Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
válasz #73749248 #54438 üzenetére
A digital ocean egy népszerű VPS szolgáltató is, így elképzelhető a szándékosság, (mert sokan azt hiszik, ha nem az otthoni gépükről támadnak, nem lehet őket visszanyomozni...) Ha jól tudom tiltanak is minden "illegális" dolgot. Érdemes lenne a support címükre egy emailt intézni, hogy téged folyamatos "támadás" ér erről a címről és ha nem is tudják kinyomozni a VPS tulajt(bitcoinnal fizet, VPN-t használ), de van rá esély, hogy letiltsák. Mondjuk, ha direkt te vagy a célpont akkor másik szerverről később folytatódni fog az egész.
Jobb esetben tényleg csak egy alkalmazás kérés és a digital ocean megmondja melyik cég használja, ebből már következtethető az alkalmazás.
Én először vírustalanítanám az összzes eszközt, aztán írnék a diginek/digital oceannak.
Edit: még megszüntethető lenne a dolog, ha natolt ip-t kérnél a digitől, persze ha nem okoz gondot.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
-
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #54590 üzenetére
Ilyen nem történhet meg egy ekkora szolgáltatónál, főleg hogy optikán szolgáltatnak és nem DSL-n, ahol manuálisan kell beállítani a vonalat a vonal szarsága miatt.
Kábelmodemes és optikai területen általában előre beállított profilok vannak, legalább is a normálisabb és felkészültebb szolgáltatóknál, tehát olyan hogy az up és a down megcserélődik olyan nincs, másrészt a hálózat véletlenül se lenne képes ennyit kinyomni, max. 1 gbit/s-t tudna felfele már csak az ONT portja miatt is, szóval ez így még véletlenül is hülyeség.
Az a mérés téves, nem is csodálkozom, hiszen speedtest alkalmazás, egyik alkalmazásuk se működik normálisan. Nekem az androidos anno 30/3-as neten 29/12-t mért 1-2 alkalommal, hogy hogyan azt nem tudom, de most is mindig felé lő 3-4 megával feltöltésben, az asztali alkalmazás meg még új, szóval hiába nem béta, akkor is ilyen szarul írt alkalmazás ami még kísérleti stádiumban van és mint láthatod, ilyen téves eredményeket ad, aztán meg rajta a csodálkozás. -
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #54603 üzenetére
Jó, de itt technikailag sem lehetséges, szóval mindegy.
Egyébként az én hülye szolgáltatómnál is volt ilyen, mikor bejött a 30-as kábelmodemes csomag és a 30-as konfigurációs fájlját a 60-as netéből állították elő, ugyan a 60-at megfelezték, de a feltöltés megmaradt 5 Mbit/s és egy jó ideig 30/5 Mbit/s volt a 30/3 Mbit/s helyett, persze észrevették pár hónap után, utána viszont nem fordult elő ilyen és nem is fordulhat, mert ha normális technikai háttérrel rendelkezik a szolgáltató, akkor olyan rendszerük van, ahol az ügyfélhez már egy meglévő értéket rendelnek hozzá, itt is a 30/5-öt nem csak én, hanem mindenki megkapta akinek ez a csomagja volt, nem véletlen vették észre -
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #55158 üzenetére
Az hülyeség, hogy a switchekkel van probléma, mivel azok csak egyszerű elosztók/kapcsolók, illetve vannak nem csak egyszerű switch-ek is, hanem menedzselhető ilyen meg olyan dolgot tudó switchek is, amiknél elképzelhető lenne ilyen konfigurálási probléma, csak hogy a DIGI általában nem menedzselhető switcheket használ, mert ugye az olcsóbb, tehát innentől kezdve ez a switches konfigurálásos rész nem állja meg a helyét, inkább valami helyi hálózati gebasz, vagy IP/port alapú limit okoz problémát, bár ha port alapon van, akkor érdekes lenne, mert belföldre is szarnak kellene lennie, szóval inkább IP alapon, lehet annak a tartománynak amibe vagy nincs megfelelő külföldi sávszéle, mert mondjuk nem x, hanem y külföldi elérésre (attól függ hány külső szolgáltatóval szerződtek és szolgáltatónként mekkora sávszélességre) vagy irányítva, az meg már már szinte 100%-os kihasználtságon van, persze lehet még más probléma is, de én tuti nem a lépcsőházi switch-re kenném, főleg hogy egy egyszerű switch-nek fingja sincs, hogy külföldre, vagy belföldre forgalmazol, ergo még ha tudna akkor se nagyon szabályozhatna be ilyen módon.
Na meg ugye nem sok hálózati eszköz van ott, általában egy ONT van, meg egy, vagy több switch, az ONT meg megint úgy épül fel, hogy egy optikai port, egy vezérlő, meg egy x portos switch, ami megint nem tud ilyen problémát okozni.[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #55172 üzenetére
De hát ha a lépcsőházban másnak jó, neked nem, akkor a doboz már eleve kuka, mármint kiesett az egyenletből, egyébként is itt a PPPoE határozza meg a sebességet, de tudtommal ott nincs olyan, hogy belföldi, meg külföldi, csak simán hálózati sebesség van, ami meg olyan amilyen, ugye helyi hálózattól is függ, meg IP/Port alapon is és szerintem inkább ez lesz, válts IP-t PPPoE bontással és újracsatlakozással és minden egyes új IP-nél (persze ami nem ugyan abba a hálóba van, mint az előző) mérj sebességeket és amelyik jó, annál maradj amíg tudj, már ha tényleg ez a helyzet, de hát könnyen kiderül ilyen próbákkal.
Meg arra is kíváncsi vagyok, hogy véletlenül nem-e NAT-olt hálózatban vagy, mert ugye egy olyan hálózatban akár több száz eszköz is lehet egy IP alatt, ami miatt lehet ilyen limit, mondjuk hogy csak külföld fele az érdekes, de gondolom a DIGI-nek külföldre még annyi elérése sincs mint belföldre (és ez minden szolgáltatóra igaz), így nem kell nagyon csodálkozni, főleg ilyen csomagok mellett. -
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #55182 üzenetére
Én a routingot közel se ejteném ki (a tracert/traceroute megint más), mert az nem csak ennyiből áll, egy kicsit bonyolultabb a dolog, bár háttérinformáció nélkül ezt a témát nem nagyon lehet tovább boncolgatni, meg rákenni a dolgokat.
Egyébként a km se lehetne annyira gond, hiszen optika van szinte mindenhol, igaz mondjuk az USA fele optikán is megérezni a dolgokat, de mondjuk ide a szomszédba osztrákba vagy németbe, illetve oroszba nem nagyon lenne szabad, legalább is megfelelő sávszélesség és routing mellett.
A másik, hogy az IP is szerepet játszhat, nem is kicsit és még ha le is cseréled, ha nem másik címtartományból kapsz, ami másik útvonalon/szolgáltatón megy ki, akkor nem nagyon fog változni a dolog, mert ugyan azon az átjárón keresztül mész ki, kb. mint ha egy utcában egy másik házba költöznél, attól még az út ugyan olyan szar marad, csak te változtatsz rajta helyet, viszont ha másik utcába költözöl, akkor talán már jobb a helyzet, mindenesetre eléggé érdekes dolog ez is.
Amúgy én pl. azért fogom az IP-re, mert nálam általában megoldja a dolgot, mert volt hogy belföld és külföld is szar volt, először azt hittem a helyi kábelhálózat túlterhelt megint, aztán végül is miután a modem és router újraindítás sem segített, fogtam és kértem egy új IP-t, kaptam is másik tartományból és meg is oldódott a problémám, mondjuk igaz, hogy egy /23-as tartományból mentem át egy /24-esbe, szóval nem véletlen volt különbség, persze ha megfelelő hálózati eszközök lennének minden szolgáltatónál, akkor nem lenne akkor se probléma, ha egy porton 1000 user lenne, de mindegy, ugye a lényeg hogy minél olcsóbban meg legyen oldva. -
MaxCharge
csendes tag
válasz #73749248 #55597 üzenetére
Hát ismerek egy csúnya megoldást.
Lejátszasz LoL-on egy meccset. És utána van Logs of Lag nevű netes oldal, ahol kielemzi a packet lossod. XDMeg ugyebár windoson van cmd parancs is, amivel lehet pingeltetni. Biztos más op rendszeren is van hasonló parancs.
Mást nem ismerek.
-
őstag
válasz #73749248 #55674 üzenetére
Az baj, hogy sokan nem olvasnak, csak a reklámnak dőlnek be. A szolgáltatók csak saját hálózaton tudják biztosítani a minimumot (garantált sávszél), amit kilépsz onnantól még az sem nagyon kötelező. Nem véletlen, hogy a digi is csak a saját oldalán mért értéket fogadja el reklamációnál. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy korlátozott az országok és a kontinensek közötti kommunikáció.
-
Geth
veterán
válasz #73749248 #56059 üzenetére
Zárt port/NAT mögül is lehet torrentezni, még feltöltés is lesz. A gond azzal van, hogy ilyen szituációban a kliensed nem tudja reklámozni magát, ergó kívülről nem tud kezdeményezni másik fél, csak a kliensed tud proaktívan kezdeményezni.
Parasztosan: nem tudnak tőled kérni, csak te tudsz adniEz egyrészt erősen limitálja a kapcsolatok számát, mert nem erre lett kitalálva a protokoll, másrészt ha két ilyen passzív fél szembekerül egymással, nem lesz kézfogás (mindketten várnak a másikra).
Ebből a szempontból hasonló a történet FTP esetén a PASV portok szükségességét illetően. -
Manka76
senior tag
válasz #73749248 #56113 üzenetére
Kívülről csak a router látszik, a mögötte lévő gépek nem.
Mellesleg a routered tüzfalával van bajod ezért is gondoltam erre.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest