Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
LG LM660S dlna-val kapcsolatban lenne kérdésem. Próbáltam a hozzáadott nero media servert, vmint a NASra xbmc-t raktam, mert Nero nem telepedett 2008 R2-re, de egyikkel sem tudok se hangsávot se feliratot váltani a tv-n. Csak olyan mkv fájllal próbáltam amiben benne van a felirat és a hangsáv, nem különálló felirat és hangsávval, de jellemzően csak ilyen fájljaim vannak, tehát ezzel lenne jó megoldani. Mesék gyerkőcnek és ha nem az első a magyar hangsáv akkor nem tudok átváltani.
Van esetleg olyan dlna server amivel menne ez a feauture vagy ez elvérzik az LG medialejátszóján, mindegy milyen dlna szerverem lenne?
Köszi a válaszokat.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Így az év utolsó napján remélem megbocsájtást nyerek a fórumbeli visszaolvasás hiányáért.
Létezik egy Aus RT-N66U (DLNA képes) routerem, rajta WiFi-n Samsung B7000 TV belső (DLNA) média lejátszója és Win7 PC.
Routeren lévő HDD és TV közötti (DLNA) lejátszás tökéletes.
Kérdésem a Win7 PC-n tárolt fájlok Samsung TV-n megjelenítésére vonatkozik.
Végigolvastam ezt, bár felesleges volt, mert kb. minden így van beállítva.
Ha jól értem, a Win7 DLNA képessége csak bizonyos mozgóképekre és hangokra (Windows Media Playerben megjeleníthető tartalmakra) terjed ki? Tehát codec nélkül pl. az *.flv, *.mkv, stb. lejátszás eleve bukta?
És ha a PC-n tárolt fotókat (*.jpg, stb.) szeretném megjeleníteni Samsung TV-n, külön telepített akármilyen szerver program nélkül, az sem lehetséges?
Minden választ nagyon köszönök! -
masterg
csendes tag
válasz
Neil Watts #396 üzenetére
Köszi,a gyors választ.
A minidlna-t megtaláltam le is töltöttem a minidlna1.0.25_src.tar.gz, viszont ezt hogy tudom rátenni a routerre, gyári fw van rajta....?
Egyszerüen mintha csak firmware-t frissitenék.Itt elakadtam. Csak win7-em van.Erről hogyan tovább ...Köszi
-
-
masterg
csendes tag
Sziasztok,
Légyszives segitsetek, mit rontottam el vagy hogyan lehetne beállitani a dolgokat.
Adott : Samsung UE40B led tv, hálózatba van kötve. Router TP-Link 1043, USB vinyó könyvtár minden rendben. A tv-n látom a médiaplayer választásoknál a DLNA :TPLink.
Gépre feltettem az Allshare-t. A tv látta mindkét DLNA lejátszási lehetőséget. Viszont a routerre kapcsolt vinyóról nem akarja lejátszani a filmeket és a zenéket sem... Nem támogatott file formátumot ir ki.
Az allshare-rel meg minden normálisan müködik.
Mit kellene még beállitani, hogy a routerre csatlakoztatott vinyó is müködjön rendesen. Nincs kedvem éjjel nappal bekapcsolva hagyni a laptopot.
Köszi a segitséget! -
endy16
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék megoldást találni a következő problémára: adott egy LG LS5600 led tv ami patch kábellel van egy routerbe kötve, ehhez hozzákötve egy asztali pc; alapvetően filmek TV-n való lejátszásához van összeállítva ez a rendszer, de a pc-n a megosztott mappába másolt filmek közül az .mkv kiterjesztésű fájlokat a TV NEM látja, viszont ha pendrive-t csatlakoztatok a TV-be, akkor lejátsza akár az mkv-t is. Tudtok valami hasznos információval szolgálni! Nagyon köszönöm!
-
Newlachka
őstag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne,hogy
Adott.samu ue32h5300
Lan kábellel a thome-routerbe(speedtouch
Laptop wifivel routerhez.
WMP-vel próbáltam csatlakozni,de azt írja
Sikertelen kapcsolat az eszközzel, vagy
Nem sikerült a médiakiszolgálóval kapcsolatot létesíteni
Aki tud legyen szíves segítsen.
Köszi -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Olvasgattam a topicot, Vuze-ról mi a véleményetek, miért nem említettétek meg sehol?
Szerintem az se rossz DLNA szerver, bár én nem nagyon értek hozzá!
Miért jobb a Serviio, mint a Vuze? -
nimfas
addikt
GoFlex-en fut a miniDLNA... 1.0.25-4 a verziószáma...
A conf file az előző hozzászólásban.
Próbáltam uShare-val is, ott kiteszi a feliratot külön file-ba, látom a Popcorn-on, de nem jeleníti meg :-S
Eddig a Mediatomb ami bejött, de azt meg nem tudom "háttérben" futtatni, putty-ban elindítom és amíg nem nyomok CTRL+Z-t addig megy... nem tudom hogy lehetne normálisan futtatni.
-
suste
veterán
válasz
rolandosss21 #385 üzenetére
Ha még sosem csináltál ilyet, akkor elsőre próbáld ki a win7 saját mediaplayer-ét.
Beállításokat már ide is linkeltem, de megtalálod közvetlenül youtube-on is (win7 mediaplayer, vagy mediaserver). -
rolandosss21
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG LE5500 tv-m és szeretném DLNA-val összekötni a számítógépemmel. A tv-be be van dugva a routerből jövő kábel illetve a gépbe is megy egy. A routerem: Engenius ESR-9753
Hogy tudnám ezt beállítani? Előre is köszönöm! Kellemes Ünnepeket! -
HPAA
őstag
üdv mindenkinek
remélem rátaláltam a helyes fórumra a "problémámmal"
otthoni kiépítésem dlink dns313-as nas ,tele 2gb media tartalommal
dlna megosztással kiszolgálja az lg tévém ,minden megy róla kivétel a feliratok ,de ez most nem lényegasus tf101 tabbal bővült a konfig
ezen viszont csak a képek és a zeném mennek gond nélkül
videóból egy sorozat részein kívül semmit nem hajlandó megjeleníteni
látni látom a címeket ,el viszont nem tudom indítani
ugyanezen állományok sd-ről mennek a tabon ... -
nimfas
addikt
Sziasztok!
Problémám adódott a miniDNLA-val.
Tp-Linken lóg egy GoFlexNet Azon fut egy ArchLinux, erre telepítettem fel a miniDLNA-t, a routeren lóg egy Popcorn Hour A110-es medialejátszó, ez van rákötve a TV-re.
Látom a videókat, sorozatokat, zenéket. A gondom annyi, hogy nincs felirat, pedig ott van a file mellett az SRT ugyanolyan néven mint a film.
A gond úgy nézem az, hogy vmiért átnevezi a filmet, pl dexter.S7E12-ről, pl 1234.avi-ra... és így ugye a felirat már nem stimmel.
Bemásolom a miniDLNA conf file-t is hátha láttok vmit rajta:
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200
# network interfaces to serve, comma delimited
network_interface=eth0
# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=A,/mnt/hdd/unpacked_torrents/!Music
media_dir=V,/mnt/hdd/unpacked_torrents/!Movie
media_dir=V,/mnt/hdd/unpacked_torrents/!Sorozat
# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=GoFlexNet
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/hdd/var/cache/minidlna
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/hdd/var/log
# set this to change the verbosity of the information that is logged
# each section can use a different level: off, fatal, error, warn, info, or debug
log_level=general,artwork,database,inotify,scanner,metadata,http,ssdp,tivo=warn
# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes
# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no
# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no
# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php
# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=600
# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1
# specify the path to the MiniSSDPd socket
#minissdpdsocket=/var/run/minissdpd.sock
# use different container as root of the tree
# possible values:
# + "." - use standard container (this is the default)
# + "B" - "Browse Directory"
# + "M" - "Music"
# + "V" - "Video"
# + "P" - "Pictures"
# if you specify "B" and client device is audio-only then "Music/Folders" will be used as root
#root_container=.Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a gond???
Előre is köszönöm!
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van 2db DLNA-t támogató tv-nk. Az egyik tv közvetlenül a router mellett van és lan kábellel van összekötve a routerrel, a másik viszont messzebb van és WIFI stick-kel szeretném használni. A router mellettivel semmi problémám nincs, szépen mennek a filmek rajta, a másik viszont folyamatosan akadozik, tölt. Az megoldást jelentene, ha vennék egy router-t a tv mellé és azt is kábellel kötném össze, vagy a jel akkor sem lenne erősebb?
A másik kérdésem az lenne, hogy melyik média szerver programot ajánlanátok? Pár kommentet vissza olvastam és azt látom, hogy Ti nagyon a Serviio-t támogatjátok, ez miért van? A samsung all share programmal mi a probléma? -
tankal
tag
Sziasztok!Segítség kellene eddig "Vuze"val töltöttem le a filmeket ami wi-fi-n keresztül megtalálta(device playbac) a panasonic tv-met de transcod alkalmával a két cpu 100% ment és a gép megállt azt mondták aVuze javában van írva és sz...Váltok letöltő progit de hogyan küldjem át a filmeket?Előre is köszöni egy lelkes amatőr!!!
-
leeroy869
csendes tag
-
leeroy869
csendes tag
- telepítsd fel a Serviio-t
- ha nem fut a serviio konzol, indítsd el, a tálcán lesz egy kis sárga ikon arra jön elő a konzol
- utolsó előtti fülön a legördülőben tudod magyarra állítani ha nem az lenne
- az állapot fülön tudod a szolgáltatást elindítani/leállítani, alatta Renderer profiloknál látszódnia kell a bluray lejátszó IP címének különben biztos nem fog működni. Profilt ugyanott válaszd ki valamelyik Samsung TV/player profil kell, kísérletezés közben frissítés gomb használata javallt.
- ha nem akarod hogy a médiatár videóit átkódolja Átkódolás fül -> átkódolás engedélyezése elől vedd ki a pipát. így csak azokat fogja lejátszani amit támogat a bd playered.(Átkódolás értelemszerűen erőforrásigényes , ha lejátszol egy filmet rendesen megfogja a PC-t)
- Médiagyűjtemény fül, azon belül Megosztott könyvtárak fül-> a lista mellett Új mappa gomb, majd tallózd be a könyvtárat ahol a filmjeid vannak, várd meg még a frissítéssel végez(ha nem akarja kényszerített frissítés). A listában a videofájlok megosztása oszlop legyen kipipálva a könyvtárnál.Mivel JAVA programról van szó, ezért elég sok ramot és erőforrást zabál a program, de átkódolás nélkül elviselhető, ha nem 10 éves gépen próbálkozol. Ha nem megy próbáld kikapcsolni a tűzfal(ak)at, blokkolhatják a portokat ami kell neki (TCP 8895 és UDP 1900 portoknak nyitva kell lennie). Azt nem néztem de gondolom DLNA képes a lejátszó(anélkül ez az egész nem fog menni)
.
-
pjen
félisten
szervusztok.segítséget kérnék.vettem 1 bdc8200 samu blu ray lejátszót,amelyben van vifi.szeretnék a pc ről filmeket lejátszani rajta egy tp routeren keresztül.a lejátszón működik a vifi csak nem tudom összehozni a pc vel.minden segítséget megköszönök(lehetőleg jó szájbarágósan).
-
suste
veterán
válasz
sunshine86 #371 üzenetére
1: Szerintem a tv-d és a házimozi rendszered összeköttetésében lesz a gond.
Milyen kábellel, milyen kimeneten/bemeneten kötöd össze a tv-t az erősítővel?
Azt próbáltad, hogy a amikor megy a tv-n a telefonos film, akkor a tv fülhallgató kimenetén jön hang (pl fülhallgatóval)?2: Miért hasonlítod össze a DLNA programot a távirányító programmal? Szerintem teljesen máshogy kommunikálnak (már ha az az LG remote program egy távirányító progi).
Persze ettől függetlenül még kérdéses, hogy miért nem megy az LG programja, csak valahol máshol tudnak majd segíteni (LG tv topik?).3: Ha Win7-et használsz (vagy újabbat), akkor elsőre próbáld ki a beépített mediaplayer-t, ugyanis az is DLNA képes,csak éppen mediaserver-nek hívja. Már itt is linkeltem youtube-os videót a beállításához.
Ha nem válik be, akkor : PS3 Mediaserver, Serviio, miniDLNA, stbstb visszaolvasva találsz pár programot. -
suste
veterán
válasz
Glomgold #370 üzenetére
1: Egy erős NEM a válasz.
Ugyanis a DLNA egy médiaszerver. Médiafájlokat oszt meg eszközök között. Vagyis a te pc-d monitornak küldött jelét nem tudod megosztani vele. (Persze mint minderre, erre is lenne megoldás, ha valósidőben rögzítenéd a videókártyád kimenetét, majd ezt osztanád meg DLNA-n -elég erőforrásigényesnek hangzik, meg lenne elég szép késés)
2: Ennek ugye az 1-esre adott válasz után már nincsen létjogosultsága.Sajnos videójel továbbítókkal kell megoldanod a problémád, amiket linkeltél.
Már régebben is láttam 20E alatt jelátvivőket, de arra nem emlékszem milyen felbontásban....A fentiek miatt beszélgetünk állandóan a videókról, meg az eszközbeállításokról.
-
sunshine86
csendes tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne DLNA -val kapcsolatban (előre is bocsi, ha noob kérdések)
1. Van egy Lg 32LV5500 TV-m hozzá wifi dongle és a telefonomról (Samsung) elindítok egy videót iMediaShare-en keresztül, amit le is játszik és minden okés, de miért nem küldi át a hangot a házimozira?
Normál esetben ha tv-t nézek, akkor átküldi a tv a hangot a házimozira és tudok így tv-zni 5.1-el, de ebben az esetben akárhogy állítgatom nem. Ötlet?
2. Kérdésem lenne, hogy miért van szerintetek az, hogy az iMediaShare program megtalálja a tv-t a (telefonról) az Lg Remote program pedig nem.. ? (pedig többféle Lg Remote programot is letöltöttem és egyik sem találja)
3. Ha laptopról akarok filmet nézni (wifin keresztül) amit a TV-n látok és hallok, melyik programot javasoljátok, ami szerverként működik és viszonylag könnyű a használata?
Előre is nagyon köszönöm annak, aki segít
-
Glomgold
tag
No emberek, beleolvastam pár hozzászólásba, s midőn magam bújára bennök gyógyírt nem lelék, cselekedvén rögvest, ímhol vetek elétek pár bötűt, bízván benne, ki utat mutat.
Szóval az van, hogy jelenlegi PC-m megjelenítőjeként egy régi DELL 2209W-t használok, amely megérett egy cserére és szeretném, ha a jövőbeli képernyőm vezeték nélkül kapcsolódna a PC-hez, magyarul a DVI kábelt, ami a PC-t a monitorhoz köti, felszámolnám - némi lag-ért cserébe.
Erre több megoldás is van a hazai piacon, azonban ezek közül a két, számomra legszimpatikusabb is jó magas árral van jelen, nagyjából 30 ezer forint fölött kezdődnek ezek az eszközök:
( pl.:Viewcon Wiretek,
avagy ASUS Wavi )Mivel viszont a DLNA szabványhoz eléggé nem értek (kb. semennyire sem tudom, miről van itt szó):
1. Először azt kérdezem, megoldható-e azzal az ügy, ha olyan TV-re cserélem a monitorom, ami DLNA-t támogat, és a PC meg megy a routerbe (jelenleg TP-LINK-et használok, így kapom a szomszéd szobából a netem, ezt terhelném tovább...)?
2. Másodszor pedig azt, milyen kellemetlen következményekre lehet számítani a jelenlegi állapothoz képest (ahhoz képest amikor a sima DVI köti a monitort a PC VGA-hoz - tehát, teszem azt, ha office-t használok például, és nem pedig filmet néznék (én azt gondolnám, ilyenkor nem is lehet észrevenni a különbséget)?
Tehát, ha csak böngészek a neten, Youtube-on, esetleg játszok, stb. megéri ez így, jó-e erre a DLNA-szabvány, kérdezem, vagy van komoly érv amellett, hogy ilyen felhasználásra inkább a fenn említett eszközök valamelyikével érdemes próbálkozni, ha mindenáron kell a wireless...Ha nagy butaságot írtam, elnézésetek kérem, és ha volt már szó valahol erről, elegendő az is, ha átirányítotok (csak mert azt vettem észre, hogy általában a hozzászólások nagy része itt a filmes dolgokra, vagy az összekonfigurálási problémákra vonatkozik, ezért merészkedtem megkérdezni ezt, bár nem olvastam végig minden hozzászólást)
Egyébként minden építő jellegű választ előre is köszönök. -
m0ski
aktív tag
válasz
mateo_hun #368 üzenetére
Köszönöm, közben egy öszvérmegoldással ugyan, de megoldottam. Mivel amúgyis vannak filmjeim, amiket a Serviio valami rejtélyes oknál fogva nem visz el, felraktam a PS3 Media Servert. Ezzel megoldódott a feliratok problémája is. Annyi bajom van "csak'" vele, hogy kicsit macerásan megy a hangsáv/felirat kiválasztás egy több hangsávos mkv esetében.
-
suste
veterán
válasz
Marcov678 #363 üzenetére
Nekem is hasonló dolgaim vannak:
Laptop, Samu TV, 1043-as Tplinkrouter.Viszont teljesen máshogy (kényelmesebben, gazdaságosabban) használom őket:
Laptop - csak a média letöltés megkezdését végzem rajta, ezután csak meló,vagy kikapcsolom.
Tplink 1043 - van rajta egy nem gyári FW, rávan dugva egy USB-s vinyó, és ez végzi a médiák letöltését, és erről olvassa a TV (és akár más DLNA képes eszköz) a médiákat. Laptop is látja meghajtóként a routeren lévő vinyót (SAMBA).
Ha érdekel a dolog, olvass utána a 1043-as itteni topicjában. Ez így sokkal kényelmesebb szerintem.Normál esetben egyébként, nem kell semmit állítani, hogy menjen a megosztás, de pl a win7 vagy egyes vírusírtók/tűzfalak jól be szoktak kavarni
.
Esetleg próbáld meg kikapcsolni a védelmeket (persze ilyenkor húzd ki a WAN-t), és nézd meg, javul-e a helyzet.
Vagy próbáld meg a sima win7 mediaplayer-es megosztást (ha win7-ed van).Azt még hozzáztenném, hogy én a helyedben a TV-t kábellel kötném a routerre, mert úgy sokkal stabilabb a lejátszás. Ráadásul a 1043-as router-nek nem a legjobb a wifije
.
-
Marcov678
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olvasgattam már mindenfélét, ami egyezik az én problémámmal, de sajnos egyik megoldás sem segített eddig.
Van egy TP-LINK-WR1043ND wifis routerem, van egy PC-m Serviioval, és van egy Samsung wifis tévém.
A PC kábellel csatlakozik a routerhez, a TV wifin keresztül, a PC-n és a tv-n is fixáltam az IP címeket, beírtam minden szükséges infot, majd a roteren is próbáltam advenced routingban beállítani a fix IP-ket de ott mindig "Error code: 4003
Subnet Mask doesn't match the Destination Network address, please enter again." ezt írja ki, amit nem értek, mert egyezik elvileg. A beírt értékek:
Destination Network: 192.168.1.150
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
Ezek az értékek egyeznek a PC-n beállítottakkal, de vmiért nem akarja elfogadni.Másrészről a Serviio látja a TV-t is és a PC-t is, és a TV is látja a Serviiot, be is tudok lépni, de nem lát semmit sem.
Mi lehet a probléma?
Várom az ötleteket!
-
m0ski
aktív tag
Ennél sajnos bonyolultabb a dolog...úgy tűnik, hogy nagyon nem mind1, a Serviio-ban milyen profilt választok a tévéhez. Generic DLNA-val megy az mkv-k nagy része, viszont nincs külső fájlból felirat. Ha Pana profilt választok, akkor csuklik néhány mkv, viszont van külső felirat
Jó lenne, ha egy Serviio guru tudna segíteni, hogy miként tudnám a helyzetet áthidalni
-
suste
veterán
És a tv-d leírásában az van, hogy támogatja a feliratokat?
Hiába szabvány ez a DLNA, sajnos mégis mindegyik program máshogy kezeli egy kicsit.
Nálam routeren fut DLNA szerver, ami egészen jól teljesít, de nekem is meg kellett tanulni,hogy melyik release-eket szedjem le, melyikeket játsza le jól az én server/kliens párosom....... -
m0ski
aktív tag
válasz
Matisz77 #359 üzenetére
Megvan a TV, felraktam a Serviiot. Megy is rendesen, a TV látja, viszont van néhány probléma:
Van néhány mkv, ahol van hang, de kép nincs...ha belepörgetek akkor látok képet, de amint elindítom, megáll. Az avi állományokra azt mondja h nem támogatott formátum.
Avi mellett helyezett srt-t pedig nem ismeri fel, ahol egyébként feliratot lehetne kapcsolni, ott nincs opcióA Samsung Allshare-t is próbáltam, az egy mkv-t se indított el
Ami a legfurább: ráraktam pendrájvra a egy avi+srt kombót, és akkor sem látta a feliratot
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok (Pana TX-L32E5E), és nézegetem ezt a DLNA dolgot. Gyorsan belefutottam egy probléma, miszerint a Win7 Media Player nem kezeli Library-ben az mkv fájlokat.
Keresgéltem már a neten működő megoldás után (találtam is pl. serviio-t), de titeket is kérdeznélek, hogy milyen programmal tudnám üzembiztosan és megbízhatóan megoldani az ilyen típusú fájlok streamelését a TV-re? -
marpad87
csendes tag
AllShare programmal a számítógépről is tudsz tartalmat lejátszani a TV-n. Elindítod a gépen a filmet/zenét/képet, aztán lejátszás közben klikk a "lejátszás ezen" gombra. Vagy már egyből úgy indítod a lejátszást.
Tisztában vagyok vele, hogy a TV nem szerver, hiszen az nem is tárol tartalmakat, nem is lenne hol tárolnia. Az csak egy lejátszó. De mint ahogy a laptopról (Vista) látom a TV-t és tudok is a számítógépről lejátszani tartalmat rajta, úgy kellene látnom az asztali gépen is. De nem látszik az asztali gépen és a TV "menüjében" sem az asztali gép. Hiába van beállítva a DLNA (média szerver) Win7 alatt, egyszerűen nem működik a tartalommegosztás. AllShare programmal a beállítás varázsló végén úgyszintén nem látszik a TV az elérhető eszközök listájában. Ugyanezek a beállítások azonnal működtek a Vistán laptopon, szóval tudom hogy kellene kinéznie a dolognak, mit kellene látnom Win7-nél is.
-
suste
veterán
válasz
marpad87 #354 üzenetére
ha a pc-n csinálok szervert a WMP-vel, akkor én nem a pc-n keresem a tv-t, hanem a tv menüjében a mediaplayer-ben a forrásokat, és ott meg is jelenik.....
vagy félreérthetően írtad, vagy nem jól kezeled a dolgot
a tv nem szerver csak kliens
olvass a DLNA-ról a wiki-ben, több féle eszköz van..... -
Clay
senior tag
Tud valaki olyan android DLNA szerver progit ami lejátsza az mkv-kat és a feliratokat is kezeli? Lehetőleg free...
-
marpad87
csendes tag
Köszönöm a tippeket, de sajnos nem működik egyik sem. Továbbra is az a gondom, hogy nem látja az asztali gép és a tv egymást. Végigmentem lépésről-lépésre a WMP média szerver beállításokon, de a folyamat végén ott sem találom a "Helyi hálózat és "Teljes hálózat" listában a TV-t.
Megpróbáltam a Samsung PC Share Manager-el is, az sem hozott eredményt.
Kicsit hülyén hangzik, de úgy néz ki a dolog, mintha két hálózatom lenne. Egy vezetékes és egy vezeték nélküli és a kettő nem tud kommunikálni egymással. Pedig ahogy előbbre is írtam az összes gép egy Cisco kábelmodemhez csatlakozik (ami router is egyben), és a gépek közötti fájlmegosztás kiválóan működik belső hálózaton.
-
suste
veterán
a 2. rész nem neked szólt, hanem aki a további lehetősegeket kérte
de ki mondta hogy fogod látni a windowst? csak mennie kell a gépednek, ugyan úgy mint samsung allshare program esetében
a win mediaplayer is ugyan úgy működik, mint msá DLNA szerver
vagyis a tv menüben megjelenik, rányomsz, megjelnnek azok amiket megosztottál a mediaplayerrel -
Digger
senior tag
Ahogy írtam, én a telefonon használom az AllShare alkalmazást ami egy qrvajó, hibátlan alkalmazás! Tökéletesen teszi a dolgát, filmet, fotót és zenét hiba nélkül átvisz a tv-re! Ő is egy DLNA szerver, wifin át nyomul.
A windowst meg nem akarom látni, ha filmet akarok nézni!
-
suste
veterán
Az Allshare-t a windowsra kell telepíteni, ez a hivatalos DLNA server, amit a TV-hez adnak
egyébként egy kalap kakit sem érmég 2 ötlet:
1: ha már win7, akkor ne az allshare-rel küzdj, hanem a windowsba épített DLNA serverrel próbálkozz
ez a mediaplayer-be van építve, de megintcsak a windows baromsága, hogy nem DLNA szerverként említi, hanem médiaszervernek hívja, így sokan rá sem jönnek, hogy ez is DLNA
ennek a beállítását megtalálod youtube-on (win7 mediaserver) is, demár itt is linkeltem valakinek
2: meg lehetne próbálni, hogy felteszed a PS3 médiaservert, azt is sokan dícsérika mediaplayer-rel kezdj, azt csak jobban szereti a win
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest