- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Végül levadásztam egy surface pro-t, még az első szériásat és ezen próbálkozok a mobilitás végett az intuos pro mellett, így gondoltam megosztok veletek néhány tippet hozzá.
A gyári tolla nincs meg, így egy műanyag tollba rejtett Galaxy Note ceruzát használok hozzá, később majd beszerzek hozzá egy olyat amin radír is van. Sajnos se az Intuos Pro, se a Graphire 4 ceruzáját nem látja.Életmentő: Ezen leírás alapján csináltam egy gyorsgombot a tálcára amivel ki-be lehet kapcsolni az érintőképernyőt. Így nem zavar be a kezem soha, mert bár van benne védelem, azaz ha a tollat érzékeli, akkor kikapcsolja a kéz érzékelést, de sokszor hibázik.
Emelett befogtam hozzá egy mini bluetooth billentyűzetet, amivel kiválóan lehet kezelni a gyorsgombbokat. (Az enyémet 4-5 éve még androidhoz és iphone-hoz árulták, de ugyanerről van szó.)
-undo/redo
-forgatás
-különböző ecseteknek és radírnak
Az összes szükségeset beállítottam egy-egy gombra egy halomban, így mindent elérek egy ujjal.
Ezt a kis billt mint egy távirányítót bal kézben tartva nagyon jól lehet dolgozni. Többet nyújt, mint az Intuos Pro express key rendszere.Mivel nem egy friss gépről van szó, így vannak hátrányai is bőven.
A felület csúszik, ezt szokni kell.
Tud melegedni a gép, de még éppen nem zavaró eddig.
Az akkumulátorról nagyjából 4 órát megy csak. (Proci teljesítményt kicsit korlátozva akkuról és 25% fényerő mellett, napfényen nyilván ez kevés lenne.)
A hardver sajnos kicsit kevés a Photoshop-hoz, de én amúgy is a Paint Tool Sai-t használom, abból is a Ver. 2-t. Ez gyönyörűen működik a gépen és nagyobb ecsetmérettel is megfelelő sebességgel lehet rajzolni/festeni.Sajnos ennek a gépnek a kitámasztója még csak egy állást ismer, ami elég meredek, így sokszor kell kitámasztani az éppen közelben található tárgyakkal, erre még próbálok megoldást találni.
Jah és a legfontosabb, maga a ceruza pontossága. Nem lehet egy szinten említeni az intuos pro szériával, de kellemes meglepetés volt. El kell szórakozni a kalibrálással, hogy az éppen aktuális nézőpontból a ceruza hegye alatt legyen a kurzor, de használható. Egyedül a képernyő széleinél van egy kis csúszás, ott akár fél centire is el tud mászni a hegytől bárhogy kalibrálom. Ezzel együtt kell élni ezeken a gépeken.
Feltettem a Wacom Feel driver-t is hozzá, ebben már lehet állítani a hegy érzékenységét és az oldalgomb funkcióját a ceruzán, de továbbra sincs pressure curve állítási lehetőség. Ezt a programban lehet még állítani, ha van rá lehetőség. A sai-ban pont nincs.
Remélem nem gond, hogy ide raktam ezt a kis szösszenetet, de hátha segít valakinek.
További szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Gigabyte G5 15 coll i5-11400H 32GB RAM 1000GB SSD Nvidia RTX 3060 6GB
- AKCIÓ!! HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- AKCIÓ!!!,Asus 7.gen.A9 (3,6Ghz),R5+AMD 8500m 2GB VGA,DDR4 RAM,120GB-1TB SSD,jó akku
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest