Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Megérkezett a Duo BASE 4K, és egyelőre nem vagyok felhőtlenül boldog, mert a hálózati beállításnál totál elakadtam... Képtelen vagyok felcsatlakoztatni az otthoni hálózatra, semmilyen módszerrel nem megy. :(

    Nálam a DHCP tartományon belül minden eszköz MAC-címéhez társítva van egy fix IP-cím. Amikor egy régebbi eszközt kiveszek a hálózatból (jelen esetben a régi Smart D1-et), és beteszek a helyére egy újat (itt most a Duo BASE 4K-t), akkor először is megszüntetem a router kezelőfelületén a régi eszköz MAC-bindingját, és törlöm azt az eszközt a hálózatból. A beállítások érvényesítése után így felszabadul az adott IP-cím. Ekkor az új eszközzel DHCP-n keresztül bejelentkezve a hálózatba, a router felületén meg szokott jelenni az új eszköz MAC-címe, amihez fixen hozzátársítva a felszabadult IP-címet, általában már készen is van az új eszköz csatlakozása a hálózathoz.
    Az esetek többségében ez a módszer működni szokott, de ha valamiért nem megy az új eszköz DHCP-s csatlakoztatása, akkor manuálisan megadva az IP-t, az alapértelmezett átjárót meg a hálózat többi paraméterét, már egész biztosan össze szokott jönni.
    Most viszont DHCP-vel egyáltalán nem kap az új lejátszó IP-címet a routertől (pedig a régi lejátszó címe már szabad, azt ki lehetne neki osztani), ha meg a hálózat adatait manuálisan megadva próbálom csatlakoztatni a Duo BASE 4K-t, akkor odáig eljutok, hogy megkapja a neki szánt IP-címet, és meg is jelenik a lejátszó a router menüjében, mint csatlakoztatott eszköz, pont úgy, mint az összes többi eszközöm. Viszont hiába írja ki a lejátszó is, hogy csatlakoztatva van, a netre mégsem lát ki, és az asztali PC-men sem jelenik meg a hálózati eszközök között... Továbbá a lejátszó sem lát semmilyen eszközt SMB megosztáson. Ugyanakkor lát néhány eszközt UPnP-vel, tehát azért „valamennyire” mégis fent van a hálózaton.

    Nincs több ötletem, én ilyennel még nem találkoztam, pedig jónéhány eszközt csatlakoztattam már az itthoni hálózatomhoz, és többször is úgy, hogy egy régi eszköz újra cserélésekor a régi eszköz IP-címét osztottam ki az új eszköznek.
    Most sehogy sem tudom megoldani. Alszom rá egyet, de addig is, ha van ötlet, azt megköszönöm majd, ha felébredtem.

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák