Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
marciart11
aktív tag
válasz
n.andras74 #1598 üzenetére
Volt már drónod? Mert inkább javaslom hogy vegyél egy kis olcsó drónt pl: Hubsan X4. Parrot Bebop már nem annyira kicsi.
-
maj-viktor
őstag
válasz
LógaGéza #1596 üzenetére
AZ "eredeti" rotate your owl megvan!?
https://www.youtube.com/watch?v=9hBpF_Zj4OA
ennek "paródiája":
https://www.youtube.com/watch?v=9Xsu9HxN_eUvagy a "Jaguar" válaszvideója!?
https://www.youtube.com/watch?v=FAGOcyvBap0 -
n.andras74
aktív tag
Parrot Bebop Droneon gondolkodom mert jó kamera és pici egyszerű...kezdésnek is jó mert semmim sincs csak egy ipad taplattem és ötleteim a jó videózáshoz.
-
San398
őstag
SYMA X5SW típusról van valakinek tapasztalata? Úgy látom az X5C fpv változata.
-
LógaGéza
veterán
válasz
akela91 #1595 üzenetére
Azért a Mercedes csirkés reklámja jobb
-
akela91
addikt
Erre kéne tenni az SJ4000-et. [link]
-
-
Pikachu24
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogyha banggood-ről rendelek valamit akkor azt milyen úton szállítják házhoz?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
kazmerr
aktív tag
Sikeresen rontottam az amúgy sem tökéletes X8C gyári kamerán.
Próbáltam feloldani a ragasztást újra, de egy kis oldószer ráment a lencsére. Egyből letöröltem de a valahogy bekúszott a perem alatt és szépen körbe elhomályosította az optikát a perem körül... Természetesen nem tudtam feloldani a ragasztót.
Nagy baj nincs mert max rendelek egy x8w-hez valót a symastore-ról, ha nagyon ki akarom próbálni az fpv-t...Szóval csak óvatosan, még a rosszon is van mit rontani
-
ricsiv92
tag
válasz
akela91 #1584 üzenetére
Teljesen jogos, amit állítasz, csupán arra céloztam, hogy csomagban kapod mellé a monitort. Ahogy ez a konstrukció kinéz szerintem egy elkésett phantom 2 'rivális' (hogy szépen fejezzem ki a dolgot).
Pont erről szól az első kérdés is.
" OK,We will connect to the provider and ask a better price,if they promise,I will change the price." - Tehát lehetséges, hogy az ár majd megy lejjebb.
-
akela91
addikt
válasz
ricsiv92 #1583 üzenetére
Okostelefonja kinek nincs aki ilyen szintű Drónt vesz? Szerintem elenyésző. Nomeg ha a P3 ellen küldik, aminek a kamerája egész biztosan köröket ver arra amit a CX22-re aggadtak, illetve maga a brand/terméktámogatás is azért jobb egy DJI-nél szvsz.
Range-ről ha jól látom nincs info, de gondolom nem is véletlen hogy nem büszkélkednek vele. P3 (2km)
Tehát jó kis quad ez a cx22, de mondjuk 600-700$-ért lenne reális nekem.
-
ricsiv92
tag
válasz
akela91 #1582 üzenetére
Ha FPV-t és teljes funkcionalitást szeretnél, akkor számold hozzá egy okos telefon/táblagép árát a DJI eszközéhez és a cx 22-nél egy follow me funkció is ott van, ami tudomásaim szerint nem kapott helyet a p3-ban. Ennek ellenére én is inkább azt venném, ha lenne ennyi keret rá.
-
ricsiv92
tag
Tehát, ezért voltak jóárasítva utóbbi időben a CX 20-asok.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
FANaticpass #1578 üzenetére
Töröltem...
Nem láttam hogy belinkelted a Quadcopter 101 videót... -
FANaticpass
tag
válasz
FANaticpass #1577 üzenetére
[link]
itt a példa x5c -s5sw -
FANaticpass
tag
Ehhez mit szóltok?
ezt a kombót szeretném megjátszani és akkor kezdőszintű fpv lesz rajta , persze nem kell tőle sokat várni de mégis ha távolabbra viszem látom merre hány méter
vagy ha van itt x5csw tulaj jelezze a tapasztalatait!! KÖSZI!
http://www.aliexpress.com/item/SYMA-X5SW-Quadcopter-Parts-Camera-White/32347008036.html
http://www.aliexpress.com/item/SYMA-X5SW-Quadcopter-Parts-Mobile-Phone-Mount/32337961699.html
SW! állítólag az alap drón kicsit rosszabb mint a x5c-1 (állítólag)
https://www.youtube.com/watch?v=q1zt_3pIm0U -
Minstrel
senior tag
válasz
LógaGéza #1571 üzenetére
Amúgy ha nincs semmid (töltő, táv, akku) akkor 80-100.000Ft körül tudnál összehozni egy jó 350-es vagy 450-es quadot ami már rezgésmentesen viszi a gopro-t. Ha nincs semmid akkor lehet jobb lenne valamilyen repülésre kész gépet venned, Cheerson CX20 vagy pl. Walkera x350 vagy Phantom akár használtan, mondjuk ezek már inkább 100.000 felett lennének.
Headless mód érdekes lenne videózáshoz, el kell felejteni headless módot nagy gépeknél, pár óra gyakorlás és megvannak az irányok.
-
Zalaym
tag
Hali!
Olyan problémám lenne az X5C-1 -emmel, hogy a jobb első rotor behalt. mármint a motor. nem megy. Sokat nem használtam, nagyjából 15-20 repülés volt vele összesen és nagyobbat sem esett. Lehetséges, hogy az okozta a problémát, hogy volt, hogy magasabb fűben landolt és onnan szálltam fel vele, miközben kicsit fűnyírózott, illetve volt, hogy beakadt és fel sem tudott szállni és esetleg túl lett erőltetve a motorja?
Már megrendeltem hozzá 4 újat e-bay-ről, de az még vagy 2-3 hét mire megjön...A repülés már elég jól megy vele, csak a gázkar és jobbra balra fordulás-t tudom nehezen összeegyeztetni, nem folyamatos a repülésem ha forgok is vele. Talán kicsit túl érzékeny a gázkar. Ezen lehet valahogy változtatni?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Adventurer #1570 üzenetére
Mivel egy accounttal csak egy szettet vehetsz.
Más
Szerintetek mennyiért lehetne összerakni egy teljesen alap drónt, ami elbír egy GoPro-t, van benne headless mód, és GPS (gondolom ez utóbbi kettő inkább vezérlőtől függ)? -
kazmerr
aktív tag
válasz
laccy88 #1564 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy a tökéletes hatáshoz azt is ki kell egyensúlyoznod:
4:15-től: https://www.youtube.com/watch?v=-vakWrc86xE
Németeseknek: https://www.youtube.com/watch?v=BZzWLIw4lO4(Ha nem menne az angol/német: a tengelyre felrakod egyesével a csavarokat és ha nem mindig ugyanaz az oldala van fent akkor jó. Ha nem jó, akkor az alsóból reszelj mindig egy kicsit. Az angol még a középső részek egyensúlyozását is mutatja, ami szintén fontos.)
Tényleg, ha valakinek van rá kedve szerintem lehet hogy jó lenne ilyen magyar tutorial videókat csinálni. Azoknak tuti nagy segítség lenne akik nem beszélnek angolul/németül
-
laccy88
senior tag
válasz
jozsi252 #1525 üzenetére
leadtam a rendelést egy ilyen kütyüre
hátha hasznos lesz.
-
-
drnet
aktív tag
válasz
marciart11 #1557 üzenetére
Nem működik a link
"Repülés előtt be kell kalibrálni a compass-t" Ez mit jelent?
"első indulásnál 2 percet várni kell a gps re" ez egyetlen egyszer? vagy minden új helyszínnél?
-
vegyszer
addikt
Ha valakit érdekel 5030-as Propeller, praktikusan ingyen, akkor a banggood mobil alkalmazással keresse fel ezt a linket: 0,01$ a négyes szett
-
marciart11
aktív tag
SJ4000 van egy ilyen gimballal:
http://www.banggood.com/FPV-2-Axis-Brushless-Gimbal-With-Controller-For-DJI-Phantom-GoPro-3-p-908068.html.Repülés készen érkezik, vagyis föl kell csavarozni a propellereket, illetve a talpat. Van benne GPS, iránytű, gyorsulás érzékelő, giroszkóp.
Repülés előtt be kell kalibrálni a compass-t. Illetve első indulásnál 2 percet várni kell a gps re. -
drnet
aktív tag
válasz
marciart11 #1555 üzenetére
Neked milyen kamera és gimbal van hozzá?
yojoba 1443-as hozzászólásában linkelt drón milyen állapotban érkezik? Repülésre készen, mint az X5C?
Mit kell repülés előtt vele tenni? Ebben van már GPS?
Közülünk Szeged környékén van valaki (rajtam kívül), aki drónozik? -
drnet
aktív tag
válasz
FANaticpass #1531 üzenetére
Hát már én is a komolyabb gépen gondolkodom. Mit ajánlotok SJ4000-es kamerához?
-
Minstrel
senior tag
válasz
marciart11 #1551 üzenetére
Tavaly KK2.1, de idén vettem APM-et, előző oldalon tettem be egy képet is róla. Ha elmúlik ez a jó kis esős hét akkor talán repülni is fogok már végre
-
Minstrel
senior tag
válasz
marciart11 #1543 üzenetére
450-es brushless motorokkal és 10" propellerekkel, ezeken már nagyobb hangja van a lapátoknak, ahogy csapják a szelet.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
maj-viktor #1547 üzenetére
Köszi, ezek megvoltak
(az aláírásodból, ezért is kérdeztelek téged)
-
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #1545 üzenetére
Őszintén még nem nagyon tesztelgettem... egyedül kipróbáltam a gyári 1.0-sat... az tökéletes volt (néhány gyerekbetegségét leszámítva... de egy 1.0 verziótól mit várjak!? Amit kell azt tudja)
A customROM és app-okat nem próbáltam, de ha lesz időm, sort kerítek rá... SJ4000HUN face-re meg mennek a tapasztalatok...
Itt meg van topikja a Xiaomi Yi-nek, ha több tapasztalat kell más-más emberektől:
http://prohardver.hu/tema/xiaomi_yi_sport_cam_sportkamera/friss.html -
kazmerr
aktív tag
válasz
maj-viktor #1540 üzenetére
Hát lehet hogy nálunk is biztos morcosak a szomszédok, de most ügyelet alatt sajnos nem tudok elmászkálni. De majd jövőhéten
Szerencsére nálunk max fűnyírás van, de kényesen ügyelek az emberi időpontokra... (9-18) És a szomszédok se nagyon hangoskodnak...Xiaomi Yi-hez melyik androidos appot ajánlod? A gyárit, vagy ezt: http://en.miui.com/thread-93465-1-1.html ?
-
Minstrel
senior tag
válasz
maj-viktor #1540 üzenetére
Mikor tavaly nyáron először repkedtem akkor azt hitték a szomszédok, hogy fűnyírózok
-
marciart11
aktív tag
Az én kopterem is nagy sikert aratott a szomszédok között.
Mindenki tisztában van a tetője állapotával.
-
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #1539 üzenetére
Naja... elég sok "felhasználási területe" van, ha az ember kicsit kreatív... akár ilyen egyszerű probléma (lyukas tető - tetőcserép elmozdulás felmérése)... azért is használják - akarják használni ilyen "mezőgazdaságok is", meg MET, stb. a drónok haszna - mint pl. terület felmérése - kár felmérése a lehetőségek végtelenek!
Nekem mondjuk kertesházas övezetbe nagyon örülhetnek - örülhetnének a szomszédok, hogy itt zümmögök... ti meg folyton "flexeltek"!
(aki kertes házba lakik - "vidéken", az érti miről beszélek... biztos van egy szomszéd a környéken, aki a vasárnapi csendet - nyugalmat megzavarja egy jó kis flexeléssel... ahogy panelba egy jó kis furással)
-
kazmerr
aktív tag
tegnapi kalandjaim az x8c-vel:
A körülöttem élők nem nézték jó szemmel a drón vásárlást, mert mire jó, minek, stb...
De tegnap sikerült ezen 180 fokot fordítaniFelküldtem a drónt és végignéztem a tetőcserepeket (kicsit problémás feljutni úgy hogy meg lehessen nézni, így mindig szenvedés amikor ellenőrizni kell, belülről pedig nem látszik minden és a cserénél védőfóliát is bontani kell, stb... ) hogy melyik van eltörve / kimozdulva. Találtam is két darabot, amit még a vihar előtt tudtam cserélni
Mondanom sem kell mekkorát emelkedett a kis daráló renoméja.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
marciart11 #1536 üzenetére
@drnet: ezt érdemes megnézni hozzá:
https://www.youtube.com/watch?v=kvr-25yGeVk
jól elmondja a lipo akksik kezelésének alapjait.
(töltés, balance, store)+ jah, nem ugyanaz a márka, de ugyanaz a menürendszere
-
jozsi252
veterán
válasz
OutsideR #1528 üzenetére
Én tudom, csak azért említettem ezt a 2 dolgot külön hogy aki nincs ezzel tisztában az tudja hogy mire jó ez.
Nyilván valamennyire jót tesz egy Syma színtű kopternél is a prop balance. De az előnye inkább egy Brushless motoros multinál jön ki. Ott a tengely is jóval vastagabb, prop is jobb minőségű. Az a baj h kefés motoroknál az a hajszál vékony tengely nem valami hosszútávú megoldás. 1-1 eséstől könnyebben megsérül a motor.
De amúgyis Syma gyakorlásra van teljesen kezdőknek. Arra meg első osztályú gép, hogy megtanuld vele az irányokat, szerelést, forrasztást, egyéb dolgokat.Köv RTF szint a Phantom úgyis, legalábbis az emberek nagy részének. Aki meg érez annyi késztetést hogy saját maga rakja össze a gépét, ott meg a köv szintnek már csak a pénztárca szab határt.
-
maj-viktor
őstag
válasz
FANaticpass #1533 üzenetére
Ha nyomtok neki egy teljes kakaót a földön (úgy hogy a másik kezetekkel "visszatartjátok", hogy ne repüljön el), majd leállítjátok... a rotorok egyszerre állnak meg "viszonylag"!? Ha valamelyik gyanúsan "hamarabb áll meg", sanszos, hogy motor cserére szorult... és azt mindig párosával cseréld... de még sokkal inkább mindig egyszerre a 4-et és figyelni, hogy 2-2 ilyen-olyat kell beszerezni... clockwork oda - vissza, más-más irányba forogjon és a cserénél is figyelni erre... X5C esetén a motorok egy ~2$-os tétel x 4db = 8$ (~2E Ft-os tétel külföldről) és jobb lesz, mint új korában!
-
FANaticpass
tag
válasz
jozsi252 #1521 üzenetére
x5c nel is leje balanszolni? olyan alap gagyi prop.... nekem szepen tartja a pozíciót, ujrazsiroztam tisztitottam mar 2x. felulrol nezve az egIk propeller pedig nagyon inbolyog alacson fordulaton es masik propeller el is. a tengely jo. lehet hogy amire a propeller csatlakozik az gáz os.?
-
-
FANaticpass
tag
ma fókuszáltam kicsit. oldoszert csepentettwm a menethez fogpiszkalorol kis fogóval megindult. csinaltam egy rakat videot a menetet bejeloltem es forgatás kozben mondtam h most hol áll a jelölés az óra számlap alapján. javult. de a szembelevo hazhoz lottem be az 10m15 m táv. lehet magasabbra viszem akkor mar rossz is lesz a fókusz....
-
jozsi252
veterán
válasz
LógaGéza #1526 üzenetére
Hogyha nem gyárilag balanszolt propot veszel, akkor nagyon hasznos egy ilyen cucc. Márpedig egy Syma szintű kopternél még álmodni se lehet ilyenről hogy balanszolva jön a prop.
2 dolog van amiért érdemes ilyet venni
- minimalizálni a gép rezgését
- jello csökkentése/megszüntetése -
LógaGéza
veterán
válasz
jozsi252 #1525 üzenetére
Érdekes szerkezet
Ha komolyabban ráveszem magam, hogy építek (ami úgytünik autóműszaki után be fog következni
), akkor biztos beszerzek egyet.
Kicseréltem közbe a propellereket, mostmár balra hátra húz
Viszont észrevettem egy dolgot, lehet nem számít, de: a propellerek alján van jelölés, a rajta lévőn A1 - B1 - A2 - B2 volt, a pluszba hozzáadottak pedig A1 - B1 - A1 - B1. Ránézésre jók, forgásiránynak megfelelőek, nem tudom van-e jelentősége egyáltalán...
-
jozsi252
veterán
válasz
LógaGéza #1524 üzenetére
Az is lehetséges hogy a motor nem azonos teljesítménnyel működik mint a többi.
Balanszolni - katt
Pár dolcsi összvissz, de nagyon megéri egy ilyet venni. Mert pl a gép rezgését is minimálisra lehet csökkenteni. Vagy akár kis celluxot ragasztasz egyik oldalra, és úgy tartod balanszba a propellert, vagy dörzspapírral csiszolsz ki a műanyagból.
-
LógaGéza
veterán
válasz
akela91 #1520 üzenetére
Én hogyha x pálcikával arrébb húzom, akkor is amarra megy, van, hogy sikerült megcsinálnom, utánna me3gint húzott - van vagy 6-ot arrébblövök, akkor jó, leszállok mert lemerül, felrakom tölteni, és akkor következő repüléskor jobbra repül teljesen
jozsi252
Kaptam egy szett propellert pluszba, és úton van a következő, mindjárt kipróbálom mit tesz vele egy új szett. Én arra gondoltam, hogy egyik motor gyengébb mint a többi, azért húz jobb előre mindig.Propeller balanszolás? Azt hogy?
-
drnet
aktív tag
válasz
marciart11 #1509 üzenetére
És ez a töltő 3,7 V-os akksihoz és 7,4 V-oshoz is jó?
-
Attika82
csendes tag
Szisztok! Végre én is x5c tulaj lettem. Jó kis gép. Egy problémám van hogy legtöbbször jobbra húz. Kalibrálás megvolt. Nektek is ilyen volt az elején? Vagy valamelyik moci gyengélkedik?
-
maj-viktor
őstag
válasz
marciart11 #1513 üzenetére
És azt miért nem regeled be PayPal-ra!? (nekem is webkártyám van beregelve és több védelmet ad, mint a "sima" bankkártyás vásárlás)
-
Attika82
csendes tag
válasz
maj-viktor #1512 üzenetére
Ok köszi a segítséget. Lakcím engem nem naon zavar.
-
marciart11
aktív tag
válasz
maj-viktor #1512 üzenetére
Csak eddig tudtam sima webkártyával fizetni.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attika82 #1498 üzenetére
Ahogy korábban vegyszer kollega jól leírt gyakorlatilag mindent...
2015.05.11.-én megvetted / kifizetted
2015.05.14.-én feladták...Mivel 30$ alatti termék (ha jól számoltam ~16$), így a bang TN nélkül adta fel... CN raktárból...
Ez ~2-4hét alatt jön meg.... szal várhatóan legkésőbb június közepe felé várható... de szerintem talán május végére is befut majd...HA 45 napon belül nem jön meg, PayPal-on tudsz indítani reklamációt.... (180nap az új határ)
(képből lakcímedet legközelebb cenzúrázd ki szerintem... vagy kérj meg egy modit, hogy módosítsa)
Aki meg írta, hogy miért csak PayPal van... No comment!
(miért mivel akarsz fizetni!? Kínába... készpénzzel vagy mi!?) -
stifi82
aktív tag
válasz
marciart11 #1509 üzenetére
-
marciart11
aktív tag
Nekem egy ilyen töltőm van :
http://www.banggood.com/IMAX-B6-AC-B6AC-Lipo-NiMH-3S-RC-Battery-Balance-Charger-p-908064.htmlNem biztos hogy érdemes Kínából venni mert sokszor itthon is árulják ezen az áron.
Illetve más aksikhoz is jó.Teljesen szabványos, egy ilyen elosztót kell hozzá venni:
http://www.banggood.com/JST-Connector-XH-Balance-Plug-Converter-for-RC-Helicopter-p-942180.html
Az olcsó töltő kb 20 ik töltésnél ölte meg az aksikat.
-
drnet
aktív tag
válasz
marciart11 #1504 üzenetére
f@sz@
Nekem is ilyen a töltőm, eddig még nincs gondom vele.
Milyen a normális töltő? Akkor már olyan kellene, ami nem csak 3,7 V-ot tud, hanem 7,4-et is.
Ezek az akku csatlakozók szabványosak? -
kazmerr
aktív tag
Kiegészítettem a kamerás listát (mindegyik akkuval mért):
SJ4000 Wifi: 60,7g
SJ4000: 58g
M10: 64g
M10 Wifi: 64g
SJ5000 Wifi: 81,3
SJ5000 Wifi+: 79,6g
Gopro Hero 4 Black: 87g
Xiaomi Yi: 71g
Mobius action cam: 38g
Runcam-hd: 41g
Polaroid Cube: 47g -
n.andras74
aktív tag
válasz
marciart11 #1505 üzenetére
Mert az ad biztonságot ...regisztrálj!
-
marciart11
aktív tag
Ti is csak Pay Pal tudtok fizetni Banggoodon?
Hétfő óta tapasztalom hogy más fizetési módot nem tudok kiválasztani. -
marciart11
aktív tag
válasz
FANaticpass #1491 üzenetére
Javaslat:
Nekem is van ilyen töltőm, nem egy aksimat tönkre tette, jobban jársz ha veszel egy normális töltőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest