- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Technoman
őstag
válasz
Botos Marci #956 üzenetére
devil222
KöööÖÖÖÖÖszöÖÖÖnöm széééÉÉÉÉpen
Összejött (nagy nehezen)Okkulásképpen: Először nem akart, pedig mindent jól írtam be 2x is. Ott szúrtam el, hogy azt a meghajtó nevet írtam be a Dune-én, amit a Windows alapból mutat (nem a hálózati elérési útvonalat) Ott lett gyanús a dolog, hogy a nálam okosabb, okos TV-m média lejátszója nem a Win által kiosztott meghajtó betűt mutatja -esetembe "E-t", hanem "A" meghajtónak tudja be. Átírtam és látja.
Juppiéééé
))
Még egyszer köszönöm mindhármótoknak. -
vvili
csendes tag
válasz
Botos Marci #923 üzenetére
Mint ahogy írtam is 50-55"-ig elmegy,de egy projihoz már biztosan Dune-t vennék.Én 40"-on nézem,nekem ekkora méretben is jobban tetszik a képe a Dunének,pláne ha már egy 720p videót nézek.De ne gondoljál egetverő különbségre,ezek nagyon apró eltérések.
-
vvili
csendes tag
válasz
Botos Marci #920 üzenetére
Nekem 3D iso-m nincsen ezért erről nem tudok nyilatkozni.A BD menüvel kapcsolatban pedig,a Mede8er meg tud jeleníteni egyszerűbb nem jávás menüket,de a fórumokat olvasva ez 3D iso-nál már nem működik, mert akkor nem indul el a film.Tehát csak akkor játszható le a 3D iso,ha az opció ki van kapcsolva.
Egyébként egy láma kérdés.Miért ragaszkodsz az iso lejátszáshoz?Számítógépen nem egy nagy kaland a kibontása.Szerintem. -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #920 üzenetére
Dune smart B1 ami kb 4 éves széria.
ISO-t a mede8er vígan viszi a 3D képes dune-ök 303D ill.,Base 3D nem tudom hogy kezelik e.Erre rá kell kérdezned akár itt is hogy tutira menjél.
Menüt viszont nem fogsz kapni az újabb lejátszókon-persze csak ha ez fontos neked.
A mede8er lejátszók topicjában pedig arról is meg lehet tudni gondolom mindent. -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #918 üzenetére
Most a napokban írta itt egy "nagyfelhasználó" hogy a sigma véleménye szerint tisztább képet ad amint a realtekes kollégák.Ez lehet szubjektív de lehet valós is.Nekem edig csak sigmas készülékeim voltak.
Mede8er biztos jó lejátszó és nagyon sok érv szól mellette,de nem foglak a dune-ről sem lebeszélni mert jó lejátszók a hátránya hogy a gyári extra ficsőrőkben viszont gyenge (nincs you tube és egyéb olyan alkalmazások amelyek manapság népszerűek a smartot kedvelő userek körében.Azért nem reménytelen a dolog mert moddolt formában elérhető sok minden ami viszont sok kompromisszumot követel meg.
Mivel nekem a lejátszó a filmnézéshez van rendelve ezzel a részével maradéktalanul elégedett vagyok e fentiek nem elsődleges szempontok,bár a you tube-ot egyre többször használom.
Neked kell dönteni. -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #916 üzenetére
oh bocsi ez kimaradt nekem.
Akkor hogy képbe legyél ha még esetleg nem lennél ez ügyben röviden vázolom a jelenlegi helyzetet.
Szóval,gyári katalogizáló nincs a dunekre illetve most már van de fizetős formában.
Külsők közül pedig számos elérhető amiket pc-n kell szerkeszteni és utána exportálni(zappiti,yadis,movienizer,dfi).
Az emplexerben az a jó hogy egyszeri beállítás után( megadod a könyvtárat-mappát ahonnan beolvassa a filmeket ,képeket, zenéket) és mindig frissíti automatikusan az adatbázist szóval nem kell exportálgatni.Hálózaton keresztül is jól használható (nfs/samba vagy éppen http).Legfőbb hátránya viszont mindegyiknek hogy állandó pc kapcsolat kell az emplexernél viszont ha van nas akkor ez nem feltétel. -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #908 üzenetére
Ezt próbáltad? Nagyon egyszerű és mindig friss lesz az adatbázisod mert nem kell vele sokat babrálni némi beállítás és működik.Persze nem tökéletes pl. az ISO fájlokat nem látja.
-
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #912 üzenetére
van
minden jó, de hamar elmúlt az illúziója.
mivel mindig manuálisan kell exportálni a dune-re, ezért naponta/hetente macerás.
viszont arra jó, hogy ha jó sok filmed van, egyszer megcsinálod és ha nem piszkálod, akkor lesz egy szép gyűjteményed, aztán ha jön valaki, lehet mutogatni neki -
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #910 üzenetére
-ingyenes
-igen
-szerintem nem -
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #908 üzenetére
szerinted mi a videó címe?
yaDIS demo with DUNE
igen, működik -
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #905 üzenetére
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #905 üzenetére
Mire gondolsz?
-
vvili
csendes tag
válasz
Botos Marci #901 üzenetére
Inkább csak médialejátszás volt lassú,de az nagyon idegesítő volt számomra.De a fórumokat olvasva mások is szidták ez miatt.
-
vvili
csendes tag
válasz
Botos Marci #898 üzenetére
Ja és fontos.Ha stereo-t is akarsz hallgatni,akkor egyértelmű a Popcorn előnye a Sabre Dac miatt.De ez is csak komolyabb házimozi erősítőn vagy stereo erősítőn előny csak.
-
vvili
csendes tag
válasz
Botos Marci #898 üzenetére
3D-ről nem tudok nyilatkozni,mert azt nem nézek.Ekkora méretben szerintem inkább nyűg mint előny. Én csak 40" TV-n nézem egyenlőre a filmeket,de a 303D és az A400 között nem vettem észre különbséget sem képben,sem hangban.Szerintem ha van is különbség az projektoron vehető észre inkább.
-
djnice
veterán
válasz
Botos Marci #886 üzenetére
Ennyivel "rosszabb" a mede8er képe a dune-nél:
Realtek 1186
Sigma 8675Közelről nézve a kontúrok megjelenítése a realtek esetén nem 100%-os.
Ha ezt a különbséget észreveszed egy 46"-os kijelzőn és zavaró, akkor ne a mede8er-t vedd. -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #886 üzenetére
46 tévén szerintem semmi difi nincs még minimális sem csak hogy az ember azt mondhassa hogy hú de megérte.
Nézz át a med600/1000 topicba olvasgass és kérdezz rá mindenre ami neked fontos nehogy olyan dolog bukjon ki ami miatt nem vennéd meg. -
Gijon
senior tag
válasz
Botos Marci #871 üzenetére
"De mi a helyzet az 3D MKV fájlokkal SBS, vagy top-bottom formátumokkal ezek is gond nélkül mennek?"
Mennek gond nélkül...., de ezeket viszik a régebbi modellek is. A popi is lite módban játszik bluray-t. Képileg csak projin vannak észrevehető különbségek. Inkább hangilag jó rendszerrel lehetnek nagyobb eltérések. Ha van rá lehetőséged, akkor menj bemutatóterembe és tesztelgesd őket. Elméletileg a linkelt boltban megtalálható mindhárom készülék. -
blakey
titán
válasz
Botos Marci #878 üzenetére
Jobban jársz ha veszel egy jó médialejátszót, de nem a legdrágábbat és veszel egy jó Blu-ray lejátszót, semmilyen gondod nem lesz. A mai médialejátszók már Lite módban játszák le a Blu-ray anyagokat, azaz nincs menü, régebbi lejátszók tudják ezt. Nekem egy HD Duo-m van meg egy Samu Blu-ray lejátszóm, mindennel kompatibilis vagyok.
(#881) adodaniel
Ahhoz, hogy korongokat is lejátszak, kell, feltétlen.Ill. a 3D miatt is jó.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Botos Marci #878 üzenetére
Blu-Ray filmeknél menüvel együtt jeleníti meg.
Akkor valaki jól átvert. A mai lejátszók egyike sem tudja ezt.Melyik TV az amin szerinted kijönne az előnye?
Mivel már megvetted a tévéd, ennek nincs jelentősége. A beszámolók szerint nagyobb képernyős plazmákon és vetítővásznakon mutatja meg igazán, hogy mit tud. -
Multibit
nagyúr
válasz
Botos Marci #876 üzenetére
Azon a Sony-n nem fog kijönni a Popcorn előnye.
Popcorn javára szól teljes értékű BLU-RAY lejátszás
Ez mit jelent? -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #874 üzenetére
Nyugodtan elhiheted komoly szoftver van a vasra téve jelenleg talán a legjobb az összes player közül.A dune jó lejátszó kétségtelen de az egyébb dolgokat figyelembe véve a többiek(popi vagy a Mede8er) bizony előrébb tartanak.
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #870 üzenetére
Med 800/1000 fogad merevlemezt csak az utóbbi nem túl szép viszont el lehet dugni a szenzort pedig előre lehet vezetni.Popi A400/410 jó lejátszó de ahogy olvasom még mindig vannak apróbb bugok persze folyamatos a terméktámogatás szóval e miatt nyugodtan meg lehet venni. Leginkább komolyabb megjelenítőhöz érdemes megvenni a 410-et.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Botos Marci #870 üzenetére
Akkor a Mede8er MED800X3D lehet még alternatíva nálad. Ebbe már lehet HDD-t tenni. Drágább, mint a 600-as, de még mindig olcsóbb és jobb vétel, mint a 3D-s Dune típusok.
A Popcorn Hour A410-zel nincs személyes tapasztalatom, tehát csak azt tudom mondani, amit pl. az itteni mediaplayeres topikban olvastam. Remek képe van, némi szoftveres bizonytalansággal itt-ott. A szoftverén sokat javítottak az utóbbi időben. Ha csak a képeminőséget nézzük, a Popi a legjobb, kérdés, hogy nálad a te láncodon ez kijön-e. A Mede8er lejátszók mindent tudnak, amit ma egy 3D-s mp-nek tudnia kell. Szép a képük, van bennük beépített jukebox, nagyon jó a supportjuk és a regisztrálható 5 éves garancia is pozitívum. -
Gijon
senior tag
válasz
Botos Marci #867 üzenetére
Nekem 303d-m van,....teljesen meg vagyok vele elégedve. Elvétve bele lehet futni nem támogatott formátumba, de általánosságban mindent visz, ami elterjedt. Én pl. most szívesen kipróbálnám ezt. Eddig a Zappiti a Dune-t favorizálta, gondolom nem véletlenül váltottak.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Botos Marci #867 üzenetére
Igaz, nem tőlem kérdezted, de talán nem haragszol, ha a partvonalról belepofázok. A Dune HD303D egy durván túlárazott szerkezet, a HD Bese 3D pedig a 303D átdobozolt változata. Sokkal jobban jársz, ha veszel egy Mede8er MED600X3D készüléket - ha nem tudsz létezni BD3D támogatás nélkül! Nem vagyok Dune-ellenes (egy Smart B1-et használok megelégedéssel), de amit ez a cég az utóbbi évekbem művelt, az gáz.
-
Gijon
senior tag
válasz
Botos Marci #864 üzenetére
Viszi. + nem kell feliratokat konvertálgatni (2d felirat jó az sbs , half-ou formátumokhoz) pop up menüből állítható, ha nem ismerné fel a formátumot. (viszi a full3d iso file.t is).
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #864 üzenetére
Biztos hogy viszi hiszen ezeket a legtöbb médialejátszó viszi.A full BD3D és a BD3D ISO ani a kritikus pont a 3D-s lejátszás kapcsán.
Egyébként a forgalmazó fórumán fel tudod tenni a kérdéseidet.
Amennyiben dunet veszel nézd meg a hivatalos forgalmazók listáját ha szükséged van a későbbiekben termék támogatásra. -
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #862 üzenetére
pont egyikben sem tudok biztosan segíteni, mert:
-nem használok (jövőben sem) belső hdd-t
-nem nézek 3D-ta 3D nekem megáll annyiban (tudásilag), hogy 1080p mkv SBS, vagy top-bottom.
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #856 üzenetére
Nincs hivatalos You Tube a Dune lejátszókra ill.netes tartalmak is kb a nullával egyenlőek.amennyiben ez fontos a számodra akkor másfele nézelődj.(Mede8er lejátszók,Popcorn A400 esetleg A410).
nfsu17 kolléga kb jól összefoglalta a differenciákat különbség még az usb csatlakozók 2 vs 3 db, külső táp vs belső táp esetleg az esztétikai megjelenés ami még felhozható a Base3D javára persze ez egyéne válogatja. -
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #856 üzenetére
nem tudok 100% pontosan válaszolni, de addig is:
1. 303D vs Base3D
szembe tűnő különbség pl a 2,5" vs 3,5" belső vinyó, külső kijelző, aktív hűtés2. kétlem, hogy így lenne. ha a b3d sem játsza le, akkor a 303D sem. belül nincs különbség köztük
3. 2-3 TB-ot biztosan, külső vinyókkal szintén elboldogul ekkora mérettel. mintha valaki 4TB-al is próbálta volna
4. minden valamire való videó és audió kodeket kezel, de nem mindenevő.
talán mede8er-el szoktál hasonlítani, az mintha több mindent játszana.ezek közül talán a wmv-ben lévő hangot nem játszotta le még régebben.
ac3, dts hd ma, mkv, avi (nem mind, de egy kis kiegészített telepítéssel a gyári sw felokosítható, de ennek ellenére sem lesz "minden_avi" evő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Cyberpunk 2077
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest