Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz gyeniko #4196 üzenetére

    Hoppá, abban, amit itt írtál, észrevettem valamit, ami te szerintem máshogy csinálsz, mint én.

    Mert ugye mindketten arról beszélünk, hogy hálózaton keresztül történő másolás a Dune-re – nálad egy NAS-ról, nálam egy asztali PC-ről, de ez lényegében mindegy is, mert most kiderült, hogy nem ebből ered a sebességkülönbség!

    Úgy tűnik, te a másolási parancsot a Dune-on adod ki (hiszen arról írsz, hogy közben milyen sebességet ír ki a Dune). Vagyis betallózod a Dune-on a NAS-odat, azon kiválasztod a másolni kívánt fájlt, rányomsz a távon a másolási parancsra, majd átnavigálsz a Dune HDD-jének megfelelő mappájába, és ott rányomsz a távon a beillesztésre.
    Ezzel szemben én a PC-m felől indítom a másolást, tehát a PC-men betallózom a hálón keresztül a Dune HDD-jét, majd az Explorerrel egyszerűen áthúzom oda a másolni kívánt fájlt. És azt a sebességet írom/írtam be ide, amit az Explorer mutat ilyenkor a másolás közben. Ez az, ami nálam 5-6 MB/s. És ezzel a módszerrel tényleg csak ennyi.

    DE! Most kipróbáltam a te módszereddel, vagyis úgy, hogy a Dune-on tallózom be a másolni kívánt fájlt a PC-men, és így másolom azt a Dune-re... ... és láss csodát, így már nálam is 16-17 MB/s a másolás sebessége! (És nem csak ennyit ír ki a Dune, hanem kb. tényleg ennyi, mivel közben én is mérem a tempót, és nagyjából 1 GB megy át percenként.)
    Szóval ezek szerint nem mindegy, hogy ugyanazt a másolást melyik eszközről indítom el... :Y
    Nálam legalábbis most ez derült ki, de esetleg mások is kipróbálhatják.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák