remélhetőleg hamarosan visszakerül a magyarítás a My Collection-be. (Kiváncsi vagyok, akkor is marad-e majd ez a kiváló találati pontosság az indexelés során.)

    Na, egyelőre ennyi. Ja, meg még az, hogy hiába van engedélyezve az AirPlay a lejátszón, az iPad minim nem talál AirPlay-képes eszközt a hálón. Lehet, hogy az iOS 11 miatt? Szóval ezt is javítani kéne a fw-ben.

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák