Hirdetés
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ilyen típusú asztali DVD lejátszó. Csak annyit tudtam kihámozni belőle, hogy adat DVD-ről lejátssza a DivX videókat. Se az mpeg4-re, de az Xvid-re nincs benne utalás.
Azt kellene valahogy kideríteni, hogy a következő formátumú videókat lejátszaná e, vagy sem: Xvid, mpeg4, advanced simple frofile. -> ez van az avi kiterjesztésű videók infójában.
Szerintetek menni fog vagy sem?
Köszi!
-
flash-
veterán
UPP?
most mi az ajánlott?
philips még mindig??
-
flash-
veterán
sziasztok!
milyen lejátszót tudnátok ajánlani?
semmi extra elvárás nincs, szépen bírkozzon meg a divx-el, usb-s lejátszási lehetőség legyen benne,
720p lcd tv-n lenne használva..
és persze megbízható legyen..ötlet?
-
w.miki
veterán
Szerintetek létezik olyan asztali DVD felvevő, amivel VHS anyagot pendrive-ra ki tudok írni?
Vagy legalább a belső HDD-jére, és onnan kimásolni.
Vagy az összes DVD felvevő, csak DVD-re tud rögzíteni, és máshova nem tudja importálni az anyagot?
(A jofogason nézegetek egy használt Samsung-ot 14e-ért) -
kismokesz
tag
hello egy kis segitség kellene adot egy magnavox usb-s dvd bekapcsolom kikapcsol magától.
valakinek valami ötlet?
-
bakter24
őstag
Sziasztok, ez itt elég off, de nem nagyon pörög az asztali DVD - mint téma - sehol máshol.
Van egy asztali DVD olvasóm (régi Loomax) amiben már cseréltem komplett optikát, szabvány PC-s IDE csatlakozója van, sima LG DVD-t elfogadta, működik. A kérdés, hogy létezik megoldás szerintetek arra, hogy HDD-t tegyek a DVD olvasója helyére, és valahogy, valami spéci formázással átverjem a szoftverét, hogy az valójában egy nagyonnagy DVD lemez?
Próbált már valaki ilyet? A sikertelen kisérlet is pontot ér
-
Burárum
újonc
Philips DVP-3350 dvd játékost keresek de nagyon... Ha valakinek van otthon elfekvőben, szívesen megszabadítom tőle némi pénzmagért cserébe.
-
kezdonokia
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új asztali dvd lejátszót venni.Fontos hogy avi, divx, mp4, mkv, flv, flac formátumot le tudjon játszani.Illetve majd mindet ha lehet.Gondolom nem csak a blu ray lejátszók tudnak ilyet.Usb csatlakozás is jó lenne.Mit ajánlotok?
-
Hunork
veterán
Szia!
Köszönöm a részletes válaszodat!
HDMI nem gond, még egy hely van a TV-n. Én is LG/Samsung párti vagyok, de Pioneer még nem volt nekem. Tudom, hogy 2-3 év után úgyis döglődnek, eddig mindegyik lejátszóm a gari után kezdett el válogatni, felpörögni...stb. Egy Sony kivétel volt, még most is lejátssza az eredeti lemezeket, és a zenéket.
Csak 2.1 hangfal van. És újonnan veszem meg, lásd fentebb.
Még filózok, aztán valószínű a két közös gyártó fog nyerni. -
jeni
félisten
Hello!
A DVD-R lemezek lejátszását minden lejátszó tudja. Elméletileg a noname márkák azok amik mindent lejátszanak.
Az LG nem lehet rossz.
Minőségileg hangzásilag a drágábbak a jobbak. Lehet ,hogy érdemes egy használtat venni anno valamely csúcsgép megvételével.
Sokan váltanak BD lejátszóra és így olcsón lehet venni használtan nagyon jó állapotú DVD lejátszókat.
Pioneer,Sony,Panasonic,Samsung,LG,Yamaha,Denon,stb...
A Samsung és a Pioneer általában minden formátumokkal megbirkóznak.Már csak az a kérdés milyen csatikra vannak szükséged? Kell-e hátul 5.0 hang kimenet? Kell-e USB csatlakozás? Ez általában a készülék elején van.
Amúgy legtöbb Blu-Ray lejátszó tudja a DIVX lemezek kezelését. Lehet érdemes erre gondolni.
Viszont abból a régebbi korábbit keresd mert a mostani BD lejátszóknál egyre inkább hanyagolják az analóg kimentetek.
A hangot és a képet kezdik felejteni RCA formájában. Egyre erőltetik a HDMi csatlakozásokat.Olvasd el. Ha tetszik ki is próbálhatod az illetőnél. Viszel egy lemezt vagy USB eszközt és megnézzed nála miképpen muzsikál?
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Otthonra, Divx...stb filmekhez szeretnék egy olcsó, de megbízható lejátszót. Ha lehet 15k alatt legyen az ára.
A bolt adott, így mellékelek pár típust, hátha van tapasztalat, vélemény:Hyundai DV-2-X 227 DU
LG DP542H DVD lejátszó (HDMI,USB)
Utóbbi jobban bejön, 1080p-re is képes, viszont a gyártó oldalán csak DVD+ lemezekről regél, akkor a DVD-R nem fog lejátszódni??? -
jeni
félisten
válasz
#38464487 #2132 üzenetére
Szia!
Lehet,hogy érdemesebb használtat venni régebbit komolyabbat. Azok jobban meg vannak építve.
A DIVX formátumban már a 4-5 éves cuccok is tudtak hibátlanul kezelni.
USB-ről és lemezről egyaránt.Ami mostanság új formátum az a MKV. Ez a BD lejátszók többsége 90%-n már tudja kezelni.
Talán jobb választás BD lejátszót venni amiben a DIVX tutira és még a MKV is benne van. Az aprón is van egy-két modell ami 10000Ft alatt megveheted.
Az AVX fórumon is vannak nagyon jó cuccok.
Arra kell figyelni,hogy az újabb BD lejátszóról az RCA hang és kép csatlakozást kezdik lefelejteni. Scart sincs rajta csak a HDMi és a LAN csatlakozás amit találsz rajta. A régebbi lejátszókon több csati van. -
törölt tag
Sziasztok!
10 ezerért melyik dvd lejátszó ajánlott?
-
Amur
addikt
Ilyet találtam az ebay-en. Szerintetek nagy bátorság megrendelni?
media player kínából -
Amur
addikt
mkv lejátszására alkalmas asztali megoldás azóta?
Nem kell hogy dvd-t is játszon, elég ha van rajta egy usb csatlakozó, lejátsza a leggyakoribb tömörített videóformátumokat(dvix,xvid,mkv).
Az olcsóbb megoldások érdekelnek, max 15ezerig. -
suits
tag
hi!
Nem tudja vki hogy egy Orion dvd 5100-as lejátsza-e a dual layeres dvd-t?ill az mkv fájlokat?Van egy 6gb-s mkv amit leakarok játszatni vele de ez csal dvd-dl-re fér rá ugye..Vagy az átkonvertálást nem úszom meg?
-
jeni
félisten
válasz
fogirobi #2127 üzenetére
Azért írtam a Blu-Ray-t mert az is tudja az AVi-t lejátszani.
Az a legjobb ha mindenképen újat szretnél akkor egy lemezzel bemész a boltba és kipróbálod.
Régebben a Pioneer és a Phipilps DVD lejátszók voltak az olcsóbb kategóriájában amelyekre több alkalommal jöttek ki szoftveres javítások,vagyis,inkább maszek firmwarek a mjobb lejátszási képességért.
Ezek általában MTK chipesek voltak.
5000 Ft-nál többet ezek már nem érnek meg.
Ha tudsz akkor olyat is keress amiben USB csatlakozás is van.
A Philips lejátszóknál a nagyob tipus számmal levők a jobbak.
aprón talált cucc: [link]
ez a modell BDP3250 jobb a másiknál.
ennyiért olcsó.
Vidd el hozzá a lemezeidet és próbáld ki nála, ha jó akkor érdemes lecsapni rá. -
fogirobi
senior tag
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Kinéztem egy DVD lejátszót és az érdekelne, hogy szerintetek ez mennyire jó és mennyire éri meg. Elsődlegesen a cél a divx-es avi-s filmek lejátszása lenne.
Ő lenne az: Philips DVP2880/58 DVD Lejátszó
Köszönöm előre is a segítséget! -
Pigyu
csendes tag
válasz
morpheuss12 #2011 üzenetére
Szia!
Nekem is egy ilyen Orion DVD lejátszóm van és nekem is kockás minden él.
Azóta sikerült valamit kitalálnod a probléma megoldására?
Várom a válaszod.
Üdv.!
-
sereeff
aktív tag
Hello! Adott egy asztali DVD lejátszó USB-vel. Ha feliratos filmet néznék akkor a magyar karakterek helyett kriksz kraksz van.... Mi a teendő, hogy állíthatnám be, hogy a lejátszó jól jelenítse meg? PC-n gondolom, a lejátszón nem tudok állítani
-
tpeter77
addikt
válasz
elistvan #2119 üzenetére
szia
Akkor vetettem el az ötletet, amikor azért nem volt hajlandó beolvasni a pendrive-omat a dvd lejátszó, mert volt rajta olyan kódolású vagy kiterjesztésű film, amit nem támogat.
És nem csak azt az 1-et nem játssza le, hanem kompletten az egész pendrive-ra kiirta, hogy ismeretlen formátum vagy hasonló.
Most ha elviszem a frissen irt dvd lemezt, vagy pendrive-ot anyóshoz és ott fogok rájönni hogy egyiket sem fogja játszani, igen rosszul érintene.Ezért inkább veszek 16GB-os pendrive-ot és arra másolhatok neki sok mindent.
Kis túlzással mindent játszik, amit az Asus Oplay-em kezel.
igaz még ISO fájlt nem próbáltam, de is nem ez volt a cél...
720p fájlokat is gond nélkül játszik, ez nekem egy főnyereménnyel felér.. -
tpeter77
addikt
jártam a MediaMarktban vettem okos lejátszót, igaz dvd nélküli...
soha nem hittem volna, de egy Strong 8115 tipusú, digihez való kártya nélküli mediaboxot vettem.
Minden féle formátumot lejátszott, amit a teszt pendrive-omon vittem.
van magyar menüje is!
9000Ft az ára, szivesen ajánlom másoknak is! -
elistvan
őstag
válasz
tpeter77 #2115 üzenetére
El kell, hogy keserítselek, de ilyen dvd lejátszó nincs. A dvd-k csak az SD anyagokat játsszák le (tehát max. 720x576-os felbontás) mkv-t is csak a hd lejátszók játszanak. Ha ezek mégsem lényegesek és dvd-ben gondolkodsz akkor használtban Philips 3360 (usb 2.0, HDMI, MTK chipset van rá moddolt fimrware) avagy a Fergusonnak vannak lejátszói.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Kérem segítsetek milyen ÚJ lejátszót vegyek 10-15ezer közti árban gondolkozok.
Olyan DVD lejátszót szeretnék vásárolni, ami kezeli a divx-es avikat, ezekből a 720p-vel is megbírkózik és még az mkv-t is támogatja.
Hagyományos tv-n nézném a videót, pontosabban a gyerek nézné a neki való filmeket, meséket.Külső usb vinyóról vagy pendrive-ról tudjon filmeket lejátszani, feliratot jól kezelni és lehetőleg magyar menüje legyen.
Az se baj, ha utólag lehet felokosítani rá sütéssel-főzésselRégebben az mpeg4-players.info oldalon volt egy nagyon jó táblázat, ahol keresni is lehetett az egyes lejátszókra, összehasonlítani is lehetett őket és szűkíteni tudás alapján, hogy melyik lejátszó mit támogat.
Megszűnt volna az oldal?az egyik nagyáruházban ezeket árulják, de fogalmam nincs melyik mit támogat, van-e számomra elfogadható köztük:
samsung dvd-360
samsung dvd-530
philips dvp3750 -
CriticalHit
addikt
Ajánlott a Sony DVP-SR170 lejátszó? Alaplejátszót keresek USB-vel, ez most 7700-ft.
-
flash-
veterán
jol tudom hogy ha azt akarom hogy az avi filmet vigye az asztali dvd lejátszó akkor xvid kell nem pedig x264?
asztali dvd lejátszók (normál tv-n)milyen felbontásig és bitsürüségig viszik a filmeket?
a bdripek jók ugye?
és ha a hang ac3 az sem baj ugye?
sajnos már kezd kihalni a sima dvdrip,vannak ezek a bdripek nem tudom hogy 100%ig biztos lehetek e abba hogy visz majd az asztali?
erre valami infó?
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #1903 üzenetére
HI!
na ennyi volt, nagyon nem is volt hasznalva az elmult par evben de csesztetve igen, hogy mrg mukodjon, de ennyi volt, moist vettem hejjere egy pio dv2022-est meg 9hinapo garival, sajna a duplahangot felismeri de nem tud vele mit kezdeni:- ( kipe ellenben tinyleg szip
udv
neduddki
-
fOriginal
tag
Sziasztok! Anyukámnak szeretnék valamilyen médialejátszási lehetőséget laposképernyős TV-re. A digi-nél van előfizetésünk, de levették a csatornáját/sorozatát amit nézett, ezért olyan megoldásra lenne szükség ami tud valamilyen külső helyről videót lejátszani (usb/memória kártyák/írt dvd) és lehetőleg minden aktuálisan használt fájlformátumot támogasson (mkv, iso?), tv-ben nagyon suta vagyok, szóval nemtudom set top box kéne vagy hálózati média lejátszó vagy dvd lejátszó. A TV 1366*768 scart csatlakozó van meg talán egy vga is a keret 10-15 ezer forint, kérlek segítsetek.
-
luckynick
csendes tag
sziaztok
van ajánlatotok milyen dvd- lejátszót vegyek?
szempontok, lehető legolcsóbban, minőséget
, led tv-m most dobtam ki mert elromlott vettem használtan 10k ért egy 4 éves 60cm es crt-tvt
, a lejátszó ahoz kellene csak avit- néznék vele, és usb-ről,
előre is köszi
-
Dontorrent
tag
Sziasztok!
Cserére kaptam Philips-töl egy Samsung dvd D530-as lejátszót.Nos,pici problémába ütköztem amiben szeretnék segítséget kérni.
Amíg a Philips lejátszóm kezelte a külső vinyóimat NTFS formátura formázva,a Samsungom sajna nem,és a probléma az,hogy nem tudom megformázni FAT32-re eggyik vinyót sem mert csak exFat és NTFS-t lehet kiválasztani.Így hát maradt a pendrive.Bosszantó,de ez van.
A másik dolog az lenne,hogy a távirányítóján a Samsung nem engedi be ill.kikapcsolni a lejátszót,csak maga a készüléken folyton felugrálva hozzá.Még jó,hogy van távirányítója.Amúgy minden mást tudok távvezérelni rajta.csak azt az eggyet nem amit említettem.
Köszönök előle is minden tanácsot,segítséget!Üdv!
-
Mika1227
őstag
Van olyan DVD lejátszó ami lejátsza a HD-t? Nem Full HD-ra gondoltam. Épp vásárlás előtt állok ezért kérdem. Vagy inkább érdemes Blu-Ray-t venni?
-
kondás
tag
Projektorra rá lehet kötni az asztali dvd lejátszót? Egy ilyet néztem most ki:
[link] -
AthlonXP
őstag
Hát a boltoknál azt írták a véleményekben, hogy elégedettek vele, visz minden lemezt, bár a leírásban is ezt írja...
Főleg avira kell nekem, azt meg úgy is viszi gondolom.
A SCART valóban fura, hogy nincs rajta, de az én szempontomból nem is lényeg, úgy sem lesz használva sosem.. -
jeni
félisten
válasz
AthlonXP #2100 üzenetére
elvileg fullos,de meg lep,hogy nem scartos!
HDMi kimenet van rajta és fullos,ez jó,és USB is csati van rajta
nem lehet rossz,ha kitudod próbálni,a gyári lemezzel nem lesz gond, kérdés az inkább az,hogy milyen egyéb formátumokat kezel?
ha szerencséd van akár 15be is találnál Blu-ray lejátszót egy jót, legfeljebb nem lesz benne 3D -
AthlonXP
őstag
LED tv-re kell a dvd lejátszó, szóval egyáltalán nem kell SCART csatlakozó.
Viszont Blu-Ray se kéne, elég volna a dvd.
Főleg azért kell, mert sok filmem van lemezen és azokat nézném a tv-vel. Jelenleg egy külső HDD van a tv-re kötve USB-vel és onnan nézek filmeket, viszont lemezről felmásolgatni a HDD-re a filmeket elég körülményes, meg időrabló, ráadásul a dvd formátumban levőket ( pl, gyári lemez ), nem is tudom, lejátszaná-e a tv, még nem próbáltam. Azért azt csak jobb volna asztali lejátszóval.Szóval várom az ajánlatokat, de elég a dvd lejátszó, mert max 15-öt tudnék most rászánni. A Blu-Ray meg drágább ugye.
Most láttam egy ilyet is: LG DP522H
Neten találtam 10500-ért..
Szerinted? -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy dvd lejátszót, jelenleg a Philips DVP-3990-et néztem ki.
Mivel ez aránylag nem mai cucc már, így sajnos sok helyen csak rendelésre elérhető. Ezért kérdeznélek titeket, hogy tudnátok-e ajánlani más hasonló tudású lejátszót, max. 15k-ig.
Fontos lenne az USB csatlakozás és a HDMI kimenet, na meg ne legyen válogatós.. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
DeFranco #2095 üzenetére
Szia
Én Pioneer FAN vagyok mert arra mindig van buhera szoft és a PHilips jó ilyen téren.
Samsungra nem tudom,hogy van-e frissítés? Kétlem,mert ők nem hiresek arról,hogy frissítik a készülék tudását lemez kezelésben.
Pio 1
Pio2
esetleg Blu-Ray lejátszó?
Philips BD?
[link] bár ehhez nem biztos,hogy van magyar kezelő felülete
LG az biztosan magyar felületű a faternak a 650-s van megaz LG és a Samsung gyártók a asztali DVD lejátszók terén nem híresek a firmware frissítésekről.
az a legjobb ha viszel lemezt és pendrivet.és azokat különböző formátumú fájlokat lejátszol rajta próba képen
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Édesanyámnak keresek valamilyen asztali DVD lejátszót, tényleg a legminimálabb minimál kell, könnyű kezelhetőséggel, és CRT TV-re köthetőséggel. Otthon összeállítom neki a DVD-t a kedvenc sorozataiból, elviszem, beteszi, megnézi. Ennyi kell. A lehető legolcsóbban, és a lehető leginkább problémamentesen, kodek/formátum/stb. para nélkül, sima DVD vagy az alatt felbontásban. Mondom olcsón.
Ehhez tudnék most hozzájutni. Szerintetek ez mennyire felelne meg a célnak? Mire érdemes odafigyelnem, mik lehetnek a buktatók?
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni asztali DVD lejátszót, fontos lenne, hogy USB-s, HDMI-s legyen.
Jelenleg ezeket néztem ki magamnak, szerintetek melyiket lenne érdemes venni?
Esetleg tudnátok ajánlani valami alternatívát, hasonló árkategóriában ( ~ 15k ) ?Philips DVP-3990/58
Sony DVP-SR760H -
vzoltan87
tag
válasz
belinho #2091 üzenetére
Üdv!
A fejcsere költségét sajnos nem tudom megmondani, de általában ha utána számol az ember, akkor az jön ki, hogy nem éri meg szervizbe vinni, a régi kütyüt, mert a javítás+útiköltség után is csak egy régi készüléke marad, amin holnapra más romlik el, és talán már azon a pénzen, amit rákölt, tudna venni újat.Lehetséges, hogy csak elkoszolódott a lencséje. Érdemes megpróbálni, óvatosan megtörölni jól átitatott, tiszta alkoholos fültisztítóval. Fontos, hogy tiszta alkohol legyen, mert ez nem károsít, és foltmentesen szárad. (Lehet kapni spéci tisztítófolyadékot is hozzá, de az alkohol is bőven jó)
A másik megoldás, hogy rákeresel egy ugyanilyen használt lejátszóra, aminek másik része rossz, és az olvasóegységet kicseréled benne.
Talán fel kellene hívni előbb a szervizet, hogy kb. mennyiért vállalnák a javítást. Ha sokért, akkor először alkohol, ha nem segít, akkor komolyabb a baj, és cserélni kell az olvasóegységet.
Bár ez csak az én véleményem. Nekem egy minihifim van, ami szintén nem akarta a lemezeket olvasni, csak 10-ből 1x. Megtisztítottam alkohollal, és most 10ból 9x beolvassa elsőre a cd-t.
-
vzoltan87
tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves Orion dvd 5600 típusú lejátszóm, amivel eddig meg is voltam elégedve, eltekintve attól, hogy pendrájvról nagyon lassan indítja el a filmeket (1,5 perc kb. ) Nem tudom, hogy ez normális-e, de eddig nem zavart. Az újabb filmeknél (avi) egyre gyakrabban fordul elő az, hogy nincs hang, de a régiekkel semmi gond. Szerintem frissíteni kellene rajta a FW-t, és az megoldaná a problémát, de az Oriontól azt a választ kaptam, hogy ha baja van a készüléknek, azt nem oldja meg a FW-frissítés, és egy hibás telefonszámot. Szóval nem lettem kisegítve.Valaki meg tudná mondani, honnan szerezhetek ehhez a készülékhez firmwaret, hogy az újabb avi-kat is tudjam nézni rajta? Vagy hol kellene feltenni a kérdést? Google nem segített.
Üdv!
-
belinho
senior tag
Hello!
Úgy néz ki bedöglött a jó öreg asztali dvd lejátszó!
Nem olvassa a dvd-t, csak az audio cd-t!
Gondolom az olvasófej adta meg magát!
Mennyibe kerül egy fej és a csere egy szervízben, vagy inkább érdemes venni egy újat? -
animatrix11
őstag
üdv
dvd lejátszót szeretnék, ami blu-rayt is le tud játszani és usb is van rajta, milyet érdemes?
Fontos hogy usb-n kersztül mindent kezeljen, hallottam, hogy nem minden ismeri fel a külső 2,5"os hddket
illetve mi a 3d lejátszás? azt a tv-nek kell tudnia nem? vagy a filmből csinál valami kamu 3d-t
olyan 15-25e ft között gondolokozom, vannak samsung, philips stb márkák már elérhető áron -
Geresics
addikt
Hali!
Tróger módon kivételesen nem olvastam vissza, szóval sorry, ha már volt erről szó!
Olyan asztali DVD lejátszót keresnék, aminek van DVI vagy HDMI bemenete és SCART kimenete.A célom, hogy a "régi" 72cm-es (Thomson 100Hz-es) TV-men tudjak nézni filmeket, amiket a számítógépemről játszom le. Mivel a gépem a TV-vel közvetlenül nem tudom összekötni, ezért arra gondoltam, hogy a PC->DVD->TV megoldás működőképes lehet, ha létezik ilyen DVD.
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Nagyon hosszú ideje kínlódom már tv-vel, dvd-vel, remélem ti tudtok segíteni.
Szóval vettem a nagymamámnak egy Phillips tvt. Oké, full HD, oké, lejátszik pendriveot. De közelebbi ránézésre kiderült, hogy csak FAT32-es pendriveot olvas, tehát pendriveról amúgy is lehetetlen neki HD filmet adni. Ráadásul, ha egy pendriveon több, mint 256 fájl van, akkor véletlenszerűen nem fog lejátszani néhányat.
Na mondom, nem baj, megoldjuk: vettem neki egy Phillips DVP3990 DVD lejátszót nagyon-nagyon sok pénzért. Megnyugodtam, DVDt szépen játszik, sőt NTFS pendriveot is lát. (Ez is vicces, a leírás szerint csak FAT...) De ez meg nem hajlandó MP4-et sem lejátszani már. Tehát gyakorlatilag avit hajlandó lejátszani. Úgyhogy szerintem viszem is vissza.
Nincsenek nagy igények: filmet nézni, képeket nézni pendriveról, lehetőleg nem 640*480-ban! LEHETETLEN EZT 2012-BEN MEGVALÓSÍTANI??? Kérlek, segítsetek! -
Ramoskaa
senior tag
természetesen backup *
-
Ramoskaa
senior tag
Sikerült! ezzel minden rendben!
Bár az előzőbe benne hagytam egy másolt amerikai pités lemezt.. ez gáz lehet? -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! A Segítségeteket szeretném kérni! A mai napon vettem egy sony sr-360b dvd lejátszó készüléket. Gondoltam jó választás lesz ,mert háth még is csak Sony.. gari papír kitöltve stb. hazaviszem bedugom és valami ocsmány egy menürendszere van (2012-t írunk ,de ez borzalmas, bonyolult mozog valami a háttérbe meg ilyenek). Hallottam oylanról, hogy elvileg ha 3 napon belül visszaviszem akkor cserélhetem.. tehát még elvileg csütörtökön vissza vinném és erre lecserélném LG ráfizetve egy ezrest, mert annyi a különbözet, most vettem észre ,hogy az LG van HDMI kimenet is ,tehát nagyon jó árba van.. Kérdésem tehát: Felbontottam és a garit kitöltöttük, ennek ellenére ,ha 3 napon belül visszaviszem szerintetek engedik cserélni?
köszönöm előre is -
gyulank
addikt
Ezt én is olvastam, de ettől még nincs mit telepítenem, még ha a fordításból tudnám is, hogy hogy kell. De garancia már nincs rajta, és videónak ismeri fel a wmv, srt, txt fájlokat, de nem játssza le őket, és át sem ugorja, szóval, ha akad egy ilyen fájl, közli, hogy nem tudja lejátszani, és nem ugrik automatikusan valami másra amit le tud játszani. Persze, ha nem ismerné fel lejátszhatóként amit nem tud lejátszani, akkor nem akadna el. Tudom, hogy a wmv videó, de ugyanazt produkálja, mint a txt esetében. A menüje pedig olyan, hogy kilistázza a képeket, a zenéket, és videókat, szóval mást nem is jelenít meg a zenékben, mint hangfájlokat, ezért a videók közt nem szabadna ilyeneknek lennie.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
LG HT202SF-CU-ra tud valaki FW frissítést? Évek óta keresek, de nem találok. -
Mans20
addikt
Elég kihalt a topik,van valakinek Philips DVP3850-e?vagy Sony DVP SR350?mert holnap tervezek venni egy lejátszót,de nem tudom melyik márka lenne jó,lényeg hogy usb is legyen,meg 11000ft körüli.
-
jeni
félisten
Nekem a friss LG Blu-Ray 550 (faternak vettem meg) magyar menüs az ami bejött,de nagyon jó lehet a sima DVX-H698-s lejátszó az is igaz az 17000 Ft körül van de tud MKV-t lejátszani.Az is magyar menüs. A feliratot is jól kezeli. A korábban vett saját Philips BD-7300 hiába jobb összerakott nehezebb lejátszó az nem tud minden feliratot kezelni,holott az is tudja a MKV-t kezelni.
Helyedben valamilyen LG márkából választanék.
10000 Ft alatt nehéz találni jó lejátszót. Még használtan sem nagyon.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Milyen 10e ft alatt lelátszót érdemes megvenni, ami fogad cd/dvd van rajta USB bemenet és ezen keresztül is tud képeket lejátszani, ha filmeket is tudna, az csak +pont. Családi videók és képek lennének rajta nézve, nem kell HD.
Amennyire láttam léteznek ilyenek:
Én kb a Samsung DVD-D530, Philips DVP3850 USB találtam, ami talán szóba jöhet.
Csak nem tudom melyiket érdemes. Köszönöm! -
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Két lejátszóval kapcsolatos tapasztalatomat osztanám meg, hátha valakinek segít a választásban. Árkategóriában mindegyik a 10es vonal.
Samsung D360: eddig minden filmet lejátszott, USB-ről is jól működik, de a lemezkezelése borzalmasan hangos, kifejezetten zavaró!
Orion 5100: külcsinyre nem annyira tetszetős, mint a samsung viszont cserébe halk és szintén "mindent" visz, usb is van rajta. -
Fehércápa
aktív tag
Sziasztok! 10 ezres kategóriában mit ajánlátok? Tudjon divx-et és lejátsza az írt dvd-ket, ennyi! Esetleg philips Dvp3800 ?
-
zsoltix
tag
válasz
Core2duo6600 #2067 üzenetére
pontosan ilyen lehetoseget nem talaltan, de ugyan ugy van beallitva mint egy masik lg keszulek es azon van beszed hang is.
-
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
segítsetek picit, volt egy orion dvd lejátszóm ami elkezdett csipkedni, amit a fázis ceruza csak megerősített, nem is akarom megjavíttatni volt vagy 8 e ft, visszaüt az olcsóság
de az igazság az, hogy nem is szánok rá sokkal többet
ezeket kéne tudnia:
játsza le a pizzát is, najó divx elég
ha lehet usb-s legyen
legyen azért egy scart rajta
legyen 10k huf környékénha tudtok alternatívát konkrét bevált típust megköszönném a segítséget
tisztelettel:
-
zsoltix
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Lg DVX382H típusú dvd lejátszóm ami elvileg minden formátumot lejátszik videó terén és hang terén is, videó terén nincs is baj, viszont a divx es filmeknél amik a52 kódulásuak tehát ac3 azoknál nincs beszéd hang vmiért csak tátognak az emberek minden más hang hallatszik. Mi lehet a probléma? Sima scarttal van a tv re kötve több scart kábellel is próbáltam. Köszi előre is. -
blecky27
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy LG házimozit,de több problémám is van vele.Sok divx filmem ugrál.Nézhető,de idegesítő.Mire figyeljek oda,ha ki írok egy filmet?Másik problémám vettem pendrive-ba 8 GB-os micro sd kártyát rá teszem a filmet,de a házimozim nem olvassa.Azt írja ki no data.HDMI csatlakozó is van rajta,de ha össze kötöm pc-vel csak kép van,hang nincs.
-
Létezik olyan DVD, ami a blu ray lejátszók szolgáltatásait nyújtja?
- LAN/WiFi (DLNA)
- USB
- ISO/m2t/mkv konténerek támogatásaNem kell semmi 3D meg HD, de hdmi kimenete is legyen
-
Gstyler
senior tag
vátozott a felállás
5.1 OFF
a lényeg csak annyi, h a lehető legtöbb divx kódolást tudja és megbízható legyen!
(ajándék lesz, uh újat szeretnék) előre is köszi a javaslatokat / tapasztalatokat! -
Gstyler
senior tag
itt egy másik Orion, szintén 5.1-el! [link] esetleg vkinek tapasztalat ezekkel kapcsolatban???
-
valory
tag
válasz
Gstyler #2053 üzenetére
Szerintem nagyon esztétikusan néz ki, a lejátszó is és a távirányitó is. Ha Philips chipsettes (MediaTek) akkor sztem megveheted. Esetleg nézzél Ferguson lájátszókat, azok Plilips chipsettel vannak felszerelve és nagyrészt meg volt mindenki elégedve velük (voltak analóg 5.1 kimentetellel, sztem az újabakon is kellene legyen)
Üdv. -
Gstyler
senior tag
Tyűűűhaaa, azt hittem, hogy csak úgy simán kicserélem a régi lejátszót egy újra és kész...
(A tv-re scarttal van rákötve + még van hozzá az 5.1-es cucc.)
Sajnos az ajándék miatt a használt lejátszó, annyira nem játszik.
Hát akkor nézek vmi noname cuccot a teccsóbaha nincs más ...
-
jeni
félisten
válasz
Gstyler #2046 üzenetére
Oppo már csak Blu-Ray-ban gondolkodik
mivel a legkisebb szériában is benne van a analóg 5.1/7.1 kimenet,igaz a scart már nem -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Gstyler #2046 üzenetére
Mert annál olcsóbb az előállítás,és ha minőségi cuccot veszel akkor az már 100000 Ft feletti kategória.
Van itt a prohardveren régebbi Pionerr 656-s de az nem tudja DIVX-t.
Denon,Marantz,Sony,Onkyo,Yamaha,Panasonic (bár ennél ritka) stb..
vagyis a drágább kategóriákba építik be.
Gondolom annyit nem szeretnél kiadni érte?
Sajni már tendencia,hogy az analóg részt szándékosan kifelejtik. -
jeni
félisten
válasz
Gstyler #2042 üzenetére
Hello
Az 5.1 hangkimenetes az csak a noname lejátszók lehetnek az adott 20000 Ft alatti ár sávban.
Vagy egy korábbi kiadású minőségi DVD lejátszó közül keressél. Itt a P.H-n vagy a Vaterán lehet találni olyanokat.
Nekem Panasonic DVD S100 lejátszóm 5.1 DIVX/scart van mellékesen de azon bejönnek a filmek de feliratot legalábbis tegnap nem tudtam behozni vele. Ellenben a LG BD650 bejött pedig az egy egyszerű olcsó Blu-Ray játékos. Igaz azon nincs se 5.1 se OPTIKAI KIMENET se COAX se SCART.
A korábbi lejátszókon az XVID kicsit gázos lesz a lejátszás ha egyáltalán felismeri. -
Gstyler
senior tag
Sziasztok! A régi lejátszómat szeretném lecserélni egy új divx-es-re.
Olyan lejátszót keresek:
- amelyikre a meglévő 5.1-met rá tudom kötni,
- SCART csatlakozó,
- a lehető legtöbb kódolású (divx (3,4,5), xvid stb.) formátumot kezeli.Ha valakinek vannak pozitív tapasztalatai a lejátszójával kapcsolatban, akkor legyen szíves segítsen. Előre is köszi!
-
jeni
félisten
a gyereknek is Philips 5990 van de nem hinnem,hogy a 3880-s jobb lenne. ha van vevo ra akkor eladnam a helyedben. az uj nem tud tobbet.kerdes van-E GARI HOZZA?
kulsoleg a 5990 szebb
a 3880 van frissites hozza -
-
valory
tag
Sziasztok,
gyors kérdésem lenne: kaptam valakitől egy zsír új, bontatlan csomagolású Phlips DVP3880 lejátszót (HDMI, USB,... google többet mond róla) és azt szeretném megtudni, h a régi, bevált DVP5990 (HDMI, USB,... google többet mond róla) lejátszómtol váljak meg, vagy inkább adjam el ezt az újat? Van ezis olyan jó minőségű? Firmwarerezési lehetőség (hol? ahonnan a régihez töltöttem, ott ehhez nincs)? Ha igen, akkor ez marad, mivel csak új...
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
jeni
félisten
Találtam még egy ilyet LG DVX-689H ami még a MKV fájl-t is letudja játszani holott ez a Blu-Ray sajátossága
-
Tompie
őstag
Tudna valaki ajánlani divx-es asztali DVD lejátszót?
Mivel ajándékba lenne nem akarok noname-et venni, de nagyon drágát sem akarok, olyan 10e körül. Legyen rajta scart (a mostani TVn csak az van) de legyen rajta HDMI is (gondolva a jövőre). Nem nagyon találok normális használható infókat Philips, Orion márkákról, egyedül edigiten de ott leginkább szidják mind a kettőt. Vagy egyéb márkák? Persze olyan javaslatokat várnék elsősorban akinek tapasztalata van az adott márka adott típusával kapcsolatban.
Előre is köszönöm! -
Abri
senior tag
hy all
LG DVX492H -n hogy frissítek firmware -t?? -
flash-
veterán
sziasztok
asztali divxes lejátszó nem képes ezt lejátszani.miért nem?
Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Advanced Simple@L5
Format settings, BVOP : 2
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Muxing mode : Packed bitstream
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Duration : 1h 10mn
Bit rate : 892 Kbps
Width : 512 pixels
Height : 272 pixels
Display aspect ratio : 1.882
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.256
Stream size : 449 MiB (87%)
Writing library : XviD 1.0.3 (UTC 2004-12-20)Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Mode extension : MS Stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 1h 10mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 61.4 MiB (12%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 24 ms (0.60 video frame)
Interleave, preload duration : 150 ms
Writing library : LAME3.90.
Encoding settings : -m j -V 4 -q 2 -lowpass 17.6 --abr 128 -
Darth_Revan
veterán
Hi
Gondolkodom most egy Orion DVD 3000 lejátszóban, meg tudná mondani valaki, hogy ez kezeli-e a DVD+RW lemezeket (egy rétegűt és kétrétegűt is esetleg)? Ami most van lejátszóm nem kezeli, csak DVD-RW lemezeket -
flash-
veterán
Szerintetek melyik a jobb márka asztali dvd lejátszók terén?Millenium vagy Orion?
egyáltalán érdemes venni ezeket a márkákat?cél divx filmek nézése.
Azért döntöttem e két márkánál mert ezeken a játékosokon van analóg 5.1 kimenet!!
-
Bargab
tag
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Van egy Scott MDX 40 audio rendszerünk, de meghibásodott, viszont nem találom hozzá a számlát, papírokat.
Szerintetek hova lehet egy ilyen készüléket elvinni javíttatni?(A meghibásodások
- minden egyes kikapcsolás után törlődik a memóriája, és folyton újra kell hangolni a rádiófrekvenciákat benne,
- felgyorsítja a cd-ről/usb-ről hallgatott mp3-akat, élvezhetetlen, mintha kis manókat hallgatna az ember.)Esetleg tudtok mondani a PH!-n vagy máshol a neten a témával foglalkozó szakmai fórumot?
-
flash-
veterán
sziasztok
nekem az lenne a kérdésem hogy az asztali dvdlejátszók lejátszanak hdrip,és bluray rip filmeket?
pl ilyet:
Video Codec.........: XviD Audio Format.......: AC3 2.0
Video Bitrate.......: 1809kb/s Audio Bitrate......: 192kb/s
Video Resolution....: 720x400
Video Fps...........: 23,976
Bits/(Pixel*Frame)..: 0.262 -
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Sony asztali dvd lejátszóm, eladó. HDMI kimenet, 1080p felskálázás, mindeféle divx, avi, xvid stb, formátumot felismer és lejátszik.
Kb 2 éve vettem, olyan mintha új lenne.
Ha érdekel valakit akkor írjon privit.
Üdv. -
Bendőke
tag
Én is segítségért folyamodnék hozzátok. Szükségem lenne egy DVD/DivX, Xvid lejátszóra, elfogadható áron, HDMI kimenettel. Megnéztem a korábban említett Sony DVP-SR600H-t, az adatlapján nem szerepel az Xvid támogatás, egyébként mindenben megfelelne. Tud valaki hasonlót?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ja, igen, az sem hátrány, ha USB-t tud fogadni.
-
-Rahan-
tag
Szeretnék vásárolni egy DVD lejátszót. Most Millenium márka van használatban, de a filmeket csak egy gigabyte méretig játssza le, mely napjainkban igencsak problémás. Nem tudom, hogy meg lehet-e oldani ezt a hiányosságot. Más problémám nincs, sok formátumot problémamentesen lejátszik, divx, xvid. Szeretnék vásárolni legalább egy ilyen szintű asztali lejátszót, de ne legyen mérethatár se egy se két gigabytenál. Ha pendrive-ot is képes fogadni és nagyobb felbontást is tud (720p) az még jobb lenne, de ha ezek elmaradnak az sem probléma, csak megbízható legyen. Az a legrosszabb, hogy egy ismerősömnek a Millenium márkából egy régebbi típusa van, amelynél nincs nincs lejátszási mérethatár.
-
Fejes Péter
tag
-
kisti
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tud segitsen nekem Budapesten.
Egy DVX492h DVD lejátszó távja ( AKB35840202 ) kellene ócsójé v. kölcsönbe , hogy az univerzális távomat betanithassam arról pár hiányzó funkcióra!
Előre is köszi!
K. István -
Zoli-206
senior tag
válasz
zsoltgy #2018 üzenetére
A Sony DVP-SR600H most a Cora-ban 10 ezer HUF. HDMI csatlakozó, USB, FULL HD felskálázás. Egyébként LG-t vagy Samsungot javaslok.
szerk: Ha a TV-d tud HDMI-t akkor csak HDMI-st vegyél, mert a SCART-nak elég gyenge minőségű a képe és érdemes a FULL HD felskálázásra "beruháznod"... megéri!
-
zsoltgy
csendes tag
Sziasztok,
segítségetek szeretném kérni, hogy milyen dvd lejátszót érdemes venni. Kb 10ezret tudnék áldozni rá, USB kimenet és feliratkezelés, megbízhatóság lenne a lényeges tulajdonság. -
Sziasztok, tegnap bevásároltam Tescoban egy Orion DVD-5400-at, és itthon vettem észre, hogy a bontatlan(!) dobozban lévő lejátszó poros, nincs a dobozban se szivacs, se hungarocell semmi, a távirányítóval volt kitámasztva hogy ne lötyögjön és hiányzika az egyik gumilába meg én nem mondanám hibátlan esztétikai állapotúnak. Tehát felmerült bennem a gyanú, hogy kiállított darab volt, ami eleve sokkal kevesebbet ér(ne). Vigyem vissza? Esetleg kérjek mást helyette? Sz*r az orion? HDMI miatt vettem ezt 9690-ért, holott 2-vel olcsóbban is van azonos tudású nem hdmi-s, de ez eleve használható ezen? Visszaveszik egyáltalán? Lehet elzavarnak hogy miért nem vásárláskor néztem meg a terméket.
-
jegenye77
addikt
Van egy ORION típusú dvd lejátszóm.
Egy ideje /kb 2hónap/nem használtam.A minap gondoltam halgatok rajta zenét és el is indítottam de nem volt hangja.A tv-n se és az erősítőn se.
Ha teljesen felhangosítottam akkor nagyon halkan szólt,de sistergett is rendesen.
Másik tv-vel is és másik kábellel is ez csinálta.Optikai kimeneten és rca-n is.
Mi lehet a baja?Elszállt benne valami? -
beci
őstag
Sziasztok.
2 asztali játékos közül kellene választanom,de nem nagyon értek hozzá.
Árban megegyeznek.
Az egyik az Orion 3600,a másik a Hyundai DV2X227DU.
Melyiket ajánlanátok?
Köszönöm. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy millenium mn 9605 dvd lejátszóm. Nincs vele semmi gond(elötte is millenium volt)
azon volt display gomb ezen nincs. És így nem tudom hány csatornás az adott film amit nézek. Van rá valami megoldás?? -
ep75w
csendes tag
üdv mindenki.
ezek az olcsó max 10ezres lejátszók mekkora vinyót képesek lekezelni max?
konkrétan, adott egy simbio sdvd-36g1. ehhez gondoltam külső hdd-t. olyan 320 giga méretben, és mindenképp saját külső táppal, mert ezek a lejátszók szerintem gyengék tápban is.
-
Szerdzsóyx
csendes tag
Hello
Nem tudom eldönteni melyiket vegyem Philips DVP3520 vagy Samsung DVD-C550. Szerintetek melyik a jobb/rosszabb és miért? -
morpheuss12
tag
Hali mindenkinek.
Karácsony előtt vettem egy Orion DVD 5600 típusú DVD lejátszót avval a reménnyel ,hogy a DVD lemezeket szépen felkonvertálja 1080i-re ( ezt írja a használati útmutató ) de nem így van, sőt teljesen kockás minden él a filmen ami nagyon zavaró. Nem tudja valaki véletlenül mi lehet a probléma ?
-
pbarna
csendes tag
Szia.
Bocs hogy későn reagálok, de nem értem rá eddig.
Megoldódni vélem a gondot, mert rájöttem hogy a pendryvok működése között nagy különbségek vannak.
Én eddig egy 4 gigás Take MS nevezetü cuccot dugtam bele. Aminek az észrevételem szerint bedugáskor kigyullad egy piros led és adatátvitelkor az villogásra vált. Adatáramlás megszünésekor nem alszik ki a led, hanem továbbra is folyamatosan ég.
Kipróbáltam egy Kingstont, amelynek a lámpája csak akkor villog amikor adatforgalom van.
Úgy gondolom hogy engem ez a dolog zavart be és véleményem szerint sérülés nem töténhet a Take MS pendryvnál sem, mivel a ledje ha folyamatosan ég is, de a lejátszót Disc módra kapcsolva tuti hogy nincs adatátvitel.(szerintem).
Vélemény ??? -
Unicum75
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is egy Millenium típusu (a Tescoban volt akciós most karácsonykor, USB,HDMI..stb.) játékos muzsikál. Az a bajom vele, hogy a hang néha gondol egyet és egyszerűen átvált fülsiketítő zúgássá. Különösen a régebbi filmeknél csinálja, de egy-két újabbnál is. 5.1.-es rendszerre van rákötve. De ha azt kikapcsolom és csak TV-n nézzük, házimozi nélkül, ott is elmegy a hang és átvált zúgássá. Valakinek van ötlete hogy miért. Vagy esetleg más is találkozott a problémával? -
ANT
őstag
Ha USB-ről visszaváltasz Disc-re, a pendrive lednek szvsz nem szabadna tovább világítania, mivel az csak folyamatban lévő olvasási műveletet jelez. De erről ugye ekkor már nem beszélünk. Na most ha leválasztás után még valamit szüttyög a pendrive, és ekkor kihúzod USB aljzatból, attól megfeküdhet.
Mindenesetre nálam leválasztás után már nem világít a pendrive-on a led. -
FLATRONW
őstag
Sziasztok.
Van egy Millenium DVD lejátszóm. A probléma az lenne, hogy az általam égetett 1 gigán felüli filmek 1 gigán felüli részét nem játszi le. Arra gondoltam, hogy ez is egy olyan lejátszó amelynél 1 gigás korlát van, de a mások által égetett 1 gigánál nagyobb filmeket pedig végigviszi. Nem tudjátok, hogy mi lehet a hiba. Nem akarom a filmeket feldarabolni. -
pbarna
csendes tag
Szia.
Köszi a reagálásodat.
Nekem is van a távirányítón egy USB/CARD gomb. Azzal tudok a lejátszási módok között lépkedni. Azt szeretném megtudni hogy amikor USB-ről DISC-RE lépek nem kellene e elaludnia a pendryve lámpájának, mert nálam az folyamatosan ég. Elegendő e csak Disc módba állítani a lejátszót, ahhoz hogy kihúzhassam a pendryvot, attól függetlenül hogy folyamatosan ég a lámpája.
Mert én úgy gondoltam hogyha kilépek az USB módból vagy a távirányitón megnyomok egy gombot annak csatlakozója áramtalanítva lessz, és így biztonsággal kihúzhatom belőle a dolgokat.
Nem sérül e meg a pendryv vagy a kártya esetleg a küső hdd azzal, hogy úgy húzom ki hogy áram alatt vannak? Ez a jelenség minden USB-s lejátszónál így van e, vagy csak nálam?
Hozzánemértésem miatt nem akarnám szétkúrni a lejátszót, vagy a beledugott cuccokat.A választ előre köszönöm.
-
ANT
őstag
A távirányítón nincs USB gomb? Valami olyasmi, mint az enyémen. (Play/pause gomb fölött.) Én ezzel le tudom választani az USB-t, és a lejátszó visszavált az optikai drive-ra.
-
pbarna
csendes tag
Sziasztok.
Aminap vettem egy ORION 5600-as asztali lejátszót,usb és kártyaolvasóval felszerelve.
A leírásban szereplő lemezeket és formátumokat szépen kezeli.
Egy gondom van vele, ami nem is biztos hogy baj, csak lehet én vagyok járatlan ebben a dologban.
Kikapcsolt állapotban a pendryvot bedugva annak már ki is gyullad a lámpája, tehát ilyenkor is áram alatt van a foglalat.
Bekapcsolás után betölt, lejátszik (ok).
Azt szeretném megkérdezni hogy ha ki akarom húzni a pendryvot, nem kell e előtte leáramtalanítani az usb / kártyaolvasó foglalatot, a meghibásodások elkerülése végett?
Ha mégis kell akkor azt hogy lehet, mert ez nekem sehogy sem sikerül. Kikapcsolás után is ég a pendryv lámpája folyamatosan, csak akkor alszik ki ha kihúzom a konnektorból. A leírásában erről semmilyen info nincs.
Zavar a dolog mert tudtommal az olyan finomelektronikai dolgokat mint, pendryve, usb-s Hdd, stb.. áram alatt nem célszerü széthuzni ( pl.Windows: hardver biztonságos leállítása).
Vagy az ilyen egyéb usb-s készülékekre más szabályok érvényesek??
Ez ügyben ha valaki el tudná oszlatni kételyeimet, vagy megírná a leáramtalanítás módját,nagyon köszönném.
Ui: Vagy megint sikerült egy selejtes szart rámsózni a Tesco-ban??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Router gondok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Metal topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- MSI Stealth 15M A11UEK 15.6" FHD IPS i7-11375H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest