Új hozzászólás Aktív témák
-
Building
tag
Nem a TV-ről próbáltam indítani a filmet.
Mert a TV nem is érzkelt semmilyen csatlakoztatott eszközt.
A windows nem látta a TV-t. Sehogy sem.
Megtaláltam végül a megoldást. A routerben ki kellett kapcsolnom az SPI Firewall-t. Utána már érzékelte a windows a TV-t. És működik is végre! -
Building
tag
Szia!
A gondom mégegyszer az, hogy a router felismeri az eszközt (a router DHCP listájában szerepel, de nem a TV ssid-jével, hanem MAC címével), de a számítógépen a media playerben már nem tudom beállítani, hogy hova stremelje a videókat. Az eszköz (tehát a TV) nem látszik a hálózatban sehol. Mit kellene tennem, hogy a windows 7 lássa a TV-t wifis routeren keresztül? -
Gregman
tag
válasz
Building #594 üzenetére
Szia!
Nem vagyok szakértője a témának, de szerintem fordítva csinálod.
A routeren kell (ha tud ilyet) DLNA-t "kiajánlani/beállítani".
Amennyiben a router nem tudja akkor a PC-n kell ezt megtenni pl. serviio (vagy valami ilyesmi a softver neve).
A TV-el kell a DLNA eszközt keresni és nem fordítva. -
Building
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Panasonic tx-l39e6ew típusú, wi-fi-s LCD TV. Adott egy TP-Link TL-WR841N Wireless Router (rev. 7.0). És van egy asztali számítógép win7 64 bittel. A TV-t a routerrel wi-fi-n keresztül kötöttem össze fix ip-vel (vezetékes összeköttetés sajnos nem játszik, mert nem tudom egyszerűen összekötni a földszinten levő TV-t az emeleten levő routerrel). A TV kilép az internetre és a TV firmware-t is sikerült updatelnem.
Sajna sehogy sem tudom a DLNA-t beállítani a Media Player programmal, mert a hálózatban hiába tallóztam, nincs benne a TV, így nem lehet kiválasztani, hogy oda irányítson adatfolyamot. Beléptem a router konfigba, ott viszont a DHCP listában látja a router az eszközt és az általam megadott fix ip-t is kiírja.
Mi a gond? Cseréljek routert? Vagy hogyan tudnám a TV-t hozzáadni a hálózathoz win7 64 bites verziójában?
THX előre is a válaszokat! -
suste
veterán
válasz
Nokedli92 #589 üzenetére
Ok, pár 100MB-okat én is szoktam, az nem olyan vészes, csak filmeket nem.
A 4900-as csak a wifiben meg egy kicsit prociban jobb a 3600-nál nem? És van olyan kliensed ami ki is használná? 4300 nem elég? Arra még van vargalex meg minden.
Én még az 5GHZ-et sem használom, pedig a laptop már tudja, egyszerűen nem használom ki.
Sőt még a teljes N-es wifit sem, mert csak 20MHZ-en megy (150Mbit), webezésre kis másolgatásra bőven elég ez is (20/1,5Mbit-es netemhez). -
Nokedli92
aktív tag
Én azért szoktam másolgatni cuccokat rá pl telefonom biztonsági mentését vagy programokat amik kellhetnek
De nekem is 2-4,5mbit ig másol. Köszönöm a gyors válaszokat! Fontolóra veszem az új router vásárlását.
TL-WDR4900-ra gondoltam amire sajnos még nincs vargalex build se DD-WRT. -
suste
veterán
válasz
Nokedli92 #587 üzenetére
Én pont azért DLNA-zok és torrentezek a routeren, hogy ne kelljen másolgatni a gépemre/gépemről.
Router torrent/DLNA szerver, leszedi a filmet a rákötött vinyóra, amit meg is oszt azonnal, így a TV-vel egyből nézhetem. PC nem is kell hozzá, mivel legtöbbször a telefonomról küldöm fel a torrent fájlt a routerre.
Nagyon ritka, hogy a nagy fájlokat másolgatok SAMBA-n. Azért se, mert a többi kliens, beleértve a laptopot is, mind wifivel csatlakozik, amivel meg úgy is elég változó lenne a sebesség (2-6MB/s). -
-
Nokedli92
aktív tag
Hmm.. és neked tökéletes a szervered azon a routeren? Samba ftp DLNA? minden stabil? Amúgy nekem a hatótáv még annyira nem is nagy gond mert a lakás közepén a folyosón van úgy fel téve a falra a router hogy mindenhol tökéletes a jel. Nekem a 1043-al mindenhol a telefonnal a laptoppal is maximális erősségű a jel. csak a stabilitás sajnos bukta. Most én az N900-al szemezgetek mert jól le ment az ára mióta kijött az ac1750.
-
suste
veterán
válasz
Nokedli92 #583 üzenetére
1 héttel ezelött még ajánlottam volna azt ami az aláírásomban van, de mostanában egyre többen panaszkodnak mások a wifijére. Nekem nincs bajom vele, de én kábelen DLNA-zok (viszont nekem a router a szerver). Ugyan ilyen rendszerben a 1043-mam állandóan dobta a DLNA-t.
Ez a wifi dolog egyébként mindig ilyen lutri sajnos. -
Nokedli92
aktív tag
Azt észrevettem, hogy ha kábelen keresztül filmezünk akkor sokkal jobb mellette netezni és nem ingadozik mellette a wifi kapcsolat laptopon.
Ma 3 filmet megnéztünk a TV-n és csak az első filmnél írta ezt ki azt is csak 43:00 perc után.. Gondolkoztam hogy hátha a filmben van valami hiba amit nem tudott átlépni a TV de visszapörgettem és simán tovább ment. Szóval lehet akkor kábeles megoldás lesz.Az a baj hogy a kábelt a TV-hez nem tudom olyan esztétikusan elvezetni hogy ne aggasson senkinek.
Esetleg a routeren valami beállítás hogy valamit tudjunk rajta javítani? Vagy valami routert ajánlani erre a célra?
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Vortexboxom amit egy saját Intel atom gépen futtatok.
Intel D2500HN alaplap
Van még egy TP-Link 1043ND routerem amin DD-WRT firmware fut.
Most vettünk egy led tévét SONY KDL-42W650A Beállítottam hogy tudjunk DLNA-n filmet nézni de a film amikor nézzük egyszer mindig megáll, és azt írja ki hogy a "Kiszolgáló nem elérhető" Utána nem is tudom a TV-ről már elérni a szervert de minden más eszközről igen. Általában újraindítom a szervert és utána megint jó, folytatja a filmet onnan ahol megakadt és végig tudjuk nézni a TV-n. Ezt mindig el játssza egyszer egy filmnél.
A vortexbox az kábelen csatlakozik a routerhez és a TV és minden más eszköz pedig wifin. A TV és a router közt kb 3 méter van, és egy szinten vannak.Remélem tudtok segíteni. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
sz_abika
addikt
Sziasztok, egy kis tisztázást ha kérhetnék.
A DLNA =/= stream laptopról a tévére lehetséges?
A tvről elérem a megosztott tartalmakat, de a Media Playerben a "play to" fül alatt nincs elérhető eszköz, holott a playlistek között látom tvt (Pana L39E6E) A telefonról lehet rá küldeni jelet (youtube azonnal kimegy rá) így ebből gyanítom hogy laptoppal is kéne tudni ilyet...
-
suste
veterán
válasz
posgaiimi #576 üzenetére
gyári fw elég bugos, és nem használja ki a vasban lévő lehetőségeket (pl torrentet sem tudja)
nálam a tv/tablet/telefon DLNA-n látja a routerre kötött HDD-n lévő médiákat (tv csak ezt tudja)
pc/tablet/telefon/ps2 pedig SAMBAN (is) eléri a HDD-t, de mivel a routeren fut a torrent, így nem másolgatok nagyon (a leggengébb láncszem pont a másolgatás)
kívülről meg ott az FTPAsus-t nem ismerem,nem tudom milyen hardver van benne, de a márka miatt gondolom drágább a hasonló kategória.
-
posgaiimi
újonc
Megnéztem, jó kis Router ez is, sőőőt még talán jobb is, mint amit néztem, csak sajna húzósabb is.
Kérdés:
Te DLNA-n keresztül oldottad meg, vagy Samba Share-n? Azt hogy állítottad be, hogy a gép is lássa, és másolgatni is tudj adott esetben, és lejátszani is lehessen róla BluRay-en (vagy a TV-n)?Gyári Firmware-el megy a Torrent téma, vagy ahhoz mókoltad?
Véleményed szerint Asus Rt-N14U vagy TP-Link TL-WDR3600? (torrent nem szempont, lényeg, hogy mindenhonnan elérjem a külső HDD-t, és ne kelljen ide-oda hurcolászni
...)
Köszi!
-
suste
veterán
válasz
posgaiimi #574 üzenetére
Én az aláírásomban látható TP-link-et így használom, annyi különbsélggel, hogy nincsen BD lejátszó, hanem mindent a SAMU okostv játszik le.
A 842-es a leggyengébb USB-s verzió, így túl sok minden nem várható el tőle egyszerre.
A routerre való másolás messze el fog maradni a közvetlen USB-s HDD-ra másolástól, még kábeles router-PC összekötés esetén is, wifin meg nagyon lassú lesz (kb 2-3MB/s).
Szóval nem igazán fullHD barát.
A lejátszás menni fog, de közben tuti nem másolgathatsz, nem terhelheted mással a routert.
A lényeg, hogy megoldható, de kompromisszumokat kell kötni, főleg a 842-vel. 3500-tól felfelé már sokkal jobb a helyzet a nagyobb proci (400/560) és főleg a sokkal több RAM (32/128) miatt.Ami viszont nagyon pozitív a router+HDD megoldásban, hogy a torrent is tud futni a routeren, és így nem kell másolgatni sem.....
-
posgaiimi
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott a következő eszközrendszer:
Router (USB-s pl.: TP-Link WR842ND vagy Asus RT-N14U), BluRay (ami DLNA képes), Notebook, külső HDD...
Ezeket szeretném úgy összekötni, hogy mindenki lásson mindenkit, és akár a gépről tudjak adatot másolni a külső HDD-re, de arról filmet is tudjak lejátszani a BluRay-en...
Elképzelés: Router-HDD (USB)-BluRay (LAN) - Notebook (WiFi).
A Router elvileg tud DLNA megosztást (Média Center), FTP Servert és Samba Share-t...
Hogy tudom úgy beállítani, hogy működjön minden? Tudjak tartalmakat lejátszani a HDD-től a BluRay-en, de a gépről másolni is tudjak a HDD-re (tehát a gépről is elérjem a HDD-t)
Ezekkel a Roueterekkel ez működhet? Milyen beállításokkal?
Esetleg további ötlet?
Köszönöm! -
pakriksz
őstag
kellene nekem egy dlna szerver linuxra, aminek ezeket kéne tudnia:
-filmek, zenék streamelése
-léptetés/ tekerés film/zene közben
-megosztások korlátozása gépek/ip címek szerint
-lehetőleg lightos legyen erőforráshasználatban
- transcode nem kell.Eddig a serviio tudta ezek nagy részét, csak nem túl lightos, zabálja a memóriát, és bugos a beállító konzol, ha egy nagyobb mappát kap hogy vegye be a megosztásba, akkor simán lefagy és addig úgy marad amíg nem végez.
-
suste
veterán
válasz
Challanger #570 üzenetére
Az a baj,hogy a DLNA-t mindenki valami teljesen különálló hálózatnak hiszi. Pedig nem az.
Van a hálózat, ami pl áll a routered és a rákötött kliensekből,és a DLNA ezen a hálózaton él.
Tehát a teljes hálózaton minden DLNA képes eszköz látja a másik DLNA-s eszközt.
Ezen az eszköz gyártók sem segítettek, mert pl a telefonok leírásában is külön tüntetik fel. Wifi van benne, extra funkció meg a DLNA.
Ez így egy nagy hülyeség, mert amin van wifi, és találsz hozzá DLNA programot, az mind DLNA képes, vagyis az összes androidos készülék, hiszen a Playen van egy csomó DLNA program. Az lenne a helyes, ha a DLNA-t a programok között tüntetnék fel, mint pl az e-mail klienset, meg amit még fel szoktak sorolni. A DLNA-hoz nem kell semmi + hardver, mint mondjuk a BT-hoz.Így érted?
-
Challanger
tag
Na így már tiszta...mármint a routerrel megfűszerezett megoldás. Mert így felhasználom a két (vagy 3) eszköz ethernet portját a router irányába és a media player hdmi-vel megy a TV-re. Így OK!
Csak az előző verziót nem értettem, ahol még nem szerepelt média lejátszó...
Mert ugye akkor a nas ethernet kilőve, mert belemegy a routerbe...
Vagy egyszerűen annyi, hogy egy másik utp kábellel meg a TV-router összeköt?Áhhh...bonyolult egy témakör ez
Mármint így vaktában. Ha tudnám tesztelni őket, akkor ellennék velük
Csak így drága mulatság, ha rossz megoldást választok, azért a sok kérdés. Köszi a segítséget!
-
suste
veterán
válasz
Challanger #568 üzenetére
Persze ez is működik, NAS->DLNA->Mediaplayer->HDMI->TV
És ha úgy csinálod ahogy mondtam, hogy veszel egy routert kliensnek, és ahhoz kötöd a NAS+Mediaplayer(+TV ha akarsz neki netet), akkor mindent elérsz mindenhonnan, és tuti nem fog szaggatni egyik film sem.
A leggyengébb láncszem a NAS elérése wifin lesz, tehát rámásolnni nem lesz olyan gyors, de magát a filmnézést nem fogja érinteni. Ha meg a NAS-sal fogsz torentezni, akkor elég lesz a wifi is.... -
Challanger
tag
Hát igen...nem egyszerű megtalálni a legjobb megoldást... :/
Igaz a TV-nek van beépített média lejátszója, de legjobb tudomásom szerint ez nem 24p-ben játssza a filmeket. Ezért kellene egy olyan (külső) média lejátszó, amelyik már így küldi a TV-re.De ha jól értelmezem az iménti segítségedet, akkor elméletileg az is működik, hogy a két DLNA képes eszközt (nas, media player) közvetlenül ethernet kábellel kötöm össze, a media playert meg HDMI-vel a TV-re.
Más kérdés, hogy a gyakorlatban működik-e... Szerintetek? -
suste
veterán
válasz
Challanger #566 üzenetére
Jól megbonyolítod feleslegesen.
Ha DLNA képes a tv-d (leírásod szerint az), akkor berakod a NAS-t (olyat válassz ami tud DLNA-t) a tv mellé, összekötöd őket UTP kábellel, és megnézed a filmeidet.
Így biztos nem fog szaggatni a fullhd sem.
Minek még médialejátszó is?
Ha akarsz netet is tv-re és a NAS-ra is, akkor vegyél egy routert, amire rádugod a tv-t és a NAS-t kábelen, a wifi részével meg rákapcsolódsz a fő routerre.
Igy mindenhonnan eléred a NAS-t is, de a HD filmnézés kábelről megy.
Ha nem akarsz sokat költeni a routerre, akkor vegyél egy tplink TL-WR842ND-d, és arra pedig vargalex fw-t, vagy még olcsóbban egy tplink tl-wr741nd-d és tegyél rá sima openwrt-t. Ezekkel tudsz csatlakozni wifin a mostani routeredre. -
Challanger
tag
Sziasztok!
Remélem megfelelő topicot választottam...egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.
Van egy LG 42" LM640S típusú TV-m, melynél nem tudom megoldani az UTP kábelllel történő hálózatra csatlakozást a távolság miatt, így marad a wifi. Nem is lenne ezzel gond, de 1080p filmeknél már elég bizonytalan...gyakran megáll "tölteni" egy film közben. Egybébként a PC-n a Nero MediaHome fut a dekódolást meg a TV végzi el a beépített lejátszója segítségével.Ezen a felálláson szeretnék változtatni, mégpedig a következő képpen:
- a filmeket a TV mellé akarom költöztetni egy NAS formájában, a filmek dekódolását pedig egy külső média lejátszóra szeretném bízni. Ezen eszközök összekötésében szeretném a segítságeteket kérni.
Tehát van a lakásban egy wifi-s router...jelenleg erre csatlakozik a TV. És ezeknek az eszközöknek is erre kellene (HA KELL!), de szintén csak wireless megoldással jöhetszóba.
A NAS-on ugye van Ethernet csatlakozó, illetve USB. A média lejátszón szintén Ethernet, USB, valamint HDMI. Úgy gondoltam, hogy a TV-hez HDMI-n keresztül kötöm. Na de a NAS+média hogy kapcsolódik? Feltételezzük, hogy mind a 3 készülék DLNA támogatott, de csak vezeték nélkül kapcsolódhat a hálózatra. Mind a 3 készülék egymás közelében van. Hogy tudom úgy összekötni őket, hogy a FULL HD filmek lejátszását ne befolyásolja a "gyenge" wifi. Rá lehet kapcsolódni valahogy közvetlenül a TV-re?Kicsit hosszú lett meg kacifántos, de remélem érthetőre sikeredett és van megoldás. Előre is köszönöm a segítséget!
-
RudY
addikt
Pedig pont akkoriban kezdett igazán elterjedni a LAN csati alapfelszereltségként, a nagyobb tesókban is volt már (pl. UE32D5000). A SMART funkciókat ne sajnáld, semmi egetverőről nem maradtál...sajnos. A [Samsung LCD és LED TV] topikban is pont nemrég került ismét szóba, hogy ki, mit, mennyire használ ezekből.
Ténlyeg nem vagy könnyű helyzetben, de esetleg szóba jöhet még akár egy Samsung BD lejátszó is, mivel ezek mindegyike LAN csatis és minden "normálisan" elkészített anyagot vígan lejátszik hálóról is. Persze nem veszi fel a versenyt egy médialejátszóval, de ez is egy lehetőség. A droidos box-ból mindenképp a legújabbakat érdemes nézegetni, elvileg ezek már mókolás nélkül tudják kezelni a FULL HD mkv konténereket is. Mondjuk egy Asus BDS-500 árából akár mindkettő kihozható, úgyhogy van bőven választási lehetőség. -
suste
veterán
ott rontotttad el, hogy nem tájékozódtál vásárlás elött
a tv gyártók még sokáig fognak DLNA nélkülikészülékeket gyártani, hiszen nagyon sok embernek nincsen rá szüksége (azt se tudja mire jó), viszont hardver és szoftver többletet is jelent
ha megnézed, hogy adott típuson belül mennyibe kerül egy egyszerű LCD tv és ugyanilyen csak SMART (de nem 3D!), akkor látni fogod, hogy 10-20E ft a különbség, ami bőven megéri, hiszen a külső médialejátszó is legalább ennyibe kerül, és még kapsz egycsomó + szolgáltatást is (igaz azok messze nem annyira hasznosak, mint a DLNA) -
Gregman
tag
Úgy tűnik nem jártam elégé körbe a témát annak idején.
A TV amiről szó van egy Samsung UE27D5000.
Nincs LAN csatlakozója.
Nem könnyű adatlapot találni róla de amit felleltem abban valóban nincs megemlítve a DLNA.
Én úgy gondoltam, hogy a DLNA egy alap dolog 2011/2012 tájékán, hát úgy tűnik, hogy nemMost továbbra is tanácstalan vagyok, hogyan nézzek hálózaton kiajánlott "tartalmat" ezen a TV-n?
Ez az USB/RJ45 adapter látszott az egyszerűbb/olcsóbb megoldásnak de nem jött be.Másik lehetőségnek az egyre terjedő HDMI portra dugható androidos "TV Box" ugrott még be.
Ezeken alapból van WiFi, egyszerűen telepíthető médialejátszó appok tömkelege, de ritka a LAN csatlakozós verzió illetve ezek drágák, én viszont előnyben részesítem a kábelt a WiFi-el szemben.Következő verzió a médialejátszók (Asus O!play és a többi) sora.
Úgy látom ez lenne a legdrágább lehetőség, de képminőség szempontjából valószínűleg a legjobb megoldás (persze itt is LAN csatlakozós).Egyszóval kissé tanácstalan vagyok, még nem tudom merre induljak el
-
suste
veterán
Ahhoz hogy ez működjön, a tv-nek is tudnia kéne a DLNA-t kezelni (DLNA szoftver kéne rá), és persze ezt az átalakítót is.
Valószínünek tartom, hogy egyikre sem képes a tv-d.
Ha jól tudom, akkor az összes DLNA tv-n van ethernet csatlakozó.
PC-n lehet működik a megfelelő szoftverrel, de céleszközökön tuti nem -
Gregman
tag
Sziasztok!
Tudna nekem tanácsot adni valaki?
Vettem egy Delock USB-RJ45 adaptert.Egy kisebb Samsung TV-hez csatlakoztattam az USB oldalt és rádugtam a hálózatra a másik végét.
Van a hálózaton egy DLNA képes routerem.
Egy nagyobb TV, aminek van LAN csatlakozója látja is a DLNA-n kiajánlott dolgokat.
A kisebb TV viszont nem érzékel semmit.
Én csinálok valamit rosszul?
Esetleg nem erre találták ki ezt a adaptert? -
dorika87
őstag
Igen. Azt hiszem most már értem. Közben játszadozgatok a gépen, és most már megoldottam azt is a telóm DLNA-val, hogy tudjam nézni WMP segítségével a videókat. Úgyhogy most már értem a lényeget. És úgy látom nekem nem is feltétlenül lesz szükségem wifi-re mivel mindent meg tudok majd oldani a routeren keresztül amit szeretnék. Köszi még egyszer!
-
suste
veterán
válasz
dorika87 #558 üzenetére
ok, csak nem teljesen egyértelműen írtál, és még mindíg nem vagyok biztos benne, hogy te érted azt,hogy a tv-re a routeren keresztül bármilyen eszközzel küldhetsz médiát
tehát nem csak közvetlen wifin
a tv wifit ténylegesen csak a wifis eszközök képének tükrözésére érdemes használni, mert ilyenkor a tablet/telefon a lejátszó, míg ha hagyományos DLNA-n küldöd a médiát a tablet/telefon -ról (routeren kábelen keresztül), akkor a TV lesz a lejátszó, aminek a hardvere azért jobb a médialejátszáshoz
ráadásul ilyenkor bármi másra használhatod a tabletet/telefont, mert csak sima médiaszerverremélem érthetően írtam
-
dorika87
őstag
Köszi. A routerből jönne eleve a netkábel a tv-be, mivel a router osztja szét a netet 3 gépbe, illetve ha úgy van akkor wifivel csatlakozunk fel. Néztem már, hogy van a telefonomban (android 4.1.2) DLNA, csak még nem igazán tudtam kipróbálni, de majd ismerkedem vele notival.
-
dorika87
őstag
Köszönöm a gyors választ. Akkor a nálam is inkább az szólna a wifi mellett, hogy az a samsung (androidos) telefonomról videókat a tv-n szeretnék nézni. Akkor még gondolkodom egy kört.
Esetleg wifis tv-t tudsz ajánlani? 82cm-s Full HD LED SMART és lehetőleg ne túl drága, szóval olcsóbbik fajta 100-110e körül?
-
StSanya
senior tag
válasz
dorika87 #553 üzenetére
Azért kell a wifi, mert nem evidens, hogy közel van a router, esetleg a szobában csúnyán lehetne csak vezetni a hálózati kábelt...
Amúgy igazad van, a vezeték gyorsabb, biztosabb...
Ami most a wifi mellett mégis pont esetleg, az az, hogy androidos tabletek (telefonok?) és modernebb intel VGA-s laptopok ki tudják kábel nélkül, a wifin küldeni a képet a TV-re... Ha látnád a kölkeimet, hogy úgy szórakoznak a tableten, hogy a tv-n nézik...
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Elég zöldfülű vagyok még ebben a témában. TV vásárlás előtt állok. Anyagilag nem tudok rá sokat szánni. Elsőkörben Full HD LED Smart tv-t néztem ki. Fő szempont, hogy DLNA képes legyen. Tehát notebookról ami routeren kapja a netet (wifin vagy kábelen is akár) meg tudja osztani filmeket, amiket a tv le tudna játszani. Azt szeretném kérdezni, hogy DLNA-hoz szükséges a wifi, vagy elég a lan, mert amit tv-t kinéztem és ár/érték arányban nekem megfelelne az a Samsung UE32F5300. Tudom, hogy ez csak wifi ready-s tehát nincsen benne wifi, de pont azon gondolkodom, hogy a wifire igazából tv-ben miért van szükség, amikor kábelen gyorsabb netre képes? Ha a DLNA-t is meg tudom oldani LAN-on keresztül és esetleg telefonos appokat ha letöltök pl távirányító, vagy olyan alkalmazás amivel a tv-n látom a teló videóit. Szóval ha ezekhez nem szükséges a wifi, akkor tulajdonképpen elég olyan Smart tv-ben gondolkodom amiben csak ethernet van. De tényleg nézzétek el a tudatlanságom, de WIFI miért kell egy tv-n ha van LAN? (Nem lenne messze a router, tehát kábelt tudok odáig vinni). Bocsánat ha hülyeségeket írtam, vagy kérdeztem. Csak szeretnék tisztán látni mielőtt vásárolnék. Köszönöm előer is az infókat.
-
suste
veterán
Na megnéztem, van iPush alklamazása Play-en, tehát a telefon lesz a lejátszó és csak a képet küldi erre a kütyüre....ezt azért jól kihagyták a leírásból
Viszont ez nálam tuti nem játszana, mert közben ugye nem igazán lehet használni a telefont.
jön egy hívás.....????
Meg ugye elég erős teló fog kelleni a komolyabb filmekhez..... -
suste
veterán
válasz
Spoortcyty #550 üzenetére
ez elég érdekes kütyü, mert nem értem,hogy működik
ha ezt bedugod a TV HDMI portjába, akkor ennek kellene lejátszani a képet/zenét/filmet, amit kap pl a telefontól, mert a tv HDMI-n csak a kész képet/zenét/filmet fogadja, tehát a dekódolást ez a kütyü végezné (ez a DLNA, van szerver, meg van ami lejátsza)
viszont sehol nem látom, hogy mire képes
videó formátumokból mit ismer pl?
szóval szerintem Neked ez nem megoldás
a már említett android TV-s kütyük azok így működnek, de ott tudod legalább mit várhatsz el a proci/RAM/oprendszer(szoftverek) miattvagy valamit nagyon félreértek????
esetleg a telefon képét teszi ki a tv-re? de ehhez meg a telefonra kellene valami + program....tényleg nem érttem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- I7-9700KF Félkonfig /MSI Z370 SLI PLUS /16GB /SSD /Cooler
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Forest Gray - Használt karcmentes, 3 év gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest