- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Siker!!!!!!
Elkezdtem játszani a wpa_supplicant.conf paramétereivel a leírása alapján: [link]
Nagynehezen kikísérleteztem, hogy tudja ez a rejtett SSID-t, csak kicsit trükkös paraméterekkel!
Az ap_scan=1 maradnia kell változatlannak, annyi kell csak, hogy a network blokkon belül beszúrjon az ember egy sort:
scan_ssid=1De aztán megoldani, hogy ez boot során automatán lefusson nem volt egyszerű!
Először is csináltam látrehoztam egy példányt a helyes, javított wpa_supplicant.conf fájlból a /system alatt.
Majd rájöttem, hogy az initből meghívott wifidaemon hozza létre a /tmp alatt a config fájl majd hívja meg a wpa_supplicant programot és ez ugye időbe telik. Korábban hiába másolom a /tmp-be a fájlt, mert utána felülírja a wifidaemon a saját verziójával. És ugye azt is meg kell várni, hogy elindul a wpa_supplicant mielőtt kinyírom a kill-el és elindítom újra a már javított fájlommal.Ezt úgy tudtam megoldani, hogy figyelem a wpa_supplicant által létrehozott wlan0 socket fájlt, amint ez a fájl megjelenik, indulhat a móka!
A lényeg, hogy végül ezeket a sorokat kellett a /system/init/ipcam.sh végére biggyeszteni:
file=/tmp/run/wpa_supplicant/wlan0
while [ ! -e "$file" ]
do
sleep 3
done
cp /system/wpa_supplicant.conf /tmp
killall wpa_supplicant
rm /tmp/run/wpa_supplicant/wlan0
wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -d -c /tmp/wpa_supplicant.conf &Így mostmár újraindítva automatikusan fel tud lépni a rejtett SSID-s wifire is!
Teljesen saját munka, ez a neten sehol nincs még dokumentálva kereséseim alapján.
Akinek hasznos. használja egészséggel!Azért tényleg röhej, hogy a kínaiak ezt nem tudták beletenni!
Egy rohadt sor lett volna abban a szerencsétlen config fájlban! -
Andralin
aktív tag
Sajnos az /etc az read-only fájlrendszeren van.
Már próbálkoztam a wpa_supplicant leállításával és újraindítással a módosított scan paraméterrel, de hiába.
A /system az eeprom-on van, írható és emlékszik a módosításokra boot után is. Ide mentettem a wpa_supplicant.conf átírt példányát. Egy scripttel felülírom a /tmp-ben a config fájlt az újjal, kikillelem a wpa_supplicant processzt majd újraindítom:cp /system/wpa_supplicant.conf /tmp
kill 127
rm /tmp/run/wpa_supplicant/wlan0
wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -c /tmp/wpa_supplicant.confEzek után sajnos nem tér vissza a wifi-re egyáltalán, hosszabb idő után se, ha kapcsolgatok hidden vagy sima SSID között az AP-n, akkor sem.
Azt tudom, hogy az SSID rejtése nem sokat ér, sőt, megfelelő linuxos progival némi hallgatózás után a wifi jelekből vissza lehet fejteni a rejtett SSID-t is.
Nagyjából annyit ér az egész, hogy laikus szomszédok nem látják az AP-met.
De azért dühítő, hogy az összes többi eszközöm, köztük jópár okoseszköz gond nélkül támogatja a rejtett SSID-t, csak ez a kamera nem! Már 6 éve így van beállítva ezért nem fogom csak emiatt megváltoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged