Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
vanRobert #899 üzenetére
na, akkor viszont nem lehet a router a hibás, ha PC-ről megy a film, csak NAS-ról nem
NAS szoftverét nem ismerem, de gondolom valami linux lehet, tehát meg kell keresni a hozzávaló minidlna csomagot, és telepíteni (SSH-n, ha webes felületen nem lehet).
Ha írnak róla, akkor biztos írják azt is, hogy hol lehet letölteni.... -
vanRobert
tag
Hi!
Nem laptop, hanem desktop PC, nincs benne Wifi modul. A cucc a routeren megy keresztül.
Ez akad:
Codec..........: x264
Resolution.....: 1920x856
Bitrate........: 12.5 Mbps
Fps............: 23.976
Source.........: EbPSzal, ennek elvileg ÁT KELLENE mennie. Oszt' mégsem.
Viszont azon töröm a fejem, hogy felteszem a miniDLNA-t vagy valami alternatívot, mert hátha az jobb. Olvasgattam a leírásokat, de úgy írnak róla, hogy milyen egyszerű felrakni, de nekem nincs a birtokomban a Szent Grál, ráadásul Linuxból is láma vagyok.
-
suste
veterán
válasz
vanRobert #897 üzenetére
akkor ezek szerint 2. verzió van, vagyis nem router a hibás (a leírásod még mindíg nem teljesen egyértelmű, mert a belső hdd-re másolt anyagot a laptopról küldheted közvetlenül is wifin a TV-re, a router kihagyásával)
a film nem lehet nagyobb bitsűrűség, mert akkor nagyobb lenne a mérete is
max megugrásoklehetnek benne, de akkormeg nem állandóan szaggatna -
vanRobert
tag
válasz
OldAkita #895 üzenetére
Hi!
Nagyon profi a számolás mérnökként erre hajlík sz eszem. A modem a UPC-s, de innen a saját routerbe megy a kábel, a NAS is a routerre van kötve.
Viszont ugyanaz a film ugyanezzel a routerrel gépről (serviio) nem akad. A gépről azt jelenti, hogy a filmet rámásoltam egy belső HDD-re és onnan osztottam ki seriio-val a TV-re DLNA-n.
A router és a TV között 60-70 Mbit/s megvan, tehár elvileg a számolásod alapján bele kellene férnie. Gyanítom azonban, hogy a bitsűrűség az általad számoltnál nagyobb (tényleg nem tudok n...-ra fellépni).
Routeren a csatornaváltás automatikus. Próbáltam fixre állítani, de nagy változást nem vettem észre. -
suste
veterán
válasz
OldAkita #895 üzenetére
A téma elején még volt egyolyan kijelentés, hogy a laptopról ugyan ez a film hibátlanul megy.
1: ha a laptop közvetlenül a tv-re tolta a filmet, akkor igazad van,
2:én a megfogalmazás miatt úgy értetem, hogy a laptopos útvonal is laptop-router-tv volt, ebben az esetben viszont nem a router a hibás.vanRobert megmondja nekünk, melyik verzió a helyes
-
OldAkita
aktív tag
válasz
vanRobert #893 üzenetére
Jégvarázs közel 10GB.
Kb. 90 perc a film.
90percben 5400másodperc van.
10GB=10000MB
10000MB osztva 5400másodperccel=1.85MB
8Mbit-es sávszélességem 1Mbyte-nyi adat tud áthaladni 1 másodperc alatt.
Jégvarázs 1.85 Mbyte/s sebességet igényel.
Ha 1 Mbyte = 8 Mbit, akkor 1.85Mbyte= 1.85*8=14.8Mbit/sec
Ha neked 100Mbit-es a kapcsolatod a router és a NAS között, akkor ELVILEG még 6 ilyen filmet tud egyszerre streamelni a NAS a routeren keresztül a tv-dre. Gyakorlaitlag persze ennél kevesebbet, de látható hogy a 100Mbites sebesség tökéletesen elegendő neked.
A filmjeid a wifi miatt akadnak. A szolgáltatói routerek nem képesek wifin kellő sebességgel streamelni az adatokat. Ha nem akarsz küszködni a kábellel akkor tényleg venned kell egy új routert és a szolgáltatói router után kötni. Erre a célra tökéletesen megfelel egy TP-Link WRD 3600-as, nem indokolt AC-s routerre költeni. -
Lionking01
tag
válasz
vanRobert #893 üzenetére
Nekem ugyan ez a problémám.
Bár tudom, hogy csak g-s router-em van, ami ehhez kevés, de sajnos még nem sikerült gyorsabb router-el tesztelni. Venni addig nem akarok, ameddig nem bizonyosodtam meg róla, hogy tényleg ez a gond.
Felhívtam a Samsung-ot, és kérdeztem, hogy az én F6400-es sorozatú TV-ben milyen WIFI van, és azt mondták, hogy korlátlan sebességű, tehát nem ez lehet a gond. Mosolyogtam rajta egyet, és megkérdeztem, hogy mégis melyik szabványt támogatja, és nagy nehezen azt mondták, hogy a,b,g,n és x. Hogy náluk mit jelent az x, azt nem tudom. Ennyit a support-ról. -
vanRobert
tag
Hali!
egészen pontosan a miniDLNA-t hogyan kell fetenni?
Ez pontosan mit jelent: "tényleges adatbázis újrahúzást meg cron-ban időzítettem ". Mi az cron?
A 100Mbit a NAS és a router között van, a router és a TV között Wifi-n megy a tartalom. Kábelt nem tudok húzni. Illetve tudnék, de akkor vagy a palofon vezetem át, vagy körbevezetem a teljes nappalit, ez kb 16-18 méter. Szegélyléc felszed, kábelcsatorna kibont, vezeték behúz, majd vissza. Plusz bútorok tologatása. Majd talán egyszer, addig marad a Wifi.
A TV-m egy Samsung ES6800, szerintem ac-t nem tud, n-et viszont talán.A konkrét film az n-es oldalról beszerzett Jégvarázs mese, sajnos innen a munkahelyemről nem tudok belépni, nem tudok részleteket mondani. Valami 9 és fél gigás verzó full HD. Részleteket max este.
Torrent seed ment, de max 500kb-vel a log file szerint.
-
suste
veterán
válasz
vanRobert #891 üzenetére
igen, a Twonky-nak ez az állandó frissítése már másnál is előjött nemrég, ez szépen megfogja a rendszert, de állítólag be lehet állítani ritkább frissítésre
nálam a miniDLNA ilyet nem csinál, az inotify 900mp-re van állítva, de ezt észre sem veszi a rendszer, a tényleges adatbázis újrahúzást meg cron-ban időzítettem 2 havonta hajnali 4-re, akkor nem zavar senkit, ha megfogja 10 percre a rendszert....
az AC wifi tök felesleges,ha nem cseréled le a klienseket is AC-sre, az meg elég költséges beruházás lenne
vezetékes 100Mbites kapcsolaton minden HD cuccnák át kell férnie mások szerint is, de pontosan milyen bitrátájú filmmel van gond? -
vanRobert
tag
Figyeltem a procit, folyamatosan 10-12%-on ment filmlejátszás közben. Megakadásnál nem ugrott fel, de lehet csak azért mert nem frissített az állapot. Lelőttem a TM-et, de sokat tesztelni már nem volt időm. Viszont a Twonky-n folyamatos adatbázis frissítést látok: Synchronization in progress vagy valami hasonló.
Próbáltam 720p-s filmet meg sima avi-t, az jó volt. Kollégák gigabites routert (Wifivel persze) javaslonak, esetleg olyat, ami már az 802.11ac-t, pl ez: [link]
Mondjuk hiába 802.11ac, ha a NAS és a router között "csak" max 100Mbit/s van. Segíthet a gigabites kapcsolat? Vagy valami másik DLNA szerver? -
suste
veterán
válasz
vanRobert #889 üzenetére
a leírásod alapján egyértelmű, hogy a NAS a ludas a dologban
a film kiszolgálásához kell a NAS erőforrása (proci-ram, HDD), és a sávszél
ha mással leterheled, akkor simán lehet, hogy elfogy a NAS, és akadozik a film, vagy tényleg a sávszél fogy el (nem írtad milyen le/fel sebességeid vannak, de normális beállítással ezzel nem igazán lehet gond)
próbáltad már úgy is, hogy leállítasz minden mást a NAS-on filmnézés közben? -
vanRobert
tag
Hali!
Tudom, hogy sok bejegyzés volt már akadással kapcsolatban, elolvastam a bejegyzéseket jó részét (OK, nem mindet, de sokat...).
Az a problémám, hogy NAS-ról játszott, Wifin áttolt tartalmak (jellemzően mkv konténeres HD) akadnak, 10-12 mp-ként jön a "Betöltés".TV: Samsung ES6800
NAS: Zyxel NSA310S
Router: D-LINK DIR600Router csak 10/100-as. A LAN-t átállítottam fix 100 Mbps-re de nem javult a helyzet. Gépről serviio-val (Win7 alól) ugyanezzel a routerrel megy a dolog. Wifin 70-80 Mbps van, de inkább több (papíron 150 a vége.
NAS-on TM torrent kliens van. CPU nyugalmi állapotba 2-3%, aktív letöltés vagy seed közben 80%, Twonky szinkronizációval 100%, csak Twonky szinkronizáció torrent nélkül olyan 44-45%Letöltés vagy seed visszafoghatja annyira (sávszélesség...?), hogy nem tudja a routert kiszolgálni (max 100Mbps-ről beszélek továbbra is)?
Előre is köszönöm.
-
Lionking01
tag
Valami ilyesmiben gondolkodom én is. Mármint, hogy router USB-vel. Csak, ha maga a TV WIFI szabványa elavult, akkor hiába van egy gyors router, akkor sem fog menni a lejátszás rendesen, mert lelassul az egész a TV WIFI sebességéhez.
Vettem már USB-s WIFI-t, ami N-es. Csak a munkahelyemen használom, az asztali gépben. Hazaviszem, és megnézem, hogy javul-e valamit a helyzet.
-
laws
csendes tag
Siasztok!
Én twonky szervert használok. (NASom Dlink 320L; média: Skytec Blackbox)
Érdeklődnék, hogy találtatok-e valahol a twonky beállításokról magyar leírást, illetve speciálisan twonky topic-ot?
Nekem pl. az a bajom, hogy néha elcsúszik a kép és hang, illetve a képaláírást nem hozza a videó.
Illetve viszonylag sok formátumot nem játszik le a lejátszó. vmw-t mp4-t. Nem tudom , hogy melyik hibája?Ha valaki tud, légyszi segítsen.
Köszi
-
suste
veterán
válasz
Lionking01 #885 üzenetére
igazából a "g" szabvány már nagyon elavult kezd lenni (főleg ha az új "ac"-hez nézzük)
neked kell eldönteni, hogy most ez miatt fejlesztesz, vagy majd késöbb amikor amúgy is új router vagy másik eszköz kell
(de pl a laptopot sem kell lecserélni, hanem elég lecserélni benne a wifi kártyát - 1-2000ft használtan egy N-es kártya)én ís hasonló helyzetben voltam, csak kb 4 évvel ezelött
-jött az új DLNA-s USB-s tv
-elsőnek az USB-re kattantam rá, külső HDD, másolgatás laptopról, dugdosás laptop és TV között
-aztán DLNA próbálkozás a laptopról (laptop wifin, TV kábelen), de sajnos a DLNA-n nem ment minden olyan jól, mint az USB-n (beletekerés, folytatás, feliratkezelés, stbstb), így visszatértem az USB-re
-aztán jött a tuti megoldás: USB-s router + HDD + fw csere, amivel a router maga kezeli a letöltést (bt), és miután letöltötte a médiákat, utána azonnal megosztja a hálózaton (DLNA)
így az adatútvonal is sokat egyszerűsödött (PC-router-TV helyett router-TV), és a laptopnak nem is kell mennie se a le/feltöltés miatt, se a filmnézés miatt -
Lionking01
tag
Köszönöm!
A laptop és a TV is a router-en keresztül csatlakozik.
Azt, hogy a TV-ben milyen szabványú WIFI van, fogalmam sincs, hogy honnan tudom meg. Talán az ügyfélszolgálat, vagy a neten a specifikáció tartalmazza.
A laptop abg-s szabvány. A g-s szabvány ezek szerint már alapból nem is elegendő az 1080p-s videó stream-eléséhez. Tehát már itt is van egy alapvető probléma.Nem gondoltam volna, hogy a DNLA-hoz az egész felszerelést cserélni kell. Kisebb, rosszabb, minőségű videókat szépen le tudok játszani. Azért ez sem rossz, de jobb lenne, ha kábel nélkül bármilyen minőséget le tudnék játszani. Ami persze nem lehetetlen, de szerintem egyszerűbb egy külső vincsesztert venni, és direkt-ben a TV-re kötni, mint lecserélni a laptop-ot, a WIFI routert-t, és még akkor sem biztos, hogy egy N-es router-rel, 300Mbit-es sebességen menne, amit szeretnék. Vagy rosszul gondolkodom?
-
suste
veterán
válasz
Lionking01 #883 üzenetére
nem a DLNA-val van a baj!
igazából minden router kompatibilis a DLNA-val, ha csak nem tesznek a szoftverébe egy rossz tűzfalszabályta problémádat az okozza, hogy túl nagy bitrátájú anyagokat akarsz átküldeni a routered wifi képességéhez képest
ha tutira akarsz menni, akkor 20-40GB-os médiák esetén áttérsz kábelre
ha mindenképpen wifin akarod átküldeni, akkor legalább 300Mbit-es wifi router kell (az 54Mbitesed negyon kevés!), de 100%-ra akkor sem mondható az, hogy nem fog szaggatni, mert a wifinél nagyon sokminden beleszólhat a sebességbe
pl azt isjó lenne tudni, hogy a laptop ésa a TV is wifin csatlakozik-e, és ha a TV is wifin, akkor abban milyen wifi modul van (?Mbit, ?Mhz, ?Ghz)
és ugyan ezek az infók a laptopnál se mindegyek..... -
Lionking01
tag
Segítséget szeretnék kérni. Az első Samsung Smart TV-m, és próbálgatom a DLNA-t, de sajnos szaggat, nagyon. Egy Lenovo T60-as laptop-ot használok, és egy 54MBit-es WIFI router-t.
A TV 3 másodpercig megy a film, és aztán sokáig tölt, majd megint megy 3 másodpercig. Mondjuk 3D-s 1080p-s filmet szeretnék lejátszain mkv formátumban.Op.rendszer: Windows 8.1
TP-LINK router
Samsung F6400-as smart TV.Gondolom, hogy a router lehet a ludas. Milyen router-t ajánlotok, amelynél gond nélkül mennek a DNLA-s lejátszások? Ma néztem egy Belkin-t, amelyre rá volt írva, hogy DNLA certificate-tel rendelkezik.
-
Az-X
őstag
Érdekes dologra lettem figyelmes. Adott egy D-Link DNS-320L NAS, rajta egy Twonky DLNA szerver. A lejátszóm egy ASUS BDS-500. Most már a sokadik filmnél mikor vizes jelenetek vannak, értem ezalatt a nagy hullámzó vízfelületet, vagy a fröccsenő vizet... elkezd akadozni a kép és a hang is. Ilyenkor ha megnézem a NAS-t, 100%-on jár a procija. A lejátszást hiába állítom le, a terhelés egy jó darabig megmarad.
Van valakinek ötlete mi lehet ez?
-
Ilomel
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Adott egy rendszer, ami a következőkből áll:
Internet-Laptop- Okos TV. Egy alap felállás, működik is nagyjából. Mivel külföldön élek, a TV márkája Bush, ami itt valamelyik gyártó névtelenített változata (és magyar menüs... :-) ) Gyárilag adtak hozzá Nero Mediahome 4 Essential-t, ami végzi is a dolgát viszonylag rendesen. Tv szinte mindet lejátszik, kivéve egy-két avi-t, gondolom a bitráta miatt lehet, de ez nem vészes.
Amiben tanácsot kérnék, az a következő:
Van a Nero-ban egy rész, ahol web Tv Url-t lehet beszúrni, gondolom ez arra való, hogy lehessen online Tv-zni a Tv-n. De eddig bármilyen URL-t szúrtam be neki, mindig visszadobta, hogy hibás. És ahogy elnéztem, RSS címet kérne, de azt nem találok sehol. (LSH-live.org, de honnan szedjek RSS címet???? ) Ehhez ért valaki?
Vagy, esetleg mit tudnátok javasolni Nero helyett? Itt a következő lenne az igény: DLNA-n, a Tv-n könyvtárszerkezetbe lássam a megosztott dolgokat, nem mindenféle egyéb kategóriánként (Video-szerző-stb. blabla), és online tudjak Tv-t nézni a TVn?
Hallott-e már valaki tversity media server nevű programról? Vélemény róla? Mert megmondom őszintén, ahogy elnéztem, ez tudná azt ami nekem kellene, de 30 dollárt addig nem adnék ki érte, amíg nem látom hogy működik, és nincs próbaidős letöltés... Tudom, van olcsóbban is, de az a csomag nem jó nekem :-(
Előre is köszönöm a véleményeket!!
-
laws
csendes tag
Siasztok!
Én twonky szervert használok. Érdeklődnék, hogy találtatok-e valahol a twonky beállításokról magyar leírást, illetve speciálisan twonky topic-ot?
Nekem pl. az a bajom, hogy néha elcsúszik a kép és hang, illetve a képaláírást nem hozza a videó.
Ha valaki tud, légyszi segítsen.
Köszi
-
zamo
csendes tag
azt mondja meg vki, hogy a nas-t miért dobja le a tv rendszeresen? olyan mintha a nas nem publikálná ki az ip címét, ugyanakkor minden más látja (pl. notebook)
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
A dune T102-es medialejátszóval kinek vannak tapasztalatai? Egy NAS és TV közé lenne bekötve LAN-on, okoz-e ez valamilyen gubancot vagy simán visz mindent? A DTS-hangokat még mindig nem viszi?
-
RudY
addikt
Évekkel ezelőtt használtam a Nero-t, annyira emlékszem, hogy újratelepítések után baromi sokat kellett várni, amíg a megosztott anyagokat újraindexelte. Ilyenkor ráengedtem egész éjszakára, másnap reggel minden rendben volt...több ötletem nincs sajnos, azóta inkább a Serviio
-
juan88
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy újra kellett telepítenem a windows 8.1-et a gépemen. Az LG Blu-Ray lejátszom ezelőtt tökéletesen játszott a gépről a nero mediahome serverrel, most viszont sehogy sem látom a gépről, sem pedig a lejátszóból a gépet. Tudnátok-e segíteni, hogy milyen beállítással lehetne ezt a problémát megoldani.
Annyi még, hogy időközben routercsere is történt, de ez nem valószínű, hogy közrejátszik, mivel az internetelérés teljesen jó. -
OldAkita
aktív tag
Hiszek nektek. Magam nem centizgettem a bitrátákat, de egy alkalommal az LG ügyfélszolgálata állt elő a 2.5 MByte/sec-es értékkel. Viszont ők is tévedhetnek és az is előfordulhat hogy én értettem félre valamit.
Tv-m valóban tudja az 5Ghz-et, ezt le is tudtam ellenőrizni mert beruháztam egy routerre. Ha előbb teszem, nem kellett volna a padlásra mászni és áthúzni egy kábelt a router és a tv közé, mert ezzel az új routerrel 5Ghz-en akadásmentesen játsza le a full hd filmeket. -
Zirowe
nagyúr
válasz
OldAkita #867 üzenetére
Tévedés, a tv-dben "n"-es wifi van és bírja bőven a nagyobb bitrate-t is, mint ahogyan a több belső felirat esetén is tud váltani köztük egy bizonyos mennyiségig (talán 9db), csak a külső/belső közt nem.
A router lesz nálad a ludas, mivel nálam la620s-en ment 5.16MB/s-es film is wifin.
-
OldAkita
aktív tag
Ahogy én tapasztalom, LG LA660-as tv-n DLNA-val megy a külső felirat is és a belső is, viszont a belsőnél, ha több nyelv közül lehet választani, akkor csak és kizárólag a listán az első nyelvet játsza le. Ha nem a kívánt nyelv szólal meg, akkor MKVToolnix-programmal meg lehet változtatni a nyelvek sorrendjét, illetve törölni is lehet a nemkívánatos nyevet, nyelveket. Az én tv-mbe "g"-s a fogadóegység, ami azt jelenti hogy 2.5Mbyte/sec sebességgel képes fogadni az adatot, azaz a filmet. Könnyű kiszámolni hogy egy 90 perces film, nem lehet 13.5 Gb-nál nagyobb, mert azt már nem képes lejátszani akadásmentesen. Ennél nagyobb méretnél már mindenképp szükésges lesz médialejátszót venni, ha tudja tv az mkv-t ha nem.
-
Az-X
őstag
-
Spy89
aktív tag
A NAS egy syno, mediacenter pedig telepítve.
A mai napi tesztek után meg kell mondjam, hogy a probléma tisztán szoftveres. A tv i-manuáljában (ami csak a tv-n olvasható) rátaláltam, hogy feliratot LAN/WLAN csatoláson keresztül nem visz át. Külföldi fórumon írnak az mkv-s problémáról, az egyiken találtam egy bejegyzést, miszerint ha a .mkv-t .avi-ra átírom - láss csodát - rögtön elindul de nem tudok benne nyelvet ill. feliratot váltani.
Az usb-n történő csatolás esetén zokszó nélkül viszi az mkv-t, tudok nyelvet és feliratot váltani/kapcsolni.
Összegezve ez kizárólag a TV szoftveres problémája. Azért ez gáz, hogy egy smart kategóriás tv, hálón keresztül nem képes ezt megoldaniP.S.:
Szívesen venném ha írnátok néhány mediaplayer tipust ami hálón keresztül is képes megoldani a feladatát és kifogástalanul működik! -
Az-X
őstag
Azt hiszem nem fogok tovább variálni
Végig böngésztem teljesen a Twonky beállításait. Abszolút minden tekintetben tudja azt ami nekem kell. A 100% terhelés azért volt mert 60 percenként scannelte volna újra a könyvtárrendszert. Bekonfigolva egy 1080p-s MKV-val 0 és 8% között van a terhelés. Fel sem pörög a NAS ventije
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Egy lan-ba van kötve utp kábelekkel egy synology nas és egy sony 42w650a tv, egy linsys e3000-és routeren keresztül. A gond, hogy a nagy bitrátájú filmeket nem játsza le csak a kissebbeket(értsd 1-1,5Gb méretűeket), a feliratok pedig úgyszintén nem mennek át. Elvileg a tv képes az mkv lejátszására, gyakorlatilag viszont ilyen módon ez nem megy. Tudtok tanácsot adni? -
suste
veterán
ha van minidlna ddwrt alá, akkor próbáld ki szerintem, annyit mindenképpen megér
nálam a minidlna semmi terhelést nem okoz, ha nem nézekfilmet, és filmnézés közben sem pörgeti a procit 100%-on (igaz max 720P-t nézek)
most kipróbáltam egy 8GB-os, 720P-s filmmel: alapállapothoz képest a LOAD 0,5-tel emelkedett meg, és ebből minidlna által okozott prociterhelés 5-15%, a többi az IO terhelés növekedése
nálad tuti hogy a prociterhelés a 100%? és nem a rendszerterhelés mint linux alatt a LOAD?
mert a proci az max 20%-on megy nálam úgy, hogy a seed is megy közben
ha megállítom a filmet, akkor visszaáll a kiindulási (minidlna nélküli) LOAD állapototthoni felhasználásra nekem bőven megfelel a router mint NAS, és ha Te kikapcsolgatod a NAS-odat, akkor valszeg nálad is megfelelne 7/24-ben
-
Az-X
őstag
Hajnal fél kettő körül kínkeserves küzdelem után felment a NAS-omra egy Twonky Media Server. Amivel végre sem a filmek nem akadoznak, sem pedig a flac lejátszás track váltáskor.
Egyelőre nem akarom elkapkodni, van még harminc napom próbálkozni. Ha minden rendben akkor 15€-t megér még a móka
Szóval most nyüstölöm, tekergetek, próbálok majd nagyobb bitrátájú anyagokat is... a fejleményekről későbbiekben még beszámolok.
Azért ha menne ez a minidlna, vagy más ingyenes megoldás, nem ragaszkodom a pénzszóráshoz
Illetve... A Twonky is 100-ra pörgeti a procit, viszont nem akadozik a film. Ami fura, mintha folyamatosan scannelné a mappákat. Ha leállítom a lejátszást akkor lejjebb esik a terhelés, de nem szűnik meg. Tipp, vagy marad a google?Az a helyzet, hogy szerintem más igényeket támasztunk egy NAS-sal szemben. Még annó mikor nem voltak így elterjedve ezek az USB routerek, az elsők között voltam aki egy ASUS WL500G Deluxe-on linuxot mókolt. Csináltam magyar doksit... Azóta rengeteg router fordult meg a kezem között, most a cégünknél is egy 1043-ason fut a VPN szerver
De akárki akármit mond, ezek a routerek NAS-nak nem jók.
-
Az-X
őstag
-
suste
veterán
ez a HDD lekapcsolgatás téma sokszor előjön, de én egyáltalán nem vagyok a híve
úgyis a transmission is oda/onnan dolgozik, így úgysincsen ideje leállni (pont ezért torrentezek a routeren, hogy 7/24-ben mehessen....)
ésa HDD-nek sem tesz jót az állandó ki/be kapcsolgatás (persze ez azért nagyban függ a kihasználtságtól is) -
-
suste
veterán
-
Az-X
őstag
Hmmm... jó kérdés, hogy milyen szerver fut rajta. A gyártó ennyit ír:
"The ShareCenter™ NAS features a UPnP AV Server that is DLNA compliant. This server provides the ability to stream photos, music and videos to UPnP AV compatible network media players. If the server is enabled, the ShareCenter will be automatically detected by UPnP AV compatible media players on your local network."
Viszont most keresgélés közben találtam egy ilyet. Este mindenkép nekiesek
-
suste
veterán
a régi tplink1043-asomban is 32MBRAM és 400Mhz CPU volt, és a DLNA-t simán vitte
a torrenttel voltak gondjai
a NAS-odnál nem az erő hiányzik az tuti, hanem valamiért nem szereti a lejátszó
egyébként milyen DLNA szerver van a NAS-ban?
gyári tplink fw-kben pl ushare van, és azt pl nagyon nem szeretik a Samu TV-k
openwrt+minidlna-val viszont szépen együttműködik minden kliens..... -
suste
veterán
akkor elsőnek a ddwrt+samba mount+dlna -val próbálkozz szerintem, mert így kevesebb erőforrást igényel, mintha a HDD-t is a routerre kötnéd
de ha nem jön össze, akkor a WRT610N v2 USB-jére kötve is mennie kell a DLNA-nak, mert elég erős ez a router, és ráadásul semmi másra nem használnád csak NAS-nak (esetleg plusz AP is lehet, havan rá igényed)
DDWRT-ben viszont nem tudok segíteni, mert az openwrt-t ismerem inkább, bár gondolom SSH-n hasonlóan kell konfigolni (viszont nem tudom honnan kell leszedni a megfelelő csomagokat: SAMBA kliens + DLNA) -
Az-X
őstag
Nem azzal van a gond, hogy mennyit szánnék rá
A D-Link NAS-ban 1000MHz-es CPU van és 256MB RAM, nem hinném, hogy ez kevés.
De van amúgy a fiókban egy Linksys WRT-610N v2-es routerem, DDWRT-vel, meg lehet próbálni ezzel is.
Jelenleg a T-től kapott ZTE ZXDSL 931 VII v2, ezen is van USB.
Sőőt USB nélküli is van... egy Linksys E900-as, szintén DDWRT-vel. -
suste
veterán
ha jó router+fw-d van, akkor az lenne a legjobb megoldás, hogy a routeren felcsatolni a NAS SAMBA-ját, és a router DLNA-jával (pl miniDLNA) pedig megosztani a felcsatolt SAMBA tartalmát
így bele sem kevernéd a laptopot, ami mindjárt szimpatikusabbez megoldható kis utánaolvasással bármelyik openwrt fw-t futtató routerrel
mivel az USB-s adatmozgatással nem terhelnéd, ezért szerintem elég lenne a 32MBram és a 400Mhz proci is, így akár a Tplink 710-es is szóbajöhet (ez a kompaktsága miatt lenne jó), vagy akár egy mégolcsóbb USB nélküli 740-es
persze az lenne az igazi, ha tudnál tesztelni egyet vásárlás elött, mert gondolom 2-3000Ft-ot még rászánnál a dologra...... -
Az-X
őstag
Ne haragudj, hogy folyton magam idézem... 2 sorral lejjebb:
"Megpróbáltam azt, hogy a NAS-t felmountolom hálózati meghajtóként, majd azt belehúzom a Mezzmo-ba, de valamiért nem működik. A Mezzmo megosztását megnyitva sem a lejátszó, sem pedig a többi gép nem látja az alkönyvtárakat, fileokat."
Engem is kiidegel, de mit tudok csinálni? A WDTV-t azért adtam el, mert szerettem volna 2 eszközből (WDTV és DVD lejátszó) egyet csinálni. Ráadásul ez az ASUS még BluRay-t is játszik. Nagyon jó megoldásnak tűnt. Ráadásul a tesztekben mindenhol ódákat zengtek a kép, és hang minőségéről.
Most hogy mondod, nekem is van a routeren USB. Megpróbálom azzal is, hátha csak a D-Linkkel veszik valamiért össze.
-
suste
veterán
Megoldásnak azt látnám, ha valahogy a Sambás megosztását fel tudnám csatolni a laptopon egy DLNA megosztásba.
ez megoldható simán
laptopon felcsatolod a SAMBA megosztást, mint hálózati meghajtót (ha még nem tetted volna meg)
aztán a laptopon a DLNA szerver programban megadod a hálózati meghajtón lévő mappákat, amiket DLNA-n akarsz megosztani
az Oplay-en meg a laptopos DLNA-ra keresel rá.....de engem biztosan kiidegelne, hogy van egy NAS-om, aztán mégis kell mennie a laptopnak a filmnézéshez....
ha volt WDTV-d, akkor miért cserélted le, főleg hogy azzal ment rendesen?
családban nálunk is van a PLAY változat, és hibátlanul működik a DLNA része (olcsó Tp-link 842-es router USB-jéről kapja az adatot, nem NAS-ról!) -
Az-X
őstag
Szó sincs itt 40-50GB-os filmekről. 8-10Gb-os MKV fileokat szeretnék lejátszani.
A 100Mbit nem lehet akadály, a NAS procija 100%-on, a hálózat pedig kb 5-8Mbiten ketyeg. De ha a NAS-ról másolok egy ilyen filmet, az adatátviteli sebesség 70-80Mbit, és így egy film átszalad 8-10 perc alatt.
Idézem magam picit
"A laptopomon van egy Mezzmo, ezzel teljesen rendben megy"
Szóval a laptopról gyönyörűen megy. Ráadásul így még egy wifi kapcsolat is van a jel útjában.Gondolkodtam azon is, hogy gyenge ez a D-Link, de a WDTV-vel semmi gondja nem volt.
Megoldásnak azt látnám, ha valahogy a Sambás megosztását fel tudnám csatolni a laptopon egy DLNA megosztásba. Van ennek bármi elvi korlátja? -
suste
veterán
én nem vagyok rákattanva a fullHD-ra, így csak tippelek, hogy vannak 40-50GB-os cuccok is
ha ezekkel próbálkozol, akkor az O'play 100Mbites vezetékes kapcsolata már lehet, hogy necces kicsit
(ha jól láttam, akkor 10/100 van írva a lancsatija felett)az mondjuk érdekes,hogy megfogja a NAS-t, de lehet,hogy pont azért akad meg, mert nem tud átmenni a lejátszó miatt az adat
ha a laptopról küldöd ugyan azt a filmet a lejátszóra, akkor azzal nincsen gond, és úgy nem akad?
-
Az-X
őstag
Üdv ismét
Végül vettem egy ASUS O!Play BDS-500-as lejátszót. Nem vagyok maradéktalanul elégedett vele. Valami kánya van a DLNA részével, hálózati megosztásokat pedig sajnos nem tud kezelni
Röviden és tömören, a D-Link DNS-320L NAS-om prociját 100%ra terheli filmnézésnél és zenehallgatás közben track váltásnál. Ilyenkor a filmek meg is akadnak. Ez inkább csak 1080p-s mkv-nál vagy ennél jobb minőségű anyagoknál jelentkezik.
A laptopomon van egy Mezzmo, ezzel teljesen rendben megy. Olyan 40-50%-os proci terhelést csinál egy C2D T9400-on. Azt szeretném megoldani valahogy, hogy a NAS-on fellelhető rengeteg filmemet le tudjam játszani a media playeren. Megpróbáltam azt, hogy a NAS-t felmountolom hálózati meghajtóként, majd azt belehúzom a Mezzmo-ba, de valamiért nem működik. A Mezzmo megosztását megnyitva sem a lejátszó, sem pedig a többi gép nem látja az alkönyvtárakat, fileokat.
Van valakinek ötlete erre?
-
laws
csendes tag
Nos az este meghozta gyümölcsét: a twonky szerver segített
-
laws
csendes tag
Tisztelt SZAKIK!
Az alábbi problémának vagyok a betege:
VAn egy DLNA hálóm, amiben van:
-Dlink DNS 320L NAS
-LAptop
-Samsung Galaxy ACE 2 telefon
-Skytec Black box nevű set top box(Ugyan az mint az optibox raptor, Fortis HD 8200...)A router egy TP-link TL-WR741ND
MIndenki lát mindenkit,
DE
a box ugyan látja a NAS-t de amikor kiválasztom a DLNA listából, akkor már nem hozza be a könyvtár struktúrát!!! Hibaüzi: "Move Fail! Please retry again!" Nohiszen próbálhatom......
Mi lehet a gond? Kérlek segítsetek
-
zamo
csendes tag
sziasztok
sony bravia kdl-42w650a
d-link dns-320l
d-link dir-636l
amióta az új router van a tv rendszeresen ledobja a nas-t (ilyenkor csak áramtalanítás után látja újra egy ideig)
hol nem is látja, hol látja de a tartalmat nem adja be
ugyanakkor a notebook mindig látja, onnan mindig hozzáférhetőbármilyen ötletre vevő vagyok
-
farkas-j
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan programot keresek Windows XP alá, mint ami pl. az Android telefonokon is van. DLNA kapcsolaton keresztül szeretnék videót stream-elni TV-re. Hogy érthetőbb legyen.. Az LG LA660-s TV-m DLNA-án keresztül eléri a PC-m Serviio-val megosztott filmjeit, és le is tudja játszani a megosztott médiákat. Nekem viszont olyan program kellene, amivel a PC-ről küldöm át a kiválasztott videót, mint a mobiltelefonoknál. Emiatt a WIFI-s DLNA Miracast adapter miatt lenne rá szükség. Egy "buta" TV HDMI portjára lenne rákötve, és erre küldenék át videót. Ez Androidos mobillal működik is , de Windows XP alá nem találtam hozzá programot. Előre is köszönöm a segítséget!
-
S. Szabi
őstag
Sziasztok!
Esetleg van valami oShare-hez hasonló egyszerű DLNA server program? Ami tényleg csak annyit tud, hogy megmutatom neki melyik mappát ossza meg, nem szinkronizál, nem csinálni semmi mást. Ez az oShare teljesen jól működik, kivéve, hogy nem lehet szüneteltetni a lejátszást, ami elég kizáró ok a használatát illetően
-
Pikkolo^^
addikt
PS3 media servert használok arra, hogy az Xbox360-n keresztül le tudjam játszani a filmeket a TV-n. A feliratokat sajnos sehogyan sem akarja lejátszani. Kell valami trükk, hogy a feliratokat is lejátsza?
Ha a TV-re tolom DLNA-n akkor ~10 perc után megszakad a kapcsolat, mindegy mivel próbálkozok.
-
nova001
senior tag
universal media server nem fut nekem wifin..azt irja blocked the port
valami ötlet esetleg ? tüzfal kikapcsolva.. TL-WR841N a router -
OldAkita
aktív tag
válasz
OldAkita #790 üzenetére
Megvan a megoldás. Telepíteni kell a szoftverbázisból a "samba"-t Több Samba telepítő is van, nekem a második már telepítve volt de az elsőt és a harmadikat is telepítettem, utána gond nélkül látta a tv a Home mappába másolt filmeket. Sajnos másik meghajtót nem tudtam csatolni, de az jogosultsági probléma lesz. Illetve nem lesz, mert mire megoldanám, addig veszek egy NAS-t vagy egy usb portos routert
-
Hapi18
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung c650-es TV ami eddig kb 2-3 éve tökéletesen működött DLNA -n keresztül néztem a filmeket, de mostanában 15-20 percenként elveszti a kapcsolatot a DLNA szerverrel, és leáll a film, zene minden. Mi lehet a hiba?
-
Zirowe
nagyúr
Az a baj, hogy konkrétan semmi leírás nem járt a cucchoz a beállítási ip címen kívül, nem írják, hogy milyen appal érdemes használni meg ilyenek.
Kár érte, mert a feliratokat leszámítva nagyon jó kis kütyü, ami a régik tv-k okosításához tökéletes.
Mondjuk feliratokat meg lehet kerülni miracasttal, de akkor meg az egész külön kütyün való lejátszás ugrik.
Na mindegy, köszi a segítséget, legyen ez annak a baja, aki majd megkapja azt a tv-t.
-
-
-
suste
veterán
hajtott a kiváncsiság, ezért kipróbáltam valamit:
tableten elindítottam az imediashare-t, megkerestem a minidlna megosztáson a filmet, és átküldtem a TV-mre
és az a hihetetlen, hogy a tv-n megjelent a film a felirattal együtt!
a tableten érdekes módon nem teszi rá a feliratot, de továbbítja a TV felé
így érdemes lenne Neked is megpróbálni ezt az imediashare-t, mert neked pont ez kell
nálam csak annyi a különbség, hogy benne van a tv-ben a lejátszó, így ha ezzel sem megy Nálad,akkor tuti a stick a hibás
a lényeg, hogy ez a régi 4.4-es verzió, és nem újabb, mert azokkal mindíg gondom volt, sokkal nehézkesebb volt a használatuk, mint ennek a réginek
ha kell, elküldöm az enyémet.... -
suste
veterán
nem igazán értem
az androidos stick ami a lejátszást végzi, csak a tv-n jelenik meg, nem?
ha így van, akkor jó az én megoldásom, hiszen a stick dekódolja ahogy írtam, és a képet küldi a tv-nek
a stick és a tv HDMI-n van összekötve gondolom (vagy hogy?)szerk: ja meg van, megnéztem ezta stick-et, és most már gondolom, hogy ez csak egy DLNA-t ismerő eszköz, így nem megy amit írtam
szerintem kár volt ennyire megbonyolítani, elég lett volna egy db androidos kütyü, aminek van HDMI kimenete, és akkor ment volna az általam felvázolt módszer
csak az imediashare-rel nekem sem ment a felirat, akárhogy próbálkoztam
Nálad ez a dupla átviteli variálás miatt elég esélytelen szerintem.
Talán akkor menne, ha a stick tudna megnyitni közvetlenben feliratot, és azt mellé tenné a képnek... -
Zirowe
nagyúr
Igen, csak én nem az androidos eszközön szeretném lejátszani, hanem tv-n.
Ez egy régi tv, aminek nincs smart vagy hálózati része.
Bubbleban ki van választva egyrészt a hálózati hely, ahonnan lejátssza, másrészt a hálózati eszköz, amire lejátssza, ami ez esetben a dlna stick.
Mxplayert és más hasonlót azért nem lehet használni, mert itt magát a lejátszást a stick végzi, az androidos eszköz csak a kiválasztást és az elindítást szolgálja, illetve a beletekerést.
Remélem azért érthető.
-
suste
veterán
Nálam ez tableten így működik:
-fent van az "imediashare" nevű dlna progi (4.4 és nem újabb!)
-fent van az"MX player"
-fent van a totalcommander
-szerveren fut dlna (minidlna) és hálózati megosztás is (samba)TC megnyit, megkeresem a filmet, rányomok, kiválasztom a felugró ablakban a "Lejátszás (előtérben)" lehetőséget, felugrik egy újabb ablak amiben az imediashare és az MX player közül lehet választani, én az MX player-t választom, elindul a film és rajta a felirat (ha benne van ugyan abban a mappában, mint a film és ua a név-szóval a szokásos követelmények).
Lehet nem kell az imediashare, mert csak sima SAMBA vonalon megy a lejátszás, de ezt nem vizsgálgattam mivel jól működik
.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy tv, amire egy dlna stick van csatlakoztatva.
Androidos készülékről tök jól megy minden, de feliratot nem tudok kilőni vele.Bubble upnp/dlna appot használom, ezzel ki tudom jelölni a filmeket a külső tárról (külső tár routeren, amin openwert van, minidlna server fut) és ki tudom jelölni az eszközt (jelen esetben a dlna sticket), amin megjelenítse, de felirat nem megy.
Kipróbáltam már pár másik appot, de kb egyik se olyan jó, mint a bubble.
Hogyan tudnék feliratot megjeleníteni, illetve hogyan lehetne hangsávot váltani? -
RudY
addikt
Megoldják természetesen, de ahogy suste is írta, ez bizony processzor pörgető művelet. Legjobb, ha a lejátszó képességeihez választasz olyan minőségű anyagot, amit érintetlenül kap és ő oldja meg. Sajnos a legmodernebb tv-k beépített médialejátszója sem tökéletes, de ettől függetlenül azért ki lehet hozni belőlük a maximumot. Szerintem próbálj ki nyugodtan több ilyen média szervert, tesztelgetve a különböző beállításokat, de lehetőleg azonos alapanyaggal, mint pl. ez a csomag.
-
suste
veterán
ez a valós időben való tkódolás szerintem nagyon kerülendő
ilyenkor ugye a szerver oldal átkodolja röptében az anyagot, ami azt jelenti, hogy tök felesleges leszedni a nagy, jóminőségű videót, ha úgyis lekonvertáltatod
ráadásul jól leterheled vele a szerver gépet, amivel jelentősen terheled a villanyórádat
akkor inkább töltsd le olyan, gyengébb verzióban a filmet, amit lejátszik a mediaplayered -
OldAkita
aktív tag
Olvasgass itt: http://prohardver.hu/tema/wd_my_cloud_nas/hsz_1-50.html
1200 komment van róla, 780-ig olvastam el. Eddigre nagyjából képbe kerülhetsz. Ebbe már benne van egy 2TB-os hdd is, 42-45000-ért. Ennél olcsóbbat nem nagyon találsz. Igaz, nem a bittorent a torrent kliens hanem a Transmission, és azt is úgy kell ráhegesztened, de minden segítséget megkapsz a topicban. Arra minden esetre készülj fel hogy szétég az agyad mire mindent megértesz, viszont nem ég szét a pénztárcád egy Synology NAS ára miatt, ami viszont egy álom szoftveresen, csak éppen a legolcsóbb változata 60000 és még nincs benne hdd. -
Tommas
csendes tag
Sziasztok!
Olyan NAS-t keresek, ami a következőkre képes:
- 1080p stream MKV MP4 AVI formátum is támogatott
- Gigabit
- BitTorrent letöltő kliensEz a három a legfontosabb. És az hogy olcsó legyen. Tudtok ilyet ajánlani?
Esetleg ha tapasztalat is van az jó lenne...T.
-
Az-X
őstag
Üdv!
Jelenleg 3.1.0.0-ás mezzmo-t használok egy Panasonic TX-L42E30E TV-vel. Az a gondom,hogy HD anyagok lejátszásánál vannak 720p-s, 1080p-s anyagok amiket simán lejátszik, és vannak olyanok amiket csak akadozva. A bitrátától nem függ, mert kb azonos méretű file-okról beszélünk. Most a mezzmo weboldalán a 3.4.4.0-es verziónál olvastam egy ilyet:
All popular file formats supported + powerful transcoding: All popular video, audio, image and subtitle formats are supported. No special codec packs are necessary. No extra downloads are necessary. On-the-fly transcoding means your media files will be converted to video, audio, image or subtitle formats that your UPnP and DLNA-enabled devices can play. Pre-transcoding lets you transcode all your files before you stream them - fixing any stuttering or FF/REW/pause issues that can associated with transcoding files on-the-fly. Mezzmo's multi-threaded transcoding has been optimized for both 64-bit and 32-bit processing depending on your operating system.
A 3.1.0.0 is tud ilyen On-the-fly transcodingot? Eddig nem sikerült beállítanom.
-
ZolySoft
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, akinek van Techwood tw-c7100-632 dvb-c stb-a,
az hogy használja a dlna-t? Nekem nem akar összejönni.
Tűzfalak kikapcsolva. A hálózaton egy LG tévé látja akár a
Serviio-t, akár a Nero 4 Home Essentials-t.
A tunert ki is tudom pingetni, tehát a hálón van,
de mégse lát dlna-t. Válaszotokat előre is köszönöm.
(firmware v18.6) -
RudY
addikt
Legjobb, ha a box kábellel csatlakozik a router-hez. 1080p anyagot - elméletben - bírja a wi-fi, de a gyakorlatban úgy tűnik több a panaszkodók aránya az akadozás miatt, mint az elégedetteké. Ezt a router és a droid box is használható egyaránt médiaszerverként, külső HDD-vel, de a router egyértelműen jobban konfigurálhatóbb.
-
Karima
őstag
Szerintetek androidos tv-box-ot (mini pc-t) mivel érdemesebb összekötni asztali pcvel, ha az asztali pc-n lévő filmeket/zenéket szeretném lejátszani akadásmentesen a tv-box-on? Lan kábellel, vagy wifis routerrel (TP link wdr3600-ra gondoltam, hogy egy későbbi külső hdd beszerzés után tudjam médiaszervernek használni az asztali pc bekapcsolása nélkül is.)?
-
RudY
addikt
-
balioking
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Smart tv és egy Pc Win7-tel amit most raktam újra. Eddig nagyszerűen működött a megosztás, de teljesen elfelejtettem mindent, hogy mit hogyan kell beállítani, még a programok sem jutnak eszembe.... Konkrétan csak a Samsung link ami eszembe jutott, de az nem akarja felismerni a készüléket. A router beállításait nem piszkáltam, az rendben van. Leírná valaki, hogy hogyan kéne összekapcsolni a tv-t és a pc-t szoftveresen? Fizikailag-ahogy eddig is-a router egyik lan portjára van kötve a tv, ami így működött is a rendszer újrarakásáig... Program érdekelne igazából, amivel ezt meg lehet oldani, lényegében két mappa megosztása lenne fontos nekem a filmekéi és a fényképekéi. Előre is köszönöm!
-
attila720
csendes tag
válasz
yodamester10 #802 üzenetére
Sajnos ez a program elavult már úgy hogy nem tudom használni :S biztosan a laptopnál lesz a gond mert sehol nem jelzi hogy felismerné a TV-t.
-
belo.tomi
csendes tag
válasz
yodamester10 #802 üzenetére
Hdmi kábellel kötöd össze?
-
yodamester10
őstag
válasz
attila720 #801 üzenetére
Valami ilyesmit kellene leszedned és telepítened a pc-re,mert addig nem látja a pc a tévét.
http://softadvice.informer.com/Philips_Dlna_Media_Server.html
Van Philipsem is de lg-t használok dnla val,ott egyszerűen az lg gyári progijával használom tp-link 741nd routerrel,de felhívnám a figyelmed,hogy csak komoly 2 sávos router képes wifin átküldeni nagyobb file-tpl 3d filmet vagy 1080p-t.Én kábellel kötöm össze ha divix-nél nagyobb filmet nézünk.
-
attila720
csendes tag
válasz
tamaska1 #800 üzenetére
Sziasztok! A héten vettem egy Philips pfl4208h típusú tévét.minden rendben ment a wifire is feltudtam lépni (természetesen ugyanazon a wifin mint a laptop) smart funkció is jól működik viszont a DLNA nem akar :S már több videót néztem hogyan osszam meg az adatokat a windows media playerrel viszont semmi adatot(képet,videót,zenét)nem mutat a TV. nem tudom hogy hol a hiba a laptopon vagy a TV-n.Ha valaki segítene megoldani a problémát megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest