- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Tegnap hívott t-hóm a fantasztikus ajánlatukkal, rengeteg tv csatorna, gyors net, stb.
De mikor ecseteltem neki, hogy nekünk bőven elég az a csatornaszám ami van, és még hűségidő sincs semmire, és nem csak 6 hónapig alacsony a havidíj, hanem azon túl is, végül lemondott a térítésről :-) -
Osz24
tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a gond hogyha Ezt a hibát írja ki: 651 A modem (vagy egy másik csatlakozó eszköz) hibát jelentett. Az alaplapi lan-t használom Win7 van a gépen! Minden driver fel van telepítve. Lehet hogy az alaplapom rossz?
-
dethroner
veterán
válasz
ragingspears #10396 üzenetére
Ha megoldódott tőle a gondod, akkor nagyon szívesen.
-
ragingspears
tag
dethroner és McLaca, köszönöm a segítséget.
-
-
válasz
polonic #10392 üzenetére
passz. valami, a TVNetworktől megörökölt LANNET-szerűség.
amikor novemberben megkötöttem a szerződést, akkor azt mondták, hogy a 20/10-es csomagot tudják csak biztosítani, mert régi a hálózat (valami kábeltv-t magyarázott, de nem emlékszem már pontosan), és hogy majd ha egyszer idehúzzák az új csilivili optikai gerincet, akkor köthetek nagyobbat, de egyelőre ezt bírja el a mostani (ezt viszont tényleg hozta is).
akkor most rákötöttek az optikaira?
-
ha találtam a postaládámban egy értesítőt miszerint átkötöttek LAN/G-PON hálózatra, az nekem jó?
-
-
polonic
félisten
válasz
McLaca #10383 üzenetére
Nem feltétlen a digire gondoltam, hogy ő miatta tart ilyen sokáig.
Valami ilyesmit akartam sugallni, mint te. Ismerve a szituációt már a topikból.
Érdekes, hogy egy másik szolgáltatónak fél évbe sem telt el, hogy szolgáltatást nyújthasson.
Egyébként a földben sincsenek még kábelek, csak a kábeleknek lévő védőkábel, kábelburkolat van lefektetve. -
Mostanság nagyon sokat szakad a netem. Gondoltam kicsit állítok a SNR értéken a modembe.
Viszont a modem (Zhone 6318?) ipcíme privát. Így sem tracert, sem ipconfig parancsal nem tudom megnézni...
Hogyan tudnám kideríteni a címét? -
McLaca
őstag
válasz
polonic #10382 üzenetére
Engedélyekre várnak. Amiket a területen már honos szolgáltatók szeretnek akadályozni (akár kenőpénzzel). Ilyen világban - és főleg országban élünk. Na, ez a szánalmas.
ragingspears: tipikus kábelprobléma, azért nem enged vissza, mert a szerveren bejelentkezve maradsz, és amíg az inaktivitás miatt le nem hajít, addig nem enged újra csatlakozni. Persze feltételezés a dolog, de szinte biztos, hogy a csatlakozóknál van valami gebasz.
Üdv!
-
polonic
félisten
Lassan már másfél éve, hogy bekábelezték a házat és a házkörül feltúrták a földet, lefektették a kábeleket, aknákat építettek, de még most sincs semmi hír, hogy lehetne köttetni.
Ez azért már kezd szánalmas lenni. -
dethroner
veterán
válasz
ragingspears #10375 üzenetére
Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolat jobb klikk/Állapot/Tulajdonságok/Beállítás/Energiagazdálkodás
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
A netet használó programok a WAN miniport MAC címét látják, vagy amibe be van dugva a net, hálókártyáét? -
N3gro
aktív tag
Sziasztok! Múlt hét csütörtökön rendeltem meg a digi netet. A lakásban már van digi kábeltv. Érdemes hívni az ügyfélszolgálatot, megsürgetni őket? Tudom, hogy 30 napuk van, de nekem már igencsak kellene a net. Mennyi idő szokott lenni általában?
Más: a kábeltvt eddig analóg módon fogtuk. Fizikailag a diginek át kell akakítani a lakásban valamit, hogy digitális legyen? Vagy csak rádugom a DVBC vevőre (ha már meg lesz) a kábelt, és digitális lesz? A beltérit majd megveszem boltban, mert a digi által adottakról sok jót nem hallottam, és a HD adások is fontosak nekem.
-
dethroner
veterán
válasz
ragingspears #10373 üzenetére
Amikor még xp-t használtam, azt hiszem nálam is volt ilyen. Azt hiszem az volt a megoldás nálam, hogy meg kellett neki tiltani hogy a hálókártyát kikapcsolja a win.
-
zka67
őstag
válasz
ragingspears #10367 üzenetére
Nálam is ugyanez volt, de lecseréltem a csatlakozót és azóta megszűnt. Lehet, hogy a haverodnál is kontakthibás a csatlakozó.
-
Xero
nagyúr
válasz
Fogsz egy ubuntu live cd-t és arról indulsz. Ott becsatlakozol és máris ki van szűrve a sw-es hiba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ragingspears #10369 üzenetére
Regisztrált MAC address csak néhány kerületben az előd Rubicom-nál volt.
Mióta ott is bevezették a PPPoE-t, bármivel fel lehet lépni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Egy PC van csak a lakásban? Megérné kipróbálni másikkal is, hogy levágja-e a netről.
-
ragingspears
tag
Sziasztok!
Egy Digi-s cimborámnak kérnék segítséget.
1-2 éve már van otthon Digi-s netjük. Az utóbbi két hónapban folyamatosan ledobálja őket a net, 691-es hibakóddal.
A net szolgáltatás elindításához egy parancsikonra kell kattintani, ami egy PPPoE kapcsolatra mutat. A jelszó-felhasználónév páros jó - ha nem lenne jó, nyilván be se engedné őket. 5-10-15 percenként általában megszakad a kapcsolat. Az újrakapcsolódásra várni kell pár percet, mert addig hiába próbálkoznak, nem sikerül.
A Digi honlapján azt írták, hogy "készítsen új kapcsolódási ikont a Startmenü/Vezérlőpult/Hálózati Kapcsolatok ponton belül". Ez megtörtént, de így sem javult a helyzet. Routerük nincs. Amikor működik a net kapcsolat, a Helyi kapcsolatot korlátozottnak jelzi. A helyi kapcsolat és a PPPoE kapcsolat is tűzfallal védett. Gépet átnéztem náluk, alapos karbantartás után sem javult helyzet. A gépen Windows XP SP3 van.
Máshol olvastam, hogy javasolják, hogy routeren keresztül használják a netet.Segítségeteket előre is köszönöm,
Üdv,
RS
-
Viper26
nagyúr
Az utóbbi napokban szakadozott a net szfváron (ma is egyszer), gondolom a vihar miatt.
Aztám néhány perc után magától megjavult, fene se érti. -
szupimester
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Kecskeméten tegnap óta másnál is elment a net??? S még mindig nincs, persze ügyfélszolgálat telón folyamatosan foglalt, így dobtam rájuk egy mail-t. Ha holnapra nem javúl meg akkor személyes látogatást teszek nálluk
-
Sonja
nagyúr
Elég érdekesen működik mostanában a Digi. Ma is arra lettem figyelmes, hogy lassabb az átlagnál a NET. Nézek gyorsan egy speedtest.net-et, és 30/10 lett. Gyorsan FTP töltés és valóban 30Mbit-el jött.
Router reset, eredmény 80/10. Mégegy router reset, és 80/25. Érdekes.
Szerk.: A Router egy Linksys WRT320N.
-
Jag
senior tag
Van itt valaki, aki a Diginél üzletkötő?
Érdemes hozzájuk menni dolgozni? -
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha neten megrendelem a digi netet, akkor kb. mennyi idő alatt kötik be? Az igénybevevő lakás a 17. kerületben van. KábelTV van bekötve, viszont nem tudom, hogy digitális-e, vagy sima, még tisztáznom kell (nekem digitális kellene).
-
rt06
veterán
válasz
Gubek-Einste #10352 üzenetére
dns feloldas nekem is ugyanezt a cimet adja vissza (digi, szeged), es mind a ping, mind a traceroute mukodik
-
BullZeye
veterán
válasz
Gubek-Einste #10352 üzenetére
Időközben kibányásztam kábelt, elfelejtettem, hogy mióta be lett falazva lett cserélve egyszer, így csak fel kellett pattintanom pár dolgot, és sajnos így tökéletesen müxik, úgyhogy újra resetelem router-t és nem állítok be rajta semmit, aztán kiderül mi a helyzet. De lényeg, hogy nem DIGI hibája, úgyhogy költözök a router topicjába és nem offolok tovább, köszi a tippeket azért.
-
válasz
BullZeye #10350 üzenetére
HA teljes router reset után sem megy az oldal és IP címre sem válaszol akkor a szolgáltatónál lesz a gond de mindenféleképpen érdemes megnézni közvetlenül, router nélkül is mi a helyzet. Nem kell kibontani a kábeleket, elég egy notebook-kal/netbook-kal ellenőrizni közvetlenül a bejövő UTP kábelre kötni a gépet és ha így meg akkor kell ellenőrizni, hogy a routerrel mi a helyzet.
A kábelezés ilyen gondot nem okoz. -
BullZeye
veterán
válasz
Gubek-Einste #10349 üzenetére
gstatic.google.com -> 74.125.232.255
Egyikkel sem ment. Mégiscsak kénytelen leszek kibontani kábeleket? :\
Routerben meg nem állítottam be DNS szervereket, pont tegnap resetelte magát valami oknál fogva, úgyhogy csak a legszükségesebbeket állítottam be. Pl mac cím védelem, ppoe diginek, wifi védelem, s dyndns-t az ftp miatt.
-
válasz
BullZeye #10345 üzenetére
Mivel IP címre megy a ping/traceroute így az oldal elérésével nincsen gond. A gond a webcím IP címmé történő fordításával van vagy is a DNS szerver hiba áll fent.
Próbáld meg a kapott és pingelhető IP címet beírni a ssl.gstatic.com helyére, ha így működik az oldal akkor a routerben állíts át a DNS szervereknek a címét Google Public DNS-re de használhat más DNS szolgáltatást is. -
-
BullZeye
veterán
Üdv
3 gép van itthon, és ehhez egy TP-Link WR642G v3-as routert használunk. Most egy ideje (pár hete) előjött, hogy valami oknál fogva az ssl.gstatic.com-on lévő dolgok nem jönnek be (scriptek, képek).
Ha pingelem, és traceroute-ozom az ssl.gstatic.com címet, akkor ezt kapom:
Ha viszont egy másik közvetlen ssl.gstatic.com-os IP címet próbálok tracerouteolni (amit ismerősöm adott), akkor már ez jön be:
Kérdésem tehát, hogy ez most a router hibája, vagy az itteni digikábellel van valami baj? Tudom legjobb és legegyszerűbb az lenne, ha routerből kihúznám a kábelt és rákötném a gépre, viszont be van építve a kábel, és egy talán miatt nem barmolnám szét az egészet.
Csak egy közvetlen példa, nekem erre a képre, mind 3 gépen, IE8, FireFox 8, Chrome böngészőben ezt a hibaüzenetet dobja:
ötlet?
-
m3ss
veterán
udv
t-online-os emailt szeretnek beallitani digi nethez, kimeno beallitasokkal gondok vannak. smtp.hdsnet.hu? milyen portot kell megadni kimeno mailhez, es ssl vagy tls? -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Digi honlapján címre megkerestem milyen szolgáltatás érhető el egy adott címen. Tudja valaki, ha azt írja, hogy normál sebességű internet az mit takar? Van nagy sebességű is a listában máshol.
Köszi -
brd
nagyúr
Éppen lehet igaz is, nem tudni pontosan, hogyan épül fel a DIGI hálózata (ill. sok mindent ki lehetne azért deríteni). Lehet, hogy ha bizonyos IP-ket (bizonyos tartományokból) kapnak az ügyfelek, akkor egy jobban leterhelt router felé mennek a csomagok, ezért lassabb lesz.
Megjegyzem, én még semmilyen IP-vel nem tapasztaltam lassabb sebességet. -
McLaca
őstag
Ma egyébként is nagy a pangás, alig van leecher, aki tehette, vízpartra ment. Én sajnos nem tehettem...
Üdv!
-
Zsolteaa
csendes tag
válasz
zotykapotyka #10298 üzenetére
-
St3venson
tag
válasz
akopacsi #10325 üzenetére
Nálam még nem volt olyan oldal, ami ne nyilt volna meg. Inkább olyan volt, ami kicsit hibásan jelent meg, szétcsuszva, képek nélkül, de mindig kiderült, hogy user error volt. Pl letiltottam a cachet a merevlemezről, és gondolom kellett volna neki a hely..., de miután visszaállítottam, minden ok volt.
-
akopacsi
csendes tag
Kellene egy kis segítség. Napok óta nem működik egy pár Google oldal és gyanús, hogy a DIGI feketelistán van a Google-nél.
Megnézné valaki, hogy máshonnan ezek az oldalak letöltődnek-e?(Az egyik a Google blogja, a másik a térképes szolgáltatásuk.)
http://googleblog.blogspot.com
http://maps.google.com(Illetve nem működik az AdSense és az Analytics sem, viszont azokhoz jelszó is kell. Használja ezeket valaki DIGI-n keresztül?)
-
Sziasztok!
Szeretnek azutan erdeklodni, hogy mikor kivan a DIGI a Andor utca kornyekere is jonni? Ugyertem mikor fognak ezen a teruleten bovulni, tovabbhuzni a kabelt? Van olyan ember aki errol felvilagositast tudna adni a forumon?
Udv. core2
-
Dot
őstag
Hali!
Fehérváron volt egy kb 1,5órás kimaradás a netnél. Bejelentettem, az ügyintéző azt mondta város szintű, területi probléma.
Most javult meg. -
McLaca
őstag
10 emeletesben általában a 3. és 7. emeleten 1-1, nálunk 4 emeletesben a legfelső szinten 1db. Azért ott, mert a 2. emeleten, ahol ideális lenne, a UPC van, a harmadikon meg valami helyi kis vacak szolgáltató, akivel a kutya se köt szerződést, nem piacképes a digivel szemben. Ja, mindez a villanyóra "szekrényben".
Üdv!
-
Vodar
senior tag
Lol, megint nem működik. Viszont más Digisnek, pár emelettel lentebb működik... ha a Voip központ fagyott le, akkor neki is rossz kéne, hogy legyen, vagy nem?
-
McLaca
őstag
Nálunk meg "eltűnt" a hívószámkijelzés. A mi számunk átmegy bárhová, de hozzánk nem érkezik egy sem. Úgy vettük észre, hogy a hívószámkijelzésnél a pontos (szerver)idő is átjön a vonalon, és ahhoz állítja magát a telefon, mostanában meg már negyed órát késik.
Holnap délelőtt felhívom őket.Üdv!
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Süket a vonal a telefonon. Eddig jó volt... mi lehet a gond? Az internet jó.
-
BIZ0906
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #10272 üzenetére
D-Link DIR-300 első kiadása van neked. Nekem a második ami ez. A router 3 gépet szolgál ki meg egy laptopot. Nekem a Top net van 80/25 és torrentezés közben ha korlátozom mondjuk hogy a letöltés 6Mb fel meg 1,5 mb ez már a valós le és feltöltési sebesség nem a kapcsolódási akkor is lagmentesem CoD2özöm
Az első kiadással nekem is voltak gondjaim és utána mondták a sógorom munkatársai, hogy a második kiadás már lekezeli a digit-is. Hát megvettem és már vagy 4 hónapja hibátlanul üzemel.
-
rocket
nagyúr
válasz
zotykapotyka #10300 üzenetére
Elso lepes ilyen esetben nem a speedtest, hanem:
"Kérjük, hogy a sebesség mérést az alábbiak szerint végezze el:
Legyen szíves mérjen sebességet a http://speedtest.digikabel.hu oldalon, a kapott eredményt le és feltöltésnél egyaránt fényképezze le (PrtScr) úgy, hogy a tálcán szereplő ikonok is láthatók legyenek.
Router használat esetén a mérés előtt iktassa ki a routert a hálózatból!
A mérés előtt javasoljuk, hogy zárjon be minden háttérben futó alkalmazást, ami a le és feltöltési értékekre hatással lehet. (Pl: MSN, Skype, Torrent-kliens programok)
A sávszélesség a maximális illetve a hatályos Általános Szerződési Feltételeinkben megtalálható minimális értékek között ingadozhat terheltségtől függően: Hatályos ÁSZF-ünk megtalálható az oldalunkon: http://www.digikabel.hu/Internet.html
Amennyiben a mért érték kisebb, mint a garantált sávszélesség, akkor kérjük küldje el részünkre a mérésről készült képeket a szerződésszámával együtt! Köszönjük együttműködését!" -
cascada
senior tag
válasz
Ez a speedtestnet.eu nálam is sz*r
40/20-as netre 9/9Mbitet ír. Szintén XP-n.
Nekem semmi gondom a sebességgel. FTP-n megy normálisan. Letöltés: 42Mbit (5.3MB/sec), feltöltés: 16.8Mbit (2.1MB/sec). Elég korrekt szerintem
A feltötlés biztos azért nem megy maxxal, mert úgy látszik sokan hazaértek már a munkából és ráérnek töltögetni
Este 11 körül már maxxal fog menni -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
zotykapotyka #10301 üzenetére
Használsz routert? Mert az sem mind1 h milyen, olyan kell, ami tudja az elméleti maximum 300mbites routeolási sebességet, nekem is emiatt kellett ma vennem, hiába volt otthon 2 is, egyiket sem ekkora sebességre találták ki. Ezek nagyjából 10 környékén kezdödnek.
Próbáltad már közvetlenül gépre kötve pppoe kapcsolatot létrehozva? Azért kérdezem, mert ismeröseimnél gyönyörüen hozza a 85mbitet ott óbudán (Kaszásdülö utca) -
Dot
őstag
válasz
xp-d van?
nálam is ugyan ez volt xp-vel. w7-el minden király volt.
-
Raistlin32
csendes tag
válasz
zotykapotyka #10301 üzenetére
Szia zotykapotgyka,
1. Használsz wifi routert netezés közben? Ha igen, akkor valószínűleg 802.11g szabványú a routered vagy a szg-edben a wifi adapter g szabványú.
A kettő közül mindig az alacsonyabb sebesség lesz a mérvadó.2. Használsz tűzfalat? (Logolás be van kapcsolva?)
-
zotykapotyka
csendes tag
Már voltam is, elvileg majd kijönnek megnézni, hogy mi a baj...
...ehhez nem is szólok semmit.
Meg az a gond, hogy egy ismerősünk másfél hónapja panaszkodik náluk ilyesmik miatt, de csak küldözgetik ide oda, és sz@rnak rá...
szóval marad a szolgáltató váltás, csak kihez menjek... T-mobile ?....... Más nincs azt hiszem.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged