- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Joe123 #103331 üzenetére
Ez ki lett tárgyalva korábban: akkor (ahogy néztem) arra jutottunk, hogy akinek van érvényes szerződése most július előtt, az marad a 2019-ben, aki utána köt, az már az új 2022-t kapja.
Persze a gyakorlat majd megmutatja, hogy lesz...
szerk: mindenesetre én pénteken bemegyek a DigiPont-ra és a kispesti címre is kérek egy DigiNekem csomagot (még a 2019-et), hátha...
-
lócitrom
őstag
válasz
Joe123 #100415 üzenetére
+1
pontosan. akkor lesz érdekes a helyzet, ha április után beintenek nekik és a befektetők is kezdenek kikopni, hisz nem lesznek semmilyen kötvénnyel meg tenderrel megtolva, azaz nem lesz ingyen pénz és a lufi kipukkanhat. hozzáteszem ha komolyabb szélirányváltás történik már csak azért sem biztos a 4iG működése, mert beletúrtak az antenna hungária tulajdoni hátterébe, amit egyetlen kormánynak sem célszerű hagynia, mert köztájékoztatási szerepe van. minimum kiekézik belőle őket. így ha komolyan nekimennek a korrupciónak, akkor a 4iG holding sem biztos, hogy egyben marad.
-
so_ha
senior tag
válasz
Joe123 #100415 üzenetére
" ingyen állami pénzből dőzsölhetnek és engedhetik meg maguknak hogy ne a lehető leghatékonyabban működjenek"
"... a 4iG nagyon komoly tőkeerővel rendelkezik kormányzati hátszél nélkül is" -
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #99019 üzenetére
2 antennás AX telefon 160 MHz-en 2400-as linket tud abból át megy ez az 1500 megabit. Nem kell betojni itt kevesek fogják Bridge módban használni mert nem fog senki 2,5gigabit WAN / LAN portos routert venni emiatt. Vélhetően fullos ONT lesz hiszen azt kell majd használni fő eszköznek és az általános funkciók biztos benne lesznek
Telekom 2/1 nethez is szolgáltatói ONT-t használja mindenki mert azon van 2,5gbit LAN port és teljesen korrekt wifiben is annyi hogy ott sima GPON-on adják itt meg XGPON lesz ami azért jóval komolyabb
IPTV-t kétlem hogy be vezetik, felesleges plusz költség és a komplett hálózaton mindenkit mire át tennének DVB-C-ről az 15 év annyira nem akar senki plusz eszközt minden TV-re
-
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #98984 üzenetére
Basszus tényleg, mind meghalunk hát milyen dolog ez hogy kemény 5ezer forintot el mernek kérni azért az ergya 8/8gigabites netért. 13-14euro hát azért nyugatra adnak kemény 100megabitet és ez a szemét DIGI meg basszus kiszúrja 10gigabit helyett 8/8-al a szemünket. Megyek is lemondom a csába nem fogom Lölőt gazdagítani, megyek át a T-hez és gazdagítok pár német befektetőt akinek még így is csak 3 csónakja van az atlanti óceánon
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Joe123 #98984 üzenetére
Gondolom a kínált sebesség 8 alatt lesz, és a legtöbben még ennyit se fognak tudni kihasználni belőle
Inkább az lesz kérdéses, hogy ha a kínált sebesség nem lesz meg, akkor a digisek milyen laptoppal fognak jönni a tesztelésre, amikor volt, hogy a gigabithez is kevés volt az eszközük -
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #98932 üzenetére
Mutass Intel 2,5gbit LAN kártyát, akárhogy vadászok Realtek van és az is csak az Akasa meg ez az Asus. Az ASUS legaláb rakott a chipre árnyékolást vagy hűtőbordát, fene tudja mi az a fém kocka rajta. Az Akasa kártya sima lapos.
Ha találsz idehaza kapható Intel 2,5gbit LAN-os és nem első gen chipes mert az hardver hibás és 1000-es linken üzemel csak hibátlanul 2500-as linken dobál, akkor veszek szívesen.
A realtek 2,5gbit chipnek csak szoftver hibája volt de azt javították már az alaplapos fórum szerint -
nyikszi
őstag
válasz
Joe123 #68815 üzenetére
Egyetértek! Nagyot esett a szememben a digi. Nem tudom hova tenni ezt a 100-as net drágulást
Az 1000-esek meg rínak itt, akkor mi mit szóljunk? Nekünk semmit nem emelnek, csak a havidíjat. Amint lesz szolgáltató le is mondom a francba, de lehet mobilra váltok, elég nekem havi 10 giga, azt meg olcsóbban kihozom, aztán kapja be a román k...a a...a
Nagyon elszomorít, kb. 7 év visszalépés az időben.
-
törölt tag
válasz
Joe123 #68686 üzenetére
Valóban. Így fajlagosan az FTTB 100 (2019) lesz a legdrágább. ... és ezeken a helyeken még a sávszélesség sem emelhető. (Bár a többi emelés még nem látszik és a műszaki tartalomról sincs sok hír, kivéve az FTTH 300 Mbit/s-es feltöltése.)
Max. kompenzációnak adnak nekik egy kis garantált sávszél emelést?
... de, lehet hogy még azt sem.
A telefon alapdíj emelés is elég magas, de még így is "jelképes" az alapdíj.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Joe123 #66422 üzenetére
Nem csak ott, a 17 kerben is..
Selecting best server based on latency...
Hosted by Telenor Hungary (Budapest) [2.50 km]: 53.291 ms
Testing download speed........................................
Download: 10.43 Mbit/s
Testing upload speed..................................................
Upload: 32.09 Mbit/s -
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #66005 üzenetére
mióta én is 1480-ra raktam az MTU és MRU-t meg letiltottam az internet detection PPP Echo-t
azóta este 8óta reggel 9:45-ig nem volt szakadás
akkor is azért mert megnézték a DIGI-sek az ONT-tabban maradtunk tesztelem így tovább mert a srác szerint is a DIGI a hálózatán tilthatott valamit
hogy ne érkezzen válasz a pingre
és ez bekavarhat routereket
elmondása szerint már nagyon várják az FTTH hálózatot mert nyűg nekik is az FTTB a sok gond miattlehet más FTTB/FTTH hálózaton meg nincs gond az MTU-val vagy a PPP Echo-val
csak abból indultam ki hogy a logban mindigLCP terminated by peer (Peer not responding)
hibával indult a szakadás és az LCP = Link Control Protocol
[link]The LCP protocol:
-checks the identity of the linked device and either accepts or rejects the device
-determines the acceptable packet size for transmission
-searches for errors in configuration
-can terminate the link if requirements exceed the parametersna itt lehetett a hiba oka hogy nem jött válasz és emiatt bontotta a kapcsolatot a router
most hogy nem is nézi ezt nincs gondja egyelőre -
-
-
4Grider
félisten
válasz
Joe123 #65351 üzenetére
Természetesen a távközlési szolgáltatók emelhetik a határozatlan idejű szerződéssel rendelkezők díjait, de csak évente egyszer és csak az éves fogyasztói árváltozás mértékével. E felett pedig csak akkor, ha az árváltozásnak műszaki/technológiai vagy hatósági döntéshez köthető okai vannak.
-
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #64565 üzenetére
inkább csak azt nézd hogy nagysebességű net legyen kiírva
az már legalább FTTB-t jelent ott meg úgyis hamarosan FTTH lesz szóval jó a helyzet ha ilyet látsz
a színnel meg ne foglalkozz szerintem senki se tudja mit jelent
vagy lehet azt jelenti hogy ott FTTH lesz hamarosan, fene se tudja -
válasz
Joe123 #64558 üzenetére
"Nyilván vannak hibák az adatbázisukban"
A hiba nem az adatbázisban van. Egyszerűen a színeknek semmi köze ahhoz, hogy milyen technológia van az adott címen. Nézd csak meg pl. Budapest IV. kerület, Árpád utat kiválasztva. 153-tól 179-ig FTTH van, és ezt ki is írja az oldal, ha kiválasztva egy pontos címet a "tovább" gombot megnyomod. Tehát az adatbázisukban megvan, mégse színezték semmivel az adott címeket. A többi cím közül pedig 4 db van kékkel színezve, miközben az összes FTTB.
-
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #64518 üzenetére
a narancs szín marhaság
megnéztem a Havanna lakótelep két utcáját ahol még FTTB van és minden lépcsőházra sárga színt adott
utána megnéztem mellettünk a családi házas részt ahol tudom hogy már 1-2éve FTTH van és oda is sárgát adott... amiben vagyok panel itt még mindig FTTB van még az új optikai kábelt sem húzták be
a Havanna utcán viszont már be van húzva de még nincs bekötve a dobozokba sem szóval tényleg lesz az még 1év mire mindenhol lelövik az FTTB-t -
nfsu17
veterán
válasz
Joe123 #64230 üzenetére
így van.
és ehhez az embereknek még fel kell nőnie technikailag.
tehát megreklamálják, hogy a dell 10/100-as laptopon kábelen miért csak 94mbit a letöltés és a 10 éves celeronon miért csak 50mbit.
és így tovább.
aztán ha a gép meg is van, akkor meg a hdd lesz a szűk.
ha még az is jó, akkor elkezdik a wifit szidni.
akkor ott meg routert kellene fejleszteni.nincs ezzel gond, ehhez is meg kell érni agyilag (és pénztárcailag).
ahogy haladunk előre, annál könnyebb lesz, mert a technika is olcsóbban és könnyebben megoldja majd azt, hogy az 1000-es net könnyen fusson.
tehát nem kell majd drága gép hozzá. -
jcvd
tag
válasz
Joe123 #63751 üzenetére
Sziasztok!
2011-es ZTE ZXA10 F625A modemem van.
Egy hete elszállt a tápja, a DIGI meg egy használt, kukába való tápra cserélte ki. Ezt nagyon gyorsan lecseréltem drága lineáris tápra, így sokkal jobb minőségű a bejövő jel, kép és hangminőségen venni észre leginkább.
Nekem komoly audio és video célra kellene a sávszél, így felmerült, hogy inkább zsebbe nyúlnék és lecserélném valami sokkal komolyabb modemre a fapados ZTE-t.
A tanácsotokat kérném, hogy 2018-ban milyen magas minőségű modemet tudtok nekem ajánlani.
-
madrac
senior tag
-
DonMaster
addikt
válasz
Joe123 #62738 üzenetére
oké , mondjuk nem írta mi számít elfogadható árnak,
ha 5-8e ft akkor annyiért nem igazán fog max használtat,
10-20e ft-os árkategóriában van bőven választék hw natos gigás routerrel, persze a wifi nem gigás az már 30+e Ft-os kategória, de ami biztos van bőven választék , viszont ez nem itteni téma, de talán legolcsóbb tp-link1043 v2 -v3-v4 stb. vagy külföldről xiaomi, de ezt a másik topicba, lényeg az, hogy 12-16e ft-ot minimum rákell szánni ha jó kell olcsón. -
Zombesz75
csendes tag
válasz
Joe123 #62161 üzenetére
Na, én elkaptam egy marosvásárhelyi srácot.
Budaőrsön voltak Heves megye előtt, itt bekötöttek 3 nap alatt két falut, holnap mennek tovább 100 km-re, de nem tudta megmondani hová.
Reggel 8 kor gyülekeznek Horton, és ott kapják meg az instrukciókat.
Valahol meg fog jelenni 25 digis autó.Érdekesség, a napi normája egy párosnak 4(!!) bekötő doboz felszerelése, azon felül minden doboz után kapnak 10 eurót...nem csoda hogy úgy dolgoznak mint az állat.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Joe123 #60869 üzenetére
na igen ha nem lenne 1000-es net 4éve DIGI-nél akkor a többi szolgáltató is 100megabitnél járnak csak 3x drágábban!
meg mivel gyors a net örökké mérik a speedtest-en naná hogy top 5-ben van románia meg magyarország
a full FTTH hálózat lesz majd durva mert akkor mindenki csak 1000-es csomagon lesz és igencsak megugrik majd a speedtest mérés átlaga -
BullZeye
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Joe123 #60196 üzenetére
Köszi Joe123, viktorhu, DonMaster! Nekem inkább azért lesz jó, mert Gigabites routert kapok, így médialejátszóval, talán meg tudom majd nézni átméretezés nélkül a 15MP-es fotókat. Azt mondták a 100Mbit-es routerem kevés hozzá.
ladanyi betennél 1 fotót, hogy néz ki? 29-es körzetben ilyen a UPC. Ez meg a micronode. Ebből vezették be.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged