- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsee75
tag
Na holnap lesz valami reptetés?
-
mrrr74
aktív tag
Kipróbáltam az új proppokat és nem tudom jól működnek-e.
Igaz, voltak kisebb széllökések, de érdekesen viselkedett a gép.
Volt, hogy 1-2 alkalommal elindult véletlenszerűen pár métert jobbra, balra, vagy le.
Jackal írta, hogy a dji proppokkal volt gond (nem ezzel amit vettem).
Ez lehet az proppok miatt, vagy csak mezei széllökések voltak?
A mozgások után visszastabilizált, de elég félelmetes volt ahogy nekiindult. -
SpydeR3412
aktív tag
Tegnapelőtt megtörtént az első repülésem acro módban.
Egyszerűen alig tudtam egyebesben tartani az x100-at. Ezért inkább visszavettem 70%-ra. Ott már kezelhetőbb volt számomra, de közben azon gondolkodtam, hogy valóban akarok-e acroban repülni. Majd ezen gondolat mentén elkalandoztam és arra eszméletem, hogy tök stabilan repülök. Ezek szerint van remény.
Flippet meg ilyesmit, nem mertem mert magasfeszultseg alatt voltam és hát jobb a békesség. -
Jackal2
senior tag
Nah, ilyen az OSD DVR az Eachine 5802-vel. Ez 6-700 méteres táv.
-
g0dl
addikt
Üdv!
Próbálgatás miatt, meg hogy lássam megtetszik-e ez nekem vettem egy eachine mini h8 drónt.
Most próbálgatom, de nekem a felszállás után azonnal kezd sodródni.
A hozzákapott leírás azt írja a baloldali ( sebesség) kart nyomjam felső, majd alsó állásba, ennek hatására kilő mint egy rakéta, de nem kalibrálódik.Azt gondoltam, ha szép lassan felszállok, akkor zárt térben többé-kevésbé egy helyben marad.
Mit rontok el, mert eddig ahány yt viedót néztem, ott mindenhol kezesen viselkedik.?
Olyat láttam, hogy mindkét kart jobb alsó állásba téve gyors villogásba kezd. -
mobbo
senior tag
az antennás puska a batelle
és rögtön az elején írják, hogy nincs FAA engedélyük, nem árusítható az usa-ban csak kormányügynökségeknek, illetve a videó egy szimuláció, nem valódi drónelfogás volt
a működési elve az lenne, hogy megzavarja a gps-t illetve a kommunikációt és ettől azonnal landol a phantomolvastam már dóneltérítőkről is, akik elvileg az irányítást veszik át a drón felett, pl. parrot gépekkel bizonyítottan előfordult, illetve phantom2.vel is talán, de szerintem a phantom 3 a lightbridge miatt már macerásabb lenne
-
Minstrel
senior tag
válasz
Teréz Atya #29385 üzenetére
Értem, köszi. Akkor jobban járok ezzel [link]
-
Minstrel
senior tag
Ilyen kábellel tudok tölteni két 600mah 1S akkut az imax B6-tal? [link] És mégis, mit kell ilyenkor beállítani? 2S balance charge?
-
qqzs
őstag
Itt van meg negy , 5 Most Unique Drones Available Now
Eddig nekem a snap drone a nyero, abba kics bigyoba van egy valodi gimbal is
Nem tudom mi jon meg de ez a sarkany eregetos stylet kitalalni is biztos rapihetek elottestabilizalas akar lenni vagy mi?
[chelloZotya:
Ez meg az igazi dron leszedesEgyebkent a antennas puskat nem ertem, mitol szal le lassan a drone? hajol gondolom a radikapcsolatot szunteti meg akkor meg RTHba kene kapcsolni
-
Zoty4
őstag
[link]
Dronevadaszat 4 modja -
Jackal2
senior tag
Tiny qx80 baromkodás
-
medvegy
aktív tag
Oké, hogy carbon vagy CNC alu és nem gagyi műanyag. Nekem igazából az a bajom, hogy nem vagyok hajlandó semmilyen bizbaszt felcsavarozni utólagos kar erősítés miatt. Egy 2-300 ezres gép váza ne repedezzen ilyen-olyan rezgések miatt. Ha mégis azt teszi, a gyártó mélységesen szégyellje magát és cserélje azonnal szemlesütve...
-
elszabi
tag
iSDT SC608 a GB-en GBSC kuponnal csak 33,79 usd. Annyira nem rossz ár...
-
qqzs
őstag
Par erdekesseg, legalabbis a felerol meg nem is hallottam:
TOP 10 Best 2016 Drones (RTF with Camera)
TOP 10 BEST DRONES TO BUY IN 2017 -
qqzs
őstag
UAV Forecast
When will it be good to fly your quadcopter? See the weather forecast, GPS satellites, solar activity (Kp), No-Fly Zones and flight restrictions, -
vandor01
senior tag
nem fog... ez azert nem GB/BG...
de erdemes szétnezni mielött veszel valamit...
elég csak az arakat becsekkolni
mindkét irányban van negativ/poizitiv tapasztalat...most mikor x100 alaplapot vettem... Ali-n 70$ BG-en 18$
(hülyék ezek 70-ert veszeg ket fullos gépet vagy 3 diétasat)
nem tudom hogy csinálják? de BG-rol még nem indult a cucc -
qqzs
őstag
na most jol beleraktatok az alibogarat a fulembe....csak be nem szippantson mint a BG-GB
-
vandor01
senior tag
azert a 6$ ért nem....
sokminden mást is vettem az x100hoz x251hez... aztan a nagyoknal nem mindig van minden... főleg a GB-nél... a BG nél meg van csak valszeg a "backorder" azt jelenti hogy ok is berendelik a gyartotol forgalmazotol ami lehet fent van az ALI-in... dirrectbe rendelve gyorsabb... sok esetben olcsobb is... az x100-as alkatrészekre ez igaz volt Ali-rol gyorsabb...
nincs paypal! de van vmi ali protection...
van cuccom ami nincs még itt 1honap utan megrendeltem mastol az már itt van! érdekes lesz!
az adott TN Londonban landolt... a kinyai megmagyaráztaez volt 1 honapja!
amit érdemes betartani a minositésnél csak akkor menj 3gyemánt alá ha nagyon nincs mashol!
altalabán 1-5 nap alatt elindul a cucc van mikor 8-10nap alatt meg is érkezik de van mikor 3 het...
van mikor a picivel dragabbat rendelem mert az elado már kiprobalt es tuti a deal -
mrrr74
aktív tag
Ma megjöttek a Jackal által tesztelt 1038-as propok az x380-ra. A kamera meg már az országban van
Csak lesz egyszer repülés...
Azt valaki kérlek magyarázza el, hogy a nagyobb propok használatakor miért lesz kedvezőbb a repülési idő. -
kimista
aktív tag
Jjrc x1 eu-bol 99usd, nemtom jo-e
-
kimista
aktív tag
Ma repkedtem itt a kertben, és mikor pakoltam el a szettet (zmr250 monitor fpv) akkor láttam h a monitoron nincs antenna
fel se raktam, ott pihent a táskában, elfelejtettem. De nem volt jelszakadasom, simán láttam a dolgokat antenna nélkül is ;D
-
Zsee75
tag
Akkor vasárnap egy 10 órai reptetés a szokott helyen?
Amit elsőre linkeltél nem 22$ hanem 17$.
-
vandor01
senior tag
-
Pikachu24
aktív tag
Valaki nem tud véletlenül egy akciókamerához(normál méret) készíthető anti jello felfogatást?
Más: A xinte árul 20k-ért xk gibalt: [link]
-
medvegy
aktív tag
válasz
elszabi #29341 üzenetére
A gyári UV filter mindenkinek nehezen jön le először (nekem is), tehát az nem jelent semmit. Viszont az lehet talán hogy a logok alapján kiderült a víztornyos eseted, és abba kapaszkodva húztak le
A csavarokat már meglazítottam és visszahúztam kézzel, de lehet beruházok egy jóféle prop. balancerre is az esetből okulva. Ezeket a műanyag kar-erősítőket egyelőre nem preferálom, mert nagyon gagyi hatást keltenek. -
elszabi
tag
válasz
medvegy #29340 üzenetére
2 hónapja volt egy durva a víztorony tetején. De akkor alaposan megnéztem a gépet és csak a propnak lett baja. Azóta én is inkább lekapom magasból. És azért vagy 40 repülésem volt utána teljesen tisztán.
Gimbal problémám sosem volt. Nekem nem tűnt fel semmi vele kapcsolatban.
Szerk: Logot nem néztek. De fotót sem küldtek a sztük hajlott gimbalról. Amúgy raktam fel ND filtert közvetlen postázás előtt. És elég nehezen jött le a lencsevédő . Szóval akkor talán... De nekem nem tűnt fel.
-
medvegy
aktív tag
-
elszabi
tag
P3A történet vége:
Végül ki kellett fizetni a javítást. Szerintük az utolsó pár landolásom túl durvára sikerülhetett és emiatt nem lehetett kizárni annak a lehetőségét, h az okozta a repedéseket a motorok alatt. A gimbal egy része el volt hajolva szerintük és ez annak a bizonyítéka lehet(!). Mindennel együtt ez egy 60 ezer Ft-os történet. Vettem azóta az UAV BITS oldalról egy ilyet: [link] - rendes volt a srác, mert dobott egy üzenetet, hogy olcsóbban is postázná.
Amúgy lehet, hogy még most sem lesz vége, mert bekapcsolás után a gép recsegő hangot ad a VPS felől. Ha az egyiket letakarom, akkor megszűnik a recsegés. Szóval a jobb oldali szenzorból v. mi a fenéből jön. Kicsit olyan ez, mint egy rossz fejhallgató v. hangszóró. [link] A diktafonom kicsit erősít a hangon, valójában ennyire nem hangos, de azért rögtön felfigyelni rá. Régen nem ilyen volt, az tuti.
Összességében nem vagyok valami elégedett a DJI supporttal...
-
sntt
csendes tag
igen, addig eljutottam, hogy van A-s és B-s. a baj ennél sajnos nagyobb
-
sntt
csendes tag
tegnap megjött a h31-em. sajnos deformálódott volt a csomag, és a jobb első lába el is volt görbülve fölfelé, a rotor pedig körbe sem forgott. de nem is ez a lényeg, ezt majd lelevelezem velük, van unboxing video.
nagyjából kiegyenesítettem a lábat, cseréltem rotort, és elkezdtem használni, működött, de kicsit balra tartott az egész.
viszont első gépem (béna vagyok), nem is volt tökéletes, úgyhogy koppant a szobában mindenen, meg a kertben is volt rátekeredett fűszálig minden.
a vége most az, hogy a bal hátsó motor bár szemre jól működik, nem emeli a gépet, gyakorlatilag a földön forog e körül a lába körül, míg a másik 3 a levegőben van. rotorcsere nem segített. motorcsere jön? -
válasz
Teréz Atya #29321 üzenetére
Nem rosszabb a 16:9-es. Igazából pont ugyan annyit lehet látni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #29331 üzenetére
Biztos elkoptak az ESC-ben a szenkefek.
Viccet felreteve, neked barmilyen Falcon ESC jo. Ha maskepp nem megy, ugorj el egy modelluzletbe es kerdezz ra. Pl. Multkor kabelt es alacsonyfesz csipogot vettem, nem is elmebeteg aron. Igaz, ez egy eldugott uzlet, es nem sztaroljak magukat az eladok, nem tarjak magukat mindenttudo gurunak.
No, visszaterve, SVK-ban kb ugyanzt kapni, mint banggood-on, csak at vannak nevezve a cuccok. Pl a SkyRC IMAX B6 az Raytronic C11. Hatha tudnak segiteni ESC ugyben. FlyColor Fairy 20A-t keress vagy az atnevezett verziot. -
Teréz Atya
senior tag
"Tariff Insurance Ft1,208 It guarantees the compensation (50%-100%) of your order in case your order is withheld or you have to pay high customs duties."
Hoppa, hoppa, hoppa, hoppa!
Ezt mar sikerult vhogyan osszehozni? Hogyan teritenek? Mert mar lassan a vamhivatalban lassan mar elore koszonnek, annyit jarok oda.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Teréz Atya #29276 üzenetére
Nekem is megjött a 3 ágú prop ma, és nem tudok tesztelni
Valaki vágjon már hozzám egy escet
Múlthéten minden nap repültem, rendesen elvonási tüneteim lesznek ha 2 hétig nem mehetek... -
vandor01
senior tag
ez nem ironia hanem a valosag....
ez kis nokedli kijon 1db aksival... fut 5 percet aztan 30 perc pihi mert tolteni kell..
nekem van 20 aksim... a legutobbit en is szethajtottam 10 aksi megallas nelkul
50-60 perc majd kilehelte a lelket... azt szevasz...most 2 vel porgog 5 perc az egyik 5 perc a masik... na igy mar birja a tobb orat..
van 5 orat futott gepem kb 60%-os meg.. H22bol is van 5 orat futott 40%-os meg.. -
NORBl
aktív tag
H101 miért csinál olyat, hogy fel van töltve az aksi csutkára, és ha csontra nyomom a gázt nem emelkedik fel, pedig hangos nagyon. Vagyis elemelkedik, de csak egyik irányba, vagy előre, vagy hátra, már nem tudom. De utána vártam vele, próbálgattam, új aksi, és azzal jó volt, most kint nyomtam, beleverettem gazba, és most megint gatya.
-
-
Zoty4
őstag
válasz
Zsee75 #29313 üzenetére
Először a track 17en láttam aztán délután jött egy sms:
"Tisztelt ügyfelünk! Az Őn részlre xxxxxxxxx azonosítóval küldemény érkezett- További informáciok a www.posta/vam Üdvözlettel Magyar Posta. Zrt"ennyi jött
Úgyhogy letöltttem a magánszemélyes bizbaszt, kitöltöttem meg paypal száméát is kinyomtattam és beküldöm nekik.
megjegyzésbe kell valamit írni? a Tracking nummert valahova kell mellékelni?
-
Teréz Atya
senior tag
MavLink OSD V3, Eachine altal customizalva a Falcon 250-re. A 180-ra viszont hekkelni kellett.
A Falcon 250 bekotesi rajzan azt lattam h a 12V-os agat az akkura kotottek. No, ezt nem mertem meglepni, igy a PDB 12V-os agarol etetem. Elol van is egy faja 12V / GND kivezetes, ami az alaplap 7812-es IC-jerol kapja a delejt. A VTX is errol etetodik, OSD nelkul nem eszreveheto a zaj, legalabbis eddig nem eszleltem.
Hnap megprobalom rakotni a kamera GND agara, hatha segit. Ha nem fog menni, kiprobalom minim OSD-vel. -
Zsee75
tag
Tőled mit kértek be halál pontosan?
van egy ilyen..."1. Rendelt küldemény esetén csatolandó okmányok:
-számla, és/vagy
-paypal igazolás és/vagy
-rendelés-visszaigazolás (pl.: ebay) és/vagy
A vámhivatal a vámérték alátámasztás érdekében további dokumentumokat kérhet be"én ráírtam pontosan a típusát
-
Zoty4
őstag
a vámbekérős papírra ti mit szoktatok irni?
műanyag játék rc drone vagy a pontos típusát ? -
molnigee
aktív tag
válasz
Teréz Atya #29306 üzenetére
Gondolom tőled drága lenne postázni. Valaki más?
Ne kelljen már az utolsó repülhető napokat otthon töltenem
Ráadásul megjött a DVR-is, tudnám felvenni a fpv repülést, erre nem tudok kimenni... morci
-
molnigee
aktív tag
Egyem meg de cuki Eachine Fatbee
Ami érdekesség, hogy 2s aksi, és 2s képes brushed motor? -
shaddam
aktív tag
Hasonló stílusú vázat tud valaki? Gondolok arra hogy egyben vannak a karok, 210 de inkább 250 méretben
-
Gyerekek innen nincs valakinek FatShark Dominator szemüvege? Annyira kíváncsi vagyok már rá, hogy milyen azon nézni, mennyire "jó" a szemnek. Illetve nem igazán találom, hogy mi is a különbség a V2 HD és V3 között.
-
-
Telda
addikt
Hali!
Szerintetek a CG035 visszalépés lenne az X380-hoz képest?
Mindenképp a gps verziót venném, csak még nem merem bevállalni, várok valami tesztre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest