Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv! Nincs itt esetleg olyan ember, akinek van Hubsan-a és ki lehet próbálni picit? Csakhogy érdemes-e kiadni rá ~20eFt-ot, és lehet 10 perc után a polcon pihenne, és ahogy látom eladni sem nagyon lehet. Illetve nem tűnnek ezek gyerekesnek? Mármint az olcsóbb kistestűek.
-
EczkE
veterán
-
atthany
aktív tag
Kíváncsi lennék, hogy szállhat ez:
-
Minstrel
senior tag
válasz
Pikachu24 #791 üzenetére
A NAZA drága, de egyszerűbb beállítani. Az APM olcsóbb és ha van kedved kicsit utánaolvasgatni a dolgoknak akkor többet kilehet hozni belőle, mint a NAZA-ból. Amit linkeltél APM-et ott már szinte minden megvan ami kellhet hozzá, vezérlő, gps, osd, rádió telemetria. Ezzel szemben a NAZA-nál minden sokkal drágább, maga az alap vezérlő is több, mint ez az APM csomag.
Persze azt azért tudni kell, hogy az eredeti APM sem olcsó (de még mindig olcsóbb, mint a NAZA), mert amik kínai oldalakon vannak azok klónok, viszont sokan használnak ilyeneket, én is most rendeltem meg, már nézegetem a leírásokat meg a videókat.
-
Pikachu24
aktív tag
Sziasztok!
Valaki le tudná írni nekem a DJI NAZA-M V2 és az APM GPS rendszer közötti különbséget?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
geo91411
újonc
van olyan rc/modell üzlet bp-en, akik árulnak pótalkatrészeket is kvadkopterekhez? megnéztem néhányat, de egyiken sem találtam. konkrétan cx10-hez való propeller készlet kéne. köszönöm előre is a segítséget.
-
Gsx-rr
veterán
Egyszer mar volt szo rola!
Akkor megsem annyira kamu!http://dronvilag.hu/megkapta-a-felszallasi-engedelyt-az-amazon/
-
drnet
aktív tag
Sziasztok! Új vagyok még itt. Rendeltem az ebayen egy Syma X5C-1-et. Még mielőtt erre a fórumra találtam volna. Szerencsére, ahogyan olvasgatok, egy ilyen kezdőnek nem is volt rossz választás. Már nagyon várom, hogy megjöjjön. Lenne egy kérdésem: Van-e értelme a 3-as propellernek? Ha igen, miben jobb/rosszabb, mint az eredeti 2-es?
-
Matyaska79
újonc
Nekem tegnap előtt jőtt meg a x6-os de nemfogták meg a vámon.
-
mm89
őstag
válasz
menyhartlevi #783 üzenetére
Én január végén rendeltem 2t,mindkettő átjött.
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
menyhartlevi #783 üzenetére
nekem Aliról jött packaging box-ban, haveromnak szintén aliról eredeti dobozban: 2-ből 2 simán átjött
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Ha most rendelmék Banggood-ról egy Syma X5C-1 quadcoptert, akkor mekkora esélyem van arra hogy fizetnem kell áfát?Mik a tapasztalatok?
Köszi!Szerk.: Nem olyan sürgős, úgy látom most elfogyott, április 8-ra várjál újra.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
maj-viktor #781 üzenetére
Dehogy bántom ,és remélem nem annak vette!
-
maj-viktor
őstag
Ne bántsad már! Nem az a hülye, aki drágán adja... hanem aki drágán megveszi!
(ha annak aki venni akar megér ennyit, ő dolga - ő pénze - ő pazarolja)Az mondjuk tény belföldi új ár esetén, még ha csak kis is bontottad é nem használtad, már kapásból -30%... de ez szinte minden termék esetén így van... legyen az mobil vagy kocsi akár!
Szal ha tényleg tipp-topp és keveset / nem használt, akkor is -20-30% lenne a reális szal (akkor ha 35E - 30% = 28-25E)
(nem tudom mennyi az ára az adott készüléknek, általánosságban mondom a "használt piac" működését)Ám én is kaptam már, hogy itt (szakmai fórumba) nem szabad hirdetni... (fórum szabályzat) szal...
Hirdetésre ott a hardveraproDe mégegyszer mondom:
Nem az a hülye, aki drágán adja... hanem aki drágán megveszi! -
Gsx-rr
veterán
válasz
szasza0802 #779 üzenetére
Nagyon ehhez se ,mert azok a motorok hamar cserések lesznek! Nem kötözködni akarok de ez nem a használt ára szerintem.
Majd kiderül.
A magyar ára 35 a kintiről ne is beszéljünk. Nekem a Syma-n 10.000.- ket akartak alkudozni a 20-ból! -
Gsx-rr
veterán
válasz
szasza0802 #775 üzenetére
Nem adod olcsón! Sőt!
Szerintem nem fog kelleni ennyiért nagyon senkinek! főleg itt!
De legyen szerencséd!
Én ár alatt árultam a Syma-t már de a kutyának nem kellett pedig az új.
Ajándék lesz belőle! -
Minstrel
senior tag
válasz
szasza0802 #775 üzenetére
Eltévesztetted, ez nem a hardverapró!
-
szasza0802
tag
Wltoys V353-as eladó.
Talán 15 startom volt vele, szinte új. Saját dobozában a szokásos szerelékén túl van ha jól emlékszem 4 db propeller, 4 db bonatlan motor, egy gumis gyári stabilizátor kamerának, 1 db 1000 mAh-s akksi hozzá.
Ára: 38.000-Ft, a postát én állom.
A gép hibátlan. Egy propellert cseréltem, mert túl nagy volt rajta a csavar nyílás és féltem, hogy nem tudom stabilan rögzíteni.Érdeklődni privátban ha lehet mert ritkán vagyok itt.
-
Minstrel
senior tag
CX-20 amúgy most olcsóbb a Banggood-on 250USD + áfa [link]
-
drnet
aktív tag
-
-
GeryGreyhoun
tag
Cheerson CX-20 + Mobius/SJ4000
(A Mobiusnak kicsit szebb a képe, az SJ4000-hez több tartozék jár, ha esetleg nem csak drónon szeretnéd használni)
Épített drón szóbajöhet? Olcsóbban jössz ki. Esetleg 450-es drón készre építve a Hobbykingről, most elég jó áron van, csak ezen nincs GPS: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__45468__Turnigy_SK450_Quad_Copter_Powered_By_Multistar_Quadcopter_5X_Package_Mode_1_Ready_to_Fly_.html
(Így még esetleg egy gimbal is belefér a keretedbe, bár az 5 csatornás táv ahhoz kevés lesz, de 50-60 dollárért már jókat kapni, aztán esetleg később vehetsz hozzá 120-150 dollárért GPS-es flight controllert ha kell)
-
defdani
csendes tag
Sziasztok!
Kamerás drónt azeretnék maximum kicsivel 100000 felett de persze minnél olcsóbban (nem ismerem az ár-érték arábyokat) mely legalább elfogadható 720 felvételre képes és elég magasra fel tudjon menni ill. messzire.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #769 üzenetére
nem is értem minek bele mikrofon: csak a propellerek zúgását hallani...
-
csehferenc74
csendes tag
Végre működik!
Képes fényképet és videót is rögzíteni a Syma X5C-1 kamerája.
8GB-os kártyával is megbirkózik. 37mp hosszú videó 75MB.
Kábel nem volt rendesen bedugva. Viszont nem valami túl jó a felvétel minősége.
Hang egyenesen pocsék, a kép rész még tűrhető. -
csehferenc74
csendes tag
Syma X5C-1
Using The Camera:
Some people have stated that they thought their craft was defective as their camera wasn't working correctly but as the instructions stated, the method of taking pictures and video has changed for this upgraded model. Using the LEFT UP-DOWN trim on the included transmitter, still pictures are taken by pushing UP and you should see one red blink on the camera, and video is started by pushing DOWN and ended by pushing DOWN again. Once video is started, the red light will start to blink, when finished, the light will turn back to green and you have successfully saved your file. The original model utilized the buttons on the top of transmitter, not so with the newer model. I cover this and other things in the video review.The camera shoots decent pictures and video and very easy to utilize during your flying sessions. The package comes with a micro SD card reader which I believe everyone knows how to use properly but here are some tips that may help some of the newer viewers and users. When plugging this reader into your PC for uploading your video and pictures, it is important to always eject the reader using the included function on your PC. If you don't eject and get the 'its safe to remove' indication first, you could corrupt the files on your SD card so always remember to 'eject' first then its okay to remove.
Time-Stamps for Camera Files:
This may or may not be an issue, I have experienced it before and felt I would address if you are having the same problem with the time-stamps. When viewing the directory on the micro-SD card, the time-stamps may indicate the same wrong date, for instance my video and pictures all indicated 10-1-2014 which was over a month off. The easiest method I have found to set the cameras date is to create a text file using notepad or something similar and name it TIME.TXT. Once you have created the text file, open and enter one line of context with the current time following year, month, day and time. The formula would look something like this: YYYY/MM/DD HOUR.MIN.SEC, an example for today at the time of this writing is 2014/11/27 11:00.00. Save the file with that context of your current date and time and you should be good to go and your pictures/video will now have the correct time-stamps. -
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #765 üzenetére
akkor az lehet, hogy a te kamerád jó, mert a könyvtárakat létrehozza, csak az indítójelet nem kapja meg a dróntól, ami meg ugye a távtól kapja meg
-
csehferenc74
csendes tag
válasz
Turbobacsi #744 üzenetére
Kipróbáltam az eredeti 2GB-os memóriakártyájával is a Syma X5C-1 drón kameráját. De itt is ugyanaz az eredmény. Formázott mem kártyára ráírja a könyvtárakat de videó nincs rajta. Pedig én is ugyanúgy csinálom mint te.
-
Turbobacsi
senior tag
(gondolom) a piros és a fekete a táp, a sárga meg a start/stop jel
UPDATE: ezt találtam: The red and black wires connect to the positive and negative of the 3.7 volt battery. The yellow wire is to control the camera mode. Touch the yellow quickly to the black wire and the camera goes into stills mode. Hold the yellow wire against the black for two seconds and the camera goes into Movie mode (red Led flashes slowly) Touch the yellow to the black again will stop the video
-
laccy88
senior tag
Sziasztok! Valaki nem tudja esetleg a syma x5c(-1) kamera vezetékének kiosztását?
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek Syma X5C Budapesten vagy Borsod megyében? (Miskolc, Kazincbarcika, Ózd környéke).Valószínűleg hibás a kamerám, szeretnék erről meggyőződni, úgy hogy egy másik kamerával is kipróbálom. Ha valaki tudna segíteni ebben akkor nagyon megköszönném!
Privát üzenetben várom a segítő szándékú embereket. -
jozsi252
veterán
Én a 3 cellás 2.2Ah akksikat 3.75-3.8V-ig merítem csak le. Akkor jön ki belőle olyan 1700-1800mAh. Szóval 20%-ot benne hagytam mindig az akksikba, így elősegítve hogy sokáig jó legyen az akksi. De ez a 20% amolyan íratlan szabály. Jót tesz az akksinak ha nem veszed ki belőle az összes kapacitást.
Amúgy volt olyan akksim ( Turnigy ) amit 3.7V-ig merítettem, de akkor már kijött belőle 2.2Ah. Szóval a 3.2V/cell az olyan akksiknál megy le annyira, amik már jó régiek, nagy belső ellenállással.
-
laccy88
senior tag
válasz
jozsi252 #758 üzenetére
kicsit korrigálnom kellett az értéken(fél voltot), mert, mikor feltöltöttem az aksit(töltő, multi szerint) 16,8V-ra, a naza vezérlő 16,9-et is mért. Mennyire szabad, illik lemeríteni egy ilyen 4 cellás lipo aksit? Azt olvastam, hogy 3,2/cella alá semmiképp. Addig nyugodtan szabad, vagy azért nem kellene?
most 15/14V-ra állítottam. -
jozsi252
veterán
Szia
"Hogyan működik az akku fesz kalibrálás? Honnan tudom, hogy valós értéket mér-e?"
Megméred az akksi feszültségét egy multiméterrel, és kézzel beírod a programba. Így tudni fogja hogy épp hogyan áll pontosan az akksi. Ezzel amúgy általában nem szokott gond lenni. De az is jó ha az akksit feltöltöd teljesen, belerakod a gépbe, és beírod hogy pl. 16.8 Mert ugye annyi 4 cella töltés utáni feszültsége. Legalábbis ha a töltőd pontos."Valamint, mit jelentenek a figyelmeztető beállításoknál a No Load, Loss, Loaded értékek?"
No Load - csak lebegés
Loaded - repülés közbeni érték
Loss - itt tudod megadni hogy a Loaded érték mennyivel legyen kevesbb mint a No Load értékA First Level Protection azt jelenti, hogy ekkor a Naza-M V2 vezérlő visszajelző ledje, csak szimplán elkezd villogni hogyha eléri a beállított feszültséget.
A Second Level Protection pedig azt jelenti, hogyha eléri pl. a te esetedben terheletlenül a feszültség a 14.8V-ot, akkor a gép elkezd leereszkedni. Loss-ra én 0.3V-ot állítottam be, de én 3 cellás akksival használtam a Phantom gépemet. -
asdmario
újonc
http://www.fujiweb.hu/termek/Denver_WiFi-s_1080p_Full_HD_akciokamera_vizallo_ve
erről a kameráról mik a vélemények?
megéri az árát? -
maggi1886076
addikt
Sziasztok!
Milyen drónt érdemes rendelni, olyan 40-50000 ftig, amire sj4000 rakható. Vagy beépített kamerás, ami normális képet csinál. Van hozzá alkatrész, tudja a lebegést, esetleg haza is talál. Volt már több hubsanom, jjrc-m.
-
asdmario
újonc
nem tudnál mondani kamerákat olyan 25000Ft-ig phantom 1.1.1-re ?
-
asdmario
újonc
ZIPPY Flightmax 2800mAh ilyen aksi jó phantom 1.1.1-be?
-
-
asdmario
újonc
SJCAM SJ4000 ez mennyire alkalmas a feladatra?
-
asdmario
újonc
az lenne a kérdésem hogy phantom 1.1.1-be van beépített kamera? és ha nincs akkor milyet ajánlanátok hozzá?
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #743 üzenetére
a tolóerőkar melletti 2állású gomb 1x-ri lehúzása (video indul)
mégegyszer lehúzása: video áll -
csehferenc74
csendes tag
válasz
Turbobacsi #742 üzenetére
Akkor viszont valamit én csinálok rosszul. Légy szíves írjad le lépésről - lépésre, hogy készítesz vele videót. Köszi!
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #741 üzenetére
4G-s, nincs txt file! üres kártya is jo, csinál egy video nevű mappát
-
csehferenc74
csendes tag
válasz
Turbobacsi #725 üzenetére
Szia!
Hány GB-os memóriakártya ez?
Pontosan, hogy csinálod a videofelvételt? Légy szíves írjad le lépésről - lépésre.
Melyik könyvtárban található nálad a time.txt és pontosan mi a time.txt tartalma?És még egy kérdés...
Syma X5C-1-nek a motorjai tényleg csak max. 40-50 repülést bírnak ki? Utána már nem képes fölszállni a drón?Előre is köszönöm az infókat!
-
trialboj
őstag
válasz
szasza0802 #734 üzenetére
Első ránézésre nem, aztán ha megfordítod elég közzel van, és ha beleolvasol a leírásba akkor nagyon nem. Ez csak 30x30cm-es gép. a v262 45x45cm. Ez pedig elég nagy különbség, az előbbi valószínűleg jóval gyengébb.
Nem látom milyen motor megy bele, egy gépnél ez az egyik legfontosabb alkatrész. Az ilyen bemelegítő fajtáknál. a lényeg hogy olcsó legyen, mert mindegyik ugyanolyan keveset bírja, a komolyabb gépeknél, meg már több szempont van, de ott a géphez viszonyított erő, és rezgés szempontjából kell okosnak lenni.
Megjött BG-tól a rázkódáscsökkentő gumibak. Nagyon kíváncsi vagyok mire lesz elég, mert sok jót és rosszat is olvastam róla. Amúgy az újféle priory postal 14 nap volt a szállítás, ami szerintem elég jónak számít. Főleg tekintetbe véve hogy eddig az összes tracking number-el ellátott rendelés 20 napnál tovább tartott.
Az egyetlen nagy hátránya a Priory Postnak, hogy nincs hozzá tracking, és ha útközben elvész, és nem csak pár műanyag vacak volt benne néhány dollárért, akkor már nem biztos hogy olyan készségesen küldenek egy újat. (TN-el ellátott csomagoknál tudod bizonyítani hogy nem érkezett meg, és kérhetsz árvisszatérítést vagy új csomagot) -
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #738 üzenetére
De ilyenek ezek a horkolásgátló / radardeketor / gps nyomkövető stb. termékek, szerintem nincs ember, aki ne kapott volna ilyen spam-et... ha régi freemailes e-mailed van, oda tuti, de még talán gmail spam szűrőjébe is akadhat (bár itt szerencsére minimális... napi max. 1 esetleg befuthat), de a freemail-emre kapok napi 10 ilyen spam e-mailt, melynek hírlevelei "leiratkozhatatlanok", eskü sztem ha leiratkozok valamelyikről, csak bekerül a címem még 2 adatbázisba - több kárt csinálok vele, mint hasznot!
Ám arra jó, hogy lássam milyen lehúzások mennek épp... mert érdekes én sosem találtam olyan kihagyhatatlan ajánlatot egyetlen - egy spam e-mailbe se...
(egyedül mostanában talán csak edigital-os black friday akció volt, ahol volt jóár és a leterhelt oldalon végül sikerült is szereznem valamit)aliexpress pl. tipikusan a kamu / hamisítványok lelőhelye... de ha figyelsz jelekre, akkor "eredetit is kapsz"... de na pl. drón - quadcopter nálam az a kategória, amit inkább bejáratott - megbízható külföldi webshopból....
ott van egy csomó... banggood-tiny-geek-gear, stb. fene tudja, én értékes dolgokat nem gyakran veszek... évi pár darab (persze ez az idő előre haladtával növekszik, mígy régen évi 1-2 volt, majd félévi 1-2, mostanra már simán becsúszhat mondjuk 2-3havi 1 "értékesebb" rendelés) értsd több mint vámérték feletti pl. (22€)
A lényeg! Előtte utánaolvasni és csak azután fizetni (ha lecsekkoltuk az adott oldalt - akár külföld - akár belföld), és ne utána "panaszkodni" - futni a pénz után - reklamálni! Amiről csak rosszat lehet olvasni már rég rossz, ahol semmi pozitív tapasztalat nincs... mert ok, akadnak negatív tapasztalatok is webshopokkal, de ha arányaiba több a jó, mint a rossz, akkor azért nagy bakot nem lőhetünk, ha mérlegelünk (most ilyen postázós shopokra gondolok, ahol nincs lehetőség személyesre)
-
maj-viktor
őstag
válasz
Én_vagyok #720 üzenetére
Most mondjam, hogy aki ilyen "kamu kuponos oldalról vásárol" megérdemli!?
Teli van a net / homar.blog.hu / fogyasztóvédelmi oldalak, hogy messziről kerülje az ember az ilyen oldalakat!Ontják a spam-eket e-mailbe és facebook-on, a sok hülye meg bedől... jó esetbe még kapsz is valamit a pénzedért... valami "hulladékot"... jó esetbe még valami működőt, de azt is legalább 2-3-5x áron, mintha te megvetted volna ebay-en / ali-n / küldföldi webshopokból stb.
Már a kamu leárazás sántít nekem az ilyeneknél... nem is értem hogy vásárol valaki ilyen helyekről...
ugyismegveszel
szuperstore
és társai...ám elvileg ha "hivatalosan működik", akkor 14napig jogod van elállni a vételtől... dobozostul visszavenniük / visszaküldeni... persze ezt nehéz leharcolni, de ha nagyon elégedetlen vagy próbálkozhatsz... bár aki már vásárláskor átverte a vásárlóját... reklamációkor mire számíthat!? óóóvatosan! lehet visszaküldöd és se termék - se pénz
Ám hol találtok ezekre a remek - kihagyhatatlan ajánlatokra!?
Feltételezem SPAM e-mailbe...
(régi freemail-es címemre csak ilyeneket kapok... hulladék kínai termékek horror 5-10x árakon... jó ideje külföldről rendelek sokmindent, eléggé képbe vagyok az árakkal minden termékkategóriában... tipikus TVshop efektus... csak neten.... bereklámozott szar 10E-ért, aminek a valós értéke max. 2E Ft)Én a mai napig nem térek magamhoz, hogy 2014-2015-be az internet korában... az internetes vásárlás... google találattal első 10 találat és máris megvan az árszint! Miért vesznek az emberek így... ilyeneket... ilyen feltételekkel... ha valami túl jó áru / túl szép, hogy igaz legyen! Azt csak személyesen átvenni... és lám ki is derül a buktató, hogy pl. másolatról van szó, nem a leírásban leírt SYMA-ról pl. most az esetedben
Külföldi vásárlás esetén meg a PayPal / vásárlóvédelem megvéd
-
lauimi
csendes tag
válasz
szasza0802 #734 üzenetére
Arra nincs bizonyitek ,hogy annak hirdetik, viszont a hirdetesben a video pl syma x5c vel keszult ami azthiszem ,hogy vasarlo megtevesztesenek minosulhet. Illetve hd tehat 720p s kameranak irjak pedig ezen.egy szar Avi kamera van. Irtam a facebook oldalukra a hirdetes ala , hogy senki Ne varjon symat mert egy ilyen koomeot kap de azt a kommentaromat kapasbol toroltek...
-
-
trialboj
őstag
válasz
möcike83 #729 üzenetére
WLtoys V262 Cyclone
Előjáték - avagy ismerkedés a drónok világával
Remek kis gép. Orrvérzésig moddolható, erős, strapabíró, olcsó alakatrészekkel rendelkezik. Simán megküzd 100 extra grammal. Keret le, gopro fel, és megmarad a 8 perc repülés.
Az már egy más kérdés hogy vagy-e olyan bátor, hogy ilyen játékgépekre felpakolj egy 5x ilyen drága kamerát. -
möcike83
újonc
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Koome K300C típusú drónnal kapcsolatban? A múlt héten rendeltem Syma X5C típusú drónt, de ezt küldték helyette. Kb 10 perc repülés után megadta magát, és azóta semmi. Indításnál egy nagyon finom halk kattanást hallani a motoroktól, de nem indul meg. Már párosítottam a távkapcsolóval de semmi
Írtam reklamáci9s levelet a boltnak, válasz persze nem jött. -
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #724 üzenetére
megformáztam a kártyát a kártyaolvasóba: FAT32, alapértelmezett foglalási egység
- quadro felismerte bekapcsoláskor: vörös fény, villogatva vörös+zöld, majd zöld fény
- felvételkor villogó vörös fény
számítógépbe visszatéve: PHOTO és VIDEO mappa létrejött, minden felvétel rajta van
szerintem a formázás nem rontja el -
csehferenc74
csendes tag
válasz
Turbobacsi #723 üzenetére
Köszi!
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #722 üzenetére
oké, este kipróbálom...
-
csehferenc74
csendes tag
válasz
Turbobacsi #721 üzenetére
De tud is fényképeket és videókat készíteni így? Time.txt rajta van a memkártyán?
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #719 üzenetére
szerintem lehet üres is: próbaképpen a "video" mappát átneveztem "video2"-re, majd bekapcsoltam a repcsit, erre létrehozott egy üres "video" mappát
-
csehferenc74
csendes tag
válasz
Petyamester #716 üzenetére
Nálad szerintem csak nem érintkezik rendesen a kamera kábele. Nyomjad be teljesen.
Meg van még valakinek a Syma X5C-1 eredeti memória kártyája, eredeti állapotban? Milyen fileok és milyen könyvtárak vannak rajta? Mert lehet, hogy nálam és csak a time.txt hiányzik róla. -
Én_vagyok
csendes tag
Szia!
Én is hasonlóan silány minőségű hulladékot kaptam. Természetesen nem azt vártam, hogy egy magasabb árkategóriájú gép tulajdonságaival rendelkezzen, de legalább azt elvártam volna, hogy működjön.
Feltöltött aksival is szobában elveszti a jelet, leesik, nem száll fel, a kamera képe pedig a legborzalmasabb vga kamerák színvonalát sem üti meg.
Én tegnap kaptam meg, ma írtam nekik. Neked jött már válasz?
-
maj-viktor
őstag
SJ4000 GPS problem-ek:
http://prohardver.hu/tema/sj4000_fullhd_action_cam/keres.php?stext=GPS
&
SJ4000 Sport Camera (GoPro Clone) GPS problem #01
https://www.youtube.com/watch?v=B6HstTpR8Mo -
Petyamester
csendes tag
Nekem is ugyan ez a problémám. Fat32 formátumra leformáztam, megpróbáltam másik kártyával is de semmi. Szét is lett már szedve, kontakt sparyvel be lett fújva, forrasztások ellenőrizve de semmi....
Videót is csináltam róla:
http://youtu.be/sH4p-8ZV73oValakinek ötlet?
-
mm89
őstag
válasz
csehferenc74 #714 üzenetére
A piros-zöld villogás kártyahibát jelent. Nálam akkor csinálta amikor tele volt a kártya. Lehet a 8gb-osat nem tudja kezelni. Tedd vissza az eredetit (fat32 -re formázva) és próbáld azzal.
Egyébként én 4gb-osat kaptam hozzá (x5c-1 banggood) -
csehferenc74
csendes tag
válasz
Turbobacsi #713 üzenetére
Eredeti 2GB-os mem kártyát leformáztam. Lehet, hogy volt rajta valami ami elkerülte a figyelmemet?
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
csehferenc74 #712 üzenetére
az eredeti kártyával mit csinál? (elvileg jól csinálod)
-
csehferenc74
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vettem a Geek-ről Syma X5C-1 dront. Úgy nagyjából meg is vagyok vele elégedve. Erről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=5q6gpzacdn0
Viszont nem tudok vele se fényképezni se videót rögzíteni.
Eredetileg 2GB-os micro SD kártyával adták, de helyette betettem 8GB-osat. Arra rá is írja a saját könyvtárszerkezetét de se fénykép se videó nincs rajta. Pedig a leírás szerint csinálom.
Baloldali fölfele/lefele trimerrel kezelem. Fölfele fénykép, lefele videó. Majd mikor végzett akkor mégy-egyszer lefele. Leírás szerint így kell de nem csinálja meg. Kamera végig hol zölden, hol pirosan világit. Miközben állítólag pirosan villognia kellene. Van ötletetek? Mit csinálok rosszul? Nálatok, hogy működik?Előre is köszönök minden segítséget!
-
lauimi
csendes tag
Honnan rendelted annyiert ? Nehogy ugy jarj mint en , 20 ert egy syma masolatot kapok.
-
DrónVilág
újonc
Ehhez mit szóltok...?
-
II.Démonlord
tag
Hosszas gondolkodás után a mai napon megrendeltem egy Syma X5C gépet. Szállítással együtt 14-ből meglesz, ami kezdésnek bőven megfelelő. Ha megjön leírom én is a tapasztalataimat róla.
-
Upo
addikt
válasz
városi alien #683 üzenetére
Na ez viszi a dslr-t, bár videózásra akkor már inkább a Black Magic-et raknám rá.
-
asdmario
újonc
és még azt nem tudom hogy mekkora a hatótávja mert az egyik oldalon 1000m-t láttam a másikon meg 300m-t
-
jozsi252
veterán
válasz
asdmario #700 üzenetére
Hogyha a gyári 2200mAh akksit nézem, akkor 10 percet. Ezt persze Gimbal - kamera nélkül simán tudja, ha meg nagyon kirepülöm az akksit, akkor 12 perc. De 20%-ot érdemes benne hagyni az akksiba. Ha van rajta Gimbal meg kamera akkor 8p környéke. De ez függ attól is hogy
- milyen hideg/meleg van kint
- akksi mennyire jó ( mekkora a belső ellenállása - > milyen gyorsak esik be a fesz )Repülési időt tudod növelni úgy hogy raksz fel a gépre külső akksi tartót, így akár 2db 2200mAh akksit is elbír. De ez is függ attól hogy mekkora a felszállósúlyod. Kamera + Gimbal + 2 akksi már lehet hogy egy kicsit sok a gépnek. De ha raksz egy nagyobb akksi ajtót a gépre, akkor simán belemegy a testébe egy 2700mAh akksi is.
Szóval a repülési idő nagyon sok mindentől függ, most csak egy pár dolgot említettem fent, ami hozzájárul ahhoz hogy mennyit tudsz repülni. Phantom 2 olyan 20-25 perc környékét tud repülni, abba ugye 5200mAh akksi van. Azért is akarok olyat venni. Viszont egy olyan akksi 40k.. ezzel számolni kell sajnos.
Mármint hogy érted hogy milyen hibái szoktak lenni a gépnek? Lassan 5 hónapja használom, de még semmilyen problémával nem találkoztam.
Ha Mobius kamerát raksz a gépre, akkor érdemes leszigetelni a kamerát, mert kiüti a gép GPS-ét. SJ4000-nél is vannak ilyen tapasztalatok, de a Mobius-ra panaszkodnak a legtöbben. Szóval erre is figyelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest